Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Συνεχίζονται για δύο ακόμα βραδιές οι προβολές του Slumdog Millionaire στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Mε πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου συνεχίζονται το επόμενο διήμερο (σ.σ. Σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα) οι προβολές της ινδικής ταινίας των 8 Oscar Slumdog Millionaire.
Η ταινία που έχει σπάσει ταμεία όπου έχει προβληθεί ήταν προτεινόμενη για 10 Oscar.

Είναι η ιστορία του 18χρονου Τζαμάλ Μαλίκ, από τις φτωχογειτονιές του Μουμπάι.
Ο Τζαμάλ θα ζήσει τη μεγαλύτερη ημέρα της ζωής του με όλα τα μάτια της Ινδίας στραμμένα πάνω του: αν απαντήσει σωστά σε μια τελευταία ερώτηση του παιχνιδιού "Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος", θα κερδίσει 20 εκατομμύρια ρουπίες.
Το σόου διακόπτεται μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, και τότε η αστυνομία συλλαμβάνει τον Τζαμάλ ως ύποπτο απάτης: πώς γίνεται ένα παιδί του δρόμου να γνωρίζει τόσο πολλά?

Η ταινία είναι με λίγα λόγια εκπληκτική. ΔΕΝ πρέπει .......

να την χάσετε με τίποτα.
Ελάτε να την απολαύσετε στον θερινό κινηματογράφο των Φιλιατρών Πάντοτε κάτω από τ' αστέρια.
Η κινηματογραφική λέσχη του Πυρσού θα σας περιμένει.
Η ταινία ξεκινά στις 21:30. Φροντίστε να είστε έγκαιρα στο Αίθριο του Δημαρχείου.

Πρωταγωνιστούν:........

Dev Patel [ Jamal Malik ] , Freida Pinto [ Latika ] , Anil Kapoor [ Prem Kumar ]


Για Λεπτομέρειες της ταινίας >> πατήστε εδώ. <<

Για το πρόγραμμα προβολών >> πατήστε εδώ. <<

Ανεβαίνει ο υδράργυρος.

Η εξασθένηση των ανέμων και η άνοδος της θερμοκρασίας, στο επίπεδο των 36-38 βαθμών ως προς τις μέγιστες τιμές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο διήμερο.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή έως και την Τρίτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ στην περιοχή του Αιγαίου.

Σταδιακή πτώση θα αρχίσει να σημειώνει ο υδράργυρος από την Τετάρτη, ενώ κάποιες αστάθειες του καιρού δεν αποκλείονται στις ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Πάντως επειδή είναι καλοκαίρι, και επειδή οι καύσωνες θα ......

έρχονται και θα ξανάρχονται καλό είναι να θυμηθείτε τις οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα που έδωσε στην δημοσιότητα ο ιατρικός σύλλογος Μεσσηνίας.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ: ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι ντομάτες και τα αγγουράκια, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, είναι δευτερεύοντα ζητήματα μπροστά στα πολιτικά θέματα της εποχής για τα οποία συγκρούονται οι δυνάμεις της Προόδου με τη Συντήρηση. Με αυτή τη συνθηματολογία έδωσε την εκλογική μάχη στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 το ΠαΣοΚ και την κέρδισε.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υστερα από 35 συνεχή έτη ανέφελου δημοκρατικού βίου, η Κοινή Γνώμη θεωρεί δεδομένο το πολίτευμα...

και ριζωμένες τις πολιτικές ελευθερίες. Η ψήφος των πολιτών εδράζεται και δικαιολογείται από τον βαθμό με τον οποίο αξιολογείται η απόδοση κάθε κόμματος στην άσκηση εξουσίας.

Ετσι, δεν είναι μόνον οι δημοκρατικές ελευθερίες το ζητούμενο (αυτονόητο!) αλλά και τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, των επιχειρηματιών, των αγροτών, ακόμη και η καθημερινή ζωή στις πόλεις, το μολυσμένο περιβάλλον και η ανασφάλεια που διακατέχει τον μέσο πολίτη.

Πράγματι, ζητήματα όπως π.χ. οι ντομάτες μπορεί να επηρεάσουν την τοποθέτηση των πολιτών. Το πρόβλημα είναι γνωστό. Πάντοτε η διαφορά ανάμεσα στην τιμή αγοράς των αγροτικών προϊόντων από τον παραγωγό και στην τιμή πωλήσεώς τους στον καταναλωτή ήταν παράλογη. Σήμερα το πρόβλημα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Και δικαίως, διότι κατάντησε σκανδαλώδες το άνοιγμα της ψαλίδας. Πρέπει λοιπόν το κράτος να βρει μια λύση. Είτε να επιδοτήσει με όποιον τρόπο βρει τους αγρότες είτε να φορολογήσει την κατανάλωση υπέρ των αγροτών.

Οσοι υποστηρίζουν ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και ότι τα απαγορεύουν οι Βρυξέλλες πρέπει να αντιληφθούν ότι Πολιτική είναι να βρίσκεις εσύ τις λύσεις στα προβλήματα, όχι να διαχειρίζεσαι (και συχνά σκανδαλωδώς) την εξουσία!

Ενδεικτικώς, διότι τα θέματα είναι πολλά και ανοιχτά, αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίως στην πρώτη σειρά των προβλημάτων προς επίλυση είναι το ζήτημα της κοινής ασφαλείας των πολιτών. Αν οι αρμόδιοι αδιαφορούν για το πώς ζει ο μέσος πολίτης, ας προσέξουν τουλάχιστον το φαινόμενο της τουριστικής καταρρεύσεως που φανερώνει η λειτουργία των κεντρικών μεγάλων ξενοδοχείων στην Αθήνα. Δεν έρχονται τουρίστες- μετά την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί, ποιος πηγαίνει να μείνει στις «καυτές» περιοχές της Αθήνας;

Το ζητούμενο είναι να ξεπεραστεί η υπερβολή στην Ανοχή και στην Καταστολή και να βρεθεί εφικτή και αποτελεσματική λύση- και εδώ θα φανεί η πολιτική διαφορά κάθε κόμματος που διεκδικεί την εξουσία.
Του ΣΤΑΥΡΟΥ Π. ΨΥΧΑΡΗ



ΓΕΣΑΣΕ: «Αναδιανέμουν την φτώχια των αγροτών» τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο για την ΚΑΠ

«Αναδιανομή της φτώχιας των αγροτών» είναι σύμφωνα με την ΓΕΣΑΣΕ τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πως θα εφαρμόσει η Ελλάδα στα πλαίσια του λεγόμενου Ελέγχου Υγείας της ΚΑΠ. Μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά πως το υπουργείο το έπραξε λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία προσδιορισμού τους «τελευταίο και καταϊδρωμένο».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνσή της η ΓΕΣΑΣΕ τονίζει με έμφαση ότι:
* Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα κανενός ουσιαστικού διαλόγου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αντίθετα με ότι συνέβη στις άλλες...

χώρες -μέλη της Ε.Ε.
* Το ΥΑΤΤ, παρά τα όσα κατά καιρούς λέει, αποφάσισε τη μεταφορά επιπρόσθετων πόρων από το εισόδημα του αγρότη σε άλλες δράσεις, πόρων που ισοδυναμούν με παρακράτηση του 5,3% των άμεσων ενισχύσεων. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί έμπρακτα να αναδιανείμει τη φτώχεια των αγροτών, αντί να αγωνιστεί για την αύξηση των πόρων του Κοινοτικού Προϋπολογισμού.
* Με τις αποφάσεις του το ΥΑΤΤ δεν τόλμησε ενώ μπορούσε να πάρει μέτρα που θα δρομολογούσαν νέες προοπτικές στον τρόπο εφαρμογής της ΚΑΠ, όπως για παράδειγμα την ενίσχυση της θέσης των κατ επάγγελμα αγροτών, την εξάλειψη φαινομένων όπου μοναστήρια , μεγάλα εταιρικά σχήματα και ετεροεπαγγελματίες καρπώνονται εκατομμύρια ΕΥΡΩ ως εισοδηματική ενίσχυση.
ΠΑΣΕΓΕΣ




Κουνούπι "Τίγρης" εντοπίστηκε στην Ηλεία

"Μεταφέρει 23 μολυσματικές ασθένειες και σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτη της Ηλείας η παρουσία του ασιατικού κουνουπιού στην Ηλεία επιβεβαιώθηκε από το τμήμα εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Εντοπίστηκε στον Άγιο Γεώργιο Πύργου...

Είναι ένα αχόρταγο μικρό τέρας. Και του αρέσει να δαγκώνει οτιδήποτε συναντά. Μπορεί να μην ξεπερνά το ένα εκατοστό σε μήκος.Πρόκειται για το ασιατικό κουνούπι - τίγρη που μεταφέρει περίπου 23 ασθένειες, μεταξύ των οποίων ο δάγκειος πυρετός. Θεωρείται εξαιρετικά επιθετικό και λαίμαργο και αρκεί ένα απλό τσίμπημα για να μεταδώσει τις αρρώστιες που κουβαλά στον άνθρωπο.

Το κουνούπι πήρε το όνομά του από τις χαρακτηριστικές λευκές ραβδώσεις που έχει στο σώμα.
Το 1985, επιστήμονες ανακάλυψαν στο Τέξας ένα κουνούπι - τίγρη που είχε «εισαχθεί» ........

μαζί με εμπορεύματα από την Ασία. Δύο χρόνια αργότερα το συγκεκριμένο είδος είχε καταφέρει να επεκταθεί σε 17 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Επειδή συνηθίζει να πετά κοντά στο έδαφος, τα μικρά παιδιά και τα ζώα είναι περισσότερο εκτεθειμένα στο τσίμπημά του, ενώ επιπλέον είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα αντικουνουπικά σπρέι σε σχέση με τους πολύ πιο ευάλωτους... κοινούς συγγενείς του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς. το... φονικό κουνούπι μάλλον έφτασε στην Ευρώπη ταξιδεύοντας ως λαθρεπιβάτης από τις ασιατικές χώρες, επιμελώς «κρυμμένο» στις υγρές γωνιές ενός φορτηγού πλοίου που μετέφερε είδη ρουχισμού.
Τα συμπτώματα του δάγκειου πυρετού -μίας από τις αρρώστιες που κουβαλά το κουνούπι- που συναντάται συνήθως στην Αφρική, την Ινδία και την Ασία και μπορεί να αποβεί μοιραίος, είναι ο ξαφνικός υψηλός πυρετός, οι δυνατοί πόνοι στα κόκαλα και τους μυς καθώς επίσης και η εμφάνιση έντονων εξανθημάτων που εμφανίζονται στις παλάμες και τα πέλματα κάνοντάς τα να πρήζονται και να κοκκινίζουν.

Στην πιο προχωρημένη του μορφή ο δάγκειος πυρετός προκαλεί αιμορραγία που αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως μπορεί να στοιχίσει τη ζωή του ασθενή.

Το ασιατικό κουνούπι τίγρης, εκτός από τις πολλές και βαριές ασθένειες που μεταδίδει με το τσίμπημά του, είναι φορέας και ενός παρασιτικού μικροσκοπικού σκουληκιού που προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.


ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ.... "

http://pyrgos-news.blogspot.com/2009/08/blog-post_1961.html

Στο 4,9 η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα.

Ανοίγει η ψαλίδα στα 2 μεγάλα κόμματα στο 4,9 σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται σήμερα στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".



50 λόγοι για τους οποίους είναι χρήσιμοι οι άνδρες

Kαι ενω στο προηγούμενο θέμα μας, ασχοληθήκαμε με τους 50 λόγους για τους οποίους είναι χρήσιμες οι γυναίκες δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε άλλους τόσους λόγους για τους οποίους ειναι χρήσιμοι οι άντρες.
Υπάρχουν τουλάχιστον 50 λόγοι για τους οποίους το πάλαι ποτέ ισχυρό φύλο εξακολουθεί να είναι χρήσιμο στις γυναίκες.
Ο ένας ειδικά από αυτούς παραμένει σημαντικός.

Διαβάστε τους 50 λόγους............


1. Για να σας φλερτάρουν στον δρόμο την ημέρα που συμπληρώνετε τα 41α γενέθλιά σας (αυτή η παράδοση θα έπρεπε να χρηματοδοτείται από κάποιο κρατικό πρόγραμμα).

2. Για να κουβαλούν τα ψώνια σας όταν δεήσουν να έρθουν μαζί σας στο σούπερ μάρκετ ή να σας συνοδεύσουν στα μαγαζιά για τα ψώνια σας.

3. Για να ανοίγουν όλους εκείνους τους βαρετούς φακέλους που επιμένουν να σας στέλνουν οι τράπεζες με κινήσεις λογαριασμών, ειδοποιήσεις κ.λπ.

4. Για να κυνηγούν τις κατσαρίδες και άλλα ενοχλητικά έντομα που έχουν εισβάλει στο σπίτι σας.

5. Για να βάζουν στη σωστή θέση τα 10.000 τουβλάκια από το Lego του παιδιού σας.

6. Για να ξεχνούν τα γενέθλιά σας και σε ένδειξη μεταμέλειας να σας φέρνουν ένα ακριβό δώρο.

7. Για να σας δανείζουν τα ξυραφάκια τους (πολλές φορές χωρίς να το ξέρουν).

8. Για να παρκάρουν το αυτοκίνητο όταν εσείς δεν μπορείτε.

9. Για να σας εξηγούν τους κανόνες του ποδοσφαίρου αναλυτικά όποτε το ζητήσετε και χωρίς να κουράζονται ποτέ.

10. Για να σας βοηθούν να διατηρείστε σε φόρμα λερώνοντας το καπάκι της τουαλέτας και αφήνοντας τις κάλτσες τους σε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά του σπιτιού.

11. Για να σας συνοδεύουν σε γάμους, βαφτίσια και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις.

12.Για να μελετούν τον χάρτη σε ένα ταξίδι μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

13. Για να πίνουν την τελευταία σταγόνα από το γάλα ξαναβάζοντας το άδειο μπουκάλι στο ψυγείο.

14. Για να βγάζουν βόλτα τον σκύλο όταν δεν έχετε όρεξη για περπάτημα.

15. Για να λένε με χαμηλή φωνή «α, έτσι εξηγούνται όλα» την ημέρα που αρχίζει η έμμηνος ρήση σας.

16. Για να μαζεύουν τα νεκρά ποντίκια από το σπίτι.

17. Για να χάνουν τα κλειδιά του γραμματοκιβωτίου, όντας σίγουροι ότι ήταν σε ένα συγκεκριμένο συρτάρι.

18. Για να κατηγορούν εσάς ότι χάσατε τα κλειδιά του γραμματοκιβωτίου.

19. Για να κάνουν χάλια την κουζίνα όταν σας υπόσχονται ότι μαγειρεύουν κάτι που «δεν έχετε ξαναφάει ποτέ στη ζωή σας».

20. Για να μη σας τηλεφωνούν όταν σας έχουν βεβαιώσει ότι θα το κάνουν.

21. Γιατί να φοράνε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια για 25 χρόνια χωρίς να διαμαρτύρονται ότι πρέπει να αγοράσουν καινούργια, ακόμη κι αν έχουν τρυπήσει.

22. Για να ακουμπούν το χέρι τους τυχαία στα οπίσθιά σας καθώς σας οδηγούν στην καρέκλα.

23. Για να ζεσταίνουν το κρεβάτι τις κρύες νύχτες του χειμώνα (η μοναδική περίπτωση εποχικής χρησιμότητας).

24.Για να σας φέρνουν πρωινό στο κρεβάτι.

25.Για να διαβάζουν προσεκτικά και πραγματικά να καταλαβαίνουν τις οδηγίες χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών

26. Για να επιδιορθώνουν μικρές (καμιά φορά και μεγάλες) βλάβες στο αυτοκίνητο και αν δεν τα καταφέρνουν να το πηγαίνουν στο συνεργείο

27. Για να παραγγέλνουν πίτσα στο σπίτι κι εσείς να τρώτε μερικά κομμάτια χωρίς ενοχές.

28. Για να φτιάχνουν το τέλειο τζιν με τόνικ.

29. Για να στέκονται πίσω σας για λόγους ψυχολογικής υποστήριξης, όταν κατευθύνεστε τη νύχτα προς το σαλόνι επειδή ακούσατε έναν παράξενο θόρυβο.

30. Για να συγκρίνουν τις τιμές των εταιρειών που ασφαλίζουν αυτοκίνητα.

31. Για να ρυθμίζουν το πιάτο της δορυφορικής.

32. Για να έχουν περισσότερες τρίχες στα πόδια τους και τις μασχάλες τους σε σχέση με εσάς.

33. Για να σας ανεβάζουν το φερμουάρ στο φόρεμα.

34. Για να τρώνε τα αποφάγια από τα πιάτα των παιδιών (μετά πλένονται καλύτερα στο πλυντήριο πιάτων).

35. Για να σας αγοράζουν εσώρουχα νούμερο 38 όταν φοράτε 44.

36. Για να βοηθούν τα παιδιά στις ασκήσεις τριγωνομετρίας και στα λοιπά ακαταλαβίστικα μαθηματικά προβλήματα.

37. Για να έχουν πάντα τρία ποτήρια με νερό στο κομοδίνο - ακόμη κι αν τα δύο βρίσκονται εκεί επί μία βδομάδα χωρίς να τα έχουν ακουμπήσει.

38. Για να πηγαίνουν στην αποθήκη.

39. Για να ανοίγουν τα βάζα, όταν έχουν κολλήσει τα καπάκια.

40. Για να υποφέρουν από κάποια μυστηριώδη ασθένεια, κάνοντας διάγνωση από το Google και να γίνονται καλά με μια μπίρα ή ένα ποτήρι κρασί.

41. Για να ροχαλίζουν.

42. Για να πειραματίζονται αντί για σας με διάφορες δίαιτες.

43. Για να λατρεύουν τη μαμά τους (αργά ή γρήγορα θα τους χρειαστείτε και γι΄ αυτό).

44. Για να πετάνε τα βρώμικα ρούχα τους κοντά στο πλυντήριο- ακόμη και αν δεν τα βάζουν ποτέ μέσα.

45. Για να βουλιάζουν τον καναπέ σας τα Σαββατοκύριακα και να πετούν τις διαβασμένες εφημερίδες στο πάτωμα.

46. Για να είστε σίγουρη ότι θα ακούτε ειδήσεις τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.

47. Για να μη βαριούνται ποτέ το αγαπημένο σας φόρεμα (ακόμη κι αν στην πραγματικότητα αδιαφορούν).

48. Για να κάνουν ότι τα ξέρουν όλα- τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο.

49. Για να ψάχνουν συνεχώς το αλάτι, το λάδι και λοιπά τρόφιμα και να πραγματοποιούν την έρευνά τους μεγαλοφώνως.

50. Για έναν λόγο που μπορείτε να φανταστείτε- ακόμη και αν δεν θα σας είναι τόσο απαραίτητοι στην τεκνοποίηση, σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες.

50 λόγοι για τους οποίους είναι χρήσιμες οι γυναίκες

Οι 50 λόγοι για τους οποίους είναι χρήσιμες οι γυναίκες.

Διαβάστε τους .......


1. Για να βρίσκουν τουλάχιστον ένα πράγμα στην εμφάνισή σας που αξίζει τον θαυμασμό («πάντα μου άρεσαν... οι λοβοί των αυτιών σου»)

2. Για να κάνουν πάντα μια παρατήρηση στο ντύσιμό σας

3. Για να σας δανείζουν τις ενυδατικές τους κρέμες- συχνά χωρίς να το ξέρουν

4. Για να μην ξεχνάτε το Νταρφούρ, έστω και αν το ενδιαφέρον τους οφείλεται στον Τζορτζ Κλούνεϊ

5. Για να χορεύουν χωρίς πρόβλημα μαζί σας, ακόμη και αν εσείς και ο ρυθμός είναι δυο ασύμβατα πράγματα

6. Για να θυμούνται τα γενέθλια και τις γιορτές φίλων, συγγενών και κυρίως των βαφτισιμιών σας

7. Για να σας υπενθυμίζουν τη γιορτή της μητέρας. Δυο τρεις φορές

8. Για να προσέχουν τον πλανήτη, καταναλώνοντας ένα ρολό χαρτιού υγείας την ημέρα

9. Για να λερώνουν με κραγιόν τον γιακά σας

10. Για να θηλάζουν τα παιδιά σας

11. Για να σας φτιάχνουν τον κόμπο στη γραβάτα σας

12. Για να κάνουν ερωτήσεις στις οποίες δεν υπάρχει μόνο μια απάντηση

13. Για να τους αρέσει κάτι στην αγαπημένη σας ομάδα, ακόμη και αν αυτό είναι το χαμόγελο «αυτού του παιδιού με το 10»

14. Για να κάνουν πλούσιους τους δικηγόρους που ειδικεύονται στα διαζύγια

15. Για να φοράνε τις πιζάμες σας

16. Για να παρατηρούν την αναπνοή σας όταν κοιμάστε

17. Για να σας δίνουν τη χαρά ενός πειράγματος στον δρόμο

18. Για να δίνουν στους Ιταλούς έναν λόγο για να στενάζουν

19. Για να ακούτε γκρίνια ακόμη και από τρία δωμάτια μακριά

20. Για να ξέρουν πότε πρέπει να αλλάξουν οι καρέκλες

21. Για να χορεύουν γεμάτες ενθουσιασμό με παιδιά και ηλικιωμένους στους γάμους αφήνοντάς σας ήσυχους με το κρασί σας

22. Για να αγοράζουν τα καλύτερα σαμπουάν

23. Για να σας κατηγορούν ότι δεν στρώνετε ποτέ το κρεβάτι, την ίδια ώρα που στοιβάζουν επάνω ασιδέρωτα ρούχα

24. Για να καθυστερούν την κοινή σας έξοδο αλλάζοντας τρία φορέματα και μετά να σας ρωτούν αν τελικά σας άρεσε το πρώτο

25. Για να σας αγοράζουν ρούχα

26. Για να μένουν ξύπνιες όλη τη νύχτα ανησυχώντας για το πότε θα γυρίσει σπίτι ο έφηβος γιος σας

27. Για να σας ενθαρρύνουν να ανακαλύπτετε την ευαίσθητη πλευρά σας

28. Για να θυμούνται για τα παιδιά σας όλες εκείνες τις ασήμαντες λεπτομέρειες, που το άγχος και η ηλικία έχουν σβήσει από τη δική σας μνήμη

29. Για να εντοπίζουν τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ πάνω σας όταν σας ζητούν να μαντέψετε πότε ακριβώς τις προσβάλατε την προηγούμενη εβδομάδα

30. Για να αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση αγοράζοντας ρούχα που «είναι επένδυση»

31. Για να σας υπενθυμίζουν ότι η πραγματική υπερδύναμη στον πλανήτη δεν είναι οι ΗΠΑ ή η Κίνα, αλλά μια ασήμαντη ορμόνη που ονομάζεται οιστρογόνα

32. Για να κόβουν τα μπισκότα στη μέση πριν τα φάνε

33. Για να σας κομματιάζουν την καρδιά και μετά να κοιμούνται με τον καλύτερό σας φίλο

34. Για να σας υπενθυμίζουν τη διατροφική αξία του μπρόκολου

35. Για να ανακατεύουν τα CD σας

36. Για να προσποιούνται τις ευγνώμονες, αφού περάσατε όλη την Κυριακή συμμαζεύοντας την αποθήκη

37. Για να σας επιτρέπουν να ονειροπολείτε όταν τους λέτε ότι το γκολ που βάλατε στο 5Χ5 με τους φίλους σας ήταν ίδιο με του Ζιντάν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

38. Για να δίνουν τα ρούχα που δεν φοράτε ποτέ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

39. Για να σας κάνουν να αισθάνεστε Μπραντ Πιτ χάρις στην εμμονή τους για τις παλιές σας συντρόφους

40. Για να σας αγαπούν τόσο ώστε να μην σας αποκαλύπτουν ποτέ τον πραγματικό αριθμό των εραστών τους

41. Για να μοιράζεστε τα πιο μεγάλα μυστικά σας ΚΑΙ με τις φίλες τους

42. Για να σας ρωτούν: «Εσένα σου φάνηκε αστείο αυτό;»

43. Για να σας ρωτούν ποιος άφησε το καπάκι της τουαλέτας σηκωμένο.

44. Για να μοιάζουν χειρότερες από εσάς με μουστάκι

45. Για να χάνουν την πλοκή σε ένα έργο

46. Για να σας τηλεφωνούν μόλις παρκάρετε έξω από το σπίτι λέγοντας «ξέχασα να σου πω να πάρεις κάτι από το σούπερ μάρκετ»

47. Για να σας δίνουν το μεγαλύτερο μισό απ΄ οτιδήποτε μοιράζεστε

48. Για να γεμίζουν το σπίτι με μεγάλα και μικρά μαξιλάρια - «γιατί, δεν χρειάζονται;»

49. Για να έχουν την τελευταία λέξη

50. Για τον ίδιο λόγο Νο 50 που είναι χρήσιμοι οι άνδρες τον φαντάζεστε

Πόση ακτινοβολία εκπέμπουν όλα τα κινητά. Κρας τεστ για όλα τα μοντέλα της αγοράς

Πόσο ασφαλές είναι το κινητό μου; Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία; Ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης Ακτινοβολίας (SΑR), η μονάδα μέτρησης που αποκαλύπτει το ποσοστό της ακτινοβολίας η οποία φτάνει στον οργανισμό μας, είναι ικανός να δώσει την απάντηση.

Όλες οι εταιρείες είναι αναγκασμένες να συμμορφώνονται στον «μαγικό αριθμό»- στα όρια που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση- ενώ παράλληλα υποχρεούνται να ανακοινώνουν πόση ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εκπέμπει κάθε κινητό τους. Έτσι και αξιοποιώντας τον πλήρη πίνακα που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ», οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να συγκρίνουν τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Παράλληλα, μία σειρά από πρακτικές, καθημερινές συμβουλές μπορεί να κάνει τη διαφορά ώστε η χρήση των κινητών τηλεφώνων να γίνεται με όσο το δυνατόν μικρότερη έκθεση στην ακτινοβολία.
Ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης Ακτινοβολίας .........

[Specific Αbsorption Rate (SΑR)] είναι η μονάδα μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπει κάθε συσκευή.

Ο αριθμός υπολογίζεται με βάση το ποσό της ενέργειας που απορροφάται από 10 γραμμάρια ανθρώπινου ιστού σε συγκεκριμένο χρόνο και υπολογίζεται σε Watt ανά κιλό. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, απαραίτητη προϋπόθεση για να πωληθεί μια συσκευή στην αγορά είναι το όριο του SΑR να μην ξεπερνά τα 2 Watt ανά κιλό, τιμή που ισχύει για το κεφάλι του χρήστη, ενώ για ολόκληρο το σώμα το όριο είναι 0,08 Watt ανά κιλό. Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν την ανώτατη τιμή του δείκτη αυτού για τις συσκευές τους.

Ακολουθεί πίνακας με την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά.

Κλίκ για πλήρες μέγεθος

actinobolia.jpg (210 KB)



10 κανόνες για μικρότερη ακτινοβολία

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ τον σχετικό πίνακα για να επιλέξετε μια συσκευή με χαμηλό ρυθμό απορρόφησης ακτινοβολίας SΑR. Όσο πιο χαμηλός είναι τόσο λιγότερη ακτινοβολία απορροφά ο οργανισμός από το πεδίο του κινητού τηλεφώνου.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ στον βαθμό του δυνατού τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, πραγματοποιώντας ολιγόλεπτες συνομιλίες. Αν πρέπει να συνομιλήσετε για μεγαλύτερο διάστημα, προτιμήστε το σταθερό, ενσύρματο τηλέφωνο.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ να έχετε το κινητό στις τσέπες σας και μην το κρατάτε σε επαφή με το σώμα σας, ακόμα και όταν είναι σε κατάσταση αναμονής.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ αφήστε τη συσκευή σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέ τρου από το κρεβάτι. «ΜΟΙΡΑΣΤΕ» την ακτινοβολία και από τα δύο αυτιά εναλλάσσοντας τη συσκευή κατά τη διάρκεια της κλήσης.

ΣΤΡΕΨΤΕ προς το σώμα σας την πλευρά του πληκτρολογίου όσο μιλάτε και αντίστοιχα προς τα έξω αυτή της κεραίας. Η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου προέρ χεται από την κεραία. ΟΤΑΝ η ισχύς του σήματος είναι ασθενής ή όταν μετακινείστε με μεγάλη ταχύτητα (π.χ. με αυτοκίνητο ή με τρένο) προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε το κινητό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κάτοχό του.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να βρίσκεστε σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλα πρόσωπα, όταν αυτά μιλούν στο τηλέφωνο, προκειμένου να μη γίνετε παθητικός δέκτης της ακτινοβολίας.

ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ όσο το δυνατόν η χρήση του κινητού από παιδιά κάτω των 12 ετών. Μέχρι αυτή την ηλικία, τα όργανα βρίσκονται σε ανάπτυξη και είναι περισσότερο ευαίσθητα στις πιθανές επιδράσεις που προκαλούν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ τη συσκευή όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σώμα σας. Χρησιμοποιήστε hands free, ακουστικά Βluetooth ή και το μεγάφωνο της συσκευής σε ανοικτή ακρόαση. Αν επιλέξετε το Βluetooth, φροντίστε να μην το κρατάτε δίπλα στο αυτί σας όταν δεν πραγματοποιείτε κλήση.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Η απάντηση της Google για την ένωση Microsoft Bing και Yahoo

Η Google υποστηρίζει ότι η συνεργασία MS – Yahoo θα κάνει κακό στον ανταγωνισμό

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site IDG News Service, o πρόεδρος της Google Search Organization δήλωσε ότι η εν λόγω συνεργασία, που ανακοινώθηκε προχτές μεταξύ Microsoft και Yahoo, είναι πολύ πιθανό να έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στον ανταγωνισμό αλλά και στους καταναλωτές.

Αν η Yahoo υιοθετήσει τη Bing μηχανή αναζήτησης της Microsoft αντί για τη δική της, τότε αυτόματα θα μειωθεί ο αριθμός των 3 μεγάλων παιχτών σε μόλις 2, δήλωσε η Marissa Mayer, αντιπρόεδρος της Google στον τομέα της μηχανής αναζήτησης.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ποικίλες ομάδες στην Google μελετούσαν ακόμα .........

την προτεινόμενη συνεργασία, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο. Οι πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να επέλθουν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, συζητούνται έντονα από διάφορους τομείς της βιομηχανίας.

Κάποιοι παρατηρητές υποστηρίζουν ότι αυτή η συνεργασία είναι πολύ πιθανό να αυξήσει δραστικά τον ανταγωνισμό στη διαδικτυακή διαφημιστική αγορά, δημιουργώντας έναν πιο αντάξιο αντίπαλο για την Google.

ΣΧΟΛΙΟ
Οτι και να κάνει η microsoft, υποπροϊόν ήταν, είναι και θα είναι για πάντα.
Και αυτό γιατί είναι εντελώς ανίκανη να φτιάξει κάτι της προκοπής.
Οπότε Google και πάλι Google. Και αφήστε τον Θείο Bill να πάει να κουρεύεται.


H Apple απορρίπτει το Google Voice

Η Apple απέρριψε την επίσημη εφαρμογή της Google, Google Voice, για το iPhone, με την πρόφαση ότι αυτού του είδους οι εφαρμογές "μιμούνται" χαρακτηριστικά του iPhone

Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη εξήγηση που έδωσε η Apple για τη μη αποδοχή του Google Voice είναι ότι αυτού του είδους οι εφαρμογές μοιάζουν με "απομιμήσεις" των χαρακτηριστικών που περιλαμβάνονται ήδη στο iPhone. Όμως, ο πιο προφανής λόγος ίσως να είναι ότι οι συγκεκριμένες αυτές "απομιμήσεις" χτυπούν κατευθείαν στον πυρήνα των υπηρεσιών που προσφέρονται από τον αποκλειστικό συνεργάτη υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Apple, την AT&T.

Το Google Voice προσφέρει φτηνότερες .......

υπερατλαντικές κλήσεις, δωρεάν SMS, αυτόματη μετάφραση και μετατροπή φωνητικών μηνυμάτων σε κείμενο, καθώς κι ένα νούμερο για πολλαπλές τηλεφωνικές συσκευές. Σε αντίθεση με την VOIP εφαρμογή του Skype, το Google Voice χρησιμοποιεί το παραδοσιακό τηλεφωνικό κανάλι και όχι τα πακέτα δεδομένων.

Εκπρόσωπος της Google τόνισε σε δηλώσεις της ότι: "Δουλεύουμε σκληρά ώστε να είναι εφικτή η διάθεση των εφαρμογών μας σε ποικίλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone. Η Apple δεν ενέκρινε το Google Voice, το οποίο είχαμε παραδώσει έξι εβδομάδες νωρίτερα, στο Apple App Store. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά για να μπορούν κι οι χρήστες του iPhone να επωφελούνται των εφαρμογών μας –όπως για παράδειγμα να μπορούν να εκμεταλλεύονται τους νέους και εξελιγμένους mobile browsers".

Από την αντίπερα όχθη, καμία από τις δύο εταιρείες (Apple και AT&T) δέχτηκαν να κάνουν οποιεσδήποτε δηλώσεις.

Οι πρώτες εικόνες από τις εκδόσεις του Firefox 3.7 και 4.0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Αναφορικά με το προηγούμενο θέμα με τις πρώτες πληροφορίες για τις επόμενες εκδόσεις του fireFox, εμείς ψάξαμε (για την ακρίβεια ο X-treme τις βρήκε) εικόνες από τις εκδόσεις του Firefox 3.7 και 4.0 που ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ σε αρκετό διάστημα από τώρα.

Το Φιλιατρά News σας παρουσιάζει κατ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ εικόνες από τους δυο νέους browsers της Mozilla Foundation (3.7 και 4)

Οι διαφορές που υπάρχουν:

Ξεκινώντας από τις καρτέλες (tabs) φαίνεται να παρουσιάζουν .........

κάποιες μικρές ομοιότητες με αυτές του browser της Goole τον Chrome της.
Η διάταξη αυτή εξοικονομεί χώρο, παρέχοντας στο χρήστη μεγαλύτερο περιθώριο στο παράθυρο του browser.
Αυτό έχει σαν συνεπιεα όμως και την εξάλειψη της μπάρας που περιέχει τον τίτλο της εκάστοτε σελίδας.

Μια ακομα διαφορά, δείχνει ένα και μόνο ένα κουμπί για τον συνδυασμό των stop/refresh/go, τοποθετημένο ακριβώς δίπλα από τη γραμμή διευθύνσεων.
Έτσι ΄'οταν θελουμε να πληκτρολογήσουμε ένα URL, στο κουμπί θα εμφανίζεται ένα πράσινο τόξο (GO) για τη μεταφορά στην εν λόγω σελίδα.
Όσο μια σελίδα θα φορτώνει, το κουμπί αυτόματα θα αλλάζει σε ένα κόκκινο Χ, το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να πατάει για να σταματήσει (Stop) το ολοκληρωτικό άνοιγμα της σελίδας.
Aν κάποιος βρίσκεται ήδη σε ένα web site, το κουμπί θα αλλάζει για μία ακόμα φορά και θα μετατρέπεται στο refresh.

Φυσικά η ανάπτυξη του browser πιθανόν να συμπεριλάβει αυτά τα παραπάνω στοιχεία και μπορεί όχι.
Οι εικόνες αυτές αποτελούν μακέτες που μπορεί να μην διαφέρον καθόλου στην πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Mozilla FireFox 3.7

Κλικ στις εικόνες για πλήρες μεγεθος

Mozilla3_7a.jpg (557 KB) Mozilla3_7b.jpg (558 KB) Mozilla3_7c.jpg (583 KB)


MOZILLA FireFox 4.0


Mozilla4a.jpg (278 KB) Mozilla4b.jpg (475 KB) Mozilla4c.jpg (604 KB)

Πρώτες πληροφορίες για τις επόμενες εκδόσεις του Firefox

Ο Firefox 3.5 διατέθηκε στο κοινό μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ωστόσο η Mozilla δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει το χρόνο να πάει χαμένος κι έχει ήδη αρχίσει να δίνει πληροφορίες για τις επόμενες εκδόσεις του δημοφιλούς browser. Οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών περιστρέφονται γύρω από τον Firefox 3.7, αλλά και τον 4.0 που βρίσκεται ήδη σε φάση ανάπτυξης και σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τα όσα διοχετεύονται στο Internet από το εσωτερικό της Mozilla, ο Firefox 3.7 θα περιλαμβάνει μια σειρά αισθητικών παρεμβάσεων, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη ενσωμάτωση στο περιβάλλον των Windows 7. Έτσι, γίνεται ήδη λόγος για το Aero Glass design, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων ημιδιαφάνεια στην toolbar και τα tabs.

Οι παρεμβάσεις στον Firefox 4.0 φαίνεται ότι θα είναι πιο εκτεταμένες. Στελέχη της ......

Mozilla λένε ότι η γραμμή διευθύνσεων θα αλλάζει χρώμα, ανάλογα με το τι συμβαίνει. Έτσι, θα παίρνει ένα πράσινο χρώμα όταν ο χρήστης πληκτρολογεί διεύθυνση, θα γίνεται μπλε όταν βρίσκεται πάνω της ο mouse cursor, θα αλλάζει σε κόκκινο όταν φορτώνει η σελίδα, ενώ σε κατάσταση "ηρεμίας" θα γίνεται ένα με την υπόλοιπη μπάρα του browser και θα είναι σχεδόν αόρατη. Επίσης, φαίνεται ότι τα κουμπιά Refresh και Go θα συγχωνευτούν σε ένα, ενώ έχει ήδη ανάψει η συζήτηση στο εσωτερικό της εταιρείας για το αν η μπάρα των tabs θα πρέπει να ανέβει και να βρίσκεται στην κορυφή του browser.

Πηγή: PC Magazine

Αύγουστος 2009 Η Ubisoft κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της πειρατείας

Η Ubisoft εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει νέα δραστικά μέτρα, προκειμένου να περιορίσει την πειρατεία στο χώρο του gaming.

Μιλώντας σε συνάντηση με επενδυτές, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Yves Guillemot ανακοίνωσε ότι η Ubisoft αναπτύσσει αυτό τον καιρό νέα εργαλεία που θα καθιστούν αδύνατη την λειτουργία των παιχνιδιών αν ο χρήστης δεν έχει πληρώσει γι' αυτά.

Ο Guillemot δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φύση των εργαλείων αυτών και αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα ενσωματωθούν στα παιχνίδια της εταιρείας στις αρχές του 2010 ή ακόμα και πριν το τέλος του 2009.
Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε την υλοποίηση της πρωτοβουλίας στο ......

επερχόμενο Assassin's Creed 2.
Επίσης, παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα νέα εργαλεία που αναπτύσσει η Ubisoft είναι φιλικά προς το χρήστη ή απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες που μπορεί να δυσκολέψουν τους μη μυημένους.

Αν και οι εκδόσεις για PC βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ubisoft, ο Guillemot δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα κρούσματα πειρατείας στις κονσόλες. Τα ποσοστά παράνομης χρήσης στις κονσόλες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο η εταιρεία δε σκοπεύει να μείνει αδρανής.

Πηγή: PC Magazine

Δωρεάν αντίγραφα σε δοκιμαστές των Windows 7

Έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αρχική απροθυμία της Microsoft να ανταμείψει τους beta testers των Windows 7, η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξη πλώρη και να δείξει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη τους στους ανθρώπους που μόχθησαν αναζητώντας bugs και αδυναμίες στη νέα έκδοση του λειτουργικού.
Η πρωτοβουλία, βέβαια, δεν αφορά όλους τους beta testers, αλλά μόνο μια ειδική κατηγορία.

Ο Brandon LeBlanc της Microsoft δήλωσε μέσω του επίσημου blog ότι όσοι συμμετείχαν έπειτα από πρόσκληση στο Windows 7 Technical Beta Program δικαιούνται μια κόπια των Windows 7 Ultimate.
Η Microsoft θα προσφέρει το λειτουργικό τόσο σε υλική μορφή, όσο και μέσω .......

download. Σημειωτέον ότι το πακέτο με τον οπτικό δίσκο διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες και η παροχή ισχύει μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων.

Πηγή: PC Magazine

Αύγουστος 2009 Ένα δισ. downloads για τον Firefox

Η 31η Ιουλίου του 2009 θα έχει στο μέλλον εξέχουσα θέση στην ιστορία του Firefox, ως η μέρα που ο δημοφιλής browser συμπλήρωσε ένα δισεκατομμύριο downloads του αρχείου εγκατάστασης.
Το νούμερο αυτό αντικατοπτρίζει τα συνολικά downloads όλων των εκδόσεων του Firefox και όχι μόνο την τελευταία ή τις τελευταίες εκδόσεις.

Ο Firefox κυκλοφόρησε πριν από πέντε περίπου χρόνια και αυτή τη στιγμή κατέχει μερίδιο αγοράς γύρω στο 30%, με την τάση να παραμένει αυξητική.
Ο Internet Exporer παραμένει στην κορυφή με .....

ποσοστό κοντά στο 60%, ενώ οι Safari, Chrome και Opera μοιράζονται το μεγαλύτερο μέρους του υπόλοιπου 10%.

Πηγή: PC Magazine

Επιλογή web browser και στα Vista / XP

Πρίν κάποιο καιρό η Ευρωπαϊκή επιτροπή είχε αποστείλει στην microsoft αυστηρές προειδοποιήσεις ενω ταυτόχρονα την εγκαλούσε για την εκμετάλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά και την κατηγορούσε για αθέμιτοι ανταγωνισμό με την ενσωμάτωση του internet Explorer 8 στο νεο λειτουργικό Windows 7.

Η Ευρωπαϊκή ένωση δεν είδε με καλό μάτι την ενσωμάτωση του Internet Explorer 8 στο νέο λειτουργικό και ζήτησε αλλαγές πριν την κυκλοφορία των 7.
Η Microsoft έχει ήδη καταθέσει συμβιβαστική πρόταση, η οποία μάλιστα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες εκδόσεις των Windows.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft έχει προτείνει στην ΕΕ να υπάρχει μια οθόνη επιλογής web browser κατά την εγκατάσταση των Windows 7.
Εκεί, ο χρήστης θα επιλέγει είτε τον .........

Internet Exlporer, είτε κάποιον εναλλακτικό browser με ελάχιστο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη της τάξης του 0,5%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση της Microsoft, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί συμφωνία.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση έχει να κάνει με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις των Windows.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft είναι διατεθειμένη να προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό και στα Vista και στα XP, σε περίπτωση που μια τέτοια λύση γίνει τελικά αποδεκτή από την Κομισιόν.
Αν αυτό γίνει δεκτό από την Ευρωπάϊκή Ένωση τότε η Microsoft ευελπιστεί ότι θα απαλλαγεί μια και καλή από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της, όσον αφορά τη θέση του ΙΕ στα Windows.

Μετάφραση Φιλιατρά News
από ξένη δημοσίευση

ΣΧΟΛΙΟ
Η απορία μας είναι η εξής:
Αφου πλέον τα XP δεν τα κυκλοφορεί η Microsoft στην αγορά όπως τα vista, πως διάολο θα δώσει την δυνατότητα επιλογής browser και στα XP???
Όλα τα CD περιέχουν και τον Explorer.
Μας δουλεύει ο Θείος Bill??