Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009

Σε φούρνο Ζίμενς ψήνονται οι εκλογές

Στον... φούρνο της Ζίμενς ψήνονται πλέον και οι εκλογές. Σε κατάσταση σύγχυσης και αμηχανίας, τα κομματικά επιτελεία σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν από προχθές να διαγνώσουν τις επιπτώσεις που προκαλεί η παρέμβαση του Μιχ. Χριστοφοράκου, μέσα σε ένα οιονεί προεκλογικό τοπίο.

Επιτελικά στελέχη και των δύο κομμάτων εκτιμούν ότι η ολική επαναφορά του σκανδάλου στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να καθορίσει και τις τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού για το σχέδιο των πρόωρων εκλογών. «Η Ζίμενς είναι μια νέα παράμετρος, που την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρχε στον σχεδιασμό. Και προφανώς αλλάζει τα δεδομένα», έλεγε χθες κορυφαίος υπουργός που συγκαταλέγεται στους τακτικούς συνομιλητές του Κων. Καραμανλή. Υπό τον φόβο νέων αποκαλύψεων, στο κυβερνητικό επιτελείο ποντάρουν πλέον πολλά στην έκδοση Χριστοφοράκου, η οποία ευελπιστούν ότι θα μπορούσε να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα προβληθεί ως απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη «συγκάλυψη» της ζοφερής υπόθεσης.

Η ευθεία εμπλοκή της Ν.Δ. στο σκάνδαλο, μέσα από την καταδικαστική απόφαση για ........

τον Μιχ. Χριστοφοράκο στο Μόναχο, έχει βραχυκυκλώσει τους επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, οι οποίοι επιχειρούν να απαξιώσουν τον άλλοτε πανίσχυρο γενικό διευθυντή της Ζίμενς Ελλάδος και να πλήξουν την αξιοπιστία του. Στο παρασκήνιο, πάντως, επιχειρούν να στρέψουν τους προβολείς στο ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «περισσότερο ένοχο» μετά και την εμπλοκή ενός ακόμη κεντρικού στελέχους του, του Κων. Γείτονα, που ακολουθεί τον Θόδ. Τσουκάτο.

Ο συμψηφισμός. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού παραδέχονταν χθες ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να κινηθεί στη γραμμή του «συμψηφισμού» των ευθυνών. Πρώτον, επειδή θα ακυρώσει τη βασική θέση της ότι ουδέποτε ενεπλάκη, ως κομματικός μηχανισμός, στο σκάνδαλο και δεν έφτασε στα ταμεία της Ρηγίλλης «ούτε ένα ευρώ από τη Ζίμενς» και, δεύτερον, επειδή τα όποια πολιτικά κέρδη μπορούσε να προσδοκά από την ανάμειξη του ΠΑΣΟΚ έχουν προεξοφληθεί, όπως έδειξαν και οι κάλπες των ευρωεκλογών. Την εκτίμηση αυτή, όπως έλεγαν, μπορεί να αλλάξουν τυχόν αποκαλύψεις για βαθύτερη εμπλοκή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση, οι οποίες όμως για προφανείς λόγους δεν μπορεί να προέρχονται αποκλειστικά από τον Μιχ. Χριστοφοράκο. Θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι θα επιχειρηθεί η στοχοποίηση του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο από Μαξίμου και Ρηγίλλης θα καλέσουν να δεσμευθεί- όπως ο κ. Καραμανλής- ότι επί των ημερών του στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ δεν έφτασε «μαύρο» χρήμα στα κομματικά ταμεία. Γραμμή άμυνας. Επιτελικά κομματικά στελέχη εμφανίζονταν χθες πεπεισμένα ότι οι «βόμβες» Χριστοφοράκου, που θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τη Ρηγίλλης, θα περιοριστούν στις αναφορές για συμφωνίες με τον εκλιπόντα Γιάννη Βαρθολομαίο, γενικό διευθυντή της Ν.Δ. το κρίσιμο διάστημα. Σε αυτό το σημείο θεωρούν ότι μπορεί να στήσουν μια επαρκή γραμμή άμυνας, προστατεύοντας και την αξιοπιστία του Κων. Καραμανλή. Δεν αποκλείουν, ωστόσο, να παρουσιαστούν στοιχεία για προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, από τα οποία θα επιχειρήσουν να διαχωρίσουν το επίσημο κόμμα.

Είναι προφανές ότι η διαφοροποίηση γίνεται και υπό το βάρος των αποκαλύψεων που έχουν προηγηθεί για τις σχέσεις του κ. Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη, τον Μιχ. Λιάπη και άλλα γαλάζια στελέχη. Με στόχο να προλάβει μια τέτοια εξέλιξη, άλλωστε, ο γραμματέας της Ν.Δ. Ελ. Ζαγορίτης τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι «μπορεί να δεσμευθεί για το κόμμα και όχι για τα πρόσωπα». Η θέση αυτή, πάντως, προκαλεί και εσωτερικές αντιδράσεις, καθώς κομματικά στελέχη θεωρούν ότι «έτσι ρίχνεται στην πυρά και ο Γ. Βαρθολομαίος, χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Αναμένουν τις δημοσκοπήσεις τέλος Αυγούστου

Oι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο βάζουν σε νέα βάση και την ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση για το σχέδιο των πρόωρων εκλογών. Η πλευρά που προκρίνει την επίσπευση των εκλογών θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει ακόμη έναν λόγο για να μην αφήσει τον χρόνο να τρέξει, γιατί τότε κινδυνεύει να εγκλωβιστεί μέσα στο σκάνδαλο, ενώ όσοι ποντάρουν στον Μάρτιο του 2010 για τις κάλπες, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «μπορεί να αξιοποιήσει τους επόμενους μήνες για να κρατήσει στη γωνία το ΠΑΣΟΚ». Στελέχη που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, τονίζουν ότι ο Πρωθυπουργός αναμένει τις δημοσκοπήσεις στο τέλος Αυγούστου, για να καταγραφούν πλέον και οι επιπτώσεις από τις «βόμβες» Χριστοφοράκου. Και δεν αποκλείουν, εάν από τις εξελίξεις έχουν πληγεί και τα δύο κόμματα και έχουν υποχωρήσει τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για κάλπες το φθινόπωρο, αφού θα εξυπηρετείται- όπως λένε- ο βασικός στόχος της μη αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σε 2 χρόνια θα τελειώσει ο αυτοκινητόδρομος

ΝΕΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ

Το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο που παρακάμπτει τις στροφές της Μεγαλόπολης θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2009.
Το τμήμα Τρίπολη - Αθήναιο, που περιλαμβάνει και τη σήραγγα Καλογερικού, θα ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο του 2010.
Το υπόλοιπο τμήμα, από το Λεύκτρο μέχρι την Καλαμάτα, προβλέπεται να δοθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2011 και ο κλάδος προς Σπάρτη το Σεπτέμβριο του 2012.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, παραδίδοντας στην κυκλοφορία τη δεύτερη σήραγγα στο Αρτεμίσιο.
Σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψή του το φθινόπωρο του 2008 στην Τσακώνα, το ......

χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων μέχρι την Καλαμάτα πάει λίγους μήνες πίσω, ενώ πίσω -μέχρι ένα χρόνο- φαίνεται να πηγαίνει και το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα.

Προσδιόρισε, επίσης, ότι οι εργασίες βελτίωσης στο τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτιο του 2010, εκτός της σήραγγας της Στέρνας και της παραλλαγής στο Σπαθοβούνι, που θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο του ιδίου χρόνου.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο υπουργός ήταν ο πρώτος που με το αυτοκίνητό του πέρασε από τη νέα σήραγγα.
Στις δηλώσεις του ο κ. Σουφλιάς επεσήμανε ότι η σήραγγα Αρτεμισίου είναι έργο - σύμβολο αλλαγής και προοπτικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Οπως δήλωσε, η υφιστάμενη σήραγγα, ξεπερασμένη τεχνολογικά, δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας και ήταν ευτύχημα που δε θρηνήσαμε θύματα.

Παρατήρησε ότι ενώ οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κλάδου της σήραγγας Αρτεμισίου έπρεπε να ολοκληρωθούν το Μάρτιο του 2010, ολοκληρώνονται 6 μήνες περίπου νωρίτερα και γι’ αυτό συνεχάρη τον όμιλο “Μορέα” που εκτελεί το έργο.
Επιβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου, προσωρινά η κυκλοφορία στο Αρτεμίσιο θα διεξάγεται και από τη νέα σήραγγα (κατεύθυνση προς Αθήνα) και από την υφιστάμενη (κατεύθυνση προς Τρίπολη), σε μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και αν χρειάζεται, θα παραδίδεται στην κυκλοφορία η δεύτερη λωρίδα στην παλιά σήραγγα.

Αμέσως μετά και μέχρι το Νοέμβριο η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο από τη νέα σήραγγα, προκειμένου να εκτελεστούν ευρείας κλίμακας εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της παλιάς, ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας των σύγχρονων σηράγγων (ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, ανακατασκευή οδοστρώματος, ολοκλήρωση συνδετήριων στοών ασφαλείας κ.λπ).

Σημείωσε ότι «η ολοκλήρωση της σήραγγας Αρτεμισίου, σε συνδυασμό με τις νέες σήραγγες που κατασκευάζονται στις περιοχές του Νεοχωρίου και της Στέρνας, αλλά και με τις υπόλοιπες εργασίες που πραγματοποιούνται (κατασκευή λωρίδας έκτακτης ανάγκης, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, βελτίωση χάραξης σε προβληματικά σημεία, αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας κλπ.) θα αναβαθμίσει ριζικά το επίπεδο οδικής ασφάλειας του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης και θα μειώσει σημαντικά το χρόνο μετακίνησης κατά 15 λεπτά τουλάχιστον».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη είναι ένας από τους πέντε “Δρόμους Ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας”, τους νέους μεγάλους αυτοκινητόδρομους συνολικού μήκους 1.417 χλμ. και συνολικού προϋπολογισμού 8,6 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 6,1 δισ. ευρώ είναι ιδιωτικές επενδύσεις) που κατασκευάζονται.
Η Ελλάδα αλλάζει με τα μεγάλα έργα». Και επανέλαβε ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος 205 χλμ. και συνολικό κόστος 1 δισ. 79 εκ. ευρώ.
Τα 123 χλμ. είναι το νέο τμήμα από την Τρίπολη στην Καλαμάτα και από το Λεύκτρο στην Σπάρτη και τα 82 χλμ. αφορούν την ανακατασκευή και λειτουργική αναβάθμιση του υπάρχοντος αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη.

Τον κ. Σουφλιά υποδέχθηκαν στο Αρτεμίσιο οι υφυπουργοί Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος, οι νομάρχες Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, Λακωνίας Κωνσταντίνος Φούρκας, Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος, δήμαρχοι, οι επικεφαλής του “Μορέα” Δημήτρης Κούτρας και Αλέξανδρος Γεωργόπουλος και ο διευθυντής Εργων Πελοποννήσου του ΥΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Καρνέσης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών.

1_23.jpg (38 KB) 2_14.jpg (12 KB) 4_3.jpg (28 KB)

Πηγή: Ελευθερία

Άλλοi τρεις νέοι φωτοβολταϊκοί στη Μεσσηνία

Συνολική ισχύ 14,7 MW θα παράγουν οι τρεις νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί που προγραμματίζεται να εγκατασταθούν στη Μεσσηνία, ένας στην Πυλία και δύο στην Τριφυλία.
Ειδικότερα, η κατ’ αρχήν θετική γνωμοδότηση που έστειλε η αρμόδια διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας αφορά: .........

α) σταθμό ισχύος 4,9 MW της εταιρείας «WDP Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΕΠΕ», στη θέση Πύλος Ι ή Κρεβατού, στην Πύλο

β) σταθμό ισχύος 4,9 MW της εταιρείας «Σόλαρ Παρκ Χονδροβούνι Ε.Ε.» στη θέση Χονδροβούνι Γαργαλιάνων και

γ) σταθμό ισχύος 4,9 MW «WDP Φωτοβολταϊκές Εφαρμογές ΕΠΕ», στη θέση Αγριλιά Μπάκα Γαργαλιάνων.

Οι σταθμοί αυτοί -ο καθένας από τους οποίους θα αποτελείται από 29.290 φωτοβολταϊκά πλαίσια- θα διασυνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ, ο πρώτος με τον υποσταθμό Πύλου, ο δεύτερος με τον υποσταθμό Κυπαρισσίας - Καλού Νερού και ο τρίτος με το σταθμό Κυπαρισσίας.

Πηγή: Ελευθερία

Πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης για τη σταφίδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για τη σταφίδα και την ολοκληρωμένη διαχείριση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Στην εκδήλωση συζητήθηκαν πέρα από τις νέες κατευθύνσεις για την καλλιέργεια και οι εξελίξεις για την φετινή χροnιά όσον αφορά την συγκέντρωση και την διαχείριση του προϊόντος.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει στροφή προς την εφαρμογή ολοκληρωμένη διαχείρισης στην καλλιέργεια της σταφίδας, ενώ από την άλλη όσον αφορά την φετινή χρονιά αν και ακόμη δεν ανακοινώθηκε τιμή από τον πρόεδρο της ΣΚΟΣ για την φετινή συγκομιδή - κάτι που είπε θα γίνει στο τέλος του μήνα- τόνισε όμως ότι δεν θα είναι κάτω από τα περυσινά επίπεδα.

Βασικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αιγίου Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο ...........

διευθυντής της ΕΑΣ Μεσσηνίας Δημήτρης Ραπτέας και ο εμπορικός διευθυντής Κώστας Λύρης.
Οι οποίοι και κάλεσαν τους παραγωγούς να ενταχθούν στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη σταφιδοκαλλιέργεια με την ένταξή τους στο μέτρο 1.1.3.2.
Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση τάχθηκαν και τα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής. Χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Παγάνης σημείωσε ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι μονόδρομος στην καλλιέργεια, αφού και εύκολα μπορεί να εφαρμοστεί στην καλλιεργητική πρακτική που ακολουθούν σήμερα οι παραγωγοί, αφού δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά, ενώ από την άλλη θα μπορούν να πιστοποιήσουν την καλλιέργεια του προϊόντος τους που θα είναι ένα πλεονέκτημα για αυτούς στις αγορές που απευθύνονται.

Από όλους δε επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει στροφή προς αυτή την κατεύθυνση και η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να αγκαλιαστεί.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ και πρόεδρος της ΕΑΣ Πύργου Γεράσιμος Καλοίμορος, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της περυσινής χρονιάς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το εγχείρημα που έγινε με τη συγκέντρωση και τη διαχείριση της σταφίδας από την ΣΚΟΣ πέτυχε και είχε θετικά αποτελέσματα.
Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Καλοίμορος, θέλουν να κινηθούν και πάλι αν και επισήμανε ότι φέτος υπάρχουν κάποιες επιπλέον δυσκολίες που έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες, με κύριο τη γενικότερη οικονομική ύφεση που υπάρχει, αλλά και την υποτίμηση της αγγλικής λίρας.

Οσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα της τιμής για την φετινή χρονιά, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πύργου είπε πως δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι, υπογράμμισε όμως ότι σίγουρα θα είναι η περυσινή τιμή, η οποία να θυμίσουμε ήταν στο 1,02 ευρώ, και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει.
Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με τους παραγωγούς καθώς παραβρέθηκαν αρκετοί στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την προοπτική του προϊόντος.

Πηγή: Ελευθερία

Τρέμουν νέες αποκαλύψεις Χριστοφοράκου στην Νέα Δημοκρατία

Τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens είναι υποχρεωμένος πλέον να συνυπολογίσει προτού λάβει τις αποφάσεις του για τον χρόνο των εκλογών ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή «γαλάζιων» στελεχών στο σκάνδαλο ανατρέπουν πλήρως την εικόνα που ο ίδιος επιχείρησε να δημιουργήσει.

Στην κυβέρνηση δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που εκτιμούν ότι το σκάνδαλο και τα όσα πρόκειται να αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες θα συμπαρασύρουν τη ΝΔ και θα πλήξουν το ήδη τραυματισμένο από τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και των άγονων γραμμών κύρος της κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής, πάντως, τα στελέχη της Ρηγίλλης και οι κορυφαίοι υπουργοί, επιμένουν στη.......

«γραμμή» που ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσίασε πριν από τις ευρωεκλογές, ότι «κανένα ευρώ ή μάρκο δεν μπήκε στη ΝΔ από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens». Ωστόσο, μετά την αναφορά του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρείας κ. Μ. Χριστοφοράκου στο όνομα του επί σειρά ετών γενικού διευθυντή (και υπευθύνου για τα οικονομικά) Γ. Βαρθολομαίου, η τοποθέτηση αυτή δεν πείθει. Οπως τονίζουν βουλευτές της ΝΔ που εμβρόντητοι πληροφορήθηκαν χθες το περιεχόμενο της κατάθεσης Χριστοφοράκου, η κοινή γνώμη έχει εδραιωμένη άποψη ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο.

Αυτό ωστόσο που φοβούνται τώρα στη Ρηγίλλης και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι τόσο η εμπλοκή του ονόματος του Γ. Βαρθολομαίου, καθώς ελπίζουν ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν θα μπορέσει να αποδείξει τίποτα, όσο την ενδεχόμενη εμπλοκή ονομάτων πρώην ή και νυν υπουργών.

Στη ΝΔ γνωρίζουν, άσχετα εάν δεν το παραδέχονται δημόσια, ότι το σκάνδαλο της Siemens δεν σταμάτησε το 2004 και δεν αποκλείουν ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας για διαπραγματευτικούς λόγους να αποκαλύψει στη συνέχεια και επαφές που είχε με μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή. «Εάν αυτό συμβεί, τότε θα έρθουμε σε πολύ δύσκολη θέση σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο», ανέφερε χθες έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας του κυβερνώντος κόμματος.

Βαριά σκιά
Ουσιαστικά, αυτό που εννοεί είναι ότι το σκάνδαλο της Siemens θα κυριαρχήσει και θα ρίξει τη βαριά σκιά του και στη ΝΔ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είτε οι κάλπες στηθούν μέσα στο φθινόπωρο, είτε τον Μάρτιο του 2010.

Το κλίμα της έντονης ανησυχίας που επικρατεί από το απόγευμα της Τετάρτης στη Ρηγίλλης και στο Μέγαρο Μαξίμου, πιστοποιείται από τις διαρροές που κάνουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία αρνούνται πεισματικά να διαβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει ανάμειξη «γαλάζιων» ονομάτων στο σκάνδαλο. Επιμένουν να μιλούν μόνο για το κόμμα και δηλώνουν άγνοια για τα πρόσωπα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens είναι σαφές ότι επηρεάζουν ήδη και τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον χρόνο των εκλογών. Οι υποστηρικτές του σεναρίου του φθινοπώρου επιμένουν τώρα ότι ο κ. Καραμανλής έχει έναν λόγο περισσότερο να «στήσει» κάλπες τον Οκτώβρη, καθώς η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη, εάν υπάρξουν αποκαλύψεις για εμπλοκή ή έστω φημολογούμενη εμπλοκή πρώην ή νυν υπουργού.

«Ο Μάρτιος είναι πολύ μακριά για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις, ενώ τώρα μπορούμε να ποντάρουμε πάνω στα δύο ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν ακουστεί και να επιμείνουμε ότι το χρώμα του σκανδάλου είναι μόνο πράσινο», λένε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος επιστρέφει τη Δευτέρα στο γραφείο του, καλείται μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, καθώς το καθεστώς ακυβερνησίας που επικρατεί είναι βέβαιο ότι θα του κοστίσει πολιτικά. Σε ό,τι αφορά τη Siemens αναμένεται να επιμείνει μέχρι τέλους στο ότι η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας , αλλά είναι αβέβαιο το αν θα μπορέσει να ισχυριστεί το ίδιο και για μεμονωμένα πρόσωπα του κόμματός του.

ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ
Προσπάθεια αποδόμησης του Μιχ. Χριστοφοράκου


Την αξιοπιστία του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens έχει θέσει από χθες στο στόχαστρό της η ΝΔ, σε μια προσπάθεια να αμυνθεί απέναντι στις καταγγελίες του κ. Χριστοφοράκου για εμπλοκή στο σκάνδαλο και «γαλάζιων» στελεχών. Είναι χαρακτηριστική η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Λ. Ζαγορίτης, ο οποίος σε δηλώσεις του (ραδιοφωνικός σταθμός Αλφα) τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι προφανές ότι συκοφαντεί και προβοκάρει. Ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος. Είναι υπόλογος απέναντι στη Δικαιοσύνη και τη γερμανική και την ελληνική. Εν προκειμένω προσπαθεί να βρει τρόπους για να ελαφρύνει τη θέση του».

«Ο κατηγορούμενος», συνέχισε, «δικαιούται να λέει το οτιδήποτε. Στην Ελλάδα ανωμοτί καταθέτει. Δεν ορκίζεται καν ο κατηγορούμενος. Προσπαθεί να βρει τρόπους για να ελαφρύνει τη θέση του. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Χριστοφοράκος προσπαθεί να πάρει δεδικασμένο, να πέσει στα μαλακά στη Γερμανία και λέει αυτά τα οποία λέει, τουλάχιστον όσον αφορά τη ΝΔ».

Ο κ. Ζαγορίτης επέρριψε και πάλι το σύνολο των ευθυνών για το σκάνδαλο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας: «Με το ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν τις συμβάσεις, οι οποίες -σημειώνω- δεν εκτελέστηκαν επί ΝΔ, δηλαδή δεν έγινε παραλαβή οριστική του C4I. Αντίθετα μπήκαν ποινικές ρήτρες ύψους εκατομμυρίων ευρώ».

Πηγή: Εθνος

Αργία 15 Αύγουστου: Με προσαύξηση 75% ο μισθός όσων δουλέψουν.

Προσαύξηση 75% προβλέπεται για όσους εργαστούν στις 15 Αυγούστου, όπως αναφέρει το Κέντρο Πληροφόρησης της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης, οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν δικαιούνται να λάβουν, οι μεν ημερομίσθιοι το συνηθισμένο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους.

Οι μισθωτοί που δεν θα απασχοληθούν στις 15 Αυγούστου δικαιούνται το συνήθως καταβαλλόμενο για τη συγκεκριμένη ημέρα ημερομίσθιό τους ή τον μισθό τους, αν πρόκειται για ημερομίσθιους και αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό αντίστοιχα.

Η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι δεν τίθεται θέμα μετάθεσης της γιορτής, ενώ το ημερομίσθιο της .........

15ης Αυγούστου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να προσμετρήσουν την ημέρα αυτή στις εργάσιμες της άδειας.

Τέλος, δεν δικαιούνται κανένα ημερομίσθιο οι μισθωτοί που θα απέχουν από την εργασία τους για τους δικούς τους λόγους, αν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις αργίες.

Φορολογία καρτοκινητών: Μπορεί να περιμενει λίγο ο φόρος.

Χρονικό περιθώριο έως τις 15 Σεπτεμβρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να επιβάλουν τον νέο φόρο στα καρτοκινητά. Οι καταναλωτές μπορούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να αγοράζουν κάρτες χωρίς να πληρώνουν το “χαράτσι” του 12%.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέληξε την Παρασκευή στη συγκεκριμένη απόφαση προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να...ξεστοκάρουν.

Τα περίπτερα και τα εμπορικά καταστήματα, αυτή τη στιγμή είναι γεμάτα από κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας οι οποίες δεν προβλέπουν την επιβολή του φόρου.
Έτσι, η απόφαση με ημερομηνία 31/08 ορίζει ........

ότι “αποφασίζουμε την καθιέρωση μεταβατικού χρονικού διαστήματος από 01/08/2009 έως 15/09/2009 εντός του οποίου οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, δύνανται να διαθέτουν στο εμπόριο κάρτες ομιλίας, ή κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας που δεν περιλαμβάνουν το τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας”.

Τις κάρτες που θα αγοράσουν από τώρα και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι καταναλωτές, μπορούν να τις ενεργοποιήσουν και μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου χωρίς να επιβαρυνθούν. Αντίθετα, όσοι αγοράσουν κάρτες μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, θα πληρώνουν κανονικά τον νέο φόρο. Όσο για τους συνδρομητές με συμβόλαιο, αυτοί θα πληρώσουν τον νέο φόρο από την 1η Αυγούστου καθώς η παράταση του υπουργείου Οικονομικών αφορά μόνο στα καρτοκινητά. Το ύψος της επιβάρυνσης φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα:Ορίστηκαν τα νέα τέλη κινητής τηλεφωνίας.

Τις διατάξεις σχετικά με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και στην επιβολή τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας κοινοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Το τέλος αυτό υπολογίζεται για κάθε μηνιαίο λογαριασμό κάθε σύνδεσης και ορίζεται ως εξής σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα: ............


Λογαρισμός μέχρι και 50 ευρώ: 12%

Από 50,01 μέχρι και 100 ευρώ: 15%

Από 100,01 μέχρι και 150 ευρώ: 18%

Από 150,01 και άνω: 20%

Το τέλος κινητής τηλεφωνίας υπολογίζεται προ του φόρου προστιθέμενης αξίας για κάθε λογαριασμό κάθε σύνδεσης, σύμφωνα με την παραπάνω προκαθορισμένη κλίμακα.

Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται συνολικά για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσοι και οι μήνες. Στην περίπτωση αυτή, για την εξεύρεση του τέλους ο λογαριασμός επιμερίζεται σε τόσα ίσα μέρη, όσα είναι και οι μήνες για τους οποίους εκδίδεται, εφόσον από αυτόν δεν προκύπτει διαφορετικός επιμερισμός.

Για την εξεύρεση του κλιμακίου του τέλους, λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός μηνιαίος λογαριασμός, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, χωρίς το φόρο προστιθέμενης αξίας.

Δηλαδή, εάν (πάγια μηνιαία τέλη + τέλη χρήσης) = 45 ευρώ, τότε το κλιμάκιο του τέλους που αντιστοιχεί, σύμφωνα με την παραπάνω κλίμακα, είναι το 12% και το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που επιβάλλεται, είναι 5,4 ευρώ. Δηλαδή, 12% επί 45 ευρώ = 5,4 ευρώ.

β) εάν (πάγια μηνιαία τέλη + τέλη χρήσης) = 103 ευρώ, τότε το κλιμάκιο του τέλους που αντιστοιχεί, σύμφωνα με την παραπάνω κλίμακα, είναι το 18% και το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που επιβάλλεται είναι 18,54 ευρώ.

Ο φόρος προστιθέμενης αξία επιβάλλεται μετά την εξεύρεση του τέλους αυτού και επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.

Στις περιπτώσεις που εκδίδεται ένας λογαριασμός, για πολλές συνδέσεις (εταιρικά πακέτα), το τέλος υπολογίζεται στην καθαρή αξία κάθε σύνδεσης.

Επίσης, έχει γίνει δεκτό ότι στις περιπτώσεις που για μία σύνδεση εκδίδονται περισσότεροι του ενός λογαριασμοί σε διαφορετικούς συνδρομητές, τότε το ανωτέρω τέλος επιβάλλεται σε κάθε έναν από τους λογαριασμούς αυτούς ξεχωριστά.

Για παράδειγμα, πρόγραμμα με βάση το οποίο, επιχείρηση προσφέρει στους υπαλλήλους της συνδέσεις με μηνιαίο όριο λογαριασμού τα 50 ευρώ, τότε εάν ο συνολικός λογαριασμός υπερβεί το όριο των 50 ευρώ για την σύνδεση, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εκδίδει χωριστό λογαριασμό στο όνομα της επιχείρησης για τα 50 ευρώ και άλλο λογαριασμό στο όνομα του υπαλλήλου - χρήστη του κινητού, με την επιπλέον διαφορά.

Το τέλος το εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη ΔΟΥ που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος τους, με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο που γίνεται η εξόφληση του λογαριασμού.

Σε ό,τι αφορά το τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας, υπολογίζεται ως ποσοστό 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας των καρτοκινητών τηλεφώνων.

Το τέλος αυτό υπολογίζεται επί της αξίας του παρεχόμενου χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας των καρτοκινητών τηλεφώνων, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο αυτός χορηγείται. Το τέλος υπολογίζεται προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Cinema κάτω απο τα άστρα στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών. Με την τανία " Έρωτας Αλα Ελληνικά " συνεχίζονται οι προβολές.

Με την ταινία "Έρωτας αλα Ελληνικά" συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης στο Αίθριο του Δημαρχείου των Φιλιατρών φυσικά κάτω από τ' αστέρια.
Η Ελληνικής Καταγωγής Νία Βαρντάλος πρωταγωνιστεί στην ταινία του Ντόναλντ Πέτρι.

H ταινία θα προβαλλεται απο σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 17 Αυγούστου.
Η ώρα έναρξης είναι στις 21:30.

Η Γεωργία (Νία Βαρντάλος) είναι μια Ελληνο- Αμερικανίδα ξεναγός που αναλαμβάνει την περιήγηση στα αρχαιοελληνικά μνημεία μιας ομάδας τουριστών που κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για αυτά παρά μόνο για το πώς θα ψωνίσουν και θα διασκεδάσουν περισσότερο.

Όλα φαίνονται να πηγαίνουν στραβά μέχρι που ένας ιδιόρρυθμος τουρίστας από το γκρουπ, ο Ιρβ Γκόρντον (Ρίτσαρντ Ντρέιφους), καταλαβαίνοντας ότι η ξεναγός τους έχει απογοητευτεί πλήρως από αυτούς, αποφασίζει να τη βοηθήσει ώστε να δει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Της δείχνει πώς να διασκεδάσει και την οδηγεί στο ........

να ανακαλύψει τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο του ήσυχου αλλά ιδιαίτερα γοητευτικού Έλληνα οδηγού του τουριστικού λεωφορείου, Πούπι (Αλέξης Γεωργούλης).

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία θα βρείτε εδώ

Το πρόγραμμα των θερινών προβολών θα το βρείτε πατώντας εδώ.

Νέα επιτόκια από την ATEbank

Η ΑΤΕbank προχωρά σε μειώσεις επιτοκίων, οι οποίες θα ισχύσουν από Δευτέρα 17-08-09, και έχουν ως ακολούθως:

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Μειώνεται κατά 0,20% το ελάχιστο περιθώριο προσαύξησης στο κυμαινόμενο επιτόκιο του προγράμματος “Στέγη Euribor 3M”.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Το επιτόκιο του καταθετικού λογαριασμού «Όλυμπος Υπερταμιευτήριο» διαμορφώνεται στο 1,60% για ποσά από 5.000€ και άνω.

Αναλυτικές πληροφορίες τόσο για τα ..........

επιτόκια όλων των δανείων όσο και τα επιτόκια καταθετικών λογαριασμών της ΑΤΕbank είναι διαθέσιμες στα καταστήματα της Τράπεζας, καθώς και στην ιστοσελίδα www.atebank.gr

Ανώφελο το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων λόγω της νέας γρίπης, αναφέρει η ΕΕ

Είναι ανώφελο να κλείσουν προληπτικά τα σχολεία ή να αναβληθεί η επιστροφή στις τάξεις, καθώς τα παιδιά θα βρεθούν σε κάθε περίπτωση αντιμέτωπα με τον ιό της νέας γρίπης Α (H1N1) στις πρώτες συγκεντρώσεις τους, αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ σε μια σειρά συστάσεων.

Κάθε χώρα παραμένει ελεύθερη να αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβει, επισήμανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζοντας την Πέμπτη μία γνωμοδότηση που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους αντιπροσώπους των κρατών-μελών στη διάρκεια συνόδου της επιτροπής της ΕΕ για την υγειονομική ασφάλεια.

«Τα κράτη-μέλη δεν βλέπουν την ανάγκη, προς το παρόν, να διατάξουν προληπτικά το μαζικό κλείσιμο των σχολείων» αναφέρει η αρμόδια επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

«Συνιστούν, πάντως, το κλείσιμο σχολείων τοπικά, εφόσον διαγνωστούν κρούσματα .......

μεταξύ των μαθητών, με στόχο να καθυστερήσει η μετάδοση του ιού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι «η χρησιμότητα αυτής της προσέγγισης εξαρτάται σαφώς από την ταχύτητα των ενεργειών».

Οι ειδικοί συνιστούν εξάλλου να αποφεύγονται άλλες μορφές παιδικών συγκεντρώσεων.

«Ο στόχος είναι να αποφύγουν οι γονείς να δημιουργήσουν παράλληλες δομές, στις οποίες να συγκεντρώνονται τα παιδιά σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία, επειδή κάτι τέτοιο απλώς θα μετέθετε το πρόβλημα» εξήγησε ένας ειδικός.

Η επιτροπή για την υγειονομική ασφάλεια συνεχίζει τις συνεδριάσεις της ώστε να διατυπώσει συστάσεις για τον εμβολιασμό. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προβούμε σε ανακοίνωση μέσα στις ερχόμενες ημέρες» δήλωσε ο Ντένις Αμποτ, εκ των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: in.gr

Φτιάξτε e-mail μιας χρήσης

Απο σήμερα λειτουργεί το http://www.zor.gr πρωτοποριακό για την Ελλάδα αφού παρέχει e-mail μιας χρήσης.

Φτιάξτε e-mail με ένα κλικ που μετά από 30 λεπτά έχει χαθεί."

Πηγή: ΤρωκτικόΔιορισμοί Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2009 - 2010

Το διορισμό 2.233 εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, καλώντας τους να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας στις οποίες διορίζονται για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από 18 Αυγούστου έως και 21 Αυγούστου 2009.

Αναλυτικά, για το σχολικό έτος 2009-2010 διορίζονται 2.233 εκπαιδευτικοί κλάδων:
ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ13, ΠΕ14.04, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ32, ΠΕ34, ΤΕ01 και ΔΕ01.

Ο πλήρης πίνακας των διοριστέων είναι εδώ σε μορφή Excel.

Από τους ανωτέρω, 20 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 διορίζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στους παραπάνω διοριστέους περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί εγγεγραμμένοι στον .........

πίνακα του «30μήνου», στον πίνακα του «24μήνου», στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών για την κάλυψη του ποσοστού 40% και οι περιλαμβανόμενοι στους πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 για την κάλυψη του ποσοστού 60%.

Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες διορίζονται για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από 18 Αυγούστου έως και 21 Αυγούστου 2009, και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που διορίστηκαν, μέχρι λήξεως του έτους για το οποίο διορίζονται.

Όλοι οι διοριζόμενοι εκπαιδευτικοί κατά το σχολικό έτος 2009-2010, οι διορισθέντες κατά τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη 2007-08 και 2008-09 οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει την Α' Φάση του προγράμματος εισαγωγικής επιμόρφωσης και από όλους τους πίνακες (30μηνο, 24μηνο, Ενιαίο Πίνακα Διορισμών, Πίνακα Διοριστέων ΑΣΕΠ) και οι διοριζόμενοι με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ θα παρακολουθήσουν την Α΄ φάση του προγράμματος εισαγωγικής επιμόρφωσης από 24 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2009 στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ) της χώρας.

Πληροφορίες θα παρέχονται στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης και στα ΠΕΚ.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί από τις 14 Αυγούστου τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ33 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις διορισμού με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η προθεσμία λήγει στις 19 Αυγούστου.

Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι περιλαμβάνονται:

1. Στους πίνακες αναπληρωτών σχολικού έτους 2009-2010, ως εξής:

* Με πραγματική προϋπηρεσία 24 μηνών και μία τουλάχιστον επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του κλάδου τους (κλ. ΠΕ06)

* Στον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών (άρθρο 6, παρ. 2 του Ν. 3255/2004) για την κάλυψη του ποσοστού 40% των κενών οργανικών θέσεων (κλάδοι ΠΕ06 και ΠΕ33)

2. Στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2008 για την κάλυψη του ποσοστού 60% των κενών οργανικών θέσεων (κλάδοι ΠΕ06 και ΠΕ33)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα ανακοινώνεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου (www.ypepth.gr) έχει αναρτηθεί ο οριστικός πίνακας διορισμών των πολύτεκνων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή: In.gr

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 14ης Αυγούστου 2009

Ele14.jpg (663 KB) 8arr14.jpg (228 KB) foni14.jpg (229 KB)Hans Christian Orsted

Hans Christian Orsted.
Σε αυτόν τον πολύ Σπουδαίο άνθρωπο είναι αφιερωμένο το σημερινό λογότυπο της Google.

Διαβάστε επίσης: Η ζωή του Hans Christian OrstedHans Christian Orsted

Ο Χανς Κρίστιαν Έρστεντ (Hans Christian Ørsted, 14 Αυγούστου 1777 – 9 Μαρτίου 1851) ήταν Δανός φυσικός και χημικός. Γενικότερα, διαμόρφωσε τη φιλοσοφία της Επιστήμης και τις σχετικές εξελίξεις μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι περισσότερο γνωστός για την ανακάλυψη της σχέσεως μεταξύ Ηλεκτρισμού και Μαγνητισμού, που επιβεβαιώθηκε αργότερα και κατέληξε στις εξισώσεις του Μάξγουελ, ώστε οι φυσικοί να μιλούν πλέον μόνο για Ηλεκτρομαγνητισμό.

Πρώιμα χρόνια και σπουδές

Ο Έρστεντ γεννήθηκε στο Rudkøbing της Δανίας και ενδιαφέρθηκε για την Επιστήμη ως μικρό παιδί, ενώ εργαζόταν στο φαρμακείο του πατέρα του Søren Christian Ørsted. Μαζί με τον αδελφό του Anders Sandøe Ørsted, ο Χανς μορφώθηκε αρχικά διαβάζοντας στο σπίτι. Πήγαν στην Κοπεγχάγη το 1793 για να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στο εκεί πανεπιστήμιο. Τα δύο αδέλφια πέρασαν τις εξετάσεις και διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους εκεί.

Το 1801, ο Χανς κέρδισε μια υποτροφία που του επέτρεψε να περάσει τρία χρόνια ταξιδεύοντας στην Ευρώπη.
Στη Γερμανία συνάντησε τον Γιόχαν .........

Βίλχελμ Ρίτερ, ένα φυσικό που πίστευε ότι υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα στον Ηλεκτρισμό και τον Μαγνητισμό. Η σύνδεση αυτή φάνηκε λογική στον Ørsted, καθώς πίστευε στην ενότητα του φυσικού κόσμου και ότι επομένως κάποια σχέση θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των περισσότερων φυσικών φαινομένων.

Οι συζητήσεις του Έρστεντ με τον Ρίτερ οδήγησαν τον πρώτο στη μελέτη της Φυσικής. Το 1806 έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και συνέχισε τις έρευνές του στο ηλεκτρικό ρεύμα και την Ακουστική. Υπό την καθοδήγησή του, το Πανεπιστήμιο ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Φυσικής και Χημείας, και δημιούργησε νέα εργαστήρια.

Ηλεκτρομαγνητισμός

Ενώ ετοιμαζόταν για μια βραδινή διάλεξη στις 21 Απριλίου 1820, ο Ørsted ετοίμαζε ένα πείραμα, όταν κάτι τον εξέπληξε: Πρόσεξε ότι η βελόνα μιας πυξίδας απέκλινε από τον μαγνητικό βορρά όταν το ηλεκτρικό ρεύμα από τη μπαταρία που χρησιμοποιούσε έρεε ή σταματούσε. Αυτή η στροφή της βελόνας τον έπεισε ότι σε όλες τις πλευρές ενός σύρματος που μεταφέρει ηλεκτρικό ρεύμα δημιουργούνται μαγνητικά πεδία. Αυτό το πείραμα, που έμεινε στην Ιστορία της Επιστήμης ως «Πείραμα του Ørsted», επιβεβαίωσε την άμεση σχέση του ηλεκτρισμού με τον μαγνητισμό.

Εκείνη την εποχή ο Έρστεντ δεν πρότεινε κάποια ικανοποιητική εξήγηση για το φαινόμενο, ούτε και προσπάθησε να το αναπαραστήσει ποσοτικά-μαθηματικά. Ωστόσο, τρεις μήνες αργότερα άρχισε συστηματικότερες έρευνες. Σύντομα μετά δημοσίευσε τα ευρήματά του. Σήμερα, η μονάδα μέτρησης της μαγνητικής επαγωγής στο σύστημα μονάδων CGS ονομάζεται oersted προς τιμή της συνεισφοράς του στον Ηλεκτρομαγνητισμό.

Οι ανακαλύψεις του Έρστεντ είχαν ως αποτέλεσμα την εντατική έρευνα της Ηλεκτροδυναμικής από την επιστημονική κοινότητα. Τα ευρήματα επηρέασαν τον Γάλλο φυσικό Αντρέ-Μαρί Αμπέρ στο να βρει μια μοναδική μαθηματική σχέση για τις μαγνητικές δυνάμεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε ρευματοφόρους αγωγούς. Η ανακάλυψη του Ørsted αντιπροσωπεύει επίσης ένα σημαντικό βήμα προς μια ενοποιημένη σύλληψη της έννοιας της ενέργειας.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Παρ' ολίγον ατύχημα στον νέο κόμβο που κατασκευάστηκε στην Ε.Ο Κυπαρισσίας Φιλιατρών στο ύψος της Φαρακλάδας.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει ο Κόμβος που κατασκευάστηκε στην Εθνική οδό Κυπαρισσίας - Φιλιατρών στο ύψος της Φαρακλάδας και σήμερα το μεσημέρι παρ΄ ολίγον να είχαμε σοβαρό ατύχημα.

Αυτοκίνητο μάρκας Audi μαύρου χρώματος, (Αθηναίος που είχε κατέβει για διακοπές του 15 Αυγούστου) κινούμενο από Κυπαρισσία προς Φιλιατρά, στο ύψος του νέου κόμβου της Φαρακλάδας, εξετράπη της πορείας του, ανεβαίνοντας στο διαχωριστικό διάζωμα του κόμβου ΧΩΡΙΣ ΕΥΤΥΧΩΣ να δημιουργηθεί κάτι περισσότερο.

Αμέσως διόρθωσε την πορεία του και σταμάτησε λίγο παραπέρα όπου ο οδηγός εμφανώς .......

ταραγμένος από το συμβάν ευχαριστούσε τον θεό που δεν συνέβη τίποτα το σοβαρό.
"Τόσα χρόνια κάνω αυτό το δρομολόγιο. Εχω κατέβει χιλιάδες φορές. ΠΟΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΝΟΥΣ (ελεύθερη η μετάφραση μας) σκέφτηκε να βάλει τον θάνατο καταμεσίς του Δρόμου?" μονολογούσε ο οδηγός.
Φυσικά τα κοσμητικά επίθετα που εκτοξεύτηκαν από τον οδηγό προς πάσα κατεύθυνση μόνο αδικαιολόγητα δεν ήταν. Και φυσικά καταλαβαίνετε προς τα που εκτοξεύτηκαν.

Πέραν όμως αυτού, το θέμα αυτό το είχαμε προβλέψει όταν κατασκευαζόταν ο κόμβος και το είχαμε θέσει στον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κο Γιώργο Σαμπαζιώτη στις 11 Ιουνίου (στην αποκλειστική συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει) επισημαίνοντας σε κάθε τόνο την επικινδυνότητα που θα έχει το σημείο μετά την ολοκλήρωση του.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την τότε αποκλειστική συνέντευξη του Δημάρχου Κυπαρισσίας Κου Γιώργου Σαμπαζιώτη προς το Φιλιατρά News.Εύχομαι κε Σαμπαζιώτη να μην θρηνήσουμε θύματα κάποια στιγμή στο σημείο αυτό.
Επιμένουμε ακόμα και τώρα ότι ΚΑΚΩΣ έγινε αυτό που έγινε.
Θα μπορούσε πολύ καλύτερα να γίνει μια διαγράμμιση όπως έχει γίνει στον κόμβο του Αγρίλη (βγαίνοντας από τα Φιλιατρά) χωρίς να χρειαστεί να κινδυνεύει κανένας.
ΓΙΑΤΙ δεν προτιμήθηκε αυτή η λύση???? ΓΙΑΤΙ έπρεπε να μπει ο χάρος μέσα στην μέση του Δρόμου???? ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ παρά μόνο προειδοποιητικές πινακίδες ελάττωσης του ορίου ταχύτητας.
Και εντάξει. Τώρα την γλύτωσε έτσι όπως την γλύτωσε.
Αν μπουν οι μπάρες που έχετε πει κε Σαμπαζιώτη ο κόσμος θα γίνει "σουβλάκι"?????

Και αυτό σας το λέμε καλόπιστα Κε Σαμπαζιώτη σεβόμενοι την ιδιότητα σας σαν Δήμαρχος και δεν είναι ΟΞΕΙΑ κριτική.
ΠΟΤΕ δεν είναι αργά να ξηλωθεί το έκτρωμα αυτό, να πέσει άσφαλτος και να γίνει διαγράμμιση.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Απαντήσεις του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου για το ζήτημα των παράνομων Ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.

Απαντήσεις στο θέμα των παράνομων Ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Νομαρχία Μεσσηνίας.
Ο κος Δράκος φανερά ενοχλημένος από όσα αναφέρθηκαν τόσο για την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση όσο και για τον Αρμόδιο Αντινομάρχη για θέματα γεωργίας και εμπορίου, υπεραμύνθηκε του εργου που προσφέρει η ΝΑΜ και έκανε λόγο για συκοφαντίες, για μια διολισθαίνουσα προσέγγιση, με ένα ύφος πολιτικής ισοπέδωσης των πάντων οι οποίες κινούνται ακόμα και στα όρια της νομιμότητας.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Κος Δράκος αναφερόμενος στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων, δήλωσε τα εξής: .........

«Θέλω να αναφερθώ σε μία επίθεση, κατά την άποψή μου ακραία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η οποία γίνεται και σε μένα προσωπικά και στον αρμόδιο Αντινομάρχη για θέματα γεωργίας και εμπορίου, αλλά γενικότερα στην ΝΑΜ, για την υπόθεση των ελληνοποιήσεων, όπως πέρασε και στον μεσσηνιακό τύπο και στον τύπο γενικότερα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κριτική αυτή έχει μία συνεχώς διολισθαίνουσα προσέγγιση, με ένα ύφος πολιτικής ισοπέδωσης των πάντων, η οποία κινείται ακόμα ακόμα και στα όρια της νομιμότητας.

Ομιλεί επιπρόσθετα και για τα σπίτια των γονιών μας, ομιλεί ότι καλύπτουμε, παρανόμως, χωρίς να κατονομάζονται ποιοι και πώς, και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό, και ομιλεί και προβλέπει εκ των προτέρων, μη γνωρίζοντας ούτε το νομικό πλαίσιο, ότι θα γίνουν και συγκαλύψεις.
Αυτό κατά την άποψή μου αποτελεί κοινή συκοφαντία, αυτό δεν αποτελεί καθόλου πολιτική, αυτό κατά την άποψή μου μειώνει και τους Μεσσήνιους διότι τους προσβάλει, μειώνει και την ΝΑΜ και υποβαθμίζει το έργο της, ενώ πάντα και παντού και σε όλα τα επίπεδα πρωτοστατεί, συγκρινόμενη με οποιαδήποτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα.
Λέγοντας, μάλιστα, ότι η Μεσσηνία είναι στον πάτο, και αυτό οφείλεται στην ΝΑΜ, ενώ όταν αυτοί ήταν στα πράγματα, επί μία 20ετία, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Όταν πρωτοστατούσαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με σοβαρές σχέσεις και με, αν θέλετε, «πρωτοβουλίες» πολιτικές και αυτοδιοικητικές, τα πράγματα ήταν «ρόδινα». Και ξαφνικά, μειώθηκαν τα πάντα, επειδή αυτοί βρέθηκαν, με την επιλογή του Μεσσηνιακού λαού, στην γωνία.

Και τίθενται ερωτήματα:
Δεν γνωρίζει, άραγε, ο συνάδελφος αυτός, ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος, την τελευταία περίοδο, έγινε από το Υπουργείο Ανάπτυξης με συγκεκριμένες υπηρεσίες, οι οποίες είναι επιφορτισμένες κατά το νόμο, με το αρμόδιο καθήκον;
Από την υπηρεσία εποπτείας της αγοράς, από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων, πρώην ΣΔΟΕ δηλαδή και από περιφερειακές οργανώσεις που κλήθηκαν να συνδράμουν;
Έναν έλεγχο που δόθηκε με κεντρικό ερέθισμα και με αλληλοδιασταυρώσεις στοιχείων;
Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι αυτού του τύπου οι έλεγχοι χρειάζονται την πολλαπλότητα των υπηρεσιών για να δράσουν και γι’αυτό έχουμε αυτά τα όργανα σε όλη την Ελλάδα.
Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι αυτοί που κάνουν ελέγχους οφείλουν να ανακοινώσουν και τα αποτελέσματα αυτών και ουδείς άλλος νομιμοποιείται να το κάνει αυτό;
Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι ουδέποτε ήρθε έγγραφο στην ΝΑΜ από καμία υπηρεσία που να μιλάει για ελληνοποιήσεις προϊόντων;
Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι τα όποια έγγραφα ήρθαν στην ΝΑΜ αφορούσαν υπερβολικό κέρδος και μόνον, το οποίο εμείς δεν μπορούσαμε να το ανακοινώσουμε διότι η διαδικασία του Ν. 3668/2008 άρθρο 3 & 4. προσδιορίζουν απολύτως τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να κινηθεί ο Νομάρχης, κατά δεσμία υπευθυνότητα, κάτω από την απολύτως σύμφωνη, όπως αναφέρουν τα άρθρα, εισήγηση της Ν.Ε. Εμπορίου, όπου από τα πέντε μέλη, μόνο ένας προέρχεται, ως υπηρεσιακό στέλεχος, από την ΝΑΜ. και αυτός είναι ο Δντής Εμπορίου και μόνο. Τα άλλα τέσσερα μέλη είναι από το Επιμελητήριο, την Αστυνομία και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Γνωρίζει ή γνωρίζει αυτές τις διαδικασίες οι οποίες δεσμευτικά και απολύτως προσδιορίζουν την ευθύνη μας, χωρίς να μας επιτρέπει να εμπλακούμε πολιτικά; ΄

Άρα, λοιπόν, ένα θέμα ακόμα νομικό, ένα θέμα ακόμα διαδικαστικό, ως προς τις τιμές, διότι εμείς δεν έχουμε έγγραφο ως προς τις ελληνοποιήσεις, προσπαθεί να το κάνει πολιτικό. Και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό, για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο στη Μεσσηνία αλλά σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή, προκαταλαμβάνει τις επιτροπές, προκαταλαμβάνει την αντίληψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Επιμελητηρίου.
Και μάλιστα σπεύδει να μας πει ότι εμείς θα είμαστε εκείνοι οι οποίοι, παρά την δεσμία εξάρτησή μας, κατά νόμο, θα λειτουργήσουμε εκπτωτικά.
Θαυμάστε καινούργια πολιτικά ήθη επί τη βάσει των οποίων μπορεί να γίνεται αντιπολίτευση στην Αυτοδιοίκηση!!
Για να δούμε τι γίνεται σε άλλες Ν.Α. διότι εμείς δεν τα κάνουμε καλά και έπρεπε να έχουμε 15 επιτροπές, παρά τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, έπρεπε να έχουμε 1000 επιτροπές παρά το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.
Έπρεπε να καλύπτουμε και τις αρμοδιότητες των Υπουργείων παρά το αυστηρό νομικό πλαίσιο που μας επιβάλει πώς θα κινηθούμε. Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα; Και επί τη βάση του νομικού πλαισίου πώς κινούνται εκεί; Και ποιες είναι οι «επιτυχίες» τους;

Εμείς, πράγματι, έχουμε πάντα την σημαία του αγώνα, και αυτό είναι που, εν πάση περιπτώσει, ενοχλεί κάποιους, μεταξύ των οποίων και τον συνάδελφο.
Είμαστε δίπλα στο χωράφι, δίπλα στο εμπόριο, έχουμε κάνει καταγγελίες, τις έχουμε υποστηρίξει, έχουμε ενισχύσει τους μηχανισμούς και συντελούμε σε όλα, απολύτως, που δημιουργούν προϋποθέσεις και εξυγίανσης και σωστών αντικειμενικών πλαισίων, επί τη βάση της κείμενης νομοθεσίας για την λειτουργία της αγοράς. Πέραν της επιτυχίας μας αυτής, όμως, φαίνεται ότι τον πείραξε και η επιτυχία, η όποια, και μιας Κυβέρνησης που δεν συμπαθεί, και δεν έχει καταλάβει ακόμα, πραγματικά, την έκπτωση της κίνησής του. Κατά την άποψή μας προκύπτει από μία αγωνία και τίποτα άλλο, για να πει ορισμένες λέξεις ακόμα εναντίον της ΝΑΜ.

Δεν μπορεί, όμως, να το καταφέρει, διότι σε καμία περίπτωση δεν κινούμεθα χωρίς να πατάμε στέρεα, θεσμικά, μεθοδικά παράλληλα και κυρίως δίπλα στο Μεσσήνιο πολίτη, αγωνιζόμενοι και φτιάχνοντας συνέχεια ένα όραμα για τον τόπο αυτό. Θεωρούμε λοιπόν ή δεν τα γνωρίζει αυτά, το οποίο είναι ένα τραγικό λάθος για έναν άνθρωπο που θέλει να ηγείται και να διεκδικεί την ψήφο και την καλή μαρτυρία των Μεσσηνίων, ή τα γνωρίζει και σκοπίμως τα παραποιεί. Οπότε και αυτό χαρακτηρίζεται ως συκοφαντία, διότι δεν επιτρέπεται να γνωρίζει πράγματα και να τα παραποιείς εντελώς.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υπέρμαχοι στον αγώνα που έχουμε κηρύξει εδώ και πολύ καιρό, για να στηρίξουμε και τα μεσσηνιακά προϊόντα και την μεσσηνιακή παραγωγή, και την μεσσηνιακή τυποποίηση και το εμπόριο. Διότι όλα αυτά πάνε μαζί και θα τηρήσουμε απαράβατα όλους τους κανόνες του δικαίου και της νομιμότητας, αγωνιζόμενοι πάντα. Τα θέλουμε όλα για την Μεσσηνία, τα θέλουμε όλα για τους Μεσσήνιους. Δεν υποχωρούμε σε τίποτα και δεν ανεχόμαστε παραπληροφόρηση, παραποίηση και συκοφαντίες. Αυτό να γίνει ξεκάθαρο. Οι αυλές των γονιών μας είναι ιερά πράγματα και δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να τα αγγίξει».


Μπήκαν οι υπογραφές για την επιστροφή του Φόρου στο Πετρέλαιο.

Έπεσαν οι πολυαναμενόμενες υπογραφές για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο που χρησιμοποίησαν οι παραγωγοί το 2008 και σύμφωνα με πληροφορίες, 120 εκατομμύρια ευρώ θα διανεμηθούν σε 510 χιλιάδες αγρότες.Η λίστα απο 438 χιλιάδες αγρότες διευρύνθηκε και με περίπου 70-78 χιλιάδες ετεροεπαγγελματίες, οι οποίοι έχουν μεν το 50,01% του εισοδήματός τους από αγροτικές εργασίες, ωστόσο είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ταμείο κι όχι τον ΟΓΑ.

Ενδεικτικά αναφέρεται από στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι στην κατηγορία αυτή που τελικά θα εισπράξουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το πετρέλαιο περιλαμβάνονται αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζουν από τη γεωργία αλλά δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.
Κατά τα ίδια στελέχη για περιπτώσεις σαν αυτήν αλλά και κάποιες άλλες παρεμφερείς θα......

ήταν αδικία να μην συμπεριληφθούν στην ΚΥΑ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται:

- 228.240 κατ' επάγγελμα αγρότες (όσοι δηλαδή έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από αγροτικές εργασίες και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ),

- 23.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, των οποίων όμως το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο της σύνταξης,

- 187.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, των οποίων το αγροτικό εισόδημα, είναι μικρότερο της σύνταξης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ από τις 20 Φεβρουαρίου ήδη είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου προτείνοντας η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου για τους αγρότες να ανέρχεται σε ποσοστό 4% επί την τιμολόγηση της αγροτικής παραγωγής. Την ίδια πρόταση επανακατέθεσε η ΠΑΣΕΓΕΣ και στις 14 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας τόνισε τότε ότι «κρίνεται απόλυτα αναγκαίος ο προσανατολισμός του Υπουργείου σας προς την πρόταση αυτή, η οποία αποτελεί την πλέον αξιόπιστη, δίκαιη και αντικειμενική προσέγγιση του θέματος, χωρίς ιδιαίτερα σημαντικό επιπλέον δημοσιονομικό κόστος» και καταλήγοντας ζητά την παρέμβαση του υπουργού για την υιοθέτηση της πρότασης της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Ξεκινά τον Σεπτέμβριο το μέτρο απόσυρσης Ι.Χ. και φορτηγών οχημάτων

Aπό τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με το Yπουργείο Περιβάλλοντος, να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της απόσυρσης, με τη σχετική Kοινή Yπουργική Aπόφαση να υπογράφεται στα τέλη Αυγούστου.

Εκτίμηση του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι ότι σε ορίζοντα τετραετίας θα έχουν αποσυρθεί περίπου 730.000 οχήματα.
Oσον αφορά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελου Μπαλτά, το πρώτο που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος πολίτης είναι ν' απευθυνθεί σε ένα από τα 81 σημεία σε όλη την Ελλάδα που συνεργάζονται με την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων.

Εκεί ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. θα παραδώσει το αυτοκίνητό του, μαζί με τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας, προκειμένου μέσα σε διάστημα 10-15 ημερών να........

παραλάβει τη βεβαίωση καταστροφής του οχήματος.
Τη βεβαίωση αυτή θα προσκομίζει στη συνέχεια στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της εκάστοτε νομαρχίας, απ' όπου θα λαμβάνει την πιστοποίηση διαγραφής, την οποία και θα καταθέτει στην εφορία και θα εισπράττει τα χρήματα που του αναλογούν.

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά κίνητρα κλιμακώνονται με την κατηγορία και τον κυβισμό του οχήματος που αποσύρεται και θα είναι ακόμη μεγαλύτερα για εκείνους που κατόπιν της απόσυρσης θα προβούν σε αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας. Τονίζεται ότι η χρηματοδότηση της αγοράς νέου αυτοκινήτου δίδεται μόνο σε όσους ταυτόχρονα αποσύρουν παλαιό.
Συγκεκριμένα, 500 ευρώ αντιστοιχούν στα αυτοκίνητα έως 900 κ.εκ., 1.000 ευρώ για τις κατηγορίες μεταξύ 901 και 1.400 κ.εκ., 1.500 ευρώ για αυτοκίνητα κυβισμού 1.401 έως 2.000 κ.εκ., 1.800 ευρώ έως και 2.400 κ.εκ., ενώ στα 2.200 ευρώ προσδιορίζεται το όφελος για όσους αποσύρουν αυτοκίνητα με κυβισμό άνω των 2.400 κυβικών εκατοστών.

Πρόσθετο δε όφελος της τάξης των 1.000 ευρώ θα υπάρχει για όσους από τους κατόχους Ι.Χ. προχωρήσουν, παράλληλα με την απόσυρση, και στην αγορά αυτοκινήτου νέας τεχνολογίας, δηλαδή οχήματος με ημερομηνία κυκλοφορίας από 1/1/2005 ή υβριδικού οχήματος.
Αντίστοιχα και στην απόσυρση των φορτηγών, τα οικονομικά κίνητρα κλιμακώνονται και σε αυτή την περίπτωση ανάλογα με την κατηγορία και τον κυβισμό τους, ενώ προβλέπεται και επιπλέον επιδότηση για την αγορά νέου οχήματος.

Ειδικότερα, για την απόσυρση ελαφρών φορτηγών, 500 ευρώ αντιστοιχούν σε οχήματα έως 900 κ.εκ., 1.000 ευρώ για τις κατηγορίες μεταξύ 901 και 1.400 κ.εκ., 1.500 ευρώ για κυβισμό 1.401 έως 2.000 κ.εκ., 1.800 ευρώ για 2.400 κ.εκ., ενώ στα 2.200 ευρώ προσδιορίζεται το όφελος για όσους αποσύρουν φορτηγά με κυβισμό άνω των 2.400 κυβικών εκατοστών. Πρόσθετο όφελος της τάξης των 1.500 ευρώ θα υπάρχει για όσους προχωρήσουν, παράλληλα με την απόσυρση, και στην αγορά φορτηγού νέας τεχνολογίας.

Για τα βαρέα φορτηγά μικρότερα των 8 τόνων αντιστοιχεί οικονομικό κίνητρο απόσυρσης 3.000 ευρώ. Από 8 έως 15 τόνους το όφελος είναι 6.000 ευρώ, ενώ 9.000 ευρώ είναι για φορτηγά πάνω από 15 τόνους. Παράλληλα δίνεται κίνητρο 4.000 ευρώ για αντικατάσταση των φορτηγών. Oσον αφορά την είσοδο στον «Πράσινο Δακτύλιο» είναι ελεύθερη για όλα τα βαρέα φορτηγά, τα τουριστικά λεωφορεία και λεωφορεία κάτω της 15ετίας (κλάσεις Α-Β-Γ). Oσα από αυτά ανήκουν στην κλάση Δ, άνω των 15 χρόνων, μπορούν να εισέλθουν μόνο τις ώρες εκτός λειτουργίας του δακτυλίου. Τα μέτρα για ημιφορτηγά είναι ανάλογα με αυτά των Ι.Χ.

Oπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σουφλιάς, το πρόγραμμα δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς η συνολική του δαπάνη για την περίοδο 2009 - 2012 εκτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα των περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας και του ΦΠΑ από τις επιπλέον πωλήσεις οχημάτων είναι 1,7 δισ. ευρώ. Η διαφορά των 600 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτεται από τα αυξημένα τέλη ταξινόμησης λόγω της επιπρόσθετης ζήτησης στην αγορά οχημάτων από την εφαρμογή των μέτρων.
Αξίζει να τονισθεί ότι μετά την εφαρμογή των μέτρων προβλέπεται σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική αποτίμηση του υπουργείου, η ανανέωση του στόλου των οχημάτων –με την απόσυρση των παλαιών και την αγορά άλλων νέας τεχνολογίας– μέχρι το 2012 θα έχει επιφέρει μείωση κατά περίπου 25% της εκπομπής οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων και μείωση κατά περίπου 35% της εκπομπής μονοξειδίου του άνθρακα και υδρογονανθράκων.
Μέχρι το 2015 το ΥΠΕΧΩΔΕ εκτιμά πως οι μειώσεις θα κυμαίνονται σε επίπεδα της τάξεως του 50% - 60% χαμηλότερα από την υφιστάμενη κατάσταση.

Ως προς τον Πράσινο Δακτύλιο, οι αναμενόμενες μειώσεις για μια τυπική ημέρα θα ανέρχονται, σύμφωνα με το υπουργείο, στο 60% ως προς τις εκπομπές CO, στο 68% στις εκπομπές υδρογονανθράκων, στο 47% στις εκπομπές οξειδίου του αζώτου και στο 61% στις εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων.

Πηγή: Express

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, δεν θα εκτελούνται εργασίες στα τμήματα του ΠΑΘΕ (Μεταμόρφωση - Σκάρφεια και Ελευσίνα - Κόρινθος), καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη, από το μεσημέρι της Παρασκευής 14/8 έως την Δευτέρα 17/8.

Ειδικότερα:......


Α) Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ Τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια:

- Στο 87ο χλμ η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στον παράπλευρο και για δύο χιλιόμετρα θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

- Στην περιοχή της Υλίκης, η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, με χρήση λωρίδας κυκλοφορίας εκτός του εργοταξιακού χώρου.

Β) Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ Τμήμα Ελευσίνα - Κόρινθος:

- Η κυκλοφορία θα γίνεται σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας περιορισμένου πλάτους.

Γ) Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη:

- Θα μεταφερθεί προσωρινά η εργοταξιακή σήμανση ώστε να διατίθενται δύο λωρίδες κυκλοφορίας, χωρίς λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε όλο το μήκος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα των εθνικών οδών κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικότερα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:

* Την Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου και από 16.00-22.00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλαιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου.

β) Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.

δ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

ε) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

* Την Κυριακή για το ρεύμα εισόδου από 16.00-23.00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών- Κορίνθου-Αθηνών, από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

β) Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου.

γ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

δ) Στην Εθνική Οδό Ν.Μουδανιών-Θεσσαλονίκης από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

ε) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών από τα διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων, και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

ΕΡΑΝΗ: Φιλική ήττα στον Πύργο με τον Πανηλειακό

Με 4-1 ηττήθηκε η Εράνη στο χθεσινό φιλικό στον Πύργο, από έναν ενθουσιώδη Πανηλειακό που είχε στο πλευρό του δεκάδες φιλάθλους που πλήρωσαν μάλιστα εισιτήριο!
Το σκορ μπορεί ν’ ακούγεται …βαρύ, αλλά στα Φιλιατρά δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού η ομάδα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της προετοιμασίας της. Ενδεικτικό είναι στην επανάληψη οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι και καλύτεροι από τον αντίπαλό τους.

Σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα και αρκεί να σημειώσουμε ότι το 2-0 έγινε μέσα σε δύο λεπτά, πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της ώρας.
Συνοπτικά τα γκολ της ηλειακής ομάδας 12’, 28’ Γκέρτσος (είχε και δοκάρι), 13’ Μαγκαφάς, 75 Μπουτσικάκης.
Για την Εράνη μείωσε στο 65’ σε 3-1 ο νεαρός Καραχάλιος («ανέβηκε» από .........

τη Νίκη Πλάτης) με ένα εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης, Ντηνιώτης, Παναγιωτίδης, Σπυρόπουλος, Τσιριγώτης, Κώτσιος, Γεωργιόπουλος, Χρονόπουλος, Γεωργόπουλος, Χαριάτης
(Β΄ μέρος: Αθανασόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Αποστολόπουλος, Καραχάλιος, Ανδριόπουλος, Γκίνος, Κορμπής, Ασημακόπουλος, Κοτσιράς).

Το επόμενο τεστ που έχει προγραμματίσει ο Πατρίκ Ενγκεμά είναι την Παρασκευή (6 μ.μ.) στα Φιλιατρά με τον Αστέρα Αμαλιάδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χριστίνα Ελευθεράκη
Εφημερίδα Θάρρος


ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ Νέοι όροι στη μονάδα ελαιολάδου

Με απόφαση της Διεύθυνσης ΠΕΧΩ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υφιστάμενο ελαιουργείο 2 φάσεων και στο τυποποιητήριο ελαιολάδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, λόγω μηχανολογικού εκσυγχρονισμού κι επέκτασης και αλλαγής της παραγωγικής διαδικασίας.

Οπως αναφέρεται, η δυναμικότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού σε επεξεργασία ελαιοκάρπου του ελαιουργείου και του τυποποιητηρίου ανέρχεται σε 120 τόννους το 12ωρο.
Επισημαίνεται πως τα υγρά απόβλητα θα .....

διατίθενται, σύμφωνα με τα οριζόμενα, στην εγκεκριμένη μελέτη διάθεσης αποβλήτων και ότι ρητώς απαγορεύεται η ρύπανση των επιφανειακών και υπογείων υδάτων από κάθε είδους απόβλητα της μονάδας.

Πηγή: Ελευθερία

Παρέμβαση Σαμπαζιώτη για πληρωμές ελαιοπαραγωγών

Τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ξενοφώντα Βεργίνη επισκέφθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, με σκοπό την επίσπευση της πληρωμής των 1.874 ελαιοπαραγωγών οι οποίοι ανήκουν στο δείγμα και θα έπαιρναν την επιδότηση μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων.

Από τις διευκρινήσεις που έδωσε ο πρόεδρος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ στο βουλευτή προκύπτουν τα εξής:
Από τους 1874 παραγωγούς οι 1374 έχουν ήδη ελεγχθεί και πληρωθεί.
Από τους 500 παραγωγούς που απέμειναν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 233 παραγωγούς και υπολείπονται οι έλεγχοι σε 267 παραγωγούς.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Βεργίνης διαβεβαίωσε τον ......

βουλευτή ότι στις επόμενες 2 εβδομάδες -έως το τέλος του μηνός- θα έχουν ελεγχθεί όλοι οι εναπομείναντες παραγωγοί, ώστε το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πληρωμής και των τελευταίων 500 Μεσσηνίων ελαιοπαραγωγών.

Πηγή: Ελευθερία

Κατεπείγουσα ερώτηση Μπρεδήμα για την μη καλυψη της Πυλίας με ασθενοφόρο

Κατεπείγουσα ερώτηση προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο κατέθεσε χθες ο Νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού Συμβουλίου κος Θανάσης Μπρεδήμας.

Στην ερώτηση του ο κος Μπρεδήμας κάνει λόγο για την μη κάλυψη Ολόκληρου του 24ωρου με οδηγό ασθενοφόρου στην περιοχή της Πυλίας κάνοντας λόγο για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Νομάρχη.

Χαρακτηριστικά ο Κος Μπρεδήμας αναφέρει ότι η πρωϊνή βάρδια έχει καλυφθεί με οδηγό ασθενοφόρου από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ το απόγευμα η βάρδια έχει καλυφθεί από οδηγό της περιοχής Αίπειας και Κορώνης.
Συγκεκριμενα η ερώτηση του κου Μπρεδήμα προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας έχει ως εξής:......

Προς

Τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θεοδώρου Παν. Μπρεδήμα, σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της Πυλίας για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Νομάρχη, περί άμεσης διάθεσης οδηγού για το ασθενοφόρο και από τη Νομαρχία και τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργούνται ήδη στην περιοχή.

(Δια του Προέδρου του Ν. Σ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου)

κ. Νομάρχη,

Όπως είναι γνωστόν η Πυλία και ιδιαίτερα η νότια και η ανατολική, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα από την έλλειψη ασθενοφόρου που θα καλύπτει ολόκληρο το 24ωρο την περιοχή μετά και τον θάνατο του άτυχου 25χρονου Κορωναίου Αντώνη Ιωάννου Κουτσουμπού.

Ήδη, τις πρώτες πρωινές ώρες, την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκε στη Νέα Κορώνη τροχαίο ατύχημα με τραυματίες δύο νεαρούς, οι οποίοι ελλείψει ασθενοφόρου μετεφέρθησαν μετά από πολύωρη καθυστέρηση από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Δυστυχώς, λοιπόν παρ’ ότι στις 24-7-09 ανακοινώσατε ότι αποφασίσθηκε η κάλυψη της Πυλίας σε 24ωρη βάση, μέχρι σήμερα δεν εκπληρώθηκε στο ακέραιο αυτή η εξαγγελία και μάλιστα με υπαιτιότητα της Νομαρχίας.

Ήδη διετέθη ένας οδηγός από το Νοσοκομείο για την πρωινή βάρδια μέχρι το μεσημέρι.

Από το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ έχει διατεθεί ένας άλλος από το Δήμο Αίπειας και ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΗ η περιοχή διότι δεν έχει προσληφθεί από τη Νομαρχία ο οδηγός που υποσχεθήκατε.

Ειδικότερα σας υπενθυμίζω ότι στις 24- 7-09 δηλώσατε μεταξύ άλλων και τα εξής:

« Ήδη έχει βρεθεί το ασθενοφόρο, θα παραλειφθεί κι ένα καινούργιο ασθενοφόρο, που θα είναι στη διάθεση της περιοχής και συζητήσαμε την κάλυψη με οδηγούς όπου υπάρχει έλλειψη.

Αποφασίστηκε να διατεθεί ένας οδηγός από το Δήμο Αίπειας, ένας οδηγός από το Δήμο Κορώνης, δύο οδηγοί από το Νοσοκομείο κι ένας οδηγός από τη ΝΑΜ και συγκεκριμένα με τη διαδικασία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ για να καλυφθούν και τα ωράριά τους πλήρως, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη κάλυψη της περιοχής αυτής.

Θα εκδώσει απόφαση ο κ.Διοικητής και η Υγειονομική Περιφέρεια για τη στελέχωση και την κίνηση του ασθενοφόρου, τη στάθμευσή του ανάλογα και με τα ωράρια που θα επιλεγούν και δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τον οδηγό που θα διαθέσει η ΝΑΜ, πρέπει να σας ενημερώσω ότι ήδη επικοινώνησα και με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Νομ/κού Συμβουλίου οι οποίοι συμφώνησαν κι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και το απαιτούμενο κονδύλι προκειμένου να προβεί στην εξεύρεση ενός οδηγού, ο οποίος μάλιστα θα είναι από τη συγκεκριμένη περιφέρεια για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Θέλω να χαιρετίσω αυτή την εξέλιξη, να ευχαριστήσω την Υγειονομική Περιφέρεια, Το Νοσοκομείο, το Υπουργείο που έδρασαν γρήγορα και μας έδωσαν τη δυνατότητα χρήσης του ασθενοφόρου αυτού αλλά παράλληλα είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα του προσωπικού γιατί είναι κάτι που ταλανίζει κι άλλες υπηρεσίες υγείας αλλά και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο το συντομότερο δυνατόν οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε ως συγκροτημένη Ελληνική Πολιτεία…»

Εν όψει όλων αυτών και των κινδύνων που διαγράφονται λόγω της μετακίνησης πληθώρας οχημάτων, ντόπιων και ιδιαίτερα ξένων στην περιοχή αυτή

ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΟΜΑΡΧΗ

1)Εάν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα

2)Γιατί μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεσή του; Και

3) Ποιά μέτρα πρόκειται να λάβει για να διατεθεί άμεσα ένας ακόμη οδηγός για να καλύψει την περιοχή και τη νύχτα για να μην καθίσταται ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ…, το λιγότερο η Νομαρχία.

Καλαμάτα 11-8-2009

Ο ΕΡΩΤΩΝ

Θ. Π. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ


Φιλιατρά News

Διεθνές κράξιμο στην Νέα Δημοκρατία για το ψαλίδι στα γκάλοπ

«Μια ελεύθερη χώρα χρειάζεται ελεύθερη έρευνα», αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Παγκόσμια Ενωση Δημοσκόπων (World Association For Public Opinion Research - WAPOR) με αφορμή τον νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή και προβλέπει την απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Η WAPOR εκφράζει την «έντονη ανησυχία» της γιατί η ελληνική κυβέρνηση εισήγαγε έναν νόμο με τον οποίο δεν επιτρέπεται η δημοσίευση των δημοσκοπήσεων μέχρι την παραμονή των εκλογών.
«Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές της ελευθερίας της έρευνας και της ενημέρωσης, και επίσης επιβάλλει άκρως προβληματικούς περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου», αναφέρει, εξηγώντας ότι η ρύθμιση σημαίνει απαγόρευση της μετάδοσης της επιστημονικής πληροφορίας.

Και δημοσιογράφοι..........


«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση», αναφέρει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενωσης Δημοσκόπων, Τόμας Πέτερσεν, Γερμανός ερευνητής ο ίδιος. Ο κ. Πέτερσεν αφήνει αιχμές εναντίον τόσο των εκπροσώπων των δημοσιογράφων όσο και κατά της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς αναφέρει: «Πιθανότατα δεν υπάρχει άλλη περιοχή στην οποία οι δημοσιογράφοι θα δέχονταν την απαγόρευση δημοσίευσης των επιστημονικών συμπερασμάτων. Δυστυχώς, υπάρχει μια έλλειψη συνειδητοποίησης του προβλήματος στην Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε όλες τις προτάσεις να συζητήσει το θέμα με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών της WAPOR».

Το ΠΑΣΟΚ

Τη θέση της Παγκόσμιας Ενωσης Δημοσκόπων έφερε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ. Χθες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Καρακλιούμη δήλωνε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε τη ρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση και χαρακτήρισε «πρακτικά ανεφάρμοστο» τον νόμο. «Στην ψηφιακή εποχή, όπου η πληροφορία μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα, είναι δύσκολο να πει κανείς ότι για 15 μέρες δεν θα δημοσιεύονται στοιχεία δημοσκοπήσεων. Ακριβώς γιατί το Internet είναι και αυτό μια πηγή που μπορεί να μεταδίδει τέτοια πληροφορία», τόνισε η κ. Καρακλιούμη και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος και γι' αυτό θα συμβουλευτεί επιστημονική επιτροπή.

Σύμφωνα με τη WAPOR, οι περισσότερες προσπάθειες στον κόσμο να τεθούν περιορισμοί στην έρευνα βασίζονται σε δύο παρανοήσεις. Η πρώτη είναι η άποψη ότι οι δημοσκοπήσεις επηρεάζουν την εκλογική διαδικασία μέσω της διαμόρφωσης γνώμης των ψηφοφόρων. «Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει, καθώς η επιρροή είναι ελάχιστη και αυτό δεν συνιστά λόγο απαγόρευσης χρήσης των αποτελεσμάτων μιας έρευνας ως πηγής πληροφοριών».

Ο δεύτερος λόγος είναι η άποψη ότι οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να παραπλανηθούν από ψευδείς προβλέψεις. «Ακόμη και σε εκείνες τις λίγες περιπτώσεις όπου εκλογικές έρευνες αποκλίνουν από την τελική έκβαση των εκλογών, είναι πολύ πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης από άλλες μη επιστημονικές πηγές».

Ποια είναι

Η WAPOR, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. wapor.org, ιδρύθηκε το 1947 από εμπειρογνώμονες και επιστήμονες με σκοπό την προώθηση και βελτίωση της έρευνας κοινής γνώμης σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερο από μισό αιώνα, τα μέλη της συνεργάζονται και με άλλους ειδικούς, κυρίως δημοσιογράφους για τη συλλογή, ανάλυση και διάδοση των δεδομένων της κοινής γνώμης.

Περίπου 450 ειδικοί και επιστήμονες από 60 χώρες συνεργάζονται με άλλες Ενώσεις και οργανισμούς, όπως η AAPOR (Αμερικανική Ενωση για την Κοινή Γνώμη Ερευνών), Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ερευνας Επαγγελματιών (ESOMAR) και άλλες διεθνείς και περιφερειακές ενώσεις.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία Στα 1.424 εκτοξεύθηκαν τα νέα κρούσματα

Εισήγηση να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία έκανε προς τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας το Εθνικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πανδημία Γρίπης. Αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις των δύο υπουργών.
Εν των μεταξύ στα 1.424 έφτασαν τα καταγεγραμμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα, τα μισά από τα οποία είναι άγνωστου μετάδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να συνταχθούν ειδικές οδηγίες, τις οποίες θα ακολουθήσουν οι διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα, τα σχολεία δεν θα κλείνουν με την εμφάνιση ενός κρούσματος, αλλά μόνο σε περίπτωση που θα απουσιάζουν αρκετοί μαθητές και δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί το μάθημα.

Οι ακριβείς οδηγίες θα συζητηθούν την επόμενη Πέμπτη από την ολομέλεια της .............

Επιστημονικής Επιτροπής Κατά της Νέας Γρίπης.

Εν τω μεταξύ, άλμα έκανε ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων νέας γρίπης στην Ελλάδα. Από τα 1002 την περασμένη εβδομάδα, έφτασαν στα 1.424.

Μάλιστα περίπου τα μισά από αυτά -636- είναι αγνώστου μετάδοσης.

Συγκεκριμένα:

442 είναι ταξιδιώτες

30 μολύνθηκαν από δευτερογενή μετάδοση

121 κρούσματα με άλλη γνωστή επιδημιολογική σύνδεση

195 κρούσματα χωρίς γνωστή σύνδεση

636 από άγνωστο τρόπο μόλυνσης

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Με καλό καιρό ο Δεκαπενταύγουστος

Σύμμαχος θα είναι ο καιρός για τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με εξαίρεση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Καλός θα είναι ο καιρός σε όλη τη ...........

χώρα και το Σάββατο, μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Βοριάδες 4 έως 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 13ης Αυγούστου 2009

ele13.jpg (701 KB) 8arr13.jpg (220 KB) foni13.jpg (229 KB)Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση της Εράνης για τον Θάνατο του Μάκη Καναλουπίτη

Απο το Δ.Σ. της ομάδας και με αφορμή τον χαμό του Μάκη Καναλουπίτη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Το Δ.Σ., η τεχνική ηγεσία, οι παίκτες και οι φίλαθλοι του Α.Π.Σ. Φιλιατρών “Η Εράνη” εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Γεράσιμου Καναλουπίτη.
Ο ξαφνικός χαμός του γέμισε θλίψη και πόνο τους κόλπους της ομάδας, που με αγάπη υπηρέτησε.
Ακόμη αποφασίστηκε να παραστεί το Δ.Σ. στην κηδεία, να κατατεθεί στεφάνι και οι παίκτες να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια στο αυριανό φιλικό με τον Πανηλειακό και σε αυτό της Παρασκευής με τον Αστέρα Αμαλιάδας, που θα γίνει στα Φιλιατρά.
Σε αυτό το παιχνίδι θα κρατηθεί και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Εκ του ΔΣ της ΕΡΑΝΗΣ.

Πηγή: Εράνη ΦιλιατρώνΑρχισε η ανανέωση των κυνηγετικών αδειών

Στην ουρά στήθηκαν οι κυνηγοί χθες στο πρωί στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας για να ανανεώσουν τις άδειες κυνηγίου τους.
Μέσα στις πρώτες 4 ώρες είχαν προσκομίσει τα χαρτιά τους πάνω από 130 κυνηγοί από τους Δήμους Καλαμάτας, Θουρίας, Αρφαρών, Αριος και Λεύκτρου.
Συνολικά, μέχρι την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου αναμένονται συνολικά 3.500 κυνηγοί από τους συγκεκριμένους δήμους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του συλλόγου Στέλιο Χιώτη, οι κυνηγοί έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν την άδειά τους όποτε επιθυμούν μέχρι τη λήξη του κυνηγιού στις 28 Φεβρουαρίου.
Οπως ακόμα ενημέρωσε ο κ. Χιώτης, οι άδειες κατατίθενται από τους κυνηγούς και θα τους επιστραφούν υπογεγραμμένες από το Δασαρχείο μόλις παραληφθούν η νέα ρυθμιστική και τα τέλη αδειών.
Ευελπιστεί πως αυτό θα γίνει πριν την έναρξη της περιόδου ώστε οι κυνηγοί να είναι ..........

νόμιμοι από την πρώτη ημέρα που θα επιτραπεί το κυνήγι.

Οσον αφορά τις περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι, εξήγησε πως οι όποιες απαγορεύσεις ισχύουν όπως και πέρυσι τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου, οπότε είτε θα αρθούν είτε θα ανανεωθούν.
Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η χαρτογράφηση από τώρα των περιοχών όπου επιτρέπεται η θήρα.
Πάντως, από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου επιτρέπεται το κυνήγι στις ζώνες διάβασης, και στη συνέχεια θα επιτρέπεται και πάνω από αυτές για λαγούς και άλλα θηράματα.

Να υπενθυμίσουμε πως οι τιμές των αδειών παραμένουν σταθερές καθώς η τοπική άδεια κοστίζει 98 ευρώ, η περιφερειακή 116 και η γενική 137.
Τα γραφεία του συλλόγου θα παραμένουν ανοιχτά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης από τις 6 έως τις 8.

Να σημειωθεί πως για την εξυπηρέτηση των κυνηγών της Μάνης θα μεταβεί στην Καρδαμύλη υπάλληλος του συλλόγου σήμερα και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.
Για την ανανέωση της άδειας οι κυνηγοί πρέπει να προσκομίσουν την παλιά άδεια καθώς και φωτοτυπία επικυρωμένη από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα (Δήμος, ΚΕΠ κ.λπ.) άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου που να είναι σε ισχύ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση ΚΟ 6 που χορηγείται από την Αστυνομία.

Πηγή: Ελευθερία

Αποζημίωση 250,000,000 ευρώ πρέπει να πληρώσει η Microsoft

ΕΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ WORD ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Μια δικαστική διαμάχη πνευματικών δικαιωμάτων της Microsoft με την Καναδική εταιρεία i4i ολοκληρώθηκε με άσχημες για την Microsoft εξελίξεις.
Ο γίγαντας της πληροφορικής καλείται να αποζημιώσει την i4i με 290,000,000 δολάρια ενώ σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή του Τέξας Leonard David απαγορεύεται να πουλάει το word στην Αμερική.

Αυτό για τη χρήση της XML στο δημοφιλές πρόγραμμα, κάτι όμως που είχε κατοχυρώσει πνευματικά η ι4i από το 1998.
Η Microsoft έχει 2 μήνες διορίας για να συμμορφωθεί σύμφωνα ........

με την απόφαση του δικαστηρίου αλλά φυσικά δε θα το αφήσει έτσι, η δικαστική διαμάχη θα έχει και συνέχεια.

Πηγή: Τρωκτικό

Δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens επαναλαμβάνει η ΝΔ. Διαψεύδει ο Κώστας Γείτονας.

Η ΝΔ επαναλαμβάνει ότι δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens και χαρακτηρίζει «κάθε άλλη αναφορά, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, ψευδή και ανυπόστατη».

«Όπως είναι, άλλωστε, γνωστό η διαχείριση των οικονομικών της ΝΔ γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με χρήση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, το οποίο μόνη και πρώτη εφάρμοσε από το 1995», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαψεύδει τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση Siemens ο Κ. Γείτονας

Παντελώς ανυπόστατα χαρακτήρισε τα περί εμπλοκής του σε χρηματοδοτήσεις από τη Siemens ο ..........

βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας.

«Τα όσα πληροφορούμαι μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων και με τα οποία επιχειρείται να συνδέσουν εμένα προσωπικά με συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens είναι παντελώς ανυπόστατα. Είναι αποκυήματα φαντασίας. Όλες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Γείτονας.

ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδονται τα περί μη εμπλοκής της ΝΔ στο σκάνδαλο της Siemens

«Όσα ισχυρίζεται η ΝΔ περί μη εμπλοκής της στο σκάνδαλο της Siemens διαψεύδονται από τα γεγονότα» τονίζει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens σημειώνοντας πως ο λόγος για τον οποίο αρνήθηκε τρεις φορές τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή ήταν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια που την αφορά.

«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου, θα περιμέναμε σοβαρότερη και πληρέστερη ενημέρωση από την κυβέρνηση της ΝΔ», υπογραμμίζει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.

Ο κ. Ρόβλιας καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τον Ελληνικό λαό για το αν είναι αλήθεια «ότι, πλέον, η παράδοση του κ. Χριστοφοράκου δεν επιτρέπει την συναφή διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens από την ελληνική Δικαιοσύνη, παρά μόνο για περίοδο ολίγων μηνών του 2003, ουδόλως δε για την περίοδο 2004 – 2007».

Επιπλέον, ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει αν είναι αλήθεια ότι «η δυνατότητα που παρασχέθηκε στον κ. Χριστοφοράκο να ‘’αποδράσει’’, σε συνδυασμό με τη μη διερεύνηση της περιόδου 2004 - 2007 από την Ελληνική Δικαιοσύνη, οδήγησε στις σημερινές εξελίξεις και στην ουσιαστική συγκάλυψη για την περίοδο 2004-2007».

«Το ΠΑΣΟΚ, μετά τη μέγιστη αστοχία - εάν θέλουμε να είμαστε επιεικείς και όχι καχύποπτοι - να υιοθετήσει άκριτα τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κ. Μ. Χριστοφοράκου και να προδικάσει εξελίξεις οι οποίες ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, εξακολουθεί να ερωτά αντί να απαντά», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δύο στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατονομάζει ο Μ. Χριστοφοράκος

Tον πρώην Γενικό Διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Βαρθολομαίο και τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα φέρεται να κατονομάζει στο ένταλμα επιβολής ποινής για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο το ειρηνοδικείο Μονάχου.

Ειδικότερα, στο ένταλμα υποστηρίζεται ότι Χριστοφοράκος είχε συμφωνήσει στα τέλη του 2003 με τα δύο προαναφερθέντα πρόσωπα ώστε να ασκήσουν την επιρροή τους σε δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να αποφασίσουν υπέρ των συμφερόντων της γερμανικής εταιρείας και σε περιπτώσεις αμφιβολίας τους να ενεργήσουν ακόμα και ενάντια στο καθήκον τους.

Στο ένταλμα των δικαστικών αρχών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Συμφωνήσατε, λοιπόν, σε διάφορες συζητήσεις, το αργότερο κατά τα τέλη του 2003, με ......

τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα με τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ, τέως Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματός του όπως και πριν είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών και με τον κύριο Βαρθολομαίο της ΝΔ ότι θα παρείχατε στα από αυτούς εκπροσωπούμενα κόμματα, χρήματα της τάξεως συνολικά το λιγότερο διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτό, οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσε ο καθένας κομματικά επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτούς, την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατά τέτοιον τρόπο να χρησιμοποιούν, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρίας Siemens ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους. Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον κ. Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, επετεύχθη αυτό στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο κ. Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με την συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την του κόμματος του καθενός επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση, ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στα καθήκοντά τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη».

Σε άλλο σημείο το ένταλμα αναφέρει:

«Για την εκτέλεση των πληρωμών στα δύο κόμματα χρησιμοποιήσατε την εταιρία FAIRWAYS LTD του κ. Λέτσα, του οποίου η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με τη Siemens Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Siekachek έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα ''μαύρα ταμεία'' τα ακόλουθα εμβάσματα στον ελβετικό λογαριασμό της FAIRWAYS LTD:

Την 05.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Tamarind,

Την 06.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology,

Την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind

Tην 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology,

Την 07.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology,

Την 16.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind,

και την 07.10.2004 ένα ποσόν 250.000 - από την Weavind.

Από τα χρήματα αυτά τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά. Σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον κ. Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τελειωτική παραλαβή του έργου C4Ι».

Έτσι στο ένταλμα των γερμανικών αρχών ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος για «δύο πραγματικώς συρρέουσες περιπτώσεις δωροδοκίας φορέων δημόσιου λειτουργήματος ενός άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά συναυτουργία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο Αρτεμίσιο βρέθηκε και ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος

Στην εκδήλωση παράδοσης στη κυκλοφορία της δεύτερης σήραγγας στο Αρτεμίσιο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κο Γεώργιο Σουφλιά βρέθηκε και ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος.

Μιλώντας για το σημαντικό αυτό γεγονός, ο Κος Δράκος δήλωσε τα εξής: ........

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι αποδίδεται στην κυκλοφορία η δεύτερη σήραγγα του Αρτεμισίου, ένα έργο το οποίο περιμέναμε πάρα πολλά χρόνια και το οποίο παραδίδεται μάλιστα και πριν από την συμβατική του υποχρέωση από τον ανάδοχο.
Αυτό εμπεριέχει και ένα θετικό μήνυμα για τα υπόλοιπα τμήματα του δρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα-Σπάρτη, που όλοι μας περιμένουμε να παραδοθούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα τα οποία εμπεριέχονται στις συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, το Αθήναιο-Λεύκτρο μέχρι το τέλος του έτους, το υπόλοιπο κομμάτι από την Τρίπολη μέχρι την Τσακώνα μέχρι τον Αύγουστο του 2010, το δε υπόλοιπο τμήμα από την Τσακώνα και την παράκαμψη της Καλαμάτας μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Πράγμα το οποίο δήλωσε και ο Υπουργός κ. Σουφλιάς και επανέλαβαν και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας. Για όλα αυτά περιμένουμε την γρήγορη εξέλιξη του έργου, την οποία, άλλωστε, όλοι όσοι διερχόμεθα από τον άξονα αυτό παρατηρούμε και είναι πολύ σπουδαίο το ότι υπάρχει μεγάλη ένταση εργασιών σε όλο το τμήμα της οδού, που επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις».

Ο κ. Νομάρχης συνομίλησε αρκετές φορές, ιδιαιτέρως, με τον κο Σουφιλά, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα του Νομού μας και θέματα που αφορούν γενικότερα τις σχέσεις Υπουργείου και Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση του κ. Νομάρχη με την επιβλέπουσα αρχή του έργου, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τους περιβαλλοντικούς όρους για το τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα, καθώς και λεπτομέρειες για την εξέλιξη του έργου αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές που το χαρακτηρίζουν.

Φιλιατρά News