Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Κινεζικό ενδιαφέρον για την ελιά στην Καλαμάτα

Πολυμελής κινεζική αποστολή που επισκέπτεται την χώρα μας, με επικεφαλή τον κ. Ji Yunshi υφυπουργό Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Διοικητή του κρατικού οργανισμού SAFEA, (όργανο της Κινεζικής Κυβέρνησης και ενδιαφέρεται για την εισαγωγή τεχνογνωσίας στον τομέα της Γεωργίας στην χώρα τους), το βράδυ της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε την Καλαμάτα και είχε συνάντηση με τον νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για την ελαιοκαλλιέργεια γι' αυτό και μετά την συνάντηση, ακολούθησε παρουσίαση της ελαιοκαλλιέργειας στο νομό από τον γεωπόνο κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο, παρουσία...

των διευθυντών και υπηρεσιακών παραγόντων της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας και Μεσσηνίας καθώς και παραγόντων της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών του νομού.

Η κινεζική αποστολή αναχωρεί σήμερα από το νομό αφού πρώτα πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Μεσσηνίας στην Θουρία.
Agronews
ανεξήγητο φαινόμενο - Google [ VIDEO ]

Δείτε σχετικά Video με ανεξήγητα φαινόμενα. Πραγματικά αξίζουν.

Video 1 από 3Video 2 από 3.........Video 3 από 3ανεξήγητο φαινόμενο

ανεξήγητο φαινόμενο

Σήμερα 5 Σεπτεμβρίου η Google αφιερώνει την ημέρα στα Ανεξήγητα Φαινόμενα. Τα φαινόμενα αυτά είτε έχουν κάνει την εμφάνισή τους είτε συνοδεύουν με τους θρύλους την ζωή μας. Παρακάτω ακολουθούν τα πιο διαδεδομένα ανεξήγητα φαινόμενα του πλανήτη και της ζωής μας.

Είναι ένα από τα πλέον ανεξήγητα φαινόμενα, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στους αγρούς προκαλώντας την έκπληξη και το θαυμασμό τόσο των χωρικών όσο και των επιστημόνων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια λογική εξήγηση για το σχηματισμό τους.

Αν και στη Βρετανία το φαινόμενο των σχεδίων πάνω στις καλλιέργειες είναι ...........

αρκετά συνηθισμένο, αυτή τη φορά, το νέο σχέδιο που εμφανίστηκε στην περιοχή του Ντεβάιζις κοντά στο Γουίλτς, προβλημάτισε τους πάντες, για ένα διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά. Το σχέδιό του αποτελεί, σύμφωνα με πολλούς, έναν κακό οιωνό για το μέλλον της ανθρωπότητας αφού απεικονίζει ένα φοίνικα που ξεπροβάλλει μέσα από στάχτες.

Το μήκους 122 μέτρων σχέδιο, που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, φαίνεται πως προβλέπει σύμφωνα με τους ερευνητές την πιθανότητα έλευσης ενός κατακλυσμικού γεγονότος στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, μια ημερομηνία που συμπίπτει με το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, ενός αρχαίου πολιτισμού της Νότιας Αμερικής, που πίστευε ότι τότε θα ερχόταν ο Αρμαγεδδών.

«Ο φοίνικας είναι ένα μυθικό πλάσμα που συμβολίζει την αναγέννηση και τη νέα εποχή σε πολλές κουλτούρες ανά τον κόσμο» εξηγεί η ερευνήτρια τέτοιων φαινομένων Κάρεν Αλεξάντερ, προσθέτοντας ότι όσοι μελετούν τα σχέδια στους αγρούς πιστεύουν ότι όλο και περισσότερα εξ αυτών αναφέρονται στην 21η Δεκεμβρίου του 2012 και τα όσα θα συμβούν αμέσως μετά. Οπως δηλώνει, το εν λόγω σχέδιο θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν την αναγέννηση της Γης μετά από ένα μνημειώδες συμβάν. «Τα σχέδια γίνονται όλο και πιο περίεργα, όλο και πιο δυσνόητα. Και είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν μέχρι το 2012» επεσήμανε η Κάρεν Αλεξάντερ. Προς το παρόν, η αναγέννηση του μυθικού φοίνικα από τις στάχτες του έχει αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για διαφόρων ειδών θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη συντέλεια του κόσμου.

Mandata.gr

Διαβάστε μερικά από τα ανεξήγητα φαινόμενα πατώντας εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεξήγητο φαινόμενο [ VIDEO ]

Ανεξήγητο Φαινόμενο

Στα διάφορα φαινόμενα που βλέπουμε και που κανένας από εμάς δεν μπορεί να εξηγήσει αφιερώνει σήμερα η Google το λογότυπο της.
Φαινόμενα άκρως περίεργα, ανεξήγητα, που δεν στηρίζονται σε καμία λογική και μας γεμίζουν χιλιάδες ερωτηματικά.
Φαινόμενα πραγματικά μυστήρια......

Διαβάστε επίσης: Ανεξήγητο φαινόμενο

Δείτε επίσης: Ανεξήγητο φαινόμενο [ VIDEO ]
Ανεξήγητο Φαινόμενο

Στο Ανεξήγητο φαινόμενο αφιερώνει σήμερα η Google το λογότυπο της.

Είναι ένα από τα πλέον ανεξήγητα φαινόμενα, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στους αγρούς προκαλώντας την έκπληξη και το θαυμασμό τόσο των χωρικών όσο και των επιστημόνων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια λογική εξήγηση για το σχηματισμό τους. Αν και στη Βρετανία το φαινόμενο των σχεδίων πάνω στις καλλιέργειες είναι αρκετά συνηθισμένο, αυτή τη φορά, το νέο σχέδιο που εμφανίστηκε στην περιοχή του Ντεβάιζις κοντά στο Γουίλτς, προβλημάτισε τους πάντες, για ένα διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά. Το σχέδιό του αποτελεί, σύμφωνα με πολλούς, έναν κακό οιωνό για το μέλλον της ανθρωπότητας αφού απεικονίζει ένα φοίνικα που ξεπροβάλλει μέσα από στάχτες.

Το μήκους 122 μέτρων σχέδιο, που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, φαίνεται πως .......

προβλέπει σύμφωνα με τους ερευνητές την πιθανότητα έλευσης ενός κατακλυσμικού γεγονότος στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, μια ημερομηνία που συμπίπτει με το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, ενός αρχαίου πολιτισμού της Νότιας Αμερικής, που πίστευε ότι τότε θα ερχόταν ο Αρμαγεδδών.

«Ο φοίνικας είναι ένα μυθικό πλάσμα που συμβολίζει την αναγέννηση και τη νέα εποχή σε πολλές κουλτούρες ανά τον κόσμο» εξηγεί η ερευνήτρια τέτοιων φαινομένων Κάρεν Αλεξάντερ, προσθέτοντας ότι όσοι μελετούν τα σχέδια στους αγρούς πιστεύουν ότι όλο και περισσότερα εξ αυτών αναφέρονται στην 21η Δεκεμβρίου του 2012 και τα όσα θα συμβούν αμέσως μετά. Οπως δηλώνει, το εν λόγω σχέδιο θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν την αναγέννηση της Γης μετά από ένα μνημειώδες συμβάν. «Τα σχέδια γίνονται όλο και πιο περίεργα, όλο και πιο δυσνόητα. Και είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν μέχρι το 2012» επεσήμανε η Κάρεν Αλεξάντερ. Προς το παρόν, η αναγέννηση του μυθικού φοίνικα από τις στάχτες του έχει αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για διαφόρων ειδών θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη συντέλεια του κόσμου.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ

Πολιτικός και 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ( Χότζενσβιλ, Κεντάκυ 1809, Ουάσινγκτον 1865).
Προσέλκυσε την προσοχή της χώρας του με λόγο στον οποίο καταδίκασε το θεσμό της δουλείας, που αποτελούσε μήλον της έριδος ανάμεσα στις νότιες και βόρειες πολιτείες. Όπως το διατύπωσε "η δουλεία στηρίζεται στην εγωιστική φύση του ανθρώπου ενώ η καταδίκη της στηρίζεται στην αγάπη του προς τη δικαιοσύνη".

Ορίστηκε υποψήφιος από το Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο του Σικάγου (1860) για λόγους τακτικής: ήταν ταπεινής καταγωγής, πατρικός, απλός και με ρητορικά προσόντα, έντιμος και ειλικρινής.
Ο Χωριστικός Πόλεμος Βορείων και Νοτίων αποκάλυψε την αδάμαστη δύναμη θέλησής του και την απόλυτη πίστη του στα ιδανικά της ελευθερίας, της ενότητας και της δικαιοσύνης.
Δε μπόρεσε όμως να εφαρμόσει το έργο ειρήνευσης της κατάστασης που από καιρό διαλογιζόταν. Αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ένας φανατικός Nότιος o John Wilkes Booth τον δολοφόνησε μέσα στο θέατρο Ford's Theatre της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα ωστόσο με τις μαρτυρίες, το πνεύμα του παραμένει αναστατωμένο, μπορούμε να υποθέσουμε εξαιτίας του ότι δε μπόρεσε να ολοκληρώσει τα σχέδια που είχε αναλάβει.
Είναι πολλές οι ιστορίες που έχουν συμβεί στο περιβόητο υπνοδωμάτιό του.
Η πρώτη γυναίκα που ανέφερε ότι είδε το φάντασμα του Lincoln ήταν η Grace Coolidge που όπως είπε τον είδε να ατενίζει έξω από ένα παράθυρο του Οβάλ Γραφείου.
Η Βασίλισσα της Νορβηγίας έμεινε για μια νύχτα στο υπνοδωμάτιο του προέδρου και άκουσε κάποιον να χτυπά διακριτικά την πόρτα.
Όταν άνοιξε βρέθηκε μπροστά στο φάντασμα του προέδρου. Αυτός την κοίταξε απλώς και μετά απομακρύνθηκε.
Η κα. Franklin Roosevelt τον είδε καθιστό στο κρεβάτι να φορά τις μπότες του. Ούρλιαξε έντρομη και έφυγε τρέχοντας.

Ο πρόεδρος Harry Truman άκουσε ένα πρωινό κάποιον να χτυπά την πόρτα του στις 3 το ξημέρωμα. Δεν είχε αμφιβολία ότι ήταν ο Lincoln επειδή η κόρη του Μargaret ήδη αρκετές εμπειρίες από τις επισκέψεις του ανήσυχου προέδρου στις οποίες άκουγε ήχους στο σπίτι στη μέση της νύχτας και έβλεπε σκιές που ήταν σίγουρη ότι ήταν ο ίδιος.
Και τέλος το πνεύμα του άτυχου προέδρου λέγεται πως εμφανίζεται καμιά εμφανίζεται να περιδιαβαίνει στους διαδρόμους και τριγύρω στο Λευκό Οίκο.

IΠΤΑΜΕΝΕΣ ΦΛΟΓΕΣ

Το όμορφο οκταγωνικό σπίτι του συνταγματάρχη John Teilo που κτίστηκε το 1800 αποτέλεσε το σκηνικό μιας αισθηματικής τραγωδίας.
Λίγα χρόνια αργότερα από τη μετακόμιση της οικογένειας του συνταγματάρχη στο σπίτι η μία κόρη του ερωτεύτηκε ένα βρετανό αξιωματικό, ειδύλλιο που έβρισκε εντελώς ασύμφωνο τον πατέρα. Ο Τeilo παρά τις ικεσίες της κόρης του αρνήθηκε ακόμα και να δεχτεί τον Εγγλέζο στο σπίτι του.

Μια νύχτα η κοπέλα ύστερα από ένα άγριο καβγά με τον πατέρα της, που έμενε αμετακίνητος στην απόφασή του, άρπαξε αναστατωμένη ένα καντηλέρι και ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά πηγαίνοντας στο δωμάτιό της.
Ένα λεπτό αργότερα, η οικογένεια άκουσε μια διαπεραστική κραυγή και αμέσως μετά έναν τρομακτικό γδούπο. Ο συνταγματάρχης όρμησε προς τα εκεί που ακούστηκε ο κτύπος και βρήκε την κόρη του να κείτεται άψυχη στο κάτω μέρος της γυριστής σκάλας.

Φημολογείται ακόμα ότι και η δεύτερη κόρη είχε ένα δεσμό που,όπως και στην πρώτη περίπτωση,δεν είχε την έγκριση του πατέρα της. Σε μια ατυχή στιγμή έντασης και διαπληκτισμών μιμήθηκε το παράδειγμα της αδερφής της και κατακρημνίστηκε από την κορυφή της σκάλας.
Από εκείνη τη μέρα η τριώροφη σκάλα του οκτάγωνου σπιτιού θεωρείται στοιχειωμένη και μάλιστα συχνά εμφανίζονται να ανεβαίνουν κατά μήκος της σκάλας σκιές που τρεμοπαίζουν σαν να δημιουργούνται από φλόγα κεριού που ακολουθούνται από μια γυναικεία κραυγή και το γδούπο του κορμιού που πέφτει.

ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

Στην περιοχή του βενετσιάνικου κάστρου του Φραγκοκάστελου στη νότια Κρήτη μαρτυρείται το φαινόμενο της εμφάνισης του στρατού των Δροσουλιτών.
Εκατοντάδες Κρήτες πολεμιστές αντιτάχθηκαν στην επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων του Μουσταφά Μπέη στις 18 Μαίου 1828.

Οι Τούρκοι στρατιώτες πολιόρκησαν στενά το κάστρο και στη μάχη που κράτησε εφτά μέρες οι περίπου εξακόσιοι υπερασπιστές του, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού τους Χατζημιχάλη Δαλιάνη, θανατώθηκαν. Ο Δαλιάνης, που επέλεξε να μείνει στο κάστρο αγνοώντας τις παροτρύνσεις του στρατού του, αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι του στάλθηκε στον Πασά. Τα κόκαλα των πεσόντων λέγεται ότι σήμερα βρίσκονται κάτω από το στρώμα χώματος που αποτελεί το δάπεδο του κάστρου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων της περιοχής, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, o επίδοξος παρατηρητής που είναι εφοδιασμένος με υπομονή και οξεία όραση, μπορεί να παρατηρήσει μια σκιώδη παράταξη να αφήνει τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Χαράλαμπου και να προχωρά κατά μήκος των τειχών του κάστρου. Πάνοπλοι στρατιώτες, ντυμένοι στα μαύρα, προχωρούν σε απλή παράταξη παράλληλα στην ομιχλώδη ακτή.
Το φαινόμενο διαδραματίζεται στο διάστημα μεταξύ 17 και 30 Μαίου
και δε διαρκεί πάνω από 10 λεπτά.

Ντόπιοι κρητικοί αποκαλύπτουν ένα επιπλέον βοηθητικό στοιχείο: το φαινόμενο συμβαίνει συνήθως λίγο πριν την ανατολή, πράγμα που εξηγεί γιατί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων διανυκτερεύει αυτό το διάστημα κοντά στο κάστρο, με την προσδοκία να παρακολουθήσει ιδίοις όμμασι την προέλαση των γενναίων ψυχών των μαχητών.
Από τη στιγμή της μέρας που προτιμούν να εμφανίζονται προέρχεται η ονομασία "Δροσουλίτες"(δρόσος, πρωινή υγρασία στην ατμόσφαιρα).

Κάποιες προσπάθειες για επιστημονική ερμηνεία του φαινομένου προτείνουν ότι μπορεί να προκαλείται από την αντανάκλαση των ηλιακών ακτίνων από στρατιώτες σε ώρα γυμνασίων στα παράλια της γειτονικής Αφρικής. Ωστόσο η τακτικότητα και η χρονική συνέπεια του γεγονότος αποκλείει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας σύμπτωσης.

Η ανάμνηση της θριαμβικής προέλασης των πολεμιστών σε μια παρέλαση θανάτου από αγάπη στην ελευθερία παίρνει υπόσταση στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης ακόμα και σήμερα και μπορεί να γίνει φανερή στα μάτια του αποφασισμένου επισκέπτη.

Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΠΕΛ

Η ιστορία ενός ενοχλητικού και σαρδόνιου φαντάσματος, που πήρε την ονομασία Μάγισσα των Μπελ, αρχίζει το 1817 στο Τενεσί, στο σπίτι που έμενε ο John και n Lious Bell με τα εννιά παιδιά τους.
Η Μάγισσα των Μπελ εκδηλώθηκε για πρώτη φορά με φασαρία που θύμιζε πάλη σκυλιών, κλαγγή από αλυσίδες που σέρνονται στο πάτωμα και μυστηριώδεις ανθρώπινους ήχους όπως πνίξιμο και ρουφήγματα, aργότερα όμως επιδόθηκε σε πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Ο δεκάχρονος Richard ξύπνησε μια νύχτα επειδή κάτι αόρατο του τραβούσε με βία τα μαλλιά ενώ η νεαρή Elizabeth που ήταν δώδεκα χρόνων δέχτηκε βαριά χαστούκια που άφησαν σημάδια στο πρόσωπό της.
Όταν άρχισαν οι επιθέσεις στα παιδιά η οικογένεια μίλησε στον J.Johnson, στενό φίλο και ευσεβή χριστιανό, που προσπάθησε να εξορκίσει τη Μάγισσα απευθυνόμενος σ' αυτή σε βιβλική γλώσσα,ωστόσο η Μάγισσα δε φάνηκε να πτοείται.

Ένας γείτονας,ο William Porter, που έμεινε μια νύχτα στο στοιχειωμένο σπίτι ένιωσε κάποιον να του τραβά τα σκεπάσματα,τινάχτηκε και τα βρήκε τυλιγμένα σε μπόγο στη μια μεριά του κρεβατιού. Γράπωσε σφιχτά τον τυλιγμένο μπόγο και έτρεξε προς το αναμμένο τζάκι πιστεύοντας ότι αν τον πετούσε στη φωτιά η μάγισσα θα καταστρεφόταν. Όμως αναπάντεχα ο μπόγος έγινε ασήκωτα βαρύς και άρχισε να αναδίδει μια απεχθή οσμή και ο Porter αναγκάστηκε να βγει έξω στον αέρα. Όταν επέστρεψε, η Μάγισσα είχε φύγει.
Όταν ο Johnson και άλλοι γείτονες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη Μάγισσα το πλάσμα απάντησε με έναν αμυδρό συριγμό που εξελίχθηκε σε μια αδύναμη, ψιθυριστή φωνή, που γινόταν ολοένα δυνατότερη και που στο τέλος συνοδευόταν από τραχιές αντρικές και γυναικείες φωνές που εκστόμιζαν απειλές και ντόπια κουτσομπολιά.

Στη συνέχεια στην οικογένεια άρχισαν να παρουσιάζονται πολύ σοβαρές και οδυνηρές οργανικές αντιδράσεις. Η κοπέλα είχε απώλεια συνείδησης και λιποθυμίες και αποδείχθηκε ότι υπήρχαν βελόνες και καρφίτσες στο στομάχι της.

Ο John Bell τα πήγε ακόμα χειρότερα. Κάποια φορά η γλώσσα του πρήστηκε τόσο που δε μπορούσε να μιλήσει για ώρες.Τον έπιασαν βίαιοι και ανεξέλεγκτοι σπασμοί στο πρόσωπο και ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του που αναγκάστηκε να πέσει στο κρεβάτι. Τελικά διέφυγε οριστικά από την επιθετική καταδίωξη της μάγισσας με το θάνατό του από δηλητηρίαση, για την οποία ενοχοποιήθηκε ένα φιαλίδιο με σκούρο υγρό άγνωστης προέλευσης.
Παρόλα αυτά η κακόβουλη μάγισσα δεν ήθελε να τον αφήσει να ησυχάσει ούτε στην κηδεία του όπου έκανε αισθητή την παρουσία της τραγουδώντας άσεμνα τραγούδια.

Μετά από αυτό το περιστατικό φαίνεται ότι η ιστορία έφτασε στο τέλος της.
Το στοιχειό πριν εξαφανισθεί τελείως υποσχέθηκε να γυρίσει σε εκατόν επτά χρόνια, ημερομηνία που συνέπιπτε με το 1935,που ευτυχώς όμως δε συνέβη τίποτε.

Πολλές ερμηνείες έχουν προταθεί για το φαινόμενο αυτό,ψυχαναλυτικές και παραψυχολογικές, ομως καμιά δεν το εξηγεί επαρκώς.
Πάντως, αν τύχει να συναντήσετε την αλλόκοτη και επικίνδυνη μάγισσα, σας προτείνουμε να φωνάξετε κάποιον ικανό εξορκιστή ή να μετακομίσετε.

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΣΤΕΡΟΓΝΩΣΙΑΣ

Το καλοκαίρι του 1901 οι Αγγλίδες δασκάλες Έλινορ Ζουρντέν και Αν Μόμπερλι
αποφάσισαν να κάνουν μια περιήγηση στο ανάκτορο των Βερσαλλιών. Ήθελαν να επισκεφτούν το μικρό Τριανόν, χώρο φορτισμένο με ρομαντική χροιά, επειδή ο τελευταίος βασιλικός ένοικός του ήταν η άτυχη βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα.

Στη διασταύρωση τριών μονοπατιών οι δυο γυναίκες έπεσαν πάνω σε δύο σιωπηλούς άντρες με πράσινα πανωφόρια και τρίκοχα καπέλα που κρατούσαν καροτσάκια κηπουρικής.
Οι γυναίκες αισθάνθηκαν μια απροσδιόριστη κατάθλιψη και δυσφορία.
Ακολουθώντας το ένα μονοπάτι συνάντησαν ένα μικρό κυκλικό περίπτερο όπου καθόταν ένας άντρας με μανδύα του οποίου το αποκρουστικό πρόσωπο και το σατανικό έντονο βλέμμα τις τρομοκράτησε.
Καθώς αναρωτιούνταν ποια κατεύθυνση να διαλέξουν,όρμησε προς το μέρος τους αιφνιδιαστικά ένας ωραίος άντρας με μακριά σγουρά μαλλιά κάτω από το πλατύγυρο καπέλο του και τους υπέδειξε το δεξί μονοπάτι για το μικρό Τριανόν. Εκεί η Δ. Μόμπερλυ περιεργάστηκε μια πολύ όμορφη γυναίκα με ενδυμασία εποχής που σχεδίαζε στη βεράντα του παλατιού.

Μπαίνοντας στο παλάτι για να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του, ενώθηκαν με μια συντροφιά Γάλλων ντυμένων με ρούχα του εικοστού αιώνα και ξαναβρήκαν τη καλή τους διάθεση.
Μόνο μία εβδομάδα αργότερα οι δύο φίλες εκμυστηρεύτηκαν η μια στην άλλη την ταραχή στη συνάντηση των αινιγματικών φιγούρων.

Στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν την εμπειρία τους, διαπίστωσαν ότι την ίδια μέρα που επισκέφτηκαν τις Βερσαλλίες,τη 10η Αυγούστου,το 1792 οι επαναστατικές δυνάμεις συνέλαβαν τη βασιλική οικογένεια ,φυλάκισαν και αργότερα καρατόμησαν τη Μαρία Αντουανέτα.
Συμπέραναν ότι κατά κάποιον τρόπο είχαν ταυτιστεί με τη σκέψη της βασίλισσας, ότι είχαν εισχωρήσει στη ζωηρή και νοσταλγική ονειροπόληση που την κατέκλυσε ίσως εκείνη τη μέρα. Θα μπορούσε ακόμα να είναι μια αναπαράσταση στο συναισθηματικό-ενεργειακό πεδίο του χώρου, μια φορτισμένη ανάμνηση, των γεγονότων που διαδραματίστηκαν τότε και που οι γυναίκες εξαιτίας της ευαισθησία τους συνέλαβαν και βίωσαν έντονα.
Οι παραστάσεις που είδαν ήταν διαφορετικές μεταξύ τους, εν τούτοις τα στοιχεία επαληθεύτηκαν από τις ιστορικές πηγές.

Και οι ψηφίδες δείχνουν να συνταιριάζονται στο μωσαικό.
Ο χάρτης της τοποθεσίας του μικρού Τριανόν του αρχιτέκτονα του παλατιού Richard Mick (1783)επιβεβαίωσε τη διάταξη του χώρου και των κτισμάτων που είδαν στην κατάσταση οραματισμού τους οι φίλες.
Ο άντρας που τις βοήθησε να προσανατολιστούν θα μπορούσε να είναι ο αγγελιοφόρος που έτρεξε στο μικρό Τριανόν για να ειδοποιήσει τη βασίλισσα για μια ομάδα επαναστατών που ερχόταν στις 5 Οκτωβρίου του 1789.
Οι άντρες με τα καροτσάκια θα μπορούσε να είναι μέλη της ελβετικής φρουράς για τη προστασία του βασιλκού ζεύγους.
Ο απωθητικός άντρας θα ήταν ο κόμης ντε Βοντρέιγ που στάθηκε κακός φίλος για τη βασίλισσα όταν ενθάρρυνε αντιβασιλικές πρωτοβουλίες.
Και επίσης όταν η αν Μόμπερλι είδε το παρτραίτο της Μαρίας Αντουανέτας πείσθηκε ότι η γυναίκα που είχε δει στον κήπο του μικρού Τριανόν ήταν η βασίλισσα……

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανάμεσα στις πολλές ιστορίες που διαδίδονται για στοιχειωμένα σπίτια στον ελλαδικό χώρο συγκαταλέγεται η ιστορία του Διαμαντέικου σπιτιού στην περιοχή του Αχλαδόκαμπου.
Η υπηρέτρια του παλιού αρχοντικού ήταν η πρώτη που ανέφερε πως είδε κάποιες φευγαλέες θεόρατες παρουσίες να πλανιούνται στο σπίτι.
Πίστεψε όπως είπε πως ήταν βρικόλακες που έκαναν την εμφάνισή τους κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και επιχειρούσαν να φάνε το αλεύρι από τις αποθήκες.
Το 1925 το σπίτι πουλήθηκε στην οικογένεια Σελλή.
Οι καινούριοι ένοικοι ένιωσαν δυσφορία και ανησυχία με τη διάχυτη αίσθηση εχθρότητας στην ατμόσφαιρα, με τους ανεπαίσθητους ήχους αργόσυρτων βημάτων και το απειλητικό συναίσθημα ότι κάποιος τους παρακολουθούσε.
Λίγους μήνες αργότερα η κατάσταση χειροτέρεψε, απότομοι υπόκωφοι κρότοι, πάταγοι και βουητά μυστηριώδους προέλευσης τάρασσαν τον ύπνο τους και τους ξυπνούσαν ξαφνικά τα βράδια.
Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι αόρατα πλάσματα προσπαθούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με διάφορους τρόπους, μανταλώνοντας τις πόρτες, αλλάζοντας θέση στα προσωπικά αντικείμενα, μισανοίγοντας τα πορτόφυλλα, ανάβοντας φώτα και προκαλώντας αλλόκοτες δαιμονικές λάμψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αυτά τα φαινόμενα δοκίμασαν γερά τα νεύρα των ενοίκων και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το ιδιόμορφο σπίτι.
Οι επόμενοι κάτοικοι του αρχοντικού ήταν οι οικογένειες Διαμαντογιάννη και Δολίτση. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής κάποια από τα μέλη της οικογένειας βρήκαν ατυχή και ανεξήγητο θάνατο και κυκλοφόρησε η φήμη ότι το σπίτι είναι καταραμένο.
Αρκετά χρόνια αργότερα,το 1945, μια παράξενα ηχηρή αστραπή πάνω από την οροφή του σπιτιού φαίνεται πως ήταν το τελευταίο σημάδι του περίεργου όντος το οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι θεώρησε αρκετή την αναστάτωση που προκάλεσε και από εκείνη τη μέρα εξαφανίστηκε μια και καλή από το κτίσμα.

Δέκα ανεξήγητα φαινόμενα

Παρά την εκπληκτική εξέλιξη και ανάπτυξη στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ο άνθρωπος συνεχίζει να βιώνει φαινόμενα μεταφυσικά ή παραψυχολογικά, τα οποία δεν μπορεί να εξηγήσει ορθολογικά.

Η σύνδεση σώματος - μυαλού

Μόλις τα τελευταία χρόνια, η επιστήμη έχει ξεκινήσει να κατανοεί τους τρόπους με τους οποίους το μυαλό επηρεάζει το σώμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το φαινόμενο placebo, όπου αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος μπορεί ν' ανακουφιστεί από συμπτώματα ασθένειας, πιστεύοντας απλά ότι η θεραπεία που ακολούθησε είναι αποτελεσματική, ακόμη και αν αυτή είναι ψεύτικη.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως το σώμα, χρησιμοποιώντας διαδικασίες, τις οποίες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, έχει τη δυνατότητα να αυτό-θεραπευθεί, με τρόπο αποτελεσματικότερο από αυτόν που προσφέρει η ιατρική.

Ψυχικές δυνάμεις και υπερ - αισθητική αντίληψη

Οι ψυχικές δυνάμεις και η υπερ - αισθητική αντίληψη (ESP) βρίσκονται στη λίστα των ανεξήγητων φαινόμενων για το λόγο και μόνο ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιστεύει σε αυτές. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως η διαίσθηση είναι ένα είδος ψυχικής δύναμης, ένας τρόπος για να εισέλθει κάποιος στην απόκρυφη ή ειδική γνώση για τον κόσμο ή το μέλλον.

Ερευνητές μελέτησαν ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι έχουν ψυχικές δυνάμεις, ωστόσο τ' αποτελέσματα που προέχονται από ελεγχόμενο επιστημονικό περιβάλλον, είναι αρνητικά ή αμφιλεγόμενα. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι ψυχικές δυνάμεις δεν είναι δυνατό να δοκιμαστούν - ή για κάποιον ανεξήγητο λόγο - εξαφανίζονται στην παρουσία σκεπτικιστών ή επιστημόνων. Εάν αυτό αληθεύει, η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδείξει ή να διαψεύσει την ύπαρξη των ψυχικών δυνάμεων.

Η ζωή μετά θάνατον και οι επιθανάτιες εμπειρίες

Ένα ακόμη ανεξήγητο φαινόμενο είναι οι αναφορές ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στο θάνατο, που δήλωσαν ότι βίωσαν ορισμένες μυστικιστικές εμπειρίες (όπως ότι προχωρήσουν σ' ένα τούνελ κατευθυνόμενοι προς μία πηγή φωτός, ότι βρίσκονται ξανά με αγαπημένα τους πρόσωπα, ότι έχω μία αίσθηση γαλήνης, κ.λ.π.). Αυτές οι εμπειρίες, ενδεχομένως, να υποδεικνύουν την ύπαρξη ζωής πέραν του τάφου.

Οι σκεπτικιστές, από την πλευρά τους θεωρούν πως αυτές οι εμπειρίες είναι φυσικές και προβλεπόμενες παραισθήσεις που έχει ένας τραυματισμένος εγκέφαλος. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος που να εξηγεί τι προκαλεί τις επιθανάτιες εμπειρίες, ή αν είναι πραγματικά εικόνες «από την άλλη πλευρά».

UFO

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ύπαρξη των UFO (Unidentified Flying Objects) - πολλοί άνθρωποι βλέπουν αντικείμενα στον ουρανό (από αεροπλάνα μέχρι μετεωρίτες) που δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι. Αν τώρα αυτά τα αντικείμενα και φώτα είναι ή δεν είναι εξωγήινα διαστημόπλοια είναι άλλο ζήτημα.
Παρόλα αυτά, η έρευνα απέδειξε ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφάνισης UFO, επρόκειτο για συνηθισμένα αντικείμενα. Ωστόσο, ορισμένες περιπτώσεις εμφάνισης UFO θα παραμείνουν ανεξήγητες.

Deja vu

Deja vu στα γαλλικά σημαίνει ότι «το έχω ξαναδεί» και αναφέρεται σε αυτό το ιδιαίτερο και μυστηριώδες συναίσθημα ότι έχουμε ξαναζήσει μία κατάσταση, την οποία βιώνουμε εκείνη τη στιγμή. Μία γυναίκα, για παράδειγμα μπορεί να εισέρχεται σ' ένα κτίριο, σε μία ξένη χώρα που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ ξανά, ωστόσο βιώνει ένα απόκοσμο συναίσθημα, ενώ παράλληλα νιώθει ότι έχει ξαναζήσει το σκηνικό αυτό.

Για πολλούς ανθρώπους, το deja vu είναι μία ψυχική εμπειρία ή αναλαμπή προηγούμενων ζωών. Όπως συμβαίνει και με τη διαίσθηση, η έρευνα στην ανθρώπινη ψυχολογία μπορεί να προσφέρει περισσότερο νατουραλιστικές εξηγήσεις. Τελικώς, όμως, η αιτία και η φύση των φαινομένων αυτών παραμένουν ανεξήγητο μυστήριο.

Φαντάσματα

Τα πνεύματα των νεκρών είναι ένα δημοφιλές στοιχείο της παράδοσης και του πολιτισμού μας. Από τον Σαίξπηρ έως τον κινηματογράφο και γνωστές σειρές της τηλεόρασης, βλέπουμε παντού την παρουσία τους.
Υπάρχουν αναφορές ανθρώπων που έχουν δει φαντάσματα ξένων, αλλά και αγαπημένων τους προσώπων. Μάλιστα, πολλοί δηλώνoυν ότι είδαν ή φωτογράφισαν διάφορα φαντάσματα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με αυτά.

Παρότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα για την ύπαρξη των φαντασμάτων, πολλοί ερευνητές ελπίζουν ότι κάποια μέρα θα καταφέρουν να αποδείξουν ότι οι νεκροί μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς, δίνοντας μία απάντηση σε αυτό το μυστήριο..

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις

Οι άνθρωποι εξαφανίζονται για διάφορους λόγους. Οι περισσότεροι είναι φυγάδες, κάποιοι πεθαίνουν σ' ατυχήματα και κάποιοι λιγότεροι πέφτουν θύματα απαγωγής ή δολοφονούνται. Ωστόσο, οι περισσότερες περιπτώσεις στο τέλος εξιχνιάζονται.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως, με τις πραγματικά μυστηριώδεις εξαφανίσεις. Από το πλήρωμα του «Μαρί Σελέστ» έως τον Τζίμι Χόφα, την Αμέλια Έρχαρτ και την Ναταλί Χόλογουεϊ, ορισμένοι άνθρωποι φαίνεται ότι εξαφανίζονται χωρίς ν' αφήσουν κάποιος ίχνος.

Ένα άτομο που έχει εξαφανιστεί, μπορεί να βρεθεί ύστερα από έρευνα της αστυνομίας, ύστερα από εξομολόγηση ή μετά από ατύχημα. Όταν, όμως, τα στοιχεία είναι ελλιπή και οι ενδείξεις δεν οδηγούν πουθενά, τότε ούτε η αστυνομία, ούτε η εγκληματολογική έρευνα μπορούν να λύσουν το έγκλημα.

Διαίσθηση

Όλοι έχουμε βιώσει κάποια στιγμή το συναίσθημα της διαίσθησης, είτε ως «κακό προαίσθημα» είτε ως «έκτη αίσθηση» ή οτιδήποτε άλλο. Σαφώς το «κακό προαίσθημα» είναι συνήθως λανθασμένο. Καμιά φορά όμως, το προαίσθημα είναι και σωστό.

Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι οι άνθρωποι υποσυνείδητα συλλέγουν πληροφορίες από το περιβάλλον τους, που οδηγούν στο συναίσθημα ότι γνωρίζουν ήδη την πληροφορία χωρίς να ξέρουν ακριβώς πώς ή γιατί γνωρίζουν τις πληροφορίες αυτές.

Οι περιπτώσεις διαίσθησης είναι δύσκολο να αποδειχθούν ή να μελετηθούν και η ψυχολογία αποτελεί μόνο ένα μέρος της απάντησης.

Bigfoot

Για πολλές δεκαετίες, το μεγάλο, τριχωτό και ανθρωπόμορφο τέρας με το όνομα Bigfoot ή άνθρωπος των Ιμαλαΐων είχε θεαθεί σε διάφορες περιοχές της Αμερικής. Παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να υπάρχουν χιλιάδες Bigfoot, δεν έχει βρεθεί ποτέ ούτε ένα κουφάρι. Κανένας κυνηγός δεν έχει σκοτώσει κάποιο, ούτε υπήρξε ατύχημα με διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ κανένα δεν έχει πεθάνει από φυσικά αίτια.

Απουσία οποιονδήποτε χειροπιαστών αποδεικτικών στοιχείων, οστών ακόμη και δοντιών, απομένουν μόνον οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων και περίεργων φωτογραφιών και ταινιών. Καθώς δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί κάτι που δεν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, η επιστήμη δεν πρόκειται ποτέ να πιστοποιήσει την ύπαρξη όντων όπως του ανθρώπου των Ιμαλαΐων και του τέρατος του Λοχ Νες, τα οποία ωστόσο συνεχίζουν να ζουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ο μυστηριώδης ήχος του Τάος

Το τελευταίο ανεξήγητο φαινόμενο είναι ο υπόκωφος ήχος που κατακλύζει και ενοχλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της μικρής πόλης Τάος, στο Νέο Μεξικό.

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν αναφορές για αυτόν τον υπόκωφο και μυστηριώδη ήχο, που έρχεται με τον άνεμο της ερήμου. Παραδόξως, μόνο το 2% των κατοίκων του Τάος έχουν αναφέρει ότι ακούν τον ήχο αυτό. Ορισμένοι θεωρούν ότι προκαλείται από κάποια περίεργη ακουστική.

Άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μαζική υστερία ή για κάποιον μυστικό και μοχθηρό σκοπό. Πάντως, όποια περιγραφή και εξήγηση κι αν έχει δοθεί σε αυτόν το θόρυβο, κανείς δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την πηγή του.

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ψινάκης στη βουλή;

Ακούγεται έντονα πως ο Ηλίας Ψινάκης θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο τουΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Δεν ξέρω πώς ταιριάζει ο Ψινάκης με αυτά που πρεσβεύει το ΛΑΟΣ, είναι σίγουρα όμως κάτι που έλειπε από τη Βουλή.

Φαντάζεστε τον Ηλία να βλέπει τον Κωστάκη και να του λέει:

"Αϊ μωρή κουλή, πώς έκανες έτσι το κράτος;"

Θα το ζήσουμε κι αυτό;

Μόνο αυτό μας έλειπε....
Trelo koyneli
Κλείνει από σήμερα η παλιά σήραγγα Αρτεμισίου

Κλείνει από σήμερα η παλιά σήραγγα Αρτεμισίου προκειμένου τα συνεργεία του Μορέα να προβούν σε μικροεπισκευές και εκσυγχρονισμό της.
Η παλιά σήραγγα όπως υπολογίζουν οι υπεύθυνοι του Μορέα θα παραμείνει κλειστή έως το τέλος Δεκεμβρίου προκειμένου να δοθεί και πάλι στην .......

κυκλοφορία πλήρως ανακαινισμένη.

Πηγή: Μεσσηνιακά Νέα και Ειδήσεις

Διάθεση laptop σε μαθητές Α' Γυμνασίου. Από 1/10/2009 η διανομή τους.

Από την 1η Οκτωβρίου οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από τα καταστήματα της επιλογής τους. Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα μερίδας του τύπου, από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Η δράση για την «Ψηφιακή Τάξη» και τη διανομή των μαθητικών υπολογιστών σε 126.000 μαθητές της Α'Α Γυμνασίου, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής κανονικά και χωρίς καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και τον χρονικό προγραμματισμό της.

Η διανομή των επιστολών και των κουπονιών ........

απόκτησης υπολογιστών προς τους γονείς των μαθητών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια, με την έναρξη των μαθημάτων εντός του Σεπτεμβρίου. Οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από την 1η Οκτωβρίου 2009 από τα καταστήματα της επιλογής τους.

Διευκρινίζεται ότι οι μαθητικοί φορητοί υπολογιστές θα περιλαμβάνουν, με ευθύνη των προμηθευτών, προεγκατεστημένο το σύνολο του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού λογισμικού (16 εκπαιδευτικοί τίτλοι) και των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Ο φορητός μαθητικός υπολογιστής αποτελεί τεχνολογικό εργαλείο άμεσης αξιοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται καμία τεχνική ενέργεια από την πλευρά των γονέων ή των μαθητών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:


Μαθητικά Laptop. Τι αγοράζεις με 450 ευρώ.

Laptop με έκπτωση 450 ευρώ για 120.000 μαθητές

Διανομή Laptop στους μαθητές της Α' Γυμνασίου

Δωρεάν ή με πολύ μεγάλη έκπτωση laptop για μαθητές της Α' Γυμνασίου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ
Διευκρινίσεις για την παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου


Αναστέλλεται η έκδοση του Χριστοφοράκου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε ομόφωνα να μην εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μιχ.Χριστοφοράκος, καθώς κατά την κρίση τους τα αδικήματα για τα οποία τον αναζητά η Ελληνική Δικαιοσύνη έχουν παραγραφεί.

Μάλιστα, οι τρεις δικαστές εντόπισαν παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ως γερμανού πολίτη, κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.
Οι πληροφορίες θέλουν το επόμενο βήμα για τον φυγόδικο πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάδας να είναι το αίτημα για την αποφυλάκισή του.

Θα προηγηθεί ωστόσο η εξέταση και του .........

δεύτερου εντάλματος που υπάρχει εις βάρος του και με το οποίο ζητείται η έκδοσή του. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στις γερμανικές φυλάκες.

Πηγή: Εθνος

Απόπειρα ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί τη Δευτέρα από το Βύρωνα Αττικής, ακινητοποίησαν στην εθνική οδό Μεσσήνης - Αριστομένους το αυτοκίνητο που οδηγούσε ταχυδρομικός διανομέας και με την απειλή καραμπίνας, αποπειράθηκαν να του αποσπάσουν τα χρήματα που μετέφερε.
Ο ταχυδρόμος προφασίστηκε ότι είχε μόνο γράμματα ενώ παράλληλα προσέγγιζε άλλο αυτοκίνητο.

Οι δράστες πιθανώς φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν και έτσι επιβιβάστηκαν στο .........

αυτοκίνητο τους και έφυγαν άπραγοι.
Ωστόσο, κατά την αποχώρησή τους το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και ανετράπη.
Οι δράστες διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.

Προσδιορισμός ΕΤΑΚ - Τιμές ανά τετραγωνικό

Την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα και αποκλειστικά για τον προσδιορισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, ορίζει με εγκύκλιό του το υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Για το έτος 2009 οι τιμές οικοπέδων ανά τετραγωνικό μέτρο στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων στα φυσικά πρόσωπα, είναι οι οριζόμενες στην 1085779/886/0013 ΠΟΛ 1117/12-8-2008 (Φ.Ε.Κ. 1701 τ.Β/25-8-2008) Απόφαση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, εκτός των κατωτέρω δήμων για τους οποίους οι τιμές οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο διαμορφώνονται ως ακολούθως: .........

Περιφέρεια Δ. Ελλάδας Νομός Αχαϊας Δήμος Βραχναίικων 20,00 €

Περιφέρεια Δ. Ελλάδας Νομός Αχαϊας Δήμος Παραλίας 45,00 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Νομός Λακωνίας Δήμος Ασωπού 11,50 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν. Λακωνίας Δήμος Ζάρακα 9,50 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν. Λακωνίας Δήμος Μολάων 10,00 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν. Λακωνίας Δήμος Μονεμβασίας 10,00 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν. Λακωνίας Δήμος Νιάτων 7,00 €

Με άλλη εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διευκρινίζει ότι στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί ξεχωριστά ειδοποιητήρια διόρθωσης δηλώσεων στοιχείων ακινήτων, με σκοπό τη δημιουργία της δήλωσης Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008, σε ιδιοκτήτες που είναι υπόχρεοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σε κοινή δήλωση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, αυτοί πραγματοποιούν τις διορθώσεις ατομικά.

Στη συνέχεια η κοινή δήλωση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, ή συντίθεται μηχανογραφικά με την υποστήριξη της Γ.Γ.Π.Σ. πριν την έκδοση του εκκαθαριστικού, ή μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σύμφωνα με την 1111385/940/0013/ ΠΟΛ 1143/31-10-2008 Α.Υ.Ο.Ο. όπως ισχύει.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ποια μέτρα μπαίνουν στο συρτάρι λόγω εκλογών

Στον «αέρα», λόγω της πρόωρης προκήρυξης των εκλογών, έμειναν, εκτός από την πολυαναμενόμενη απόσυρση των παλαιών Ι.Χ., και τα μεγάλα έργα που υλοποιεί το ΥΠΕΧΩΔΕ τα δύο πρόσφατα μέτρα που είχαν στόχο να περιορίσουν τα προβλήματα στην αγορά από την έλλειψη ρευστότητας: Η αναστολή των πλειστηριασμών για χρέη ιδιωτών η φυσικών προσώπων μέχρι 200.000 ευρώ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2009 και η χαλαρότερη καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, με το προεδρείο της ΕΕΤ συμφωνήθηκε η αναστολή των πλειστηριασμών φυσικών και νομικών προσώπων για χρέη έως και 200.000 ευρώ, με επισπεύδουσες τις εμπορικές τράπεζες.

Ο κ. Παπαθανασίου είχε τότε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανασταλούν και οι ........

πλειστηριασμοί για χρέη ιδίου ύψους προς το Δημόσιο, αν πρόκειται για πρόσφατα -λόγω της κρίσης- χρέη και όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η ρύθμιση αυτή θα έπαιρνε τη μορφή τροπολογίας, η οποία θα ψηφιζόταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που είναι το καθ' ύλην αρμόδιο για το θέμα. Μετά όμως τη διάλυση της Βουλής, λόγω των πρόωρων εκλογών, το όλο εγχείρημα μάλλον ματαιώνεται.

Αποσύνδεση δήλωσης ΦΠΑ

Στη δεύτερη περίπτωση, επιχειρήθηκε, με ρύθμιση του ΥΠΟΙΟ, η αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούν. Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση (η οποία μένει πλέον μετέωρη λόγω των εκλογών), προβλέπεται, κατά την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, η πληρωμή ενός σημαντικού ποσοστού της οφειλής (30%) ταυτόχρονα και η εξόφληση του υπολοίπου σε δύο (2) μηνιαίες δόσεις.

Στο διάστημα αυτό, θα ισχύει η από το νόμο προβλεπόμενη επιβάρυνση, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής, αλλά δεν θα ισχύουν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Μετά το διάστημα των δύο μηνών, θα αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες και θα επιβάλλεται υψηλότερη επιβάρυνση.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, η ανακριβής δήλωση θα τιμωρείται με ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο, πολλαπλάσιο του ποσού που δεν έχει δηλωθεί, χωρίς δικαίωμα του εφόρου να προβαίνει σε μείωση του προστίμου.

Με τη ρύθμιση αυτή, διευκολύνονται οι επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωση απόδοσης του ΦΠΑ στη σημερινή περίοδο, όπου η αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα μειωμένης ρευστότητας, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Διευκολύνονται επίσης οι επιχειρήσεις και σε περιπτώσεις έκτακτης οικονομικής δυσκολίας ή δυσανάλογα μεγάλων πωλήσεων, κάποιο μήνα, σε σχέση με το μέσο όρο των μηνιαίων πωλήσεών τους.

Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται, λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, μια σειρά θεμάτων αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ, που είχαν ανακοινωθεί από την πολιτική ηγεσία, αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες νομοθέτησής τους, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει στις 4 Οκτωβρίου.

Απόσυρση Ι.Χ.: Μεταξύ των εκκρεμοτήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή -αλλά δεν ψηφίστηκε, επειδή κλείνει για τις εκλογές-, η οποία προβλέπει οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων παλιάς τεχνολογίας, τα οποία κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος και τον κυβισμό, και αυξάνονται, αν μετά την απόσυρση ο ιδιοκτήτης προβεί στην αγορά νέου αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, καθώς και αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα παλιά ρυπογόνα οχήματα, που δεν θα αποσυρθούν παράλληλα με την καθιέρωση πράσινου δακτυλίου.

Επίσης, άγνωστη παραμένει και η τύχη του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, για τις 22 Δεκεμβρίου, για την κατασκευή με σύμβαση παραχώρησης, η οποία πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των Νέων Αυτοκινητόδρομων Αττικής, συνολικού μήκους 71,6 χλμ. και προϋπολογισμού περίπου 1,8 δισ. ευρώ, καθώς και του άλλου για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης.

Σε εκκρεμότητα είναι επίσης και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που είναι σε διαβούλευση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται και το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά, το οποίο δόθηκε προ ημερών εν μέσω αντιδράσεων σε διαβούλευση και χρειάζεται υπουργική απόφαση για να τεθεί σε εφαρμογή.

Παραπέμπεται επίσης στις ελληνικές καλένδες και η θεσμοθέτηση της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού που βρίσκεται στη φάση κατάρτισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Πρόβλημα υπάρχει και με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, η οποία, παρότι έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, δεν έχει εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ εμποδίζει την έναρξη της εφαρμογής της ρύθμισης.

Επίσης, εντοπίζεται πρόβλημα και στην προώθηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να κατασκευαστούν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, καθώς και στον καθαρισμό των ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα, εν όψει των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων, αφού δεν έχει καν αποφασιστεί ο τρόπος που θα γίνουν.

Σε εκκρεμότητα είναι, τέλος, και μια σειρά άλλων έργων αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό στον Πειραιά και για το Ακτιο - Αμβρακία, ενώ δεν υπήρξε απόφαση και για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης.

Υπουργείο Μεταφορών

Σε εκκρεμότητα μένουν, μετά την αναγγελία πρόωρων εκλογών, κάποια από τα μέτρα που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών το προηγούμενο διάστημα και έχουν άμεσο αντίκτυπο σε φορείς και κλάδους εποπτείας του ΥΜΕ. Και τούτο διότι η Βουλή θα διαλυθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, οπότε ό,τι δεν έχει προλάβει να κατατεθεί, ψηφισθεί κ.λπ. μένει στον «αέρα».

Μετατάξεις Ο.Α.: Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα των μετατάξεων των εργαζομένων της παλαιάς Ο.Α. στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί τη μεταφορά εργαζομένων, εξαγγέλλοντας ότι έχουν εντοπιστεί 14.317 θέσεις (3.862 στο ΥΜΕ και φορείς που εποπτεύονται από το ΥΜΕ και 10.455 σε άλλα υπουργεία και φορείς).

Επίσης, «παγώνει» το θέμα της μισθωτής εφεδρείας στον ΟΣΕ, ενώ χάνονται κοινοτικά κονδύλια, εάν δεν επαναδημοπρατηθεί άμεσα το έργο κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Επέκταση ΚΤΕΛ Ακόμη, «παγώνει» η επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησης, ύψους 40 εκατ. ευρώ, των ΚΤΕΛ, που εξήγγειλε την περασμένη Δευτέρα, εγκαινιάζοντας το νέο σταθμό της ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τα χρήματα αυτά θα δίνονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με δεδομένο ότι, την περίοδο 2004 - 2008, το υπουργείο Μεταφορών είχε χορηγήσει ακόμα 118 εκατ. ευρώ.

Τέλος, καθυστέρηση ενδέχεται να παρουσιασθεί στην επιλογή αναδόχου ή αναδόχων στο διαγωνισμό της ΥΠΑ για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, αλλά και στην απελευθέρωση του handling στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι εκκρεμότητες στο ΥΠΑΝ

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκλογές μπλοκάρουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όπως και του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 32 για την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η προκήρυξη των εκλογών δεν επηρεάζει την εκτέλεση των προγραμμάτων χρηματοδότησης με κοινοτικά και εθνικά κονδύλια. Η υλοποίησή τους θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ δεν μπλοκάρεται και η διαδικασία παράδοσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τον κ. Σπύρο Ζησιμόπουλο στο νέο πρόεδρο της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, τον κ. Δ. Κυριτσάκη.

Οπως αναφέρουν πηγές της «Ν», το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οπότε αναμένεται η υπογραφή του υπουργού, Κ. Χατζηδάκη, για τον ορισμό της νέας σύνθεσης της Ολομέλειας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διορισμοί εκπαιδευτικών ΠΕ06 και ΠΕ33. Τα ονόματα των διοριστέων

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2009-2010 διορίζονται 347 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους κλάδους ΠΕ06, και ΠΕ33, εκ των οποίων 130 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ06 διορίζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες διορίζονται για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από ......

4 Σεπτεμβρίου έως και 9 Σεπτεμβρίου 2009 και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που διορίστηκαν, μέχρι λήξεως του έτους για το οποίο διορίζονται.

O πίνακας με τα ονόματα των προσληφθέντων εκπαιδευτικών έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ.

Δείτε τα ονόματα των διοριστέων >> πατώντας εδώ <<

«Ταυτότητα» για τα οπωρολαχανικά στη λιανική πώληση

«Ταυτότητα» αποκτούν τα οπωρολαχανικά και στη λιανική πώληση - εκτός της χονδρικής - με το σύστημα ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζεται με την αγορανομική διάταξη (αριθμός 9) που εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος, «το θέμα της ιχνηλασιμότητας αποτελεί παλαιό αίτημα του αγροτικού και εμπορικού κόσμου που ικανοποιήθηκε και τα επιπρόσθετα...


στοιχεία τα οποία θα είναι στη διάθεση των καταναλωτών (αν το είδος είναι εισαγόμενο ή όχι, αν είναι εισαγόμενο από τρίτες χώρες, την ημερομηνία εισαγωγής κλπ) αλλά και στη διάθεση των ελεγκτών θα συντελέσουν αποτελεσματικά στον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Οι εκλογές....... δίνουν περισσότερα χρήματα στους Νέους Αγρότες

Με 175 εκατ.€ αυξάνεται ο Προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος για την “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του ΠΑΑ 2007-2013, για την 1η Προκήρυξη Έτους 2009, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.Συγκεκριμένα και ενώ το αρχικά εγκεκριμένο ποσό ήταν 100.000.000€, με την απόφαση δίνονται συνολικά.(δείτε σε ποιές περιφέρειες πάνε τα χρήματα)

275.000.000€ για την χορήγηση ενισχύσεων για την 1η Προκήρυξη του έτους 2009, και δίνονται στις Περιφέρειες με βάση το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και τα αποτελέσματα των αρμόδιων γνωμοδοτικών επιτροπών.

Οι πιστώσεις ανά Περιφέρεια για παροχή οικονομικών .........

ενισχύσεων μετά την αύξηση του προϋπολογισμού της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών”, έχουν ως εξής:Πηγή: Agroschannel

Θετικά κρίνουν οι περισσότεροι πολίτες την απόφαση για πρόωρες εκλογές

Περίπου έξι στους δέκα πολίτες κρίνουν θετικά την απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, όμως, σε ανάλογο ποσοστό, δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Κ.Καραμανλής και δεν δηλώνουν πρόθυμοι να του δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις βασικές προτεραιότητες που περιέγραψε στο διάγγελμά του.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας GPO σε πανελλαδικό δείγμα 800 ατόμων, η οποία έγινε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega και παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης. Είναι δε η πρώτη έρευνα μετά την εξαγγελία των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα πώς κρίνουν την απόφαση του κ. Καραμανλή για πρόωρες εκλογές, το 62,0% των ερωτηθέντων απάντησε «Θετικά/Μάλλον θετικά» και το 37,2% «Αρνητικά/Μάλλον αρνητικά». Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (61% έναντι 39%) και λίγο υψηλότερα μεταξύ εκείνων του ΠΑΣΟΚ (70% έναντι 30%).

Ως προς το εάν έπεισε ο πρωθυπουργός με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε ........

για την προσφυγή στις κάλπες, το 30,2% απάντησε «Ναι/Μάλλον ναι» και το 62,6% «Όχι/Μάλλον όχι». Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το 55,7% πείστηκε από την επιχειρηματολογία και το 37,2% όχι, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ η συντριπτική πλειοψηφία (82%) δηλώνει ότι δεν πείστηκε.

Στο ερώτημα εάν πρέπει να δοθεί στον κ. Καραμανλή η δυνατότητα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή για να λάβει διαρθρωτικά μέτρα για την οικονομία -άξονες που έθεσε ως βασικές προτεραιότητες ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του- το 30,4% συμφωνεί να του δοθεί η δυνατότητα και το 67,7% πιστεύει να μην του δοθεί. Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το 60% λέει να του δοθεί και το 36,7% όχι. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σχεδόν ομονοούν (91,8%) να μην του δοθεί η δυνατότητα.

Στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός έπρεπε να λάβει υπόψη του τις διαφωνίες των βουλευτών της ΝΔ, το 41,6% απαντά ότι έπρεπε και το 53,7% ότι δεν έπρεπε. Σχεδόν μοιρασμένη εμφανίζεται εξάλλου η κοινή γνώμη ως προς την άποψη που εξέφρασε ο Κ.Καραμανλής ότι ο Γ.Παπανδρέου επιχείρησε να εκβιάσει τις πρόωρες εκλογές με το θέμα του Προέδρου: το 48,3% συμφωνεί και το 46,4 διαφωνεί.

Ως προς την απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, το 39,5% το έκρινε θετικά και μάλλον θετικά και το 44,6% αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Εξάλλου, το 55,2% συμφωνεί με την άποψη του κ. Παπανδρέου ότι η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών αποτελεί «ομολογία αποτυχίας» από πλευράς του κ. Καραμανλή και το 44,3% διαφωνεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τέλος το ερώτημα εάν είναι καλύτερο για τη χώρα να προκύψει μετά τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας. Στο σύνολο των ψηφοφόρων το 61,8 τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας και το 35,4 υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Στους ψηφοφόρους των κομμάτων, αυτοί της ΝΔ επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 62,7% και κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 34,4%, αυτοί του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 76,6% και κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 22,8% και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 36,7% και κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 63,3%.

Πηγή: in.gr

Χαστούκι στον Καραμανλή. Τον διαψεύδει ο ΟΟΣΑ.

Η κρίση στη διεθνή οικονομία «ίσως έχει τελειώσει ήδη» εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού, καθώς η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας δείχνει να είναι ταχύτερη και ισχυρότερη από ότι αναμενόταν.

Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τον Κ.Καραμανλή, που προσπαθεί να προβάλει τον κίνδυνο για την οικονομία της Ελλάδας από την διεθνή κρίση.

Συγκεκριμένα, ο Γιόργκεν Ελμέσκοφ σε συνέντευξή του στο Reuters εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση πλησιάζει στο τέλος της με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν μέχρι πριν από μερικούς μήνες και μάλιστα «ίσως έχει τελειώσει ήδη».

Κατά τον ίδιο συγκριτικά με όσα αναμένονταν προ ........

μερικών μηνών, πλέον εκτιμάται ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει νωρίτερα και ταχύτερα.

Ηδη για το τρέχον τρίτο τρίμηνο αναμένεται μεγέθυνση τόσο για την αμερικανική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία, με τις ατμομηχανές της ανάκαμψης στην ευρωζώνη να εντοπίζονται σε Γερμανία και Γαλλία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Κλείνουν οι λίστες των ψηφοδελτίων των κομμάτων στην Μεσσηνία

Σε τροχιά εκλογών εισήλθε και επισήμως η χώρα με τον ανάλογο «πυρετό» να μεταφέρεται αυτόματα στην βάση και κατ’ επέκταση στους μηχανισμούς των κομμάτων και τοπικά. Στη Μεσσηνία, οι διεργασίες για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων βρίσκονταν και βρίσκονται στο φουλ αφού και τα δύο κόμματα την επομένη των ευρωεκλογών του Ιουνίου... κάθε άλλο παρά ησύχασαν, έχοντας ξεκινήσει την διαμόρφωση των προτιμήσεών τους σε κάθε νομό βολιδοσκοπώντας προθέσεις προσώπων.

Δείγμα αυτού και η πρόταση που έγινε στον Βασίλη Κοσμόπουλο, από τον Δημήτρη Ρέππα, όπως σας αποκάλυψε η τηλεόραση BEST, που δεν είχε ωστόσο περαιτέρω συνέχεια. Το διακύβευμα της Μεσσηνίας παίζεται δυνατά και από τα δύο κόμματα, με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να επιθυμούν το «μάξιμουμ» της δύναμής τους να αντανακλά στα πρόσωπα του ψηφοδελτίου.

Στη Ν.Δ. τα «στάνταρ» είναι ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, η ..........

Υφυπουργός Σοφία Καλαντζάκου και οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ ακολουθεί και η τριπλέτα του προηγούμενου ψηφοδελτίου με Στάθη Αναστασόπουλο (Αντινομάρχης Μεσσηνίας), Νίκο Φωτέα(Πολιτευτής Ν.Δ.) και Κώστα Γυφτάκη(Νομαρχιακός Σύμβουλος – Πρ. Συνδέσμου Κτηνοτρόφων).

Όμως φαίνεται, και προς τα εκεί συντείνουν και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, πως το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο θα έχει και μια ακόμη γυναικεία συμμετοχή με τα ονόματα των Αντωνίας Μπούζα (Νομαρχιακή Σύμβουλος), Ελένης Αλειφέρη(Δήμαρχος Μελιγαλά) και Αγγελικής Κοσμά (Νομαρχιακή Σύμβουλος) να έχουν μπει στο φάκελο. Στο ΠΑΣΟΚ λίγο πολύ τα πράγματα έχουν καθοριστεί. Εκτός από την υποψηφιότητα του Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, υποψήφια θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου (Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), ο Γιώργος Κανελλόπουλος (Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, πρώην ειδικός γραμματέας του ΥΠΟΙΟ), ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος (Οικονομολόγος) και ο Οδυσσέας Βουδούρης (πρώην Πρόεδρος της Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα).

Το κενό της… Καλαμάτας του Πέτρου Κατσιλιέρη φαίνεται να καλύπτει ο Γιώργος Λαφαζάνος(Γιατρός – πρώην Αντιδήμαρχος), ενώ από εκεί και πέρα ακούγονται τόσο το όνομα της Φρόσως Σταυράκη, όσο και εκείνο της Γεωργίας Παναγοπούλου.

Επιστολη του Πρωθυπουργού προς τον Κ. Παπούλια

Επιστολή κατά την οποία αναλύει τους λόγους για τους οποίους ζήτησε προσφυγή στις κάλπες επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής αναφέρεται στην πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει εκλογές το Μάρτιο, αρνούμενος να συμπράξει στην επανεκλογή του κ. Παπούλια.

«Η Χώρα βαδίζει πλέον στο δρόμο μιας μακράς προεκλογικής περιόδου ως τον Μάρτιο του 2010. Το προεκλογικό αυτό κλίμα, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσα στη συγκυρία που εξέθεσα είναι, κατά κοινή πεποίθηση, ό,τι χειρότερο για την οικονομία μας και, άρα, για τον Τόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής ...............

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε

Τα δεδομένα και, ιδίως, οι σημερινές ανάγκες της οικονομίας μας, μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση, είναι γνωστές και κοινώς αποδεκτές, τουλάχιστον για εκείνους οι οποίοι αντικρίζουν υπεύθυνα το μέλλον και την προοπτική του Τόπου.

Καίτοι με λιγότερη ένταση απ’ ό,τι, συμβαίνει σε άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. - και τούτο λόγω της συντονισμένης προσπάθειας της Κυβέρνησης - είναι πλέον αισθητές και στη Χώρα μας οι επιπτώσεις της παγκόσμιας αυτής οικονομικής κρίσης. Επιπτώσεις που επιβαρύνονται από χρόνιες παθογένειες, κυρίως μάλιστα του μεγάλου, εδώ και δεκαετίες, δημόσιου χρέους.

Ακριβώς όμως για να συνεχισθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα και ν΄ αντιμετωπισθεί, με το λιγότερο δυνατό κόστος για το κοινωνικό σύνολο, η οικονομική κρίση απαιτείται να ληφθούν, κυρίως για τα δύο επόμενα κρίσιμα χρόνια, συγκεκριμένες αποφάσεις με την αντίστοιχη προοπτική. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν, πρωτίστως την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων, το δραστικό περιορισμό των δημόσιων δαπανών - χωρίς βεβαίως να θίγεται ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους δικαίου - και την οργάνωση των απαραίτητων για την εμπέδωση της οικονομικής ανάπτυξης διαρθρωτικών αλλαγών.

Η λήψη και η αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων αυτών προϋποθέτει, όπως είναι αυτονόητο, το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον. Δυστυχώς, το περιβάλλον αυτό σήμερα δεν υπάρχει. Και τούτο διότι, με αποκλειστική ευθύνη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει δηλώσει σαφώς και απεριφράστως ότι δεν πρόκειται να συμπράξει στην επανεκλογή Σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι, εν πάση περιπτώσει, θα οδηγηθούμε έτσι σε πρόωρες εκλογές, η Χώρα βαδίζει πλέον στο δρόμο μιας μακράς προεκλογικής περιόδου ως τον Μάρτιο του 2010. Το προεκλογικό αυτό κλίμα, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσα στη συγκυρία που εξέθεσα είναι, κατά κοινή πεποίθηση, ό,τι χειρότερο για την οικονομία μας και, άρα, για τον Τόπο.

Υπό τα δεδομένα αυτά και με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου 2009, με εξουσιοδότησε να Σας προτείνω, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 41 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, τη διάλυση της Βουλής την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009 και την προκήρυξη εκλογών την 4η Οκτωβρίου 2009, για ν’ ανανεωθεί η λαϊκή εντολή προς την Κυβέρνηση και ν’ αντιμετωπισθεί το εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας που προεξέθεσα. Επίσης, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 41 παρ. 3 του Συντάγματος, και με βάση την ίδια εξουσιοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου, Σας προτείνω να συγκληθεί η νέα Βουλή σε Σύνοδο την 14η Οκτωβρίου 2009.

Με εξαιρετική τιμή

Κώστας Καραμανλής

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΛΑΣΤΟ E-MAIL ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - Saferinternet.gr, με ανακοίνωσή του, συνιστά προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου και το κείμενο είναι στα ελληνικά.

Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι (δήθεν) δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα, θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.
Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, ............

διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου της 4ης Σεπτεμβρίου 2009

Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image HostingΠέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τι συμβαίνει στην Νέα Δημοκρατία???

Ο Μιχάλης Λιάπης δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές γιατι διαφωνεί με την προκήρυξη των εκλογών.
Υπάρχει περίπτωση να διαβάσουμε ότι προσχωρεί και αυτός στο ακροδεξιό κόμμα του Φιλοβασιλικού Καρατζαφέρη???

Ο Δημήτρης Κωσταντάρας προσχώρησε το ΛΑΟΣ.... Δεν πρόλαβε καν να διαλυθεί η βουλή και είχαμε την ανακοίνωση προσχώρησης.

Τελικά απ΄ότι φαίνεται η νέα Δημοκρατία βαράει διάλυση!!!!Στο ΛΑ.Ο.Σ. ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Την προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κωνσταντάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γ. Καρατζαφέρη.

«Με όλη την καλή διάθεση, την καρδιά μου και από την ψυχή μου έρχομαι σ’ ένα φιλικό σε μένα χώρο, σ’ ένα κόμμα το οποίο σέβεται, αγαπάει και υπολογίζει τον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του ατόμου με το μυαλό μου πάντοτε στραμμένο στους αγαπημένους φίλους της Αθήνας - τους Αθηναίους και τις Αθηναίες - που χρόνια ολόκληρα υπηρετώ και δε θα σταματήσω ποτέ να το κάνω», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάρας μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: «Με τον κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα έχουμε μια κοινή πορεία στη δημοσιογραφία 40 ετών. Συναντιόμαστε τώρα και πολιτικά. Έχουμε κοινές σκέψεις και ιδέες για την πατρίδα. Ο Δ. Κωνσταντάρας είναι ένας Βουλευτής με περγαμηνές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει περάσει και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει την πληρότητα εκείνη που αναζητά ο ΛΑ.Ο.Σ».

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο κ. Καρατζαφέρης, «μαζί με το Δ. Κωνσταντάρα είναι .........

και μια άλλη ομάδα - σημαντική - βουλευτών, των οποίων εξετάζουμε κατά περίπτωση την δικά τους θέση, για να ενταχθούν στο ΛΑ.Ο.Σ.».

«Να περιμένετε και άλλες εκπλήξεις, ισάξιες και δυναμικές όπως του Δ. Κωνσταντάρα. Δημήτρη καλό βόλι!...», κατέληξε με νόημα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Ερωτηθείς έξω από τη Βουλή αν σκοπεύει να προσελκύσει στο κόμμα του κι άλλους ανθρώπους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καρατζαφέρης απήντησε: «Το θέμα δεν είναι τι βολεύει εμάς, αλλά τι εξυπηρετεί τον τόπο. Άλλωστε τα δικά μας ποσοστά εμφανίζονται να είναι υψηλά. Δεν κοιτάζω μόνο βιογραφικά από το χώρο της Ν.Δ. αλλά και ανθρώπων από άλλους χώρους».

Στην ερώτηση τέλος, αν προβλέπει αυτοδυναμία για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια Κυβέρνηση για κλάματα, ελπίζω μετά τις εκλογές να μην έχουμε μια Κυβέρνηση για γέλια».

Πηγή: Ναυτεμπορική

«Απόδραση» Λιάπη με αιχμές

Ο πρώην υπουργός που ανήκει στην ομάδα των στελεχών της κυβέρνησης που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις που «πλήγωσαν» το Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Για το λόγο αυτό έστειλε και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία διευκρινίζει ότι βασική αιτία είναι ότι ηθικά δεν μπορεί να τιμήσει μία επιλογή με την οποία διαφώνησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή έχει διπλή σημασία. Αφενός πρόκειται για το πρώτο πρωτοκλασάτο στέλεχος που μετατρέπει την διαφωνία του με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, σε αποχή από αυτές. Αδειάζει δηλαδή με τον πιο άμεσο τρόπο τον Κ.Καραμανλή, αρνούμενος να συνταχθεί μαζί του στην προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας.

Αφετέρου ωστόσο, αποτελεί και ένα «παράδειγμα» το οποίο οι υπόλοιποι που .........

διαφώνησαν με τον Κ.Καραμανλή καλούνται τώρα ή να ακολουθήσουν, ή να απορρίψουν, την ώρα που ο κ.Λιάπης θέτει ηθικό θέμα για να δικαιολογήσει την επιλογή του.

Ολόκληρη η δήλωση Λιάπη

«Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που, κατά την γνώμη μου, αποτελούν ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση.

Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’αυτό τον παραλογισμό. Με τί επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθές εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν την μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;

Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν.

Παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξή μου. Και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της! Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της Ν.Δ. και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση.

Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες, στις απόψεις μου.

Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται?».

Πηγή: Εθνος

Προσωρινά αποτελέσματα εκπαιδευτικών από τον ΑΣΕΠ

Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα της αρχής, ενώ αποστέλλονται για ανάρτηση στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας τα προσωρινά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (προκήρυξη 3Π/2008) για τους υποψηφίους των κλάδων: ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών.

Μετά από σχετική συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού .......

Χαρακτήρα οι αλφαβητικοί πίνακες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ περιλαμβάνουν τα στοιχεία και την επίδοση μόνο όσων υποψηφίων πέτυχαν βαθμολογία τουλάχιστον 55 μονάδες ως βαθμό στη γραπτή εξέταση και συγχρόνως τουλάχιστον 50 μονάδες σε κάθε μία από τις δύο θεματικές ενότητες. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους με την πληκτρολόγηση του ονόματος, του επωνύμου, του αριθμού ταυτότητας και του δεκαψήφιου κωδικού συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος τους είχε δοθεί κατά την εξέταση. Η σχετική εύρεση μπορεί να γίνει από το πλαίσιο αναζήτησης της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ .

Επισημαίνεται ότι οι ιδιότητες, τα τυπικά προσόντα και οι προσαυξήσεις της βαθμολογίας των υποψηφίων εμφανίζονται στους πίνακες βάσει των δηλώσεών τους.

Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά τους σχετικούς ελέγχους και την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων λήγει με την πάροδο της Παρασκευής 18.09.2009.

Δείτε τα αποτελέσματα για ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ

Δείτε τα αποτελέσματα για ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών


Πηγή: Δελτίο Τύπου

«Απόφαση προς το συμφέρον του τόπου»

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η απόφαση αυτή (για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες) ελήφθη με αίσθημα ευθύνης και με έναν μοναδικό γνώμονα, το εθνικό συμφέρον, ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ήταν μία απόφαση δική σας κ. πρωθυπουργέ, αρκέστηκε να πει ο Κάρολος Παπούλιας, εκτιμώντας ότι η απόφαση αυτή κατατείνει προς το συμφέρον του τόπου.

Σε λίγη ώρα αναμένεται η δήλωση του κ. .........

Καραμανλή στο Μαξίμου για τις εκλογές και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Προηγουμενως ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα αποδειχθεί και πάλι η αξιόπιστη και σοβαρή δύναμη, που θα κυβερνήσει τον τόπο».

Για «καθαρή και γαλάζια νίκη» της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές έκανε λόγο από την πλευρά του ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος.

«Η χώρα δεν μπορούσε να μπει σε μια παρατεταμένη, ζημιογόνα, μακρά προεκλογική περίοδο, δεν έπρεπε να σέρνεται την ώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλα κρίσιμα οικονομικά ζητήματα», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης και πρόσθεσε: «Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Στο 6,4 η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ από την Metron Analysis

Διαφορά 6,4% υπέρ του ΠΑΣΟΚ καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την την εφημερίδα Το Ποντίκι, που δημοσιεύεται την επομένη της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών.

Την εικόνα που αποτυπώνει η δημοσκόπηση, η διενέργεια της οποίας ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, συνθέτει η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από την κυβέρνηση, η έλλειψη αυτοδυναμίας για το ΠΑΣΟΚ, η επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη για την είσοδο των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλη και τα παραπλήσια ποσοστά για ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 31,5%, έναντι 25,1% της ΝΔ.
Ακόμη και με αναγωγή στα έγκυρα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 40,2% ή 147 έδρες, δηλαδή ........

δεν έχει αυτοδυναμία.
Το ποσοστό της ΝΔ, με αναγωγή στα έγκυρα, κυμαίνεται στο 32% ή 86 έδρες.

Ακόμη, το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 6,7% (με την αναγωγή 8,6% ή 23 έδρες), ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 6,3% (8,1% ή 22 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9% (4,9% ή 13 έδρες) και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,8% (3,5% ή 9 έδρες).

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 84,9%, ενώ της ΝΔ 63,8%. Στην παράσταση νίκης, το 68,4% των πολιτών βλέπουν νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, «μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου» από «μια κυβέρνηση της ΝΔ με τον κ. Καραμανλή» έχει προβάδισμα 68,4% ως προς την προτίμηση κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας. Στο, δε, κρίσιμο θέμα της διαχείρισης της οικονομίας το ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Παπανδρέου προηγείται με 32,5% έναντι 29,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κυβερνήσεις συνεργασίας προτιμά η πλειοψηφία των πολιτών (53,1%), ενώ αυτοδύναμες κυβερνήσεις το 42,2%.

Πηγή: in.gr

Μήνυμα αναγνώστη.

Καλησπέρα σας.

Άκουσα τόσο το διάγγελμα του πρωθυπουργού όσο και τις δηλώσεις του Παπανδρέου.
Γιατί δεν βάλατε και την δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα;;
Δεν έκανε δήλωση η συντρόφισσα Αλέκα;

Ευχαριστώ.

Απάντηση Φιλιατρά News

Eδώ και κάποιες δεκαετίες οι δηλώσεις της "συντρόφισσας" Αλέκας είναι ίδιες και απαράλλαχτες.
Ισχυρό ΚΚΕ, Χτύπημα ή χτυπήστε το δικομματισμό, αποδυναμώστε τους, κλπ κλπ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ.

30 Χρόνια ακούω τα ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ. Λές και η "συντρόφισσα" Αλέκα έχει βάλει μια κασέτα (γιατί τότε υπήρχαν κασέτες) και λέει τα ίδια και τα ίδια.
Μια ακόμα επανάληψη έκανε η "συντρόφισσα" και χθές.
Καμία καινούρια πρόταση δεν ακούσαμε. 30 και βάλε χρόνια ακούμε τα ίδια λόγια. Κουραστήκαμε πια από την "συντρόφισσα".

Οταν θα πετάξει την 100.000 φορες παιγμένη κασέτα και πει κάτι διαφορετικό τότε να την βάλω.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Μία ώρα νωρίτερα θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή, το υπουργικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει το βράδυ σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Θησείο με την ευκαιρία της επετείου των 35 χρόνων από την ίδρυση του Κινήματος.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, τόνισε ο κ. Καραμανλής στο χθεσινό διάγγελμά του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ζητώντας νωπή λαϊκή εντολή για την αντιμετώπισή της.

«Αν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι», προειδοποίησε ο κ. ............

Καραμανλής, κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολο 2010.

Αφού κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου πως «με τον εκβιασμό του για την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα σε μακρά προεκλογική περιόδο», τόνισε πως η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση ευθυνών, «αλλά το πώς θα υπερβούμε τα προβλήματα τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται» και αναφέρθηκε σε τρεις προκλήσεις: την επιβολή αυστηρού ελέγχου στις δημόσιες δαπάνες, τον «πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής» και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που όπως ανέφερε, διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

Στόχος μου ήταν όλα αυτά να προχωρήσουν και να εφαρμοστούν ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας, δεν υπάρχει όμως το κατάλληλο περιβάλλον, συμπλήρωσε, κατηγορώντας γι' αυτό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, με τον εκβιασμό του για την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο, εξήγησε.

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση κατέρρευσε

«Ηρθε η ώρα για μια νέα αρχή, μια νέα πορεία, η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων τα οποία η ίδια δημιούργησε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Eμείς προτείνουμε λύσεις αξιόπιστες και δίκαιες... Η δική μας πρόταση χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί». «H Eλλάδα δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

«Ο ελληνικός λαός έδωσε δύο φορές εντολή εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση η οποία αυτή την εντολή όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαριά κρίση που περνά σήμερα η χώρα», υπογράμμισε.

«Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει».

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως «η νεοσυντηρητική επιλογή πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης διακυβέρνησης», την οποία ακολούθησε «μας έφερε στη σημερινή τραγική για τη χώρα κρίση».

Αντέταξε ένα «σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από τη σημερινή κρίση που μαστίζει τη ζωή των πολιτών», επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει τη γνώση, την πολιτική βούληση, ξέρει τα προβλήματα και έχει προτείνει λύσεις εφικτές και δίκαιες που σέβονται το βιός και τις ελπίδες του ελληνικού λαού και υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων».

Πρόσθεσε δε ότι το Κίνημα έχει επίσης τη «δύναμη και την τόλμη να συγκρουστεί με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα καθηλωμένη».

«Η δική μας πρόταση χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να συμβάλουν «σε μια μεγαλη εθνική προσπάθεια, σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου της 3ης Σεπτεμβρίου 2009

Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image HostingΤετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την προκήρυξη εκλογώνΔιάγγελμα Καραμανλή 2/9/2009Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Διαγγέλματος Καραμανλή.......


«Ελληνίδες, Έλληνες,

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι λοιπόν η ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι την πραγματικότητα και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Και αυτό αφορά τόσο την ηγεσία του τόπου, όσο και ολόκληρη την κοινωνία.

Ήδη οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι ορατές. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε δύο πολύ δύσκολα και κρίσιμα χρόνια μπροστά μας.

Αν αρνηθούμε την αλήθεια αυτή, αν πιστέψουμε πως έχουμε στη διάθεση μας ευχάριστες και ανώδυνες λύσεις, τότε το κόστος για τον τόπο, για όλους τους πολίτες, θα γίνει δυσβάσταχτο.

Οι αυταπάτες μπορεί να ανακουφίζουν προσωρινά. Δεν λύνουν όμως τα προβλήματα. Τα επιδεινώνουν.

Μπροστά στην δύσκολη αυτή πραγματικότητα, γίνεται φανερό πως υπάρχει μόνο ένας δρόμος που προσφέρει ελπίδα και προοπτική: Να πάρουμε, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παλινωδίες, όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Με σχέδιο και βούληση. Να χτίσουμε τα γερά θεμέλια που θα μας βγάλουν από την κρίση πιο δυνατούς. Όχι πρόσκαιρα. Αλλά μακροχρόνια.

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκονται στα χέρια μας. Όμως δεν χαρίζονται. Διεκδικούνται και κερδίζονται. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Εξωπραγματικές και συνεπώς ανεφάρμοστες υποσχέσεις δεν βοηθούν. Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα. Όμως μόνο αυτά μπορούν να διασφαλίσουν την πρόοδο του τόπου προς όφελος όλων των πολιτών.

Οι πιο δυσάρεστες συνέπειες της διεθνούς κρίσης έχουν φτάσει, με κάποια καθυστέρηση, στην χώρα μας. Είναι σαφές πως το 2010 θα είναι ένας χρόνος πολύ δύσκολος, αλλά και καθοριστικός για την πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Αν δεν δράσουμε άμεσα, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι.

Βεβαίως, οι επιπτώσεις της κρίσης θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο επώδυνες, αν η οικονομία τα τελευταία χρόνια δεν είχε κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου. Βήματα, που λειτούργησαν ως ασπίδα στις χειρότερες συνέπειες της κρίσης. Γι? αυτό η ύφεση δεν υπήρξε τόσο βαθιά όσο σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό η ανεργία, παρ' όλο που έχει αυξηθεί, δεν πήρε εκρηκτικές διαστάσεις όπως συνέβη σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, τα άμεσα μέτρα που πήραμε με το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης είχαν θετικά αποτελέσματα. Η εγγύηση των καταθέσεων απέτρεψε τον πανικό. Η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας συνέτεινε στη μείωση των προβλημάτων που προκάλεσε η χρηματοπιστωτική κρίση. Ειδικότερα μέτρα σε συγκεκριμένους κρίσιμους κλάδους, όπως στον τουρισμό, και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βοήθησαν τόσο στην οικονομία, όσο και στην απασχόληση.

Παρ' όλα αυτά, η οικονομία μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών. Κάνοντας αυτοκριτική, δέχομαι ότι σε κάποιους τομείς θα έπρεπε, ως Κυβέρνηση, να κάνουμε βαθύτερες τομές, έστω και με κόστος εντονότερων αντιδράσεων αντιπολίτευσης και συνδικάτων. Είναι άλλωστε γνωστό πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που κυβέρνησε για δεκαετίες, δεν κάνει καμμιά αυτοκριτική. Και αυτό, παρά το ότι κληροδότησε στο τόπο βαρύτατα φορτία, όπως ένα σαθρό δημόσιο τομέα, ένα τεράστιο έλλειμμα και ένα εκρηκτικό δημόσιο χρέος. Και όλα αυτά σε εποχές στις οποίες το διεθνές οικονομικό περιβάλλον ήταν ιδιαίτερο ευνοϊκό.

Όμως το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η απόδοση ευθυνών, που αφορούν τα χρόνια πριν την διεθνή κρίση. Αυτό άλλωστε δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Ένα ενδιαφέρει και είναι τώρα το ζητούμενο: πώς θα υπερβούμε τα προβλήματα τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται, χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Τρεις είναι οι μεγάλες προκλήσεις για την οικονομία:

Πρώτον, τα επόμενα δύο χρόνια να επιβληθεί ο αυστηρότερος δυνατός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη αποδοτικότητα τους. Στο νοικοκύρεμα του κράτους πρέπει να είμαστε άτεγκτοι. Δεν χωρούν εδώ μισά βήματα και συμβιβασμοί.

Δεύτερον, ήρθε η ώρα να υπάρξει -και κυριολεκτώ- πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Όσες ομάδες και αν ενοχληθούν. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αποτελεί εστία κοινωνικής αδικίας. Αδυνατίζει το κράτος πρόνοιας. Υπονομεύει την οικονομική σταθερότητα. Και στο ζήτημα αυτό όλες οι κυβερνήσεις έχουμε ευθύνες. Με τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, πρέπει ως κοινωνία, να γυρίσουμε σελίδα. Οποιαδήποτε ανοχή στο φαινόμενο αυτό είναι πλέον αδιανόητη.

Τρίτον, τα θεμέλια μιας οικονομίας χτίζονται μόνο με ένα τρόπο: Με διαρθρωτικές αλλαγές που δημιουργούν νέες δομές και λειτουργούν ευεργετικά σε μακροχρόνια βάση, διασφαλίζοντας την οικονομική ανάπτυξη. Αυτές οι τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν. Γιατί τις χρειάζεται ο τόπος, όχι γιατί τις ζητάει η Ε.Ε. Βεβαίως οι αλλαγές αυτές θα θίξουν προνόμια. Θα προκαλέσουν αντιδράσεις συμφερόντων. Δεν μπορεί όμως να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια οικονομία νοικοκυρεμένη, ανταγωνιστική, δυναμική.

Αυτές είναι οι τρεις προτεραιότητες στις οποίες είναι ανάγκη να δώσουμε έμφαση για να κινηθεί η οικονομία της χώρας και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κρίσης. Και τις προτεραιότητες αυτές θα παρουσιάσω αναλυτικά στη ΔΕΘ.

Στόχος μου ήταν όλα αυτά να προχωρήσουν και τα αναγκαία μέτρα να εφαρμοστούν αταλάντευτα μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, τον Σεπτέμβριο του 2011. Όμως ένας τέτοιος στόχος είχε μια καθοριστική προϋπόθεση: Να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον.

Αυτό το περιβάλλον, όπως δυστυχώς διαπιστώνουμε όλοι, δεν υπάρχει πλέον. Και αυτό διότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει επανειλημμένα δηλώσει πως θα προκαλέσει εκλογές μέσα σε λίγους μήνες, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με την απόφαση αυτή:

Πρώτον, υιοθετεί μια απαράδεκτη στάση: «Δεν ψηφίζω τον Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο, εκβιάζω εκλογές και μετά θα τον ψηφίσω». Πρόκειται για συμπεριφορά με πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Δεύτερον, με τον εκβιασμό αυτό οδηγεί την χώρα σε αναπόφευκτες εκλογές στις αρχές του 2010 και σε μακρά προεκλογική περίοδο. Είναι συμπεριφορά ακραίας ανευθυνότητας. Απέναντι στους θεσμούς, την οικονομία, τον τόπο.

Η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο. Και μάλιστα με μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που δυστυχώς πολιτεύεται με ανευθυνότητα και λαϊκισμό. Είναι πασίδηλο πως, από την ώρα που η χώρα οδηγείται, με ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε εκλογές σε λίγους μήνες, τα πάντα θα παρασυρθούν στην δίνη ενός έντονα προεκλογικού κλίματος. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την οικονομία. Είναι αναπόφευκτο να εγείρονται υπερβολικές διεκδικήσεις και να προκληθούν κοινωνικές εντάσεις. Οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν. Τα αναγκαία μέτρα, η αναγκαία οικονομική στρατηγική, απαιτούν σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα.

Επειδή όμως η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την οικονομία δεν μπορεί να περιμένει, το συμφέρον του τόπου επιβάλλει μια και μόνη διέξοδο: ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου, έτσι ώστε μια κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, να δράσει άμεσα και αποφασιστικά.

Η απόφασή μου αυτή είναι πράξη ευθύνης. Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σύρεται επί έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής για την οικονομία προεκλογικής ατμόσφαιρας, μόνο και μόνο για να χρεωθεί ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τις πολιτικές συνέπειες της καταψήφισης του Κάρολου Παπούλια.

Στους πολίτες εναπόκειται πλέον να αποφασίσουν ποιος διαθέτει το σχέδιο και την βούληση, για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Κατά την προεκλογική περίοδο δεν θα μοιράσουμε υποσχέσεις. Δεν θα εξωραίσουμε δυσκολίες. Δεν θα προσπαθήσουμε να φανούμε ευχάριστοι, παραπλανώντας τους πολίτες. Θα αναλύσουμε την οικονομική μας πολιτική, το πώς θα βγάλουμε την χώρα από τις οικονομικές δυσκολίες. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, διαφανείς, και θα εξειδικευτούν με τρόπο σαφή.

Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στο δύσκολο δρόμο που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη χώρα, και τον εύκολο δρόμο της άλλης πλευράς. Ο δύσκολος δρόμος είναι πρόταση ευθύνης, που ανταποκρίνεται σε πιεστικές συγκυρίες. Ο εύκολος δρόμος είναι επιλογή ανευθυνότητας, που αγνοεί την πραγματικότητα και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο. Ο δύσκολος δρόμος που επιβάλλεται να ακολουθήσουμε οδηγεί, σταδιακά, στην ανάκαμψη και μια οικονομία με γερά θεμέλια και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Ο εύκολος δρόμος, αρχικά ευχάριστος, θα βαθύνει την κρίση. Τελικά ο δρόμος αυτός θα φέρει πολύ σκληρότερα μέτρα από εκείνα που τώρα προτείνουμε, με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει κανένα σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Γενικολογίες, υποσχέσεις σε όλους και ευχάριστα μέτρα δεν έχουν καμμία σχέση με μια σοβαρή οικονομική πρόταση, ενώ αποτελεί πρόδηλη αντίφαση όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταστροφολογεί για την κατάσταση της οικονομίας, χωρίς να προτείνει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο.

Πάνω σε όλα αυτά οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν. Εμείς επενδύουμε στην ωριμότητά τους. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση παραπλανά, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Στους πολίτες εναπόκειται ποια οικονομική πολιτική και ποιες αντιλήψεις θα επιλέξουν. Οι πολίτες θα διαλέξουν τον Πρωθυπουργό που θα διαχειριστεί τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις, καθορίζοντας την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Έχω εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών. Είναι πλέον ώρα ευθύνης για όλους μας. Για τις πολιτικές ηγεσίες. Και βεβαίως για τους πολίτες.

Οι πολίτες μας ψήφισαν με την εντολή να υπηρετούμε την πατρίδα, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις, όσο δύσκολες κι αν μοιάζουν. Με αίσθημα ευθύνης, αυτή την αρχή υπηρετεί η απόφασή μου. Με πίστη στις ιδέες μας και ευθύνη για τον τόπο, θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί και οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη οικονομική κρίση.

Ζητώ λοιπόν νωπή λαϊκή εντολή. Ώστε, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα παρουσιάσω, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, δημιουργώντας ταυτόχρονα γερές βάσεις για την Οικονομία, που θα διασφαλίσουν μακροχρόνια πρόοδο για τον τόπο μας.

Έχω ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο θα επισκεφθώ αύριο, για να του ζητήσω, κατά το Σύνταγμα, τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών».