Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

CΟSΤΑ ΝΑVΑRΙΝΟ: 3.000 υπογραφές για την τουριστική επένδυση στη Μεσσηνία

Πάνω από 3.000 υπογραφές αρμόδιων υπουργών ως και απλών υπαλλήλων χρειάστηκαν τη 12ετία από το 1997 ως σήμερα για την πρώτη φάση της επένδυσης Costa Νavarino, την οποία υλοποιεί η εταιρεία ΤΕΜΕS ΑΕ, του εφοπλιστή κ. Β. Κωνσταντακόπουλου, στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας. Το ίδιο διάστημα, εκδόθηκαν πάνω από 20 υπουργικές ή κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ), 600 αδειοδοτήσεις και γνωμοδοτήσεις, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 80 μικρές ή μεγάλες...

μελετητικές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες απασχόλησαν 1.200 μελετητές. Ταυτοχρόνως, έγιναν πάνω από 60 δίκες σε όλους τους βαθμούς, ενώ εκδόθηκαν περισσότερες από 25 αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας και πάνω από 40 αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων.

▅ Αρχή τη δεκαετία του ΄80
Η ιστορία της Costa Νavarino ξεκινά περίπου 25 χρόνια πριν, όταν ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος άρχισε να μαζεύει γη στη Μεσσηνία, αγοράζοντας ένα ένα τα κομμάτια με τη βοήθεια ενός φίλου του μεσίτη- από τους 1.250 ιδιοκτήτες τούς οποίους γνωρίζει προσωπικάγια να συγκεντρώσει τα 10.000 στρέμματα όπου εκτείνεται.

Οι επίσημες διαδικασίες ξεκίνησαν το 1997 με πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και την ίδια χρονιά διαμορφώθηκε η νομοθεσία που συμπληρώθηκε στις αρχές του 2004, ενώ η οριοθέτηση της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας έγινε το 2001.

«Οταν ξεκινάς κάτι καινούργιο είναι λογικό να υπάρχουν προβληματισμοί και καθυστερήσεις» σχολιάζει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕS ΑΕ κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος και τονίζει ότι το όραμα για την επένδυση, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα στον τομέα του τουρισμού στην Ευρώπη- ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ- είναι «να γίνει η Μεσσηνία ένας από τους πιο ποιοτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Από την αρχή ο σχεδιασμός δεν ήταν να μεγιστοποιήσουμε τα οικονομικά αποτελέσματα» σημειώνει, αφού πάνω από το 90% της συνολικής επιφάνειας στην Costa Νavarino θα παραμείνει ακάλυπτο, όταν ο νόμος επιτρέπει να χτιστεί ως και 20%, ενώ σήμερα το ποσοστό της έκτασης που έχει χτιστεί είναι κάτω από 5%. Συνολικά, οι περιοχές που θα αναπτυχθούν έχοντας ως κύριο άξονα την περιβαλλοντική προστασία, με την επένδυση για το περιβάλλον να ξεπερνά το 10% του προϋπολογισμού (μεταφύτευση 16.000 ελαιόδενδρων εγκαταστάσεις γεωθερμίας, οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, κατασκευή λιμνοδεξαμενών) θα είναι τέσσερις (με τις αγγλόφωνες ονομασίες τους)οι Νavarino Dunes, Νavarino Βay, Νavarino Βlue και Νavarino Ηills. Οι δύο τελευταίες βρίσκονται στη φάση των σχεδίων και δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι οικοδομικές άδειες.

Η πρώτη φάση του έργου, που αναπτύχθηκε σε δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις, τα Νavarino Dunes και Νavarino Βay, από τον αρχιτέκτονα Αλ. Τομπάζη , έχει ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ σε κόστος κατασκευής και κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό που προεκτίμησε το υπουργείο για την επιδότηση, ο οποίος έφτανε τα 365 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έργου με τα έξι επενδυτικά σχέδια (ξενοδοχεία και γκολφ).

Τον Μάιο του 2010 θα λειτουργήσει το πρώτο από τα τέσσερα τουριστικά συγκροτήματα, το Νavarino Dunes, το οποίο αποτελείται από δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων το «Τhe Romanos, a Luxury Collection Resort» και το «Τhe Westin Resort», δυναμικότητας 321 και 445 δωματίων, αντιστοίχως, που διαχειρίζεται η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood Ηotels & Resorts. Μάλιστα, στόχος είναι ένα από τα δύο ξενοδοχεία να έχει δωδεκάμηνη λειτουργία.

Την ίδια εποχή θα λειτουργήσουν το συνεδριακό κέντρο, χωρητικότητας ως 2.000 συνέδρων, κέντρο θαλασσοθεραπείας και το εμπορικό χωριό με εστιατόρια και καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ψυχαγωγίας νέων, υδάτινο πάρκο και ειδικές εγκαταστάσεις για παιδιά και νήπια. Τον ερχόμενο Μάιο θα λειτουργήσει και το γήπεδο γκολφ 18 οπών (το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα) που έχει σχεδιάσει ο πρωταθλητής του γκολφ Μπέρναρντ Λάνγκερ , σε συνεργασία με την Εuropean Golf Design και θα διαχειρίζεται η Τroon Golf.

Η τελευταία θα διαχειρίζεται και το δεύτερο γήπεδο γκολφ που θα λειτουργήσει στο τέλος του 2010 στην περιοχή του Νavarino Βay, το οποίο σχεδίασε ο Ρόμπερτ Τρεντ Τζόουνς τζούνιορ . Από το 2012 θα λειτουργήσουν και τα ξενοδοχεία στο Νavarino Βay, στα οποία περιλαμβάνεται το πρώτο Βanyan Τree Resort στην Ευρώπη (allpool-villa resort), άλλο ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, καθώς και εγκαταστάσεις συνεδριακού κέντρου και spa. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι προκρατήσεις συνεδρίων στο συνεδριακό κέντρο, ενώ έχουν υπογραφεί συμφωνίες με μεγάλους tour operators της Ευρώπης (Βρετανία, Γερμανία, Σκανδιναβία). Το φθινόπωρο θα ακολουθήσει και η Ρωσία, ενώ το online σύστημα κρατήσεων θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Πέρα από τον στόχο της δημιουργίας ενός πολυτελούς προορισμού που συνδυάζει το προστατευμένο περιβάλλον, την ιστορία, τις εμπειρίες (μέσα από τις δραστηριότητες) και τις συνεργασίες με σημαντικά σήματα (ως σήμερα οι συνεργασίες της Costa Νavarino αποτελούνται από επτά πολυτελή σήματα), η επένδυση της Costa Νavarino δημιουργεί θέσεις εργασίας στην περιοχή.

«Υπάρχει μεγάλη ανεργία στη Μεσσηνία- σημειώνει ο κ. Κωνσταντακόπουλος- και για έναν προορισμό που δεν είναι τουριστικά αναπτυγμένος το όφελος στην οικονομία του θα είναι μεγαλύτερο». Ηδη περίπου 1.500 εργαζόμενοι απασχολούνται στο έργο κατασκευής, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης προσωπικού στον νομό και μέσω Μέσων της Διασποράς για 750 άμεσες θέσεις εργασίας, που θα ανέλθουν στις 1.200 στην πρώτη φάση του έργου.

▅ Δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας
Με την ολοκλήρωση όλων των φάσεων, οι άμεσες θέσεις εργασίες θα ανέλθουν σε 2.800, ενώ υπολογίζεται ότι 5.500 έμμεσες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις θα δημιουργηθούν είτε για να εξυπηρετήσουν την επένδυση είτε για να εξυπηρετήσουν την αυξανόμενη ζήτηση από επισκέπτες.

Ο αριθμός των επισκεπτών της Costa Νavarino αναμένεται να φτάσει τους 60.000 το 2011, ενώ πολλαπλάσια αναμένεται η αύξηση στην προσέλευση επισκεπτών σε όλη την περιοχή από την αύξηση της αναγνωρισιμότητας. Από την άλλη, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως το γκολφ στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ορίζοντα τη δωδεκάμηνη λειτουργία, αφού οι μήνες αιχμής για το άθλημα είναι από τον Σεπτέμβριο ως τον Ιούνιο. Οσο για το αν θα επηρεάσει η διεθνής οικονομική κρίση την εξέλιξη του προορισμού; «Σχεδιάζουμε με μακρύ ορίζοντα. Η Ελλάδα πρέπει να προσανατολιστεί στον ποιοτικό τουρισμό» λέει ο κ. Κωνσταντακόπουλος και καταλήγει: «Από τη ναυτιλία είμαστε συνηθισμένοι στα σκαμπανεβάσματα».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΤΕΤΣΗ
ΤΟ ΒΗΜΑ




Στα Φιλιατρά απόψε ο Μανώλης Μητσιάς για μια μοναδική Συναυλία

Μια μοναδική συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι φίλοι του καλού και ποιοτικού Ελληνικού τραγουδιού απόψε το βράδυ στις 21:30 στο πάρκο της Βλαχέρνας.

Ο Μανώλης Μητσιάς έχοντας στο ενεργητικό του 40 χρόνια παρουσίας του στο Ελληνικό τραγούδι θα ερμηνεύσει μελωδίες που σημαδεύτηκαν από την ερμηνεία του και τραγούδια που αγαπήθηκαν θα παρουσιασθούν σε μια μεγάλη συναυλία με εορταστικό χαρακτήρα «φωτίζοντας» τις καλύτερες στιγμές στη μουσική διαδρομή του από ένα χωριό της Χαλκιδικής ως τον απανταχού ελληνισμό.

Ο Μανώλης Μητσιάς είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ερμηνευτές μας, ένας ........

Έλληνας τραγουδιστής με ευρύτατο ρεπερτόριο, αφού είχε την τύχη να του εμπιστευτούν τα αριστουργήματά τους οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ποιητές της χώρας μας.

Έχει εκφράσει από σκηνής αλλά και στη δισκογραφία του μεγάλο μέρος της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και ποιητικής δημιουργίας γράφοντας ιστορία στα μουσικά δρώμενα του τόπου ενώ οι ερμηνείες του χαρακτηρίζονται πλέον κλασικές και διαχρονικές. Ταυτόχρονα, τόσο η βυζαντινή μουσική του παιδεία, όσο και η συνεχής και συνεπής ενασχόλησή του με τη δημοτική μουσική μας παράδοση, υπογραμμίζουν την ερμηνευτική του δεινότητα, συνθέτοντας ένα έργο σπάνιο και πλήρες, στηριγμένο στην υψηλή αισθητική και ποιότητα.

Το πρόγραμμα λοιπόν της συναυλίας δεν είναι παρά μία ευχάριστη και νοσταλγική περιπλάνηση, ξεκινώντας απ’ τις ρίζες της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της χώρας μας και φθάνοντας στους δρόμους που χάραξαν τα τελευταία χρόνια οι μεγάλοι σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλιατρών στα πλαίσια των Ερανίων 2009 και η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

Προκειμένου να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών κα Βιβή Παντελάκη και την ρωτήσαμε αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την συναυλία.
Η κα Παντελάκη μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι και αυτή την στιγμή (ώρα 10:40) δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα και ότι η συναυλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Ο χώρος είναι έτοιμος, τα πάντα είναι έτοιμα και όλα θα πάνε καλά μας διαβεβαίωσε η Κα Παντελάκη.

Εμείς να ευχηθούμε η βραδιά να είναι εξαιρετική και ο κόσμος που θα προσέλθει να περάσει όμορφες στιγμές παρέα με το ποιοτικό Ελληνικό τραγούδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Φιλιατρών στα πλαίσια των Ερανίων έχει διοργανώσει εξαιρετικές συναυλίες.
Μια από αυτές ήταν πριν ένα χρόνο με τον Γιώργο Κατσαρό πάλι στο πάρκο της Βλαχέρνας όπου ο κόσμος που ήρθε για να την απολαύσει ήταν εξαιρετικά πολύς και κατά γενική ομολογία, είχαν περάσει εξαιρετική βραδιά.
Να ευχηθούμε το ίδιο όμορφα να περάσουν και απόψε όσοι την παρακολουθήσουν.

Τηλεπικοινωνιακές μάχες σε σκακιέρα... 5x4

Συμμαχίες, καραμπόλες και νέα πακέτα για το μοίρασμα των 12 δισ.

Ανάβουν τα αίματα στις τηλεπικοινωνίες.
Επιχειρηματικοί γάμοι και στρατηγικές συμφωνίες, σε έναν κλάδο που εμφανίζει έντονες τάσεις συγκέντρωσης, άρχισαν ήδη να καλλιεργούν το έδαφος για ένα νέο σκληρό πόλεμο μεριδίων, ο οποίος αναμένεται να ξεσπάσει το προσεχές φθινόπωρο.
Ενα νέο σκηνικό ανατροπών και ανακατατάξεων στήνεται στην αγορά τηλεπικοινωνιών των 12 και πλέον δισ. ευρώ με συμμαχίες και καραμπόλες μεταξύ των εταιρειών που πρωταγωνιστούν σήμερα, «υποσχόμενο» ραγδαίες αλλά και απρόβλεπτες εξελίξεις.
Η μάχη για την τελική επικράτηση ξεκινά με τον αριθμό των «μονομάχων» στην ελληνική «τηλεπικοινωνιακή» αρένα να βαίνει συνεχώς μειούμενος, είτε γιατί κάποιοι βγαίνουν εκτός μάχης είτε γιατί κάποιοι άλλοι συνασπίζονται, γνωρίζοντας ότι μόνο οι πιο ισχυροί θα επιβιώσουν.

Το deal Vodafone-Hol δημιουργεί ένα νέο μέτωπο συγκρούσεων με τον ΟΤΕ, στα ..........

πρότυπα εκείνου που δημιούργησε η εξαγορά της Tellas από την Wind.
Η Forthnet μετά την εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA αναζητεί το κάτι παραπάνω που θα την καταστήσει ολοκληρωμένο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Μονόδρομος

Στο πρόσφατο παρελθόν η Forthnet είχε έλθει σε επαφές με μία τουλάχιστον εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, συζητώντας το ενδεχόμενο της εμπορικής συνεργασίας, χωρίς αποτέλεσμα. Δεδομένου όμως ότι τα ολοκληρώμενα πακέτα τηλεπικοινωνιακων υπηρεσιών εύλογα θα το επανεξετάσουν.
Ο ΟΤΕ μπαίνει στη συνδρομητική τηλεόραση με την υπογραφή σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση της υπηρεσίας μέσω του Hellas Sat, χτυπώντας ουσιαστικά το μοναδικό πεδίο όπου η Forthnet δεν είχε ανταγωνιστή.
H On Telecoms είναι ο πόλος συσπείρωσης των μικρών του κλάδου. Θέμα ημερών είναι η επικύρωση της συμφωνίας συγχώνευσης με τις Net One (ελέγχεται από την εισηγμένη εταιρεία Sciens) και Algonet (ανήκει στον σαουδαραβικό όμιλο Olayan), ενώ μετά και τον «γάμο» με τη Vivodi της οικογένειας Ευφραίμογλου -σύμφωνα με πληροφορίες της «Οικονομίας»- το νέο τηλεπικοινωνιακό σχήμα πρόκειται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο μέσω της εξαγοράς εισηγμένης εταιρείας -οχήματος.

Ο αναβρασμός αυτός που επικρατεί στην αγορά τείνει να διαμορφώσει ένα διαφορετικό τοπίο στις τηλεπικοινωνίες με συμμαχικά μπλοκ, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό.
Μέσω άλλωστε αυτών των «γάμων» και των συμμαχιών το ερχόμενο φθινόπωρο θα βγουν στην «επιφάνεια» μια πλειάδα νέων ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών προϊόντων που θα φέρουν τον τίτλο «όλα σε ένα».

Στο πλαίσιο αυτό η Forthnet μετά την εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA, θεωρείται βέβαιο από παράγοντες της αγοράς ότι σύντομα θα στρέψει και πάλι το «βλέμμα της» προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Σκοπός η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα έχει καθαρά εμπορικό χαρακτήρα, αποκλείοντας δηλαδή μετοχική συνεργασία.
Η Forthnet αυτό που λογικά θα επιδιώξει είναι η πρόσβαση στο δίκτυο με την παροχή συνδυαστικών τηλεπικοινωνιακών πακέτων. Ετσι έχοντας στα χέρια της το «όπλο» της Nova θα είναι σε θέση να παρέχει το λεγόμενο «quad play».
(Quand Play = Σταθερή τηλεφωνία, internet, IP Tv, Κινητή τηλεφωνία)

Στη Σοφοκλέους

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και με τη Vivodi να βρίσκεται στην τελική ευθεία, μπαίνει -σύμφωνα με πληροφορίες- σε εφαρμογή το επόμενο σχέδιο της διοίκησης της On
Telecoms, που αφορά την είσοδο στο Χρηματιστήριο με την εξαγορά εισηγμένης εταιρείας.
Η Vivodi μπαίνει στο νέο σχήμα προσφέροντας 35.000 πελάτες LLU, 100.000 πελάτες χονδρικής με προεπιλογή φορέα, δίκτυο και υποδομή.
Η οικογένεια Ευφραίμογλου θα διαθέτει το 20% των μετοχών, ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι από τα δάνεια ύψους 90 εκατ. ευρώ της Vivodi, μόνο τα 10 εκατ. ευρώ θα επιβαρύνουν τη νέα εταιρεία.
Το σχήμα που θα προκύψει θα διαθέτει 155.000 συνδρομητές LLU με δίκτυο σε Αττική και περιφέρεια και με δανεισμό που δεν θα υπερβαίνει τα 55 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ «Φουλ» επίθεση με όπλο δορυφορικό

Ο ΟΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙ να έχει αντιληφθεί τις επερχόμενες μάχες στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, υιοθετώντας μάλιστα το σκεπτικό ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ενεργοποιώντας το «όπλο» που ακούει στο όνομα HellasSat για την είσοδό του στην αγορά της συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης.
Η κίνηση αυτή αυτόματα δημιουργεί περιβάλλον ανταγωνισμού στην αγορά αυτή, που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνταν μόνο η Nova της Forthnet.
Ο ΟΤΕ μέχρι σήμερα αυτό που ήξερε πολύ καλά ήταν να στήνει γραμμές άμυνας, προσπαθώντας να διαφυλάττει τα μερίδιά του από τις εταιρείες που εισήλθαν όλα αυτά τα χρόνια στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών.

Η ενεργοποίηση της δορυφορικής πλατφόρμας του αντιστρέφει τους ρόλους.
Ο ΟΤΕ μπαίνει σε μια νέα αγορά και η Forthnet είναι αυτή που καλείται να διαφυλάξει τα νώτα της.
Εκ των πραγμάτων βέβαια, η είσοδος νέου παίκτη συνεπάγεται και πόλεμο τιμών και αυτό πιθανώς να είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τη Forthnet που ποντάρει για κέρδη στη Nova.

Το conn-x tv

Για τον ΟΤΕ η είσοδος στη δορυφορική τηλεόραση ήταν ένα πλάνο που υπήρχε εδώ και δύο χρόνια, αλλά μόλις προ ημερών τελικά υπεγράφη με το ελληνικό Δημόσιο η σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλο.
Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι εάν το conn-x μια υπηρεσία παροχής συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω ευρυζωνικού δικτύου όπου είχε δώσει βάρος για την ανάπτυξή του ο ΟΤΕ τους τελευταίους μήνες, θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργαμετά την είσοδό του στη συνδρομητική δορυφορική τηλεόραση.

Πέραν όμως της δορυφορικής τηλεόρασης, ο ΟΤΕ φαίνεται να έχει δώσει το σύνθημα γενικευμένης επίθεσης, απαντώντας στους εναλλακτικούς με το «όπλο» που και εκείνοι όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιούσαν στη μάχη του ανταγωνισμού.
Την παροχή προγραμμάτων σταθερής τηλεφωνίας χωρίς πάγιο. Προ ημερών ο Οργανισμός παρουσίασε δύο νέα τέτοια οικονομικά προγράμματα τηλεφωνίας, με τα οποία ουσιαστικά καταργεί το πάγιο.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Πονοκέφαλο προκαλούν στη ΝΔ νέες δηλώσεις του Γ.Μανώλη περί «εξαναγκασμού» βουλευτών

Πονοκέφαλο προκαλούν στη ΝΔ νέες δηλώσεις του βουλευτή Γιάννη Μανώλη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι οι βουλευτές της ΝΔ «υποχρεώθηκαν» να αθωώσουν συναδέλφους τους. «Προκύπτει θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης» αντιδρά το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών.

Ο κ. Μανώλης δηλώνει χαρακτηριστικά: «Μας υποχρέωσαν να αθωώσουμε βουλευτές». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ρίχνει το γάντι στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εάν η ΝΔ χάσει στις εκλογές, θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

Ο βουλευτής συνεχίζει ότι κανείς δεν μπορεί να τον διώξει από τη ΝΔ και ότι δεν θα το διώξει και ότι το «φύγε ή ρίξε μας» θα πρέπει να το πουν σε όσους βουλευτές κατηγορούνται για σκάνδαλα.

Ο κ. Μανώλης στράφηκε και κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου .........

Αντώναρου, κατηγορώντας τον ότι είναι επικίνδυνος για τη συνοχή του κόμματος.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε: «Είναι προφανές ότι προκύπτει μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για τον κ. Καραμανλή προσωπικά, αλλά και για τους επιτελείς του».

«Είναι, επίσης, προφανές ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες μας για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών όσων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε σκάνδαλα», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι έκθετη.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ κι ο κ. Παπανδρέου «είναι έκθετοι στα μάτια των Ελλήνων γιατί έχουν επιλέξει συνειδητά να λένε όχι σε όλα».

«Είναι έκθετοι», πρόσθεσε, «γιατί επιλέγουν την παραπολιτική για να μεταφέρουν το δημόσιο διάλογο σε θέματα στα οποία έχουν δοθεί πλήρεις απαντήσεις μετά από εξαντλητική συζήτηση», ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «πολιτική ανευθυνότητα».

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Μανώλης βαράει το ντέφι και οι υπόλοιποι χορεύουν τον χορό της κοιλιάς....
Θα τους κάνει όλους "μάγκες" ο Μανώλης.


Ανοίγουν κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών στην προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή από 1η Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκε την Παρασκευή ομόφωνα το Εθνικό και Επιστημονικό Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης προς τον υπουργό Υγείας, Δ.Αβραμόπουλο, μετά από συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, από τα στοιχεία που καταγράφονται αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ότι η έξαρση της νέας γρίπης είναι τέτοια που να καθιστά απαραίτητο το κλείσιμό τους το φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε επίσης το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο και ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα τεθούν σε προτεραιότητα για εμβολιασμό.

Την ερχόμενη εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις για τα σχολεία και .......

τους εμβολιασμούς.

Σημειώνεται πάντως ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας Γρίπης οι προτεινόμενες ομάδες για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό είναι οι εργαζόμενοι σε χώρους υγείας, σε υπηρεσίες αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τα άτομα σε ομαδική διαβίωση, όπως οι οίκοι ευγηρίας, τα άτομα σε χώρους που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, όπως τα σχολεία και οι έγκυες γυναίκες.

Αυστηρές συστάσεις από τον ΕΟΦ

Εν τω μεταξύ, αυστηρό πλαίσιο και διαδικασίες ελέγχου ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για τη χορήγηση των αντι-ιικών φαρμάκων, τα οποία επιστρέφουν σύντομα στα ράφια των φαρμακείων.

Η χορήγησή τους απαιτείται να γίνεται αποκλειστικά με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση συνοδευόμενη από συνταγή.

Στην απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων υπογραμμίζεται ότι η διάθεση των αντι-ιικών σκευασμάτων Tamiflu και Relenza χωρίς ιατρική γνωμάτευση και συνταγή αποτελεί παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Η γνωμάτευση και η συνταγή θα φυλάσσονται επί διετία στα φαρμακεία και θα είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για έλεγχο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τους υπευθύνους κυκλοφορίας των φαρμάκων ή από την φαρμακαποθήκη υπερβολική ζήτηση των προϊόντων θα πρέπει να ειδοποιείται άμεσα ο ΕΟΦ.

Οι εταιρείες-υπεύθυνοι κυκλοφορίας των αντι-ιικών φαρμάκων και οι φαρμακαποθήκες υποχρεούνται να ενημερώνουν σε εβδομαδιαία βάση τον ΕΟΦ για τις διατεθείσες ποσότητες αντι-ιικών φαρμάκων ανά προϊόν και ανά νομό.

Φωτοτυπίες των αιτιολογημένων ιατρικών γνωματεύσεων θα πρέπει να αποστέλλονται εβδομαδιαίως από τα φαρμακεία στο Γραφείο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή: in.gr

2TB Hard Disc από την Hitachi

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση desktop hard drive χωρητικότητας 2TB

Η Hitachi έγινε η τελευταία κατασκευάστρια εταιρεία που προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό σκληρό δίσκο 2TB για desktop συστήματα, ενώ ανακοίνωσε ότι στοχεύει στην βελτιστοποίηση των hard drives και στα laptops.

Ο 2TB Deskstar 7K2000 από την Hitachi Global Storage Technologies λειτουργεί σε ταχύτητα έως και 7,200 rpm, παρέχοντας ιδιαίτερα γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα. Σύμφωνα με την εταιρεία, προορίζεται κυρίως για gamers και χρήστες που απαιτούν έναν μεγάλο αλλά και γρήγορο σκληρό δίσκο.
Η παγκόσμια κυκλοφορία του σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ξεκινούσε στις ..........

7 Αυγούστου και η τιμή του θα ήταν περίπου στα 230 Ευρώ.

Ο δίσκος της Hictachi θα είναι ένας από τους πολλούς που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον. Άλλοι περιλαμβάνουν τον Caviar Green Drive της Western Digital, ο οποίος ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους και η τιμή του οποίου θα είναι περίπου €160.

Οι σκληροί δίσκοι για desktop συστήματα συνεχίζουν να προσφέρουν τη διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τους hard drives των laptops, που την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν το 1ΤΒ με τη διάθεση του Scorpio Blue της WD.

Οι σκληροί στα laptops είναι μικρότεροι και άρα τυπικά αποθηκεύουν λιγότερο όγκο δεδομένων. Για το λόγο αυτό η Hitachi έχει βάλει στόχο να κάνει τις μεταλλικές βάσεις πιο πυκνές, η εταιρεία όμως δεν είναι ακόμα σε θέση να εικάσει πότε ένας 2TB σκληρός θα είναι έτοιμος για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Windows 7 χωρίς IE; Μάλλον όχι!

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα σχέδιά της για διάθεση του νέου της λειτουργικού χωρίς το Internet Explorer.

Με την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι νομοθέτες θα δώσουν το πράσινο φως για την προτεινόμενη "ballot screen" και αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις από κατασκευαστές PC και επιχειρησιακούς πελάτες, η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποσύρει τα σχέδιά της για την ευρωπαϊκή διάθεση των Windows 7Ε χωρίς τον Internet Explorer.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που έχει προτείνει η εταιρεία να εφαρμοστεί –εφ' όσον βέβαια πάρει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- είναι αντί τα Windows 7 να κυκλοφορήσουν χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ήδη ο ΙΕ, να τοποθετηθεί μια "ballot screen" η οποία θα εμπεριέχει τους πιο δημοφιλής browsers, δίνοντας το περιθώριο στους χρήστες να διαλέξουν οι ίδιοι τον πλοηγό της αρεσκείας τους.

Στο blog post που ανάρτησε ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Dave Heiner, δηλώνει ότι ........

"H ballot screen θα κάνει σαφές στους χρήστες των Windows ότι έχουν επιλογές, όσον αφορά στο Web browsing λογισμικό".
Σύμφωνα με το blog post, οι χρήστες θα χρειάζεται απλά να κάνουν κλικ στο link που "θα τους συνδέει απευθείας με τους Web servers των ποικίλων browsers". Πάραυτα, υπάρχουν αρκετά ζητήματα με το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο όπως αξίζει να σημειωθεί, αποτελεί ακόμα απλά μια πρόταση αφού η EU δεν έχει δώσει ακόμα έγκριση για την εφαρμογή της.

Παραδείγματος χάριν, αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι ο Internet Explorer 8 παραμένει στην πιο περίοπτη θέση. Φαίνεται πως η Microsoft επέλεξε τη σειρά με την οποία εμφανίζονται η browsers βάσει της κίνησης της αγοράς, με τον Firefox της Mozilla να είναι δεύτερος, τον Safari τρίτο, τον Google Chrome τέταρτο και τελευταίο τον Opera.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Heiner, οι χρήστες που θα αποκτήσουν τα Windows 7 θα κληθούν να επιλέξουν οι ίδιοι τον browser της αρεσκείας τους " σχεδόν αμέσως μόλις αρχίσουν να διαμορφώνουν το καινούριο τους λειτουργικό σύστημα".
Αξιοσημείωτο είναι, βέβαια, το γεγονός ότι αν κάποιος χρήστης έχει ορίσει κάποιον διαφορετικό Web browser ως προκαθορισμένο, το παράθυρο με την "ballot screen" δεν θα εμφανιστεί καθόλου.

Επίσης, μαζί με το γεγονός ότι οι κατασκευαστές PC και laptops έχουν απόλυτη ελευθερία ως προς το ποιον browser να επιλέξουν για τα συστήματά τους, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν σφοδρό ανταγωνιστικό πόλεμο, ιδιαίτερα με την Google, ώστε να είναι ο Chrome ο προκαθορισμένος browser. Αν αυτό συμβεί, o Chrome θα είναι σε πιο ευνοϊκή θέση από ότι ο IE, αφού οι χρήστες δεν θα ερωτούνται αν επιθυμούν να τον αλλάξουν.

Όπως διευκρίνισε ο Heiner, η "ballot screen"δεν θα εφαρμοστεί σε όλα τα νέα PCs, αλλά θα είναι περιορισμένο στις χώρες της Ευρώπης. "Αν γίνει αποδεχτή η πρότασή μας από την Επιτροπή, θα αναβαθμίσουμε τα συστήματα με Windows XP και Vista σε όλη την Ευρώπη, με την "ballot screen" ειδικά διαμορφωμένη για το καταναλωτικό κοινό".

Η εκδίκηση της Microsoft. Ακριβότερα στην Ευρώπη τα Windows 7.

Η Microsoft χτυπά την Ευρώπη με υπέρογκες τιμές για τις Anytime Upgrades των Windows 7

Μπορεί η Microsoft να αρνείται ότι υπερχρεώνει τους Ευρωπαίους με τις τιμές για τα Windows 7, πάραυτα έρευνες δείχνουν ότι οι καταναλωτές της Γηραιάς Ηπείρου θα αναγκαστούν να πληρώσουν έως και 163% περισσότερο, σε σχέση με την Αμερική, για να αποκτήσουν κάποιες από τις Windows Anytime Upgrades (WAU).

Στα τέλη Ιουνίου, ο Bill Veghte, SVP της ..........

επιχειρηματικής ομάδας των Windows, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς μιας βρετανικής εφημερίδας ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα πληρώσουν μεγαλύτερο αντίτιμο για την απόκτηση του νέου OS, εξαιτίας της κίνησης που έκανε η εταιρεία να μη συμπεριλάβει τον Internet Explorer στα Windows 7.

Αλλά οι τιμές για τις νέο ανακοινωθέντες Anytime Upgrades θα είναι ακόμα πιο τσουχτερές για του καταναλωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Anytime Upgrades επιτρέπουν στους χρήστες να αναβαθμίσουν τις εκδόσεις των Windows 7. Παραδείγματος χάρη, αν κάποιος αγοράσει τη βασική έκδοση, Starter Edition, η οποία είναι και η φθηνότερη, με τις Anytime Upgrades μπορεί να αναβαθμίσει το λειτουργικό στην Home Premium, απλά αγοράζοντας ένα product key που "ξεκλειδώνει" τα χαρακτηριστικά της πιο ακριβής έκδοσης.

Σύμφωνα με τη λίστα τιμών της Microsoft –που διέρρευσε στο Internet- οι βρετανοί καταναλωτές θα πληρώσουν μέχρι και 104% για τις WAU, ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση. Οι τιμές που αντιστοιχούν σε ευρώ είναι ακόμα πιο τσουχτερές. Στη Γαλλία και τη Γερμανία, για να γίνει αναβάθμιση από την Home Premium στην Professional, το ποσοστό ανεβαίνει ακόμα παραπάνω φτάνοντας το 163%.

Οι Anytime Upgrades θα γίνουν διαθέσιμες στις 22 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα, δηλαδή, της κυκλοφορίας των Windows 7.

Πηγή: PC World

ΣΧΟΛΙΟ
Μα καλά. τι μυαλά κουβαλάνε στην Microsoft??? Όταν ο θεός έβρεχε μυαλό αυτοί κρατούσαν ομπρέλα???
Θεωρούν ότι αν τα πουλήσουν πολύ ακριβότερα στην Ευρώπη θα είναι υπέρ τους???
ΟΥΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΛΑΚΑΣ δεν θα το έκανε αυτό.
Πιστεύουν ότι οι περισσότεροι θα αγοράσουν το υποπροϊόν τους υπερτιμολογημένο και δεν θα βάλουν πειρατικό αντίγραφο???
ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ είναι στην Microsoft?????


Mozilla κλείνει το Firefox e-store μετά από παραβίαση ασφαλείας

Η Mozilla ρίχνει τις ευθύνες στην εταιρεία υπεύθυνη για τη backend λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος, για την παραβίαση ασφαλείας που υπέστη το διαδικτυακό της κατάστημα.

Η Mozilla "έκλεισε τα παράθυρα" στο Firefox e-store, το βράδυ της Τρίτης, μετά την ανακάλυψη ότι η εταιρεία που προσέλαβε για να χειρίζεται το backend κομμάτι του καταστήματος της, παραβιάστηκε από hackers.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η εταιρεία, GatewayCDI, που αυτοχαρακτηρίζεται ως "διανομέας προϊόντων προώθησης", ειδοποίησε τη Mozilla ή η δεύτερη ανακάλυψε την παραβίαση με κάποιον άλλον τρόπο. Σύμφωνα με την προειδοποίηση που ανάρτησε η Mozilla στο Web site της, πάρθηκε άμεσα η απόφαση να κλείσει προληπτικά το Mozilla Store ώστε να μην ζημιωθούν περαιτέρω χρήστες.

Η ανακοίνωση της Mozilla δεν παρείχε λεπτομέρειες ως προς την αιτία της παραβίασης ή τι πληροφορίες μπορεί οι hackers να έκλεψαν, αλλά ......

όπως επισημάνθηκε έγινε άμεση ενημέρωση στους χρήστες των οποίων τα δεδομένα παραβιάστηκαν.

Πηγή: PC World

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 9ης Αυγούστου 2009

Ele9.jpg (658 KB) 8arr09.jpg (224 KB)