ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

«Σχέδιο εθνικής ανάτασης» για την οικονομία και το κράτος, παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία και το κράτος, με έμφαση στις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης, παρουσίασε ο Γ.Παπανδρέου στην ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών τάξεων, στην 74η ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου.

«Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις. Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις. Όχι προφάσεις που δικαιολογούν το αδιέξοδο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτές οι αποφάσεις είναι αναγκαίες για ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας.

«Δεν οραματίζομαι το ανέφικτο, αλλά το αυτονόητο που δικαιούται ο ελληνικός λαός», σημείωσε και .......

συνέχισε λέγοντας ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την χώρα και την κοινωνία:

«Μία αντίληψη που μιλά για περικοπές - και μία που μιλά για επενδύσεις. Μία που μιλά για συρρίκνωση, και μία για επενδύσεις. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αστείρευτων δυνατοτήτων και έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις αξιοποιεί για το καλό της χώρας».

«Είμαι εδώ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «για να σας μιλήσω για τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε», διαβεβαιώνοντας πως «υπάρχει ελπίδα ότι στις 4 Οκτωβρίου αρχίζει μια νέα εποχή, η οποία θα στηριχθεί σε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανάτασης».

«Στην οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών», για τη στήριξη της αγοράς και των εισοδημάτων, συνέχισε, λέγοντας ότι θα κατατεθούν πέντε νομοσχέδια στις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης. Στο κράτος, «εφαρμόζουμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του στις εξαγγελίες του κ. Καραμανλή για το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων» και είπε ότι αυτό το μέτρο μαζί με τη «συνεχή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη» οξύνουν και βαθαίνουν την ύφεση και τελικά οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα.

«Το ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά» είπε.

Ακόμα, υποσχέθηκε να βάλει τέλος στα καρτέλ, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας παρακολούθησης της αγοράς, άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, την κατάργηση των stages και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανοίξει το Ασφαλιστικό, με εκτενή διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Σχέδιο 100 ημερών στην οικονομία

Τις πρώτες 100 μέρες, ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πέντε νομοσχέδια.

Το πρώτο θα αφορά στη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και στην αναδιανομή του πλούτου. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν αυξήσεις μισθών και συντάξεων, θα χορηγείται το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης ενώ θα υπάρξουν και παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα ώστε να φορολογούνται όλα τα εισοδήματα με μια προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα.

Παράλληλα, τόνισε, τα μερίσματα που διανέμονται στους μετόχους θα φορολογηθούν όπως και όλα τα άλλα εισοδήματα, ενώ δεν θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Ωστόσο, θα καταργηθούν, είπε, όλες οι «χαριστικές φοροαπαλλαγές», ενώ τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση (επανεπενδύονται) θα φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή.

Επίσης, θα καταργηθεί το ΕΤΑΚ και θα φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς να εξαιρείται η περιουσία της Εκκλησίας. Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, θα επαναφέρει τον φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο για να προστατευθεί η μικρή ιδιοκτησία.

Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

1) Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.

2) Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

3) Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

4) «Νοικοκύρεμα» στα δημόσια οικονομικά, με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

Το σύνολο των μέτρων αυτών θα έχει τεθεί σε εφαρμογή εντός των πρώτων 100 ημερών, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με την ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που ταυτόχρονα βάζουν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της χώρας, την επάνοδο σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας κυβέρνησης, σημείωσε, θα κατατεθεί στη Βουλή και στην ΕΕ ένα νέο τριετές αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα στοχεύει στην ανάκτηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση.

Σχετικά με το έλλειμμα, το οποίο, όπως ανέφερε, ξεπερνάει το 7% του ΑΕΠ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν μπορεί να πέσει στο 3% σε ένα ή δύο χρόνια και πως για να μειωθεί χρειάζονται μεγάλες τομές στη δημοσιονομική διαχείριση, χωρίς τη λήψη μέτρων εντυπωσιασμού, αλλά «να ματώσουμε στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

Για το σύνολο της τετραετίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι να δημιουργηθεί νέος πλούτος μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», προστιθέμενη αξία στη χώρα, για να μπορέσει να γίνει πράξη ο στόχος της δίκαιης αναδιανομής στη βάση ενός ολοένα και μεγαλύτερου εθνικού εισοδήματος.

«Βαθιές τομές» στο κράτος

«Οι βαθιές τομές στο κράτος είναι η δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα του Σχεδίου Εθνικής Ανάτασης», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Το δεύτερο μέτωπο των 100 πρώτων ημερών είναι η λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, το κράτος και το πολιτικό σύστημα, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στα «άμεσα μέτρα» για την θωράκιση της αυτονομίας της πολιτικής και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δαπανάται κάθε ευρώ, όπως ένας νέος εκλογικός νόμος, η διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής και στα δημόσια έργα και προμήθειες, η αναβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, η ενίσχυση του ΑΣΕΠ και η ριζική αποκέντρωση.

Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν άμεσα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος θα «σπάει» τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες, θα μειώνει δραστικά τις εκλογικές δαπάνες και θα επιφέρει «γερό χτύπημα» στο «μαύρο» πολιτικό χρήμα.

Επίσης, θα αναμορφωθεί ο θεσμός του «πόθεν έσχες» ώστε να κατάσχονται υπέρ του δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δηλώνονται. Ένα ακόμα μέτρο θα είναι η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των υπογραφών των υπουργών και όλων των πράξεων του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης. Επίσης, θα ληφθούν «σκληρά μέτρα» για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι κάθε πολιτική και κάθε ενέργεια του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση «θα διέπεται από αξιοκρατία, διαφάνεια, ποιότητα, συμμετοχή, αξιολόγηση και λογοδοσία».

Αναφερόμενος στην Παιδεία, τόνισε ότι ισχύει η δέσμευσή του για τη διάθεση του 5% του ΑΕΠ καθώς και η διάθεση 1ς δισ. ευρώ επιπλέον από τον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταρτίσει η κυβέρνησή του. Θα αλλάξει επίσης ο θεσμός των Πανελληνίων Εξετάσεων, οι οποίες δεν θα γίνονται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά για την απόκτηση εθνικού απολυτηρίου.

Για τον τομέα της υγείας, οεξήγγειλε τη δημιουργία μονάδων οικογενειακής ιατρικής οι οποίες θα είναι στελεχωμένες με τον οικογενειακό γιατρό και τον οικογενειακό νοσηλευτή. Θα υπάρχει, όπως τόνισε, δωρεάν 24ωρη περίθαλψη επτά ημέρες την εβδομάδα για όλο το χρόνο. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, δεν θα προσλάβει αγροφύλακες αλλά θα καλύψει όλες τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα νοσοκομεία.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και επιλογών», την πίστη του «στις δυνάμεις του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας» και τη δέσμευσή του «να προχωρήσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες τομές και αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

Πηγή: in.gr

Το Ψηφοδέλτιο του KKE στην Μεσσηνία

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Μεσσηνία αποτελείται από τους εξής Υποψηφίους:.......


ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΜΩΫΣΙΔΟΥ ΔΟΜΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΣΑΠΡΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια)

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είμαι 30 ετών και κατάγομαι από το Παλαιόκαστρο Μεσσηνίας.
Αποφοίτησα από το Δημόσιο Λύκειο Καρέα.
Σπούδασα στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έκανα δύο μεταπτυχιακά στην Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Τμήμα Κυβερνητικής Πολιτικής στο London School of Economics and Political Science και στο Eμπορικό και Τραπεζικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Bristol.

Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Έχω σπουδάσει κλασικό πιάνο. Aπό το Σεπτέμβριο του 2003 δικηγορώ στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Συνεργάστηκα με τις δικηγορικές εταιρείες'Μούργελας και συνεργάτες' και 'ELIAS SP.PARASKEVAS', όπου εξειδικεύτηκα στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις.
Από το Φλεβάρη του 2007, ύστερα από προκήρυξη, εργάζομαι ως δικηγόρος με πάγια αντιμισθία στην ΑΤΕΒΑΝΚ Α.Ε. Ήμουν ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνών.

Στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2005 εκλέχτηκα στο Εθνικό Συμβούλιο και είμαι ένα από τα τρία νεότερα μέλη του. Είμαι μέλος της Γραμματείας Πολιτικών Νεολαίας και μέλος του Τομέα Αποδήμου. Στο τελευταίο Συνέδριο της Νεολαίας ήμουν μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, υπεύθυνη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέλος του Προεδρείου του Συνεδρίου.

Διαδικτυακοί τόποι της Νάντιας Γιαννακοπούλου:

Νάντια Γιαννακοπούλου (Επίσημη ιστοσελίδα)

Το ιστολόγιο της Νάντιας ΓιαννακοπούλουΤο Ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Μεσσηνία – Την Δευτέρα η ανακοίνωση

Δεν υπέκυψαν τελικά τα στελέχη της ΝΔ στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Μεσσηνία και τελικά αυτό θα στελεχωθεί με υποψηφιότητες στελεχών της που δραστηριοποιούνται σε διάφορους χώρους και θεωρούνται επιτυχημένοι.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος ενδιαφέρον με αιτήσεις για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου εκδήλωσαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Γεωλόγος Μιχάλης Αντωνόπουλος, η δικηγόρος και στέλεχος των γυναικών της ΝΟΔΕ Νάνου – Δημοπούλου Γ. και η Τοπογράφος από την Κυπαρισσία Βασ. Πλέτσα.

Το τελικό Ψηφοδέλτιο θα στελεχωθεί από τους:......


Αντώνης Σαμαράς
Γιάννης Λαμπρόπουλος
Σοφία Καλαντζάκου
Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Μιχάλης Αντωνόπουλος
Γ.Νάνου- Δημοπούλου
Βασιλική Πλέτσα


Πηγή: Μεσσηνιακά Νέα και Ειδήσεις.

Φωτιά τα κρυφά γκάλοπ

Στα χέρια του πρωθυπουργού, βρίσκονται από χθες οι πρώτες -μετά την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη- δημοσκοπήσεις, που διενεργήθηκαν για λογαριασμό της ΝΔ την εβδομάδα που «κλείνει» αύριο.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς πιστοποιούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει για τον πρωθυπουργό είναι η αποστασιοποίηση ενός σημαντικού τμήματος των ψηφοφόρων της ΝΔ το 2007. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις μετρήσεις αυτές προκύπτουν τα εξής:
Φωτιά τα κρυφά γκάλοπ

* Ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ το 2007 και οι οποίοι σήμερα δηλώνουν ...........

αναποφάσιστοι, επέλεξε να μην παρακολουθήσει τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ερμηνεύεται ως αδιαφορία για τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Καραμανλής για την απόφασή του να προχωρήσει σε εκλογές, αλλά και σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα που παρουσίασε.
* Οι διαρροές της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παραμένουν σταθερές στο 7%. Οι εκτιμήσεις των πιο μετριοπαθών στελεχών της Ρηγίλλης αναφέρουν ότι θα έπρεπε ήδη να είχαν μειωθεί μετά την ανακοίνωση των εκλογών αλλά και μετά τη διπλή παρέμβαση Καραμανλή από τη Θεσσαλονίκη.
* Οι διαρροές της ΝΔ προς τον ΛΑΟΣ παραμένουν σε επίπεδα υψηλότερα του 4%, γεγονός που σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα έχει αυτή την ώρα έναν διμέτωπο αγώνα να δώσει: Και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά του. Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο ενταθούν οι επιθέσεις στελεχών της ΝΔ προς τον κ. Καρατζαφέρη στην κατεύθυνση ότι «ψήφος στον ΛΑΟΣ είναι χαμένη ψήφος».

Από τα στοιχεία των ποιοτικών μετρήσεων, το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει είναι ότι ο κ. Καραμανλής έχει ένα επιπρόσθετο πρόβλημα το οποίο δεν έχει επιλύσει ακόμη: Δεν έχει πείσει ούτε τους ψηφοφόρους της ΝΔ που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι γιατί δεν υλοποίησε στα πεντέμισι χρόνια που πέρασαν όσα σήμερα εξαγγέλλει.

Πιο θετικά για τη ΝΔ είναι τα στοιχεία που αφορούν την εικόνα της κοινής γνώμης για την απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης και έξι μήνες πριν από την έναρξη των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες μετρήσεις οι ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά και ένα σημαντικό τμήμα εκείνων που δηλώνουν αναποφάσιστοι έχουν πειστεί ότι η προσφυγή στις κάλπες ήταν μονόδρομος για τον κ. Καραμανλή και επίσης θεωρούν ότι ορθά ο πρωθυπουργός δεν άφησε να εξελιχθεί μια περίοδος αβεβαιότητας και πολιτικής αστάθειας.

Η νέα μέτρηση
Η επόμενη μεγάλη μέτρηση που θα γίνει για λογαριασμό της ΝΔ θα αφορά τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος και -κυρίως- τις καρατομήσεις στελεχών.

Οι λίστες αναμένεται να δοθούν αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες εκτός συνδυασμών θα είναι μετά βεβαιότητας και οι κ. Δούκας και Παυλίδης.

Στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι η επιλογή των αποκλεισμών θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης της κομματικής βάσης και θα ενισχύσει την εικόνα του πρωθυπουργού, η οποία επλήγη εξαιτίας των διαβουλεύσεων που έκανε για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Οι στόχοι και τα μηνύματα
Τις επόμενες μέρες η καμπάνια, ετοιμάζονται και γκρίζα σποτ


Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα διαφημιστικά μηνύματα της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίαρχη εικόνα θα είναι αυτή του κ. Καραμανλή, ο οποίος θα εμφανίζεται να μιλά σε πολίτες, να παρακολουθεί την πορεία μεγάλων έργων, αλλά και να συναντά ξένους ηγέτες.

Μέσα από αυτές τις εικόνες, η ΝΔ θα επιχειρήσει να τονώσει το προφίλ του πρωθυπουργού, καθώς θεωρούν ότι ο κ. Καραμανλής παραμένει ως πρόσωπο το ισχυρότερο «χαρτί» της συντηρητικής παράταξης. Παράλληλα, μέσα από τα συγκεκριμένα μηνύματα θα επιχειρήσουν να διαφημίσουν -όσο αυτό είναι δυνατό- το έργο των τελευταίων πεντέμισι ετών.

Παράλληλα, ετοιμάζονται ήδη και μηνύματα που εντάσσονται στο πλαίσιο της «γκρίζας διαφήμισης» και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την πορεία των ποσοστών συσπείρωσης της κομματικής βάσης της ΝΔ. Οι οριστικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να ληφθούν τη μεθεπόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει γίνει πιο ξεκάθαρη η εικόνα για την πρόοδο της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα συνεργάζεται ήδη με τις εταιρείες που παραδοσιακά επιλέγει στις εκλογικές αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα:

* MRB. Είναι η εταιρεία που διενεργεί για λογαριασμό της ΝΔ τις δημοσκοπήσεις. Τα στοιχεία τα παραδίδει στον κ. Γ. Λούλη, ο οποίος σε συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Δημ. Μαύρο κάνει τις τελικές αναλύσεις των στοιχείων.
* Spot Thomson. Εχει την ευθύνη για την υλοποίηση των τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων που θα αρχίσουν να προβάλλονται τις επόμενες ημέρες. Συνεργάζεται με τον κ. Β. Αντώναρο και τους κ. Δασκαλάκη και Ζακυνθινό.
* Civitas. Εχει την ευθύνη για την επεξεργασία των κειμένων που θα χρησιμοποιηθούν προεκλογικά, αλλά και των συνθημάτων που θα κυριαρχήσουν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Εθνος

Η Λίστα υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ 2009

Χθές ανακοινώθηκαν οι λίστες υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για όλη την Ελλάδα.
Το Φιλιατρά News σας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσετε και να δείτε τις λίστες σε κάθε νομό ξεχωριστά.

Λίστα Υποψηφίων ΠΑΣΟΚ 2009 (pdf)

(Το link ανανεώθηκε και η λίστα είναι διαθέσιμη)Eκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σιμήτης. Το παρασκήνιο

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία παρουσιάζει σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, με αποτέλεσμα να μείνει ο πρώην πρωθυπουργός εκτός των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σημίτης δε δέχτηκε να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ή στην Α΄ Πειραιά και ζήτησε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Παπανδρέου.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας.

Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ........

ότι εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη και κάθε επιτυχία», δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Ιπποκράτους για τη συνομιλία Παπανδρέου-Σημίτη, προηγήθηκαν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των κ.κ. Ν. Αθανασάκη και Ν. Θέμελη.

Τη Δευτέρα, ο κ. Αθανασάκης ενημέρωσε το συνομιλητή του για τα προβλήματα που υφίστανται στην Α΄ Πειραιώς (όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει έναν μόνο βουλευτή), τα οποία ο κ. Θέμελης αναγνώρισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η Α΄ Αθηνών.

Σε μια δεύτερη επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη, ο κ. Αθανασάκης επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο κενές θέσεις -μια στην Α΄ Πειραιώς και μια στην Α΄ Αθηνών- και ο κ. Θέμελης του απάντησε «άσε να το συζητήσουν οι δυο τους». Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ουδεμία κουβέντα έγινε μεταξύ τους για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς ελέχθη μεταξύ των κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου - γεγονός είναι, όμως, ότι η συνομιλία τους οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου δεν επιθυμούσε τη συμμετοχή του κ. Σημίτη στα ψηφοδέλτια, ενώ το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε εξαρχής να συμμετάσχει.

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός Γ. Πασχαλίδης δήλωσε χθες ότι «δεν επιθυμεί εν τέλει» να είναι υποψήφιος στις εκλογές, παρ' όλο που το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του νομού Πέλλας και κάλεσε «τους πολιτικούς φίλους του να συμβάλουν στη μεγάλη νίκη του Κινήματος στις 4 Οκτωβρίου».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Κυκλοφορεί ο Firefox 3.5.3

Η Mozilla ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας, αναβαθμισμένης έκδοσης για το browser Firefox 3.5. Ο νέος Firefox 3.5.3 είναι διαθέσιμος για download και οι χρήστες μπορούν να τον εγκαταστήσουν κατεβάζοντας από την ιστοσελίδα της εταιρείας το αρχείο setup. Εναλλακτικά, η αναβάθμιση μπορεί να γίνει και αυτόματα μέσα από τον περιοδικό έλεγχο του browser για νέες εκδόσεις.

Η έκδοση 3.5.3 περιλαμβάνει μια σειρά βελτιώσεων που .........

ενισχύουν τη σταθερότητα του browser, ενώ υπάρχει και τέσσερις ανανεώσεις ασφαλείας, εκ των οποίων οι τρεις χαρακτηρίζονται ως "κρίσιμες".
Τα κενά ασφαλείας που διορθώνονται με τη νέα έκδοση μπορούν να οδηγήσουν σε εκτέλεση απομακρυσμένου κώδικα, memory corruption και crashes του browser.

Parking για δυο εβδομάδες με μόνο 15,41 δολάρια.

Το Θέμα Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ η οποία μας γράφει ότι το γεγονός είναι πραγματικό.

Ένας Έλληνας μπαίνει σε μια τράπεζα της Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο.
Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων για 2 εβδομάδες και χρειάζεται να πάρει οπωσδήποτε ένα δάνειο των 5000$.

Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειασθεί ένα είδος εξασφάλισης για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας βγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μια ολοκαίνουρια Ferrari, που είναι παρκαρισμένη στην είσοδο της τράπεζας.

Αφού πραγματοποιείται ο έλεγχος από την τράπεζα ότι το αυτοκίνητο είναι όντως στο ......

όνομα του, μέσα σε 20 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, ο Έλληνας παίρνει τα χρήματα και φεύγει.

Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της τράπεζας και οι υπάλληλοι του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έβαλε υποθήκη μια Ferrari των $200.000 για να πάρει δάνειο $5.000! Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας.

Δυο εβδομάδες αργότερα ο Έλληνας επιστρέφει πληρώνει $5.000 και τον τόκο που ανέρχεται στα $15.41.

Ο υπάλληλος του λέει;

Κύριε είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζα μας, όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μια απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και βρήκαμε ότι είσαστε δισεκατομμυριούχος!
Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο!

Και ο Έλληνας απαντά:

Πες μου ένα άλλο σημείο στη Νέα Υόρκη που θα μπορούσε να αφήσει κανείς μια Ferrari με ασφάλεια για δυο εβδομάδες πληρώνοντας για πάρκινγκ μόνο $15.41!!!

Κόκαλο ο υπάλληλος.

Μας το έστειλε ο ηλεκτρονικός Γιάννης Πετσέλης.

Φυλλάδιο για την Νέα γρίπη εξέδωσε η Νομαρχία Μεσσηνίας και θα μοιραστεί στους μαθητές.

Φυλλάδιο για την νέα γρίπη των χοίρων εξέδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας το οποίο -όπως είπε ο κος Νομάρχης- φιλοδοξεί να είναι ένας σημαντικός κρίκος στην περαιτέρω ενημέρωση, για τον Ιό και θα περιέχει σκίτσα, πληροφορίες, με προτάσεις και διαδικασίες που θα πρέπει να τηρηθούν σε κάθε περίπτωση, και από τους δασκάλους και από τους καθηγητές αλλα και από τους Διευθυντές των σχολείων και από τους γονείς και από τους μαθητές.

Συγκεκριμμένα ο Κος Δράκος είπε για το θέμα:........


«Εξεδόθη ήδη το φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας για την ενημέρωση την οποία συνεχώς διευρύνουμε, που αφορά την νέα γρίπη. Όπως γνωρίζετε, σήμερα είχαμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκεφθήκαμε όσα περισσότερα σχολεία μπορούσαμε και εμείς αλλά και η Α/θμια Αυτοδιοίκηση και για να ευχηθούμε αλλά και για να πούμε τις πρώτες σκέψεις για το θέμα που αφορά της πανδημία της γρίπης. Το φυλλάδιο αυτό φιλοδοξεί να είναι ακόμα ένας σημαντικός κρίκος συμβολής στην περαιτέρω ενημέρωση, με σκίτσα, πληροφορίες, με προτάσεις και διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν σε κάθε περίπτωση, και από τους δασκάλους και από τους καθηγητές και από τους Διευθυντές των σχολείων και από τους γονείς και από τους μαθητές βεβαίως, οι οποίοι είναι καλό να το δουν και να το μελετήσουν. Το φυλλάδιο αυτό έχει προκύψει από δουλειά που έχει γίνει και από την Διεύθυνση Υγείας της ΝΑΜ και από την Νομαρχιακή Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων, και τους αξίζουν συγχαρητήρια, σε συνεργασία με την Ν.Α. Μαγνησίας, και πρέπει να το τονίσω αυτό. Όπως εμείς δώσαμε το δικό μας σχέδιο τοπικής δράσης και πραγματικά αποτέλεσε τον πυρήνα και το πρωτόλειο για να υπάρξει το τοπικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε πάρα πολλές περιφέρειες όλης της χώρας, έτσι εμείς, σε συνεργασία με την Μαγνησία, ψάχνοντας, βρήκαμε αυτήν την δουλειά και την προσαρμόσαμε στα δικά μας δεδομένα. Εκείνο το οποίο έχει αξία είναι ότι θα μοιραστεί σε όλα τα σχολεία και θα ζητήσουμε και από τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να σχολιαστεί από τους ίδιους τους μαθητές στο περιθώριο των μαθημάτων και διαλλειμάτων. Επίσης θα είμαστε σε επαφή με τους Διευθυντές, τους δασκάλους και τους καθηγητές, για να παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξη του φαινομένου. Έχουμε την ελπίδα ότι θα πάνε όλα καλά, αλλά επειδή δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στην ελπίδα, έχουμε λάβει όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα και χρειάζονται για να αντιμετωπίζουμε τυχόν καταστάσεις που θα παρουσιαστούν. Παρακολουθούμε τι γίνεται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και προσαρμόζουμε και την δική μας τακτική σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν κάθε φορά αλλά και εκείνα τα οποία εδράζονται και προκύπτουν από το Εθνικό Σχέδιο, το οποίο ήδη έχουμε ενσωματώσει στην τοπική πολιτική την οποία θα εφαρμόσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι με την συμβολή όλων των παραγόντων, θα υπάρξει ψυχραιμία, πιστή εφαρμογή όλων των διαδικασιών που απαιτούνται και ακόμα ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση και τέλος υποσχόμαστε ότι θα λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία απαιτούνται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντινομάρχης κ. Δ. Καφαντάρης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Όπως είναι ήδη γνωστό, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας έχει ήδη συντάξει το πρώτο της σχέδιο, τον Αύγουστο, και πριν λίγες ημέρες στείλαμε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2ο σχέδιο το οποίο βγάλαμε, το παράρτημα Νο 2, διότι υπήρχαν τροποποιήσεις και αλλαγές, και όπως ξέρετε το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται, άρα λοιπόν και οι οδηγίες συνεχώς αλλάζουν. Αυτό που εμπεριέχει αυτό το σχέδιο, παράρτημα Νο 2, είναι το εξής:
Τα εμβολιαστικά κέντρα χωρίζονται σε δύο ενότητες. Κατ’ αρχήν μειώθηκαν σε 53 συνολικά στο Νομό, διότι το ΙΚΑ θα εμβολιάσει σε δικά του κτήρια τους ασφαλισμένους του που είναι 48.000 στην Μεσσηνία. Παράλληλα έχουμε δύο κύκλους εμβολιαστικών κέντρων. Ο 1ος κύκλος είναι 22 συνολικά που θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια τα υπόλοιπα θα ανοίξουν, όταν κριθεί, για όλο τον πληθυσμό. Αυτή είναι η πιο σημαντική αλλαγή και φυσικά έχουμε συμπεριλάβει και εθελοντές οδοντιάτρους στη λίστα των γιατρών που κάνουν εφημερίες βάσει των οδηγιών του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι το δικό μας σχέδιο παράρτημα 2, πήρε τα εύσημα από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου, και ήδη έχει σταλεί, όπως είπε και ο κ. Νομάρχης, σε όλες τις Νομαρχίες της Ελλάδας για να κάνουν αντίστοιχο σχέδιο τοπικής δράσης.
Το φυλλάδιο που εκδώσαμε θα μοιραστεί από Δευτέρα σε όλα τα σχολεία και ήδη σήμερα τα παιδιά πήρανε έντυπα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ανοίγει τα χαρτιά του στην ΔΕΘ ο Παπανδρέου

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία θα παρουσιάσει το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του από το βήμα της ΔΕΘ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις απαντήσεις που θα δώσει στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την οικονομία. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται Το Βήμα, κ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει το μοντέλο της διακυβέρνησής του και πώς θα αλλάξει το κράτος.

Ήδη, στη διάρκεια της ομιλίας του στο ......

Εθνικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το περίγραμμα για το διαφορετικό ήθος και ύφος της εξουσίας, στέλνοντας μήνυμα: «Όσοι ράβουν κοστούμια θα τους μείνουν στη ντουλάπα».

Η ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα δώσει ακόμα και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των βασικών δεσμεύσεων που θα αναλάβει, ανοίγοντας τα χαρτιά του σε σημείο που δεν το έχει πράξει ξανά αντιπολίτευση.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν επενδύσει πολύ στην εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, ώστε αφενός μεν να ενισχυθεί η εικόνα του κυβερνήτη που ξέρει τι θέλει και αφετέρου δε να εδραιωθεί η διαφορά από τη ΝΔ.

Η συνέντευξη Τύπου της Κυριακής

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις, τόσο για την υλοποίηση των οικονομικών μέτρων όσο και για το θέμα που προέκυψε με το θέμα Σημίτη και τη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, με τον οποίο, οι πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιδιώκει την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στη θέση αυτή προκειμένου να σηματοδοτήσει έτσι ότι η οικονομία θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν μάλιστα ότι ο κ. Παπαδήμος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Το πρόγραμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
Στις 8:00 μ.μ., Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
Στη 1:00 μ.μ., Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Πηγή: in.gr

Για 19 ακόμα μέρες ο ανοικτός διαγωνισμός του επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Διαγωνισμό μεσσηνιακών συνταγών διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Ο διαγωνισμός σαν στόχο του έχει την ανάδειξη των μεσσηνιακών τοπικών αγροτικών προϊόντων και η προσπάθεια αυτή έχει ενταχθεί υπό την αιγίδα του πολιτιστικού οργανισμού "Δρόμοι της Ελιάς".
Σύμφωνα με διαφημιστικό έντυπο που έχει κυκλοφορήσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες συμπολίτες μας Μεσσήνιοι της διασποράς, και γενικά Έλληνες ή αλλοδαποί που γνωρίζουν παραδοσιακές συνταγές της Μεσσηνίας ή προϊόντα κτηνοτροφίας, και αλιείας, ή προϊόντα που προέρχονται από μεταποίηση γεωργικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή γυναικών της Μεσσηνίας.

Η προθεσμία υποβολής των συνταγών είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2009.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν

Θα πρέπει να στείλουν στο επιμελητήριο Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτα Τ.Κ. 24100) μία ή περισσότερες συνταγές που να πληρούν τους παραπάνω όρους μέσα σε ένα φάκελο με την ένδειξη: Για τον Διαγωνισμό "Μεσσηνιακές συνταγές".

Οι συνταγές θα πρέπει να είναι καθαρογραμμένες, και ευανάγνωστες και επάνω στο χαρτί να αναγράφονται καθαρά .........

Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση και τηλέφωνο του αποστολέα. Αν υπάρχει και κινητό να αναγραφεί επίσης.

Τα έπαθλα των νικητών.

Θα αναδειχθούν τριάντα (30) νικητές όσες και οι συνταγές που θα επιλεχθούν.
Οι δεκα (10) πρώτοι θα κερδίσουν δωροεπιταγές που θα χρησιμοποιήσουν για αγορές τους ΜΟΝΟ απο τοπικά καταστήματα της Μεσσηνίας και συγκεκριμμένα:

Ο πρώτος νικητής: Δωροεπιταγή Δυο χιλίαδων (2.000) ευρώ
Ο Δεύτερος νικητής: Δωροεπιταγή χιλίων (1.000) ευρώ
Ο τρίτος νικητής: Δωροεπιταγή πεντακοσίων (500) ευρώ
Απο τον τέταρτο έως και τον δέκατο (4ο - 10ο) νικητή: Δωροεπιταγή διακοσίων (200) ευρώ.

Όλες οι συνταγές θα δημοσιευθούν με τα ονόματα των αποστολέων σε ειδικό έντυπο που θα εκδώσει το επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την προσπάθεια ως χορηγοί επικοινωνίας.

Η Επιτροπή αξιολόγησης θα αποτελείται απο γνωστούς chef, συγγραφείς γαστρονομίας, και εκπροσώπων φορων του νομού μας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω συνημμένο.

Κλίκ για πλήρες μέγεθος.

Diagvnismos_Epimelitiriou_Messinias.jpg (510 KB) img078.jpg (415 KB)

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού τύπου της 12ης Σεπτεμβρίου 2009

Ele12.jpg (680 KB) 8arr12.jpg (213 KB) Foni12.jpg (198 KB)Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

«Καταγγελία για την πλήρωση θέσης Προϊσταμένου στο 2ο Γραφείο Μεσσηνίας»

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, καταγγέλλει τις διαδικασίες πλήρωσης θέσης Προϊσταμένου 2ου Γραφείου ΔΕ Μεσσηνίας,
και τούτο γιατί:
1. Δεν έγινε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπως είναι η αυτονόητη συνήθης πρακτική και δεοντολογία της Δημόσιας Διοίκησης.
2. Δεν τηρήθηκε ο υφιστάμενος εν ισχύι αξιολογικός πίνακας των Διευθυντών του 2ου Γραφείου, οι οποίοι με βάση τον νόμο, ήταν οι εν δυνάμει υποψήφιοι.
Απαιτούμε:
• Να ανακληθεί η απόφαση τοποθέτησης του Προϊσταμένου και ......

να τηρηθούν οι αξιοκρατικές διαδικασίες.
• Αναθεώρηση, συγκεκριμενοποίηση και διασάφηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου πλήρωσης θέσεων στελεχών εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση της αξιοκρατικής επιλογής των Στελεχών της εκπαίδευσης.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΕΡΑΝΗ 1-4 Ετοιμάζεται για τους “8”

Ενα βήμα από την πρόκριση απέχει πλέον η Εράνη μετά την μεγάλη νίκη της μέσα στη Σπερχογεία με 4-1 επί της τοπικής ομάδας.
Εγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, ίσως από τα καλύτερα μέχρι σήμερα στο κύπελλο Μεσσηνίας, με τις δύο ομάδες από τα πρώτα λεπτά να διεκδικούν την πρόκριση.
Η Εράνη κατόρθωσε να προηγηθεί δύο φορές στο σκορ με τον Διονύση Ψάρρη, πετυχαίνοντας τα γκολ σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, ιδιαίτερα το δεύτερο που ήρθε ένα λεπτό πριν ο διαιτητής Νίκας στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και στα δύο γκολ, υποστηρίζοντας ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Εμείς από το σημείο που βρισκόμασταν στο γήπεδο είδαμε ότι ο Ψάρρης πήρε την μπάλα από κανονική θέση και στη συνέχεια της προσπάθειάς του σκόραρε.
Το ίδιο καθοριστικό ήταν και το 3ο γκολ, που σημειώθηκε 4 λεπτά μετά την έναρξη του ........

β’ μέρους.
Βέβαια η Σπερχογεία δεν παράτησε το ματς και πάλεψε με στόχο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.
Ο προπονητής της Γιώργος Αργυρόπουλος έριξε στον αγώνα και τον Βασίλη Φωτεινάκη, σε μια προσπάθεια για να πετύχει την ανατροπή.
Ο έμπειρος επιθετικός παρότι έδειξε διάθεση για να βοηθήσει την ομάδα, έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ από τα 11 βήματα σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, όμως με τον τρόπο που αποφάσισε να το εκτελέσει, δεν βρήκε στόχο, κάνοντας έτσι πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του για να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση.

Στο χρονικό σημείο που ήταν ο αγώνας θα έπρεπε να προτιμήσει μια εύκολη εκτέλεση, ώστε να μειώσει το σκορ.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι “ταύροι” προσπάθησαν για κάποιο γκολ, ο Φωτεινάκης σε μια από τις ευκαιρίες που έκανε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Γενικά μετά το 1-3 η Σπερχογεία ανοίχτηκε διεκδικώντας, ότι καλύτερο μπορούσε, έτσι στο 91’ η Εράνη σε μια γρήγορη αντεπίθεσή της ευτύχησε να σκοράρει και να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση

Στα πρώτα 25 λεπτά οι δύο ομάδες κυκλοφόρησαν την μπάλα σε όλο το γήπεδο φτάνοντας μέχρι την περιοχή, αλλά από εκεί και μετά δεν κατάφεραν να απειλήσουν τις εστίες των Μάρη και Αλεξανδρόπουλο.

Οσο περνούσε η ώρα τα πράγματα άλλαζαν, με την Εράνη να ανεβάζει απόδοση και να ανοίγει το σκορ.
Στο 30’ ο Χρονόπουλος πάσαρε στον Κόλλια και αυτός συνδυάστηκε με τον Ψάρρη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε προ του Μάρη και έγραψε το 0-1.
Στο 37’ από μπαλιά του Αργ. Δικαίου, ο Μούστος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, με ωραία κίνηση ξεγέλασε τον Αλεξανδρόπουλο και με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 44’ ο Χρονόπουλος έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον Ψάρρη, ο οποίος έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, και με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Μάρη κάνοντας το 1-2.
Στο 49’ ο Χρονόπουλος τροφοδότησε τον Κόλλια, ο οποίος μπήκε στην περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και με διαγώνιο πλασέ πέτυχε το 1-3.
Στο 57’ ο Σωτηράκος έκανε τη σέντρα στο β’ δοκάρι, εκεί που πετάχτηκε ο Αντ. Χριστόπουλος έπιασε την κεφαλιά για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 61’ η Σπερχογεία κέρδισε πέναλτι όταν ο Σωτηράκος εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή της Εράνης για τον Γεωργαντά, αλλά ο Κορμπής βγήκε πρώτος στην μπάλα και προσπάθησε να διώξει όμως βρήκε στο χέρι του.

Ο Φωτεινάκης ανέλαβε να το εκτελέσει, με “σκαφτό” σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά προσπάθησε με κεφαλιά να σκοράρει, όμως ως γνωστό το δοκάρι είναι νεκρό σημείο.
Ετσι ο παίκτης υπέπεσε σε διπλό χτύπημα που σημαίνει έμμεσο φάουλ για τη Εράνη. Ετσι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν οι γηπεδούχοι το σκορ.
Στο 69’ ο Καράμπελας έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και η μπάλα έφτασε στον Κουτσοπέτρο που έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει ο Αλεξανδρόπουλος.
Η μπάλα έφτασε στο Φωτεινάκη, ο οποίος σούταρε από κοντά στέλνοντάς την στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι αμυντικοί προσπάθησαν και πάλι να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή, όμως έφτασε πλάγια στον Αργ. Δικαίο, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε παράλληλα από τη γραμμή και έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 91’ διαγώνια μπαλιά του Χαριάτη στον Γεωργιόπουλο, αυτός έφτασε στην περιοχή, σούταρε για να αποκρούσει ο Μάρης, όμως η μπάλα από τα φάλτσα που είχε κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το τελικό 1-4.

Παράπονα έχει η Σπερχογεία από το διαιτητή Νίκα και τον β’ βοηθό Β. Γιαννέτσο για τις φάσεις το 30’ και του 44’, που δέχτηκαν τα δύο γκολ.
Επίσης παράπονα είχε και η Εράνη για μια φάση στο 42’ όταν ο Κόλλιας πρόλαβε την έξοδο του Μάρη πλάσαρε ψηλοκρεμαστά και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, σφύριξε φάουλ, καθώς ο παίκτης της Εράνης στην προσπάθειά του να πλασάρει σήκωσε το πόδι ψηλά και βρήκε τον αντίπαλό του στο στήθος.
Πρώτος βοηθός ήταν ο Δεγγεστίνος, ο οποίος δεν είχε δυσκολίες.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Μάρης, Θάνος, Μουλαβασίλης (76’ Κουκάς), Σωτηράκος, Δουρούμης, Καράμπελας, Μούστος (54’ Φωτεινάκης), Αντ. Χριστόπουλος, Γεωργαντάς (71’ Αρ. Γιακουμής), Κουτσοπέτρος, Αργ. Δικαίος.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Σπυρόπουλος, Κόλλιας (72’ Αθ. Γεωργιόπουλος), Ψάρρης, Γιάννης, Ανδρεόπουλος, Κορμπής, Χρονόπουλος (65’ Χαριάτης), Τσιριγώτης (57’ λ.τρ. Κώτσος), Παναγιωτίδης, Γκίνο.

Πηγή: Ελευθερία

ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΑΡΙΟΣ 1-3

Μια πολύ κακή εμφάνιση έκανε προχθές τετάρτη στο Δημοτικό γήπεδο Φιλιατρών η Νίκη πλάτης η οποία ήταν πολυ μακρυά απο τον καλό της εαυτό και ηττήθηκε απο τον Πάμισο Άριος με σκόρ 1 - 3.
Η Ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου, αν και μπήκε απειλιτικά στο παιχνίδι γρήγορα ο εκνευρισμός και τα φάουλ αποσυντόνισαν τις προσπάθειες της και πολυ γρήγορά αυτό φάνηκε στον τρόπο παιχνιδιού της.
Το σκορ άνοιξε ο Πάμισος με τον Πετρόπουλο στο 30 μετά απο ωραία μεταβίβαση του γρίβα.
Στο 42 η Νίκη έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Γκρέτσα.
Στο 50’ ο Σκαλιώτης με πλασέ έγραψε το 1 - 2.
Το τρίτο γκολ ήρθε στο 63 με τον Σταυριανέα.
Αποκάλυψη του Αγώνα ήταν ο μικρός Καραβίτης της Νίκης Πλάτης ο οποίος ....

έκανε εξαιρετική εμφάνιση.

ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ: Λινάρδος, Ε. Σταθόπουλος (65’ Παπαθεοδωσίου), Καναλουπίτης (68’ Καλογερόπουλος), Αρβανιταντώνης, Κωνσταντόπουλος, Σύλλας (60’ Πλέσσας), Καραβίτης, Π. Σταθόπουλος, Γιαννακόπουλος, Αλμπαν, Γεωργακόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΑΡΙΟΣ: Ε. Ταχταμπάς, Κ. Ταχταμπάς, Λιαντινιώτης, Β. Σπηλιώτης, Κότσης, Πετρόπουλος (75’ Βουρλάκος), Σταυριανέας, Γρίβας, Ι. Σκαλιώτης, Ε. Σπηλιώτης (68’ Πέτρου), Ι. Σπηλιώτης (46’ Μητρόπουλος).

994.jpg (382 KB) 995.jpg (362 KB) 996.jpg (308 KB) 997.jpg (270 KB) 998.jpg (268 KB) 999.jpg (332 KB) 1000.jpg (304 KB) 1001.jpg (293 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα για την Γ' Φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας
Οι περιοχές του προγράμματος Leader στη Μεσσηνία

Εκτός από τις 41 επιλεγμένες περιοχές που εντάχθηκαν με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Άξονα 4 του “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” 2007-2013 (Προσέγγιση Leader), το υπουργείο προκήρυξε αθόρυβα μέσα στον Αύγουστο άλλα δύο Leader ύψους 12,3 εκατ. ευρώ.

Οι αιτήσεις έπρεπε να κατατεθούν μέχρι τις 28 Αυγούστου και - όπως όλα δείχνουν - το ποιες περιοχές θα ενταχθούν ήταν μια ειλημμένη απόφαση. Πάντως, οριστικοποιήθηκαν οι δήμοι και τα δημοτικά διαμερίσματα που ήδη έχουν ενταχθεί ανά νομό στην προσέγγιση Leader και θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να γίνουν οι ροκηρύξεις για επενδύσεις από τις ομάδες τοπικής δράσης (αναπτυξιακές εταιρείες).

Αναλυτικά η προκήρυξη αναφέρει: .....

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών - Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης LEADER του ΠΑΑ, προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του Άξονα 4: «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 - 2013 (ΠΑΑ)». Η προκηρυσσόμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 12.300.000 ευρώ. Ο Άξονας 4 του ΠΑΑ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) κατά 224.570.000 ΕΥΡΩ και κατά 70.696.850 ΕΥΡΩ από εθνικούς πόρους. Τα τοπικά προγράμματα του Άξονα 4 του ΠΑΑ θα επιλεγούν για την περίοδο 2007-2013 και θα υλοποιηθούν μέχρι το 2015.

Η προκήρυξη αποσκοπεί στην επιλογή περιοχών που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο του Άξονα 4 του ΠΑΑ, πέραν αυτών που επιλέχτηκαν με σχετική Υπουργική Απόφαση και αναφέρονται στο Παράρτημα IV του αναλυτικού τεύχους της προκήρυξης, των τοπικών προγραμμάτων LEADER που θα εφαρμοστούν στις περιοχές αυτές, πέραν αυτών που επιλέχτηκαν με την αρ. πρωτ. 5807/29-6-2009 Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την αρ. πρωτ. 5954/2-7-2009 ΥΑ, των τοπικών εταιρικών σχημάτων (Ομάδων Τοπικής Δράσης) που θα σχεδιάσουν και θα εφαρμόσουν τα τοπικά προγράμματα LEADER στις περιοχές αναφοράς τους, πέραν αυτών που επιλέχτηκαν με σχετική Υπουργική Απόφαση και αναφέρονται στο Παράρτημα V του αναλυτικού τεύχους της προκήρυξης.

Περιοχές εφαρμογής τοπικών προγραμμάτων: ορεινές, μειονεκτικές και πεδινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των νησιωτικών περιοχών της Χώρας οι οποίες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Εξαιρείται ο Νομός Αττικής πλην των νησιών αυτού, του Δ. Τροιζήνας και του Δ. Μεθάνων. Η προτεινόμενη περιοχή δεν πρέπει να περιλαμβάνεται, είτε ολόκληρη είτε μέρος αυτής, στις περιοχές που έχουν ήδη επιλεγεί για ένταξη στον Άξονα 4 του ΠΑΑ, όπως αυτές αναφέρονται στο Παράρτημα IV του αναλυτικού τεύχους προκήρυξης. Στο πλαίσιο της παρούσας προκήρυξης είναι δυνατόν να επιλεγούν μέχρι δύο (2) Ομάδες Τοπικές Δράσης (ΟΤΔ) με αντίστοιχα τοπικά προγράμματα LEADER και αντίστοιχες περιοχές παρέμβασης.

Υποψήφιοι φορείς υλοποίησης του αντικειμένου της παρούσας προκήρυξης δεν μπορεί να είναι ΟΤΔ στις οποίες έχουν ήδη κατανεμηθεί πιστώσεις του Άξονα 4 του ΠΑΑ και οι οποίες αναφέρονται στο Παράρτημα V του αναλυτικού τεύχους προκήρυξης. Οι προτάσεις όσων συμμετέχουν στον διαγωνισμό πρέπει να είχαν υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών - Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης LEADER του ΠΑΑ στη διεύθυνση Λ. Αθηνών 58, όροφος β΄, Τ.Κ. 10441 Αθήνα, Ελλάδα, μέχρι τις 28 Αυγούστου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00.

Οι ενταγμένες περιοχές του νομού Μεσσηνίας είναι:

Δ. ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Δ.Δ.Κορυφασίου, Δ.Δ.Μεταξάδας, Δ.Δ.Παλαιού Λουτρού, Δ.Δ.Φλεσιάδος, Δ.Δ.Χώρας, Δ.Δ.Ρωμανού, Δ.Δ.Μυρσινοχωρίου, Δ.Δ.Αμπελοφύτου. Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Δ.Δ.Λυκοτράφου, Δ.Δ.Μεσσήνης, Δ.Δ.Καρτερολίου, Δ.Δ.Βελίκας, Δ.Δ.Πιλαλίστρας, Δ.Δ.Σπιταλίου, Δ.Δ.Λευκοχώρας, Δ.Δ.Τριόδου, Δ.Δ.Πιπερίτσης, Δ.Δ.Μαυρομματίου Παμίσου, Δ.Δ.Νεοχωρίου Αριστομένους, Δ.Δ.Αναλήψεως, Δ.Δ.Αβραμιού, Δ.Δ.Μαδένης. Δ. ΜΕΘΩΝΗΣ: Δ.Δ.Φοινίκης, Δ.Δ.Καινούργιου Χωρίου, Δ.Δ.Ευαγγελισμού, Δ.Δ.Λαχανάδας, Δ.Δ.Μεθώνης. Δ. ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Δ.Δ.Καρποφόρων, Δ.Δ.Αχλαδοχωρίου, Δ.Δ.Δάρα, Δ.Δ.Πεταλιδίου, Δ. ΠΥΛΟΥ: Δ.Δ.Γλυφάδας, Δ.Δ.Παππουλίων, Δ.Δ.Ικλαίνης, Δ.Δ.Πύλας, Δ.Δ.Αμπελοκήπων, Δ.Δ.Καλλιθέας, Δ.Δ.Χωματάδας, Δ.Δ.Μεσοχωρίου, Δ.Δ.Πηδάσου, Δ.Δ.Κυνηγού. Δ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Δ.Δ.Χαλαζονίου, Δ.Δ.Χριστιανουπόλεως, Δ.Δ.Πλάτης, Δ.Δ.Εξοχικού, Δ.Δ.Φιλιατρών, Δ.Δ.Μάλης. Δ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Δ.Δ.Κυπαρισσίας, Δ.Δ.Ραχών, Δ.Δ.Φαρακλάδας, Δ.Δ.Αρμενιών, Δ.Δ.Σπηλιάς. Δ. ΑΙΠΕΙΑΣ: Δ.Δ.Μηλίτσης, Δ.Δ.Χράνων, Δ.Δ.Λογγάς, Δ.Δ.Νέας Κορώνης, Δ.Δ.Αδριανής. Δ. ΚΟΡΩΝΗΣ: Δ.Δ.Ακριτοχωρίου, Δ.Δ.Καπλανίου, Δ.Δ.Κόμπων, Δ.Δ.Χαρακοπίου (Χαροκοπειού), Δ.Δ.Χρυσοκελλαριάς, Δ.Δ.Βασιλιτσίου, Δ.Δ.Υαμείας, Δ.Δ.Φαλάνθης, Δ.Δ.Κορώνης, Δ.Δ.Βουναρίων. Δ. ΑΡΙΟΣ: Δ.Δ.Ασπροπουλιάς, Δ.Δ.Ανεμομύλου, Δ.Δ.Αριοχωρίου, Δ.Δ.Άμμου, Δ.Δ.Άριος, Δ.Δ.Αλωνίων. Δ. ΑΡΦΑΡΩΝ: Δ.Δ.Πλατέος, Δ.Δ.Πηδήματος. Δ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Δ.Δ.Λεύκης, Δ.Δ.Πύργου Τριφυλίας, Δ.Δ.Γαργαλιάνων, Δ.Δ.Βάλτας, Δ.Δ.Μουζακίου, Δ.Δ.Φλόκας. Δ. ΘΟΥΡΙΑΣ: Δ.Δ.Ανθείας, Δ.Δ.Αιθαίας, Δ.Δ.Μικρομάνης, Δ.Δ.Θουρίας. Δ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δ.Δ.Ασπροχώματος, Δ.Δ.Αντικαλάμου, Δ.Δ.Σπερχογείας.

Πηγή: Agroschannel

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης


Εκτός των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου μένει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Εν αναμονή δήλωσης του πρώην πρωθυπουργού.
Οπως ειπωθηκε σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού ο Κώστας Σιμήτης ήθελε να ειναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας κάτι που δεν έγινε δεκτό απο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Του προτάθηκε η θέση στο ψηφοδέλτιο του Πειραιά όμως ο Κώστας Σιμήτης αρνήθηκε κατηγορηματικά.

UPDATE 12:03

Εκτός των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, μένει ο Κώστας Σημίτης, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και .......

του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιπποκράτους, ο κ. Σημίτης απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας ή στην Α' Πειραιά και ζήτησε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη και κάθε επιτυχία» δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής:

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία προς τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

»Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α' Πειραιά, είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α' Αθήνας.

»Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ότι, εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός City, η επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε σήμερα, Παρασκευή, αλλά είχε πραγματοποιηθεί πριν από τρεις ημέρες. Από την επικοινωνία αυτή κατέστη σαφές πως δεν θα υπάρξει σύγκληση απόψεων για την υποψηφιότητα του Κ.Σημίτη.

Ωστόσο -σύμφωνα με εντολή του Γ.Παπανδρέου- το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του χθες, Πέμπτη, αφήνοντας κενά στην Α' Αθήνας και στην Α' Πειραιώς, σε μια ύστατη προσπάθεια για συμφωνία. Όμως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε νεότερη επικοινωνία που είχαν συνεργάτες των δύο ανδρών το βράδυ της Πέμπτης οριστικοποιήθηκε το «ναυάγιο».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, με τον οποίο, οι πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιδιώκει την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στη θέση αυτή προκειμένου να σηματοδοτήσει έτσι ότι η οικονομία θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν μάλιστα ότι ο κ. Παπαδήμος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: in.gr

Κώστααα....Μπανάναα!

freefotos.gr


Άπαιχτος όπως πάντα ο hakis-hakisΟ Ψινάκης δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στο ΛΑΟΣ. Ατακτη υποχώρηση του Μέγα Λαάρχη Καρατζαφέρη

Δεν γίνεται δεκτός στις λίστες του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ο Ηλίας Ψινάκης.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Με τον κο Ψινάκη διερευνήσαμε τη δυνατότητα της καθόδου του στις προσεχείς εκλογές. Ο χρόνος επωάσεως της ιδέας δεν ήταν αρκετός για τελικές αποφάσεις». Με αυτή τη δήλωση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έδωσε τέλος στην φημολογία περί υποψηφιότητας του Ηλία Ψινάκη, τον οποίο χαρακτήρισε gentleman.Κόκκινο πανί στη συμμετοχή του Ηλία Ψινάκη στους συνδυασμούς του ΛΑΟΣ υπήρξε η περίφημη συναυλία προ ετών στην Κύπρο, όπου ο Ρουβάς και ο Κοτς τραγούδησαν αγκαλιασμένοι για την ελληνοτουρκική φιλία επί της Πράσινης Γραμμής στην Μεγαλόνησο.

Σημειώθηκαν κάποια επεισόδια και ειπώθηκαν σκληρές εκφράσεις για τον Ρουβά και .........

τον Τούρκο συνάδελφό του.
Τότε ο Ψινάκης, ως μάνατζερ του Ρουβά, είχε προβεί σε δηλώσεις περί ελληνοτουρκικών σχέσεων, τέχνης, και πως οι καλλιτέχνες εξημερώνουν τα ήθη.
Αυτή η τοποθέτηση ήταν τελικά η «ταφόπλακα» για τη συμμετοχή του Ηλία Ψινάκη.

Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Ανατολάκη στους συνδυασμούς του κόμματος, στη Β Περιφέρεια Πειραιά.Όπως δήλωσε επίσης ο Γ. Καρατζαφέρης, η κα Τζούλια Παπαδημητρίου δεν έχει καν κάνει αίτηση για να είναι υποψήφια, ενώ σε ό,τι αφορά το όνομα γνωστού μοντέλου που ακούστηκε ότι θέτει υποψηφιότητα απάντησε: «Σε δουλειά να βρισκόμαστε…»

Πηγή: Skeftomaste Ellinika

ΣΧΟΛΙΟ
Με τόσο κράξιμο και τόση γιούχα που έφαγε ο ακροδεξιός καρατζαφέρης τι άλλο θα μπορούσε να κάνει???


Οι Υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι εκλογικοί συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ για το σύνολο της χώρας.

Τα ονόματα των υποψηφίων που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος,ο νομάρχης Πειραιά και Συντονιστής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μίχας.

Οι συνδυασμοί που ομόφωνα αποφασίστηκαν από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων του Κινήματος και έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου, επικυρώθηκαν ομόφωνα από το Εθνικό Συμβούλιο.
Κενές θέσεις έμειναν στις εκλογικές περιφέρειες της Α' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιά, Υπόλοιπου Αττικής και Α' Θεσσαλονίκης.
Οι κενές θέσεις αναμένεται να συμπληρωθούν .........

τις επόμενες ημέρες με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα επιλέξει και σε ποια από τις παραπάνω περιφέρειες θα κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές.
Τα ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.
Ο πρώην υπουργός Χρ. Βερελής έμεινε εκτός ψηφοδελτίων.
Τα ονόματα των υποψηφίων, όπως αναγνώσθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για την Μεσσηνία είναι τα εξής:

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΝΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ)
ΚΑΛΟΓΕΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Πηγή: Μεσσηνιακά Νέα και Ειδήσεις

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού τύπου της 11ης Σεπτεμβρίου 2009

Ele11.jpg (651 KB) 8arr11.jpg (212 KB) Foni11.jpg (204 KB) Page_1.jpg (426 KB)


Σχολική χρονιά. Με ελλείψεις αρχίζει η κανούρια σχολική χρονιά

Κενά σε διδακτικό προσωπικό, ελλείψεις βιβλίων και απουσία κεντρικού συντονισμού στο «παρά πέντε» της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς κατήγγειλαν χθες οι εκπρόσωποι των δασκάλων και των καθηγητών των δημόσιων σχολείων που επισκέφθηκαν τον υπουργό Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Δ. Μπράτης μίλησε για 4.000 κενά σε δασκάλους και 6.000 κενά σε αναπληρωτές ωρομίσθιους και πρόσθεσε ότι στα μαθήματα της Γλώσσας, των Μαθηματικών και του Περιβάλλοντος δεν έχουν σταλεί στα σχολεία ούτε τα πρώτα τεύχη διδασκαλίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει το μάθημα στις τάξεις.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ (καθηγητές μέσης εκπαίδευσης) κ. Δ.Πέππες από την πλευρά του ανέφερε ότι στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας έχει φτάσει μόνο το 70% των βιβλίων.
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ζήτησαν έκτακτες επιχορηγήσεις, στήριξη του ...........

προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα σχολεία, πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 25 μαθητές ανά τάξη.

Ο υπουργός Παιδείας ωστόσο υποστήριξε ότι όλα είναι τέλεια συντονισμένα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και απέδωσε τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν στην... προεκλογική περίοδο και στην προσπάθεια να περιγραφούν ανύπαρκτες δυσκολίες από τις «αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις». Οι συνδικαλιστές πρέπει να ξεπεράσουν τα μικροκομματικά συμφέροντά τους, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Πάντως, οι ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία της χώρας είναι κάτι που κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί χθες στο κτίριο του Αμαρουσίου, τις οποίες και πηγές του υπουργείου Παιδείας απέδιδαν στην καθυστέρηση που προκάλεσε ο φόρτος των εκτυπωτικών «πακέτων» των ευρωεκλογών. Ως το τέλος της εβδομάδας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα βιβλία θα έχουν φτάσει στα σχολεία.

σχολική χρονιά - Google ευχές

Καλή σχολική χρονιά εύχεται στους μαθητές η Google και στην ημέρα έναρξης των σχολείων αφιέρωσε το σημερινό της λογότυπο.

Το Φιλιατρά News εύχεται με την σειρά του στα παιδιά καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.

Διαβάστε επίσης: Σχολική χρονιά. Με ελλείψεις αρχίζει η καινούρια σχολική χρονιάHack 4 Fame Hacking Group Tρόμος στην showbiz για μυστικά και σκάνδαλα

Ένα περίεργο e-mail με τίτλο "Greek celebrities exposed" κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έχει προκαλέσει τρόμο στους διάσημους και κάθε είδους stars της χώρας μας. Η ομάδα Hack 4 Fame Hacking Group υποστηρίζει οτι μπήκε στα αρχεία εφημερίδων, ομάδων, celebrities, επιχειρηματιών και θέλουν να βγάλουν στη φορα οτιδήποτε πρέπει να ξέρει ο κόσμος.

Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη ξεκινήσει.....

H προκήρυξη των Hack 4 Fame

«Το Hack 4 Fame Hacking Group είναι ένα κίνημα αγανακτισμένων πολιτών το οποίο αντιτίθεται σε οποιοδήποτε είδος κοροϊδίας. Είτε αυτή προέρχεται από τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε, είτε από δημοσιογράφους που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δήθεν επιχειρηματίες, εφοπλιστές-«βαποράκια», celebrities -ξαπλωτούς και μη (σ.σ.: φανερή η επίδραση της είδησης για τη σύλληψη του γνωστού μοντέλου με την κατηγορία της πορνείας)- και όλους όσους ακόμα πιστεύουν ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ μασάει κουτόχορτο.
Πάψτε όλοι εσείς να παραμυθιάζετε τον κόσμο και να…
αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά που γίνεται ένα σκάνδαλο, λες και δεν το γνωρίζατε…

Υποστηρίζουμε:
- Tις διαδικτυακές κοινότητες και αντιτιθέμεθα στην αήθη χρήση τους από celebrities για εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως αναγκών τους (βλ. σεξουαλικών).

- Οποιαδήποτε ελεύθερη φωνή του Διαδικτύου – blogs, websites κ.ά. Ιδιαίτερα στηρίζουμε blogs που έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής φίμωσης από συμφέροντα μεγαλοσχημόνων, όπως troktiko, nonews-news κ.λπ.

- Την έκφραση της πλήρους ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου που τεχνηέντως και εσκεμμένα προσπαθούν να αποκρύψουν τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών & μεγαλοεκδοτών.

Σε μια σύγχρονη εποχή που τα πάντα και οι πάντες επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου, από τον πιο φτωχό μέχρι τον πιο πλούσιο, σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος θα ήταν να μάθει όλος ο κόσμος τι κομπίνες κάνει, πόσα βγάζει, αν κλέβει την εφορία και το ελληνικό Δημόσιο, τι συμβόλαια έχει, αν έχει αποκαλυπτικές φωτογραφίες με παράνομους δεσμούς, ποιες είναι οι επαφές του, οι συνεργάτες του, αν βάζει τον σύρτη στην πόρτα… και πληροφορίες ακόμα που δεν φαντάζεστε…

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήδη πολλά… αλλά δεν θα σας πάμε κατευθείαν στα βαθιά. Σε μια σειρά επεισοδίων θα παρουσιάσουμε πολλά και για πολλούς.

Οποιοσδήποτε θελήσει να αντιπαρατεθεί με εμάς θα μας βρει μπροστά του… και θα έρθει μια ώρα αρχύτερα η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.
Η ξύλινη γλώσσα ταιριάζει στους πολιτικούς, στους δημοσιοκάφρους και στους δήθεν – κατευθείαν στο θέμα λοιπόν. Δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για τον ΕΛΛΗΝΑ, ήρθε η ώρα.

Η ώρα της αποκάλυψης, η ώρα για ξεβράκωμα, η ώρα του ξεμπροστιάσματος. Ηρθε η ώρα να μοιραστούμε τα πάντα μαζί σας.
Μπορείτε να μας αποκαλείτε φαντάσματα. Φαντάσματα της νύχτας που προτιμούν να περνάνε 24 ώρες τη μέρα στον υπολογιστή ή, όπως συνήθως λέτε, σε έναν εικονικό κόσμο.

Ε, λοιπόν… χα, χα… Ηρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και στο δικό σας κόσμο…»

Το κύκλωμα της μοντελο-βίζιτας έχει ήδη πάρει φωτιά από την αγωνία του.

Πηγή: Φήμες

Hack 4 Fame Hacking Group Τα απόρρητα συμβόλαια του Ολυμπιακού

Πανικός στον Ολυμπιακό με την ομάδα Hack 4 Fame Hacking Group που τρύπωσε και πήρε όλα τα συμβόλαια των παιχτών με κάθε λεπτομέρεια. Από τον Γκαλέτι μέχρι και τον Μενδρινό, ακόμα και συμφωνητικά του Πέτρου Κόκκαλη ή του Γ. Χρυσικόπουλου.

Τα συμβόλαια είναι κατά πάσα πιθανότητα αυθεντικά αφού έχουν τις υπογραφές των παιχτών και όλα τα συμφωνητικά που έκαναν με τον σύλλογο.
Κάθε παίχτης χωριστά με την υπογραφή του και τα οφειλόμενα μέχρι την .......

λήξη του συμβολαίου τους.

1_31.jpg (19 KB) hack2.jpg (11 KB) hack1.jpg (15 KB)

Πηγή: Φήμες

Hack 4 Fame Hacking Group. Γυμνές φωτογραφίες

Η ομάδα Hack 4 Fame Hacking Group μπήκε στα αρχεία εφημερίδων, περιοδικών, celebrities, ακόμα και ποδοσφαιρικών ομάδων και έστειλε απίστευτο υλικό σε διάφορους bloggers. Aυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο προκαλεί σοκ.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μέρος αυτού του υλικού όπως ανεβάζεται στο internet από άλλα blogs και websites. Φυσικά δεν θα δημοσιεύσουμε τίποτα που θίγει προσωπικά δεδομένα για ευνόητους λόγους.

Ξεκινάμε με μια σειρά από γυμνές φωτογραφίες μοντέλων και παρουσιαστριών που .........

βλέπουν το φως της δημοσιότητας:

mayrh.jpg (16 KB) mayrh2.jpg (10 KB) temp39.jpg (13 KB) hack4fame.jpg (28 KB)

Η λίστα των φωτογραφιών είναι μακρά. Δεν δημοσιεύουμε πρόσωπα ούτε προσωπικές πληροφορίες, απλά αναμεταδίδουμε τι κυκλοφορεί σήμερα σε όλο το ελληνικό internet. Ακολουθούν οι αποκαλύψεις των Hack 4 Fame Hacking Group για τον Ολυμπιακό, τα διαβατήρια, τα διαφημιστικά έσοδα των εφημερίδων, τις λίστες με τα μόντελα-βίζιτες και άλλα σοκαριστικά...

Πηγή: Φήμες.gr

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

10 πράγματα που «σκότωσε» το Ιντερνετ

Η ΙΔΕΑ, εξαιρετική και ενδιαφέρουσα, ανήκει στην αγγλική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ.
Δεν υποτιμά (κάθε άλλο μάλιστα) τα «άπειρα θετικά» που μας έχει προσφέρει το Διαδίκτυο, ιδίως τα τελευταία 15 χρόνια που η χρήση του έχει απλωθεί σχεδόν παντού στον κόσμο. Ομως (και εδώ αρχίζουν, και μάλλον δεν τελειώνουν, τα «πλην»), το Ιντερνετ:

1. Κατήργησε την τέχνη της ευγενικής διαφωνίας. Μπείτε σε οποιοδήποτε μπλογκ ή πόρταλ και διαβάστε...

απόψεις αναγνωστών-επισκεπτών. Η επιθετικότης και η αγένεια περισσεύουν.

2. «Εσβησε» τον σεβασμό για τον θάνατο κάθε διασήμου προσώπου. Η περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον είναι χαρακτηριστική. Στο Twitter κυκλοφορούν μερικά από πιο κρύα και αισχρά ανέκδοτα που έχετε «ακούσει» ποτέ.

3. «Σκότωσε» τα ολόκληρα άλμπουμ μουσικής. Κάποτε, ακούγαμε όλον τον δίσκο. Τώρα, θριαμβεύει το «σιγκλάκι». Μπαίνεις σε κάποιο μουσικό site, επιλέγεις μόνο το «χιτ», το αγοράζεις με πολύ λίγα χρήματα, και αυτό ήταν! Νομίζεις πως άκουσες την τελευταία δουλειά της Εϊμι Ουάινχαους, ας πούμε...

4. Εδιωξε την «ωραία αγωνία» που είχε ένας έφηβος, καθώς έστεκε δίπλα σε ένα περίπτερο ή μπροστά στα ράφια με τα «πονηρά περιοδικά» ενός βιβλιοπωλείου, με τη φύση του σε έναν ασυγκράτητο πανηγυρισμό, να αγοράσει ένα στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη, τοίχο τοίχο, να απομακρυνθει για να βρεθεί όσο πιο γρήγορα μπορούσε στην... ευλογημένη του μοναξιά. Τώρα, με ένα κλικ τα έχεις όλα μπροστά σου, εύκολα. Χάθηκε το σασπένς.

5. Εξαφάνισε τη διά χειρός αλληλογραφία. Τη σκότωσε το e-mail. Μαγικό και γρήγορο, το δίχως άλλο. Ομως, δύσκολο να πιστέψεις πως θα 'ρθει η μέρα που θα δημοσιευτούν κάποτε τα e-mails του «χι» σπουδαίου λογοτέχνη προς έναν εξίσου σπουδαίο συνάδελφό του, ερωμένη ή γυναίκα του, κ.λπ. Τα «γράμματα στον τάδε...» δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά. Δεν ταιριάζει το άπλωμα των συναισθημάτων σε ένα μέιλ.

6. Χάθηκε η μνήμη. Καλό, από τη μία, γιατί πού να θυμάσαι «όλες αυτές τις πληροφορίες». Κακό, από την άλλη, γιατί με τα Wikipedia, τα Google και τα συναφή δεν χρειάζεται πια να θυμάσαι τίποτα.

7. Εκλεψε τον ελεύθερο, δημιουργικό χρόνο. Πότε ήταν η τελευταία φορά που γέμισες κάποιες άδειες ώρες σου διαβάζοντας ένα βιβλίο, κάνοντας κάποιο μερεμέτι, φτιάχνοντας τις γλάστρες στη βεράντα, ζωγραφίζοντας ένα τοπίο με τις ακουαρέλες σου; Οι ώρες που «σκοτώνουμε» πια στο Ιντερνετ, με χρήσιμο ή και άχρηστο σερφάρισμα, μας άφησαν υπόλοιπο «μηδέν».

8. Πάνε και τα φωτογραφικά μας άλμπουμ. Τώρα όλες οι φωτογραφίες είναι φορτωμένες στο PC, στο laptop και, αν είσαι προνοητικός, σε CD-Rom ή και σε σκληρό δίσκο. Πόσοι φίλοι να μαζευτούν γύρω από μια μικρή οθόνη για να δουν τις φωτογραφίες «από το νησί το καλοκαίρι» ή «από την εκδρομή μας στην Ντίσνεϊλαντ»; Στιγμές, που κάποτε τις μοιραζόμασταν...

9. Πρόσβαση σε αξιόπιστες πηγές αναφοράς. Προσφέρει πολλές πληροφορίες το Ιντερνετ. Οι αξιόπιστες θέλουν ψάξιμο, γνώσεις και λογική. Οι περισσότερες από αυτές κοστίζουν, μάλιστα. Σου ζητάνε συνδρομή για να έχεις πρόσβαση. Λίγοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν. Θέλουν τσάμπα πληροφορίες. Που δεν είναι πάντα σωστές...

10. Σεβασμός στον προσωπικό μας χώρο. Ολα είναι προσβάσιμα. Οπου και να είσαι, μπορούν να σε βρουν. Ακόμη κι όταν κοιμάσαι, δεν είσαι μόνος. Κάποιος σου στέλνει μέιλ. Κάποιος διαβάζει το βιογραφικό σου. Κάποιος βλέπει στη φωτογραφία σου πόσο πάχυνες. Κάποιος, στα σάιτς με τις fake (δηλαδή τις μονταρισμένες) φωτογραφίες, σε έχει κάνει σέξι, αποκρουστικό, μίστερ Κόσμο και ανάσκελα σε φέρετρο.

ΥΓ: Στείλτε και σεις τις ιδέες σας, αν θέλετε. Οχι για το τι έδωσε στη ζωή μας το Ιντερνετ, αλλά τι πήρε από τη ζωή μας...
Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Ελευθεροτυπία«Παγωμένες» ενισχύσεις 180 εκατ. για τους αγρότες

Επιτείνεται η οικονομική ασφυξία για χιλιάδες αγρότες επενδυτές καθώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβάλει για τον εκσυγχρονισμό των αγροτο-κτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων από τις προκηρύξεις του Γ’ ΚΠΣ!
Μάλιστα, οι οφειλές των ενταγμένων έργων ανέρχονται σε περίπου 180 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για παλιούς αγρότες επενδυτές που έχουν ενταχθεί στο μέτρο ενίσχυσης των περίφημων Σχεδίων Βελτίωσης Φυτικής-Ζωικής Παραγωγής, οι οποίοι αναζητούν την άκρη του νήματος- των πληρωμών στα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και Οικονομίας & Οικονομικών. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι προκηρύξεις νέων προγραμμάτων όπως για παράδειγμα τα «μίνι»...


σχέδια βελτίωσης στη Ζωική Παραγωγή, για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει.Εκλογές Ο αγροτικός κόσμος εκφράζει την ανησυχία ότι η προκήρυξη των εκλογών και η διεύρυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών θα «παγώσουν» περαιτέρω τις σχετικές διαδικασίες πληρωμής.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αγρότες-κτηνοτρόφοι που είχαν στα χέρια τους τις σχετικές εγκρίσεις και προχώρησαν στην υλοποίηση των αντίστοιχων επενδύσεων να αντιμετωπίζουν σήμερα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας.

Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν, οι δόσεις των δανείων «τρέχουν», ενώ η αγορά πιέζεται λόγω της οικονομικής κρίσης κάνοντας ακόμη δυσμενέστερο το κλίμα στην ύπαιθρο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, η τρέχουσα κατάσταση είναι επανάληψη της περσινής, όταν δεν έγινε καμία πληρωμή, λόγω οικονομικής στενότητας του προϋπολογισμού να καλύψει τη δημόσια δαπάνη του προγράμματος.

Δικαιούχοι
Είναι γεγονός ότι φέτος είναι περισσότερα από ποτέ τα αιτήματα για πληρωμή των Σχεδίων Βελτίωσης από δικαιούχους, καθώς προστέθηκαν και όσοι είχαν ενταχθεί με την τελευταία προκήρυξη του 2006. Έτσι, έχουμε μία μεγαλύτερη γκάμα απλήρωτων δικαιούχων επενδυτών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε όλους όσους μπήκαν στο πρόγραμμα το 2007 (με την προκήρυξη του 2006), οι οποίοι είτε δικαιούνται προκαταβολή είτε εξόφληση όλου του επενδυτικού έργου, καθώς και δικαιούχους που είχαν ενταχθεί από το 2003 και έπρεπε να πληρωθούν από τους πρώτους μήνες του χρόνου την τρίτη και τελευταία δόση της επιχορήγησης.

Σύμφωνα μάλιστα, με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ από τις προκηρύξεις του 2003, 2004 και 2005, συνολικής δημόσιας δαπάνης (εθνικές και κοινοτικές επιδοτήσεις) 350 εκατ. ευρώ, απορροφήθηκαν μόλις 30 εκατ. ευρώ.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Πρόταση στον Καρατζαφέρη για υποψήφιο Βουλευτή

Αγαπητοί αναγνώστες,
Στις 4 Οκτωβρίου ως γνωστόν έχουμε εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης.
Παρακολουθωντας την Μάχη των κομμάτων να καταρτίσουν τις λίστες των ψηφοδελτίων τους, ακούσαμε και είδαμε στις τηλεοράσεις μας τον Γιώργο Καρατζαφέρη να μιλάει με τον Ψινάκη για να κατέβει βουλευτής με το ΛΑΟΣ.
Το Φιλιατρά News ΤΟΛΜΑΕΙ να προτείνει στον Καρατζαφέρη τον απόλυτο υποψήφιο βουλευτή.
Θεωρούμε ότι και μόνο η παρουσία του στα ψηφοδέλτια θα δώσει δυναμική στο ΛΑΟΣ.

Ποιόν προτείνουμε??? Δείτε.