ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

«Πυροτέχνημα» ΝΔ με πρόταση για νέο ντιμπέιτ

Την πρόταση της για δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου επανέφερε σήμερα η Ρηγίλλης, παρά την προηγούμενη άρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προσέλθει σε τρίτη τηλεοτπική συζήτηση, πρόταση που είχε διατυπώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά είχε εξ αρχής απορριφθεί από την Ιπποκράτους.

«Έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι οι πολίτες θα επιθυμούσαν άλλο ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών. Καλούμε λοιπόν, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μια πρόσθετη δημόσια συζήτηση. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα επιστρατευτούν υπεκφυγές», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Απαντώντας στον κ. Κουμουτσάκο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε δηκτικά ότι ...........

«δεν μπορεί συνεχώς ο κ. Καραμανλής να ζητάει μια τρίτη ευκαιρία». Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα τηλεοπτική συζήτηση και παρέπεμψε στην προηγούμενη δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση, που είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων άλλη τηλεοπτική αναμέτρηση πέραν των δύο που διεξήχθησαν. Στελέχη της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι «έχασε στα δύο πρώτα ντιμπέιτ και τώρα αναζητεί απεγνωσμένα τη ρεβάνς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Θετική ως προς τη διενέργεια νέου τηλεοπτικού διαλόγου εμφανίζεται η Κουμουνδούρου. «Και ένα και δυο και τρία ντιμπέϊτ θα επιθυμούσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο σύνολο βέβαια των πολιτικών αρχηγών.
Τι φοβούνται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν το αποδέχονται; Αυτοί που σίγουρα θα είναι κερδισμένοι είναι η ενημέρωση και οι πολίτες», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της Αριστεράς.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Νοσοκομείο Κυπαρίσσιας: Δεν απάντησε επί της ουσίας ο Φ. Δρούμπαλης για την κάμερα

Την έκπληξή του για την παρουσία της κάμερας στον εσωτερικό χώρο των κτηρίων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εκφράζει με επιστολή του που έστειλε χθες στην εφημερίδα μας ο διοικητής του Φωτ. Δρούμπαλης.

Ο κ. Δρούμπαλης εμμένει στην άποψή του ότι έχει αποφασιστεί η προμήθεια συστήματος καταγραφής εξωτερικών χώρων, που θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της κεντρικής αποθήκης του νοσοκομείου, που είναι έκθετη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Παρατηρεί πως το γεγονός αυτό δεν έχει σχέση με όσα καταγγέλλονται, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα απαράδεκτη, ευτελιστική και κατασυκοφαντική την καταγγελία. Δηλώνει πως θα ερευνήσει τα καταγγελλόμενα και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές του.
Επίσης, θεωρεί την καταγγελία ως συνέχεια μιας διαδικασίας συκοφάντησης σε προσωπικό επίπεδο και διαγραφής του επιτελεσθέντος και επιτελούμενου έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Επιστολή του κ. Δρούμπαλη..........

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του κ. Δρούμπαλη έχει ως εξής: «Έκπληκτος έμαθα χθες (προχθές) 24-9-2009 από δημοσιογράφο της εφημερίδας σας περί τοποθέτησης κάμερας μπροστά από το γραφείο του Διοικητή και σήμερα (χθες) στην εφημερίδα σας και στην πρώτη σελίδα ανέγνωσα σχετικό πρωτοσέλιδο άρθρο, με τίτλο “κάμερα παρακολούθησης μέσα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας”.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η προμήθεια ενός συστήματος καταγραφής εξωτερικών χώρων που θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της κεντρικής αποθήκης του Νοσοκομείου, η οποία ουσιαστικά είναι έκθετη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Το γεγονός αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα στην καταγγελία αναφέρονται. Θεωρώ απαράδεκτη, ευτελιστική και κατασυκοφαντική την καταγγελία αυτή. Είναι αδιανόητο ο Διοικητής να καταγράφει το γραφείο του Διοικητή λες και δεν γνωρίζει την κίνηση του γραφείου του. Εάν πράγματι το γεγονός αυτό είναι αληθές, τότε αυτός που θα πρέπει να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει θα πρέπει να είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Εξυπακούεται ότι θα διερευνήσω τα καταγγελλόμενα και επιφυλάσσομαι για τις παραπέρα ενέργειές μου ως έχων έννομο συμφέρον.

Το ρεπορτάζ σας εικάζει πιθανή σύνθεση της καταγγελίας αυτής με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Προσωπικά θεωρώ την καταγγελία αυτή συνέχεια μιας διαδικασίας συκοφάντησης σε προσωπικό επίπεδο και διαγραφής του επιτελεθσέντος και επιτελούμενου έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».

Δεν απαντά επί της ουσίας

Αναμενόμενα τα όσα επικαλείται στην επιστολή του ο κ. Δρούμπαλης. Ωστόσο, δεν απαντά στα πιο καίρια ερωτήματα που προκύπτουν από το χθεσινό μας δημοσίευμα και, κατά συνέπεια, στην ουσία. Έτσι, δεν κάνει ούτε μία αναφορά στο αν αυτό που απεικονίζουν οι τρεις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν είναι κάμερα ή όχι και στο αν είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Έχουμε την αίσθηση ότι με τον κ. Δρούμπαλη συζητάμε για τελείως διαφορετικά θέματα και πως μόνο εμείς «βλέπουμε» την ύπαρξη της κάμερας που, κατά το διοικητή του νοσοκομείου, δε φαίνεται να υπάρχει.
Μπορεί να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την καταγγελία των εργαζομένων, αλλά όχι ανυπόστατη, καθώς δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο σχετική αναφορά. Έτσι, εμμέσως ομολογεί την ύπαρξη της κάμερας, ο φακός της οποίας καλύφθηκε με χαρτόνι, προκειμένου να μην προκαλεί τα βλέμματα.
Είναι δε ευνόητο πως ο συγκεκριμένος μηχανισμός δεν αποτελεί κάμερα εξωτερικού χώρου, αλλά εσωτερικού.
Και φυσικά, δε θα πρέπει να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει παρακολούθηση, καθώς η τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Θα πρέπει να έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες εισόδου στο αρμόδιο συνεργείο, που, προφανώς, μόνο ο ίδιος μπορεί να δώσει.
Τέλος, η δημοσιοποίηση της καταγγελίας των εργαζομένων περί ύπαρξης της κάμερας, τουλάχιστον από το «Θ» δεν έχει σκοπό τη διαγραφή του επιτελεσθέντος και επιτελούμενου έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Κάμερα παρακολούθησης στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Δεύτερη τηλεμαχία Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου ζητά η ΝΔ

Τη διενέργεια δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, με δηλώσεις του πριν λίγο κάλεσε τον κ. Παπανδρέου σε νέο διάλογο με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας: «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα επιστρατευτούν υπεκφυγές».

Εξήγησε δε πως από τα προηγούμενα δύο ντιμπέιτ «έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες», οι οποίοι, όπως υποστήριξε «θα επιθυμούσαν άλλο ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών».

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης έχουν αποκλείσει τη .....

διεξαγωγή και άλλης τηλεοπτικής αναμέτρησης, σημείωσε ότι «όντως οι πολίτες έχουν κάνει την αξιολόγησή τους από τα δύο πρώτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούν, δεν ενδιαφέρονται να έχουν πληρέστερη ενημέρωση».

Ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Και ένα και δυο και τρία ντιμπέιτ θα επιθυμούσαμε ανάμεσα στο σύνολο βέβαια των πολιτικών αρχηγών», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε: «Τι φοβούνται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν το αποδέχονται; Αυτοί που σίγουρα θα είναι κερδισμένοι είναι η ενημέρωση και οι πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημήτρης Κουσελάς. Βιογραφικό σημείωμα του.

Ο Δημήτρης Κουσελάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία το 1955, από γονείς αγρότες. Ο πατέρας του καταγόταν από τη Μάνη.

Είναι παντρεμένος με τη Βάγια Κανάβα και έχουν ένα γιό, τον Ηλία.

Αριστούχος του Γυμνασίου της Κυπαρισσίας, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές στα Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργαζόμενος παράλληλα πότε ως ξενοδοχοϋπάλληλος, πότε ως τοπογράφος και πότε ως βοηθός τοπογράφου, γιατί ως παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας δεν μπορούσε διαφορετικά να ανταπεξέλθει στα έξοδα των σπουδών στην Αθήνα.

Το 1979 κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία και υπηρέτησε τη στρατιωτική του ........

θητεία ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός.

Συμμετείχε από νωρίς στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου από τις γραμμές του ΠΑΚ.

Εργάστηκε ως τραπεζοϋπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από το 1981.

Διατέλεσε μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) από το 1983, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) (1986-1990) και Πρόεδρος του ιδίου Συλλόγου (1990-1993. Εξελέγη Πρόεδρος της ΟΤΟΕ το 1993, επανεκλεγόμενος για 4 συνεχόμενες θητείες μέχρι τι 2004, καθώς και μέλος της Διοίκησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1995-2004).

Στη μακρά θητεία του ως Πρόεδρος ΟΤΟΕ και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των 65.000 εργαζομένων του τραπεζικού κλάδου, ο Δημήτρης Κουσελάς εργάστηκε για :

* Σύγχρονες και υπεύθυνες τραπεζικές πρακτικές, χωρίς πανωτόκια και «ψιλά γράμματα»
* Δίκαιη κοινωνία, με ανάπτυξη, αναδιανομή του εισοδήματος, ισχυρό κοινωνικό κράτος και φορολογική δικαιοσύνη
* Την ειρήνη και την ανάπτυξη των δεσμών φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης στα Βαλκάνια, συμμετέχοντας σε πολυάριθμα συνέδρια στο εξωτερικό και σε ανθρωπιστικές αποστολές στις χώρες που δοκιμάστηκαν από τον πόλεμο ή από φυσικές καταστροφές.

Στα πλαίσια αυτά, πέτυχε:

* εργασιακούς θεσμούς προστασίας της απασχόλησης, των ίσων ευκαιριών ανδρών-γυναικών, της ασφάλειας στην εργασία
* την επαναπρόσληψη απολυμένων της περιόδου 1990-1993,
* την αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που είχαν καταργηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
* την βελτίωση κοινωνικών παροχών
* τη μείωση του χρόνου εργασίας από 38 ώρες και 20΄στις 37 ‘ωρες την εβδομάδα για τον τραπεζικό κλάδο
* την αναμόρφωση και την ενίσχυση του Ενιαίου Μισθολογίου του τραπεζικού κλάδου

Στενός συνεργάτης και φίλος του αξέχαστου Γιώργου Γεννηματά, ακολούθησε το όραμά του για κοινωνική προκοπή με γνώση και δημιουργικότητα, με ανθρωπιά και με σεβασμό στον πολίτη και τα προβλήματά του. Αυτό το όραμα υπηρέτησε με την ενεργό συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες, με την πλούσια αρθρογραφία του στον Αθηναϊκό και στον Μεσσηνιακό Τύπο, καθώς και σε εξειδικευμένα οικονομικά περιοδικά.

Έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και υπηρέτησε το σοσιαλιστικό κίνημα από διάφορες στελεχιακές θέσεις. Διατέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Α3 (1980-1984), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1994, αναπληρωτής Γραμματέας του τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Επιτροπής Καταστατικού και Δεοντολογίας και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέλος Δ.Σ. του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εθνικής Τράπεζας, του Εθνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), καθώς και μέλος Δ.Σ. της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Στις Ευρωεκλογές του 1999 ήταν υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, σε τιμητική θέση.

Εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2004. Επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007, καταλαμβάνοντας τη μοναδική έδρα του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Μεσσηνίας.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες του τις περνά συντροφιά με φίλους στη Μεσσηνία, με καλό φαγητό, σκάκι και μουσική. Αγαπημένα του χόμπι είναι το κυνήγι και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Στην ζώνη του λυκόφωτος ένας στους τρεις βουλευτές της Ν.Δ.

Σφαγή γαλάζιων αναμένουν στη Ρηγίλλης, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα ξεπεράσει το 36% στο βράδυ της επόμενης Κυριακής.

Σε αυτή την περίπτωση, στη νέα Βουλή αναμένεται να έχει έως 97 βουλευτές. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ένας στους τρεις βουλευτές της Ν.Δ. δύσκολα θα διατηρήσει την έδρα του στη νέα Βουλή. Όπως επισημαίνει ο εκλογικός αναλυτής κ. Θοδωρής Λιβάνιος, οι σκληρότερες μάχες θα γίνουν στις τετραεδρικές και πενταεδρικές περιφέρειες, από όπου και προέρχεται το «μπόνους» των 40 εδρών του πρώτου κόμματος. Στις τετραεδρικές περιφέρειες (Έβρος, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Βοιωτία, Κορινθία και Χανιά) η Ν.Δ. το 2007 είχε εκλέξει τρεις βουλευτές έναντι ενός του ΠΑΣΟΚ.

Η αναλογία αυτή σε πιθανή επικράτηση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αντιστραφεί σε τρεις βουλευτές του .......

ΠΑΣΟΚ έναντι ενός της Ν.Δ. Πιθανή εξαίρεση αποτελούν οι περιφέρειες του Έβρου και της Πέλλας, όπου ο ΛΑΟΣ διεκδικεί μία έδρα εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις πενταεδρικές (Ιωάννινα, Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Μεσσηνία, Δωδεκάνησα) περιφέρειες, όπου και πάλι η Ν.Δ. είχε τη μερίδα του λέοντος το 2007, αναμένεται απώλεια δύο γαλάζιων εδρών (με εξαίρεση τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και τη Μαγνησία, όπου μπορεί η Ν.Δ. υπό προϋποθέσεις να διατηρήσει τις δύο έδρες).

Στην περιφέρεια της Α΄ Αθήνας η Ν.Δ. πιθανότατα θα εκλέξει 5 βουλευτές έναντι των 7 που είχε στην απερχόμενη Βουλή, ενώ στη Β΄ Αθήνας οι βουλευτές που θα καταλάβουν από τη 12η θέση και κάτω δεν έχουν δεδομένη την παρουσία τους στη νέα Βουλή. Στη Β΄ Αθηνών, μάλιστα η μάχη αναμένεται να είναι ιδιαίτερη σκληρή, καθώς στο ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη, τα οποία πιθανόν δεν θα ανανεώσουν τη κοινοβουλευτική θητεία τους.

Στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά ενδεχομένως οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. θα περιοριστούν στον ένα, ενώ και στην Β΄ Πειραιά, σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν ξεπεράσει το 25%, θα εκλέξει μόλις έναν βουλευτή έναντι των τριών που έχει τώρα. Τέλος, στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, η απώλεια μιας έδρας είναι δεδομένη. Από τις τριεδρικές περιφέρειες, στην Κέρκυρα και στη Λέσβο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα εκλέξουν από έναν βουλευτή, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκλέξει δύο βουλευτές στην Ξάνθη, στη Ροδόπη έναντι ενός της Ν.Δ.

Οι δύο βουλευτές Λακωνίας της Ν.Δ. δεν απειλούνται λογικά στην καλύτερη από πλευράς επίδοσης περιφέρεια της Ν.Δ. Στις υπόλοιπες τριεδρικές περιφέρειες (Αργολίδα, Αρκαδία, Δράμα, Κιλκίς, Κυκλάδες), όπου η Ν.Δ. είχε εκλέξει το 2007 δύο βουλευτές έναντι του ΠΑΣΟΚ, μόνο βέβαιο είναι ότι από μία έδρα θα λάβουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., ενώ η τύχη της τρίτης έδρας θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του κόμματος που θα συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία στην περιφέρεια και από των μικρότερων κομμάτων, που υπό προϋποθέσεις (με ποσοστό στην περιφέρεια άνω του 7%) μπορούν να διεκδικήσουν μία από αυτές.

Ειδικότερα στην Αργολίδα, όπου από τη Ν.Δ. μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Μανώλη συμμετέχουν οι Έλσα Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Κρανιάς (που αντικατέστησε για δύο ημέρες στη Βουλή τον Γιάννη Μανώλη) και ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός, η μάχη αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να εκλέξει έναν μόνο βουλευτή. Από τις 8 μονοεδρικές της χώρας (Γρεβενά, Φωκίδα, Ευρυτανία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Σάμος και Θεσπρωτία), το 2007 η Ν.Δ. είχε επικρατήσει στις 6 από αυτές, ενώ το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την έδρα στην Ευρυτανία και στη Ζάκυνθο.

Στις προσεχείς εκλογές το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί με αξιώσεις την επικράτησή του στις 7 από αυτές (πλην της Φωκίδας) με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής οι Χρήστος Φώλιας στα Γρεβενά, ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας στη Θεσπρωτία και οι Θαλασσινός Θαλασσινός, Θεόδωρος Σολδάτος, Αλέξανδρος Παρίσης σε Σάμο, Λευκάδα και Κεφαλονιά αντίστοιχα.
Είναι προφανές ότι αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις σε περιφέρειες στις οποίες η Ν.Δ. αναμένεται να χάσει έδρες, βρίσκονται υποψήφιοι που έχουν δεχθεί σκληρή κριτική, όπως ο Γ. Αλογοσκούφης (Α΄ Αθηνών), Ευαγγ. Μπασιάκος (Βοιωτία), Αλ. Κοντός (Ξάνθη), Βασ. Μιχαλολιάκος (Α΄ Πειραιά), Φεβρ. Πατριανάκου (Λακωνία).

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Σύμφωνα με τον Χάρτη, στην εκλογική περιφέρεια της Μεσσηνίας οι δυο έδρες που σύμφωνα με το σενάριο χάνει η Ν.Δ. "ανήκουν" στην Σοφία Καλαντζάκου (λίγο πολύ αναμενόμενο αυτό) και στον Δημήτρη Σαμπαζιώτη (λίγο έκπληξη αυτό.)
Όχι όμως ότι δεν μπορεί στην Θέση του Δημήτρη Σαμπαζιώτη να βρεθεί άλλος υποψήφιος καθότι το όνομα του Κου Σαμπαζιώτη είναι άφθαρτο και καθαρό σαν το λευκότερο λευκό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 1η Οκτώβρη, από τις 02:30 έως και τις 03:30 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου, με διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ακολούθως, από τις 03:30 ως και τις 04:30 θα αποκλειστεί το ρεύμα προς Τρίπολη. Οι διακοπές γίνονται προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην σήραγγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΈκλεισαν οι δυο ψηφοφορίες του Φιλιατρά News

Έκλεισαν οι δυο ψηφοφορίες που είχε ανοικτές το Φιλιατρά news και αφορούσαν τόσο το debate των εξι πολιτικών αρχηγών όσο και το debate των δυο εν δυνάμει πρωθυπουργών.

Και στις δυο ψηφοφορίες που ψήφισαν όσοι ήθελαν να ψηφίσουν, ο Κος Παπανδρέου είχε την συντριπτική πλειοψηφία και στις δυο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα........
Στην ερώτηση: "Είδατε το debate των έξι πολιτικών αρχηγών? Ποιός σας έπεισε περισσότερο?"

Συμμετοχή στην ψηφοφορία είχαν 265 χρήστες οι οποίοι επέλεξαν:

Καραμανλής: 67 ψήφοι (ποσοσστό 25%)
Παπανδρέου: 140 ψήφοι (ποσοσστό 52%)
Παπαρήγα: 14 ψήφοι (ποσοστό 5%)
Τσίπρας: 23 ψήφοι (ποσοστό 8%)
Καρατζαφέρης: 9 ψήφοι (ποσοστό 3%)
Χρυσόγελος: 12 ψήφοι (ποσοστό 4%)

Ιδού και η εικόνα της ψηφοφορίαςΣτην άλλη ψηφοφορία που αφορούσε το debate των δυο εν δυνάμει πρωθυπουργών και εκει ο Κος Παπανδρέου συγκέντρωσε υπερδιπλάσιο ποσοσστό έναντι του πολιτικού του αντιπάλου με βάση όσους επέλεξαν να ψηφίσουν στην ψηφοφορία.

Στην ερώτηση:
"Είδατε το debate των δυο πολιτικών αρχηγών Καραμανλή Παπανδρέου? Ποιός σας έπεισε???"


Συμμετοχή στην ψηφοφορία είχαν 169 χρήστες οι οποίοι επέλεξαν:

Καραμανλής: 55 ψήφοι (ποσοσστό 32%)
Παπανδρέου: 114 ψήφοι (ποσοσστό 67%)

Ιδού και η εικόνα της ψηφοφορίας


-

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 26ης Σεπτεμβρίου 2009

Ele26.jpg (722 KB) 8arr26.jpg (256 KB) foni26.jpg (204 KB)Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Οι ομιλίες του Δημήτρη Κουσελά στην Μεσσηνία και Αθήνα.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 και το Φιλιατρά News σας παρουσιάζει το υπόλοιπο πρόγραμμα ομιλιών του υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας κου Δημήτρη Κουσελά.

Σύμφωνα λοιπόν με το υπόλοιπο πρόγραμμα του ο κος Κουσελάς θα μιλήσει: ......

α.) Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου
Ωρα 20:30
Στην κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης.

β.) Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
Περιοδεία στην Μάνη.

γ.) Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
Συγκέντρωση Μεσσήνιων ετεροδημοτών στις 19:30 στο ξενοδοχείο Novotel
Διεύθυνση: Μιχαήλ Βόδα 4 - 6 Αθήνα.

δ.) Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
Ωρα 20:00
Στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

ε.) Πέμπτη 1η Οκτωβρίου
Ωρα 20:30
Στην πλατεία της Κυπαρισσίας.

Επιπλέον:

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
Στην Καλαμάτα θα μιλήσει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


ΤΕΜΕΣ: Υπόσκαφο ξενοδοχείο στο Costa Navarino

Την πρώτη υπόσκαφη υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα της Ευρώπης έχει αποφασίσει να δημιουργήσει στο τουριστικό θέρετρο Costa Navarino που ήδη αναπτύσσει στη Μεσσηνία η εταιρία ΤΕΜΕΣ του εφοπλιστή κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης του 1,2 δισ. ευρώ προέβη πρόσφατα σε αλλαγή των μελετών που είχε συντάξει και οι οποίες προέβλεπαν την ανέγερση μόνο συμβατικών ξενοδοχείων, ώστε να υλοποιήσει τα νέα του σχέδια.

Το υπόσκαφο ξενοδοχείο, που θα αποτελείται από πολυτελείς βίλες και λίγο-πολύ θα μοιάζει με το… χωριό των hobit, των πασίγνωστων βιβλίων του Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν ("Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών", "Χόμπιτ"), θα αναπτυχθεί...

από τον ταϊλανδέζικο οίκο Banyan Tree που ειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων αυτού του είδους.

Το ξενοδοχείο Banyan Tree του Costa Navarino θα κατασκευαστεί στο δεύτερο συγκρότημα - περιοχή του θερέτρου, το οποίο θα φέρει την ονομασία Navarino Bay και εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο το 2012.

Σημειώνεται πως το τουριστικό θέρετρο Costa Navarino θα αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα συγκροτήματα - περιοχές εκ των οποίων το πρώτο -που έχει ονομαστεί σε Navarino Dunes- πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάιο του 2010.
Στην περιοχή του Navarino Dunes έχει ήδη κατασκευαστεί γήπεδο γκολφ 18 οπών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανέγερση δύο πολυτελών ξενοδοχείων (The Romanos και The Westin Resort), ενός κέντρου θαλασσοθεραπείας, ενός συνεδριακού κέντρου και εγκαταστάσεων αναψυχής. Για τη δημιουργία του Navarino Dunes η εταιρία ΤΕΜΕΣ θα δαπανήσει περί τα 330 εκατ. ευρώ, ενώ το κατασκευαστικό αντικείμενο έχει αναλάβει και υλοποιεί η τεχνική εταιρία Άκτωρ του ομίλου Ελλάκτωρ.

Μέσω short list η επιλογή αναδόχου για το Navarino Bay

Σε ό,τι αφορά την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του συγκροτήματος Navarino Bay, όπου θα αναπτυχθεί και το μοναδικό υπόσκαφο ξενοδοχείο στην Ευρώπη, η εταιρία ΤΕΜΕΣ προτίθεται να ακολουθήσει την ίδια μέθοδο που εφάρμοσε και στην περίπτωση της ανάθεσης του έργου στο Navarino Dunes.

Ειδικότερα, προτίθεται να προσκαλέσει έναν μικρό αριθμό ελληνικών τεχνικών εταιριών και μέσω διαπραγματεύσεων μαζί τους να αναθέσει το έργο σε εκείνη που θα κάνει την καλύτερη οικονομικοτεχνική προσφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των τριών μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών της χώρας (Άκτωρ, J&P Άβαξ και Τέρνα), η εταιρία ΤΕΜΕΣ σκέφτεται να συμπεριλάβει στη short list την Intrakat, τη ΒΙΟΤΕΡ, τη Μηχανική και την ΕΚΤΕΡ.

Η σχετική διαδικασία πιστεύεται πως θα ξεκινήσει την προσεχή άνοιξη, ενώ δεν αποκλείεται το έργο να μοιραστεί τελικά σε δύο εταιρίες: η μία θα αναλάβει να κατασκευάσει το ξενοδοχείο Banyan Tree, ενώ η άλλη τη δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα του Navarino Bay.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για τη δημιουργία του συγκροτήματος Navarino Bay αγγίζει τα 220 εκατ. ευρώ και εκτός των δύο ξενοδοχείων θα διαθέτει επίσης γήπεδο γκολφ (βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του), κέντρο spa, συνεδριακές εγκαταστάσεις, μαρίνα και υποδομές για θαλάσσια σπορ.
του Φάνη Γαβρινιώτη

Άρχισαν να φτάνουν στην Νομαρχία Μεσσηνίας τα ψηφοδέλτια.

Τα πρώτα δείγματα με ψηφοδέλτια άρχισαν να φάνουν στην Νομαρχία Μεσσηνίας και αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, την επόμενη Τετάρτη θα γίνει ο διαχωρισμός του εκλογικού υλικούκαι η ετοιμασία των εκλογικών σάκων.

Πρώτο κόμμα που απέστειλε ψηφοδέλτια για την Μεσσηνία είναι το ΚΚΕ και συγκεκριμμένα την Τρίτη το μεσημέρι, ενω την τετάρτη το βράδυ έστειλε ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ.
ωστόσο απομένουν ακόμα 15 κόμματα να αποστείλουν ψηφοδέλτια με υποψηφίους της Μεσσηνίας.

Όπως επισημαίνεται από την νομαρχία Μεσσηνίας η όλη διαδικασία προχωρά ομαλά, αλλα με γρήγορους ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα την επόμενη εβδομάδα.

Την Τετάρτη ο 4ος όροφος του διοικητηρίου θα παραμείνει κλειστός προκειμένου να .........

ετοιμαστούν οι εκλογικοί σάκοι και να σταλούν στους δήμους και απο εκεί στα εκλογικά τμήματα.

Μέχρι την Κυριακή όλα τα κόμματα πρέπει να έχουν παραδώσει επίσημα στην νομαρχία τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα συμμετέχουν στις εκλογές.

Κάλπες

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει να παρουσιαστούν στον τόπο διορισμού τους οι έφοροι και οι τακτικοί ή αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής.
Την ημέρα των εκλογών οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι κατα νόμον υποχρεωτική και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις δικαιολογείται η μη προσέλευση στις κάλπες.Συνολικά θα λειτουργήσουν 488 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη την Μεσσηνία.

Πηγή: Θάρρος

Το Φιλιατρά Νews εδώ και αρκετές ημέρες σας παρουσίασε πρώτο από όλους (ακόμα και από το υπουργείο Εσωτερικών) τα εκλογικά τμήματα στα Φιλιατρά και σε ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας. Πατήστε το παρακάτω link που σας ενδιαφέρει.

Εκλογικά τμήματα στα Φιλιατρά

Εκλογικά τμήματα σε όλη την Μεσσηνία (αρχείο pdf)

Η Μεσσηνία αξίζει μια καλύτερη μέρα. Ομιλία της Νάντιας Γιαννακοπούλου στους Γαργαλιάνους.

Ομιλία στους Γαργαλιάνους πραγματοποίησε την Πέμπτη η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, στην οποία και κάλεσε τους πολίτες να αγωνισθούν για νίκη του Κινήματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα η κ. Γιαννακοπούλου είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη σημερινή σας παρουσία.

Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπω όλους εσάς εδώ. Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε να συνεχίσω τον αγώνα μου. Τον αγώνα για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Και σας λέω ότι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε μαζί! Γιατί είναι αγώνας για την Ελλάδα, αγώνας για τη Μεσσηνία, για τη Δημοκρατία, αγώνας για την Πρόοδο και τους πολίτες».

Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε διεξοδικά στις ..........

προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο Νομός Μεσσηνίας τα επόμενα χρόνια ενώ όσον αφορά την περιοχή των Γαργαλιάνων ειδικότερα, μίλησε για τα αγροτικά αλλά και τα θέματα του τουρισμού ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη για βελτίωση του τοπικού οδικού δικτύου, ένα θέμα που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους.

Η κ. Γιαννακοπούλου το πρωί του Σαββάτου θα περιοδεύσει στην πόλη της Καλαμάτας ενώ το βράδυ θα επισκεφτεί χωριά του δήμου Αρφάρων.

Κάμερα παρακολούθησης στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Ποια σκοπιμότητα θα μπορούσε να εξυπηρετεί η τοποθέτηση μιας κάμερας σε νοσοκομείο, που «κοιτά» προς το γραφείο του διοικητή και, μάλιστα, δύο εβδομάδες περίπου πριν από τις εκλογές;

Αναφερόμαστε στα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι είδαν το πρωί τεχνικούς να εγκαθιστούν μία κάμερα εσωτερικού χώρου σε ειδικό σημείο απέναντι από το γραφείο του διοικητή του κ. Φώτη Δρούμπαλη.
Δεδομένου ότι εργασιακά η κατάσταση στο νοσοκομείο δεν είναι η καλύτερη (είναι, άλλωστε, νωπή η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας σε βάρος του κ. Δρούμπαλη για τη συμπεριφορά του σε γιατρό), οι εργαζόμενοι φοβήθηκαν πως η κάμερα τοποθετήθηκε, εκτός των άλλων, για την παρακολούθησή τους. Έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη, το απόγευμα της ίδιας ημέρας την αποσυνέδεσαν και σταμάτησαν οι όποιες καταγραφές.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αρνήθηκε .......

κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας κάμερας στην επικοινωνία που είχαμε.

Την καταγραφή υπόπτων κινήσεων ή ατόμων έχουν ως σκοπό οι κάμερες που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία (τράπεζες κ.λπ.). Ποια σκοπιμότητα θα μπορούσε να εξυπηρετεί η τοποθέτηση μιας κάμερας σε νοσοκομείο και δη στην περιφέρεια της Μεσσηνίας, που «κοιτά» προς το γραφείο του διοικητή και, μάλιστα, δύο εβδομάδες περίπου πριν από τις εκλογές;
Αναφερόμαστε στα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου έκπληκτοι οι εργαζόμενοι είδαν το πρωί τεχνικούς να εγκαθιστούν μία κάμερα εσωτερικού χώρου σε ειδικό σημείο απέναντι από το γραφείο του διοικητή του κ. Φώτη Δρούμπαλη.
Εργαζόμενος, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά μαζί μας, μας πληροφόρησε για το περιστατικό και έδωσε περισσότερα στοιχεία. Όπως είπε, υπάρχει απόφαση που προβλέπει την αγορά μιας κάμερας αντί 1.000 ευρώ από κατάστημα της Καλαμάτας.

Ενδεχομένως, η αφορμή να δόθηκε από το γεγονός ότι την ημέρα που δημοσιεύθηκε η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου, άγνωστος ανάρτησε στην πόρτα του γραφείου του κ. Δρούμπαλη μηνύματα με υβριστικό για τον ίδιο περιεχόμενο, που ανέγραφαν, ανάμεσα σε άλλα, «φασίστα, παραιτήσου». Όμως, αυτό δε σημαίνει πως ο διοικητής του νοσοκομείου θα πρέπει να αποφασίζει την τοποθέτηση της κάμερας, χωρίς να έχει συμβουλευτεί την ανεξάρτητη αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτή ήθελε να καταγράψει τις κινήσεις των εργαζομένων, αλλά ενδεχομένως και τις συνομιλίες τους», μας είπε χαρακτηριστικά.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ίσως ο κ. Δρούμπαλης δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι η κάμερα ξηλώθηκε … κι αν αυτό ευσταθεί, τότε θα το πληροφορηθεί από το σημερινό μας δημοσίευμα.

Αρνείται ο διοικητής

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας κάμερας στην επικοινωνία που είχαμε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτά είναι αστειότητες», φράση που επανέλαβε για μία ακόμη φορά όταν του αναφέραμε πως οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση της κάμερας έγινε με σκοπό την καταγραφή των ενεργειών τους και ενδεχομένως των συζητήσεών τους.

Δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτα από τα όσα έχουν γίνει (τοποθέτηση της κάμερας το πρωί του Σαββάτου και αποσύνδεσή της την ίδια ημέρα). «Απλώς, άλλα είχαν γίνει και επειδή φοβούνται γι’ αυτά που έγιναν… είναι αστεία πράγματα», συνέχισε. Στην αναφορά μας ότι η αντίδρασή του είναι το επακόλουθο της ανάρτησης των υβριστικών μηνυμάτων, απάντησε πως είπε στους εργαζόμενους:
«Τι θέλετε; Να βάλω κάμερα να πιάσω αυτόν που το έκανε; Αν έχει αντρικό ή γυναικείο φιλότιμο, ας έλθει ευθέως και να πει τι έχει πάθει».
Συνέχισε λέγοντας πως ασκείται πίεση στους εργαζόμενους να υπογράφουν για τις παρουσίες τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για αντίδρασή τους στα μέτρα πειθαρχίας που επιβλήθηκαν.

Ωστόσο, σε δεύτερη επικοινωνία που είχαμε, ο κ. Δρούμπαλης πρόσθεσε πως έχει ληφθεί απόφαση για την τοποθέτηση κάμερας σε εξωτερικό χώρο, που θα «βλέπει» τις πόρτες δύο αποθηκών εκτός του νοσοκομείου, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα. Πρόσθεσε πως αναμένεται να τοποθετηθεί η κάμερα από την εταιρεία και έθεσε ζήτημα λόγων ασφάλειας. «Έρχονται και εκλογές τώρα, μην το ξεχνάμε αυτό και θεωρώ πως είναι λάθος δικό μου.
Δεν έπρεπε να γίνει αυτή την περίοδο για δεοντολογικούς λόγους», ήταν η εξήγηση που έδωσε…

Χάρης Χαραλαμπόπουλος
Εφημερίδα Θάρρος


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Η απάντηση του κου Δρούμπαλη για την κάμερα

Kρούσμα της γρίπης των χοίρων σε μαθητή του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

Κρούσμα της γρίπης των χοίρων σε μαθητή λυκείου της Κυπαρισσίας διαπιστώθηκε και ταυτοποιήθηκε από το ινστιτούτο παστέρ τις προηγούμενες ημέρες αποτελώντας το πρώτο κρούσμα στην μαθητική κοινότητα του Νομού Μεσσηνίας.
Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό όπως είχε γίνει και με το κρούσμα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Αυτός ο προβληματισμός εκφράστηκε σε σχόλιο στο Φιλιατρά News απο αναγνώστη που δήλωνε καθηγητής του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μαθητής του ΕΠΑΛ .......

Κυπαρισσίας είναι καλά στην υγεία του, καθώς τα συμπτώματα της γρίπης ήταν ήπια, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί και παρέμεινε σπίτι του μέχρι την πλήρη ανάρρωση του.

Φιλιατρά news

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 25ης Σεπτεμβρίου 2009

Ele25.jpg (729 KB) 8arr25.jpg (259 KB) Foni25.jpg (206 KB) logos24.jpg (376 KB)

Ο Μεσσηνιακός λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε ΠέμπτηΟι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. και το... «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη»

«Κάλλιο ένα χρόνο κόκορας παρά σαράντα κότα», υποστηρίζουν οι «Φίλοι του Ανθρώπου», το αυτοαποκαλούμενο κίνημα πολιτικού σουρεαλισμού που «κατεβαίνει» στις επερχόμενες εκλογές. Και, όχι, δεν πρόκειται για ευθεία βολή στον σχηματισμό «Κ. Ο. Τ. Ε. Σ.», ήτοι τις Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, που επίσης διεκδικούν την ψήφο μας στις 4 του Οκτώβρη. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι στις φετινές εθνικές εκλογές, οι... κοκορομαχίες που θα εκτυλιχθούν στις τελευταίες θέσεις της τελικής κατάταξης θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Μπορεί ο συνδυασμός «Πού είσαι Παπαδόπουλε - Κόμμα Ελλήνων Αλλοδαπών - Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» ή ο πολιτικός σχηματισμός «Μέλλον των Ελλήνων - Υπηρέτες του Ελληνικού Λαού» να βγήκαν...

την τελευταία στιγμή από τη μάχη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εκλογείς έχουμε στη διάθεσή μας μόνο τους συμμετέχοντες στο ντιμπέιτ των «έξι». Την ψήφο μας διεκδικούν συνολικά 23 κομματικοί σχηματισμοί, άλλοι με μακρύ ιστορικό εκλογικών μαχών κι άλλοι νεοεισερχόμενοι στον εκλογικό στίβο.

Μεταξύ άλλων, θα μας διανεμηθεί το ψηφοδέλτιο τού «Κοινωνία - Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια» του Εμμανουήλ Β. Βολουδάκη. «Δεν ανήκουμε σε κανέναν πολιτικό χώρο», λέει στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Σωτήρης Λεζινός. «Για εμάς η χριστιανική πίστη είναι αδιαπραγμάτευτη και πρότυπό μας είναι ο Καποδίστριας. Ηταν ένας άνθρωπος που θυσίασε τα πάντα για την πατρίδα του και που ποτέ δεν είπε ότι παρέλαβε καμένη γη». Τα μέλη της «Κοινωνίας» θα είναι ικανοποιημένα εάν έως τις 4 Οκτωβρίου έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ικανό ρεύμα που θα «εξαναγκάσει τα κόμματα να αλλάξουν πορεία». «Φτάνει πια με τα πρότυπα της τηλεόρασης. Ωρα είναι να βγουν στην επιφάνεια πρότυπα από την Αρχαία Ελλάδα ή της μετά Χριστόν εποχής. Η πνευματική κατάπτωση στις μέρες μας είναι άνευ προηγουμένου».

Με όνομα συνδυασμού που θα μπορούσε εύκολα να σταθεί και στις μικρές αγγελίες κατεβαίνει στις εκλογές ο 80χρονος κ. Μιλτιάδης Τζαλαζίδης. Το «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη», όμως, όπως είναι το όνομα του κόμματός του, δεν είναι ευφημισμός. Οπως με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ο κ. Τζαλαζίδης, διατηρεί πράγματι οικόπεδα στα Γρεβενά, τα οποία όνειρό του είναι να χαρίσει στο λαό. Ο ίδιος, πάντως, αποτελεί βετεράνο της πολιτικής, έχοντας υπάρξει υποψήφιος της ΔΗΑΝΑ, της Ενωσης Κεντρώων, αλλά και του ΔΗΚΚΙ.

Η απαγόρευση του καπνίσματος ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία των Καπνιστικών Ομάδων για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση από τον κ. Νίκο Λούβρο, ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ «Booze» στο κέντρο της Αθήνας και μανιώδη καπνιστή. Στην ιδρυτική τους διακήρυξη, οι Κ. Ο. Τ. Ε. Σ. καταγγέλλουν τη νέα «ποτοαπαγόρευση», υποστηρίζοντας ότι «οι συγκυριακές πλειοψηφίες ή οι κρατούσες κάθε φορά ελίτ δεν έχουν από το Σύνταγμα το δικαίωμα να υπαγορεύουν πατερναλιστικά στα πρόσωπα ποιο είναι το καλό τους, λες και πρόκειται για ανώριμα παιδιά χωρίς στοιχειώδη κρίση και ικανότητα αυτοκαθορισμού». Εκτός όμως από την άρση της απαγόρευσης του καπνίσματος, το κόμμα μάχεται και για την αισθητική αναβάθμιση της ζωής μας. Γι’ αυτό, όπως λένε, «και στις εκλογές, Κ. Ο. Τ. Ε. Σ. τσιμπητό».

Με δεδομένο ότι «οσάκις αξιοπρεπής άνθρωπος ζήτησε πολιτική στέγη, η στέγη έπεσε και τον πλάκωσε», οι «Φίλοι του Ανθρώπου» δηλώνουν «πολιτικό αίθριο για όσους δεν θέλουν πολιτική στέγη». «Είναι ωραίο να ονειρευόμαστε, αλλά σ’ αυτές τις εκλογές καλό είναι να ξυπνήσουν», αναφέρουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη. Εν τω μεταξύ... «Αγαπάτε Αλλήλους».
Της Λινας ΓιανναρουΟι συσχετισμοί των κομμάτων στην Πελοπόννησο

Αν τα μικρά κόμματα μπορούσαν να διαγράψουν μια ολόκληρη περιφέρεια από τον εκλογικό χάρτη, σίγουρα αυτή θα ήταν η Πελοπόννησος. Δεν είναι χαριτολόγημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στους πέντε νομούς που την απαρτίζουν ουδέποτε τα μικρά κόμματα έχουν εκλέξει έστω και έναν βουλευτή, με εξαίρεση το 1993, όπου έδρα κατόρθωσε να αποσπάσει η Πολιτική Ανοιξη. Εκτοτε τόσο στους τριεδρικούς νομούς (Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία) όσο και στην τετραεδρική Κορινθία και την πενταεδρική Μεσσηνία εκλέγονται μόνον βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με την πρώτη να επικυριαρχεί κατά..

κράτος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 2007 κέρδισε όλες τις τοπικές μάχες με 2-1, 3-1 και 4-1 αντίστοιχα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τους νομούς και τα πιθανά σενάρια αλλαγών στις μεταξύ τους ισορροπίες. Βάσει του εκλογικού νόμου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Ν.Δ. θα διατηρήσει τις 2 έδρες της στη Λακωνία (είχε 55,5% το 2007 και το ΠΑΣΟΚ 31,6%), ενώ ενδεχομένως να απειληθεί στην Αρκαδία όπου το προβάδισμά της ήταν 8%, και λιγότερο στην Αργολίδα, στην οποία το 2007 υπερίσχυσε με διαφορά 11,4%. Στην τετραεδρική Κορινθία, αντιθέτως, μείζονα ρόλο θα παίξει το ποιος θα κερδίσει πανελλαδικά τις εκλογές. Αν επικρατήσει το ΠΑΣΟΚ, το πιθανότερο σενάριο είναι να κερδίσει 3 έδρες και 1. Σε μια τέτοια περίπτωση και στην πενταεδρική Μεσσηνία η σημερινή αναλογία 4-1 υπέρ της Ν.Δ. το πιθανότερο είναι να γίνει 3-2 υπέρ της, δεδομένου ότι το 2007 προηγείτο με 20,1% του ΠΑΣΟΚ, διαφορά που δύσκολα ανατρέπεται.

Τα «παιχνίδια» του εκλογικού νόμου παρακολουθούν, φυσικά, και οι υποψήφιοι βουλευτές. Στην Αργολίδα το ενδιαφέρον προκύπτει λόγω της παραίτησης του, 1ου το 2007, Γιάννη Μανώλη και την κάθοδο του στενού συνεργάτη τού πρωθυπουργού κ. Γιάννη Ανδριανού. Ο τελευταίος μαζί με την κ. Ελσα Παπαδημητρίου και τον κ. Δημ. Κρανιά θα διεκδικήσουν μάλλον τις (ή την) εκλόγιμες θέσεις, από κοινού με τις Κατ. Δανούση και Στέλλα Νικολαΐδου. Από το ΠΑΣΟΚ, επανεκλογή διεκδικεί ο κ. Γ. Μανιάτης, οι «παλαιοί» Σοφία Γκιόλα και Γ. Παραβάντης, και οι «νέοι» Τάσος Σαλεσιώτης και Δημ. Σιδέρης.

Στην Αρκαδία, η ανεξαρτητοποίηση του Πέτρου Τατούλη διαφοροποιεί τα δεδομένα. Το «παρών» δίνει ο Α. Λυκουρέντζος, ο πρώην βουλευτής Δ. Κωστόπουλος, ενώ νέα πρόσωπα είναι οι Χαράλαμπος Αποσκίτης, Βασίλης Κοντοζαμάνης και η κ. Μαρία Τροχάνη. Στο πράσινο ψηφοδέλτιο, την πρωτιά θα διεκδικήσει εκ νέου ο Δημήτρης Ρέππας, πλαισιωμένος από δύο νέους και δύο παλαιούς υποψηφίους. Οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Γεωργία Παναγοπούλου είχαν καταλάβει την 3η και 5η θέση αντίστοιχα το 2007 και πλέον υπολογίζουν και στις υποψηφιότητες των Γιάννη Γιαννόπουλου και Δημήτρη Παυλή.

Στην Κορινθία η Ν.Δ. εξέλεξε το 2007 τρεις βουλευτές. Απαντες, Αναστάσης Παπαληγούρας, Αθηνά Κόρκα - Κώνστα και Κώστας Κόλλιας δηλώνουν «παρών» και στην επικείμενη αναμέτρηση, όπως και ο επιλαχών τους κ. Στέλιος Μάρκελλος. Νέες υποψηφιότητες αποτελούν η Ηλιάννα Καλαντζή και ο Πελοπίδας Καλλίρης.

Αυτούσιο, σχεδόν, το ψηφοδέλτιο του 2007 «κατεβάζει» στην Κορινθία το ΠΑΣΟΚ. Πλην του εκλεγέντος Πάνου Μπεγλίτη συμμετέχουν οι Αγγελος Μανωλάκης και Αναστάσιος Χωρέμης (αμφότεροι πρώην βουλευτές) καθώς και οι Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη και Χρήστος Βενετσάνος. «Νέος» στη μάχη του σταυρού θα είναι ο ιατρός κ. Γιάννης Ροτζιώκος.

Η βουλευτής Επικρατείας και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ρηγίλλης Φεβρωνία Πατριανάκου αποτελεί την ειδοποιό διαφορά στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Λακωνίας. Επανεκλογή διεκδικούν οι Παναγιώτης Σκανδαλάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, αλλά και ο πρώην βουλευτής, Θανάσης Δαβάκης. Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνει ο μηχανικός Θόδωρος Ματάλας.

Πλην του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου και της τρίτης το 2007 Κατερίνας Πριφτάκη, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τρεις νέες υποψηφιότητες, των Βαρβάρας Αλοίμονου - Βελδέκη, Μανώλη Αντωνάκου και Γιώργου Πουλοκέφαλου.

Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη της επιβίωσης στη Μεσσηνία. Το 2007 πρώτος είχε έρθει ο Γ. Λαμπρόπουλος, ακολουθούμενος από τον Α. Σαμαρά και τους Δημ. Σαμπαζιώτη και Σοφία Καλαντζάκου. Νέοι υποψήφιοι είναι οι Μιχ. Αντωνόπουλος, Νάνσυ Δημοπούλου και Βασιλική Πλέτσα. Από το ΠΑΣΟΚ, ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γ. Κανελλόπουλος θα δοκιμάσουν εκ νέου. Μαζί τους, οι Βάσω Αντωνοπούλου - Τζανετέα, Οδ. Βουδούρης, Στ. Καλογερέας και Λ. Φιλιππόπουλος.
ΚαθημερινήΥπεγράφησαν οι αγροτικές αποζημειώσεις για το 2008

Η Απόφαση για την καταβολή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ που αφορούν τη χρονική περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2008, συνυπογράφηκε από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Συγκεκριμένα, με την Απόφαση αυτή, ο ΕΛΓΑ θα υλοποιήσει τα μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις, σεισμό) και...

δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλα, υπερβολική βροχόπτωση, χαλάζι, παγετό, χιονόπτωση) κατά τους τελευταίους εννιά μήνες του 2008, συνολικής δαπάνης 10.000.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση ενισχύσεων μέσω ΕΛΓΑ με σκοπό:
- Την ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου και την αντιστάθμιση για την απώλεια της φυτικής παραγωγής
- Την κάλυψη απώλειας εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου (συμπληρωματική ενίσχυση)
- Την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου και των πλαισιοκυψελών
- Την αντιστάθμιση ζημιών στο πάγιο κεφάλαιο και σε εξοπλισμό
- Την αντιστάθμιση ζημιών σε αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα και ζωοτροφές Συγκεκριμένα, με σχετική εγκύκλιο του ΕΛΓΑ που θα εκδοθεί, θα καθορισθεί η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων Χορήγησης Ενίσχυσης και των αντίστοιχων δικαιολογητικών, εκ μέρους των πληγέντων παραγωγών.
Πηγή: ΑΠΕΠέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ποτάμι νίκης απο τους ετεροδημότες της Αθήνας

Η αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ ήταν από νωρίς το απόγευμα ασφυκτικά γεμάτη για την ομιλία της υποψήφιας βουλευτού Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου.

Οχτακόσιοι και πλέον Μεσσήνιοι της Αθήνας ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα και έδωσαν δυναμικά το παρών, στέλνοντας μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Η κυρία Γιαννακοπούλου, σε μια ομιλία που διακόπηκε πάνω από 15 φόρες από τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφισθεί το ΠΑΣΟΚ, ανέλυσε πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος, έθεσε τις προτεραιότητες για τη Μεσσηνία του αύριο, ενώ ζήτησε από τους συμπατριώτες της να δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα για τη νίκη.

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της σημείωσε ότι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την εξαετία της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση είναι ανασφάλεια, αναξιοκρατία και αναποτελεσματικότητα.
Στη συνέχεια θέτοντας το δίλημμα των εκλογών ξεκαθάρισε: «Είναι δυνατόν ως χώρα να ........

συνεχίσουμε στον ίδιο αυτοκαταστροφικό δρόμο, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας, ή μπορούμε επιτέλους να αλλάξουμε πορεία και να δημιουργήσουμε ένα κράτος που θα λειτουργεί για τους πολίτες, και όχι απέναντί του; Εμείς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα λέμε ως εδώ με τη μιζέρια, την απαισιοδοξία, τον φόβο και την ηττοπάθεια. Πιστεύουμε ότι μπορεί να νικήσει η ελπίδα, πιστεύουμε ότι οι Έλληνες μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα από αυτά που ζούμε τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια».

ΟΙ 4 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Η κ. Γιαννακοπούλου περιέγραψε τους 4 βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη του εισοδήματος, στην αναθέρμανση της αγοράς, στην προστασία και την ενίσχυση της απασχόλησης και στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών. Όσον αφορά τη Μεσσηνία σημείωσε την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για το νομό που θα περιλαμβάνει υποδομές, προστασία τοπικής αγοράς, στήριξη των αγροτών, αναβάθμιση των μονάδων υγείας και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Νομού.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητα της είπε στους πολίτες: «Θα ήθελα εδώ να μου επιτρέψετε μια προσωπική αναφορά. Είμαι ένας νέος άνθρωπος, που αγωνία για το μέλλον του τόπου μας, που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Στις εκλογές του 2007 έδωσα τη μάχη και δυστυχώς λόγω εκλογικού νόμου δεν εκλέχθηκα για λίγες ψήφους. Από τότε και μέχρι σήμερα, είμαι συνεχώς και αδιαλείπτως παρούσα στη Μεσσηνία, δίπλα στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στα προβλήματα των συμπολιτών μου. Αυτό θα συνεχίζω να κάνω και στο μέλλον. Με όρεξη για δουλειά, με πάθος, με ελπίδα ότι μπορούμε μαζί να τα καταφέρουμε. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλω δίπλα μου και θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να με εμπιστευτείτε. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας λέω ότι θα κάνω καθετί δυνατό για να αισθανθείτε δικαιωμένοι! Δεν θα πω μεγάλα λόγια, δεν θα ισχυριστώ πως έχω τις λύσεις για όλα τα προβλήματα, δεν θα τάξω πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Αυτό όμως που μπορώ να υποσχεθώ σήμερα, εδώ, μπροστά σας, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις θα αγωνιστώ για την Μεσσηνία που αξίζουμε».

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ

Κλείνοντας την ομιλία της καταχειροκροτούμενη, η κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κάλεσε τους Μεσσήνιους της Αθήνας να δώσουν δύναμη στην ελπίδα, να κάνουν πράξη την ανανέωση και να στηρίξουν και να αγωνισθούν για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές: «Έχουμε τα εφόδια. Το πρόγραμμα μας για την Οικονομία, για το Κράτος, για την Παιδεία, την Υγεία, την Περιφέρεια. Ερχόμαστε ανανεωμένοι και δίνουμε ελπίδα και προοπτική στους πολίτες. Γνωρίζουμε όλοι ότι η ευθύνη που θα αναλάβει το Κίνημα μας είναι τεράστια. Και με τη συμμετοχή όλων μας θα πρέπει να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με ελπίδα. Με σιγουριά. Με αυτοπεποίθηση. Με σαφείς τις προθέσεις μας για μια προοδευτική χώρα. Για μια χώρα που θα προσφέρει ένα καλύτερο αύριο σε όλους μας. Για μια χώρα για την οποία θα είμαστε περήφανοι».

Δείτε τις φωτογραφίες από την συγκέντρωση

pic1.jpg (549 KB) pic2.jpg (554 KB)

Άσκηση εκλογικού δικαιώματος: Οι ημέρες αδειών που δικαιούστε.

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σοφία Καλαντζάκου, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό και ......

που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ.1 της παρούσας στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.

Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ' αποδοχών.


Πηγή: Madata.gr

Αποζημιώσεις απαιτεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Ανακοίνωση εξέδωσε χθές ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με την οποία ζητούν αποζημιώσεις για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους απο το φυλλορήκτη "tuta absoluta".
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των υπεύθυνων δηλώσεων στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, των παραγωγών που αφορούν τις ζημιές από το “tuta absoluta” σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Σας πληροφορούμε ότι αυτή την περίοδο η καταστροφή στην πλειοψηφία των θερμοκηπίων είναι σε εξέλιξη, με συνέπεια οι υπεύθυνες δηλώσεις να συνεχιστούν πέρα και από τις προθεσμίες.
Μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα έντομο καραντίνας και καραντίνα σημαίνει απομονώνω και καταστρέφω τη μολυσμένη καλλιέργεια για να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση, ταυτόχρονα δε αποζημιώνοντας την παραγωγή.
Καραντίνα δεν υπήρξε. Εμείς σαν Αγροτικός Σύλλογος δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε μ’ αυτή τη μη ουσιαστική καταγραφή ζημιών και αυτό γιατί στο παρελθόν έχουμε υποστεί τις συνέπειες άτυπων καταγραφών σε καταστροφές καλλιεργειών (ακαρπία ελαιόδεντρων λόγω παγετού Φεβρουάριος 2008).

Είμαστε σε διαρκή διεκδικητική εγρήγορση, απαιτώντας την πλήρη αποζημίωση της παραγωγής μας.
Δεν ανεχόμαστε κανένα πολιτικό παιχνίδι πάνω στο μέλλον των οικογενειών μας. Τα χρήματα που ζητάμε είναι δικά μας, τα αποδίδουμε σε κάθε πώληση των προϊόντων μας».

Ο Πρόεδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Γιαννης Γριβοκωστόπουλος

Δημήτρης Σαμπαζιώτης: Ποιός είναι.

Γεννήθηκε στην Καρποφόρα Πυλίας Μεσσηνίας το 1960.
Είναι Έγγαμος και το επάγγελμά του είναι Φυσικός.
Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Φυσικής) ΤΕΙ Καλαμάτας (Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης)
Απο Ξένες γλώσσες μιλάει άπταιστα την Αγγλική.

Πρωτη φορά που εξελέγη βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, ήταν στις Εθνικές εκλογές του 2004.

Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό ως μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.
Διετέλεσε αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων ως υπεύθυνος Αγροτικού και Κινητοποίησης στο χρονικό διάστημα 1980-1986.
Συμμετείχε στους αγώνες για το Βορειοηπειρωτικό Εθνικό μας θέμα σε συνεργασία με το ίδρυμα βορειοηπειρωτικών μελετών, και τις εκκλησιαστικές οργανώσεις.
Αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας της .......

Ν.Δ. υπεύθυνος οργανωτικού και κινητοποίησης κατά το χρονικό διάστημα 1986-1989.
Το 1994 εξελέγη Νομαρχιακός σύμβουλος και διετέλεσε Πρόεδρος Eπιτροπής Kοινωνικών Υποθέσεων.
Το 1998 εξελέγη 1ος Νομαρχιακός Σύμβουλος και διετέλεσε Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου έως το 2002.

Διεύθυνση: Γραφείο Αθήνας:
Μητροπόλεως 1, 2ος Όροφος
Τ.Κ.10557,
Τηλ. 210-3709251-3709252 , 210-3222273 & Fax 210-3709250.

Γραφείο Καλαμάτας :Αριστομένους 53-3ος όροφος Τηλ: 2721/086464 ,φαξ: 2721/086829 Οικία: Κοραή 30 – 24100 Καλαμάτα.

Δηλώσεις Δημήτρη Σαμπαζιώτη μετά τα δυο debate.

Δηλώσεις για τα δυο debate που έγιναν ανάμεσα στους εξι πολιτικούς αρχηγούς αλλά και ανάμεσα στους δυο εν δυνάμει πρωθυπουργούς παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κος Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Η δήλωση το κου Σαμπαζιώτη έχει ως εξής:.......

Και στο πρώτο ντιμπέιτ αλλά και στο δεύτερο ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε για άλλη μία φορά ασάφειες και υπεκφυγές.

Δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο. Τίποτα χειροπιαστό. Μια σειρά από ανεδαφικές γενικολογίες και αόριστες υποσχέσεις που τις βάφτισε «κυβερνητικό πρόγραμμα».
Με εκθέσεις ιδεών όμως, ευχολόγια και αναχρονισμούς δεν αντιμετωπίζεται η μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση. Οταν στη Νέα Δημοκρατία σχεδιάζουμε το αύριο, στο ΠΑΣΟΚ «οραματίζονται το αυτονόητο». Το δίλημμα είναι αν στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με τα παραμυθάκια και τα ψέματα να ξεγελάσουν τον Ελληνικό λαό και να του υποκλέψουν την ψήφο ή αν όντως σκοπεύουν να κάνουν όσα λένε και να οδηγήσουν την χώρα στην καταστροφή.

Ο κ. Παπανδρέου για να εκλεγεί τάζει στους πολίτες ένα χαρτζιλίκι -και μετά θα τους βάλει να δουλεύουν μία ζωή για να το ξεπληρώσουν. Αυτό το έργο όμως ο Ελληνικός λαός το έχει ξαναδεί, γι’ αυτό και δεν σκοπεύει να το ξαναδεί.

Δημήτρης Αθ. Σαμπαζιώτης
Υποψήφιος Βουλευτήγς Μεσσηνίας με την Νέα Δημοκρατία


Ευνοϊκές συνθήκες για δάκο στην Τριφυλία

Ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη του δάκου της ελιάς χαρακτηρίζονται οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς υπάρχει αυξημένη υγρασία, ενώ η θερμοκρασία των τελευταίων ημερών μετά τις βροχές είναι αρκετά υψηλή.

Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα της δολωματικής δακοκτονίας είναι σε πλήρη εξέλιξη όπως μας επισήμανε ο υπεύθυνος δακοκτονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Τις μέρες αυτές δολωματικοί ψεκασμοί γίνονται στο Δήμο Φιλιατρών και πιο συγκεκριμένα στα δημοτικά διαμερίσματα Χαλαζονίου και Εξοχικού, στο Δήμο Κυπαρισσίας, στα Δ.Δ. Φαρακλάδας και Αρμενιών και στις περιοχές Καρτελάς και Μεταλλείο, και στο Δήμο Αυλώνας στα Δ.Δ. Καλού Νερού και Αγαλιανής.
Ηδη οι ψεκασμοί έχουν ολοκληρωθεί στα δημοτικά διαμερίσματα Σπηλιάς και Ραχών.

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πάντως ότι από το πυκνό δίκτυο παγίδων που έχουν ........

τοποθετηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν αυξημένοι πληθυσμοί στην περιοχή και κατά συνέπεια προβλήματα. Ωστόσο οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην παραλιακή ζώνη ειδικά όπου είναι αρδευόμενες οι ελιές και υπάρχει μικρή παραγωγή, όπως και στις βιολογικές καλλιέργειες.

Οι παραγωγοί, τονίζεται επίσης, θα πρέπει να επισκέπτονται τα κτήματά τους και όπου διαπιστώνουν γόνιμες προσβολές να προβαίνουν στις κατάλληλες επεμβάσεις σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους και με τα εγκεκριμένα σκευάσματα.

Πηγή: Ελευθερία

Θα γίνει και φέτος το πανηγύρι στους Γαργαλιάνους

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η φετινή εμποροπανήγυρη των Γαργαλιάνων από τις 3 ως τις 9 Οκτωβρίου ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας. Από όλο το Σώμα ομόφωνα εκφράστηκε η βούληση το πανηγύρι της πόλης να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Κι όλα αυτά καθώς μέχρι τώρα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχουν υπάρξει δύο αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής όπου στην πρώτη αποφασίστηκε να αναβληθεί για φέτος η εμποροπανήγυρη -καθώς συμπίπτει με της εθνικές εκλογές, αλλά και λόγω τις δυσχέρειας που δημιουργεί στην περιοχή που πραγματοποιείται- ενώ πριν λίγες μέρες η νέα απόφαση της Δημαρχιακής ήταν να γίνει το πανηγύρι, σε χώρο όμως λίγο διαφορετικό και σε μικρότερη έκταση από τα προηγούμενα χρόνια.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς σημείωσε ότι ......

αρχικά υπήρχε ένας προβληματισμός καθώς συμπίπτει με τις εθνικές εκλογές και υπήρχε ένα θέμα αστυνόμευσης. Επίσης υπήρχαν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της οδού Νικολοπούλου, το κυκλοφοριακό καθώς λόγω των εκλογών θα κατέβει αρκετός κόσμος, όπως και η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου.
Αφουγκραζόμενοι όμως, σημείωσε, την κοινή γνώμη που ήθελε το πανηγύρι, αλλά και για λόγους παράδοσης, «ξανακαλέσαμε την Δημαρχιακή Επιτροπή και εισηγηθήκαμε την πραγματοποίησή του».

Ετσι, είπε, αποφασίστηκε να γίνει 3-9 Οκτωβρίου στις οδούς Μιαούλη (από Νικολοπούλου μέχρι Αθηνών), Νικολάου Σκούτζου (από Παναγοπούλου μέχρι Μιαούλη), Αθηνών από (Μιαούλη μέχρι σχολή τέχνης) όπως και στον εσωτερικό χώρο του γηπέδου, φυσικά εκτός αγωνιστικού χώρου.
Οι θέσεις θα είναι 120 των 3 μέτρων και οι τιμές ορίστηκαν στα 35 ευρώ το τρέχον μέτρο και 1 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για το λούνα παρκ.
Ζήτησε επίσης την κατανόηση όσων -επαγγελματιών ειδικά- ταλαιπωρηθούν από την λειτουργία του πανηγυριού και σημείωσε ότι θα συσταθεί μια επιτροπή για να εξετάσει από αρκετά νωρίς το πού θα πρέπει να γίνεται το πανηγύρι στο μέλλον.

Υπέρ της λειτουργίας του πανηγυριού τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Καλκαβούρας σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να προστατευθεί αυτός ο θεσμός, αφού τονώνει την κίνηση της πόλης.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ

Ένα θέμα που τόσο εμείς, όσο και το Blog Βάλτα Τριφυλίας είμασταν οι μοναδικοί που γράψαμε για το πανηγύρι των Γαργαλιάνων. Και μάλιστα εμείς με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες μέσα από τον Δήμο Γαργαλιάνων.
Μερικές μέρες διαβάζουμε στην Ελευθερία αυτό που γνωρίζαμε και δημοσιεύσαμε στα blogs μας στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε τα θέματα:

Στο Βάλτα Τριφυλίας

Φιλιατρά News 1 και Φιλιατρά News 2Περιφερειακός δακτύλιος για τους Γαργαλιάνους

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον περιφερειακό δακτύλιο Γαργαλιάνων κατατέθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, για ενημέρωση και γνωμοδότηση.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στη μελέτη, για δημοτικό δρόμο μήκους 3,9 περίπου χιλιομέτρων, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας, χωρητικότητας 2.800 οχημάτων την ώρα.
Η αρχή του έργου βρίσκεται κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης επί της υφιστάμενης εθνικής οδού Γαργαλιάνοι - Χώρα, όπου και θα δημιουργηθεί ο 1ος κόμβος.
Ο περιφερειακός συνεχίζοντας ευθεία, συναντά το λόφο “Χονδροβούνι”, τον οποίο στη συνέχεια περιβάλλει περνώντας 80 μέτρα νότια - ανατολικά της νέας δεξαμενής του δήμου.

Με κατεύθυνση νότια συναντά κάθετα το δρόμο Γαργαλιάνοι - Λεύκη. Στη συνέχεια ..........

αρχίζει να στρίβει δυτικά διερχόμενος το λόφο των εγκαταστάσεων του ΟΤΕ, περνώντας 100 μέτρα νότια απ’ αυτές. Στρίβοντας με κατεύθυνση βορειοδυτική συναντά τη νέα νοτιοδυτική είσοδο της πόλης και στη συνέχεια την οδό Γαργαλιάνων - Βρωμονερίου, την οποία και ακολουθεί έως τη σημερινή δυτική είσοδο (από Φιλιατρά) της πόλης, όπου δημιουργείται κυκλικός κόμβος.

Στη μελέτη επισημαίνεται ότι «τα πλεονεκτήματα συνοπτικά για την προτεινόμενη χάραξη είναι ότι υπερτερεί οικονομικά - χωματουργικά των υπολοίπων, γι’ αυτό και προσαρμόζεται καλύτερα στο χώρο, χωρίς να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή. Στις περιμετρικά “κρίσιμες” περιοχές της πόλης δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο για αξιοποίηση και μπορεί να ενταχθεί μελλοντικά στον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής.

Η διασταύρωση με το δρόμο της Λεύκης και η πρόσβαση προς το σχεδιαζόμενο αθλητικό κέντρο του Δήμου Γαργαλιάνων γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες». Σημειώνεται πως «με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση της πόλης από τη διερχόμενη από το κέντρο κυκλοφορία των επιβατικών αλλά και βαρέων οχημάτων (φορτηγά και του λατομείου στη Λεύκη - λεωφορεία)».

Πηγή: Ελευθερία

Τριήμερο Παζάρι στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συνεχίζοντας την προσπάθεια για την αύξηση της εσωτερικής ζήτησης των αγροτικών τυποποιημένων παραδοσιακών μας προϊόντων, του τουριστικού και του πολιτιστικού, οργανώνει τριήμερο παζάρι στο Αττικό Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου 2009.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται να ενισχύσει την στρατηγική μας για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας στην εσωτερική αγορά και είναι συνέχεια της προωθητικής ενέργειας που πραγματοποιήσαμε το καλοκαίρι στη Β. Ελλάδα.
Οι μεσσήνιοι τυποποιητές-μέλη μας που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να ......

συμμετάσχουν στο παζάρι θα μπορούν να δειγματίσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε χώρο που θα τους διατεθεί, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα δίκτυα διανομής, delicatessen καταστήματα, επισιτιστικές και μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αθήνας με τις οποίες μπορούν να επικοινωνήσουν, να τις προσκαλέσουν στο 3μερο παζάρι για να γευτούν τα προϊόντα τους και να κλείσουν εμπορική συμφωνία μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τηλ. 27210 62200.

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα μεταδοθεί η πρώτη εκτίμηση για τα τελικά αποτελέσματα, όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (23/9) από το Ζάππειο ο διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Ι. Καρακαδάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, θα είναι έγκυρη και έγκαιρη και διαβεβαίωσε ότι με το νέο σύστημα που θα εγκαινιαστεί για τις εκλογές αυτές, η πρώτη εκτίμηση σε δεκαδικό αριθμό θα δοθεί δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου θα ......

επεκταθεί το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης που είχε εφαρμοστεί πιλοτικά στις ευρωεκλογές σε 500 εκλογικά τμήματα στη Β' εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά, στο σύστημα θα μπουν 20 επιπλέον περιοχές -με σωστή διασπορά στην επικράτεια- με 4.000 εκλογικά τμήματα, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των οποίων, εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα μέσα, θα στέλνουν έγκαιρα το αποτέλεσμα με sms.

Πηγή: Nozz

Η ΓΣΕΕ διαψεύδει τον πρωθυπουργό για τα Stage.

Διαψεύδει τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά τα προγράμματα stage, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις 12.000 προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ.

Αναφερόμενος στη φράση του πρωθυπουργού κατά το χθεσινό debate ότι πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα και ότι θα χαθούν πόροι αν δεν αξιοποιηθούν, ο κ. Παναγόπουλος αντέτεινε πως αυτό δεν είναι αλήθεια, εξηγώντας:
«Όλα τα προγράμματα STAGE που κάνει ο ΟΑΕΔ και κύρια αυτό που ενεργοποίησαν τώρα δηλ. 12.000 άτομα για το δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, είναι Εθνικοί Πόροι. Πόροι ΟΑΕΔ. Κωδικός 2493 κόστος 150 εκατομμύρια €».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί ενημερώθηκαν σχετικά από το προεδρείο της Συνομοσπονδίας στις 02/09/09 κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αντί να το ελέγξει ανακαλύπτει "πράσινους συνδικαλιστές" για να κρυφτεί, και χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη τη καταγγελία. Ανεπίτρεπτη είναι όχι η αλήθεια αλλά η διαστρέβλωση και η απόκρυψή της», παρατήρησε ο κ. Παναγόπουλος.

Παραθέτοντας στοιχεία ο κ.Παναγόπουλος αναρωτιέται «είναι αλήθεια ή ψέμα ότι έχουν .......

μετατρέψει τα STAGE από προγράμματα εργασιακής εμπειρίας με συνεχείς ανανεώσεις σε προγράμματα εργασιακής ομηρίας;

»Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι υπογράφηκαν χιλιάδες προγράμματα από τις 03/09/09 έως 9/9/09 και σε συσκευασμένα κιβώτια αποστέλλονταν σε υπηρεσίες, Δήμους και υπουργεία;

»Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο Διοικητής του ΟΑΕΔ παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στις 09/09/09 και η αυτονομημένη επικράτεια της Γραμματείας του?. ταχυδρομούσε επιστολές και κιβώτια με προγράμματα έως και τις 15/09/09 χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα;

»Ποια είναι η εξουσιοδοτημένη υπηρεσία υπογραφής των συμφωνητικών και ποιος εξουσιοδοτημένος να υπογράφει αντί του τέως Διοικητή; Ποιός είναι αυτός που εμφανίζεται να σφραγίζει τα συμφωνητικά με τη σφραγίδα Διοίκηση ΟΑΕΔ, που υπάγεται και ποιος υπογράφει;»

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Απόσυρση Ι.Χ. Υπεγράφη η κοινή Υπουργική απόφαση. Όλη η διαδικασία για την απόσυρση παλαιών οχημάτων

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται, αφ' ενός, η ειδικότερη διαδικασία για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας ή μεγάλης ηλικίας και, αφ' ετέρου, ο τρόπος καταβολής των οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση, αλλά και για την αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας, με σκοπό την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων, υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός:
«με την απόφαση αυτή καθορίζεται και εξειδικεύεται η διαδικασία για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας και ο τρόπος καταβολής των οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση, αλλά και για την αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας.
Τα κίνητρα απόσυρσης θα κλιμακώνονται με βάση την κατηγορία και τον κυβισμό του .......

οχήματος που αποσύρεται. Προβλέπονται, επιπλέον, οικονομικά κίνητρα για εκείνους που, κατόπιν της απόσυρσης, θα προβούν σε αγορά οχήματος νέα τεχνολογίας. Το κατεξοχήν αυτό περιβαλλοντικό μέτρο της απόσυρσης αποτελεί ένα καλά μελετημένο και αυτοχρηματοδοτούμενο σχέδιο δράσης για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την οδική κυκλοφορία».

Η διαδικασία για την απόσυρση

Συγκεκριμένα:

Η διαδικασία απόσυρσης, που πρέπει να ακολουθηθεί για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους μικτό φορτίο, περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

1. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει προς απόσυρση το όχημα σε έναν από τους 81 εγκεκριμένους χώρους (εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή εγκεκριμένους χώρους συλλογής οχημάτων, για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο www.edoe.gr ή στο τηλέφωνο 210-6899039).

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του οχήματος λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής του προς απόσυρση οχήματος.

2. Μέσα σε 8 ημέρες η Εγκατάσταση Επεξεργασίας χορηγεί στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος. Προκειμένου, παράλληλα, να γίνει και η οριστική διαγραφή του αποσυρόμενου οχήματος από τα οικεία μητρώα, διαβιβάζεται αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

3. Μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκδίδει τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος.

4. Αυτή η πράξη οριστικής διαγραφής αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή στον ιδιοκτήτη του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης και το προβλεπόμενο ποσό καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί, ότι το πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας, με την οποία να δηλώνεται ότι το προς απόσυρση όχημα πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- να κινείται αυτοδύναμα,
- να φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και
- να είναι πλήρες αμαξώματος.

Απόσυρση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Η διαδικασία απόσυρσης, που πρέπει να ακολουθηθεί για τα φορτηγά που είναι μεγαλύτερα από 3,5 τόνους μικτό φορτίο, περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

1. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει το αποσυρόμενο φορτηγό σε Εγκατάσταση Επεξεργασίας και στη συνέχεια λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής του προς απόσυρση φορτηγού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας.

Στη βεβαίωση παραλαβής πρέπει να γίνεται σαφής αναφορά ότι το όχημα κινείται αυτοδύναμα, φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και είναι πλήρες αμαξώματος.

2. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος αυτού καταθέτει σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τη βεβαίωση παραλαβής μαζί με κομμένο αριθμό πλαισίου και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, προκειμένου να γίνει η διαγραφή του φορτηγού από τα οικεία μητρώα.

Ακολούθως, εντός τριών εργάσιμων ημερών, η ως άνω Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει την μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του φορτηγού.

3. Αυτή η πράξη οριστικής διαγραφής αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή στον ιδιοκτήτη του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης και το προβλεπόμενο ποσό καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία απόσυρσης τα οχήματα, τα οποία δεν πληρούν τις παραπάνω αναφερόμενες προϋποθέσεις, καθώς και τα οχήματα που έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό.

Οικονομικά κίνητρα αγοράς οχήματος

Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την παροχή οικονομικού κινήτρου αγοράς οχήματος είναι οι εξής:

1. Να έχει ακολουθηθεί η ως άνω προβλεπόμενη διαδικασία απόσυρσης του παλιού οχήματος.

2. Να έχει προηγηθεί η αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας.

3. Στην άδεια κυκλοφορίας του νέου οχήματος να αναγράφεται το αποσυρθέν όχημα.

4. Το προς πληρωμή ποσό επιδότησης, καταβάλλεται στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη από την αρμόδια ΔΟΥ.

Πηγή: in.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το Φιλιατρά News έψαξε και βρήκε την Κοινή Υπουργική Απόφαση και σας την παρουσιάζει.

Ολόκληρη την ΚΥΑ μπορείτε να διαβάσετε κατεβάζοντας την από εδώ.

Που θα βρίσκεται σήμερα η Νάντια Γιαννακοπούλου

Σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου θα περιοδεύσει στο Δήμο Γαργαλιάνων και θα πραγματοποιήσει την ομιλία της στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων.Ανοικτή επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου στους νέους της Μεσσηνίας.

Νέες και νέοι της Μεσσηνίας,

Στις 4 Οκτωβρίου μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας. Να αλλάξουμε τη μοίρα της γενιάς μας.

Μετά από μία εξαετία διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, μια περίοδο όπου η αξιοπρέπεια της νέας γενιάς –και όχι μόνο- πληγωνόταν καθημερινά από τις πράξεις αυτών που είχαν την εξουσία στα χέρια τους, έχουμε τώρα την ευκαιρία να πούμε ΩΣ ΕΔΩ και να χαράξουμε την πορεία για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο.
Σίγουρα, η νέα γενιά νιώθει στο περιθώριο και παλεύει να τα βγάλει πέρα με χαμηλούς μισθούς, με ανεργία, με ένα αβέβαιο μέλλον, χωρίς τις ευκαιρίες που της αξίζουν, με ένα περιβάλλον το οποίο κάθε μέρα που περνάει υποβαθμίζεται, με την προσφερόμενη Παιδεία να μην είναι τελικά ούτε δωρεάν αλλά ούτε και δημόσια, και σίγουρα οι ευθύνες για όλα αυτά είναι διαχρονικές.

Όμως επειδή ακριβώς δεν πάει άλλο, επειδή ........

ακριβώς πιστεύουμε ότι οι νέοι και αξίζουμε περισσότερα και μπορούμε καλύτερα από όσα βιώνουμε σήμερα, τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις, τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.
Στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, προχωράμε μπροστά και καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Προχωράμε, με πάθος για την Ελλάδα, με σχέδιο για το μέλλον, με όραμα για τη νέα γενιά.

Γιατί είναι η νέα γενιά που θα ζήσει το αύριο. Είναι η δική μας γενιά που θα κάνει παιδιά σ' έναν πλανήτη που απειλείται με καταστροφή.
Είναι η νέα γενιά που αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα μείνει ανασφάλιστη – ή θα πληρώσει κοινωνική ασφάλιση και δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη.
Είναι η νέα γενιά που δουλεύει για 700 ευρώ και κινδυνεύει να δουλεύει ακόμα περισσότερες ώρες, με μικρότερους μισθούς, σε χειρότερες συνθήκες. Είναι η γενιά μας που κινδυνεύει να γίνει η πρώτη γενιά που θα παραλάβει τον κόσμο χειρότερο από ότι η προηγούμενη.
Γι αυτό, οι νέοι, πρέπει να αγωνιστούμε για την αλλαγή πορείας της χώρας μας.
Γιατί «αλλαγή» για μας, σημαίνει επιβίωση.

Στο ΠΑΣΟΚ, με νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες, θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους νέους της πατρίδας μας. Στη νέα γενιά, στη γενιά μας, που ενώ δεν έχει καμιά ευθύνη για ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα, νιώθει μεγάλη αγωνία για το μέλλον.
Γιατί η νέα γενιά δε μπορεί να περιμένει. Γιατί η Ελλάδα μας δε μπορεί να περιμένει.

Σας καλώ να συμβάλλουμε όλοι σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Σε αυτή την προσπάθεια που μας αφορά όλους.
Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 24ης Σεπτεμβρίου 2009

ele24.jpg (657 KB) 8arr24.jpg (266 KB) logos24.jpg (376 KB)Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Να αυξηθεί η γεωργική παραγωγή στο 70% ζητά ο FAO

Κατά 70%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, θα πρέπει να αυξηθεί η παγκόσμια γεωργική παραγωγή μέχρι το 2050 καθώς ο πληθυσμός του πλανήτη τότε θα φτάνει τα 9,1 δισεκατομμύρια. Για το σκοπό αυτό, ο FAO έχει συγκαλέσει για τις 12 και 13 Οκτωβρίου ένα φόρουμ επιστημόνων με τίτλο "Πώς να θρέψουμε τον κόσμο το 2050". Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν περίπου 300 ειδικοί συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιακών, ερευνητών, μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και στελεχών του ιδιωτικού τομέα. Το παρών θα δώσουν εκπρόσωποι τόσο από τις αναπτυγμένες όσο και από τις αναπτυσσόμενες χώρες. Η συνάντηση θα...

αποτελέσει προοίμιο μίας παγκόσμιας συνόδου κορυφής για τη διατροφική ασφάλεια που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 16 έως 18 Νοεμβρίου.
Στοιχεία του ΟΗΕ, δείχνουν ότι η μεγαλύτερη δημογραφική αύξηση έως το 2050, θα σημειωθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης αναμένεται στην υποσαχάρια Αφρική όπου η άνοδος θα φτάσει το 108%. Αντίθετα, το μικρότερο ποσοστό υπολογίζεται στην ανατολική και νοτιοανατολική Ασία (+11%).

Αντίστοιχα, ο FAO κρίνει ότι η ετήσια παραγωγή δημητριακών θα πρέπει να αυξηθεί κατά ένα δισεκατομμύριο τόνους από 2,1 δισ. τόνους που είναι σήμερα. Από την άλλη, η παραγωγή κρέατος θα πρέπει να αυξηθεί κατά 200 εκατομμύρια τόνους για να φτάσει τα 470 εκατομμύρια τόνους το 2050. Εξ αυτών, το 72% θα καταναλώνεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες έναντι του 58% που καταναλώνεται σήμερα.
agronews
Κομισιόν: 10η πιο ακριβή χώρα στις τραπεζικές συναλλαγές η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η δέκατη πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ για τις τραπεζικές συναλλαγές, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στο υψηλό κόστος μεταφοράς χρημάτων (π.χ. προμήθειες), σύμφωνα με μελέτη της Κομισιόν για τα καταναλωτικά τραπεζικά προϊόντα στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων που εξετάστηκαν σε 224 τράπεζες σε όλη την ΕΕ (81% της ευρωπαϊκής αγοράς), συμπεραίνεται ότι οι χρεώσεις των τραπεζών προς τους καταναλωτές δεν είναι σαφείς, ενώ η...

ενημέρωση προς τους πελάτες τους είναι δυσνόητη και ελλιπής.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι το κόστος διατήρησης ενός τρέχοντος τραπεζικού λογαριασμού ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 54 ευρώ. Το υψηλότερο κόστος διατήρησης τραπεζικού λογαριασμού στις χώρες της ΕΕ, καταγράφεται στην Ιταλία (253 ευρώ) και το χαμηλότερο στην Βουλγαρία (27 ευρώ).

Επίσης, η Κομισιόν σημειώνει ότι το κόστος των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου όσον αφορά τη διαφάνεια των τιμών. Η μελέτη αναφέρει, ακόμη, ότι το 41% των καταναλωτών στην Ελλάδα δυσκολεύονται να συγκρίνουν τις προσφορές για τρέχοντες λογαριασμούς.

Στη μελέτη τονίζεται ακόμη ότι το 33% των τραπεζών παρέχουν ελλιπή ενημέρωση για τις τιμές τους και αναφέρει ότι στα δύο από τα τρία καταναλωτικά προϊόντα που εξετάστηκαν, οι εμπειρογνώμονές της ζήτησαν διευκρινιστικές απαντήσεις.

Σημειώνεται, επίσης, η μεγάλη διακύμανση του κόστους διατήρησης ενός τρέχοντος λογαριασμού από χώρα σε χώρα, με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία να συγκαταλέγονται στις πιο ακριβές
NAFTEMPORIKI.GR
Microsoft: Προειδοποίηση ασφαλείας για spam emails

Η Microsoft Ελλάς με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφορικά με την παραλαβή παραπλανητικών μηνυμάτων spam emails), τα οποία είτε ζητούν από τους παραλήπτες τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «κερδίσει» κάποιο χρηματικό έπαθλο ή δώρο, είτε τους παρακινούν στην προώθηση του μηνύματος στη λίστα επαφών τους με στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων (Identity theft).

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι δεν έχει .........

απολύτως καμία σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να τα διαγράψουν κατευθείαν. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων σε άγνωστους παραλήπτες καθώς και στην προώθηση email που επιτρέπουν τη συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων πλήθους παραληπτών για παράνομες χρήσεις.

To dabate με τα μάτια του hakis-hakis

ImageHost.org


Κλίκ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος

Πηγή: Hakis-Hakis.blogspot.comΌσο εμείς βλέπαμε διαφημίσεις....

To Trelo Kouneli Ξαναχτυπά!!!!

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Εμείς τι φταίμε;

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Για όσους διάβαζαν προσεκτικά τις αναρτήσεις μου δεν υπήρξε τους τελευταίους τέσσειρις μήνες ούτε μία που να μην έχω προειδοποιήσει (διάβασε εδώ) για το κανόνι στην ασφαλιστική αγορά από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Φυσικά και δεν την κατονόμαζα. Το γράφω για όσους με mail τους με προκαλούσαν να την αποκαλύψω.
Αν το έκανα κινδύνευα να κατηγορηθώ για συκοφαντική δυσφήμιση χώρια που θα συμπαρέσυρα και άλλους με συνέπεια να επισπευσθεί η οικονομική της κατάρρευση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω ωστόσο είναι η κυβερνητική σπουδή να καλυφθούν τα ανοίγματά της στην ασφάλεια ζωής με την εγγύηση του δημοσίου όταν οι διάφοροι Μητσοτάκηδες της πολιτικής εγκαταλείπουν το ΙΚΑ στο κακό ριζικό που οι ίδιοι του επιφύλαξαν..
Και ως προς αυτό συμφωνώ απολύτως με τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Κανείς δεν ...........

δικαιούται να με υποχρεώσει στην καταβολή αποζημιώσεων προς τα θύματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που ποτέ δεν ενστερνίστηκα τουλάχιστον σε ότι αφορά την υγεία την παιδεία την πρόνοια, την ενέργεια τις αερομεταφορές την υδροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.
Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν όταν σε όλους τους τόνους τα κόμματα της Ευρωπαϊκής υποταγής προπαγάνδιζαν το λιγότερο κράτος!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otener.gr