Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ Με τον Σταύρο Αντωνόπουλο στον πάγκο

Με τον Σταύρο Αντωνόπουλο στον πάγκο του θα πορευτεί ο Τέλος Αγρας στο νέο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής.
Ο καταξιωμένος τεχνικός έδωσε τα χέρια χθες το βράδυ με τους διοικούντες την ομάδα των Γαργαλιάνων και θα καθίσει στον πάγκο της την προσεχή περίοδο.
Πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή, μιας και ο Αντωνόπουλος διακρίνεται για τις γνώσεις του, τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και την πολυετή εμπειρία του στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής.
Ο Φιλιατρινός τεχνικός ήταν ό,τι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή για τον Αγρα και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στους διοικούντες που κινήθηκαν πολύ γρήγορα και κατάφεραν να τον πείσουν να αναλάβει την ομάδα.

Ο Σταύρος Αντωνόπουλος έχει δουλέψει άλλες δύο φορές στους Γαργαλιάνους και αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα καθίσει στον πάγκο τού Αγρα.
Πέρυσι προπονούσε την Εράνη Φιλιατρών. Μετά την θετική έκβαση του θέματος του ........

προπονητή, οι “ερυθρόλευκοι” θα προσπαθήσουν, ύστερα από υποδείξεις του Αντωνόπουλου, να αποκτήσουν 4-5 “έτοιμους” παίκτες προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους.
Επίσης θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσει προετοιμασία η ομάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αν και κάτι τέτοιο, σίγουρα, δεν είναι εύκολο.

Πηγή: Ελευθερία

Νέος εχθρός για τις ντομάτες στην Τριφυλία

Αντιμέτωποι με ένα νέο εχθρό που προσβάλλει τις καλλιέργειες ντομάτας βρίσκονται αρκετοί παραγωγοί στην περιοχή τής Τριφυλίας και βλέπουν το προϊόν τους να καταστρέφεται.

Πρόκειται για μια μικρή πεταλούδα (μικρολεπιδόπτερος) που αποτελεί καινούργιο εχθρό και μάλιστα καραντίνας και έχει εντοπιστεί σε αρκετές καλλιέργειες από την Ελαία μέχρι και τα Φιλιατρά.
Ηδη έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, συγκεντρώνονται στοιχεία και υπάρχει συνεχής ενημέρωση των παραγωγών.
Μάλιστα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σχετική ενημερωτική εκδήλωση στην περιοχή των Φιλιατρών, που θα αφορά τις πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι αγρότες για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του εχθρού σε άλλες περιοχές.

Όπως τόνισε στην “Ε” ο υπεύθυνος φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης .......

Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και η πίεση που ασκείται στις καλλιέργειες από τον εχθρό μικρή.
Οι παραγωγοί θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα και να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις που τους υποδεικνύονται με τα εγκεκριμένα και ενδεδειγμένα μέσα.
Οσον αφορά τον εχθρό τόνισε ότι είναι νέος στη χώρα μας. Μέχρι τώρα έχει παρουσιαστεί στην Πρέβεζα, την Αχαΐα, την Κρήτη και πλέον και στην Τριφυλία, στην περιοχή της οποίας έχουν εντοπιστεί προσβολές στην Ελαία, την Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά.

Το 2007 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία, το 2009 στη Γαλλία και τη Σικελία, τον Ιούνιο στην Κρήτη και τώρα στην περιοχή μας.
Προσβάλλει τις καλλιέργειες ντομάτας ενώ στις υπόλοιπες χώρες έχει διαπιστωθεί ότι προσβάλλει και άλλες καλλιέργειες.
Οι προσβολές παρατηρούνται τόσο στις θερμοκηπιακές όσο και στις υπαίθριες καλλιέργειες.
Το χαρακτηριστικό του είναι ότι καταστρέφει τόσο τον καρπό της ντομάτας, άγουρης και ώριμης, αλλά και τα στελέχη και τον βλαστό του φυτού.

Πηγή: Ελευθερία

Θωρακισμένη είναι η Μεσσηνία για το ενδεχόμενο πανδημίας γρίπης

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στις 11 ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον αντιπρόεδρο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ιωάννη Νικόπουλο, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της 6ης ΥΠΕ κ. Ντίνο Τσερώνη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Δημοσθένη Σωτηρόπουλο, παρουσία και του Αντινομάρχη Κοινωνικών Θεμάτων κ. Δημ. Καφαντάρη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης.
Ο κ. Νομάρχης ενημέρωσε τον κ. Διοικητή για το .......

σχέδιο δράσης που αφορά την Μεσσηνία και που έχει εκπονήσει η ΝΑΜ, του το παρέδωσε και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες και την οργάνωση που έχει γίνει από πλευράς ΝΑΜ για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.
Στη συνέχεια, αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στο Νομό μας, του πρόσφερε το δίτομο της Μεσσηνίας.

Κόβονται κατά 50% οι αγροτικές επιδοτήσεις της Ελλάδας το 2013

Μυστική έκθεση της ΕΕ στο πλαίσιο αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Σχέδια για την περικοπή των επιδοτήσεων στον μισό αγροτικό πληθυσμό της χώρας τα προσεχή χρόνια απεργάζονται κοινοτικοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής το 2013. Η σχετική μυστική έκθεση αναφέρει ότι με την εφαρμογή της εξίσωσης των κοινοτικών επιδοτήσεων μεταξύ των λεγόμενων παλαιών και νέων χωρών (flat ray) από τα 2,3 δισ. ευρώ άμεσες ενισχύσεις που εισπράττει ετησίως η Ελλάδα (άλλα 700 εκατ. ευρώ είναι οι έμμεσες) μετά το 2013 θα εισπράττει περίπου το 50%, δηλαδή 1,1 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά, αν τα αντιστοιχίσουμε στα 35 εκατ. στρέμματα...

που καλλιεργούνται στη χώρα, δίνουν μια στρεμματική επιδότηση της τάξεως των 30 ευρώ για όλες τις καλλιέργειες και ασφαλώς οδηγούν στην έξοδο πάνω από τους μισούς έλληνες αγρότες, οι οποίοι ήδη κινούνται οριακά λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Γίνεται σαφές ότι ο κύκλος διαπραγματεύσεων της ελληνικής αντιπροσωπείας τα προσεχή χρόνια στις Βρυξέλλες θα είναι ο πλέον επίπονος, καθώς απειλείται με διάλυση η παραγωγική βάση της χώρας.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζουν αυτούς τους σκοπέλους και επιχειρούν μέσω εθνικών επιλογών, όπως η στήριξη με έμμεσο τρόπο (μέσω της επιστροφής του φόρου πετρελαίου), των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, να διασώσουν ένα μεγάλο τμήμα του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο, με επώδυνο ωστόσο τρόπο, αφού δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τους υπολοίπους...

Από την άλλη, η προετοιμασία για τη μετά το 2013 εποχή θα έχει ακόμη πιο οδυνηρές συνέπειες για τον εθνικό φάκελο, αφού η όποια συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού καθιστά ακόμη δυσμενέστερη τη θέση της χώρας στις διαπραγματεύσεις, με δεδομένο ότι οι επιδοτήσεις έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα για τη στήριξη των πληθυσμών της υπαίθρου. Κοντολογίς, αλλιώς διαπραγματεύεται η χώρα το ποσό των επιδοτήσεων για περίπου 900.000

αγρότες που υποβάλλουν κάθε χρόνο δήλωση καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ και αλλιώς για περίπου 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (εξαιρουμένων των συνταξιούχων του ΟΓΑ). Πρόκειται ούτως ή άλλως για ένα ισχυρό σοκ που πρόκειται να δεχτεί όχι μόνον η ελληνική περιφέρεια, αλλά και η πραγματική οικονομία της χώρας, αφού για κάθε θέση εργασίας που χάνεται στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό αντιστοιχούν με τον πολλαπλασιαστή στην οικονομία περίπου οκτώ θέσεις απασχόλησης στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Το σχέδιο είναι λοιπόν να μετατραπούμε ακόμη περισσότερο σε μια χώρα εισαγωγικού εμπορίου, τραπεζικών και τουριστικών υπηρεσιών, κάτι που θα σημάνει την ακόμη μεγαλύτερη υπερχρέωση της οικονομίας, την ακόμη μεγαλύτερη έκθεσή της στις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και φυσικά την ακόμη πιο δραματική αύξηση του ελλείμματος στο εμπορικό- αγροτικό ισοζύγιο εισαγωγών- εξαγωγών.

Καθίσταται λοιπόν εθνική ανάγκη η χάραξη ενός εθνικού σχεδίου με πολιτικές στήριξης κλαδικές και όχι αποσπασματικά και επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρα. Για τη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι ίσως επιτακτική ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση, καθώς είναι πλέον πασιφανές ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας πάσχει και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα και υπερδανεισμό. Ιδιαίτερα θα πρέπει να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία της χώρας αν επιθυμεί και τους μη κατά κύριο και αποκλει στικό επάγγελμα αγρότες στην παραγωγή, γιατί με τις πρακτικές της και υποχωρώντας στις συνδικαλιστικές πιέσεις οδηγεί στη βίαιη έξοδο από τον αγροτικό τομέα χιλιάδες μικρομεσαίους παραγωγούς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν τη συμπλήρωση του εισοδήματός τους και με εξωγεωργικές δραστηριότητες. Αυτό προκύπτει από την πολιτική που χαράσσει τους τελευταίους μήνες το υπουργείο κάτω από την πίεση που ασκούν οι «μπλοκατζήδες» μεγαλοαγρότες...

Ετσι όμως έρχεται σε αντίθεση και με το μοντέλο και με τη φιλοσοφία της πολυαπασχόλησης που προωθείται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης και οδηγεί στο περιθώριο των εξελίξεων και την ελληνική περιφέρεια και τη χώρα...
ΤΟ ΒΗΜΑΚαταμεστο από κόσμο χθές το αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών για το "Σκλάβοι στα δεσμά τους".

Κατάμεστος από κόσμο ήταν χθες το βράδυ ο χώρος του Δημαρχείου στα Φιλιατρά για την προβολή της ταινίας "Σκλάβοι στα δεσμά τους" του σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση.

Μια ταινία που ο κόσμος την παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ την προλόγησε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο οποίος βρέθηκε για μια βραδιά στα Φιλιατρά για την προβολή της ταινίας του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κος Κώστας Κόλλιας, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κος Δημήτρης Κουσελάς ο Διευθυντής της ταινιοθήκης της Ελλάδος κος Θεόδωρος Αδαμόπουλος και ο Φιλιατρινής καταγωγής Πρόεδρος της εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών κος Χάρης Παπαδόπουλος.

Την ομολογουμένως πολύ όμορφη εκδήλωση, άνοιξε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Πυρσός" κος Νίκος Αντωναρόπουλος ο οποίος αφού ........

καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τον κόσμο που παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει την ταινία αναφέρθηκε στον Σκηνοθέτη και την καταγωγή τους ευχαριστώντας τον που βρέθηκε στην πόλη μας.
Έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο που έχει προσφέρει ο Τώνη Λυκουρέσης στον κινηματογράφο με τις ταινίες του.
Φυσικά ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην δέκα φορές βραβευμένη ταινία που θα προβαλλόταν.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Αλκης Ξύγκας λέγοντας ότι είναι τιμή για τον Δήμο Φιλιατρών η παρουσία των στελεχών της ταινίας.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο συγγραφέας κος Χρήστος Πλακονούρης ο οποίος αναφέρθηκε στον Θεοτόκη και το έργο του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον Σκηνοθέτη της ταινίας κο Τώνη Λυκουρέση ο οποίος μίλησε για το έργο και παρουσίασε τους δυο συντελεστές της ταινίας την ηθοποιό κα Ρηνιώ Κυριαζή και τον Παραγωγό της ταινίας κο Νίκο Σέκερη.
Δήλωσε ενθουσιασμένος με τον χώρο του Δημαρχείου και τις συνθήκες που γίνεται η προβολή της ταινίας και τόνισε ότι σήμερα θερινοί κινηματογράφοι στην Ελλάδα Υπάρχουν ελάχιστοι γιατί υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με τον κινηματογράφο.
Έδωσε τα εύσημα τόσο στον πρόεδρο της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών κο Νίκο Αντωναρόπουλο όσο και στο Δ. Σ. του συλλόγου για την αγάπη που δείχνουν στο cinema και στον Ελληνικό κινηματογράφο.
Στην σύντομη ομιλία της η ηθοποιός κα Ρινιώ Κυριαζή είπε ότι νιώθει συγκίνηση που βρίσκεται στα Φιλιατρά καθώς με διάφορες δουλειές έχει παρευρεθεί πολλές φορές στην περιοχή και γνωρίζει τον τόπο.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αδικοχαμένο Κωσταντίνο Παπαχρόνη συμπρωταγωνιστή της ταινίας λέγοντας ότι βλέποντας την ταινία μαζί με τον κόσμο θα συγκινηθεί για μια ακόμα φορά βλέποντας τον νέο αυτό άνθρωπο που χάθηκε τόσο άδικα.

Από την πλευρά του ο παραγωγός και σκηνοθέτης κος Νίκος Σέκερης είπε ότι η ταινία είναι μια περιπέτεια με έντονα στοιχεία που γοητεύουν.
Εξηγώντας γιατί μπήκε την παραγωγή της ταινίας είπε ότι το να ακούσεις ξανά ένα τραγούδι εποχής έχοντας στο μυαλό σου τα πρότυπα της εποχής που γράφτηκε, πέρα της μουσειακής αξίας δε σου προσφέρει τίποτα.
Οι αξίες του χθες, όπως ένα πολύ καλό τραγούδι που αντέχει στον χρόνο, λειτουργούν όταν τις δένεις με το σήμερα.

Ευχήθηκε καλή προβολή και ευχαρίστησε τον τόσο κόσμο που παρευρέθη στην προβολή της ταινίας.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Κος Αντωναρόπουλος προσέφερε στον κο Λυκουρέση ένα αναμνηστικό δώρο με επιχρυσωμένα κλαδιά Ελιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία θα προβάλλεται μέχρι και την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 21:30.
Πληροφορίες στην διπλανή στήλη.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

941.jpg (305 KB) 942.jpg (283 KB) 943.jpg (289 KB) 944.jpg (286 KB) 947.jpg (301 KB) 951.jpg (309 KB) 952.jpg (306 KB) 954.jpg (322 KB) 957.jpg (333 KB) 958.jpg (255 KB) 959.jpg (287 KB) 960.jpg (288 KB) 961.jpg (315 KB) 962.jpg (320 KB) 963.jpg (300 KB) 964.jpg (263 KB) 950.jpg (274 KB) 956.jpg (251 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Επανέρχεται στο προσκήνιο η διοικητική μεταρρύθμιση

Το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ύψους 630 εκατ. ευρώ, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Oπως ανέφερε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, το σχέδιο έχει τέσσερις άξονες:

-Αναβάθμιση διοικητικών υπηρεσιών

-Ανθρώπινο δυναμικό

-Πολιτική για την ισότητα και

-Τεχνική υποστήριξη

Επισήμανε ακόμη πως υλοποιείται και το πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς με έργα ύψους 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

«Από το 2006».......

Ερωτηθείς αν αυτές οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι προεκλογικές, ο υπουργός απάντησε πως όλα αυτά έχουν εξαγγελθεί από το 2006 και υπάρχουν στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο υλοποιείται, σημειώνοντας ότι τίποτα δεν είναι προεκλογικό.

Καταλήγοντας, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ, αν δεν ονειρεύεται, λειτουργεί ανεύθυνα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ: Ούτε απάντηση

«Ο κ. Παυλόπουλος θα πρέπει κατ' αρχάς να μας διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα υλοποιεί η Ν.Δ. Η Ν.Δ., το 2007, κατέβηκε στις εθνικές εκλογές χωρίς πρόγραμμα», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών.

Η κα Καρακλιούμη αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παυλόπουλος, σε σχέση με την απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων, και σημείωσε πως, σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, η απορρόφηση μέχρι τις 9 Ιουνίου ήταν στο 1,44%, ενώ επισήμανε ότι «στα δυόμισι χρόνια, που αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο κ. Παπαθανασίου, δεν είχε απορροφηθεί ούτε 1 ευρώ».

«Με καθυστέρηση»

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού Ανδρέας Καρίτζης, επιτέθηκε στη Ν.Δ. αλλά και στο ΠΑΣΟΚ:

«Πέρα από το γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε με δύο χρόνια καθυστέρηση, εμείς υπογραμμίζουμε ότι η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης απαιτεί ρήξεις με τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις και με το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.

Απαιτεί δηλαδή ισχυρή πολιτική βούληση, που ποτέ δεν έδειξαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: Ναυτεμπορική


ΣΧΟΛΙΟ
Εδω η κυβέρνηση έχει φέρει την Ελλάδα στη χρεοκοπία, έχουν ξεσκίσει τον κόσμο στην φορολογία για να μαζέψουν κανένα φράγκο και ο Πάκης Παπάκης θέλει να μεταρρυθμίσει διοικητικά την Ελλάδα....
Τα είχαμε όλα στην Ελλάδα η διοικητική Βλακερία του Πάκη μας έλειψε.
Σε λίγο να δεις Παπάκη που θα πάτε ΟΛΟΙ μαζί στα τσακίδια.


Αυξημένοι πληθυσμοί δάκου στην Τριφυλία

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι πληθυσμοί του δάκου της ελιάς στην περιοχή της Τριφυλίας κυρίως στην παραλιακή ζώνη, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα ή να προκαλούν ανησυχία.
Οπως τόνισε στην “Ε” ο υπεύθυνος του προγράμματος δακοκτονίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των δολωματικών ψεκασμών σε όλη την περιοχή, ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και οι μετρήσεις στο πυκνό δίκτυο των παγίδων είναι συνεχείς.
Αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μικρή αύξηση των πληθυσμών του δάκου αυτό δεν να είναι ανησυχητικό, αφού η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι αυτή την ......

περίοδο και οι καιρικές συνθήκες με την αυξημένη υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη των πληθυσμών, οι οποίοι εντοπίζονται κυρίως στην παραλιακή ζώνη.
Οπου υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις του πληθυσμού, πρόσθεσε, θα γίνουν και εστιακές επεμβάσεις για την καταπολέμησή του.

Πηγή: Ελευθερία

Πατρίκ Ενγκεμά: Είμαι πολυ Ευχαριστημένος από την προετοιμασία της ομάδας.

UPDATE 19:10

Ικανοποιημένος από την προετοιμασία της Εράνης δήλωσε χθές το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών ο προπονητής της Εράνης Πατρίκ Ενγκεμά.
Η προετοιμασία της ομάδας βρίσκεται στην συμπλήρωση της δεύτερης εβδομάδας και πως δήλωσε ο προπονητής της Εράνης πάει πάρα πολύ καλά.
Η μετάθεση κατά μιας εβδομάδας για την έναρξη του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Καμερουνέζο τεχνικό που θεωρεί ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στην ώρα της.

Προχθές (σ.σ. Την Πέμπτη) οι παίκτες πήραν ρεπό μιας και από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία οι διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα ήταν εξαντλητικές και οι παίκτες της Εράνης χρειάζονταν ένα μικρό διάλειμμα.
Απο χθες όμως (σ.σ. Την παρασκευή) οι παίκτες της Εράνης επέστρεψαν στις διπλές προπονήσεις για την προετοιμασία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατρίκ Ενγκεμά ..........

μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον γυμναστή της ομάδας Νίκο Αντωνόπουλο λέγοντας ότι αισθάνεται τυχερός που είναι δίπλα του.
Ο Νίκος κάνει καταπληκτική δουλειά δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και ο Σάκης Ψαρρής στο γήπεδο.

Στο γήπεδο βρήκαμε χθες το απόγευμα τον νεοαποκτηθέντα παίκτη της Εράνης Σάκη Ψάρη ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε ζέσταμα και ασκήσεις υπό τις οδηγίες του γυμναστή Νίκου Αντωνόπουλου.
Ο ναεοαπκτηθέντας επιθετικός αναμένεται να δώσει τις λύσεις που χρειάζεται η ομάδα στην επίθεση ωστε να φτάνει πιο εύκολα στον στόχο της δηλαδή στην επίτευξη του τέρματος.

Φιλικό την Κυριακή το απόγευμα

Crash Test θα είναι ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου θα δώσει η Εράνη την Κυριακή 9 Αυγούστου κατά πάσα πιθανότητα στο νέο γήπεδο των Φιλιατρών κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας.
Ο Καμερουνέζος τεχνικός αποσκοπεί στο να δει το κατά πόσο έχουν εμπεδώσει οι παίκτες του τις οδηγίες και τα συστήματα που τους έχει δείξει αυτές τις 15 μέρες που προπονούνται.
Ο Αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο νέο γήπεδο Φιλιατρών.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 8ης Αυγούστου 2009

Ele8.jpg (680 KB) 8arr08.jpg (208 KB) foni8.jpg (226 KB)Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Σήμερα Παρασκευή 7/8/09, συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων, υπό την Προεδρεία του Νομάρχη κ.Δημήτρη Δράκου, με θέμα το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας της γρίπης, στο Νομό.

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε το σχέδιο, στα βασικά του σημεία, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία 68 εμβολιαστικών κέντρων στο Νομό, τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και στα σχολεία, τον εμβολιασμό του πληθυσμού με κριτήρια προτεραιότητας, κ.λ.π.

Αύριο Σάββατο και ώρα 11 το πρωί ο Νομάρχης .......

Μεσσηνίας Κος Δράκος θα δεχτεί στο γραφείο του τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Ιωάννης Νικόπουλος και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Δημοσθένης Σωτηρόπουλος.

E-mail Αναγνώστη: H Πόλις Εάλω‏

Αγαπητοί Συμπολίτες σας χαιρετώ.

Ερχόμενος για ολιγοήμερες διακοπές στην γενέτειρα μου, τον τόπο μας, κάθε φορά - δυστυχώς - διαπιστώνω και κάτι καινούριο.

Αυτό λοιπόν το καλοκαίρι έχουμε καινούριους "επισκέπτες". Κουνούπια τα οποία "επιχειρούν" και μέρα μεσημέρι μη τηρώντας την ημερήσια εκεχειρία των προγόνων τους και κατσαρίδες, εκατοντάδες χιλιάδες κατσαρίδες που "περήφανα" ανοίγουν τα φτερά τους στις αυλές, τα σπίτια και τα δωμάτια μας. Ρωτώντας συγγενείς, φίλους και γείτονες για το θέμα και για τις ενέργειες που τυχόν έχουν γίνει, εισέπραξα το μεγαλοπρεπές ΤΙΠΟΤΑ!!!

Οι άρχοντες που κουβαλάν στις πλάτες τους τις τύχες αυτής της άτυχης πόλης ........

(χωριού, με συγχωρείτε, αλλά εγώ πόλη την άφησα και έτσι θα συνεχίσω να την λέω σε πείσμα κάποιων), απολαμβάνουν τον καφέ τους στην πλατεία, ευχαριστημένοι που το πολιτιστικό καλοκαίρι "περπατάει" κανονικά.
Ενα ετήσιο projectάκι που χρόνια τώρα ρίχνει την απαραίτητη "πολιτιστική στάχτη" στα μάτια των εναπομείναντων κατοίκων, αλλά συγνώμη κύριοι, η μάνα μου δεν καταλαβαίνει απο "Εράνεια 2009", να μην κυνηγάει θέλει με το Baygon ανα χείρας όλο το βράδυ κατσαρίδες και να μην βλέπει την εγγονούλα της "γαζωμένη" κυριολεκτικά μέρα-νύχτα απο τα κουνούπια.

Έτσι κι αλλιώς τα πολιτιστικά δρώμενα θα τα παρακολουθήσουν οι διαφόρων ειδών και εθνικοτήτων αλλοδαποί που βρίσκονται στον τόπο μας.
Χωρίς υποδομές, χωρίς υγειονιμική επιτήρηση, ζούν??? ανεξέλεγκτα και φέρνουν μαζί τους δυστυχώς και τις κατσαρίδες. Που ειναι η Δημογέροντες? Ξέρω αν διαβάσουν τελικά αυτές τις γραμμές θα με πούν ρατσιστή, αλλά δυστυχώς - για όλους - το Γιαννιτσοχώρι δεν έχει κατσαρίδες.
Ενώ εμείς οι πάντοτε προοδευτικοί δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με το πλύσιμο των κάδων απορριμάτων, δεν απολυμάναμε και καθαρίσαμε τα φρεάτια (κοινώς υπονόμους), συνδέσαμε (μερικοί απο εμάς) την εκτός λειτουργίας κεντρική αποχέτευση με τα σπίτια μας (αλήθεια τότε που ξεκίνησε δεν είχα πάει φαντάρος ακόμα και τώρα ειμαι "πατημένα" 43, η βίλα στο Στόμιο έγινε πολύ γρήγορα όμως), και δεν μεριμνήσαμε για να υπάρχουν κάποιες προτάσεις έτοιμες για συνεργεία απολύμανσης ιδιωτικά έστω που θα πληρωθούν απο τις τσέπες των συνταξιούχων κατοίκων της πόλεως ταύτης. Οι οποίοι πληρώνουν βεβαίως-βεβαίως "αλμυρά" Δημοτικά τέλη ενσωματωμένα σε όλους τους λογαριασμούς των περίφημων επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας, τρομάρα μας.

Ασχολούνται βέβαια οι άρχοντες με το "φλέγον" θέμα του Αγριλιού, με εκατέρωθεν ανταπαντήσεις στο απείρου κάλλους επίσημο περιοδικό των Φιλιατρών, απο διάφορους ανευθυνουπεύθυνους. Βέβαια ο Αγρίλης ειναι η παροικία των απανταχού πλουσίων, μορφωμένων και πτυχιούχων Φιλιατρινών, και εκεί θέλουν να ζούν διαφορετικά απο τους πληβείους των Φιλιατρών. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ κύριοι.

Εγώ πάντως με τις λιγοστές δυνατότητες που μου προσφέρει ο κυβερνοχώρος θα αποτανθώ σε όλους τους αρμόδιους και αναρμόδιους φορείς όπως : Υπουργεία, Νομαρχίες, Δήμους, Τριανταφυλόπουλους, κλπ. Γιατί εμένα κανένας Άλκης (sorry Δήμαρχε, εσύ ξέρεις και τις 2 φορές σε ψήφιασα), δεν θα με διώξει απο το σπίτι που γεννήθηκα και μεγάλωσα, καμμία κατσαρίδα με φτερά ή μη δεν θα κάνει το παιδί μου να μισήσει τον τόπο των παπούδων του και του γονιού του.
Ναί, η πόλις εάλω αλλά υπάρχει και το αντάρικο, κι αυτό ειναι πολύ δύσκολο να το κερδίσει κάποιος....όσο Δήμαρχος κι αν είναι

Μετά Τιμής
Χορηγάς Κ. Γεώργιος
Φιλιατρινός


Ηχηρότατο χαστούκι στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών από το πρωτοδικείο Πειραιά σχετικά με την έκτακτη εισφορά.

Διπλή φραγή στην καταβολή της έκτακτης εισφοράς έβαλε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά Το δικαστήριο που πρώτο είχε δικαιώσει φορολογούμενο ο οποίος επέλεξε τη δικαστική οδό αντί να πάει στο Ταμείο της Εφορίας, απέρριψε την προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου.

Με αυτήν το Δημόσιο ζητούσε να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί προ ημερών από το δικαστήριο του Πειραιά υπέρ του δικηγόρου Θεόδωρου Σκουζού, ο οποίος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη πετυχαίνοντας να μπλοκάρει την καταβολή της έκτακτης εισφοράς των 5.000 ευρώ που έπρεπε να πληρώσει.

Το νέο δικαστικό «χαστούκι», παρά το γεγονός ότι .......

- όπως σημειώνουν οι δικηγόροι - σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οποιασδήποτε μορφής δεδικασμένο, αποτελεί σημαντική απόφαση που δείχνει την τάση που διαμορφώνεται στους δικαστικούς κύκλους όσον αφορά το μέτρο της έκτακτης εισφοράς.

Οι άλλες αποφάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Δικαστηρίου Πειραιά για την περίπτωση του κ. Σκουζού δεν είναι η μόνη που έχει εκδοθεί και δικαιώνει φορολογούμενο. Και σε άλλα δικαστήρια της χώρας στα οποία είχαν προσφύγει φορολογούμενοι πολίτες εκδόθηκαν από τους προέδρους υπηρεσίας αντίστοιχες προσωρινές διαταγές, με τις οποίες αμφισβητείται ουσιαστικά η συνταγματικότητα του μέτρου της έκτακτης εισφοράς.

Ωστόσο έχουν εκδοθεί από δικαστικούς λειτουργούς και αντίθετες αποφάσεις, με τις οποίες έχουν απορριφθεί αιτήματα πολιτών για την έκδοση προσωρινής διαταγής επί της αιτήσεως ανακλήσεως για την καταβολή της εισφοράς που τους αναλογεί. Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος - το μέτρο της έκτακτης εισφοράς αφορά περίπου 120.000 φορολογούμενους πολίτες - αλλά και των αντιφατικών δικαστικών αποφάσεων, ο γενικός επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων προσδιόρισε για τις 29 Σεπτεμβρίου τη συζήτηση της πρώτης αίτησης αναστολής του επίμαχου μέτρου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, φορολογούμενους και Ελληνικό Δημόσιο, καθώς θα αποτελέσει πρόκριμα για την «τύχη» του νόμου που προβλέπει την έκτακτη εισφορά. Οι ίδιες ταχύτατες για τα δεδομένα της Ελληνικής Δικαιοσύνης διαδικασίες αναμένεται να ακολουθηθούν και στους επόμενους βαθμούς κρίσης, ώστε το συντομότερο δυνατό να έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τετραήμερο οινογνωσίας από σήμερα στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας

Ξεκινά σήμερα στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας τετραήμερο οινογνωσίας των οίνων και αποσταγμάτων της Τριφυλίας. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τον εξαιρετικό τριφυλιακό αμπελώνα και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής.

Καθημερινά, έως και την Δευτέρα 10 Αυγούστου, μετά τις 8.30 το βράδυ, οι επισκέπτες της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θα μπορούν να γεύονται οίνους κι αποστάγματα αλλά και παραδοσιακούς μεζέδες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό χώρο, έναν καταπράσινο κήπο, στην καρδιά του παλιού Σταυροπάζαρου.

Στην οικογνωσία μετέχουν εννέα είναι: Συνεταιρισμός «Νέστωρ», Διονύσια Κελάρια (Νταραίος), Κτήμα Αποστολόπουλου, Κτήμα...

Δερέσκου, Κτήμα Παναγιωτόπουλου, Κτήμα Τσώλη, Κτήμα Φράγκου, Οινεμπορική Πατσούρος, Ψαρραίος.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια προβολής του τριφυλιακού αμπελώνα καθώς άλλωστε το φυσικό περιβάλλον και το κλίμα της περιοχής δίνουν ανέκαθεν σημαντικές παραγωγές κρασιών σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές «ετικέτες» από τις παραγωγές αυτές έχουν επιτύχει σημαντικές εξαγωγές.

Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη του δήμου και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι ο συσχετισμός κρασί- Παλιά Πόλη - Παλιά Αγορά μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την δημιουργία φιλοσοφίας ανάπτυξης οινικής τοπικής ταυτότητας. Άλλωστε, η οινογνωσία συμπίπτει με το παζάρι αντίκας και παλαιών αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι.
ΠΑΣΕΓΕΣ
ΕΡΑΝΗ Πήρε αθλητικό υλικό από Ν. Λυμπερόπουλο

Εφτασε πριν από δύο ημέρες στα Φιλιατρά αθλητικό υλικό για της ανάγκες της ομάδας, προσφορά από τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ο Φιλιατρινός στην καταγωγή παίκτης κάθε χρόνο προσφέρει ό,τι μπορεί στην ομάδα, από την οποία ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα.
Χρόνια τώρα, από όταν έφυγε για να κάνει καριέρα στις μεγάλες ελληνικές ομάδες προσφέρει ό,τι μπορεί στην ομάδα, είτε αυτό έχει να κάνει με χρήματα είτε με αθλητικό υλικό ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια του ζητηθεί.
Η Εράνη είναι ένα κομμάτι από τη ζωή του και ποτέ δεν την ξεχνά.

Τις προηγούμενες ημέρες οι άνθρωποι της ομάδας ........

παρέλαβαν και το υπόλοιπο αθλητικό υλικό που θα χρειαστεί για να καλύψει τις ανάγκες της στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.
Φυσικά ο Νίκος δεν είναι ο μόνος που βοηθά. Ανάλογες προσφορές κάνουν και οι άλλοι δύο Φιλιατρινοί παίκτες που έχουν κάνει καριέρα στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος και ο Νίκος Φρούσσος.
Και οι δύο είναι πάντα κοντά στην Εράνη και φροντίζουν από την μεριά τους να της προσφέρουν ό,τι χρειαστεί.

Πηγή: Ελευθερία

ΠΡΟΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ & ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
3ο χλμ. Ε.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Τηλ.: 27610 41488 Fax: 27610 41388

ΠΡΟΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ & ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κατόπιν των χθεσινών και σημερινών μη έγκυρων δημοσιεύσεων, θεώρησα υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε εμπορευτήκαμε εισαγόμενα προϊόντα.
Η επιχείρησή μου πάντα στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα την περιοχή Φιλιατρών και περιχώρων όπου έχουμε και την έδρα μας. Ξεκινήσαμε τη συνεργασία με παραγωγούς της περιοχής μας, που μας στήριξαν και που έχουμε χρέος να στηρίζουμε και εμείς.
Τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και γι’ αυτό το λόγο σας παραθέτω και το πρόστιμο που δεχθήκαμε για λόγους κακής συμπλήρωσης των Δελτίων Αποστολής και Παραγωγών και ΟΧΙ για Ελληνοποιημένα Προϊόντα.

Κυπαρισσία 6-8-2009

Με εκτίμηση
Ειρήνη Ζαχαροπούλου

Ακολουθεί το Αποδεικτικό του προστίμου:


ImageHost.org

Από Ελευθερία

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Κατεβαίνει οριστικά στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής!

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, “ΚΛΕΙΝΕΙ” ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 4-5 ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Είναι πλέον οριστικό και αμετάκλητο... Ο Τέλος Αγρας θα συμμετάσχει κανονικά στο νέο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής!
Η ομάδα των Γαργαλιάνων μπορεί να πέρασε αυτό το καλοκαίρι από... χίλια κύματα και να ήταν σχεδόν σίγουρη η παραίτησή της, όμως έστω και στο... παρά ένα βρέθηκε λύση και μάλιστα με προοπτική χρόνων.

Οταν λέμε προοπτική χρόνων, εννοούμε πως ξεκινάει μια προσπάθεια ούτως ώστε σε λίγα χρόνια ο Αγρας να απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από ντόπια παιδιά.
Αλλωστε η “κίνηση” για να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα .......

έγινε από παλιούς και νυν παίκτες, όπως και από κάποιους παλιούς παράγοντες και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τον φίλαθλο κόσμο της πόλης.

Με αξιώσεις για την παραμονή

Στόχος του Αγρα τη νέα περίοδο δεν είναι απλά να... συμπληρώσει τον 6ο όμιλο της Δ’ εθνικής, αλλά να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή στην κατηγορία.
Και υπάρχουν οι προοπτικές να το κάνει αυτό, παρότι είναι λίγος ο χρόνος. Το καλό όμως είναι πως με την μετάθεση της πρεμιέρας για τις 20 Σεπτεμβρίου, υπάρχει χρονικό περιθώριο μίας ακόμη εβδομάδας για την προετοιμασία.
Το πρώτο που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ήταν η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αφού προηγήθηκε η παραίτηση του παλιού.

Το νέο συμβούλιο

Το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από νέους ανθρώπους (ορισμένοι έχουν παίξει και ποδόσφαιρο στην ομάδα) και δεν συμμετέχει κανένα μέλος από την προηγούμενη διοίκηση.
Τα 9 τακτικά μέλη του είναι: Γιάννης Κόκκαλης, Νίκος Κοκκώνης, Δημήτρης Ανδρώνης, Δημήτρης Μπακάκης, Γιάννης Λουμιώτης, Διονύσης Κυριαζόπουλος, Παναγιώτης Σταματελόπουλος, Διονύσης Αλεξανδρόπουλος και Δήμος Κόντος.
Επίσης υπάρχουν τρία αναπληρωματικά μέλη, που είναι οι Μιχάλης Ανδρώνης, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Βασίλης Καραλέκας.
Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε Σώμα τις προσεχείς ημέρες.

Θυγατρική η ΑΕ Γαργαλιάνων

Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε ήταν και η πλέον σημαντική...
Συγκεκριμένα, υπήρξε συμφωνία με την άλλη ομάδα των Γαργαλιάνων, την Α.Ε. Γαργαλιάνων προκειμένου να λειτουργεί καθαρά ως θυγατρική του Αγρα.
Αυτό θα γίνει με σκοπό να αξιοποιηθούν τα παιδικά τμήματα και να προωθούνται παίκτες στον μεγάλο σύλλογο της πόλης.
Θα δοθεί μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι και ήδη ορισμένοι παίκτες της Ενωσης θα μεταπηδήσουν φέτος στον Αγρα.
Το επόμενο μέλημα των διοικούντων είναι να “κλείσουν” προπονητή και ήδη υπάρχουν επαφές.
Συγκεκριμένα “παίζουν” 2-3 ονόματα και μέχρι την Κυριακή θα έχει ανακοινωθεί ο “εκλεκτός”.

Οι παίκτες

Οσον αφορά το ρόστερ των “ερυθρολεύκων” τη νέα περίοδο θα απαρτίζεται από περίπου 10 παλιούς παίκτες, 6-7 θα συνεχίσουν από πέρυσι, ενώ θα γίνουν και 4-5 αξιόλογες μεταγραφές.
Συγκεκριμένα, από την παλιά φρουρά είναι οι Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Αντώνης Χρυσομπόλης, Στέλιος Τζωρτζίνης, Νίκος Τζωρτζίνης, Αντώνης Θεοδωρόπουλος, Τάσος Λακριντής και Χρήστος Πουλόπουλος, ενώ από την περσινή ομάδα θα συνεχίσουν και οι Στράτος Δημητρακόπουλος, Κώστας Γεωργόπουλος, Θοδωρής Πότσης και Διονύσης Τσορώνης. Επίσης επέστρεψε από τον δανεισμό του στον Παπαφλέσσα Χώρας ο Βαγγέλης Πανταζής.

Χθες εξάλλου οι διοικούντες θα είχαν συνάντηση με τέσσερα παιδιά που ήταν πέρυσι στο ρόστερ της ομάδας και ανήκουν σε αυτήν, αλλά δεν είναι Γαργαλιανιώτες.
Πρόκειται για τους Δημήτρη Πετσόπουλο, Γιάννη Κωνσταντόπουλο, Παναγιώτη Φαράντο και Κώστα Κορομηλά με τους οποίους λογικά θα επέλθει συμφωνία και θα συνεχίσουν τη νέα χρονιά στα “ερυθρόλευκα”.
Από εκεί και πέρα θα γίνουν 4-5 μεταγραφές, σε συνεννόηση με τον προπονητή που θα έρθει με σκοπό να αποκτηθούν παίκτες που θα έχουν εμπειρία στην κατηγορία.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι από χθες κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του Τέλου Αγρα και ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ενώ οι διοικούντες περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια από τον Δήμο Γαργαλιάνων σε αυτή τους την προσπάθεια.

Πηγή: Ελευθερία

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Σέντρα στις 20 Σεπτεμβρίου

ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αργότερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία φαίνεται πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής.
Αρχικά είχε οριστεί πως η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως σέντρα θα έχουμε μία εβδομάδα αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αυτό θα συμβεί επειδή η πλειονότητα των ομάδων της κατηγορίας αντιμετωπίζει πρόβλημα με την έγκριση καταλληλότητας των γηπέδων από τις κατά τόπους περιφέρειες που δίνουν τις άδειες.
Αυτό σημαίνει πως πηγαίνει πίσω ο καταρτισμός των ομίλων, που θα γίνει στα .........

τέλη Αυγούστου.
Παράλληλα μετάθεση παίρνει και η κλήρωση του πρωταθλήματος που θα γίνει σε Αθήνα, Βέροια και Ρέθυμνο.
Ετσι από τις 24 Αυγούστου που ήταν να γίνει αρχικά η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά τις 2 Σεπτεμβρίου.
Ως εκ τούτου η πρεμιέρα δεν θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά μία εβδομάδα αργότερα και έτσι οι ομάδες της κατηγορίας θα έχουν επτά ακόμη ημέρες να προετοιμαστούν.

Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος Γιώργος Σαρρής σε δηλώσεις του ανέφερε πως η σέντρα θα γίνει οπωσδήποτε στις 20 του επόμενου μήνα και όχι αργότερα.
Παράλληλα, ο κ. Σαρρής έκανε γνωστό πως δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στους ομίλους σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ δεν θα καλυφθούν από άλλες ομάδες τα κενά που θα προκύψουν από αδυναμία συμμετοχής συλλόγων στο πρωτάθλημα.

Πηγή: Ελευθερία

Με Ατλέτικο Μαδρίτης κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «πράσινοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στις 18 ή 19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στην ισπανική πρωτεύουσα.


Οσο για τον Ολυμπιακό....

Την Σερίφ Τιρασπόλ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στις 18 ή 19 Αυγούστου στη Μολδαβία, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στο Καραϊσκάκη.

Πηγή: troktiko(α) και Troktiko(β)

Μάκη Τριανταφυλλόπουλε.......

ImageHost.orgΜητρώο Αξιολογητών των υποψηφίων του μέτρου 132

Μέχρι και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το Μητρώο Αξιολογητών Υποψηφίων Δικαιούχων του Μέτρου 132, το οποίο θα καταρτίσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια του Μέτρου 1.3.2. “Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων” του Άξονα 1 “Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Δασοκομίας” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2007-2013 “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”.

Το Μητρώο Αξιολογητών θα περιλαμβάνει φυσικά πρόσωπα που προέρχονται από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υποψήφιοι αξιολογητές μπορούν να είναι: ........

• Στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΔΑΑ) των Νομαρχιακών

Αυτοδιοικήσεων και της ΕΥ ΣΕΟΠΑΑ, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

• Γεωτεχνικοί που εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες του 4ημόσιου τομέα, Ν.Π.Ι.Δ κλπ.

• Γεωτεχνικοί που δεν απασχολούνται στο δημόσιο τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο Μητρώο Αξιολογητών, καλούνται να παραλάβουν το Τεύχος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

http://www.syntonismos-ypaat.gr/attachments/017_Proklisi%20Axiologiton%20132.pdf από τον διαδικτυακό τόπο www.syntonismos-ypaat.gr.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.metro132.gr με συμπλήρωση της σχετικής αίτησης. Προκειμένου για συμμετοχή στην αξιολόγηση αιτήσεων για την 1η Πρόσκληση του Μέτρου, οι υποψήφιοι αξιολογητές πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και την 10η Αυγούστου 2009, ημέρα Δευτέρα, ώρα 14:00.
Μετά την ανωτέρω προθεσμία, οι αιτήσεις θα λαμβάνονται υπόψη για την κατάρτιση του Μητρώου Αξιολογητών, αλλά όχι αναγκαστικά για την αξιολόγηση των αιτήσεων της 1ης Πρόσκλησης.

Πηγή: Αgrosnews

Ολα στον αέρα για τους ημιυπαίθριους

Στον αέρα βρίσκεται η ρύθμιση Σουφλιά για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων με τους συμβολαιογράφους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αρνούμενοι να συμπράξουν σε παράνομες μεταβιβάσεις και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο Συμβολαιογραφικος Σύλλογος Αθηνών συστήνει στα μέλη του να μην αναλαμβάνουν υποθέσεις μεταβίβασης τακτοποιημένων ημιυπαίθριων χώρων μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί η ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την ιδια στιγμή χιλιάδες πολίτες τίθενται υπό ομηρία. Ακόμη και εάν δηλώσουν το αυθαίρετο στην Πολεοδομία πληρώνοντας την εισφορά, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νομοθεσία περί αυθαιρέτων και την απειλή επιβολής νέων προστίμων ή της κατεδάφισης των ακινήτων τους, τα οποία δεν θα μπορούν να μεταβιβάσουν νόμιμα, αλλά και υπόλογοι στα ποινικά δικαστήρια.

Στο ερώτημα που υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι συμβολαιογράφοι .........

επιμένουν στην άποψη που είχαν εκφράσει κατά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας, ότι η ρύθμιση δεν νομιμοποιεί τις αυθαίρετες κατασκευές και τις αλλαγές χρήσης των κτιρίων και συνεπώς καθιστά αδύνατη και μη νόμιμη τη μεταβίβασή τους.

Ρητώς αναφέρουν ότι «με το προτεινόμενο μέτρο της τακτοποίησης οι ημιυπαίθριοι και άλλοι χώροι (υπόγεια, πιλοτές κ.λπ.) δεν νομιμοποιούνται ούτε εξαιρούνται από την κατεδάφιση, ενώ δεν επέρχεται καμιά αλλαγή στη σχετική νομοθεσία». Για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους επικαλούνται τους νόμους (1337/1983 και 1577/1985) που απαγορεύουν τη μεταβίβαση αυθαίρετων και καθιστούν τα σχετικά συμβόλαια άκυρα. Προειδοποιούν μάλιστα ότι «οι συμβολαιογράφοι που συντάσσουν συμβόλαια, κατά παράβαση των διατάξεων αυτών, οι μεσίτες που μεσολαβούν, οι υποθηκοφύλακες που μεταγράφουν, οι δικηγόροι που παρίστανται σε τέτοια συμβόλαια, υπέχουν ποινική ευθύνη».

Ποινικές ευθύνες!

Ποινικά υπόλογοι κινδυνεύουν να βρεθούν και οι ιδιοκτητες τακτοποιημένων ημιυπαίθριων χώρων. Και αυτό διότι σε κάθε συμβόλαιο μεταβίβασης κτιρίων που έχουν αποκτηθεί μετά το 1983 επισυνάπτεται υποχρεωτικά, εκτός από αντίγραφο της άδειας οικοδομής, και υπεύθυνη δήλωση για τη μη μεταβολή της χρήσης του κτιρίου. Εάν λοιπόν εν γνώσει τους δηλώσουν ψευδή γεγονότα έχουν ποινική ευθύνη.

Οι συμβολαιογράφοι, κάνοντας μνεία στον θεσμικό ρόλο τους, που είναι αυτός της προστασίας και της νομικής ασφάλειας τόσο των συναλλαγών όσο και των συναλλασσόμενων και επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος, τονίζουν ότι καθίσταται αναγκαία και απαραίτητη μια έγκαιρη και έγκυρη γνωμοδότηση.

Ηδη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες ανέθεσε την υπόθεση στον αντεισαγγελέα Ν. Μαύρο, ο οποίος θα συντάξει και τη σχετική γνωμοδότηση.

Να θυμίσουμε ότι σε ημερίδα που είχε οργανώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δικαστικοί λειτουργοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές, δικηγόροι, πολεοδόμοι είχαν εξαπολύσει πυρά κατά της επικείμενης τότε ρύθμισης Σουφλιά, τονίζοντας ότι θα παραβιάζει το Σύνταγμα διότι ανέχεται και επιβραβεύει την αυθαίρετη δόμηση, δημιουργώντας ένα δυσμενέστερο οικιστικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάθε «τακτοποίηση» ημιυπαίθριων χώρων είναι παράνομη.

Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Βλαχάκης τονίζει στην «Ε» ότι είναι νομικά αδύνατη η μεταβίβαση ημιυπαίθριων χώρων. Μόνον με νομοθετική παρέμβαση της Πολιτείας μπορεί να διευθετηθεί το θέμα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Πελοπόννησος: Ορίζονται τα εμβολιαστικά κέντρα για τη νέα γρίπη

Ορίζονται από τους δημάρχους της Πελοποννήσου τα κτήρια που θα χρησιμοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα για την νέα γρίπη.

δη στο Δήμο Καλαμάτας ορίστηκαν 11 εμβολιαστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων είναι τα ΚΑΠΗ του Δήμου, Ιεροί Ναοί, το δημοτικό στάδιο και πρώην κοινοτικά καταστήματα.

Στο Δήμο Τρίπολης έχει οριστεί εμβολιαστικό ........

κέντρο το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και 9 άτομα παραϊατρικό προσωπικό του δήμου διατίθεται για τον εμβολιασμό, ενώ στο Δήμο Σπαρτιατών την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να οριστούν τα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 7ης Αυγούστου 2009

Κλίκ για πλήρες μέγεθος

Ele7.jpg (676 KB) 8arr07.jpg (228 KB) foni7.jpg (304 KB)ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΞΑΝΑ ΟΝLINE ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΡΑ 00:45

ΞΑΝΑ ONLINE ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

ImageHost.org-

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους από αύριο Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών

Με την ταινία του Τώνη Λυκουρέση "Σκλάβοι στα δεσμά τους" συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης στα Φιλιατρά όπως πάντα κάτω από τ' αστέρια.

Απόρροια επίπονης δουλειάς, δέκα και πλέον χρόνων «Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους» εκδόθηκε το 1922 και θεωρείται κατάθεση ψυχής του Κωσταντίνου Θεοτόκη.
Πολυπρόσωπο, αιχμηρό πάνω στον κοινωνικό ιστό της Κέρκυρας των αρχών του αιώνα, το βιβλίο του Θεοτόκη δίνει ανάγλυφα το πέρασμα από την αριστοκρατική στην αστική τάξη. Μία αριστοκρατική τάξη που κυριάρχησε για πάνω από τέσσερις αιώνες στα Ιόνια νησιά, και άφησε τη θέση της στην νέα τάξη πραγμάτων, συχνά επώδυνα.

«Οι Σκλάβοι στα δεσμά τους», κατά τον Τερζάκη, είναι « ένα μυθιστόρημα οργανωμένο περισσότερο σαν σκηνές». «Η κινηματογραφικότητα της αφήγησης», είναι κοινή παρατήρηση όλων των μελετητών του Θεοτόκη.

Βασικός πυρήνας του βιβλίου όσο και του σεναρίου .....

είναι η παλιά αριστοκρατική οικογένεια των Οφιομάχων που ζει το τέλος της κυριαρχίας της.
Οι κινήσεις απελπισίας και πανικού που κάνει η οικογένεια δεν οδηγούν πουθενά αφού η εποχή προβάλλει την κυριαρχία των αστών και το γέννημα του σοσιαλιστικού οράματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο παρασκευή θα βρίσκεται στα Φιλιατρά ο Τώνη Λυκουρέσης ο οποίος θα προλογίσει την ταινία του.

Τrailer της ταινίας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Πυρσού πατώντας στα παρακάτω link.

Για Λεπτομέρειες της ταινίας >> πατήστε εδώ. <<

Για το πρόγραμμα προβολών >> πατήστε εδώ. <<

Mεσσήνιος για καλό σκοπό

Από την Καταπράσινη Ζάκυνθο στην εξίσου καταπράσινη Μεσσηνία θα βρεθεί για ένα βράδυ και μάλιστα με φεγγάρι ο Τώνης Λυκουρέσης.
Η κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών (ναι υπάρχουν ακόμα τέτοιες ηρωϊκές παρέες στην επαρχία που στηρίζουν το καλό cinema) τον κάλεσε να παρουσιάσει αύριο το βράδυ την πολυβραβευμένη ταινία του "Σκλάβοι στα δεσμά τους" Και θα πάει.
Εχει ένα ακόμα λόγο. Θέλει να στηρίξει με την σειρά του την προσπάθεια των ντόπιων να αποκτήσουν ένα ουσιαστικό Πολιτιστικό κέντρο .

Όσοι προερχόμαστε από την επαρχία ξέρουμε ότι όταν .....

η περιφέρεια είναι ζωντανή καλλιτεχνικά βάζει κάτω όλες τις κουραστικές μητροπόλεις του κόσμου.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Η προκήρυξη του Τρωκτικού

Το σημερινό μας λουκέτο το αφιερώνουμε σε όλους τους πολίτες που υποφέρουν από την αδίστακτη διαπλοκή των ΜΜΕ και της πολιτικής. Ορισμένοι μαφιόζοι και γκάγκστερ με μυθική περιουσία εξουσιάζουν σήμερα τη χώρα έχοντας υπό τις διαταγές τους την πολιτική εξουσία.

Οι λούμπεν της καπιταλιστικής τάξης έχουν όνομα και επώνυμο. Έχουν Πόρσε Καγιέν και είναι εκδότες, υπουργοί και βουλευτές. Διαθέτουν επιρροή στον χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας με τις εφημερίδες και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τον τραπεζικό χώρο. Για να κλείσουν το troktiko ακολούθησαν μεθόδους γκαγκστερικής μαφίας. Κατέθεσαν μηνύσεις εν κρυπτώ (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο φίλος των Γερμανών του ALPHA Β.Παπαδρόσος) ενώ εδώ και λίγες ημέρες αναρτήθηκαν και απειλητικά σχόλια από τον γνωστό εκπρόσωπο της χλιδής και της μεγαλοαστικής τάξης της Εκάλης.

Σήμερα πήγε για πρώτη φορά στο γραφείο του .........

μετά από τις διακοπές γεμάτος χαρά ΠΡΙΝ κλείσει το troktiko. Το γνώριζε και είναι σαφές. Ο δημοκράτης-δημοσιογράφος που ξεμπροστάστηκε από τους bloggers.
Η δημοκρατική του ευαισθησία είναι τέτοια που καταφεύγει σε άθλιες μεθόδους για να κλείσει blogs. Δεν είμαστε οι πρώτοι. Όπως έλεγε στην τηλεόραση ότι ξήλωσαν τα γαλόνια του πατέρα του επί χούντας, ενήργησε και ο ίδιος. Με τις μεθόδους της επταετίας. Συκοφαντία, μηνύσεις και παρασκήνιο. Κάποιοι άλλοι με "πρακτόρισσες" συζύγους στην ΕΥΠ και οι ίδιοι να δημιουργούν την επικαιρότητα έχοντας την δυνατότητα να παίρνουν ...χαφιεδίστικες πληροφορίες.

Οι λόγοι "εθνικής ασφάλειας" δεν επιτρέπουν να βγει το troktiko στον ...αέρα. Ένα οργανωμένο σχέδιο μιας ξεπερασμένης εποχής αφού τα troktika θα τους σαρώσουν πολύ σύντομα.

Οι συνεχείς μας αναφορές στα σκάνδαλα και την χλιδή υπουργών όπως και στην συγκάλυψη του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπαθανασίου και τα εικονικά τιμολόγια στην υπόθεση Κουρή, οι επιθέσεις με στοιχεία στον Μάκη Τ, το ξεγύμνωμα του υποστηριχτή της Σαηεντολογίας Κ.Γαβρά αλλά και οι θέσεις μας για την ΜΗΔΕΝΙΚΗ εξωτερική πολιτική στο Τουρκικό είναι οι λόγοι που το troktiko δεν είναι αρεστό. Χθες το πρωί μάλιστα ΕΠΙΣΗΜΑ μας ενηνέρωσαν να μην ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα γιατί επηρεάζουμε τον κόσμο. Να αφήνουμε δηλαδή να κάνουν τσάρκα τα f-16 των Τούρκων και να μην μιλάμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα. Όπως και ότι ο υπουργός δικαιοσύνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δ/ντη του ALPHA να καταθέσει μήνυση και όπως γράφτηκε του είπε: "Μετά άστο σε μένα". Έτσι και έγινε αλλά ο Δένδιας δεν απάντησε και δεν διέψευσε ποτέ το δημοσίευμα.

Κάναμε λάθη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όταν πλένεις πιάτα θα σπάσεις κιόλας. Όμως ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θα επανορθώσουμε. Δεν συκοφαντήσαμε(τουλάχιστον δεν είχαμε πρόθεση) και ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ όταν η δικαιοσύνη μας το ζήτησε (για κακούργημα). Δεν εκμεταλλευτήκαμε δηλαδή την ανωνυμία μας και παρουσιαστήκαμε στην ΓΑΔΑ και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ίσως αυτό είναι που τους ενόχλησε γιατί πλέον δεν μπορούσαν να κάνουν την πολυπόθητη άρση απορρήτου και την εισβολή στα σπίτια ανθρώπων που έχουν οικογένειες (σαν να πρόκειται για τρομοκράτες). Όμως εμείς τηρήσαμετο νόμο ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ και αυτοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Αποφάσισαν με ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο και μέσω επαφής με την google(την καλοαναθρεμμένη από όλους εμάς τα κορόιδα)να βάλουν λουκέτο χωρίς να μας ενημερώσουν.

Στην αρχή έβαλαν την φραγή με τον όρο ΠΙΘΑΝΗ παραβίαση και όταν διαπίστωσαν ότι ξεπερνάει κάθε όριο η φίμωση, αφαίρεσαν μετά από μια ώρα τον όρο "ΠΙΘΑΝΗ" για να έχουν λόγο.

Ποια όμως είναι η παραβίαση των όρων; Αν λειτουργούσαμε σαν εφημερίδα θα μας έκλειναν; Όποιος θίχτηκε πήγε στην δικαιοσύνη και εκεί θα μας αντιμετώπιζε. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ - το ξαναλέμε - και δεν κρυφτήκαμε. Οι απόψεις μας είναι και τις υποστηρίζουμε.

Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί με όσα γράφουμε αλλά όχι με την δολοφονία και την εκτέλεση των blogς.

Οι συμπαραστάτες μας είναι οι φίλοι bloggers που θα έρθει και η σειρά τους, αλλά όπως τους έχουμε υποσχεθεί θα κάνουμε την αρχή και δεν θα τους χαριστούμε. Επιστρέφουμε πολύ πολύ σύντομα ίσως και σε ώρες. Όμως τα πράγματα θα είναι πιο άγρια. Αντάρτικο μέσα στο διαδίκτυο δεν θέλετε; ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ. Αλλά αυτή την φορά θα είναι κυνηγητό. Κανονικό όμως.

Ενοχλήσαμε τους αδίστακτους μεγαλοαπατεώνες μαφιόζους, εκδότες και πολιτικούς. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι. Είδωλο-σύμβολό τους έχουν τον εύκολο, γρήγορο, παρασιτικό κι ακόρεστο πλουτισμό, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απάτη και παρανομία διανοηθούν και μη διστάζοντας μπροστά σ' οποιοδήποτε έγκλημα κατά της δημοκρατίας.

Όπως λέει και ο ...ποιητής: «ένας εκατομμυριούχος, στο βάθος των χρηματοκιβωτίων του, έχει στη διάθεση του περισσότερες ανθρώπινες ζωές από τον οποιονδήποτε μονάρχη»

Αναρτήσαμε δεκάδες καταγγελίες πολιτών που ήταν επώνυμες και ήταν επιλογή μας να βάζουμε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ γιατί ξέραμε ότι τα σκυλόψαρα μπορεί να τους κυνηγήσουν. Ο κόσμος γιαυτό έκανε το troktiko to No1 blogspot σε όλο τον κόσμο και το Νο1 από όλα τα portal στην Ελλάδα αφήνοντας δεύτερο το πολυδιαφημισμένο portal της διαπλοκής της εξουσίας, της απόκρυψης θεμάτων που ανήκει σε συκοφάντη και διαφημίζεται από τους ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ του μεγαλοδημοσιογράφους.

Πολλοί έλεγαν: "Θα τα πούμε στο troktiko" έβρισκαν μια δίοδο επικοινωνίας αλλά θα φροντίσουμε να γίνουν περισσότεροι. Όπως θα φροντίσουμε να βελτιωθούμε κάτι που το κάναμε πολλές φορές. Χρησιμοποιήσαμε το χιούμορ και την σάτιρα πολλές φορές γιατί είναι μέρος της ζωής μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισαν να μας εκτελέσουν. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ! Λειτούργησαν σαν τους εγκληματίες της πρωτότυπης αυτής προκήρυξης που εμείς παραφράσαμε.

Κάποιες επιχειρήσεις του δημοσίου ξεπουλιούνται σε απίστευτα χαμηλές τιμές, με τους διάφορους απατεώνες να βρίσκονται σε εμφύλιο για το ποιος θα εισπράξει τις μεγαλύτερες μίζες.

Σ' αυτό το γενικό ξεπούλημα της χώρας σημαντικό ρόλο παίζουν και κάποια μαφιόζικα μέσα επικοινωνίας τόσο τα ηλεκτρονικά όσο και τα έντυπα. Ο δρόμος μας ήταν το διαδίκτυο. Αλλά και αυτό είναι ελεγχόμενο. Θα παίξουμε στο γήπεδο τους αλλά με τους ΌΡΟΥΣ ΜΑΣ. ς κομισάριους για το περιβόητο δάνειο.

Η απόφαση αυτή του σημερινού Τέταρτου Ράιχ είναι καθαρά ναζιστική αφού πουθενά δεν παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαίωματα και δεν διαπράχθηκαν κακουργήματα.

Και αν οι Γραικύλοι, ατζέντηδες του κεφαλαίου, πολιτικοί ηγέτες αδιαφορούν γι' αυτό, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν όλοι από ένα blog και να τάσσονται κατά του πολιτικού και εκδοτικού κατεσημένου που λυμαίνεται τον τόπο.

Κλείνει ένα και ανοίγουν δέκα.

Μόνο που αυτό που θα ανοίξουμε σε λίγες ώρες θα είναι πολύ πιο ισχυρό από το προηγούμενο. Το δυσάρεστο γιαυτούς είναι ότι δεν μπορούν να το κλείσουν.

Έπαιξαν και έχασαν! Δεν είμαστε ένας είμαστε πολλοί.

troktiko

Από το Mediasoup