Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο στην 12η και τιμητική θέση καταλαμβάνει ο καθ. Εμμ.Κριαράς. Το ψηφοδέλτιο καταρτίστηκε με μάχιμα και καταξιωμένα στο χώρο τους πρόσωπα, ενώ χαρακτηρίζεται από την ανανέωση.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γ.Παπακωνσταντινου τονίζοντας:
«Είναι ένα ψηφοδέλτιο με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, στο αύριο της πατρίδας μας. Ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης, το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους μάχιμους, καταξιωμένους με σημαντική πορεία ο καθένας στο χώρο του.
Ένα ψηφοδέλτιο ενεργών πολιτών, που θα εμπλουτίσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:...........

1. Γιάννης Ραγκούσης, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

2. Έλενα Παναρίτη, καθηγήτρια, με σπουδές στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard, πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος και σήμερα με επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές.

3. Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και σε θέματα κοινωνικού κράτους και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο LSE, στην Μεγάλη Βρετανία. Επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών σε ζητήματα δημόσιας υγείας, σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

4. Μάγια Τσόκλη, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος. Έχει εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Προβάλλει με το έργο της μια διαφορετική αντίληψη για τη χώρα μας.

5. Παύλος Γερουλάνος, με μεταπτυχιακές σπουδές από τα Πανεπιστήμια Harvard και MIT, σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, με εμπειρία και από Δημόσια Διοίκηση, έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού. Σήμερα είναι Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

6. Σταυρούλα Σαλουφάκου, ιδιωτική υπάλληλος, με διαδρομή στο συνδικαλιστικό Κίνημα, σήμερα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

7. Τατιάνα Καραπαναγιώτη, από τον χώρο του Πολιτισμού και της τηλεόρασης, παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, αρχαιολογίας, πολιτισμού αλλά και πολιτικής.

8. Δημήτρης Λάλας, με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, με πλούσιο ερευνητικό έργο στα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών. Έχει διατελέσει καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

9. Κώστας Θέος, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό από τη Γαλλία. Ειδικός σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητες στις Δημόσιες Επενδύσεις και τα προγράμματα της ΕΕ.

10. Αλί Μοχάμετ Χαγκ, γεννημένος στο Σουδάν, γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Με αγώνες στον αντιστασιακό αγώνα κατά της δικτατορίας του Σουδάν. Απελευθερώθηκε μετά από ειδική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.

11. Αννα Καφέτση, από το χώρο του πολιτισμού, με πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης από τη Σορβόννη. Έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης. Επιμελήτρια και συγγραφέας πολλών εκδόσεων στο χώρο του πολιτισμού.

12. Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος, νεοελληνιστής, καθηγητής φιλοσοφικής Σχολής, έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία τον Γραμμάτων και των Τεχνών της χώρας μας. Για τον κ. Κριαρά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του Ελληνισμού στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Το Ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Στην πρώτη εξάδα των θέσεων ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας (2ος) και ο Ευάγγελος Αντώναρος (5ος).

Την εξάδα συμπληρώνουν τρεις γυναίκες από τον επιστημονικό χώρο: Η κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα (3η), η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου (4η) και η Ισμήνη Κριάρη (6η).

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ βρίσκεται στη 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έπειτα από την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός απέστειλε την Κυριακή ευχαριστήρια επιστολή προς τον κ. Έβερτ, εξαίροντας τη .........

μακρόχρονη προσφορά του, καθώς και την απόφασή του, η οποία, όπως αναφέρει, εξυπηρετεί την ανανέωση «σε πολιτικές και πρόσωπα».

H σύνθεση του ψηφοδελτίου Eπικρατείας

Γεώργιος Σουφλιάς, υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων)
Δημήτριος Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής
Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, γγ Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών, δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου
Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινούπουλου, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, ειδική σε θέματα κλιματικών αλλαγών
Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ισμήνη Κριάρη, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου
Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Νίκη Γκοτζοπούλου, δρ Νομικής, γγ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κώστας Δημητρίου, μέλος του ΣΑΕ, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας
Ιωάννα Καλατζάκου-Τσατσαρώνη, δικηγόρος με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι
Ιωάννης Οικονόμου, γγ Καταναλωτή, πτυχιούχος Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Μιλτιάδης Έβερτ, πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

H επιστολή Καραμανλή προς τον Μ.Έβερτ

Στην επιστολή του προς τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Έβερτ, ο πρωθυπουργός αναφέρει

«Αγαπητέ μου Πρόεδρε,

»Η επιθυμία σου να τεθείς στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως εκφράζεται στην επιστολή που μου έστειλες, σε τιμά.

»Υπηρέτησες την παράταξή μας και το κόμμα με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας σε όλη τη μακρά πολιτική πορεία σου πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τον τόπο.

»Απέδειξες με τη δράση σου τις δυνατότητες της πολιτικής, όταν υπάρχει θέληση και όραμα.

»Η σημερινή σου απόφαση υπηρετεί τις αρχές της ανανέωσης σε πολιτικές και πρόσωπα, όπως πίστευες πάντα.

»Η στάση σου είναι μία ακόμα απόδειξη του ήθους και της αξιοπρέπειας που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τη μακρά πολιτική σου διαδρομή.

»Μία διαδρομή που δίδαξε μία ολόκληρη πολιτική γενιά στην οποία έχω την τιμή να ανήκω».

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος: Τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής






ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΕΥΚΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΒΙΑΣ Η ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στους δήμους Λεύκτρου και Αβίας περιόδευσε την Κυριακή το απόγευμα η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου.

Στις επαφές της με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών είχε την ευκαιρία να συζητήσει τόσο αγροτικά όσο και ζητήματα τουρισμού.
Ειδικά για τον τουρισμό η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως επίσης και η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πτώση που παρουσίασε φέτος ο τουρισμός κάτι που όπως σημείωσε δεν οφείλεται μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά κυρίως στην κακή οργάνωση και προβολή της χώρας μας.

Η κ. Γιαννακοπούλου ευχαρίστησε θερμά τους κατοίκους για .......

την υποδοχή τους και τους κάλεσε να αγωνιστούν μαζί για να αλλάξει πορεία η χώρα και να αποκτήσει η Μεσσηνία νέα δυναμική. Το πρωί της ίδιας μέρας η κ. Γιαννακοπούλου ήταν παρούσα στην κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας από το Μοναστήρι του Βουλκάνου στη Μεσσήνη και στη συνέχεια δέχθηκε φίλους στο πολιτικό της γραφείο στη Μεσσήνη.

Γι αύριο Δευτέρα το πρωί η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι Γιαννακοπούλου θα βρίσκεται στην Καλαμάτα ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Άριος και Θουρίας.

Ετοιμάζει βαλίτσες ο Καραμανλής.

Eικόνα πλήρους αποσύνθεσης εμφανίζει -όσο πλησιάζει η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης- η ΝΔ... Στην αρχή ήταν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών για τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών, στη συνέχεια το κλίμα επιβάρυνε η απόφαση του κ. Καραμανλή να περιορίσει δραματικά το εύρος των αποκλεισμών από τα ψηφοδέλτια και η ατολμία του να προχωρήσει σε ανανέωση στη λίστα Επικρατείας.

Τα τελευταία 24ωρα κι ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν όχι μόνο να παγιώνεται, αλλά και να διευρύνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, στο ήδη αρνητικό κλίμα προσετέθησαν οι αποχωρήσεις υποψηφίων από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, γεγονός που ενέτεινε την ηττοπάθεια στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης.

Το ρέκβιεμ.............

Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχει ήδη ξεκινήσει η διαδοχολογία στη ΝΔ, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει πείσει κανέναν ότι θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ΝΔ ύστερα από μία ενδεχόμενη εκλογική ήττα και φυσικά έπειτα από μία επίσης ενδεχόμενη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Οι τοποθετήσεις της μορφής «θα μείνω εάν με θέλει η παράταξη» πείθουν ότι ο κ. Καραμανλής έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ (ίσως και από το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου) κινώντας ταυτόχρονα τις διαδικασίες σύγκλησης συνεδρίου για την εκλογή προέδρου.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι από την επομένη των εκλογών το σύνολο σχεδόν των στελεχών του κόμματός του θα ασκήσει κριτική όχι πλέον στους εισηγητές της επιλογής της αναμέτρησης ή στους συνεργάτες του όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά στον ίδιο και είναι βέβαιον ότι δεν θα θελήσει να βρεθεί σε αμυντική θέση έχοντας απέναντί του υπουργούς, ιστορικά στελέχη, βουλευτές, αλλά και πρόσωπα που δεν εξελέγησαν. Δεν είναι τυχαίο δε ότι οι τρεις βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Οι κ. Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος και Σαμαράς, πέρα από την προεκλογική τους εκστρατεία, έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους επαφές με κομματικά στελέχη έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στο μετεκλογικό τοπίο στη ΝΔ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές, από την πλευρά τους, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ένα «παγωμένο κλίμα». Αδυνατούν να κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις και πολύ δε περισσότερο αδυνατούν να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ την επιλογή να γίνουν εκλογές τώρα.

Η γκρίνια στελεχών που βλέπουν ότι μία ενδεχόμενη εκλογική ήττα θα τους συμπαρασύρει και πιθανόν να μην είναι στην επόμενη Βουλή, διογκώνεται μέρα με την ημέρα και δεν αποκλείεται στο «παρά πέντε» της αναμέτρησης να υπάρξουν (νέες) δημόσιες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

ΝΤΙΜΠΕΪΤ
Ποντάρουν αλλά και φοβούνται την κάμερα


O ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και φαίνεται ότι θα παίξει το τελευταίο του χαρτί στις δύο τηλεμαχίες. Οι στενοί του συνεργάτες δεν θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή στα δεδομένα, αλλά απλώς ευελπιστούν στη μείωση της τελικής διαφοράς. Ο πρωθυπουργός και αύριο στην τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μεθαύριο στο τηλεοπτικό τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να αποδομήσει το πολιτικό προφίλ του κ. Παπανδρέου και να τον εμφανίσει αναξιόπιστο. Θα προσπαθήσει να τον παρασύρει στη συζήτηση για την Οικονομία, προκειμένου να κρύψει τα εσωκομματικά του προβλήματα, αλλά και για να ξεφύγει από τις ερωτήσεις για τα σκάνδαλα και τα στελέχη της ΝΔ που ενεπλάκησαν σε αυτά.

Ο πήχης. Στο εσωτερικό της ΝΔ πάντως υπάρχουν κορυφαία στελέχη που έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις ως προς την τακτική αυτή. «Θέτουμε ψηλά τον πήχη για τον κ. Παπανδρέου και όταν εκείνος δεν κάνει το μεγάλο λάθος, όπως συνέβη στη ΔΕΘ, τότε δεν έχουμε τι να πούμε την επόμενη μέρα...». Αυτό ακριβώς είναι πιθανό να συμβεί την Τετάρτη. Εάν οι τηλεμαχίες λήξουν «ισόπαλες», τότε είναι βέβαιον ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την εκλογική νίκη. Θα έχει διατηρήσει το ιδιαίτερα σημαντικό προβάδισμα έναντι του κ. Καραμανλή και θα βρισκόμαστε πλέον δέκα ημέρες πριν «ανοίξουν» οι κάλπες.

ΑΛΛΑΖΕΙ... ΔΡΟΜΟ
Σκέφτονται τώρα να δώσουν και πάλι δώρα...


Yπό την πίεση που προκαλούν οι δημοσκοπήσεις οι οποίες προβλέπουν κατάρρευση της NΔ στις επικείμενες εκλογές, κορυφαίοι υπουργοί εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην ανακοίνωση φιλολαϊκών μέτρων σε μία ύστατη προσπάθεια να βελτιώσει το πολιτικό κλίμα για την παράταξή του. Oι εισηγήσεις, τις οποίες μελετά ουσιαστικά ο κ. Kαραμανλής, αφορούν:

Tην άρση της απαγόρευσης δανειοδότησης και συναλλαγών με το Δημόσιο για όσους μπήκαν στον «Tειρεσία» τον χρόνο κατά τον οποίο ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Tην παροχή δυνατότητας δανεισμού από τράπεζες και σε εκείνους που έχουν (έως ένα όριο) εκδώσει επιταγές που δεν έχουν καλυφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των αμέσως προσεχών ημερών το υπουργείο Oικονομίας θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον πρωθυπουργό, ο οποίος -εάν αποφασίσει να υιοθετήσει την εισήγηση- θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα. Τα στελέχη που διαφωνούν με αυτές τις κινήσεις επισημαίνουν οτι θα δοθεί η χαριστική βολή καθώς το κόμμα θα εκπέμψει σήμα αναξιοπιστίας.

Πηγή: Εθνος

Φαύλος κύκλος

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Στην καταστροφική λογική της αρνητικής ψήφου έχει από χρόνια ενταχθεί ο τόπος. Ο Έλληνας δεν ψηφίζει. Καταψηφίζει.. Το δείχνει ξεκάθαρα το περιέχον από το περιεχόμενο έστω και αυτών των κατά παραγγελία δημοσκοπήσεων μα πέρα και πάνω απ΄ όλα οι εκλογές κατά τις οποίες ο νικητής προσδιορίζεται από ένα μετακινούμενο «δεξιά κι αριστερά» ρεύμα ψηφοφόρων. Του «μεσαίου» χώρου υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές σε μια χρυσοπληρωμένη επιδίωξη να δώσουν οντότητα στο μη ον. Επειδή τέτοιος χώρος πολιτικά δεν υφίσταται. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα ατομικών μικροσυμφερόντων τα οποία πότε εξυπηρετούνται από τον έναν και πότε από τον άλλο διαχειριστή. Όμως όχι όλα και όχι πάντα. Προκαλούνται έτσι ρωγμές στις σχέσεις κυβέρνησης και των περιφερειακών ..........

ψηφοφόρων της που είναι βραδυφλεγείς βόμβες στον συνεκτικό της ιστό με αιτία την μη εκπλήρωση των υπεσχημένων της. Όχι των συλλογικών. Αλλά των ατομικών.

Για παράδειγμα. Τι διαφορετικό ανέμεναν το 2004 και ιδίως το 2007 οι καταδυναστευμένοι εξ αιτίας του εκσυγχρονισμού Έλληνες από ένα κόμμα, την ΝΔ, οι πολιτικές διακηρύξεις του οποίου ολοφάνερα προπαγάνδιζαν την νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα; Οι οσφυοκάμπτες την αξιοποίηση των «ακρών» που είχαν ήδη εξυφάνει στο πολυτελές χαλί της εξουσίας. Οι άλλοι την τύφλα τους. Πρόκειται ωστόσο για πολιτική πάθηση με συμπτώματα «ελεφάντιου» θυμού που σήμερα γκρεμίζει σεισμικά όλα τα δημοσκοπικά φράγματα προκαλώντας κατά τον τρόπο αυτό στο κυβερνών κόμμα ολοκληρωτική κατεδάφιση και τον αρχηγό του, τον κ. Καραμανλή, κάθετη πτώση.. Αντίστοιχη εκείνης του Κώστα Σημίτη. Γεγονός που αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είχαν γοητευτεί από τις θολές μεταρρυθμίσεις τις οποίες είχε εξαγγείλει ο τελευταίος. Επειδή αν συνέβαινε θα περιορίζονταν στην απαίτηση της ακόμη και βίαιης ανατροπής του δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον όποιον διάδοχό του να τις υλοποιήσει. Δεν συμβαίνει όμως. Τρέχουν κατά κύματα στην απέναντι όχθη ως πολιτικοί πρόσφυγες..

Δυστυχώς υπό την λογική της θεραπείας των αναγκών ενός «μικρο-ΕΓΩ» εθνική ανάταξη δεν θα υπάρξει. Ποτέ. Ακόμη και αν ο «απέναντι», ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέχει τις καλλίτερες των προθέσεων. Επειδή άριστα γνωρίζει πως η υπερψήφισή του δεν οφείλεται στην δική του πολιτική φιλοσοφία αλλά στην καταψήφιση του αντιπάλου του. Έτσι αγρεύει ψήφους και από τα χωράφια του. Που θα πρέπει να τις καλλιεργήσει προκειμένου να καρπίσουν ξανά. Μα αν συμβεί εκτρέπεται των δικών του πολιτικών αρχών για να επαναληφθεί η ίδια ιστορία των μικρο-συμβιβασμών από την αρχή. Φαύλος κύκλος..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 20ης Σεπτεμβρίου 2009

ele20.jpg (676 KB) 8arr20.jpg (240 KB)