Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

Οι περιοχές που αναμένεται να βγουν κερδισμένες είναι οι παραλίες της Πελοποννήσου

ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ελληνική υπόθεση εξελίσσεται για τον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι. Μπορεί οι ξένοι που θα έλθουν φέτος στη χώρα μας να είναι λιγότεροι κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι έλληνες παραθεριστές παίρνουν δυναμικά τη σκυτάλη και φαίνεται πως θα σώσουν, τελικά, σε μεγάλο βαθμό την παρτίδα για τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό.
Τα κύματα των αδειούχων που εξορμούν προς τις παραλίες ουσιαστικά...

από τα μέσα Ιουλίου αλλάζουν άρδην την εικόνα στις τουριστικές περιοχές. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι το Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να επαναληφθεί ό,τι έγινε το Πάσχα, αφού οι τελευταίοι αναποφάσιστοι θα φύγουν προς κάποια παραλία.
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Κερδισμένοι

Οι περιοχές που αναμένεται να βγουν κερδισμένες είναι οι παραλίες της Πελοποννήσου, τα νησιά του Ιονίου εξαιτίας των φθηνών εισιτηρίων στα πλοία, τα παράλια της Ηπείρου (Πρέβεζα, Θεσπρωτία), η Πιερία, η Χαλκιδική αλλά και τα παράλια της Θράκης. Ακόμα και προορισμοί όπως το Ηράκλειο και η Ρόδος φαίνεται πως θα μειώσουν σημαντικά τις απώλειές τους χάρη στους Ελληνες.

Το κόστος στα πλοία, τα δωμάτια αλλά και το φαγητό και τη διασκέδαση καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και τις προτιμήσεις. Ζάκυνθος και Κεφαλονιά στο Ιόνιο συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις περισσότερων οικογενειών καθώς με 120 ευρώ περίπου πηγαίνει και επιστρέφει μια τετραμελής οικογένεια με Ι.Χ., όταν την ίδια στιγμή το αντίστοιχο κόστος για τις Κυκλάδες ξεπερνάει τα 400 ευρώ.

Σημεία των καιρών αποτελούν και οι νέες διατροφικές τάσεις που διαμορφώνονται στις παραλίες. Οι αστακομακαρονάδες έπεσαν από το θρόνο τους για να μειωθεί το κόστος των διακοπών και στη θέση τους σκαρφαλώνουν ταχύτατα το σουβλάκι και οι κρέπες. Η στροφή στο γρήγορο φαγητό έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς να «τσιμπήσουν» προς τα πάνω τις τιμές, όπως προκύπτει από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία των πρώτων μηνών του χρόνου. Ταυτόχρονα, ωστόσο, οι εστιάτορες φαίνεται πως έβαλαν σε πολλές περιοχές νερό στο κρασί τους και οι τιμές έπεσαν.

*Να σημειωθεί ότι ακόμα και τον Ιούλιο γίνονται προσφορές, αρκεί κανείς να ψάχνει. Στις περισσότερες περιοχές η πλειονότητα των δωματίων προσφέρεται σε τιμές 50-80 ευρώ. Ωστόσο, προσφορές γίντοναι σε όλη την γκάμα των ξενοδοχείων. Στη Ρόδο κοστίζει 130 ευρώ το δωμάτιο σε πεντάστερο ξενοδοχείο με όλα τα γεύματα και τα ποτά πληρωμένα, ενώ στο Ηράκλειο η τιμή ενός δωματίου all inclusive σε μονάδα τεσσάρων αστέρων είναι 120-160 ευρώ.
12 / 7 / 2008 – 12 / 7 / 2009. Ένας χρόνος Φιλιατρά News. Ένας χρόνος επιτυχίας. Και συνεχίζουμε…

Ένα χρόνο κλείνει σήμερα το Φιλιατρά News.
Ένα χρόνο επιτυχημένης πορείας που η αλήθεια είναι ότι δεν την περιμέναμε να είναι τόσο μεγάλη. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας, σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που καταναλώνετε για να επισκέπτεστε τόσο "φανατικά" το Blog μας.

Ήταν 12 Ιουλίου 2008 όταν το Φιλιατρά News έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα στον κυβερνοχώρο.
Δειλά βήματα που αρχικά ήταν "φοβισμένα" μιας και οι πρώτες αναρτήσεις μας δεν έτυχαν και ιδιαίτερης "εκτίμησης".
Πολύ γρήγορα όμως αυτό άλλαξε. Αρχικά ψάχνοντας στο internet για Φιλιατρά ......

(προφανώς Φιλιατρινοί) έβλεπαν το Φιλιατρά News και το επισκέπτονταν.
Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε, έγινε γνωστό και στις 9 Σεπτεμβρίου 2008 το κοντέρ επισκεψιμότητας έγραφε 10.000 επισκέψεις ή κλικς αν προτιμάτε.
Λίγες μέρες αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου -11 μέρες αργότερα δηλαδή-, το κοντέρ μας έγραφε προς μεγάλη μας έκπληξη κάτι παραπάνω από 15.000 επισκέψεις ή Κλις αν θέλετε.
Κατά "διαβολική σύμπτωση" στις 9 Οκτωβρίου 2008 ακριβώς ένα μήνα μετά είχαμε 20.000 επισκέψεις ή κλικς προς το Φιλιατρά News.
Μέσα σε ένα μήνα δηλαδή οι επισκέψεις διπλασιάστηκαν!!!

Πολύτιμος συνεργάτης μου στάθηκε ο Χαράλαμπος. Με είχε φάει να ανοίξουμε την θεματολογία του Φιλιατρά News από τα στενά όρια που την είχαμε.
Με τα πολλά αφού με έπεισε, είπαμε να ανοίξουμε κάπως την θεματολογία μας και να γράψουμε και θέματα που αφορούν είτε έμμεσα είτε άμεσα και τα Φιλιατρά.
Η "γαϊδουρινή" επιμονή που είχε ο Χαράλαμπος (μην παρεξηγήσεις Χαράλαμπε τον όρο γαϊδουρινή) στο άνοιγμα της θεματολογίας μας, φάνηκε ιδιαιτέρως επιτυχημένη.
Το Φιλιατρά News ανέβηκε σε 500 περίπου επισκέψεις την ημέρα, (από 400 – 550), γνωρίζοντας ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.
Από εκεί και μετά ο δρόμος για το Φιλιατρά News είχε ανοίξει διάπλατα. Το blog άρχισε να καλπάζει σαν καθαρόαιμο άλογο. Οι καθημερινοί επισκέπτες του ανέβαιναν ακόμα και στον αριθμό 1.000 σε ορισμένες περιπτώσεις, κάνοντας το Φιλιατρά News το πιο αγαπημένο blog τουλάχιστον για τον Νομό Μεσσηνίας.
Από εκεί και μετά ο δρόμος άνοιξε και μάλιστα διάπλατα για να το επισκέπτεται καθημερινά όλο και περισσότερος κόσμος.

4 μήνες μετά στις 9 Φεβρουαρίου, το κοντέρ των κλίκς έδειχνε 100.000 επισκέψεις και στις 27 Ιουνίου ξεπεράσαμε τις 300.000 επισκέψεις ή κλικς αν θέλετε προς το Φιλιατρά News.
Αυτή την στιγμή δεχόμαστε κατά μέσο όρο από 1.600 μέχρι 2.000 περίπου μοναδικές –το τονίζω μοναδικές επισκέψεις στο Blog ημερησίως!
Χοντρικά περίπου 2.500 συνολικά κλικς την ημέρα!!!!!
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του Google analytics που μετρά μοναδικές επισκέψεις βάση των IP που έχουν οι χρήστες.

Αρκετά σας κούρασα με τα στατιστικά στοιχεία που σας παρέθεσα. Έκρινα σκόπιμο να σας τα δείξω για να δείτε και σείς και γιατί όχι να μοιραστείτε μαζί μας την χαρά μας για τον ένα χρόνο ζωής του Άκρως επιτυχημένου Φιλιατρινού blog.

Το τι έχει γραφτεί εδώ δεν θα μπούμε στην διαδικασία να το αναφέρουμε.
Το ξέρετε όλοι εσείς που έχετε διαβάσει τα θέματα μας.
Ξέρετε όλοι εσείς το πόσο υποστηρίξαμε την Εράνη μας και την Νίκη Πλάτης.
Σήμερα σε καθημερινή βάση από το Φιλιατρά News παίρνετε πληροφορίες όλο το 24ωρο βασικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
Το εφημερεύον φαρμακείο της πόλης μας, βλέπετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα Μεσσηνιακά πρωτοσέλιδα και ακούτε τον καλύτερο σταθμό που υπάρχει σε όλη την περιοχή. Τον Enallax FM στους 99.9 από την Αμαλιάδα σε ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ και με εκπληκτική μουσική.
Έχετε πληροφόρηση μέσω των αντίστοιχων Link για τον καιρό στα Φιλιατρά, πρόγραμμα τηλεόρασης, τον Τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ χωρίς να καλείτε τις ακριβές υπηρεσίες του τύπου 11 ΧΧΧ.

Σας ξετρελάναμε στην κυριολεξία –όπως έχουν γραφτεί σε σχόλια δηλαδή- με τα ηχητικά αποσπάσματα που σας είχαμε σε αρκετά θέματα.
Επίσκεψη Νομάρχη στα Φιλιατρά, Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κο Γιώργο Σαμπαζιώτη ηχητικά αποσπάσματα από τις ομιλίες στην Έναρξη αλλά και την λήξη της 3ης γιορτής καρπουζιού και πόσα ακόμα ηχητικά αποσπάσματα βάλαμε σε διάφορες αναρτήσεις.

Το Φιλιατρά News είναι το πρώτο blog που έχει δική του Toolbar η οποία προσφάτως ανανεώθηκε και προστέθηκαν πράγματα επάνω της για να σας κάνουν την ζωή σας ακόμα πιο εύκολη.
Ότι αφορά τα Φιλιατρά θα το βρείτε συγκεντρωμένο στην Φιλιατρά News Toolbar. Ακόμα και player με τους καλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς. ΟΛΑ θα τα βρείτε εκεί.

Όλα αυτά έφεραν το Φιλιατρά News πολύ ψηλά στις προτιμήσεις σας. Σχεδόν όλοι σας το έχετε βάλει στα αγαπημένα σας, ενώ πολλοί από εσάς το έχετε κάνει αρχική σας σελίδα.
Πιστεύω ότι δίκαια έχει κατακτήσει αυτές σας τις επιλογές. Γι αυτό και εσείς το αγαπάτε και το επισκέπτεστε τόσο φανατικά.

Φτάνοντας στον επίλογο θα ήμασταν άδικοι να μην απευθύνουμε ορισμένες ευχαριστίες προς άλλους συναδέλφους bloggers.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για χιλιοστή φορά –και δεν θα κουραστούμε να το κάνουμε- όλους εσάς που αγκαλιάσατε το Blog μας που χωρίς την δική σας συνεισφορά δεν θα είχαμε καταφέρει πολλά.
Σε εσάς αξίζει το τεραστίων διαστάσεων ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για την αγάπη σας και την στήριξη σας.
Αυτό το ευχαριστώ που λέμε δεν το λέμε τυπικά. Το εννοούμε και το λέμε μέσα από την ψυχή μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το kalamata Blogs το site που έχει μαζεμένα ΟΛΑ τα Μεσσηνιακά blogs με τις αναρτήσεις του καθενός ξεχωριστά.
Πιστεύουμε ότι το site αυτό κάνει εξαιρετική δουλειά, μιας και έχει βοηθήσει και αυτό με τον τρόπο του να γίνει γνωστό το Φιλιατρά News. Δικαίως λαμβάνει το πολύτιμο ευχαριστώ σε μια εποχή που η λέξη αυτή τείνει να εξαφανιστεί.Το τεράστιο ευχαριστώ το παίρνει πρώτα και κύρια το blog Troktiko που τόσο πολύ μας έχει στηρίξει σε αυτή την πορεία του ενός χρόνου.
Μέσα από το τρωκτικό κυρίως γίναμε γνωστοί τουλάχιστον στους Μεσσήνιους ανά την γη.
Σε αυτά τα παιδιά που δίνουν και την ψυχή τους για το Troktiko τους αξίζει ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
Επιτρέψτε μας μια μικρή σπόντα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Μάκη, παλικάρι μου, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ κρύβεται πίσω από το Troktiko. Εμείς το γουστάρουμε γι αυτό που είναι και τα θέματα που βάζει. Το έπιασες το υπονοούμενο????Επίσης να ευχαριστήσουμε πολύ τα φιλικά μας ιστολόγια Skeftomaste Ellinika , το blog Press-gr τo blog Laikoyra Live , το blog του StudioA (της ομώνυμης εκπομπής του alpha που παρουσιάζει ο Νίκος Μάνεσης) , το blog Vendeta, το blog Makelio to blog taxalia καθώς και όλα τα υπόλοιπα και που συγνώμη αλλά αυτή την στιγμή μας διαφεύγουν.
Να μην παραλείψω ένα μεγάλο ευχαριστώ πολύ στον φίλο μου που κάνει την εκπομπή στο Enimerosi Radio και την εκπομπή του Blog Time που αναφέρει συχνά στο Φιλιατρά News.


Ιδιαίτερο ευχαριστώ απευθύνουμε στις Μεσσηνιακές Εφημερίδες Θάρρος και Επικαιρότητα για τις αναφορές τους στο Φιλιατρά News [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] και που φιλοξένησαν στις σελίδες τους θέματα αλλά και φωτογραφίες από το Φιλιατρά News.
Την κα Χριστίνα Ελευθεράκη Αθλητική συντάκτη της Εφημερίδας Θάρρος για την άτυπη συνεργασία μας στα Αθλητικά Θέματα και την κα Μαρία Νίκα που σε άρθρο της στην στήλη αδιακρίτως αναφέρθηκε στα Μεσσηνιακά blogs και φυσικά στο Φιλιατρά News.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις Μεσσηνιακές εφημερίδες Ελευθερία, Επικαιρότητα, Θάρρος, Φωνή της Μεσσηνίας, Μεσσηνιακό Λόγο που αποδέχτηκαν την πρόταση που τους είχαμε κάνει για ανάρτηση των πρωτοσέλιδων τους στο Φιλιατρά News δίνοντας μας ένα επιπλέον κύρος.

Εμείς σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο σοβαρά, το ίδιο συγκροτημένα ώστε να διαβάζετε από το Φιλιατρά News ενδιαφέροντα θέματα όπως κάνατε τον τελευταίο χρόνο.
ΤΑΠΕΙΝΑ (και το εννοούμε) σας ευχαριστούμε.
Σήμερα το Φιλιατρά Νews γιορτάζει. Γιορτάζει τον ένα χρόνο ζωής του.
Επιτρέψτε μας αυτήν την ξεχωριστή μέρα να την χαρούμε λίγο παραπάνω.Η Ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News

Φιλιατρά News , George, Χαράλαμπος, X-treme

Happy Birthday Φιλιατρά News.
Να το γιατί. 12 Ιουλίου 2008 - 12 Ιουλίου 2009. Κλείσαμε σήμερα, παρέα, ένα χρόνο.

Τι συμβαίνει??? Γιατί πέφτουν πυροτεχνήματα???

ImageHost.org ImageHost.org ImageHost.org
Εμβόλια στα σχολεία της Μεσσηνίας απο τον Οκτώβριο για την γρίπη

Στο επίπεδο της πανδημίας έχει περάσει πλέον η νέα γρίπη και στη χώρα μας.
Τα κρούσματα έχουν φθάσει τα 242 και αυξάνονται συνεχώς, παρά το γεγονός ότι η ζέστη δεν ευνοεί την μετάδοση του ιού, ενώ ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν απέκλεισε την Πέμπτη σε δηλώσεις του, το ενδεχόμενο να έχουμε και θανατηφόρα περιστατικά.
Από το φθινόπωρο ξεκινά μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, με προτεραιότητα όλους τους... μαθητές σχολείων και άλλες ευπαθείς ομάδες, που υπολογίζονται σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.

Ο κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του δήλωσε για τους ......

εμβολιασμούς, ότι «στις ομάδες προτεραιότητες εντάσσονται ex officio πλέον οι επαγγελματίες υγείας, οι επαγγελματίες που ασχολούνται με πουλερικά, είναι δυνατόν να υπάρξει μεταλλαγή του ιού και συνδυασμός των δύο διαφορετικών ιών, άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και βέβαια παιδιά και μαθητές».
Ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιείται σε προκαθορισμένα σημεία ανά Νομό κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου με τις Νομαρχίες της χώρας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Γιώργος Πιερρουτσάκος «θα υπάρχουν χώροι ανά Νομό, είτε σχολεία λέγονται, είτε ειδικοί χώροι, οι οποίοι έχουν προκαθοριστεί, ούτως ώστε να γίνονται οι εμβολιασμοί με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Άλλη μια δικαίωση του Φιλιατρά News. Παίκτης της Εράνης ο Παναγιώτης Κοτσιράς.

Για μια ακόμα φορά δικαιώνεται το Φιλιατρά News στις αποκλειστικές πληροφορίες που σας μεταφέραμε στις 8 του μήνα και αναφέραμε ότι μετά την διακοπή της συνεργασίας του Παναγιώτη Κοτσιρά με την ομάδα της Χώρας ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Εράνη και να βοηθήσει την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα.

Το ραντεβού με την διοίκηση της Εράνης είχε οριστεί για την Παρασκευή 10 Ιουλίου το απόγευμα, όπου οι δυο πλευρές θα καθόντουσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα συζητούσαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας των δυο πλευρών.
Μετά το ραντεβού της ομάδας με τον .........

Κοτσιρά την Παρασκευή το απόγευμα επήλθε η συμφωνία και ήδη ο Παναγιώτης είναι παίκτης της ομάδας.

Παρελθόν ο Αλεξανδρόπουλος
Οστόσω παρελθόν για την Εράνη είναι ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος. Ο Φιλιατρινός γκολκήπερ δεν τα βρήκε με την διοίκηση στις συνομιλίες που είχαν και έτσι έμεινε ελεύθερος.

Ανανέωσε ο Αθανασόπουλος
Κάτω από τα δοκάρια θα εξακολουθήσει να κάθεται ο Βασίλης Αθανασόπουλος.
Ο έμπειρος τερματοφύλακας ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση και έτσι θα εξακολουθήσει να κρατάει όσο το δυνατόν ανέπαφη την εστία της ομάδας την καινούρια αγωνιστική περίοδο.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

ΣΧΟΛΙΟ
Ακόμα μια δικαίωση για το Φιλιατρά News για τις αποκλειστικές πληροφορίες του.
Δεν είναι τυχαίο το moto μας: "Για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση"


Σε αδιέξοδο ο Τέλλος Άγρας. Ζητά συγχώνευση με τον Μιλτιάδη.

Το αδιέξοδο που υπάρχει στον Τέλλο Αγρα επιβεβαιώθηκε στην προχθεσινή συνάντηση που έγινε στη δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων.

Το “παρών” έδωσαν περίπου 20 άτομα και συζήτησαν εκτενώς για την επόμενη χρονιά χωρίς δυστυχώς να καταλήξουν κάπου.
Στο... ζουμί της υπόθεσης που είναι φυσικά το οικονομικό σκέλος, υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια και διαπιστώθηκε πως με την υπάρχουσα κατάσταση η ομάδα αδυνατεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής τη νέα περίοδο.

Συγκεντρώθηκε μικρό ποσό.....

Συγκεκριμένα το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα χρήματα που πρόσφερε ο κάθε παράγοντας στην ομάδα ήταν πολύ μικρό και δεν γίνεται με αυτά τα οικονομικά δεδομένα να ξεκινήσει τον προγραμματισμό της μία ομάδα Δ’ εθνικής.
Επεσαν στο τραπέζι κάποιες προτάσεις, να μαζεύονται ορισμένα χρήματα κάθε μήνα από τον κόσμο της ομάδας ως εισφορά, όμως δεν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο ποσό και άρα σε αυτή την περίπτωση όλα είναι στον... αέρα.

Συνάντηση άμεσα με Γαλάνη

Ετσι η απόφαση που πάρθηκε και συμφώνησαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι είναι να γίνει πρόταση για συγχώνευση στον Μιλτιάδη!
Πρόκειται για μία ιδέα που έχει καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια στο μυαλό ορισμένων, όμως ποτέ δεν είχε πάρει επίσημη μορφή. Τώρα μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο γειτονικές ομάδες, φαίνεται πως αποτελεί την έσχατη λύση η συνένωση και η από κοινού παρουσία στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής. Σε αυτή την περίπτωση οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και σίγουρα η νέα ομάδα θα μπορεί να συμμετάσχει με αξιώσεις στο πρωτάθλημα. Φυσικά πρέπει να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο για να γίνει πράξη μία συγχώνευση μεταξύ Τέλλου Αγρα και Μιλτιάδη, όμως φαίνεται
πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αμφότεροι οι σύλλογοι του Δήμου Γαργαλιάνων. Ετσι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει μία συνάντηση των ανθρώπων του Τέλου Αγρα με τον πρόεδρο του Μιλτιάδη Παναγιώτη Γαλάνη, όπου
θα του προτείνουν να πορευτούν από κοινού και να γίνει πραγματικότητα η συγχώνευση μεταξύ των δύο ομάδων του Δήμου Γαργαλιάνων.

Ακόμη και να μην κατέβει

Εκτιμήσεις για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος δεν μπορούμε να κάνουμε, όμως σίγουρα δεν μιλάμε για κάτι εύκολο και από τη στιγμή που υπάρχει πίεση χρόνου. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να υπάρξει συγχώνευση και με την τρίτη ομάδα του Δήμου
Γαργαλιάνων, την Ένωση Γαργαλιάνων, όμως καλό είναι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες τις εξελίξεις. Πάντως σε περίπτωση που η πρόταση συγχώνευσης στον Μιλτιάδη πέσει στο κενό ή δεν προχωρήσει λόγω έλλειψης χρόνου, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τους “ερυθρόλευκους” και είναι αρκετά πιθανό η ομάδα ακόμη και να μην κατέβει καθόλου στο νέο πρωτάθλημα!
Μία ακόμη λύση είναι να ξεκινήσει με ένα μικρό ρόστερ με παιδιά από την περιοχή και να προσπαθήσει να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία.

Πηγή Ελευθερία

Αναδημοσίευση από το Πύργος Τριφυλίας

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Ερανίων 2009.

Μετά το πρώτο πενθήμερο συνάντησης των Φιλαρμονικών που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, την σκυτάλη παίρνουν οι κύριες εκδηλώσεις των εκδηλώσεων.

Σήμερα (12/7) το βράδυ στις 21:30 οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν στην πλατεία παράσταση με ζογκλέρ και κλόουν.

Από αύριο ξεκινάει ένα πενθήμερο (13 - 17 Ιουλίου) φεστιβάλ χειροποίητης φαντασίας που οργανώνεται από τον ΟΠΑΝΑΜ, την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και τον Δήμο Φιλιατρών.

Ειδικότερα το πενθήμερο περιλαμβάνει: ........

13 και 14 Ιουλίου
Έκθεση Λαογραφικής - Λαϊκής Τέχνης προϊόντων τοπικών Σπιτικών Γεύσεων στα Γραφεία του Συλλόγου Φιλιατρινών γυναικών στον Πεζόδρομο
Ωρες λειτουργίας καταστημάτων

Στις 13 Ιουλίου:
Εργόχειρο στον πεζόδρομο στα γραφεία του Συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών.
Ωρες 8μ.μ. - 11.μ.μ.

Στις 14 Ιουλίου:
Χαρακτική στον πεζόδρομο στα γραφεία του Συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών στον πεζόδρομο.
Ωρες: 8μ.μ.μ - 11μ.μ.

Στις 15 Ιουλίου:
Παρασκευή σπιτικών εδεσμάτων στα γραφεία του Συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών στον πεζόδρομο
Ωρες: 8μ.μ.μ - 11μ.μ.

Στις 16 και 17 Ιουλίου:
Ζωγραφική στον πεζόδρομο στα γραφεία του Συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών στον πεζόδρομο
Ωρες: 8μ.μ.μ - 11μ.μ.

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 12ης Ιουλίου 2009

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele12.jpg (649 KB) 8arr12.jpg (228 KB)


Στα 242 ανήλθαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Είκοσι νέα κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν το Σάββατο από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, ανεβάζοντας τον αριθμό των περιστατικών που νόσησαν από τον ιό σε 242.

Από τα νέα αυτά περιστατικά τα 11 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιώμενα κρούσματα, τέσσερα ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και για τα υπόλοιπα πέντε ερευνώνται οι επαφές τους.

Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 242, από τα οποία 110 έχουν ιαθεί πλήρως.

Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις ........

προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Πηγή: in.gr

Εμβολιασμός όλων των μαθητών από Σεπτέμβριο για τη γρίπη

Στο επίπεδο της πανδημίας έχει περάσει πλέον η νέα γρίπη και στη χώρα μας. Τα κρούσματα έχουν φθάσει τα 216 και αυξάνονται συνεχώς, παρά το γεγονός ότι η ζέστη δεν ευνοεί την μετάδοση του ιού, ενώ ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν απέκλεισε την Πέμπτη σε δηλώσεις του, το ενδεχόμενο να έχουμε και θανατηφόρα περιστατικά. Από το φθινόπωρο ξεκινά μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, με προτεραιότητα όλους τους...

μαθητές σχολείων και άλλες ευπαθείς ομάδες, που υπολογίζονται σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.
Ο κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του δήλωσε για τους εμβολιασμούς, ότι «στις ομάδες προτεραιότητες εντάσσονται ex officio πλέον οι επαγγελματίες υγείας, οι επαγγελματίες που ασχολούνται με πουλερικά, είναι δυνατόν να υπάρξει μεταλλαγή του ιού και συνδυασμός των δύο διαφορετικών ιών, άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και βέβαια παιδιά και μαθητές». Ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιείται σε προκαθορισμένα σημεία ανά Νομό κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου με τις Νομαρχίες της χώρας. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Γιώργος Πιερρουτσάκος «θα υπάρχουν χώροι ανά Νομό, είτε σχολεία λέγονται, είτε ειδικοί χώροι, οι οποίοι έχουν προκαθοριστεί, ούτως ώστε να γίνονται οι εμβολιασμοί με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό».

Η χώρα έχει περάσει ήδη στη φάση διασποράς του ιού στον γενικό πληθυσμό. Με βάση στατιστικά στοιχεία, στο προσεχές τρίμηνο υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης του ενός τρίτου του πληθυσμού, με το σενάριο να χειροτερεύει, αν ο ιός γίνει πιο μολυσματικός. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος επιστημονικές έρευνες «στη περίπτωση ενός εξαιρετικά μολυσματικού ιού, η χρονική περίοδος επιδείνωσης μειώνεται σε 2 περίπου μήνες και αυξάνεται αισθητά το ποσοστό του πληθυσμού, που θα μπορεί να προσβληθεί μέχρι και 54%». Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κλείσιμο σχολείων ή υπηρεσιών ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του ιού, ωστόσο τα ενδεχόμενα αυτά θα εξετάζονται κατά περίσταση αν χρειαστεί.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης