ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

Επικίνδυνος δρόμος στο ρέμα του Λαγκούβαρδου

Οχι μόνο είναι επικίνδυνο το σημείο με τις διαδοχικές στροφές στο ρέμα του Λαγκούβαρδου στον δρόμο μεταξύ Φιλιατρών - Μαράθου, αλλά δεν διαθέτει ούτε προστατευτικές μπάρες, πράγμα που πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητά του. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει δεκάδες ατυχήματα ,αφού ειδικά στην κατεύθυνση από Μάραθο προς Φιλιατρά το επικίνδυνο αυτό «s» των στροφών βρίσκεται στο τέλος μιας ευθείας και πέρα από αυτό υπάρχει και απότομη κατηφοριά με μηδαμινή ορατότητα. Ετσι δεν είναι λίγες οι φορές που αυτοκίνητα έχουν προσκρούσει στον μαντρότοιχο στο τέλος αυτής της ευθείας, μη γνωρίζοντας ότι ακολουθεί τόσο απότομη στροφή. Στο σημείο αυτό μάλιστα πολλές φορές το χειμώνα, μετά...

από έντονη βροχόπτωση το γεφύρι που είναι στενό, φρακάρει από φερτά υλικά και καλάμια που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού με αποτέλεσμα να ξεχειλίζει και να περνά πάνω από το οδόστρωμα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους διερχόμενους οδηγούς. Αυτό που παρατηρήσαμε περνώντας από την περιοχή,είναι ότι πλέον δεξιά και αριστερά αυτού του γεφυριού δεν υπάρχουν μπάρες, πράγμα που σημαίνει ότι λίγο να παρεκκλίνει κάποιος της πορείας του - λόγω και της στενότητας του δρόμου - δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κάτω από το γεφύρι μέσα στο ποταμάκι. Για το σημείο αυτό έχει επισημανθεί πολλές φορές η ανάγκη να γίνει η κατασκευή ενός νέου πιο ασφαλούς γεφυριού με λιγότερη επικινδυνότητα. Εχει ανακοινωθεί ότι έχει μπειστον προγραμματισμό να γίνει. Μέχρι να γίνει πάντως, καλό είναι να μπουν σε πρώτη φάση
μπάρες γιατί χειμώνας έρχεται, τα νερά θα περάσουν και πάλι πάνω από το οδόστρωμα και δεν θα αργήσει κανείς να βρεθεί μέσα στο ποτάμι.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΠεριμένουν στη γωνία τον Καραμανλή

Με το «όπλο παρά πόδα» βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στελέχη της ΝΔ, υποψήφιοι βουλευτές αλλά και οι «δελφίνοι». Αναμένουν το τέλος της προεκλογικής περιόδου και την οριστικοποίηση του αποτελέσματος λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, προκειμένου να αρχίσουν τις παρεμβάσεις τους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η «έκρηξη» θα γίνει αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, καθώς τότε θα επιλέξουν να παρέμβουν δημόσια τα πρόσωπα που είχαν σοβαρές ενστάσεις ως προς την επιλογή του κ. Καραμανλή να προχωρήσει σε εκλογές το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ και κυρίως οι διεκδικητές της .........

ηγεσίας θα περιμένουν, πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση, την τοποθέτηση του ίδιου του κ. Καραμανλή στο Ζάππειο.

Οι πληροφορίες και οι ενδείξεις που υπήρχαν τα τελευταία 24ωρα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να «καθαρίσει» το τοπίο αύριο το βράδυ, καθώς δεν επιθυμεί να αποτελέσει αντικείμενο επίθεσης από βουλευτές, κομματικά στελέχη αλλά και μέλη της βάσης της ΝΔ.

Κατά συνέπεια, στην περίπτωση κατά την οποία ηττηθεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχει αυτοδυναμία, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι ο κ. Καραμανλής να ανακοινώσει ίσως και το βράδυ της Κυριακής την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ και να προκηρύξει ταυτόχρονα έκτακτο συνέδριο.

Θα επισημάνει ότι ο ίδιος επέλεξε τον δύσκολο δρόμο και μίλησε με ειλικρίνεια στους πολίτες, αλλά θα διευκρινίσει ότι, εφόσον η πρότασή του απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, τότε και ο ίδιος θα υποβάλει την παραίτησή του.

Ερώτημα ωστόσο αποτελεί το εάν ο κ. Καραμανλής θα είναι εκείνος που θα απαντήσει στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και εκείνος που θα οδηγήσει τη ΝΔ στο συνέδριο εκλογής νέου αρχηγού.

Στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στα έδρανα της αντιπολίτευσης και στη Ρηγίλλης...

Εσωστρέφεια
Η δήλωση του πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής, θα αποτελέσει -σε κάθε περίπτωση- την αφετηρία ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας για τη ΝΔ, για την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή με ασφάλεια το πότε θα κλείσει και με ποιο τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη σημαντικά στελέχη της ΝΔ αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι ανεξαρτήτως των ανακοινώσεων που θα κάνει ο κ. Καραμανλής αύριο το βράδυ, οι ίδιοι θα θέσουν το πρωί της Δευτέρας θέμα ηγεσίας και θα ζητήσουν τη σύγκληση συνεδρίου προκείμενου -όπως θα πουν- να συζητηθούν τα αιτία της ήττας αλλά και οι θέσεις του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τους «δελφίνους», είναι βέβαιο ότι κανείς εκ των κ. Ντ. Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαρά και Δημ. Αβραμόπουλου, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσουν το αξίωμα του προέδρου της ΝΔ, δεν θα βιαστεί το βράδυ της Κυριακής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις σε όλες τις προεκλογικές συνεντεύξεις τους δεν συζήτησαν καν το θέμα, ενώ η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πολύ πρόσφατα στο «Εθνος» ότι στο Ζάππειο θα μεταβεί μόνον εάν κερδίσει η ΝΔ. Θα περιμένουν να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο κ. Καραμανλής και μόνο εάν ο ίδιος καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα στο συνέδριο, θα ανοίξουν» τα χαρτιά τους.

Η κυρία Μπακογιάννη αναμένεται να μπει στην «κούρσα» με όπλο το 30% - 35% των κομματικών στελεχών της ΝΔ που διατηρούν ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με την ίδια αλλά και με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος κ. Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος θα «ποντάρει» στην υψηλή δημοφιλία του σε επίπεδο κοινωνίας, ενώ ο κ. Α. Σαμαράς με «όχημα» την ΟΝΝΕΔ, με την οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, θα επιδιώξει να εκφράσει ένα σημαντικό τμήμα του «καραμανλικού μπλοκ».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΟΥΦΛΙΑ
Πρόσκληση προς τους πολίτες που επέλεξαν το 2007 τη ΝΔ να την εμπιστευθούν ξανά απηύθυνε χθες με δημόσια παρέμβασή του ο κ. Γ. Σουφλιάς. Στη δήλωσή του, ο Θεσσαλός πολιτικός τόνισε χαρακτηριστικά:

«Καλώ όλους και ιδιαίτερα αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές να μας εμπιστευθούν και τώρα. Να εμπιστευθούν την αλήθεια, τη γνώση, το θάρρος, γιατί μόνο αυτά μπορούν να δώσουν ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα, με ελπίδα και όραμα».

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Οι πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας


Οι εξελίξεις στη ΝΔ την επόμενη ημέρα δεν εξαρτώνται μόνον από τις προθέσεις του ίδιου του κ. Καραμανλή ή των διεκδικητών του αξιώματος του προέδρου της ΝΔ. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος θα παίξουν και αλλά πρόσωπα του κεντροδεξιού χώρου, το χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί για την πραγματοποίηση του συνεδρίου, αλλά και ο χαρακτήρας που αυτό θα έχει. Συγκεκριμένα, τα πρόσωπα που σαφώς θα εμπλακούν μοιραία σε όλη τη διαδικασία, είναι τα εξής:

Τα ιστορικά στελέχη του κόμματος κ. Ι. Βαρβιτσιώτης και Ι. Κεφαλογιάννης που ήταν και οι αρχιτέκτονες της λύσης Καραμανλή το 1997.

Τα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ που αποτέλεσαν τον «κορμό» των κυβερνήσεων Καραμανλή τα τελευταία έξι χρόνια περίπου. Κατ αρχάς το ενδιαφέρον εστιάζεται στη στάση που θα τηρήσει ο κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος ήταν -και δεν το έκρυψε ποτέ και παρά το κόστος- από τους βασικούς εισηγητές της επιλογής των εκλογών το φθινόπωρο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει τον πρωθυπουργό, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει, εάν ο κ. Καραμανλής επιμείνει στην αποχώρησή του από την ηγεσία της ΝΔ. Από εκεί και πέρα λόγο στις εξελίξεις θα έχουν στελέχη όπως είναι οι κ. Σιούφας, Παυλόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Παπαθανασίου, Αλογοσκούφης, Παναγιωτόπουλος, που έχουν δυνατότητες και επικοινωνιακής παρέμβασης.

Τα πρόσωπα που έχουν ισχυρούς δεσμούς με την κομματική βάση της ΝΔ, όπως είναι ο κ. Β. Μεϊμαράκης. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συζητά και με τους τρεις βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ, αλλά ο ίδιος δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Η επιστροφή Αρη στην πρώτη γραμμή της μάχης


Πολλά είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα της ΝΔ από την προεκλογική περίοδο που ουσιαστικά έληξε χθες. Το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού είχε πολλά διαφορετικά μέλη από ό,τι στο παρελθόν, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφυγαν αλλά και εκείνοι που ήρθαν.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η επιστροφή του κ. Α. Σπηλιωτόπουλου στον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Κ. Καραμανλή. Υστερα από εννέα χρόνια συνεργάστηκαν και πάλι σε μια εκλογική αναμέτρηση. Ο υπουργός Παιδείας, τις επικοινωνιακές δυνατότητες του οποίου ουδείς αμφισβητεί, κλήθηκε να βοηθήσει σε ορισμένα ζητήματα. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, παρά το ότι κλήθηκε πολύ αργά να συμμετάσχει στη διαμόρφωση της στρατηγικής και των τακτικών κινήσεων και παρά τους δυσμενείς όρους με τους οποίους η ΝΔ έδωσε τον προεκλογικό αγώνα, αποδέχθηκε την πρόκληση και όπου του ζητήθηκε ήταν παρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε τακτική συνεργασία τόσο με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου όσο και με τους κ. Ζαγορίτη και Αντώναρο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μετείχε σε συσκέψεις στη Ρηγίλλης, ενώ στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι υπήρξαν και συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό στη Ραφήνα. Αντικείμενο των επαφών αυτών δεν ήταν άλλο από την επικοινωνιακή τακτική του κόμματος στην πορεία προς τις κάλπες.

Η επιστροφή του κ. Σπηλιωτόπουλου στην «πρώτη γραμμή» της ΝΔ ουσιαστικά τον κατατάσσει και στον μικρό κατάλογο των στελεχών-ρυθμιστών των εξελίξεων στη ΝΔ . Τον υπουργό Παιδείας τον θέλουν ως σύμμαχο όλοι οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ. Ο ίδιος δηλώνει στους συνεργάτες του πως κανείς δεν πρέπει να τον θεωρεί δεδομένο και σημειώνει ότι θα τοποθετηθεί όταν θα υπάρξουν πραγματικά γεγονότα.

Πηγή: Εθνος

Πλησιάζει η ώρα της κάλπης

Αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές. Αύριο οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.835.007 άτομα εκ των οποίων τα 5.076.727 είναι γυναίκες και τα 4.758.280 άντρες. Το 2,5% του εκλογικού σώματος είναι νέοι εκλογείς οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Απαραίτητο έγγραφο για την ψηφοφορία των εκλογέων είναι η αστυνομική τους ταυτότητα ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι, αρκεί και .....

ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του, ακόμη και αν αυτό έχει εκδοθεί από την οικεία νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πριν από τη μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα οι οποίοι ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια όπου υπηρετούν, προσέρχονται στο εκλογικό κατάστημα ατομικά και όχι συντεταγμένοι ή με οποιαδήποτε συνοδεία.

Σταυροί προτίμησης

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό δίπλα στο όνομά τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως εξής:

α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.

β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.

γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς και

δ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Ειδικότερα, μέχρι 4 σταυροί στις εκλογικές περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Β΄ Αθηνών και Α΄ Θεσσαλονίκης. Μέχρι τρεις σταυροί στη Β΄ Πειραιώς, μέχρι δύο σταυροί στη Β΄ Θεσσαλονίκης και Α΄ Πειραιώς .

Για τους δημότες Αθήνας

Ενόψει των Βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργούν έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Επίσης για την εξυπηρέτηση εκλογέων, οι δημότες μπορούν να επισκέπτονται

- τις υπηρεσίες του Δήμου στην οδό Λιοσίων 22 ή να επικοινωνούν, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 5277.001(4 γραμμές) ή στη γραμμή δημότη 1595

-Τον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr μέσω του μπάνερ “ΕΚΛΟΓΕΣ 2009”, όπου δίνεται η δυνατότητα στους εκλογείς του Δήμου Αθηναίων, να βρουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν καθώς και να το εντοπίσουν σε ηλεκτρονικό χάρτη για μεγαλύτερη ευκολία.

Ταχύτερη ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Σε αυτές τις εκλογές, όπως και στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρία που υποστηρίζει από τεχνολογικής άποψης την εκλογική διαδικασία, δηλαδή η Singular Logic, ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου (SRT), με σκοπό την ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται η εκτίμηση για το 20% του συνόλου Επικράτειας. Ωστόσο, ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται να εξαχθούν ως τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Εμποροπανήγυρη Γαργαλίανων: 3 - 9 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.

3 - 9 Οκτωβρίου 2009

Ρούχα, υποδήματα, Είδη δώρων, Είδη Προικός, παιχνίδια, είδη Λαϊκής τέχνης, και άλλα πολλά.
Ομάδα του κυπέλλου η Εράνη

Η Εράνη προχθές έκανε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας.
Αυτό το 3-3 στην έδρα του Μεσσηνιακού της δίνει το σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Αρκεί μόνο να μην χάσει στο γήπεδό της, μιας και την ευνοούν όλες οι ισοπαλίες (εκτός κι αν το ματς λήξει 4-4!).
Αν στις 2 Δεκεμβρίου ολοκληρώσει το έργο της και πετάξει εκτός διοργάνωσης τον ισχυρό Μεσσηνιακό, τότε θα έχει ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση ενός ακόμη κυπέλλου.
Στα ημιτελικά θα βρει απέναντί της τον Ηρακλή και στον τελικό έναν εκ των Τσικλητήρα Πύλου ή Πανθουριακού.

Η Εράνη είναι η πολυνίκης του θεσμού στο νομό μας, μιας και έχει κατακτήσει 7 κύπελλα, ενώ έχει συμμετάσχει σε 10 τελικούς.
Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς τα τρόπαια ανεβάζουν επίπεδα μία .......

ομάδα, και η Εράνη πράγματι είναι διαχρονικά μία από τις “μεγάλες” ομάδες της Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα από το 2000 και έπειτα η ομάδα των Φιλιατρών έχει κατακτήσει ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε κύπελλα.
Από το 2000 έως το 2004 κατάφερε μάλιστα κάτι μοναδικό, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να το επαναλάβει άλλη ομάδα: Κατέκτησε δηλαδή τέσσερα συνεχόμενα κύπελλα και έδειξε σε όλους ποια ομάδα είναι το “αφεντικό” του θεσμού.

Από τότε έκανε μια φυσιολογική στάση για λίγα χρόνια και επέστρεψε στις “κούπες” πέρυσι στον τελικό με τον Μεσσηνιακό, όπου χάρις σε ένα γκολ του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου στα τελευταία λεπτά ανέβηκε εκ νέου στο θρόνο της.
Μένει να δούμε αν φέτος θα συνεχίσει την παράδοση και θα κατακτήσει τον όγδοο τίτλο της.

Πηγή: Ελευθερία

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 3ης Οκτωβρίου 2009

Ele3.jpg (767 KB) 8arr3.jpg (186 KB) Foni3.jpg (232 KB)Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

Γιώργος Παπανδρέου: ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ !!!

Με τη φράση «πάμε μαζί» κάλεσε και πάλι απόψε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τους ψηφοφόρους σε συστράτευση για μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, τονίζοντας εκ νέου ότι η μάχη θα δοθεί μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

«Κάθε ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά ώστε να υπάρξει μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα και ελπιδοφόρα πορεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ολοκληρώνοντας την προεκλογική ........

εκστρατεία του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους και τους απογοητευμένους από την κυβερνητική πολιτική, οι οποίοι, όπως ανέφερε, πίστεψαν στις υποσχέσεις της κυβέρνησης αλλά εξαπατήθηκαν, καλώντας και αυτούς να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο για τη δημιουργία μιας Ελλάδας που αξίζει στους Έλληνες.

Αυτή την Ελλάδα, ανέφερε, πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας και θα είναι καλύτερη και δικαιότερη από αυτήν που παραλάβαμε. Ξέρουμε, σημείωσε, ότι μπορούμε καλύτερα και ότι έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι την Κυριακή θα κλείσει μια και καλή η πόρτα στο παρελθόν και θα ανοίξει η πόρτα προς το μέλλον.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θέλουμε να πάμε σε μια Ελλάδα που ξεπερνά τον εαυτό της, να κάνουμε αυτό που κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα πιστεύει βαθιά μέσα του ότι μπορεί να κάνει αυτή η χώρα. Η δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα είναι στα χέρια σας, υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016

Το Ρίο ντε Ζανέιρο υπερίσχυσε της Μαδρίτης και είναι η πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 (5-21 Αυγούστου)! Ήδη από τις ψηφοφορίες των μελών της ΔΟΕ, είχαν αποκλειστεί οι υποψηφιότητες των άλλων δύο πόλεων, Σικάγο και Τόκιο.

Η πόλη της Βραζιλίας ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ, όμως ανέτρεψε τα προγνωστικά στη διαδικασία της ψηφοφορίας μεταξύ των «αθανάτων» για την ανάδειξη της νικήτριας πόλης. Τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι η ΔΟΕ... σνόμπαρε τον Ομπάμα με αυτήν την απόφαση.

Πρώτο «έφυγε» το Σικάγο

Το μεγάλο φαβορί, Σικάγο, δεν κατάφερε να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ανακοίνωσε ότι η πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών αποκλείστηκε στην πρώτη ψηφοφορία (σ.σ. ως τελευταία στις προτιμήσεις των «αθανάτων») για την πόλη που θα αναλάβει τη ........

«φιλοξενία» του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού εκείνης της χρονιάς.

Τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι η ΔΟΕ... σνόμπαρε τον Ομπάμα με αυτήν την απόφαση.

Στο Σικάγο υποδέχτηκαν με κλάματα και απογοήτευση καθώς κανείς δεν πίστευε ότι η αμερικάνικη πόλη δεν θα κέρδιζε στην ψηφοφορία μετά και την παρουσία του προεδρικού ζεύγους Ομπάμα στην Κοπεγχάγη, όπου διεξάγεται η ψηφοφορία.

Το Σικάγο είχε επιστρατεύσει πολλούς διάσημους αθλητές για να κερδίσει τους Αγώνες και σίγουρα το μεγάλο χαρτί του ήταν η παρουσία του Ομπάμα στην Δανία, αλλά οι 'αθάνατοι' είχαν διαφορετική άποψη και 'καθάρισαν' την αμερικάνικη υποψηφιότητα με το καλήμερα.

Αποχαιρέτησε και το Τόκιο

Το Ρίο ντε Τζανέιρο και η Μαδρίτη θα διεκδικήσουν «μέχρις εσχάτων» τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Και αυτό γιατί, μετά το Σικάγο, αποκλείστηκε στη σχετική ψηφοφορία και το Τόκιο. Ο Ζακ Ρογκ, ανακοίνωσε ότι η ιαπωνική πρωτεύουσα αποκλείστηκε στη δεύτερη ψηφοφορία.

Αξιζει να σημειωθεί ότι μετά και τον αποκλεισμό του Τόκιο τα μέλη της ισπανικής αντιπροσωπείας φώναζαν «Σάμαρανκ, Σάμαρανκ», ο οποίος έχει ασκήσει πιέσεις στην ΔΟΕ για τη διεξαγωγή των αγώνων στην πατρίδα του.

Όλες οι διοργανώτριες πόλεις

Το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο οποίο η ΔΟΕ ανέθεσε την Παρασκευή τη διοργάνωση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, θα πάρει από το Λονδίνο τη «σκυτάλη» της διοργάνωσης του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού στον πλανήτη.

Η πόλη της Βραζιλίας είναι η 23η διαφορετική πόλη που αναλαμβάνει τη διοργάνωση θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αρχής γενομένης από την Αθήνα το 1896. Η λίστα με τις πόλεις που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων έχει ως εξής:

1896-Αθήνα
1900-Παρίσι
1904-Σεντ Λιούις
1908-Λονδίνο
1912-Στοκχόλμη
1920-Αμβέρσα
1924-Παρίσι
1928-Αμστερνταμ
1932-Λος Αντζελες
1936-Βερολίνο
1948-Λονδίνο
1952-Ελσίνκι
1956-Μελβούρνη
1960-Ρώμη
1964-Τόκιο
1968-Μεξικό
1972-Μόναχο
1976-Μόντρεαλ
1980-Μόσχα
1984-Λος Αντζελες
1988-Σεούλ
1992-Βαρκελώνη
1996-Ατλάντα
2000-Σίδνεϊ
2004-Αθήνα
2008-Πεκίνο
2012-Λονδίνο
2016-Ρίο ντε Ζανέιρο


ΣΧΟΛΙΟ
Δεν μας έκατσε η Μαδρίτη. Τουλάχιστον δικαιωθήκαμε που στα αουτσάϊντερ είχαμε το Cicago και το Τόκιο.


Σε Ρίο ντε Ζανέιρο ή Μαδρίτη οι Ολυμπιακοί του 2016

Ανάμεσα σε Ρίο ντε Ζανέιρο και Μαδρίτη κρίνεται η πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, καθώς ήδη από τις ψηφοφορίες των μελών της ΔΟΕ, έχουν αποκλειστεί οι υποψηφιότητες των άλλων δύο πόλεων, Σικάγο και Τόκιο. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία της ψηφοφορίας μεταξύ των «αθανάτων» για την ανάδειξη της νικήτριας πόλης.

Για την εκλογή της πόλης που θα διοργανώσει τους Αγώνες του 2016 θα γίνουν όσες ψηφοφορίες χρειαστεί, μέχρις ότου μια υποψήφια πόλη συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων. Μετά από κάθε ψηφοφορία, η πόλη με τις λιγότερες ψήφους αποκλείεται από τη συνέχεια.

Η ΔΟΕ διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ψήφων και έτσι κάθε ψηφοφορία δεν......

αναμένεται να διαρκέσει πάνω από 15 λεπτά, ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ θα ανακοινώνει μετά το πέρας κάθε ψηφοφορίας μόνο την πόλη που αποκλείεται, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των ψήφων που πήρε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ψηφοφοριών ο Ζακ Ρογκ θα ανακοινώσει το όνομα της πόλης που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Πρώτο «έφυγε» το Σικάγο

Το μεγάλο φαβορί, Σικάγο, δεν κατάφερε να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ανακοίνωσε ότι η πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών αποκλείστηκε στην πρώτη ψηφοφορία (σ.σ. ως τελευταία στις προτιμήσεις των «αθανάτων») για την πόλη που θα αναλάβει τη «φιλοξενία» του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού εκείνης της χρονιάς.

Τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι η ΔΟΕ... σνόμπαρε τον Ομπάμα με αυτήν την απόφαση.

Στο Σικάγο υποδέχτηκαν με κλάματα και απογοήτευση καθώς κανείς δεν πίστευε ότι η αμερικάνικη πόλη δεν θα κέρδιζε στην ψηφοφορία μετά και την παρουσία του προεδρικού ζεύγους Ομπάμα στην Κοπεγχάγη, όπου διεξάγεται η ψηφοφορία.

Το Σικάγο είχε επιστρατεύσει πολλούς διάσημους αθλητές για να κερδίσει τους Αγώνες και σίγουρα το μεγάλο χαρτί του ήταν η παρουσία του Ομπάμα στην Δανία, αλλά οι 'αθάνατοι' είχαν διαφορετική άποψη και 'καθάρισαν' την αμερικάνικη υποψηφιότητα με το καλήμερα.

Αποχαιρέτησε και το Τόκιο

Το Ρίο ντε Τζανέιρο και η Μαδρίτη θα διεκδικήσουν «μέχρις εσχάτων» τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Και αυτό γιατί, μετά το Σικάγο, αποκλείστηκε στη σχετική ψηφοφορία και το Τόκιο. Ο Ζακ Ρογκ, ανακοίνωσε ότι η ιαπωνική πρωτεύουσα αποκλείστηκε στη δεύτερη ψηφοφορία.

Αξιζει να σημειωθεί ότι μετά και τον αποκλεισμό του Τόκιο τα μέλη της ισπανικής αντιπροσωπείας φώναζαν «Σάμαρανκ, Σάμαρανκ», ο οποίος έχει ασκήσει πιέσεις στην ΔΟΕ για τη διεξαγωγή των αγώνων στην πατρίδα του.

ΣΧΟΛΙΟ
Δικαιωνόμαστε κατά το ήμισυ που γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας για την Μαδρίτη.
Αυτη τη στιγμή η Μαδρίτη παίζει με το Ρίο ντε Ζανέιρο.
Επιμένουμε πάντως για Μαδρίτη.

LE MONDE : "ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ"..

Άλλη μια δημοσκόπηση για τις Ελληνικές εκλογές 2009 δημοσιεύει η εγκυρότατη Γαλλική εφημερίδα "LE MONDE".
Και σε αυτήν την δημοσκόπηση που αναδημοσιευέται απο τον Blog Fimotro, η διαφορά στα δυο κόμματα εξουσίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. κυμαίνεται από........

Η συνέχεια στο blog Fimotro.ΕL MUNDO : ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ 5,5% - 7,5%

Ακόμα μία δημοσκόπηση για τις Ελληνικές Βουλευτικές εκλογές 2009 που δημοσιεύθηκε στην Ισπανική "EL MUNDO" αναδημοσιεύει το blog Fimotro.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πρώτο κόμμα με διαφορά απο την Νέα Δημοκρατία η οποία φτάνει στο.......

Η συνέχεια στο Blog Fimotro πατώντας εδώ.EL PAIS : ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 41,5% ΚΑΙ 153 ΕΔΡΕΣ!

Δημοσκόπηση για της Ελληνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δημοσιεύει η Ισπανική El pais και αναδημοσιεύει το blog Fimotro.

Στο ρεπορτάζ του το οποίο προκύπτει από την Ισπανική "EL PAIS" η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και την Νέα Δημοκρατία ανέρχεται στις.....

Η συνέχεια στο blog Fimotro πατώντας εδώ.Πρόβα εκλογών στην Νομαρχία Μεσσηνίας

Δοκιμαστική εκλογική διαδικασία στον 4ο όροφο του διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 02/09 με τους υπαλλήλους που θα απασχοληθούν με την καταχώρηση των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών από τους υπεύθυνους υπαλλήλους της μηχανοργάνωσης.

Την διαδικασία αυτή παρακολούθησε και ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου Νομάρχη κ. Παναιώτη Τσιμογιαννη, τον Γενικό ......

Διευθυντή ΝΑΜ κ. Σπύρο Πολύδωρα, την Διευθύντρια Διοικητικού κα. Αντριάννα Καλλιμώρου.

Συνεχίζει την περιοδεία του Οδυσσέας Βουδούρης

Με αμείωτη προσπάθεια και ένταση συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία Οδυσσέα Βουδούρη.
Μετά την επιτυχημένη ομιλία του στην Κυπαρισσία, ο Οδυσσέας Βουδούρης περιοδεύει στην Μεσσηνία συζητά με τους κατοίκους της για τα τοπικά προβλήματα μέσα από τον καθαρό πολιτικό λόγο που τον διακρίνει και τον ξεχωρίζει.

Η παρουσία του για 4 χρόνια ως .......

Περιφερειάρχης του ΕΣΥ στην Πελοπόννησο του δίνει την ευκαιρία να εξηγήσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία καθώς και για άλλα ζητήματα που ρωτούν οι ψηφοφόροι.

Αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου το απόγευμα μετά τις 7.00μμ θα βρίσκεται στο γραφείο του στην Κυπαρισσία και θα διανυκτερεύσει στην γενέτειρα της οικογένειας του στη Αυλώνα του Δήμου Αυλώνος.

Βουλευτικές Εκλογές 2009 Ερωτήσεις και απαντήσεις.

Πότε και γιατί ψηφίζουμε;

Στις 4 Οκτωβρίου 2009 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για την κατανομή 288 εδρών μεταξύ των 56 εκλογικών περιφερειών της χώρας, ενώ οι υπόλοιπες 12 έδρες καλύπτονται από τους βουλευτές Επικρατείας. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07: 00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00.

Ποιοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1991), είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου ή κοινότητας της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Είναι υποχρεωτική η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος;

Σύμφωνα με το νόμο, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Οι διοικητικές .....

κυρώσεις, όπως μη έκδοση διαβατηρίου, άδειας οδήγησης και επαγγέλματος έχουν καταργηθεί, ωστόσο -τυπικά - εξακολουθεί να ισχύει η ποινή φυλάκισης από ένα μήνα έως ένα χρόνο και στέρηση ορισμένων θέσεων και αξιωμάτων, για όσους δεν ψηφίσουν αδικαιολογήτως.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμμία επίπτωση για όσους δεν ψηφίσουν.

Από την τυπική - έστω - υποχρέωση εξαιρούνται όσοι: α) έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό (70) έτος της ηλικίας τους

β) βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό

γ) οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών

Τι είναι εκλογικό διαμέρισμα και εκλογικό τμήμα;

Κάθε Δήμος, ανάλογα με το μέγεθος του εκλογικού σώματος, διαιρείται σε εκλογικά διαμερίσματα που το καθένα έχει από 5.000 έως 15.000 εκλογείς. Για τους Καποδιστριακούς Δήμους κάθε δημοτικό διαμέρισμα αντιστοιχεί σ" ένα εκλογικό άσχετα από τον πληθυσμό του. Οι εκλογείς κάθε εκλογικού διαμερίσματος κατανέμονται αλφαβητικά σε εκλογικά τμήματα. Σε κάθε εκλογικό τμήμα αντιστοιχούν έως 600 εκλογείς.

Τι ισχύει για τους ετεροδημότες;

Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας από την οποία προέρχονται στον τόπο διαμονής τους.

Οι ετεροδημότες ψηφίζουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν.

Mεικτά εκλογικά τμήματα συστήνονται, όπου στο ίδιο τμήμα ψηφίζουν ετεροδημότες προερχόμενοι από περισσότερες της μιας εκλογικές περιφέρειες. Αμιγή εκλογικά τμήματα συστήνονται όπου στο ίδιο τμήμα ψηφίζουν ετεροδημότες προερχόμενοι από μια εκλογική περιφέρεια.

Αμιγή εκλογικά τμήματα δημιουργούνται όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών που προέρχονται από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια είναι μεγάλος. Μεικτά εκλογικά τμήματα δημιουργούνται όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών από διάφορες βασικές εκλογικές περιφέρειες είναι μικρός.

Προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους, αποτελεί η εγγραφή, για όλη την εφετειακή περιφέρεια, σαράντα (40) τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων, που ανήκουν στην ίδια βασική εκλογική περιφέρεια

Τι ισχύει για τους στρατιωτικούς, λιμενικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες;

Οι εκλογείς που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό Σώμα και εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν την ημέρα της ψηφοφορίας τους συνδυασμούς ή μεμονωμένους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία εδρεύει η υπηρεσία τους. Η αναγνώριση των εκλογέων αυτών από την εφορευτική επιτροπή γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή άλλες υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Τι ισχύει για τους ναυτικούς;

Έλληνες ναυτικοί, που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική σημαία και έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίσουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που υπάγεται το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα Η αναγνώρισή τους ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής γίνεται με την επίδειξη του ναυτικού τους φυλλαδίου.

Τι ισχύει για τους κρατούμενους;

Κατά τις βουλευτικές εκλογές οργανώνονται εκλογικά τμήματα σε κάθε κατάστημα κράτησης. Οι κρατούμενοι που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν τους έχει επιβληθεί αμετάκλητα παρεπόμενη ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, ψηφίζουν με βάση αυτούς τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Υπάρχουμε (και πόσες φορές) στους εκλογικούς καταλόγους;

Οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 θα διεξαχθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν μετά τη Β' και Γ’ αναθεώρηση έτους 2009.

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτιστεί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι Δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα.

Όσοι Έλληνες πολίτες είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας της χώρας και δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των οικείων ΟΤΑ, έχουν τη δυνατότητα μέχρι και το πέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας της 4ης Οκτωβρίου 2009, να απευθυνθούν στο δήμο ή την κοινότητα, στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όσοι από τους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων και όχι στα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας της χώρας, μπορούν να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό που να βεβαιώνει την εγγραφή τους στα μητρώα αρρένων.

Σε περίπτωση εγγραφής στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων Δήμων, ο πολίτης οφείλει κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζει πως είναι διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψήφισε αλλού, καθώς κάτι τέτοιο είναι παράνομο και επιφέρει ποινικές κυρώσεις (φυλάκιση τουλάχιστο τριών μηνών μέχρι πέντε χρόνια και στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων).

Τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα;

Η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, ακόμη και αν έχει λήξει. Αρκεί και η «κομμένη» αστυνομική ταυτότητα, όχι όμως το δίπλωμα οδήγησης.

Τα εκλογικά βιβλιάρια έχουν καταργηθεί και η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται βάσει του ειδικού εκλογικού αριθμού, που είναι ατομικός και μοναδικός.

Τον αριθμό αυτό μπορούν οι εκλογείς να πληροφορούνται από την ειδική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις», ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να τον απομνημονεύσουν, καθώς είναι καταχωρημένος στους εκλογικούς καταλόγους

Πόσους σταυρούς προτίμησης μπορούμε να βάλουμε;

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.

Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη Μεσσηνία εκλέγει 5 βουλευτές. Άρα βάζουμε μέχρι 2 σταυρούς.

Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς.

Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς

Τι προβλέπεται για εκλογείς που χρίζουν βοηθείας;

Εκλογείς, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παρατεταμένη αναμονή προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως π.χ. κυοφορούσες γυναίκες, υπερήλικες, ανάπηροι, ασθενείς κ.λπ., καθώς και όσοι καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες (όπως αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας ή υπάλληλοι που εκτελούν υπηρεσία για τις εκλογές, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων του ΟΤΕ), πρέπει να ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα.

Για το σκοπό αυτό απευθύνονται στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους εξυπηρετήσουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε αν υποπέσει στην αντίληψή μας ότι σημειώνεται κάποια παράβαση του νόμου στη διάρκεια της ψηφοφορίας;

Κάθε εκλογέας ή υποψήφιος ή αντιπρόσωπος αυτού, έχει το δικαίωμα να υποβάλει στην εφορευτική επιτροπή ενστάσεις σχετικές με παραβάσεις νόμου που συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας μέσα ή έξω από το εκλογικό τμήμα.

Οι ενστάσεις είναι έγγραφες και καταχωρούνται υποχρεωτικά στο βιβλίο πρακτικών της επιτροπής.

Η υποβολή οποιασδήποτε ένστασης δεν διακόπτει την ψηφοφορία.

Για τις ενστάσεις και για κάθε άλλο ζήτημα που τυχόν προκύψει, αποφασίζει η εφορευτική επιτροπή αιτιολογημένα, είτε αμέσως, είτε μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Αναφορικά με την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων, μπορεί να υποβληθεί ένσταση από κάθε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, από το δικαστικό αντιπρόσωπο και τους υποψηφίους ή τους αντιπροσώπους τους. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, η εφορευτική επιτροπή αποφασίζει, κατόπιν ακρόασης του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής.

Σημειώνεται ότι η φροντίδα για την τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στον τόπο της ψηφοφορίας και γύρω από αυτόν ανήκει στην εφορευτική επιτροπή. Για το σκοπό αυτό και εφόσον κριθεί απαραίτητο, η προορισμένη δύναμη της αστυνομίας που φρουρεί το εκλογικό τμήμα υπάγεται σ’ αυτήν και εκτελεί αμέσως τις αιτήσεις και υποδείξεις της.

Μπορεί να παραταθεί η ψηφοφορία;

Με την παρέλευση της καθορισμένης ώρας λήξης της ψηφοφορίας και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ακόμη εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η εφορευτική επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία για δύο ώρες κατ’ ανώτατο όριο.

Σε περίπτωση διακοπής, για οποιονδήποτε λόγο, της ψηφοφορίας, αυτή παρατείνεται με συμφωνία και του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής, για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της τυχόν διακοπής.

Σε ιδιαίτερα εξαιρετικές και απόλυτα δικαιολογημένες περιπτώσεις, η εφορευτική επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία και πέρα από τις δύο ώρες καθώς και από το χρόνο που διήρκεσαν οι διακοπές, μέχρι να εξαντληθεί ο αριθμός των παρόντων εκλογέων.

Προβλέπεται άδεια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος;

Σύμφωνα με το νόμο, στους τακτικούς υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου χορηγείται από την αρμόδια προϊσταμένη αρχή, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών κατά την ημέρα της εκλογής, ειδική άδεια απουσίας, που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβασή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους απ' αυτόν.

Ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις είναι δυνατό να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας κλάδου και σχέση εργασίας.

Τα παραπάνω μπορεί να εφαρμοστούν ανάλογα και για το προσωπικό των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, όπως καθορίζεται με απόφαση που εκδίδεται από το υπουργείο Εργασίας.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016. Απόψε η απόφαση για την διοργανώτρια πόλη.

Απόψε, στις 20.00, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα ανακοινώσει στην Κοπεγχάγη την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Τα μέλη της ΔΟΕ καλούνται σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στο Σικάγο, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, το Τόκιο και τη Μαδρίτη.

Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ και τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, προκειμένου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Σικάγο, της γενέτειρας του Αμερικανού προέδρου.

Αν και το Σικάγο φαίνεται να έχει .......

ένα ελαφρό προβάδισμα, όλοι συμφωνούν ότι ο «αγώνας» μεταξύ των τεσσάρων υποψήφιων πόλεων θα είναι σκληρός.

Σε αυτό το κλίμα, την προώθηση του Σικάγο ανέλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας ενώπιον των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και επιθυμούν με πάθος να αναλάβουν την «ιερή ευθύνη» της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη ΔΟΕ να επιλέξει το Σικάγο. «Εάν το πράξετε, εάν προχωρήσουμε μαζί σε αυτόν το δρόμο, ένα πράγμα σας υπόσχομαι: Η πόλη του Σικάγο και οι ΗΠΑ θα κάνουν τον κόσμο περήφανο».

Επιπλέον, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σικάγο θα «φωτίσουν τις ζωές» των ανθρώπων, ενώ η ομιλία της ήταν συναισθηματικά φορτισμένη.

Άλλωστε, η τακτική που επέλεξε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ για να πείσει τους «αθάνατους» της ΔΟΕ δεν ακολούθησε την πεπατημένη της παρουσίασης των δυνατοτήτων της πόλης σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών, αλλά μια πιο συναισθηματική προσέγγιση.

ΣΧΟΛΙΟ:
Τολμάμε πρόβλεψη: Η διοργανώτρια χώρα θα είναι η Μαδρίτη.


Εργασίες συντήρησης στη σήραγγα Αρτεμισίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη σήραγγα Αρτεμισίου, λόγω εργασιών συντήρησης και καθαρισμού.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου, για το διάστημα 02.30 - 03.30 θα διακoπεί η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων στο ρεύμα προς Κόρινθο και από 03:30 ως και 04:30 στο ρεύμα προς Τρίπολη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ


«Πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για αποθεματοποίηση ελαιολάδου από Συνεταιριστικές αγροτικές επιχειρήσεις

«Μια εταιρία, της οποίας το κεφάλαιο ανήκει κατά πλειοψηφία σε ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβεία και συνεταιρισμούς ελαιοπαραγωγών μπορεί να συνάπτει συμβάσεις για ιδιωτική αποθεματοποίηση με σκοπό τη στήριξη της τιμής του ελαιολάδου» αποφάνθηκε την 1η Οκτωβρίου το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σε σχετικό ερώτημα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας. Με αυτή την απόφαση μπορεί να προχωρήσει η ισπανική συνεταιριστική εταιρία CECASA σε ιδιωτική αποθεματοποίηση ελαιολάδου, χωρίς κοινοτική χρηματοδότηση.

Αναλυτικότερα, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο εξέδωσε την 1/10/2009, την...

απόφαση: C-505/07, Compañía Española de Comercialización de Aceite, SA (CECASA) κατά Asociación Española de la Industria y Comercio Exportador de Aceite de Oliva (ASOLIVA), Asociación Nacional de Industriales Envasadores y Refinadores de Aceites Comestibles (ANIERAC) και Administración del Estado. Στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Αποθεματοποίηση του ελαιολάδου χωρίς κοινοτική χρηματοδότηση»

Η αίτηση για την έκδοση προδικαστικής απόφασης αφορά τον κανονισμό 136/66/ΕΟΚ του Συμβουλίου, περί δημιουργίας κοινής οργανώσεως αγοράς στον τομέα των λιπαρών ουσιών.

Η Cecasa είναι ανώνυμη εταιρία ισπανικού δικαίου, το 68 % των μετοχών της οποίας ανήκει σε ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβεία και συνεταιρισμούς, ενώ το υπόλοιπο 32 % είναι κατανεμημένο μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων. Οι ελαιοπαραγωγοί μέτοχοι της εταιρίας αυτής αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεταξύ 50 % και 60 % της ισπανικής παραγωγής ελαιολάδου.

Το 2001 η Cecasa υπέβαλε στις αρμόδιες για τον ανταγωνισμό εθνικές αρχές αίτηση ειδικής απαλλαγής, προκειμένου να της επιτραπεί να ιδρύσει επιχείρηση εμπορίας ελαιολάδου, με κύριο σκοπό την αποφυγή της πτώσης των τιμών ελαιολάδου κάτω από ορισμένο όριο, και συγκεκριμένα από το 95 % περίπου της προϊσχύουσας τιμής παρέμβασης· προς τούτο η επιχείρηση αυτή θα αγόραζε ελαιόλαδο μόλις η τιμή μειωνόταν κάτω από το όριο αυτό και θα το διέθετε εκ νέου στην αγορά σε περίπτωση ανάκαμψης των τιμών.

Το Tribunal de Defensa de la Competencia (ισπανική αρχή για τον ανταγωνισμό) έκρινε ότι σκοπός της αίτησης ήταν η σύναψη συμφωνίας μεταξύ ανταγωνιστών για τη διατήρηση της τιμής του ελαιολάδου σε υψηλά επίπεδα κατά τις περιόδους πλεονασματικής παραγωγής, οπότε απέρριψε την αίτηση αυτή.

Η διαφορά κατέληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας το οποίο και υπέβαλε προδικαστικά ερωτήματα σχετικά με την ερμηνεία του ανωτέρω κανονισμού.Ο μηχανισμός ρύθμισης της αγοράς που προβλέπει ο κανονισμός 133/66

Το δικαστήριο ερωτά αν μια ανώνυμη εταιρία, της οποίας το κεφάλαιο ανήκει κατά πλειοψηφία σε ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβεία και συνεταιρισμούς ελαιοπαραγωγών και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καλύπτεται από την έννοια των «οργανισμών» που μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις αποθεματοποίησης σύμφωνα με τον κανονισμό 136/66, ο οποίος ορίζει:

«Προκειμένου να ρυθμιστεί η αγορά σε περίπτωση σοβαρής διαταραχής της σε ορισμένες περιφέρειες της Κοινότητας, μπορεί να αποφασιστεί να επιτραπεί σε οργανισμούς που παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις και είναι εγκεκριμένοι από τα κράτη μέλη να συνάψουν συμφωνητικά αποθεματοποίησης για το ελαιόλαδο που θέτουν σε εμπορία.»

Κατά το ΔΕΚ, ο μηχανισμός αποθεματοποίησης εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις ιδιωτικής αποθεματοποίησης με κοινοτική χρηματοδότηση. Αντίθετα, εφόσον οι επιχειρηματίες δεν προτίθενται να ζητήσουν κοινοτική ενίσχυση, η ιδιωτική αποθεματοποίηση ελαιολάδου δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού 136/66.

Κατά συνέπεια, δεν αντιβαίνει στον κανονισμό 136/66 ο μηχανισμός αγορών και αποθεματοποίησης ελαιολάδου, ο οποίος στηρίζεται σε ιδιωτική συμφωνία και χρηματοδότηση και δεν έχει υποβληθεί στη διαδικασία έγκρισης που προβλέπει η διάταξη αυτή.

Πάντως, η καθιέρωση ενός τέτοιου μηχανισμού, για τον οποίο δεν παρέχεται κοινοτική ενίσχυση, δεν επιτρέπεται να έχει ως αποτέλεσμα να μην εφαρμόζονται στην ιδιωτική αποθεματοποίηση ελαιολάδου οι διατάξεις του κοινοτικού και του εθνικού δικαίου.

Η έκταση των αρμοδιοτήτων των εθνικών αρχών στον τομέα του ανταγωνισμού στην περίπτωση που μια συμφωνία επιχειρήσεων που δρουν στην εθνική αγορά ελαιολάδου έχει επιπτώσεις σε κοινοτικό επίπεδοΤο ΔΕΚ υπενθυμίζει ότι το κοινοτικό και το εθνικό δίκαιο του ανταγωνισμού εφαρμόζονται εκ παραλλήλου· το πρώτο εξετάζει τα εμπόδια που δημιουργούν ενδεχομένως οι πρακτικές στο ενδοκοινοτικό εμπόριο· οι εσωτερικές νομοθεσίες είναι διαπνεόμενες από αρχές που προσιδιάζουν σε καθεμία από αυτές.

Λόγω της παράλληλης αυτής εφαρμογής, το γεγονός ότι μια συμφωνία που έχει συναφθεί μεταξύ επιχειρήσεων που δρουν στον τομέα που διέπεται από την κοινή οργάνωση αγορών είναι ικανή να επηρεάσει το ενδοκοινοτικό εμπόριο δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποκλειστική εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου.

Οι αρμόδιες για τον ανταγωνισμό εθνικές αρχές, εφόσον απέχουν αφενός από τη λήψη κάθε μέτρου που θα έθιγε την κοινή οργάνωση αγορών στον τομέα του ελαιολάδου και αφετέρου από τη λήψη αποφάσεων που αντιβαίνουν στην απόφαση της Επιτροπής, μπορούν να εφαρμόζουν το εθνικό δίκαιο του ανταγωνισμού στις συμφωνίες που μπορούν να επηρεάσουν την αγορά ελαιολάδου σε κοινοτική κλίμακα.

Οι αρμόδιες για τον ανταγωνισμό εθνικές αρχές έχουν την εξουσία να ελέγχουν και, συνεπώς, να απαγορεύουν τους μηχανισμούς αποθεματοποίησης ελαιολάδου που αφενός έχουν συμφωνηθεί και χρηματοδοτούνται εκτός του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 12α του κανονισμού 136/66 και αφετέρου είναι ικανοί να επηρεάζουν την κοινοτική αγορά.

ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΟ:

1) Μια ανώνυμη εταιρία, της οποίας το κεφάλαιο ανήκει κατά πλειοψηφία σε ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβεία και συνεταιρισμούς ελαιοπαραγωγών και κατά το υπόλοιπο μέρος σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μπορεί να αποτελεί «οργανισμό» κατά την έννοια του άρθρου 12α του κανονισμού 136/66/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 22ας Σεπτεμβρίου 1966, περί δημιουργίας κοινής οργανώσεως αγοράς στον τομέα των λιπαρών ουσιών, όπως τροποποιήθηκε με τον κανονισμό (ΕΚ) 1638/98 του Συμβουλίου, της 20ής Ιουλίου 1998, στον οποίο μπορεί να επιτραπεί η σύναψη συμβάσεων ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου σύμφωνα με το άρθρο αυτό, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει η εν λόγω διάταξη.

2) Η «έγκριση από το κράτος μέλος», που πρέπει να έχει παρασχεθεί στους οργανισμούς κατά την έννοια του άρθρου 12α του κανονισμού 136/66, όπως τροποποιήθηκε με τον κανονισμό 1638/98, μπορεί να παρέχεται κατόπιν αίτησης για τη χορήγηση ειδικής απαλλαγής («άδειας») που υποβάλλεται στις αρμόδιες για τον ανταγωνισμό εθνικές αρχές, υπό την προϋπόθεση ότι οι αρχές αυτές έχουν πράγματι τα μέσα να εξακριβώνουν την ικανότητα του αιτούντος οργανισμού να προβαίνει στην ιδιωτική αποθεματοποίηση ελαιολάδου τηρώντας τις προϋποθέσεις του νόμου.

3) Δεν αντιβαίνει στο άρθρο 12α του κανονισμού 136/66, όπως τροποποιήθηκε με τον κανονισμό 1638/98, ο μηχανισμός αγορών και αποθεματοποίησης ελαιολάδου, ο οποίος στηρίζεται σε ιδιωτική συμφωνία και χρηματοδότηση και δεν έχει υποβληθεί στη διαδικασία έγκρισης που προβλέπει η διάταξη αυτή.

Οι αρμόδιες για τον ανταγωνισμό εθνικές αρχές, εφόσον απέχουν αφενός από τη λήψη κάθε μέτρου που θα παρέκκλινε ή θα έθιγε την κοινή οργάνωση αγορών στον τομέα του ελαιολάδου και αφετέρου από τη λήψη αποφάσεων που αντιβαίνουν στην απόφαση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή δημιουργούν τον κίνδυνο αντίφασης προς την απόφαση αυτή, μπορούν να εφαρμόζουν το εθνικό δίκαιο του ανταγωνισμού στις συμφωνίες που μπορούν να επηρεάσουν την αγορά ελαιολάδου σε κοινοτική κλίμακα.

Για περισσότερες πληροφορίες η περίληψη και το κείμενο της απόφασης υπάρχουν στην ιστοσελίδα:

http://curia.europa.eu/jurisp/cgi-bin/form.pl?lang=el&Submit=Submit&alldocs=alldocs&numaff=c-505/07
ΠΑΣΕΓΕΣ
Eπίγεια ψηφιακή τηλεόραση από την Digea.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της .

Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα.

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ........

ενόχλησης του κοινού μια και η ψηφιακή εκπομπή δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών από το ευρύ κοινό. Τα οφέλη όμως για τους τηλεθεατές που θα επιλέξουν την ψηφιακή εκπομπή θα είναι σημαντικά: λύνεται μια για πάντα το πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, ενώ επιπλέον θα μπορούν να απολαμβάνουν την κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.

Τα κανάλια, τα οποία μεταφέρει καταρχήν ως συνεργαζόμενα η DIGEA, είναι τα εξής: ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.

Η DIGEA εκπέμπει από την περιοχή του Ξυλοκάστρου ενώ το πρωτόκολλο κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι το MPEG4/H.264/AVC.

Ο CEO της DIGEA, Γιώργος Μαθιός, δήλωσε: «Όπως είχαμε προαναγγείλει τον Ιούνιο στην Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης της Digea, σήμερα πραγματοποιούμε ένα μεγάλο βήμα στο ταξίδι της μετάβασης της χώρας από την αναλογική στην ψηφιακή επίγεια τηλεόραση με την εκπομπή του πρώτου ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μας την σκυτάλη μετά παίρνουν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ενώ στις αρχές του 2010 ακολουθούν η Πάτρα και η Λάρισα, πάντα εφόσον η αγορά θα είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα ολοκληρωθεί και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο προβλέψεων.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τότε το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει περίπου το 60% του πληθυσμού. Παράλληλα, στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα την αλλαγή την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε, έχουμε θέσει σε λειτουργία την ιστοσελίδα της εταιρίας: www.digea.gr μέσω της οποίας μπορεί να ενημερωθεί το κοινό για το νέο αυτό εγχείρημα και η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς.
Τέλος μέσα στον Οκτώβριο ξεκινά η προβολή της ενημερωτικής καμπάνιας καθώς και η έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου.»

Δείτε το σχετικό VideoΣχόλιο από το Φιλιατρά News
Αντε να δούμε πότε θα καλυφθεί και η δική μας περιοχή με ψηφιακό σήμα.

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 2ας Οκτωβρίου 2009

Ele2.jpg (833 KB) 8arr02.jpg (229 KB) foni2.jpg (205 KB) messlogos.jpg (388 KB)Γκάντι [ video ]

Δείτε ένα εκπληκτικό Video για την ζωή του Μαχάτμα Γκάντι


Διαβάστε για την ζωή του πατώντας εδώ

Μαχάτμα Γκάντι (1869 - 1948)

Ο Μαχάτμα Γκάντι ήταν ένας από τους πολύ λίγους αληθινούς ηγέτες της ιστορίας.

Στην χώρα του (Ινδία) ο Γκάντι ανέπτυξε μια μέθοδο αντίστασης "μη βίας" η οποία έγινε πρότυπο του στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας του από τους Άγγλους αποικιοκράτες.

Ο Γκάντι ανακάλυψε πως η ζωή περνάει μέσα από την καταστροφή και πίστευε πως υπάρχει νόμος πιο δυνατός και ανώτερος από τον νόμο της καταστροφής. Αυτός ο νόμος της αγάπης, ο νόμος "μη βίας" ήρθε ν' αλλάξει την κοινωνία και μόνο τότε η ζωή έχει αξία.

Ο Γκάντι έλεγε "Όπου και να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα ή αντιπαλότητα, όπου και να αντιμετωπίσεις τον εχθρό κατάκτησέ τον με αγάπη".

Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα να υποκινήσει ένα λαό τριακόσια εκατομμυρίων να ακολουθήσει της βασικές εντολές των ιδρυτών των μεγάλων θρησκειών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση των Άγγλων.

Το λαμπερό του παράδειγμα ποτέ δεν έγινε νόμος και δεν κατάφερε κανένας άνδρας να το .......

επαναλάβει. Δεν λέω "πολιτικός άνδρας", γιατί αυτός ο συνδυασμός, αυτός ο δρόμος είναι εντελώς λανθασμένος. Ο κομματισμός είναι ανίκανος να γεννήσει μέσα στην αντιπαλότητα και έχθρα ένα "πολιτικό ον" που θα μιλήσει για την Αγάπη. Οι πρώτες του λέξεις για την Αγάπη θα τον βάλουν στο περιθώριο. Δε θα τον δεχτούν ούτε οι ομοϊδεάτες του, ούτε ο κόσμος της πλειοψηφίας.

Ο Γκάντι πέρασε από τον Γολγοθά των αμέτρητων συλλήψεων και απεργιών πείνας.
Δολοφονήθηκε από τον Θρησκευτικό Φανατισμό.

Αυτή είναι η μοίρα των αληθινών ανθρώπων.

Σας παραθέτω και την άποψη του που νομίζω πως είναι ο ορισμός του ιδανικού κόσμου, του υγιούς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.
" Επτά αρχές που πρέπει να λείπουν από την ζωή μας:
Πλούτος χωρίς μόχθο.
Γνώση χωρίς χαρακτήρα.
Πολιτική χωρίς αρχές.
Απόλαυση χωρίς συναίσθημα.
Εμπόριο χωρίς ήθος.
Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά.
Αγάπη χωρίς θυσία.
Ίσως είναι ουτοπία , αλλά αξίζει ο καθένας μας να προσπαθήσει στον τομέα του"

Γκάντι από την Google

Στα γενέθλια του Μαχάτμα Γκάντι έχει αφιερώσει η Google το σημερινό της λογότυπο.

Διαβάστε επίσης: Μαχάτμα ΓκάντιΜαχάτμα Γκάντι

Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι (γκουτζαράτι:મોહનદાસ કરમચંદ ગાંધી, ντεβαναγκάρι: मोहनदास करमचन्‍द गान्‍धी) ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών.

Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ου αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμία Μαχάτμα, που φέρεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει Μεγάλη Ψυχή.

Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869, στο Πορμπαντάρ, μια μικρή πόλη στη δυτική ακτή της Ινδίας στην επαρχία Γκουτζάρατ. Η οικογένειά του ανήκε στην κάστα Βανισίγια, σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση του κοινωνικού διαχωρισμού σε κάστες.

Ο παππούς του ήταν τοπικός κυβερνήτης του .......

Πορμπαντάρ θέση στην οποία τον διαδέχτηκε ο γιος του και πατέρας του Μαχάτμα, Καραμτσάντ. Η μητέρα του, Πουτλιμπάι, που ήταν η τέταρτη σύζυγος του Καραμτσάντ (οι τρεις προηγούμενες είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της γέννας) επηρέασε καταλυτικά το χαρακτήρα του με την αγιότητα του βίου της, την ευγένειά της και τη θρησκευτική της πίστη.

Μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο ασπαζόταν τις απόψεις του τοπικού θρησκευτικού κινήματος της Γκουτζαράτ, Τζαΐν, που πρέσβευε τις αρχές του μη-τραυματισμού οποιουδήποτε ζωντανού πλάσματος, τη χορτοφαγία, τη νηστεία ως μέθοδο αυτοκάθαρσης και την αμοιβαία ανοχή μεταξύ των μελών των διάφορων καστών και θρησκευτικών κινημάτων.

Το 1876 η οικογένειά του μετακόμισε στην πόλη Rajkot και ο Μαχάτμα εγγράφηκε στο σχολείο. Την ίδια χρονιά αρραβωνιάστηκε την συνομήλική του Καστουρμπάι, κόρη του εμπόρου Gokuldas Makanji. Το 1881 εισήλθε στο Γυμνάσιο Alfred High School και δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε την Καστουρμπάι. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά το Χαριλάλ (1888), το Μανιλάλ (1892), το Ραμντάς (1897) και τον Ντεμντάς (1900).

Η μετάβαση στο Λονδίνο

Στις 16 Νοεμβρίου 1885 πέθανε ο πατέρας του σε ηλικία 63 ετών. Το 1887 επέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις και εισήλθε στο Κολλέγιο Samaldas, αλλά οι σπουδές εκεί του φάνηκαν δύσκολες και η ατμόσφαιρα δυσάρεστη οπότε παρακολούθησε μόνο ένα ακαδημαϊκό έτος. Μετά από αυτό ένας οικογενειακός φίλος πρότεινε πως εάν ο Μαχάτμα επιθυμούσε να αναλάβει τη θέση του πατέρα του θα ήταν καλό να σπουδάσει νομικά, σπουδές που θα διαρκούσαν τρία χρόνια στο Λονδίνο. Έτσι ο νεαρός Γκάντι εκμεταλλευόμενος αυτή την πρόταση μετέβη στην πρωτεύουσα της τότε Βρετανικής Αυτοκρατορίας στις 4 Σεπτεμβρίου 1888 και εγγράφηκε στο University College London. Ο Γκάντι φανταζόταν την Αγγλία σαν το κέντρο του πολιτισμού, χώρα φιλοσόφων και ποιητών. Η φανταστική του εικόνα, όμως, υπεχώρησε όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με το χλευασμό των συμφοιτητών του για τις ιδιαίτερες πολιτισμικές του συνήθειες ενώ συνάμα δυσκολευόταν να προσαρμοστεί προς το δυτικό τρόπο ένδυσης και συμπεριφοράς.
Ο Γκάντι το 1890 με μέλη της Ένωσης Χορτοφάγων Λονδίνου.

Η παραμονή του στο Λονδίνο επηρεάστηκε από την υπόσχεση, που είχε δώσει στη μητέρα του, ενώπιον του μοναχού Becharji της ομάδας Τζαΐν, να απέχει από την κρεοφαγία, την οινοπνευματοποσία και την ερωτική ελευθεριότητα. Αν και πειραματίστηκε στην υιοθέτηση ορισμένων αγγλικών συνηθειών, εντούτοις, παρέμεινε χορτοφάγος συμμετέχοντας στην Ένωση Χορτοφάγων του Λονδίνου, όπου ανήκε και ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, εκλεγόμενος μάλιστα και μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής.

Ορισμένα από τα μέλη της Ένωσης ήταν επίσης μέλη της Θεοσοφικής Εταιρείας, η οποία είχε ιδρυθεί το 1875 με σκοπό την προώθηση της παγκόσμιας συναδέλφωσης και επικέντρωνε στη μελέτη της βουδιστικής και ινδικής βραχμανικής λογοτεχνίας. Αυτοί παρότρυναν τον Γκάντι να διαβάσει τη Bhagavad-Gita. Το ίδιο διάστημα ένας Χριστιανός φίλος του του πρότεινε να διαβάσει τη Βίβλο. Αν και βρήκε δύσκολη και ανιαρή την ανάγνωση της Παλαιάς Διαθήκης ενθουσιάστηκε με την Καινή Διαθήκη και ιδιαίτερα με την "Επί του Όρους ομιλία". Μη έχοντας επιδείξει προηγουμένως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία μελέτησε θρησκευτικά έργα και πραγματείες γεγονός που του ενεφύσησε την αρχή για το σεβασμό κάθε θρησκείας και την υπεράσπιση της θρησκευτικής ιδιαιτερότητας.

Επιστροφή στην Ινδία

Αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του τελευταίου έτους και έλαβε το πτυχίο του απέπλευσε για την Ινδία στις 10 Ιουνίου του 1891. Φθάνοντας στη Βομβάη πληροφορήθηκε ότι η μητέρα του είχε πεθάνει. Οι συγγενείς του σκόπιμα του είχαν κρύψει την είδηση προκειμένου να αποφύγει το συναισθηματικό κλονισμό, όντας τόσο μακριά από την πατρίδα. Αρχικά έμεινε για λίγο στο Rajkot αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση του μικρού γιου του και των παιδιών του αδελφού του ενώ λίγο αργότερα αποφάσισε να ανοίξει δικηγορικό γραφείο στη Βομβάη. Εκεί παρέμεινε μερικούς μήνες αναλαμβάνοντας μόνο μια μικρή υπόθεση. Όταν, όμως, προσήλθε στο δικαστήριο για να αγορεύσει έχασε το θάρρος του και δεν κατάφερε να αρθρώσει ούτε μία λέξη.

Η αποτυχία του στη Βομβάη τον έφερε πίσω στο Rajkot όπου προσπάθησε να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά. Και εκεί όμως δεν κατάφερε να προοδεύσει και επιπλέον ένιωθε άβολα μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο ασήμαντες δολοπλοκίες και μικροπρέπειες. Τότε του έγινε πρόταση από την εταιρεία Dada Abdulla & Co. να την αντιπροσωπεύσει σε μία δικαστική υπόθεση στη Νότια Αφρική. Ο Γκάντι ενθουσιάστηκε από την προσφορά και ξεκίνησε για την Αφρική τον Απρίλιο του 1893.

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

5 - 6 μονάδες διαφορά δίνουν οι εταιρίες στοιχημάτων

Και οι εταιρίες στοιχημάτων προεξοφλούν δυο πράγματα. Το πρώτο και κύριο είναι η νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το άλλο η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα με ποσοστό στο 6%.
Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση που δίνει η εταιρία στοιχήματος σε νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι 1,02 ενώ αντίθετα η νίκη της Νέας Δημοκρατίας δίνει απόδοση 11,00.

Αυτό δείχνει με δημοσίευμα του το blog Fimotro.

Διαβάστε το θέμα και δείτε την εικόνα στο Blog Fimotro πατώντας εδώΓιατί θα καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός

Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που οδήγησε την απερχόμενη κυβέρνηση στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι συντάξεις ίσως να είναι το τελευταίο μας μέλημα. Και για να μην μακρηγορούμε, οι λύσεις θα είναι πραγματικά επώδυνες. Οι μειώσεις των μισθών και κυρίως στο δημόσιο τομέα είναι προ των πυλών...

Οι διεθνείς οργανισμοί έχουν προτείνει να περικοπούν ο δέκατος τρίτος και ο δέκατος τέταρτος μισθός! Μία πραγματικά επώδυνη λύση, καθώς θα ανατρέψει άρδην τον οικογενειακό προγραμματισμό των μισών και πλέον Ελλήνων. Όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις, έχουμε...


πάρει δάνεια, έχουμε ανοιχτεί σε πιστωτικές κάρτες και σε κάθε περίπτωση τους υπολογισμούς μας τους κάναμε με βάση τα προβλεπόμενα έσοδα. Μία τέτοια απόφαση, λοιπόν, θα έχει ως αποτέλεσμα να παγώσει η αγορά, να αυξηθούν οι επισφάλειες και να περάσει η ελληνική κοινωνία ένα σοκ άνευ προηγουμένου.

Πόσο πιθανό είναι αυτό το σενάριο; Αρκετά πιθανό, όσο συνεχίζεται η μείωση των εσόδων του δημοσίου, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη δανείων από το εξωτερικό. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα φτάσουμε στο χείλος της καταστροφής, αν δεν έχουμε φτάσει ήδη, οι αγορές θα μας θέσουν το δίλημμα: «Ή σας δανείζουμε με αυτούς τους όρους ή κηρύξτε παύση πληρωμών».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε πρόσφατη έκθεσή του για την Ελλάδα είχε προτείνει την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού για τους συνταξιούχους. Από τότε μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει γίνει πιο δυσχερής και η αμέσως επόμενη λογική πρόταση μοιάζει να είναι η περικοπή των μισθών και στους εν ενεργεία υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Στο σημείο αυτό να σας θυμίσουμε ότι όταν η Ρουμανία και η Λετονία ζήτησαν την βοήθεια του ΔΝΤ επιβλήθηκε στη χώρα η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε μία νύκτα. Οι προτάσεις, λοιπόν, αυτές ας μην μας φαίνονται ως όνειρα θερινής νυκτός κάποιου άσπλαχνου γραφειοκράτη που στοχεύει στο εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων, αλλά ως φυσική συνέπεια της αδυναμίας ενός κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το πρόβλημα είναι να μην φτάσουμε στο σημείο να ζητήσουμε την βοήθεια των διεθνών οργανισμών. Διότι αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, τότε είναι φυσικό να αποδεχτούμε πλήρως τους όρους τους και οι όροι είναι ήδη γνωστοί.

Είναι φυσικό να μην θέλουμε να αποδεχτούμε αυτή την πιθανότητα, να πιστεύουμε στο καλό σενάριο, ότι η νέα κυβέρνηση θα βρει έναν κάποιο τρόπο για να αποτρέψει τα χειρότερα. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει από κάποιον πολιτικό φορέα συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς η χώρα θα βγει από την κρίση. Φανταζόμαστε ότι τα έσοδα του δημοσίου δεν μπορούν να αυξηθούν αν το δημόσιο κρατικοποιήσει τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή, ούτε είναι δυνατόν να εισπράξει βεβαιωμένους φόρους από χρεοκοπημένες επιχειρήσεις. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να πει κάποιος όλη την αλήθεια και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Να πει δηλαδή ότι παρά τις καλές του προθέσεις η χώρα εξαρτάται από το δανεισμό και από τους όρους των δανειστών.

Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει την ελπίδα να μην καταφύγει σε έσχατα μέτρα, καθώς τέτοιου είδους καταστάσεις δεν είναι ευχάριστες για τον οιονδήποτε. Τα πράγματα, όμως, δεν θα εξελιχτούν με βάση τις καλές προθέσεις ή τις προσδοκίες μας. Αλλά με βάση τις ανάγκες μας και κυρίως με βάση τις υποχρεώσεις που έχουμε δημιουργήσει στο παρελθόν...

Θανάσης ΜαυρίδηςΈκτακτες αλλαγές στο δελτίο καιρού του STAR!

Για μία ακόμα φορά τα δυο σατυρικά blog hakis-hakis και Trelo kouneli κεντάνε με τα φωτομοντάζ τους.

Δείτε τα φωτομοντάζ:

freefotos.gr

freefotos.gr

Επεισόδιο με Σαμαρά στα Φιλιατρά...

Άγριος καβγάς με σωματώδη 45χρονο περί "πατριωτισμού" και με αναδρομή στην ανατροπή της κυβέρνησης το 1993!

Από τον Ορέστη Αυγερινό
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.


Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας όπου πήγε για προεκλογική περιοδεία ο Αντώνης Σαμαράς. Όταν βγήκε στην πλατεία για τις προεκλογικές χειραψίες, ήταν εκεί και ένας σωματώδης 45χρονος άνδρας -ονόματι Κώστας Οικονομόπουλος- μαζί με τον γιο του. Και όταν τον πλησίασε ο .......

υπουργός για να τον χαιρετήσει, ο Κ. Οικονομόπουλος του είπε ότι θυμάται πως στις 23 Μαρτίου, στη δοξολογία για την εθνική επέτειο, μιλούσε διαρκώς στο νομάρχη Μεσσηνίας Δράκο και πως αυτό δεν ήταν ένδειξη σεβασμού σε ο,τι συμβολίζει για την πατρίδα η ημέρα εκείνη.
Τότε, κατά τις πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς εκνευρίστηκε πολύ και μεταξύ άλλων άρχισε να λέει σε υψηλούς τόνους ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του τον οποίο επέδειξε το 1993 προχωρώντας ακόμη και στην ανατροπή της τότε κυβέρνησης.
Ο Κ. Οικονόμοπουλος δεν έμεινε απαθής, το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών πήρε διαστάσεις και ο κ. Σαμαράς αποχώρησε εκνευρισμένος για να επιτρέψει λίγο αργότερα πιο ήρεμος και να συνεχίσει την προεκλογική του περιοδεία στα Φιλιατρά.

Δημοσίευμα του Press-gr στις 28/9

Εξακολουθεί να παραμένει σταθερή η διαφορά ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ.

Σταθερή διαφορά δείχνουν ακόμα και οι σημερινές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται για τα πολιτικά κόμματα.

Το blog Fimotro δημοσιεύσει αποκλειστικές πληροφορίες.

Δείτε το δημοσίευμα πατώντας εδώ.Τέσσερα εκλογικά τμήματα στα Φιλιατρά θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα με κινητό τηλέφωνο.

Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει μία πιλοτική έκδοση των αποτελεσμάτων η οποία θα γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου.
Ήδη οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, σε 98 εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας, τα οποία επιλέγησαν με μία στατιστική μέθοδο, ανά 5, δηλαδή, το 1, το 6, το 11, το 16, κλπ, θα έχουν κινητό τηλέφωνο στη διάθεσή τους.

Αμέσως μόλις ο εκλογικός αντιπρόσωπος βγάλει το αποτέλεσμα, θα το μεταδώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό είναι το 20% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή αφορά 4000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι, θεωρείται, ότι με το 20%, θα υπάρξει μέχρι τις 10.00 το βράδυ ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του νομάρχη Μεσσηνίας Κου Δημήτρη Δράκου τα 4 τμήματα στα Φιλιατρά που θα μεταδώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα με κινητό τηλέφωνο είναι: .....


451 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
2o Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 1η.
Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΓΙΑΝΝ-) ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ μέχρι και (Δ).

456 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Λύκειο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 1η.
Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΜΠΑΖ-) ΜΠΑΖΑΝΟΣ μέχρι και (Ν).

461 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Τ.Δ. Φιλιατρών. Αίθουσα 1η.
Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΤΣΟΤ-) ΤΣΟΤΣΑΝΗ μέχρι και (Ω) τέλος καταλόγου.

466 [ 6ο Εκλογικό Διαμέρισμα Χριστιανούπολης Δήμου Φιλιατρών. ]
Πρώην Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Χριστιανούπολης.

Δημήτρης Κουσελάς: Η Καλαμάτα είπε ΝΑΙ στην αλλαγή πορείας.

Σε μια άνευ προηγουμένου ογκώδη και μαχητική συγκέντρωση μίλησε την Τετάρτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς.

Για τη συγκέντρωση έστειλαν χαιρετισμό ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κ. Λούκα Κατσέλη, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Πέτρος Ευθυμίου.
Τον κ. Κουσελά προλόγισε η Γεωργία Παναγοπούλου στέλεχος του φοιτητικού κινήματος.
Ο κ. Κουσελάς τόνισε πως η πρόωρη ........

προσφυγή στις κάλπες, είναι ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, που οδήγησε σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, χρέωσε τη χώρα και τα νοικοκυριά, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, έφτασε την ανεργία στα ύψη, οδήγησε την Περιφέρεια στην περιθωριοποίηση και τους αγρότες σε απόγνωση. Υποθήκευσε τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς.

Υπογράμμισε ότι η κρίση δεν είναι εισαγόμενη αλλά κυρίως εγχώρια. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν οδηγούν σε έξοδο από αυτήν αλλά τη βαθαίνουν ακόμη περισσότερο.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση γιατί διαθέτει τρία μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της ΝΔ.

α.) έχει ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο
β.) έχει πολιτική βούληση για να συγκρουστεί με συγκεκριμένα συμφέροντα
γ.) έχει εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων.

Το 1981 και το 1993 κάτω από παρόμοιες συνθήκες κατάφερε όχι μόνο να νοικοκυρέψει την οικονομία αλλά να αυξήσει το πραγματικό εισόδημα των μισθωτών, των αγροτών, των χαμηλοσυνταξιούχων και να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες υποδομές που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Όμως, τόνισε δεν ξεχνάμε τις λαθεμένες επιλογές και τις αλαζονικές συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, που πλήγωσαν το λαό και μας έκαναν να χάσουμε την κυβέρνηση. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να τα επαναλάβει. Τόνισε ότι με το Γιώργο Παπανδρέου έχουμε αλλάξει πολλά. Το ΠΑΣΟΚ του 2009 δεν είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ του 2004.
Αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στο Κράτος και στη Δημόσια Διοίκηση. Επεσήμανε ότι θα χτυπηθεί η αδιαφάνεια, η γραφειοκρατία και θα καθιερωθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση με αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας. Σημείωσε ότι καμιά υπουργική απόφαση δεν θα ισχύει αν δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει η πιο πλατειά δημοσιότητα. Με τέτοια μέτρα θα καλύψουμε το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται : η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση με την καθιέρωση ενιαίας τιμαρυθμοποιημένης προοδευτικής φορολογικής κλίμακας, το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό, η κατώτατη αγροτική σύνταξη για ζευγάρι στα 950 ευρώ, η αύξηση της επιστροφής του Φ,.Π.Α. στους αγρότες και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των δανειοληπτών, με έλεγχο στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των τραπεζών και στα μέτρα για την αγορά εργασίας.

Ειδική αναφορά έκανε για τον αγροτικό τομέα όπου είπε ότι θα στηριχθεί το εισόδημα των αγροτών με μείωση του καλλιεργητικού κόστους, χτύπημα των καρτέλ, στήριξη των επώνυμων πιστοποιημένων-τυποποιημένων προϊόντων, κίνητρα για τους νέους αγρότες, δημιουργία αγροτικών Κ.Ε.Π.

Μίλησε για την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. με σταδιακή κάλυψη των χιλιάδων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με στόχο τα Κέντρα Υγείας να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και να υπάρχει κάλυψη στα Αγροτικά Ιατρεία και Νοσοκομεία.

Για την Παιδεία θα προχωρήσουμε σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα στηρίζει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, θα την ενισχύει οικονομικά και θα εγγυάται πτυχία με μεγάλο ειδικό βάρος, ανακουφίζοντας ταυτόχρονα τους γονείς από το βάρος των φροντιστηρίων.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ιδιαίτερα για την Καλαμάτα δήλωσε ότι θα στηρίξει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης , την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων για τους οικισμούς Βέργας, Μαντίνειας και Ασπροχώματος, την ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού, την αναζήτηση κονδυλίων για την κάλυψη της λειτουργίας του και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού στη ΔΕΠΑΚ, την κατασκευή νέου κλειστού σταδίου, την αναβάθμιση του διεθνούς αερολιμένα, την επίλυση του προβλήματος της λυματολάσπης, την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Πηδήματος-Καλαμάτας, την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα-Μάνη, την αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού της Μάνης και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών με ιδιαίτερη έμφαση στον Ταΰγετο.

Τέλος, αναφέρθηκε στη διαρκή και καθημερινή παρουσία του σε όλα τα προβλήματα των Μεσσηνίων με τα οποία ασχολήθηκε, δίνοντας μάχη εντός και εκτός Βουλής, με ερωτήσεις στη Βουλή και παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν.

Κάλεσε τους πολίτες «να πορευτούμε μαζί για τη Μεσσηνία που ονειρευόμαστε, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση που έχει τη βούληση και το σχέδιο να βγάλει τη χώρα από την κρίση.»

MG_3436.jpg (259 KB) MG_3448.jpg (262 KB) MG_3478.jpg (274 KB)

Συνέντευξη του Νομάρχη Μεσσηνίας Κου Δημήτρη Δράκου για την εκλογική διαδικασία.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος σχετικά με την διαδικασία των εκλογών.
Ο κ. Δημήτρης Δράκος, παρουσία του Γενικού Δντή της ΝΑΜ κ. Σπ. Πολύδωρα και της Δντριας Διοικητικού κας Αντριάννας Καλλιμώρου, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία, της 4ης Οκτωβρίου 2009, ημέρα Βουλευτικών Εκλογών, είπε τα εξής:

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι τελείωσε η προετοιμασία για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 4/10. Οι σάκοι ήδη έχουν φύγει από τα εκλογικά συνεργεία της ΝΑΜ και έχουν παραδοθεί στους Δήμους, απ’ όπου θα τους παραλάβουν οι Δικαστικοί αντιπρόσωποι. Τα εκλογικά τμήματα σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας είναι 488.
Η πρώτη δουλειά που έχει να κάνει ένας δικαστικός αντιπρόσωπος είναι, κατ’ αρχήν, να ελέγξει από την παραμονή, δηλαδή από το Σάββατο, τον εκλογικό σάκο εάν υπάρχουν όλα όσα προβλέπονται από τον Νόμο.

Ο έλεγχος που έχει γίνει από τους αρμόδιους Δντές και .......

υπευθύνους προς τούτο, αποδεικνύει ότι η δουλειά έχει γίνει στην εντέλεια, ωστόσο όμως, οφείλουν να κάνουν αυτήν την πρώτη κίνηση. Βεβαίως, οι Δημοτικές αρχές από την πλευρά τους οφείλουν να εξασφαλίσουν, μέσω των υπαλλήλων και των στελεχών τους που θα υπηρετήσουν αυτήν την υπόθεση, να προετοιμάσουν και να παραδώσουν τους χώρους για να συντελεστεί η εκλογική διαδικασία από την ώρα που προβλέπει ο Νόμος μέχρι του πέρατος αυτής. Επίσης, να πούμε ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οφείλουν, έγκαιρα και άμεσα να μεταδώσουν το αποτέλεσμα, το πρώτο που αφορά τις ψήφους των κομμάτων που έχουν θέσει υποψηφιότητα.

Υπογραμμίζω ότι στο Νομό Μεσσηνίας έχουμε 17 κόμματα τα οποία έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια. Μετέπειτα να ασχοληθούν με το ζήτημα της σταυροδοσίας, το οποίο πρέπει εγκαίρως να παραδοθεί στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως είναι γνωστό, βγάζει εν πρώτοις τα αποτελέσματα και στη συνέχεια τα επίσημα αποτελέσματα βγαίνουν από την αρμόδια δικαστική αρχή, δηλαδή το Πρωτοδικείο.

Πρέπει επίσης, να ενημερώσω ότι πολλές φορές παρατηρούνται προβλήματα στην μετάδοση των αποτελεσμάτων, διότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έστειλαν τα τηλεγραφήματα εγκαίρως, διότι δεν παρέδωσαν από το βράδυ των εκλογών στο Πρωτοδικείο τον εκλογικό σάκο, διότι δεν είχαν συμπληρώσει τα πρακτικά ευδιάκριτα.
Θα παρακαλέσω, λοιπόν, να εξαλειφθούν αυτές οι όποιες περιπτώσεις, που είναι βέβαια λίγες, αλλά που ωστόσο δημιουργούν προβλήματα στην ταχεία έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Επίσης, θα ήθελα να υπογραμμίσω ορισμένα πράγματα που αφορούν τους συμπολίτες μας. Όπως:
• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και φυσικά δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγειν.
• Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική
• Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα, το Διαβατήριο ακόμα και αν έχει λήξει, την άδεια οδήγησης και τέλος με το βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό αναφέρεται διότι έχει διαφοροποιηθεί και διευρυνθεί προκειμένου να μην τρέχει κανένας από τους συμπολίτες μας την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει έγγραφο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
• Εκεί όπου ψήφισαν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 οι συμπολίτες μας, εκεί θα ξαναπάνε να ψηφίσουν, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όσοι για διαφόρους λόγους δεν είχαν ψηφίσει και θέλουν να πληροφορηθούν πού θα ψηφίσουν, μπορούν να το μάθουν και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr. Επίσης, μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ των Δήμων αλλά και στο ΚΕΠ της Νομαρχίας.
• Οι συμπολίτες μας μπορούν να παρακολουθούν και από το σπίτι τους, μέσω του Internet, την διαδικασία των αποτελεσμάτων, μέσα από την ιστοσελίδα ekloges.messinia.gr. Ετσι δεν χρειάζεται να συνωστίζονται ούτε στην Νομαρχία ή οπουδήποτε αλλού.


Τέλος, θέλω να σας ενημερώσω ότι για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει μία πιλοτική έκδοση των αποτελεσμάτων η οποία θα γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου. Ήδη οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, σε 98 εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας, τα οποία επιλέγησαν με μία στατιστική μέθοδο, ανά 5, δηλαδή, το 1, το 6, το 11, το 16, κλπ, θα έχουν κινητό τηλέφωνο στη διάθεσή τους.
Αμέσως μόλις ο εκλογικός αντιπρόσωπος βγάλει το αποτέλεσμα, θα το μεταδώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό είναι το 20% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή αφορά 4000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, θεωρείται, ότι με το 20%, θα υπάρξει μέχρι τις 10.00 το βράδυ ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα.
Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν οι λεπτομέρειες και η υπόθεση της σταυροδοσίας. Πρέπει να πω ότι αυτό το σύστημα, δεν αναιρεί το άλλο σύστημα και την διαδικασία που τηρούμε μέχρι τώρα και την οποία θα ακολουθήσουμε, και φυσικά την τελική, έγκυρη, υπεύθυνη δικαστική τρόπο τινά έκδοση από το Πρωτοδικείο των τελικών αποτελεσμάτων».


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Δντής της ΝΑΜ κ. Σπ. Πολύδωρας, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της όλης αυτής διαδικασίας στην ΝΑΜ, τόνισε, από την εμπειρία του τόσα χρόνια στην εκλογική διαδικασία, ότι σε καμία περίπτωση δεν περιμένουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να στείλουν και τα δύο τηλεγραφήματα μαζί. Διότι, συμπλήρωσε, είναι χρονοβόρα η διαδικασία καταμέτρησης των σταυρών και σύνταξης του τηλεγραφήματος. Ενώ το πρώτο τηλεγράφημα που αφορά τα Κόμματα, πρέπει να δοθεί αμέσως διότι αυτό μεταδίδεται απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και είναι τα επίσημα αποτελέσματα. Δεύτερον, τόνισε, ότι πρέπει οπωσδήποτε να παραδώσουν το βράδυ τον εκλογικό σάκο.

Τέλος, για τους ετεροδημότες, σημείωσε ότι, όσοι διαμένουν στο Νομό Μεσσηνίας και είναι εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της Α΄ και Β΄ Αθηνών, θα ψηφίσουν στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας στην οδό Λυκούργου. Όλοι οι άλλοι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους που είναι γραμμένοι, διότι δεν συμπληρώθηκε ο αναγκαίος αριθμός των 40 ατόμων σε κάθε εφετειακή περιφέρεια. «Πιστεύω», δήλωσε ο κ. Γενικός, «ότι όλα θα πάνε καλά και συνεχίζουμε να κατανέμουμε τις εργασίες για την Κυριακή το βράδυ».

Τέλος, η Δντρια Διοικητικού κα Καλλιμώρου, συμπλήρωσε, σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος της μετάδοσης των αποτελεσμάτων μέσω του κινητού τηλεφώνου, ότι θα πρέπει οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, τα εκλογικά τμήματα των οποίων έχουν επιλεγεί για να μεταδώσουν τηλεφωνικά τα αποτελέσματα, συγχρόνως θα πρέπει να τα μεταδώσουν και με την κλασική μέθοδο, δηλαδή με το τηλεγράφημα.

Στη συνέχεια, ο κ. Νομάρχης, έκανε την εξής δήλωση:
«Χθες είδα στην τηλεόραση τον συνάδελφο Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει σχετικά με την δική του μισθοδοσία. Όπως είναι γνωστό, απολαμβάνει δύο μισθούς, από τα Ελληνικά Ναυπηγεία και από την αντιμισθία της Ν. Αυτοδιοίκησης.
Χρησιμοποίησε για παράδειγμα και εμένα. Δεν γνωρίζω πώς έκανε αυτό το λάθος, αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι δεν παίρνω δύο μισθούς. Αυτό έχει χιλιοειπωθεί, το γνωρίζετε και εσείς, και θα ήθελα να το μεταφέρεται για μία ακόμη φορά.
Είναι, δηλαδή, γνωστό, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων μου παραιτήθηκα της μισθοδοσίας από τον εργοδοτικό μου φορέα. Σας ευχαριστώ.».

Παράταση προθεσμίας για τον 1ο Διαγωνισμό Μεσσηνιακών συνταγών

Παράταση πήρε η προθεσμία υποβολής από τους ενδιαφερόμενους για τις Μεσσηνιακές συνταγές ανακοίνωσε το επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του η προθεσμία του διαγωνισμού αν και έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου τώρα με την παράταση που πήρε θα λήξει στις 30 Οκτωβρίου.

Ο διαγωνισμός σαν στόχο του έχει την ανάδειξη των μεσσηνιακών τοπικών αγροτικών προϊόντων και η προσπάθεια αυτή έχει ενταχθεί υπό την αιγίδα του πολιτιστικού οργανισμού "Δρόμοι της Ελιάς".
Σύμφωνα με διαφημιστικό έντυπο που έχει κυκλοφορήσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες συμπολίτες μας Μεσσήνιοι της διασποράς, και γενικά Έλληνες ή αλλοδαποί που γνωρίζουν παραδοσιακές συνταγές της Μεσσηνίας ή προϊόντα κτηνοτροφίας, και αλιείας, ή προϊόντα που προέρχονται από μεταποίηση γεωργικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή γυναικών της Μεσσηνίας.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν:.......

Θα πρέπει να στείλουν στο επιμελητήριο Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτα Τ.Κ. 24100) μία ή περισσότερες συνταγές που να πληρούν τους παραπάνω όρους μέσα σε ένα φάκελο με την ένδειξη: Για τον Διαγωνισμό "Μεσσηνιακές συνταγές".

Οι συνταγές θα πρέπει να είναι καθαρογραμμένες, και ευανάγνωστες και επάνω στο χαρτί να αναγράφονται καθαρά Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση και τηλέφωνο του αποστολέα. Αν υπάρχει και κινητό να αναγραφεί επίσης.

Τα έπαθλα των νικητών.

Θα αναδειχθούν τριάντα (30) νικητές όσες και οι συνταγές που θα επιλεχθούν.
Οι δεκα (10) πρώτοι θα κερδίσουν δωροεπιταγές που θα χρησιμοποιήσουν για αγορές τους ΜΟΝΟ απο τοπικά καταστήματα της Μεσσηνίας και συγκεκριμμένα:

Ο πρώτος νικητής: Δωροεπιταγή Δυο χιλίαδων (2.000) ευρώ
Ο Δεύτερος νικητής: Δωροεπιταγή χιλίων (1.000) ευρώ
Ο τρίτος νικητής: Δωροεπιταγή πεντακοσίων (500) ευρώ
Απο τον τέταρτο έως και τον δέκατο (4ο - 10ο) νικητή: Δωροεπιταγή διακοσίων (200) ευρώ.

Όλες οι συνταγές θα δημοσιευθούν με τα ονόματα των αποστολέων σε ειδικό έντυπο που θα εκδώσει το επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την προσπάθεια ως χορηγοί επικοινωνίας.

Η Επιτροπή αξιολόγησης θα αποτελείται απο γνωστούς chef, συγγραφείς γαστρονομίας, και εκπροσώπων φορέων του νομού μας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω συνημμένο.

Κλίκ για πλήρες μέγεθος.

Diagvnismos_Epimelitiriou_Messinias.jpg (510 KB) img078.jpg (415 KB)