Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ. προς τους εκδρομείς να μην επιστρέψουν στην Αθήνα

Η ΕΛ.ΑΣ. προτρέπει τους εκδρομείς να αναβάλουν την επιστροφή τους στην Αθήνα την Κυριακή από τις βόρειες εισόδους της πόλης και εκτρέπει την κυκλοφορία προκειμένου να διευκολυνθεί η πυρόσβεση, αλλά και για προληπτικούς λόγους. Δικαιολογημένη λόγω ανωτέρας βίας απουσία εργαζομένων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προτρέπει όσους προγραμματίζουν την Κυριακή την επιστροφή τους στην Αθήνα από τις βόρειες εισόδους της, να το αποφύγουν και να μετακινούνται μόνο στις περιπτώσεις που αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους στο δημόσιο .......

τομέα θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες προκειμένου πιθανή απουσία τους τη Δευτέρα να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Ταυτόχρονα, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά αποφάσισε την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων βάσει των οποίων θα λάβουν το ημερομίσθιό τους οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στις εργασίες τους τη Δευτέρα λόγω των πυρκαγιών (το οποίο συνεπάγεται ανωτέρα βία) και των οποίων οι επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η είσοδος στην Αθήνα θα γίνεται από συγκεκριμένες εισόδους και όσοι οδηγοί τελικώς επιβάλλεται να επιστρέψουν θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που θα δίνονται από το ραδιόφωνο.

Εκτροπές της κυκλοφορίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στις 17.30 την Κυριακή, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στα σημεία:

* Στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Αναπαύσεως, Πεντέλη
* Στη συμβολή των οδών Σαβαλιώτου και Βενιζέλου , Παλλήνη
* Στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος με την Λ. Διονύσου, Ανατολή
* Στη συμβολή της Λ. Πεντέλης με την οδό Αναπαύσεως, Βριλήσσια
* Νεκροταφείο Μαραθώνα, Μαραθώνας
* Στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Φίλωνος, Μαραθώνας
* Στην Περιφερειακή οδό Καπανδριτίου Βαρνάβα στο ύψος του Κ.Υ Καπανδριτίου, εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας προς Βαρνάβα
* Στην επαρχιακή οδό από το Γραμματικό προς θέσι Σέσι, Αγ. Μαρίνα
* Από Αγ. Μαρίνα προς Σέσι, συμβολή Λιμνιώνα
* Στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος με τη Χελμού, Αγ. Στέφανος
* Στη συμβολή της Λ. Διονύσου με την οδό Θησέως, Διόνυσος
* Στη συμβολή της Λ. Διονύσου και Κυδωνιών, Διόνυσος
* Στη συμβολή της Λ. Διονύσου και Θέτιδος, Διόνυσος
* Στη συμβολή των οδών Σταμάτας και Ανοίξεως
* Στο ύψος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο τρένο Αγ. Στεφάνου
* Στον κόμβο Αγ. Στεφάνου προς Διόνυσο
* Στην Πλ. Πεντέλης και Φίλωνος, Πεντέλη
* Στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος και Παλλάδος Αθηνάς
* Στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος και Εθν. Αντιστάσεως
* Στη συμβολή των οδών Καίρη και Λ. Διονύσου
* Στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος και Έντισον στο Μαραθώνα
* Στη συμβολή των οδών Σταμάτας και Ροδοπόλεως.
* Στη συμβολή της Λ. Διονύσου και Αμαδρυάδων.
* Στη συμβολή των οδών Λ. Αιαντείου και Χωμάτινη οδό, στο ύψος της πρώτης στάσης Αιαντείου από ώρα 16:15.

Επίσης για λόγους ασφαλείας και εξαιτίας του υψηλού δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στα σημεία:

* Στη Λ. Πάρνηθος, από το τελεφερίκ προς το Καζίνο
* Σε όλο το μήκος της Χασιάς
* Στην οδό Αναστάσεως Παπάγου προς νεκροταφείο Χολαργού, Υμηττός

Εκτροπές που αίρονται:

* Στη συμβολή Λ. Μαραθώνος και Ανθούσης
* Στη συμβολή Λ. Διονύσου και Αμαρυλίδος, Διόνυσος
* Στη συμβολή Λ. Μαραθώνος και Νταού, Πεντέλη
* Στη συμβολή Λ. Μαραθώνος με την οδό Αδαμοπούλου, Πεντέλη
* Στη συμβολή οδού Σπετσών και Ελαιών, Παλλήνη

Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στα τηλέφωνα 210 5222929 και 210 5284035

Πηγή: in.gr

Ως 17 χρόνια περισσότερο θα εργάζονται οι γυναίκες

Απορρίπτουν οι Βρυξέλλες το αίτημα για σταδιακή εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών γυναικών στο δημόσιο και τα σώματα ασφαλείας και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση...συμμόρφωση της με το κοινοτικό δίκαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των ερχόμενων ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποστείλει στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης την απόφαση της για απόρριψη του αιτήματος της ελληνικής πλευράς το οποίο υποβλήθηκε μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Μάρτιος 2009). Έτσι είναι προ των πυλών επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς 140.000 γυναικών καθώς απειλούνται με αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από 5 έως και 17 χρόνια.

Το...τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες έρχεται μάλιστα σε μία περίοδο που η ............

κυβέρνηση εξετάζει σειρά σκληρών εισπρακτικών μέτρων προσμετρώντας παράλληλα και το κοινωνικό κόστος ενόψει των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων. Επιπλέον θα πρέπει να «διαγράψει» τα σχέδια της για σταδιακή εξίσωση με χρονικό ορίζοντα 10έτιας.

Πιο αναλυτικά οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Επιτροπή στέκεται στην καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και καλεί την ελληνική κυβέρνηση ή να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή να μειώσει τα αντίστοιχα των ανδρών κάτι βέβαια που θεωρείται αδύνατο.

Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία για την ισότητα μεταχείρισης ανδρών και γυναικών καθώς στην χώρα μας οι συντάξεις προκύπτουν ως ποσοστό του μισθού και ως εκ τούτου αποτελούν τη συνέχεια του. Με αυτό το δεδομένο ισχυρίζεται ότι το συνταξιοδοτικό μας σύστημα εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 141 της Συνθήκης. Σε αυτό σημειώνεται πως «κάθε κράτος μέλος εξασφαλίζει την εφαρμογή της αρχής της ισότητας της αμοιβής των ανδρών και των γυναικών για όμοια εργασία ή εργασία της ίδιας αξίας».

Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως οι συνταξιοδοτήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2003 και μετά, ενέχουν λιγότερο ευνοϊκούς όρους συνταξιοδότησης για τους άνδρες σε σχέση με τους αντίστοιχους όρους που αφορούν στις γυναίκες.

Συνεπώς οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν παραβιάσεις του άρθρου 141 της Συνθήκης. Οι «ενστάσεις» της Επιτροπής μεταξύ των άλλων αφορούν στις ακόλουθες ρυθμίσεις:

-Από το 2003 η σύνταξη των γυναικών, που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 1998 μπορεί να καταβληθεί μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους . Μειώνεται δε κατά το 1/267 του ποσού για κάθε μήνα που υπολείπεται από την έναρξη καταβολής μέχρι τη συμπλήρωση της κατά περίπτωση ηλικίας συνταξιοδότησης. Από την ίδια χρονιά η σύνταξη των ανδρών, που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 1998 καταβάλλεται μετά τη συμπλήρωση του 60ου έτους .

Σύμφωνα με την Επιτροπή στην περίπτωση αυτή υπάρχει διακριτική μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γι΄ αυτό ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση να προσαρμόσουν την ελληνική νομοθεσία στο Κοινοτικό Δίκαιο.

Πηγή: Ημερησία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Κανένα δελτίο τύπου από πολιτικά κόμματα στο Φιλιατρά News

Αγαπητοί αναγνώστες.

Απο χθές παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μας την μεγάλη καταστροφή που συντελείται στην Αττική μετά την καταστροφή της Πελοποννήσου το 2007.
Αφορμή της όλης αυτής καταστροφής βρήκαν τα πολιτικά κοράκια από ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ να μας στείλουν δελτία τύπου και να χύνουν τόνους από κροκοδείλια δάκρυα για το κακό που βρήκε τον κοσμάκη.

Σε όλα δεν τα δελτία τύπου αναφέρεται στο τέλος (χοντρικά αυτό) ότι οι πολίτες θα σκεφτούν πριν ψηφίσουν το τι έπραξε η ΝΔ.

ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. .........


ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ.
ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΠΟΡΤΑ ΟΛΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ.

Απο το πρωί έχουμε λάβει δελτία τύπου από όλα σχεδόν τα κόμματα.
ΟΛΑ μα ΟΛΑ έχουν πάει στα σκουπίδια γεμίζοντας μας με αρκετή αηδία με όσα γράφουν μέσα.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα πολιτικό κοράκι να εκμεταλλευτεί (τον πόνο που νιώθουν οι συμπολίτες μας που έχασαν περιουσίες, την καταστροφή γενικότερα που συντελείται στην Αττική) πολιτικά για ψηφαλάκια στις επερχόμενες εκλογές που θα γίνουν σύντομα.
Δεν προτιθέμεθα να παίξουμε το πολιτικό παιχνίδι κανενός κόμματος.

Σε πρώτη μοίρα βάζουμε τον Έλληνα πολίτη που ταλαιπωρείται απο την πύρινη λαίλαπα, έχασε την περιουσία του, τον πολίτη που του κάνουν την ζωή ποδήλατο καθημερινά και οτιδήποτε άλλο.
Οι πολιτικοί (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ) Δεν βρίσκονται στα πλάνα μας.

Και σε όποιον πολιτικάντη δεν του γουστάρει η ανακοίνωση μας να μην μας ξαναστείλει δελτίο τύπου.

Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες για το ύφος της ανακοίνωσης αλλά έχω πλημμυρίσει από αηδία με όσα "κροκοδείλια δάκρυα" έχω διαβάσει σε διάφορα δελτία τύπου από το πρωΐ.

Από την ομάδα σύνταξης του Φιλιατρά News

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου της 23ης Αυγούστου 2009

Ele23.jpg (689 KB) 8arr23.jpg (216 KB)