Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Προφυλακίστηκε ο 29χρονος …αναδασωτής για την χασισοφυτεία στην Φλεσσιάδα

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες ο 29 χρονος χασισοκαλλιεργητής που συνελήφθη έν ώρα ποτίσματος της μεγάλης φυτείας των 395 χασισόδεντρων στην περιοχή της Φλεσσιάδος του Δήμου Νέστορος.

Ο 29χρονος συνελήφθη μετά από παρακολούθηση αρκετών 24ωρων των αστυνομικών του τμήματος δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την ύπαρξη συνεργού και για τον λόγο αυτό έχουν συλλέξει από τον τόπο της φυτείας διάφορα αντικείμενα για δακτυλοσκοπικό έλεγχο.


Ασθενής σεισμική δόνηση τώρα

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητός μόλις τώρα 12:53 στην Τριφυλία.
Δεν είχε διάρκεια.

Αν ανακοινωθεί μέγεθος θα σας ενημερώσουμε.

UPDATE 16:50

O σεισμός ήταν 4R στον θαλάσσιο χώρο 18 χιλιόμετρα Δυτικά των Φιλιατρών.
-

Αποτελέσματα εξετάσεων ΕΠΑ.Λ 2009 (Α' και Β')

Ανακοινώθηκαν στην σελίδα του υπουργείου παιδείας τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων στα ΕΠΑΛ Α' και Β'.

Κάντε κλικ στην σελίδα του υπουργείου να τα δείτε.

Θα χρειαστείτε τον οκταψήφιο κωδικό σας αριθμό και τα τέσσερα αρχικά των ονομαστικών σας στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Πατήστε εδώ για τα αποτελέσματα.Αποτελέσματα Πανελληνίων εξετάσεων για ΕΠΑΛ.

Σήμερα αναρτώνται τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2009 στα ΕΠΑΛ Α' Κύκλου που διεξήχθησαν απο 26/5 εως 11/6.
Τα αποτελέσματα εχουν βγεί στα Λύκεια της χώρας.

Εμείς ώρα 10:30 κοιτάξαμε στο υπουργείο παιδείας για τους πίνακες βαθμολογίας αλλά δεν βρήκαμε αποτελέσματα. Ισως ανακοινωθούν αργότερα.
Πατήστε στο link του υπουργείου από τις 12 το μεσημέρι και μετά και ελπίζουμε να τα δείτε.

Δείτε τα στο υπουργείο Παιδείας

UPDATE ώρα 10:52

Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων αναφέρει:

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους και από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Ε.Π.Θ (http://www.ypepth.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο) με κεφαλαία.


UPDATE ώρα 12:00

Πατήστε εδώ για τα αποτελέσματα.


Κοκκινόβραχος Εντάσεις στην Επιτροπή Υποδομών

Ανάλογη της κατάστασης που επικρατεί σε ένα λατομείο, δηλαδή εκρηκτική, κατέληξε χθες η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών με κυρίαρχο το θέμα ενεργοποίησης λατομείου στον Κοκκινόβραχο Θουρίας, καθώς η Επιτροπή έπρεπε να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει υποβάλει η κοινοπραξία «Μορέας», η οποία κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και χρειάζεται τεράστιες ποσότητες αδρανών για το τμήμα Τσακώνας-Καλαμάτας.

Στο μέγιστο μέρος της ενασχόλησης της Επιτροπής με το θέμα, η κατάσταση ήταν εν γένει ήρεμη χάρη και στις έντονες προσπάθειες του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, που διηύθυνε αυστηρά τη συζήτηση για να υπάρξει τέλος.

Στο …τέλος, όμως, όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου «Υπαπαντή» Αμφείας Επαμεινώνδας .......

Σιάχος είπε ότι το πέτρωμα είναι ακατάλληλο, εναντιώθηκε έντονα ο Γιώργος Μαλλίρης, τοπογράφος μηχανικός και επιχειρηματίας λατόμος που διαθέτει λατομείο στον Κοκκινόβραχο. Ο κ. Μαλλίρης τόνισε πως έχουν αποφανθεί δημόσιες υπηρεσίες για το πέτρωμα και για τον υδροφόρο ορίζοντα (θέμα που είχε τεθεί νωρίτερα). Επίσης -μετά από αναφορές του σε εκπροσώπους της περιοχής που μίλησαν- έγινε και διάλογος σε έντονο ύφος με τη διευθύντρια της Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου μέχρι και για μηνύσεις, ενώ είχε προηγηθεί και άλλη μεταξύ τους αψιμαχία.

Περισσότερο φως

Η ΝΕ Υποδομών παρέπεμψε το θέμα χωρίς εισήγηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, καθώς –όπως επεσήμανε ο κ. Αναστασόπουλος, που τόνισε πως ο αυτοκινητόδρομος πρέπει να γίνει- χρειάζεται περισσότερη πληροφόρηση, που θα παράσχουν στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού (προσδιορίστηκε για τη Δευτέρα 29 Ιουνίου) ο εκπονήσας τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το «Μορέα» κ. Λιάσκος, ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, ενώ θα δώσει λεπτομέρειες για το νέο δρόμο που θα συνδέει το αιτούμενο από το «Μορέα» λατομείο με την εθνική οδό η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Χωρίς πρόβλημα αποστάσεων

Στη χθεσινή συζήτηση, ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε πολλές φορές πως το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει 2 φορές κατά της νυν οροθετημένης λατομικής περιοχής στον Κοκκινόβραχο, αλλά ο κ. Μαλλίρης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώθηκε και επανήλθε σε ισχύ η νυν λατομική περιοχή 6 θέσεων. Η διευθύντρια της Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου εξήγησε πως έχει αποτυπωθεί σε χάρτη η νυν λατομική περιοχή, καθώς και η μικρότερη ζώνη που έχει τις σωστές αποστάσεις 1.000 μέτρων από τους γύρω οικισμούς. Τόσον το λατομείο που ζητεί ο «Μορέας» όσον και εκείνο που διαθέτει ο κ. Μαλλίρης βρίσκονται στην πλήρως αποδεκτή μικρότερη περιοχή. Για αμφότερα τα λατομεία, λοιπόν, δεν υπάρχουν προβλήματα αποστάσεων.
Αρμοδιότητα της ΝΕ Υποδομών δεν είναι η σμίκρυνση της νυν λατομικής περιοχής, κάτι που μπορεί να γίνει στο μέλλον από την Επιτροπή Παραγωγής. Κι αυτό όμως συζητήθηκε χθες, όταν ο επιχειρηματίας κ. Κάρτσωνας επεσήμανε πως άμα μικρύνει η ζώνη, οι Καλαματιανοί επιχειρηματίες θα μείνουν απ’ έξω. Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε πως ο νομάρχης Δ. Δράκος αντετάχθη στο αίτημα του παραχωρησιούχου για το Τσακώνα-Καλό Νερό που ζητεί επίσης στον Κοκκινόβραχο λατομείο, και πρότεινε τα Φιλιατρά. Τόνισε δε, την επιθυμία της Νομαρχίας να μην καταναλωθούν όλες οι λατομικές θέσεις του Κοκκινόβραχου και να διατεθούν και σε τοπικούς επιχειρηματίες εφόσον υπάρξει λατομείο. Επίσης, υπογράμμισε το γεγονός πως, αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο «Μορέα» να ζητήσει λατομείο πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εκτός λατομικής περιοχής, κατά μείζονα λόγο έχει αυτό το δικαίωμα για την υπάρχουσα.

Χωρίς αντίρρηση, με ορισμένους όρους

Σημειώνεται πως η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος Αμαλία Παυλέα διάβασε εισήγηση της υπηρεσίας, από την οποία προέκυπτε πως δεν έχει αντίρρηση για τη ΜΠΕ του «Μορέα», με την προϋπόθεση τήρησης συγκεκριμένων όρων που θέτει το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Ο Παναγιώτης Αλευράς ρώτησε ποιος θα κάνει τη διάνοιξη του δρόμου που θα εξυπηρετεί το νέο λατομείο παρακάμπτοντας τους οικισμούς. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς με τη βοήθεια χαρτών, ενώ ο μελετητής του «Μορέα» κ. Λιάσκος τόνισε πως χωρίς νέο δρόμο το λατομείο δεν μπορεί να δουλέψει, θα τον κατασκευάσει ο «Μορέας», ο δρόμος περιλαμβάνεται στη ΜΠΕ και η κοινοπραξία υιοθετεί τη χάραξη της Νομαρχίας παρακάμπτοντας την Άνω Άμφεια και «βγαίνοντας» έξω από το γήπεδο Θουρίας. Το θέμα του δρόμου αυτού αναμένεται να αποσαφηνιστεί στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Πηγή: Θάρρος

Γαργαλιάνοι «Αυγουστιάτικο φεγγάρι»

Στη μακρινή Οκινάβα της Άπω Ανατολής ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο. Αύριο στις 9.30 το βράδυ δίνει πρεμιέρα στους Γαργαλιάνους με την καλοκαιρινή του παραγωγή, το «Αυγουστιάτικο φεγγάρι» του Τζον Πάτρικ. Θα ακολουθήσει περιοδεία, ενώ στην Καλαμάτα το έργο θα ανέβει στο Κάστρο 12, 13 και 14 Αυγούστου.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην υπό αμερικανική κατοχή Οκινάβα του 1945, όπου ένας Αμερικανός λοχαγός ερωτεύεται μια γκέισα. «Η Οκινάβα», παρατήρησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλατζόπουλος, «είναι ένα νησάκι κάτω από την Ιαπωνία, που για αιώνες κατείχαν αλληλοδιαδόχως Κινέζοι, Ιάπωνες, Άγγλοι, Αμερικανοί πεζοναύτες...

Το έργο διαδραματίζεται στα 1945, οπότε, στο πλαίσιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το .....

νησί κατέχουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι το κράτησαν κάπου 30 χρόνια, ώσπου το επέστρεψαν στους Ιάπωνες.
Αυτός ο λαός κατάφερε, χωρίς αντίσταση, να διώξει τους Αμερικανούς, οι οποίοι είδαν κι αποείδαν ότι δεν μπορούν να τον “εκπολιτίσουν”, με τον τρόπο που αυτοί ήθελαν και θέλουν να “εκπολιτίζουν” τους λαούς, οπότε τα μάζεψαν κι έφυγαν. Αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι του νησιού αυτού, έχουν τη δική τους αντίληψη για την έννοια της ανεξαρτησίας.
Η ελευθερία είναι μέσα τους, δεν τους νοιάζει αν έχουν δική τους σημαία ή κοινοβούλιο. Τους αρκεί που οι κατακτητές τελικά κατακτήθηκαν από τη δική τους κουλτούρα, από τον πολιτισμό των “απολίτιστων” ιθαγενών. Το έργο, με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο, μέσα από την κωμωδία, θίγει ζητήματα πολιτισμού, εθνικής ανεξαρτησίας, αντίστασης στον κατακτητή, έννοια που κάθε λαός αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο».

Ο πρόεδρος του ΜΕΘ Θόδωρος Σινάνης αναφερόμενος στην πρεμιέρα είπε ότι δίνεται εκτός Καλαμάτας, επειδή το αμφιθέατρο του Κάστρου ήταν «κλεισμένο» από νωρίς γι’ αυτές τις μέρες από άλλους συλλόγους. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να βρεθεί και δεύτερος ανοιχτός χώρος για εκδηλώσεις, καθώς το Κάστρο δεν επαρκεί. Όσον αφορά στην περιοδεία, περιλαμβάνει μέρη όπως Μεσσήνη, Πύλο, Μεθώνη, Μερόπη, Μελιγαλά, Αρφαρά, Αετό, Φιλιατρά, Λέικα, Αντικάλαμο, ενώ θα δοθούν δύο παραστάσεις, ως προσφορά, στις πυρόπληκτες περιοχές της Ζαχάρως και της Φαλαισίας.

Εκ μέρους των ερασιτεχνών ηθοποιών, στη συνέντευξη παρέστη η Λέα Μπέκου, η οποία στην παράσταση έχει το ρόλο της γκέισας. «Το έργο», είπε, «ενώ είναι ευχάριστο, περνά μηνύματα στο θεατή χωρίς καλά καλά να το καταλάβει. Για μένα ήταν η πρώτη φορά στο Θέατρο. Πήγα να παρακολουθήσω πρόβα και κόλλησα».

Οι συντελεστές
Μετάφραση: Στάθης Σπηλιωτόπουλος. Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Καλατζόπουλος. Σκηνικά κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης. Χορογραφίες: Σβετλάνα Ομπράζτσοβα. Μουσική επιμέλεια: Γ. Καλατζόπουλος. Ορισμένες από τις συνθέσεις είναι προσφορά του Δημήτρη Λέκκα. Βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Μπελογιάννη. Παίζουν: Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Σωτήρης Πετρίδης, Παύλος Κλάδης, Στρατής Καΐκης, Γιάννα Κουτραφούρη, Ελένη Παναγοπούλου, Ηλίας Σιψάς, Καντιάνα Φουρναράκου, Μαριάννα Ορφανού, Πέγκυ Θεοδουλίδη, Τάσος Μισέρος, Παναγιώτης Λυκούσης, Φωτεινή Σιψά, Δημήτρης Μπούτσης, Μίνα Μουρίκη, Χρήστος Λυκούσης, Άρης Μπούνας, Γιώργος Λυκούσης, Αναστασία Σιμοπούλου, Μαρία Λυκούση, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Αντώνης Μπούνας, Έφη Καυκά, Άντζυ Μπούρα, Έστερ Δούση, Λέα Μπέκου, Ηλίας Σμυρλής, Μαρία Κωστάρα, Δώρα Ρουμελιώτη, Γωγώ Μπελογιάννη.

Πηγή: Θάρρος

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Γιάννης Πλούταρχος - Το φωνάζω.

Το απόλυτο τραγούδι του Γιάννη Πλούταρχου το οποίο έχει ήδη γίνει τρελή επιτυχία.
και φυσικά αναμένεται να γίνει "Ο" χαμός στις 3 Ιουλίου που θα είναι Καλαμάτα.

Ακούστε την κομματάρα που τραγουδάει ο άνθρωπος.

ΕΡΑΝΗ: Αρχισε το ξεκαθάρισμα στο έμψυχο δυναμικό

Το ξεκαθάρισμα στο υπάρχον δυναμικό της Εράνης ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, με την αποχώρηση 4 ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα αποδεσμεύτηκαν οι: Μάρκος Ζώκος, Αλέξανδρος Τσώνης, Γιώργος Χατζηπαναγιώτης και Παναγιώτης Αποστολόπουλος.
Ο τελευταίος φεύγει από την ομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Αθήνα.
Από εκεί και πέρα εντός των ημερών θα κλείσει και το θέμα με το Θεόδωρο Ανεστόπουλο, ο οποίος θα αποδεσμευτεί, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η υπόθεση με το Σπύρο Πιχιγιόνι, αν θα συνεχίσει στην ομάδα ή θα αποχωρήσει.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους παίκτες που στελεχώνουν το υπάρχον υλικό έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει ποιοί θα μείνουν και ποιοί θα αποτελέσουν παρελθόν.

Παραμένει ο κορμός .........


Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε, όπως αναφέρουμε παραπάνω, το ξεκαθάρισμα στο έμψυχο δυναμικό, όμως ο βασικός κορμός της ομάδας θα παραμείνει ίδιος.
Στους παίκτες που θα μείνουν θα προστεθούν τα μεταγραφικά αποκτήματα, που όπως λένε στα Φιλιατρά πρόκειται για πολύ καλές προσθήκες, οι οποίοι θα βοηθήσουν σημαντικά να μπορέσει η ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της.
Βέβαια θα δοθεί μεγάλο βάρος στην αξιοποίηση ποδοσφαιριστών από την περιοχή των Φιλιατρών.

Τα μεταγραφικά

Στο μεταγραφικό παζάρι η διοίκηση έχει κινηθεί μυστικά και έχει καταφέρει να μιλήσει με αρκετούς παίκτες που αποτελούν στόχους και σύντομα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.
Για την ώρα πάντως κανείς δε θέλει να πει κάτι. Αλλά αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι πως θα γίνουν μεταγραφές σε όλες τις θέσεις με καλούς παίκτες οι οποίοι να είναι παράλληλα και καλοί χαρακτήρες.
Παράλληλα θα προωθηθούν και νεαροί παίκτες από τη Νίκη Πλάτης στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στα δύο σωματεία.

Παιδικό η Νίκη Πλάτης

Μιας και ο λόγος για τη Νίκη Πλάτης αποφασίστηκε τη νέα αγωνιστική περίοδο να υπάρχει μια αλλαγή σε ότι αφορά τα τμήματα υποδομής της, αλλά και σε αυτά της Εράνης.
Συγκεκριμένα τη νέα περίοδο η Εράνη θα δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα προπαίδων και τζούνιορ και η Νίκη στο παδικό πρωτάθλημα.
Με αυτή την κίνηση θα ωφεληθούν οι νεαροί παίκτες που θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής και να μαζεύουν εμπειρίες, που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον, αλλά και για να διεκδικήσουν μια θέση στο ρόστερ της Εράνης.

Πιο νωρίς στα Φιλιατρά

Ο νέος προπονητής της Εράνης Πατρίκ Ενγκεμά θα βρίσκεται στα Φιλιατρά 15 ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, όπως έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση.
Σε αυτό το διάστημα θα έχει συναντήσεις με τους παράγοντες της ομάδας και θα δουλέψουν για να ρυθμίσουν όλες τις λεπτομέρειες ενόψει της προετοιμασίας, αλλά και γενικότερα για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.
«Εκτιμήσαμε τη δουλειά του» Ο παράγοντας της Εράνης Παναγιώτης Σταθόπουλος σε σχετική ερώτησή μας γιατί επέλεξε ο Φιλιατρινός σύλλογος να προσλάβει στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας τον Καμερουνέζο Πατρίκ Ενγκεμά, απάντησε: «Στόχος μας ήταν να έχουμε έναν προπονητή που να ενδιαφέρεται για τη δουλειά του. Δηλαδή να έχει χρόνο να ασχοληθεί με την ομάδα.
Εκτιμήσαμε τη δουλειά του συγκεκριμένου ανθρώπου στο Καταστάρι.
Τον παρακολουθήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως και άλλους 2-3 προπονητές και καταλήξαμε στον κ. Ενγκεμά».

Ευχαριστώ από Τσώνη

Ενας από τους παίκτες που αποτελούν παρελθόν για την Εράνη, είναι και ο 16χρονος μέσος Αλέξανδρος Τσώνης.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε καλή παρουσία στην ομάδα, όμως στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στην κνήμη και έχασε αρκετά ματς στο β’ γύρο.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συνεργασίας του με το Φιλιατρινό σύλλογο, ο 16χρονος μέσος, μιλώντας στην “Ε” προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές της Εράνης για τη συνεργασία που είχαμε τη φετινή χρονιά.
Πρώτα από όλα, τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξαν στο σοβαρό τραυματισμό μου.

Είχα μια καλή χρονιά μέχρι τη στιγμή που τραυματίστηκα. Με όλους στην ομάδα δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Φεύγω με καλές αναμνήσεις απ’ όλους. Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά στην Εράνη και να επιτευχθούν οι στόχοι της».

Πηγή: Ελευθερία

Τα παίρνει όλα πάνω του για την “φυτεία” στη Φλεσσιάδα

Ολη την ευθύνη πάνω του φαίνεται να παίρνει ο 29χρονος από τη Χώρα που συνελήφθη προχθές το απόγευμα να καλλιεργεί φυτεία με 395 χασισόδεντρα στη Φλεσσιάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μιλώντας σε αστυνομικούς παραδέχεται την πράξη του αλλά όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις- δε φαίνεται διατεθειμένος να αποκαλύψει πιθανούς συνεργάτες του.

Ο 29χρονος συνελήφθη προχθές το απόγευμα την ώρα που πότιζε την καλά κρυμμένη φυτεία, σε απόsταση γύρω στα 300 μέτρα από το χωριό, σε δύσβατη περιοχή, αλλά με όλες τις... προϋποθέσεις για να έχει μια πολύ καλή σοδειά.
Η υγρασία, η καλή οργάνωση και το πυκνό φύλλωμα των ........
αγριοβελανιδιών που έκρυβαν τα δενδρύλλια από τα αδιάκριτα βλέμματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, μπορούσαν να δώσουν ύψος μέχρι και 4 μέτρων στα δέντρα, με μια πολύ καλή συγκομιδή που θα απέδιδε αρκετές χιλιάδες ευρώ έσοδα.

Ο νεαρός, που “έπαιξε κι έχασε” έρχεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για πρώτη φορά, καθώς δεν έχει απασχολήσει πάλι τις αρχές.
Οι έρευνες πάντως της αστυνομίας αναφορικά με την εμπλοκή και άλλων δραστών στη συγκεκριμένη καλλιέργεια συνεχίζονται.
Εχουν συγκεντρωθεί τα ευρήματα από τη δασική έκταση στην οποία είχε στηθεί η καλά οργανωμένη καλλιέργεια και η Σήμανση έχει πάρει δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία εξετάζονται.

Πηγή: Ελευθερία

ΔΕΗ: Δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης των ενδείξεων μετρητή κατανάλωσης από τους πελάτες

Δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τους ίδιους τους πελάτες θα παρέχει η ΔΕΗ, σε πρώτη φάση πιλοτικά στους νομούς Μαγνησίας και Λέσβου.
Έτσι, όλοι οι λογαριασμοί θα είναι εκκαθαριστικοί και δεν θα εκδίδονται λογαριασμοί έναντι, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Η υπηρεσία θα παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στη διεύθυνση www.dei.gr οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ακόμη: ........


Ημερήσιο δελτίο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος για όλη την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν για την περιοχή που μένουν ή εργάζονται αν έχει προγραμματισθεί για τις επόμενες ημέρες διακοπή ρεύματος (λόγω τεχνικών εργασιών αναβάθμισης, συντήρησης επέκτασης κ.α., των δικτύων).
Οι προγραμματισμένες διακοπές καταχωρούνται τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πραγματοποίησή τους.

Πληροφόρηση για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) μέσω ενός ηχητικού μηνύματος που απευθύνεται σε όσους έχουν προβλήματα όρασης.

Εξειδικευμένη πληροφόρηση ανά κατηγορία πελατών (οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί κ.α.).

Έντυπα αιτήσεων, δηλώσεων, συμβολαίων που χρειάζεται ο πελάτης για να υποβάλει οποιοδήποτε αίτημά του στις υπηρεσίες της ΔΕΗ.

ΔΕΗ – Αλλάζουν τα έντυπα των λογαριασμών σε δύο μήνες

Αλλαγές στη δομή των τιμολογίων του ηλεκτρικού ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ.Π.Αθανασόπουλος σήμερα, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει θέμα επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ.Χατζηδάκης απηύθυνε πρόσκληση προς την εταιρία αλλά και τους ιδιώτες επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανήγγειλε τροποποιήσεις στο ........

έντυπο του λογαριασμού κατανάλωσης, ώστε να εμφανίζονται ξεχωριστά οι ανταγωνιστικές και μονοπωλιακές χρεώσεις αλλά και περιορισμό του πλήθους των τιμολογίων που εφαρμόζονται σήμερα στις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών.

Ειδικότερα, ως προς τα έντυπα των λογαριασμών οι αλλαγές προβλέπεται να εφαρμοσθούν σε δύο μήνες περίπου και συνίστανται στο ότι θα εμφανίζονται ξεχωριστά οι χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (μονοπωλιακές χρεώσεις) από το κόστος παραγωγής και το περιθώριο εμπορίας (ανταγωνιστικές). Οι μονοπωλιακές χρεώσεις θα είναι κοινές για όλες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης, ενώ οι ανταγωνιστικές θα είναι το πεδίο στο οποίο θα ανταγωνίζονται οι επιχειρήσεις.

Οι αλλαγές έγιναν εφικτές μετά την υπογραφή, από τον υπουργό Ανάπτυξης, των αποφάσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας του 2008 και για τα τέλη χρεώσεως, μεταφοράς και διανομής στις αρχές της εβδομάδας.

Μιλώντας στη συνέλευση ο κ.Χατζηδάκης τόνισε ότι «καθώς η πίτα στον τομέα της παραγωγής ενέργειας αυξάνεται, εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις από όλες τις πλευρές. Από τη ΔΕΗ, με το επενδυτικό της πρόγραμμα, αλλά και από ιδιώτες επενδυτές. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, στηρίζει συνεργασίες της ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές, όπως και τις πρωτοβουλίες της επιχείρησης για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων σε συνεργασία με ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις».

«Τα λόγια, σημείωσε ο κ.Χατζηδάκης, ιστορικά ποτέ δεν έλειψαν από αυτό τον τόπο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι έργα. Αυτό ισχύει για όλους μας, ισχύει βέβαια και για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας, φυσικά και τις δημόσιες».

Για ανοιχτές πληγές της ΔΕΗ και στημένο παιχνίδι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ.Ν.Φωτόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η βελτίωση της κερδοφορίας της ΔΕΗ κατά το πρώτο τρίμηνο οφείλεται σε συγκυριακούς παράγοντες, όπως η μείωση των τιμών του πετρελαίου, οι αυξημένες βροχοπτώσεις που γέμισαν τους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών και η μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΗ οι πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο πεντάμηνο μειώθηκαν κατά 3,5 % σε σχέση με πέρυσι, λόγω της κρίσης ενώ οι βιομηχανίες στο ίδιο διάστημα περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος κατά 15,8 %.

Επιδότηση ΕΟΜΜΕΧ: Πως θα υποβάλουν πρόταση οι νέοι και οι γυναίκες

Έως και τις 14 Σεπτεμβρίου θα τρέχει η προθεσμία υποβολής των φακέλων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από νέους ηλικιακά και γυναίκες επιχειρηματίες σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να υποβάλουν, μέσω Διαδικτύου και μόνο, τις προτάσεις τους αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ), Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Γυναικών, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρηματικές δραστηριότητες του τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού, και της ανακύκλωσης- περιορισμού της ρύπανσης.

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα .......

προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ μπορούν να μετάσχουν γυναίκες που γεννήθηκαν από 1/1/1954 έως και 31/12/1991.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για τη νεανική επιχειρηματικότητα έχουν νέοι και νέες που γεννήθηκαν από 1/1/1970 μέχρι και 31/12/1991.

Για τη συμμετοχή και στα δύο προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2008 έως και την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος (4/3/2009). Η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν θα ανέλθει στο 50% του συνολικού εγκεκριμένου προυπολογισμού (60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων και σε πυρόπληκτες των Νομών Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Εύβοιας, περιοχή Αιγιαλείας και επιλεγμένες περιοχές των νομών Κεφαλληνίας και Μαγνησίας που έχουν χαρακτηρισθεί ως πυρόπληκτες).

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προυπολογισμός της πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις του τομέα της μεταποίησης και του τομέα της ανακύκλωσης/ περιορισμού ρύπανσης, τα 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τουρισμού και τα 80.000 ευρώ για τις εμπορικές επιχειρήσεις με κατώτατο όριο για όλες τις περιπτώσεις τα 30.000 ευρώ.

Υποβολή προτάσεων

Για την ηλεκτρονική υποβολή κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί τον δικτυακό τόπο του προγράμματος και να λάβει αναλυτική ενημέρωση και οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της Πρότασής του.

Ως προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 24η ώρα της ημέρας που ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής (14/09/2009). Μετά τη λήξη της ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων που ορίζεται στην προκήρυξη του Προγράμματος δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή προτάσεων.

Ο Φάκελος των Δικαιολογητικών Συμμετοχής αποστέλλεται μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., Ξενίας 16, 115 28 Αθήνα το αργότερο σε δέκα ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Ο Φάκελος θα φέρει εξωτερικά την ακόλουθη ένδειξη: ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» ή «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», Κωδικός Πρότασης: «......................»)

Σημειώνεται πως ο κωδικός πρότασης είναι αυτός που θα δοθεί κατά την ηλεκτρονική παραλαβή του Εντύπου Υποβολής.

Η σφραγίδα της συστημένης επιστολής πρέπει να είναι ευδιάκριτη και η απόδειξη αποστολής από το ταχυδρομείο θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο εμπρόθεσμης αποστολής.

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά τα οποία θα περιλαμβάνει ο φάκελος υποβολής της πρότασης είναι τα εξής:

Για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο:

- Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) ή/και αντίστοιχο εκκαθαριστικό του οικονομικού έτους 2009 (χρήση 2008), ή αντίστοιχη επικυρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, ή βεβαίωση της ΔΟΥ ότι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης.

- Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν έχει υποχρέωση σε φορολογική δήλωση, τα παραπάνω αντικαθίσταται με σχετική βεβαίωση από την Εφορία.

- Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας κάθε συμμετέχοντος δικαιούχου (φυσικό πρόσωπο).

- Βεβαιώσεις για τα προσόντα των υποψήφιων επιχειρηματιών. Γίνονται δεκτά ένσημα ή βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, πτυχία σπουδών, βεβαιώσεις επιμόρφωσης- κατάρτισης, φορολογικές δηλώσεις οικογενειακής επιχείρησης (στις περιπτώσεις απασχόλησης σε οικογενειακή επιχείρηση), ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, συμπεριλαμβανομένης και επικυρωμένης Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/86 του ενδιαφερόμενου για την εμπειρία του.

- Τα δικαιολογητικά μαζί με το έντυπο υποβολήςαίτηση συμμετοχής της πρότασης (επιχειρηματικό σχέδιο) αποστέλλονται ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, μαζί με την έντυπη μορφή της πρότασης στη διεύθυνση ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., Ξενίας 16, 115 28 Αθήνα εντός των παραπάνω προθεσμιών. Οι ενδιαφερόμενοι θα αποστέλλουν έναν πρωτότυπο φάκελο υποψηφιότητας και υποχρεωτικά θα υποβάλλουν με μέσο ψηφιακής καταγραφής και το συμπληρωμένο έντυπο σε ηλεκτρονική μορφή.

Η μη αποστολή των απαραιτήτων δικαιολογητικών εντός της ορισθείσης προθεσμίας, καθώς και η αναληθής αντιστοιχία δηλωθέντων και προσκομισθέντων στοιχείων αποτελούν λόγο οριστικής απόρριψης της πρότασης.

Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής, Με τον φάκελο υποβολής της πρότασης αποστέλλεται στην ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 το Ν. 1599/86 (μία για κάθε ένα φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει στην πρόταση), στην οποία θα αναφέρεται ότι:

- Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην πρόταση είναι πλήρη, ακριβή και αληθή.

- Ο υποψήφιος δεν ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 έως την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος.

- Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο ή μέρος του δεν θα χρηματοδοτηθεί από άλλο πρόγραμμα.

- Δεν συμμετέχει σε άλλη πρόταση του εν λόγω προγράμματος.

- Αποδέχεται τη διασταύρωση των στοιχείων που δηλώνονται από το πληροφοριακό σύστημα ΤΑΧΙS και τα συστήματα των ασφαλιστικών οργανισμών. - Δηλώνει μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας αποδέχεται ότι τα μηνύματα που θα αποστέλλονται προς την ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. και το e-mail:gynaikeia@eommex. grή neaniki@eommex. grκαι όσα λαμβάνονται από αυτήν θα επέχουν θέση επίσημων εγγράφων.

Διευκρινίσεις

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον κανονισμό των προγραμμάτων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το περιεχόμενο του Εντύπου Ηλεκτρονικής Υποβολής κ.ά. οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν από (08.00 έως και 14.30) με τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ: 210-7491.142,210-7491.242, 210-7491.157, 210-7491.151, 210-7491.204, 210-7491.234, 210-7491.313, 210-7491.380, 210-7491.381, 210-7491.186, 210-7491.255 και 210-7491.112.

Απογράφονται όλα τα αγροτικά μηχανήματα με απόφαση Κιλτίδη

Τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ενσωματώνει και για τα αγροτικά μηχανήματα η υπουργική απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Κιλτίδη, η οποία προβλέπει την απογραφή όλων των οχημάτων και παρελκομένων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται σε αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κυκλοφορία του αγροτικού µηχανήµατος στους δρόµους και η λειτουργία του στους χώρους εργασίας προϋποθέτει την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας του από την αρµόδια αρχή η οποία συνοδεύει το µηχάνηµα σε κάθε κίνησή του (Άρθρα 87, 88, 89, 90 97 του ΚΟΚ, ν. 2696/Α΄/1999 Φ.Ε.Κ. 57/Α΄/1999).

Με την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας γίνεται συγχρόνως και η απογραφή του .........

µηχανήµατος και η χορήγηση των κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας για την αναγνώρισή του κατά την κίνηση του στους δρόµους και τη χρήση του στους τόπους εργασίας.

Η απογραφή του αγροτικού µηχανήµατος γίνεται από την αρµόδια αρχή του τόπου που βρίσκεται η αγροτική εκµετάλλευση ή η αγροτική επιχείρηση ή η κατοικία του ασκούντος το αγροτικό επάγγελµα και κατόχου του µηχανήµατος.

Αναλυτικά η απόφαση Κιλτίδη για την Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων

Πηγή: Agronews.gr

Δωρεάν εισιτήρια για το Θέατρο από τον ΟΓΑ, από την Δευτέρα 29 Ιουνίου

Με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ο ΟΓΑ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της «Αγροτικής Εστίας», θα εφαρμόσει για την φετινή θερινή περίοδο 2009 και χειμερινή περίοδο 2009-2010 το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) χωρίς κλήρωση, αίτηση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (συνολικής δαπάνης για τον ΟΓΑ (1.360.000 €) απευθύνεται σε 80.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.

Για τους δικαιούχους των προγραμμάτων, η διανομή δελτίων θεάματος θα ξεκινήσει από .......

τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους.

Για πρώτη φορά τα Δελτία Θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) που θα διανεμηθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θερινή περίοδο 2009 ή για τη χειμερινή περίοδο 2009-2010.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος μαζί με τον κατάλογο των συμβεβλημένων θεάτρων, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους που θα δοθούν σε πόλεις των νομών της χώρας κατά τη θερινή θεατρική περίοδο 2009 και τη χειμερινή 2009-2010.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος είναι:

1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ

3. Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά)

4. Επιζώντες (χήρες-ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Τα Δελτία Θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) και ο Κατάλογος των Συμβεβλημένων Θεάτρων θα διανέμονται από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της χώρας, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα του τόπου διαμονής τους, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κατά την προσέλευσή τους οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

* Βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ (ατομικό και των προστατευόμενων μελών τους)

* Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόδειξη καταβολής εισφορών ασφαλισμένου

* Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της «Αγροτικής Εστίας», θα διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές.

Michael Jackson - Billie Jean

Κλείνουμε το αφιέρωμα μας στον τεράστιο Michael Jackson με το video Clip του τραγουδιού Billie Jean.

Michael Jackson - Black Or White

Η απόλυτη επιτυχία του Βασιλιά της POP.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Michael Jackson. Ας είναι ελαφρύ το χώμα.
Michael Jackson - Smooth Criminal

Michael Jackson dies at 50

Entertainer Michael Jackson has died after being taken to a hospital on Thursday after suffering cardiac arrest, according to multiple reports including the Los Angeles Times and the Associated Press. CNN has not confirmed his death.

Jackson, 50, had been in a coma at the hospital, sources told CNN.

Brian Oxman, a Jackson family attorney, said he was told by brother Randy Jackson that Michael Jackson collapsed at his home in west Los Angeles Thursday morning.

Family members were told of the situation and were either at the hospital or en route, Oxman said.

Fire Capt. Steve Ruda told CNN a 911 call came in from a west Los Angeles residence at 12:21 p.m.

Ruda said Jackson was treated and transferred to the UCLA Medical Center.

Asked specifics of the patient's condition, he said he could not discuss them because of ..........

federal privacy laws.

The music icon from Gary, Indiana, is known as the "King of Pop."

Jackson is the seventh of nine children in a well-known musical family.

At the medical center, every entrance to the emergency room was blocked by security guards. Even hospital staffers were not permitted to enter. A few people stood inside the waiting area, some of them crying.

Πηγή: CNN

Πέθανε ο Michael Jackson

Στο νοσοκομείο του Los Angeles, με καρδιακή προσβολή, οδηγήθηκε, πριν από λίγη ώρα, ο Michael Jackson, όπου και άφησε τη τελευταία πνοή του.
Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν βασιλιάς της pop μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πατέρας του, που τον επισκέφτηκε επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εξελίσσεται καλά.
Τελικά, ο πολυσυζητημένος σταρ απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.Ο βασιλιάς της pop, έφυγα πρόωρα, σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Ο Michael Jackson, αυτή την περίοδο βρισκόταν σε πρόβες, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά αποχαιρετιστήριων συναυλιών, οι οποίες αναμένονταν ως το πλέον φαντασμαγορικό γεγονός.
Ο διάσημος star ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, του Michael Joseph Jackson, της Paris Michael Katherine Jackson και του Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Η βιογραφία του ..........


Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.
Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».
Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.

Πηγή: Hellenic Business

Ψηφίστε για τα μάρμαρα του Παρθενώνα στη δημοσκόπηση του Guardian - H συντριπτική πλειονότητα λέει "ναι" στην επιστροφή τους στην Ελλάδα

Υπό τον τίτλο "Is it time to return the Parthenon Marbles?" = [Είναι καιρός να επιστρέψουν (στην Ελλάδα δηλαδή) τα μάρμαρα του Παρθενώνα] η Βρετανική εφημερίδα "Guardian" ξεκίνησε σήμερα μια δημοσκόπηση η οποία λήγει σε τέσσερις μέρες και αφορά στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

ΤΑ αποτελέσματα έως αυτήν την ώρα (26/6/2009 ώρα 00:19):
Ναι: 97.7%
Όχι: 2.3%

H ψηφοφορία κλείνει σε 4 ημέρες. ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.

Δείτε περισσότερα και ψηφίστε:

www.guardian.co.uk/culture/poll/2009/jun/24/elgin-marbles
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Νέα Οικονομικά μέτρα: "Δεν έλαβαν το μήνυμα"

Η κυβέρνηση έχει ένα χρέος προς τη χώρα, "να αποχωρήσει άμεσα πριν βουλιάξουμε", αναφέρει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει πάρει το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Η κ. Καρακλιούμη, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση των δημοσκοπήσεων, θεωρεί φυσιολογικό να συνεχίζει να προηγείται ο κ. Καραμανλής στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, διότι, όπως εξηγεί, στις ευρωεκλογές δεν άλλαξε ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Πρωθυπουργός. Και ότι ο κ. Παπανδρέου θα υποδεικνύεται ως καταλληλότερος από την επομένη της εκλογής του, λόγω της φύσης της ερώτησης.

Δεν συμμερίζεται τα περί ανάδειξης μιας ηγετικής ομάδας στο ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι "η νικηφόρα ομάδα είναι οι ψηφοφόροι, τα στελέχη και ......

ο Πρόεδρος". Επίσης αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την ίδια τακτική, θα κάνει πολιτική και όχι επικοινωνία, όπως η κυβέρνηση.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκείνη άρχισε τον πόλεμο γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης, αγνοώντας την Μελίνα Μερκούρη και το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και εγκαλεί τη ΝΔ για "παρακώλυση" του έργου, μέσω των προσφυγών του κ. Τατούλη στη Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ τις παρακολουθεί με προσοχή και ενδιαφέρον, αλλά αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται "είναι οι συνεργασίες με πολιτικούς όρους και όχι οι μετεγγραφές στελεχών".

Σχετικά με την κρίση που ξέσπασε στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, η κ. Καρακλιούμη αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για "παρεμβατικότητα" και "προνομιακές σχέσεις" που καλλιέργησε, επιτείνοντας, έτσι το πρόβλημα και "οδηγώντας σε αδιέξοδο". Εκφράζει, μάλιστα, φόβο, ότι η κυβερνητική παρέμβαση "θα οδηγήσει και σε άλλες ακραίες ενέργειες", οι οποίες, πρωτίστως, θα πλήξουν τους εργαζόμενους.

Η συνέντευξη της Μαρία Καρακλιούμη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

ΕΡ: Πως αντιμετωπίζετε τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του Τύπου; Θεωρείτε ότι πρόκειται για κάτι μεμονωμένο ή για κάτι που θα έχει πιο απειλητική συνέχεια; Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η Πολιτεία ή το πολιτικό σύστημα και τι θα ήταν αυτό;

ΑΠ: Όταν κάποια μέσα ενημέρωσης κλείνουν πλήττεται η ενημέρωση των πολιτών αλλά και η δημοκρατική ευαισθησία. Και η θέση μας αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη ακόμη κι όταν πρόκειται για έντυπο που ιστορικά βρισκόταν απέναντι από την παράταξή μας.

Στο ΠΑΣΟΚ μας απασχολεί και μας προβληματίζει ιδιαιτέρως το κλίμα που διαμορφώνεται στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, πιστεύουμε ότι η ενίσχυση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας των μέσων ενημέρωσης αλλά και των λειτουργών της δημοσιογραφίας πρέπει να είναι επιδίωξη της πολιτείας.

Είναι αναγκαίες για μια δημοκρατία οι καθαρές σχέσεις μεταξύ πολιτικής και μέσων ενημέρωσης, με οριοθέτηση ρόλων και σεβασμό στην αποστολή τους. Κι αυτό σημαίνει απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο κατανομής της κρατικής διαφήμισης, όχι μόνο του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ακολουθούνται ξεκάθαροι κανόνες, τους οποίους θα αποδέχονται όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Εμείς, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, είμαστε υπέρ των ανεξαρτήτων ΜΜΕ. Είναι προφανές ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σ' αυτό. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ξέρουν πως θα μας βρουν δίπλα τους σε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα επιτρέψει να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την κοινωνία.

ΕΡ: Ποιοι, κατά τη γνώμη σας, είναι οι λόγοι που οδηγούν στην εμφάνιση παρόμοιων φαινομένων; Θεωρείτε ότι υπάρχει κρίση στον χώρο του Τύπου και σε τι συνίσταται αυτή η κρίση;

ΑΠ: Εν προκειμένω η κυβέρνηση, με την έντονη παρεμβατικότητά της και τις προνομιακές σχέσεις που έχει δημιουργήσει στο χώρο του Τύπου, επέτεινε το πρόβλημα οδηγώντας τα πράγματα σε αδιέξοδο. Αυτή η πολιτική φοβούμαστε πως θα οδηγήσει και σε άλλες ακραίες ενέργειες που κύρια θα πλήξουν τους εργαζόμενους, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Κρίση υπάρχει αναμφισβήτητα στο χώρο του Τύπου, η οποία θεωρώ πως οφείλεται τόσο στο μεγάλο αριθμό των μέσων ενημέρωσης αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, όσο και στο γεγονός πως δεν έχουν θεσπιστεί αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης των λειτουργών του Τύπου.

Συνάμα θα πρέπει και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο να αντιληφθούν την ευθύνη τους και πως οι επιχειρήσεις ενημέρωσης δεν μπορούν να υπακούουν αποκλειστικά στους νόμους τις αγοράς όπως άλλες επιχειρήσεις.

ΕΡ: Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές, στην οποία φάνηκε να περιορίζεται η διαφορά στις τρεις μονάδες και ο κ. Καραμανλής να παραμένει καταλληλότερος για Πρωθυπουργός από τον κ. Παπανδρέου. Έτσι γρήγορα εξανεμίζεται η διαφορά; Και τι είναι εκείνο που φέρνει, ακόμα, στη δεύτερη θέση καταλληλότητας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;

ΑΠ: Πριν από λίγες ημέρες είχαμε εκλογές και το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ξεκάθαρη διαφορά από τη ΝΔ. Δεν άλλαξε κυβέρνηση, ούτε πρωθυπουργός. Αναμενόμενο λοιπόν είναι οι πολίτες να υποδεικνύουν ως καταλληλότερο τον κ. Καραμανλή καθώς αυτός κατέχει το αξίωμα. Την επομένη της εκλογής του στη θέση του πρωθυπουργού ο Γ. Παπανδρέου θα υποδεικνύεται ως καταλληλότερος? αυτή είναι η φύση της ερώτησης. Στο ΠΑΣΟΚ δε μας ενδιαφέρει να υπερέχουμε στις δημοσκοπήσεις, αλλά να κερδίζουμε στις εκλογές. Όσο για τη διαφορά στην οποία αναφέρεστε, δεν εξανεμίστηκε. Σε μια δημοσκόπηση καταγράφονται τάσεις και όσο οι εκλογές είναι μακριά οι πολίτες δεν βρίσκουν το λόγο να τοποθετηθούν με σαφήνεια καθώς δεν είναι αυτό που στην συγκεκριμένη συγκυρία τους απασχολεί.

Στις Ευρωεκλογές επιβραβευθήκαν οι θέσεις μας και ο Γιώργος Παπανδρέου, στις επόμενες εθνικές εκλογές η υπεροχή μας θα επιβεβαιωθεί.

ΕΡ: Αν εξαιρέσει κάποιος την τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και τις ίδιες τις εκλογές, όλα δείχνουν να προχωρούν όπως πριν. Δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι και κυρίως το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει ότι μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με αποτέλεσμα να έρχεται, δημοσκοπικά, δεύτερο κόμμα, μετά το ΛΑΟΣ, στην άσκηση καλύτερης αντιπολίτευσης. Έχουμε επαναφορά της τακτικής του "ώριμου φρούτου";

ΑΠ: Δυστυχώς όλα φαίνεται να κυλούν όπως πριν για την κυβέρνηση, η οποία δε φαίνεται να πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ είναι σαφές πως θα συνεχίσουμε στην ίδια τακτική. Την τακτική της συνεπούς αντιπολίτευσης και της υπεύθυνης κατάθεσης προτάσεων. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τη χώρα. Θα σας παραπέμψω στις πρωτοβουλίες που παίρνουμε και αφορούν στην κατάθεση σχεδίων νόμου, στις διαβουλεύσεις με τους φορείς και στη συνεχή διαμόρφωση του προγράμματός μας. Ακόμη και στις συζητήσεις στη Βουλή ο αριθμός των δικών μας βουλευτών που εγγράφονται να μιλήσουν είναι πολλαπλάσιος των βουλευτών της ΝΔ, που έχουν εγκαταλείψει πλέον κάθε προσπάθεια. Η δημοκρατική παράταξη, ξέρετε, ξεχωρίζει, διότι δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται από κάθε μετερίζι με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες.

ΕΡ: Τι έχει περισσότερη σημασία κατά τη γνώμη σας, να ανακοινώνετε πολιτικές για την παιδεία, την υγεία, τους λαθρομετανάστες κλπ, ή να ανακοινώσει ο Πρόεδρος του Κινήματος την ομάδα με την οποία προτίθεται να κυβερνήσει τη χώρα, αν κερδίσετε τις εκλογές;

ΑΠ: Οι πολίτες ξέρουν πως το στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ικανό και μπορεί με επιτυχία να δώσει λύσεις και να υλοποιήσει το πρόγραμμά μας. Συνδυάζουμε εμπειρία, γνώση και ικανότητες. Με σταράτες και ξεκάθαρες κουβέντες πρέπει να αποσαφηνίζουμε πως θα λύσουμε προβλήματα στην υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος. Η νικηφόρα ομάδα είναι οι ψηφοφόροι, τα στελέχη κι ο Πρόεδρος. Έτσι συνθετικά προχωρούσαμε πάντα.

ΕΡ: Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εξαντλήσει τις επικοινωνιακές του δυνατότητες; Μήπως χρειάζεται να αλλάξει επικοινωνιακή στρατηγική, προκειμένου να προσεγγίσει και να προσελκύσει περισσότερους πολίτες, καθώς, άλλωστε, έχει ως στόχο την αυτοδυναμία;

ΑΠ: Το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, κάνει πολιτική και όχι επικοινωνία. Οι πολίτες μάς πλησιάζουν για τις πολιτικές μας. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης σημασία έχει η ουσία και όχι το περιτύλιγμα και αυτό οι Έλληνες το ξέρουν. Εμείς θα στηριχθούμε στη συνεπή διατύπωση λύσεων και η αυτοδυναμία θα έλθει.

ΕΡ: Γιατί "ανοίξατε πόλεμο" με την κυβέρνηση για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης; Δεν είναι ένα σημαντικό έργο που αφορά όλους, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση ή συνεισφορά στην ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού αυτού έργου;

ΑΠ: Δεν ανοίξαμε εμείς πόλεμο, η κυβέρνηση ξέχασε τη Μελίνα Μερκούρη και το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τον πόλεμο στον οποίο αναφέρεστε τον είχε ξεκινήσει ο κ. Τατούλης. Να σας θυμίσω τις προσφυγές του, ως βουλευτού της ΝΔ, στη Δικαιοσύνη με στόχο τη μη ανέγερση του Μουσείου. Αν υπάρχει κάποιος που έχει ευθύνη για την καθυστέρηση ενός τόσο μεγάλου έργου και την παρακώλυση επίτευξης του εθνικού στόχου αυτή είναι η ΝΔ.

ΕΡ: Γιατί διαφωνείτε με το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για ψήφιση και αφορά στη λήψη κάποιων μέτρων, για την πάταξη της βίας, της εγκληματικότητας, αλλά αφορά και στην τρομοκρατία. Τι άλλο θα είχατε να προτείνετε στη θέση αυτών;

ΑΠ: Τα τελευταία πέντε χρόνια η ΝΔ κατάφερε με τη διακυβέρνησή της να χάσει ο μέσος Έλληνας κάθε αίσθημα ασφάλειας. Για μας, και το αποδείξαμε κατά την διακυβέρνηση της χώρας, είναι θεμελιώδες δικαίωμα η αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες. Αυτό επιτυγχάνεται με σοβαρή δουλειά, αξιοκρατικές επιλογές, εκπαίδευση, επένδυση σε σύγχρονα μέσα. Η κυβέρνηση αντ΄ αυτών προσπαθεί με ατελέσφορα, ανεφάρμοστα και επικίνδυνα μέτρα να λύσει το πρόβλημα.

Πως είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε; Εμείς προτείνουμε τη δοκιμασμένη συνταγή ΠΑΣΟΚ, όπου, με συστηματική δουλειά είχαμε καταφέρει να φτάσουμε στην εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων και το 2004 είχαμε παραδώσει μια αντιτρομοκρατική υπηρεσία -αλλά και γενικότερα τα σώματα ασφαλείας- με αξιοκρατική στελέχωση και αξιόμαχο εκπαιδευμένο δυναμικό. Κάτι που είχαν, άλλωστε, παραδεχθεί και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΡ: Έχετε δηλώσει, ως ΠΑΣΟΚ, με πρώτο τον Πρόεδρό του, ότι προτιμάτε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Οι συσχετισμοί δεν σας ευνοούν να επιβάλλετε κάτι τέτοιο. Τι θα κάνετε αν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμεριστούν την ίδια, με εσάς, προτίμηση; Θα επιμείνετε;

ΑΠ: Ζητάμε άμεση αλλαγή κυβέρνησης καθώς η χώρα δεν αντέχει άλλο. Επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι να υπηρετείται το εθνικό συμφέρον και αυτό θα καθορίσει και τη στάση μας στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε είπε και ο Πρόεδρός μας. Η νωπή λαϊκή εντολή είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί από το κοινοβούλιο το πρόσωπο και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΕΡ: Αυτές τις μέρες έχουμε εξελίξεις στο μοναδικό κόμμα που φαίνεται ότι επηρεάσθηκε από τις ευρωεκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως, τον ΣΥΝ. Τι περιμένει το ΠΑΣΟΚ από αυτή την εξέλιξη; Θα ενδιαφερόταν για τη δημιουργία ενός σχηματισμού στα πρότυπα της παλιάς ΕΔΑ, όπως συζητείται, ή για την προσχώρηση κάποιων στελεχών του ΣΥΝ στις τάξεις του;

ΑΠ: Το ΠΑΣΟΚ ως μεγάλο πολιτικό κόμμα είναι αναμενόμενο να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Για μας ο στόχος για τις επόμενες εθνικές εκλογές είναι νίκη και αυτοδυναμία. Έχουμε όμως επανειλημμένως πει ότι πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με τις ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις για όλα τα θέματα, προκειμένου να έχουμε ευρεία κοινωνική συναίνεση. Στόχος μας λοιπόν είναι οι συνεργασίες με πολιτικούς όρους και όχι οι μετεγγραφές στελεχών.

ΕΡ: Κατηγορείστε από την κυβέρνηση ότι συντηρείτε την εκλογολογία, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της χώρας. Μπορεί η χώρα να αντέξει προεκλογική περίοδο εννέα μηνών, μέχρι το ΠΑΣΟΚ να έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει εκλογές;

ΑΠ: Πώς μπορεί να κατηγορείται η αντιπολίτευση για την ακυβερνησία; Η κυβέρνηση αντί να βλέπει δράκους καλό θα ήταν στο λίγο χρόνο που της απομένει να προσπαθήσει να πράξει το μικρότερο κακό για τον τόπο. Χρέος της προς τη χώρα και όσους την ψήφισαν είναι να αποχωρήσει άμεσα πριν βουλιάξουμε.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σαφάρι για επιπλέον έσοδα 2,3 δισ. ευρώ

Μηδενικός αναμένεται φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος προέβη στην εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει προς το τέλος του έτους.
Ο κ. Παπαθανασίου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2010 θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τα μέτρα

Όπως είπε ο υπουργός, για να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 3,7% το 2009 χρειαζόμαστε πρόσθετα μέτρα ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια ανακοίνωσε τα εξής: .......


-Ετήσια τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 που ελλιμενίζονται σε ελληνικούς λιμένες. Τα τέλη διαμορφώνονται κλιμακωτά ανάλογα με το μήκος τους σκάφους και αν πρόκειται για μηχανοκίνητο ή ιστιοφόρο. Υποχρέωση καταβολής τελών έχουν όλα τα σκάφη ιδιωτικά και επαγγελματικά που ανήκουν είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε εταιρείες ελληνικές ή ξένες εφόσον είναι νηολογημένα ή ελλιμενίζονται στην Ελλάδα από 1ης 1/09. Οι σχετικές λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα, όταν θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία.

-Εφάπαξ έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή του τέλους κυκλοφορίας. Θα υπολογίζεται με βάση το μήκος του σκάφους και με κλιμακωτή αύξηση. Λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.

- Επιβάλλεται ετήσιος ειδικός φόρος υπέρ του Δημόσιου στα επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, από τα 1929 κυβικά και πάνω, κλιμακωτά:
από 1929 - 2500 150 ευρώ,
από 2501 - 3000 250 ευρώ,
από 3001 - 3500 350 ευρώ,
από 3501 - 4000 450 ευρώ,
από 4001 - 5000 550 ευρώ και
από 5001 κυβικά και άνω 650 ευρώ.

Αναμενόμενα έσοδα 80 εκατ. ευρώ. Όσα απαλλάσσονται από καταβολή τελών κυκλοφορίας, απαλλάσσονται και από το νέο φόρο.

- Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης της βενζίνης, από 359 ευρώ σε 410 ευρώ το χιλιόλιτρο. Η συνολική αύξηση στη λιανική τιμή θα είναι περίπου 6 λεπτά το λίτρο. Τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 200 εκατ. ευρώ.

- Αναπροσαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμού των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.
Ο νέος τρόπος επιβαρύνει περισσότερο αυτούς που κάνουν μεγάλη χρήση του κινητού:
Έως 50 ευρώ το τέλος θα είναι 12%,
από 50 έως 100 ευρώ το τέλος θα είναι 15%,
από 100 έως 150 ευρώ 18% και
από 150 ευρώ και άνω 20%.

Επίσης, επιβάλλεται τέλος 12% στα καρτοκινητά επί της αξίας του χρόνου ομιλίας. Αναμένονται έσοδα 140 εκατ. ευρώ.

- Καταργείται το αφορολόγητο όριο στα κέρδη από λαχεία, λαχειοφόρες ομολογίες, αγορές, παιχνίδια που προκύπτουν από κληρώσεις που γίνονται στην Ελλάδα και τα κέρδη από κάθε είδους στοιχημάτα προκαθορισμένης ή μη απόδοσης που γίνονται στην Ελλάδα.
Επίσης, φόρος 10% στα αμοιβαία ιπποδρομιακά στοιχήματα που μέχρι σήμερα δεν φορολογούνταν και αυξάνεται σε 10% ο φόρος στα κέρδη των παιχνιδιών που φορολογούνται σήμερα με 5% ώστε να υπάρχει ενιαίος συντελεστής φορολογίας. Αναμένονται έσοδα 180 εκατ. ευρώ.

- Ρυθμίζεται το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ Αναμένονται έσοδα 1,15 δισ. ευρώ.

- Περιορίζεται η διεθνής αναπτυξιακή βοήθεια που καταβάλλει η χώρα μας για το 2009 κατά 120 εκατ ευρώ.

Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε πως τα προαναφερθέντα πρόσθετα μέτρα θα αποφέρουν 1,9 δισ. ευρώ και πως το ποσό που υπολείπεται (έως τα 2,3 δισ.) θα καλυφθεί «από τα αποτελέσματα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής που ήδη έχουμε ξεκινήσει και της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την περικοπή των δαπανών». Μάλιστα γνωστοποίησε πως ταυτόχρονα με τα νέα μέτρα προωθείται μια σειρά από στοχευμένες διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να περιοριστεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή και να περιοριστούν περαιτέρω οι κρατικές δαπάνες. Επισημαίνοντας πως τα μέτρα αυτά θα επιτρέψουν την επίτευξη των στόχων της χώρας, όχι μόνο για το 2009, αλλά κυρίως για το 2010 και για τα επόμενα χρόνια, ανέφερε τα ακόλουθα:

1. Προχωρά, με άμεσες αλλά διαφανείς διαδικασίες, η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών - σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές - για τον έλεγχο στο χώρο των φαρμάκων και υλικών υγείας.

2. Προχωρά η εφαρμογή συστήματος αυτοματοποιημένης καταγραφής της έκδοσης και διακίνησης τιμολογίων, αλλά και αποδείξεων λιανικής πώλησης.

3. Σχεδιάζεται και υλοποιείται μια νέα γενιά διασταυρώσεων, που συνδυάζουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, προκειμένου να στοχεύσουν στις εστίες μείζονος φοροδιαφυγής.

4. Απαλλάσσονται από το φορολογητέο εισόδημα το σύνολο των δαπανών που καταβάλλονται σε γιατρούς και δικηγόρους. Το μέτρο θα ισχύσει για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά. Στόχος του είναι να λειτουργήσει ως κίνητρο προς τους φορολογούμενους, ώστε να ζητούν την έκδοση αποδείξεων για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, στις οποίες παρατηρούνται μέχρι σήμερα υψηλά επίπεδα φοροδιαφυγής.

5. Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι της ΥπΕΕ.

6. Εκσυγχρονίζεται η φορολογική νομοθεσία σε ό,τι αφορά τις εγχώριες επιχειρήσεις που συνδέονται με αλλοδαπές επιχειρήσεις, ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στο φαινόμενο της τεχνητής μεταφοράς κερδών από την Ελλάδα σε άλλες χώρες, με χαμηλότερη φορολογία, μέσω υπερτιμολογήσεων ή υποτιμολογήσεων στις ενδοομιλικές συναλλαγές. Ταυτόχρονα, θέτουμε συγκεκριμένους κανόνες για την υποκεφαλαιοδότηση των επιχειρήσεων.

7. Προωθούνται νέες ρυθμίσεις και μέτρα, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς των πετρελαιοειδών. Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, που κατατίθεται εντός της επόμενης εβδομάδας για συζήτηση στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Ανέφικτη η αναβάθμιση από τα Vista στα Windows 7 για τους Ευρωπαίους

Η πρόσφατη διαμάχη μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Microsoft σχετικά με τον Internet Explorer 8 στα Windows 7 είχε ως συμβιβαστική λύση μια ειδική ευρωπαϊκή έκδοση του νέου λειτουργικού, από την οποία απουσιάζει ο browser της Microsoft. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη έχει και μια σοβαρή παράπλευρη συνέπεια, καθώς δε θα είναι -όπως φαίνεται- εφικτή η απ' ευθείας αναβάθμιση από τα Vista στα 7.

Έτσι, οι κάτοχοι των Windows 7 θα αναγκαστούν να .......

κάνουν μια "καθαρή" εγκατάσταση του νέου λειτουργικού, έχοντας προηγουμένως αποθηκεύσει τα αρχεία τους σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο. Αυτό αναμένεται να δυσκολέψει σημαντικά τους χρήστες που δεν έχουν εμπειρία από εγκαταστάσεις λειτουργικού συστήματος.

Για να διευκολύνει την κατάσταση, η Microsoft έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, η οποία θα περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την βήμα προς βήμα εγκατάσταση των Windows 7.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η πιο απλή λύση για έναν Ευρωπαίο καταναλωτή είναι να αγοράσει μια κόπια των Windows 7 από τις ΗΠΑ, έτσι ώστε να παρακάμψει τα προβλήματα που δημιουργεί η απουσία του Internet Explorer.

Ψάχνουν την περιουσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων

Η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για την πλήρη καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας.

Η απόφαση αυτή, που θεωρείται κίνηση εντυπωσιασμού, αποβλέπει στην αύξηση των εσόδων του κράτους με τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, στην αυτοτελή φορολόγηση των «κρυφών» εισοδημάτων και των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων και στην πάταξη της διαφθοράς που έχει προσλάβει ευρείες διαστάσεις στο Δημόσιο.
Για τον σκοπό αυτόν μάλιστα δημιουργείται και ειδική .......

βάση δεδομένων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που θα επιφορτιστεί με την ευθύνη της ηλεκτρονικής επεξεργασίας και διασταύρωσης των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης τα οποία υποχρεούνται να δηλώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται σε σχετική εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου, η υποχρέωση δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης δεν έχει σχέση με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» τις οποίες υποβάλλουν κάθε χρόνο στον αρμόδιο εισαγγελέα οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε νευραλγικούς τομείς του Δημοσίου και έχουν άμεσες συναλλαγές με τους πολίτες. Η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, γίνεται κατ΄ εφαρμογήν του άρθρου 28 του Υπαλληλικού Κώδικα και «ισχύει για όλους τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους ανεξάρτητα από την υποχρέωση για υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης που προβλέπεται από άλλες διατάξεις (Ν. 2343/95 και Ν. 3213/03)». Η κυβέρνηση, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζει με αυτόν τον τρόπο ότι το υφιστάμενο σύστημα ελέγχου της περιουσίας των δημοσίων υπαλλήλων ως αποτρεπτική για την πάταξη της διαφθοράς κίνηση έχει αποτύχει στην πράξη. Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» σήμερα ελέγχονται μόνο στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν καταγγελίες πολιτών περί διαφθοράς ή έπειτα από πορίσματα ελεγκτικών μηχανισμών στα οποία καταλογίζονται ποινικές ευθύνες σε υπαλλήλους.

Ηδη η κυβέρνηση, όπως γίνεται σαφές από την εγκύκλιο του κ. Παυλόπουλου, έχει προχωρήσει και στη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής, αποτελούμενης από υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας, με αντικείμενο τη μελέτη και την επεξεργασία του περιεχομένου του νέου εντύπου για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που θα υποβάλουν οι υπάλληλοι, έτσι ώστε να είναι ευχερέστερη η ηλεκτρονική επεξεργασία των στοιχείων. «Η επεξεργασία των δηλώσεων» αναφέρεται στην εγκύκλιο «θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά. Για την έγκαιρη προετοιμασία του συστήματος να δεχθεί τα στοιχεία αυτά, είναι απαραίτητο να προηγηθεί η ηλεκτρονική καταχώριση και κωδικοποίηση των υπηρεσιώνπου υπάγονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων». Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτουμένων στοιχείων ορίζεται η 20ή Ιουλίου 2009.

Η απόφαση της κυβέρνησης, αν και εγκυμονεί κινδύνους για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των δημοσίων υπαλλήλων, είναι γεγονός ότι, πρώτον , ανοίγει τον δρόμο για την αυτοτελή φορολόγηση των επιδομάτων και την καθιέρωση του νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους από τις αρχές του 2010, δεύτερον, διευκολύνει την πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα άμεσης διασταύρωσης των περιουσιακών στοιχείων και, τρίτον, υποβοηθεί το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών και κυρίως του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς και εν γένει στην περιουσία όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Πηγή: Το Βήμα

Το facebook θα δώσει ένα νέο εργαλείο

Ενα νέο εργαλείο ετοιμάζει η ομάδα του Facebook το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Θα μπορεί να παρέχεται στους χρήστες η δυνατότητα να ελέγχουν σε κάθε δημοσίευση τους πολύ εύκολα για το ποιοι θα βλέπουν το Status τους σε κάθε δημοσίευση που κάνουν.

Το νέο εργαλείο θα είναι άμεσα προσβάσιμο .......

σε κάθε status update που κάνει ο χρήστης, ανεξάρτητα από το αν δημοσιεύει απλό κείμενο, φωτογραφίες ή video.
Συγκεκριμένα, κάτω από το πεδίο για το status update θα υπάρχει το εικονίδιο ενός λουκέτου, το οποίο θα περιλαμβάνει πέντε επιλογές:
Everyone,
Friends and Networks,
Friends of Friends,
Friends και Custom.

Έτσι,που ταιριάζει καλύτερα στη δημοσίευσή του.

Ο έλεγχος των εμφανίσεων υπάρχει μέχρι σήμερα στις ρυθμίσεις του λογαριασμού.
Ωστόσο, το νέο χαρακτηριστικό δίνει τη δυνατότητα για άμεση επιλογή σε κάθε δημοσίευση, δίχως να απαιτείται μετάβαση στη σελίδα των ρυθμίσεων.

Το εργαλείο είναι αυτή τη στιγμή σε στάδιο beta και σε πρώτη φάση θα διατεθεί στους χρήστες που δεν έχουν ορίσει περιορισμούς στην εμφάνιση των δημοσιεύσεών τους.

Μετάφραση Φιλιατρά News από ξένη δημοσίευση.

Τα Windows εγκαθιστούν updates χωρίς την άδεια των χρηστών

Ερευνητές παρατήρησαν ότι τα Windows XP και Vista εγκαθιστούν updates, αυθαίρετα, χωρίς να πάρουν πρώτα την έγκριση των χρηστών

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι τα συγκεκριμένα updates εγκαθίσταντο στους υπολογιστές ακόμα και όταν οι χρήστες είχαν απενεργοποιήσει την επιλογή των αυτόματων αναβαθμίσεων στα λειτουργικά τους συστήματα.

Ο Scott Dunn, συντάκτης του «Windows Secrets» newsletter*, παρατήρησε ότι 9 αρχεία στα XP και .........

Vista –διαφορετικά όμως αρχεία σε κάθε λειτουργικό- δέχτηκαν μετατροπές από το Windows Update, χωρίς όμως να προβάλουν κάποια ειδοποίηση ή να εμφανίσουν το συνηθισμένο παράθυρο για έγκριση της εγκατάστασης.

Ο Dunn αναγνώρισε τα αλλαγμένα αρχεία στα Vista ως wuapi.dll, wuapp.exe, wuauclt.exe, wuaueng.dll, wucltux.dll, wudriver.dll, wups.dll, wups2.dll and wuwebv.dll.
Από την άλλη, στα XP ήταν τα cdm.dll, wuapi.dll, wuauclt.exe, wuaucpl.cpl, wuaueng.dll, wucltui.dll, wups.dll, wups2.dll, and wuweb.dll.

Ο Brian Livingston, αρχισυντάκτης του newsletter, τόνισε ότι «αν υπάρχουν στο σύστημα updates των οποίων η εγκατάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί, τότε τα Windows δεν θα παρουσιάσουν καμία ειδοποίηση για το ξεκίνημα εκ νέου της ολοκλήρωσή τους».
Με τη δήλωσή του αυτή αναφερόταν στο εικονίδιο της γραμμής εργαλείων που εμφανίζεται όταν εκκρεμεί κάποια αναβάθμιση.
«Στη συνέχεια, κατά την απενεργοποίηση ή εκκίνηση του συστήματος, τα updates αυτά αρχίζουν να εγκαθίστανται από την αρχή, αυτόματα, ακόμα και αν ο χρήστης έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο».

Από λογικής άποψης, μόνο στους χρήστες που έχουν θέσει το Windows Updates στην αυτόματη επιλογή, θα έπρεπε οι αναβαθμίσεις να εγκαθίστανται χωρίς να απαιτείται έγκριση.

Ο Livingston πιθανολογεί ότι οι αναβαθμίσεις - έκπληξη πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας του αριθμού ρεκόρ των updates που η Microsoft διέθεσε στις 9 Ιουνίου.
Η συλλογή των 10 αναβαθμίσεων ασφαλείας περιλάμβανε το ρεκόρ των 31 διαφορετικών διορθωτικών για bugs που η εταιρεία είχε εντοπίσει στα λειτουργικά της. Όπως εικάζεται, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο μεγάλος αυτός αριθμός να υπερέβη τη χωρητικότητα του server της Microsoft, οδηγώντας στο αποτέλεσμα πολλά updates να αποτύχουν να ολοκληρώσουν την εγκατάστασή τους.

Η Microsoft δήλωσε ότι η διαδικασία των Αυτόματων Αναβαθμίσεων δεν έχει αλλάξει τους τελευταίους 10 μήνες.

*To «Windows Secrets» αποτελεί ένα εβδομαδιαίο newsletter που προσφέρει συμβουλές γύρω από τα Windows και τους browsers.

Πηγή: PC World

Φυτοφάρμακο απειλεί το ελαιόλαδο. Εχει απαγορευτεί από την Ε.Ε., αλλά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει έγκριση κυκλοφορίας του

Εξι χρόνια μετά την απαγόρευση συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιμένει να παρέχει «κατ’ εξαίρεση» έγκριση κυκλοφορίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου.

Ο λόγος για το Lebaycid (δραστική ουσία fenthion) που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του δάκου, η χρήση του οποίου απαγορεύεται σε ΗΠΑ και Αυστραλία.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι νομαρχίες Φθιώτιδας και Βοιωτίας προκήρυξαν διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου της δακοκτονίας με το συγκεκριμένο φάρμακο δύο μήνες πριν (στις 11 Μαρτίου 2009) δοθεί η κατ’ εξαίρεση έγκριση κυκλοφορίας στην Ελλάδα (στις 11 Μαΐου 2009). Η καταπολέμηση του δάκου γίνεται με την εφαρμογή εθνικού προγράμματος σε όλους τους ελαιοκομικούς νομούς της χώρας.

Γνωμοδότηση.........


Στις 3 Ιουλίου 2003 η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ε.Ε. εξέδωσε γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία έπρεπε να απαγορευτεί η κυκλοφορία του φυτοφαρμάκου καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία δεν αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλές για την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, «είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις στα πουλιά». Πρόκειται για ισχυρό οργανοφωσφορικό εντομοκτόνο, με δυνατότητα βιοσυσσώρευσης στο περιβάλλον και κυρίως στο έδαφος ή στα έλαια των καρπών. Ενδεικτικά, ο χρόνος αναμονής για τη συγκομιδή καρπού που έχει ψεκαστεί με τη συγκεκριμένη χημική ουσία είναι 30 ημέρες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ το fenthion δεν διαθέτει πλέον έγκριση κυκλοφορίας από το FDA (Federal Drug Administration) καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνο για πολλούς θανάτους από δηλητηρίαση.

Παρά την αρνητική γνωμοδότηση, και με το σκεπτικό ότι μπορεί να υπάρχουν αποθέματα του φυτοφαρμάκου, το 2004 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπειτα από αίτημα της Ελλάδας και άλλων χωρών (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση χρήση του fenthion για την ελαιοκαλλιέργεια έως το τέλος του 2007 με απόφαση των κρατών-μελών. Και ενώ το εν λόγω φυτοφάρμακο έχει απαγορευτεί ουσιαστικά στην Ε.Ε. από το 2004 και η παράταση για τη χρήση του έληξε το 2007, το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρησιμοποιώντας ένα «παραθυράκι» της ευρωπαϊκής νομοθεσίας χορηγεί κατ’ εξαίρεση έγκριση διάθεσης στην αγορά για 120 ημέρες του φυτοπροστατευτικού προϊόντος Lebaycid για το 2008 στην καταπολέμηση του δάκου. Ανάλογη απόφαση επιτρέπει τη χρήση του σκευάσματος για 120 ημέρες και για το 2009.

Δεδομένου ότι πρόκειται για δραστική ουσία που έχει απαγορευτεί σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι απορίας άξιο γιατί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιμένει να επιτρέπει τη χρήση του, διακινδυνεύοντας τις εξαγωγές ελαιολάδου της χώρας σε περίπτωση που εντοπιστούν υπολείμματα. Στο συγκεκριμένο ερώτημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής κ. Α. Ιωάννου απάντησε ότι το 2006 το υπουργείο μέσω διαγωνισμού ζήτησε την προμήθεια 200.000 λίτρων Lebaycid, τα οποία παρέλαβε τον Ιανουάριο του 2007 (μόλις ένα χρόνο πριν λήξει η παράταση της προθεσμίας χρήσης).

Αδιάθετα αποθέματα

«Τα δύο τελευταία χρόνια λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ψεκασμοί. Με αποτέλεσμα να παραμείνουν αδιάθετα αποθέματα του σκευάσματος Lebaycid με δραστική ουσία fenthion», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Η υπηρεσία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα, εισηγήθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Γεωργικών Φαρμάκων τη δυνατότητα χρήσης τους. Το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά, οπότε και εκδόθηκε η σχετική απόφαση που αποτελεί σύμφωνα με το υπουργείο δείγμα «χρηστής διοίκησης εφόσον αποφεύγεται η σπατάλη του δημοσίου χρήματος». Σημειώνεται επίσης ότι ελέγχονται οι τυχόν επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Πηγή: Καθημερινή

Το βρήκαμε στο Δυτική Μεσσηνία

Συνελήφθη ο Χριστοφοράκος (2)

Συνελήφθη στη Γερμανία ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία του Μονάχου.

O Mιχ. Χριστοφοράκος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα σε σπίτι έξω από το Μόναχο, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Μονάχου, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στη χώρα μας ή θα δικαστεί στη Γερμανία καθώς είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου.

Στις 20 Μαΐου, ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του κ. Ζαγοριανού, μέσω του συνηγόρου του πρώην .........

υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, ότι ο κ. Χριστοφοράκος, κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεν μπόρεσε για λόγους υγείας να ταξιδέψει από το Μόναχο όπου βρίσκεται, στην Αθήνα, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο συνήγορός του είχε προσκομίσει στον ανακριτή αίτημα του εντολέα του, με το οποίο ζητούσε ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία, διευκρινίζοντας πως είχε μεταβεί στο Μόναχο στο πλαίσιο έρευνας της γερμανικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και Siemens του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πνίγηκε 68χρονος στην Καρδαμύλη

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή Καρδαμύλης Μεσσηνίας, 68χρονος.

Ο άνδρας διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Νεκροψία και νεκροτομή θα διεξαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου Μεσσηνίας.


Πύλος: Νεκρός βρέθηκε 27χρονος αλλοδαπός που αγνοείτο

Νεκρός βρέθηκε χθες σε μικρή απόσταση από την παραλία Ρωμανού Πυλιάς στην Πύλο 27χρονος αλλοδαπός λουόμενος που αγνοείτο από χθες το απόγευμα.

Μετά από έρευνες στην περιοχή με ελικόπτερο Super Puma, πλωτό του Λιμενικού, ιδιωτικά πλωτά και δύτες ο άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του θα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πύλου.


Μήνυμα Νομάρχη Μεσσηνίας κου Δημήτρη Δράκου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η καθιέρωση της 26ης Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους, εκφράζει με τον γλαφυρότερο τρόπο την ανησυχία και ταυτόχρονα την ανάγκη της κοινωνίας μας να αντισταθεί στο ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια προσπάθεια διεθνή. Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης, προβληματισμού και συνάμα κινητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη προστασία των παιδιών μας από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Είναι ευθύνη όλων μας, της πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, των φορέων και καθενός ευσυνείδητου πολίτη ξεχωριστά. Έχουμε ανάγκη από πρωτοβουλίες και μέτρα πρόληψης που θα ενισχύσουν τους νέους. Έχουμε ανάγκη από μια πολιτεία ειλικρινή και ευαισθητοποιημένη, από ένα κράτος οδηγό.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας δίνει .......

ιδιαίτερη βαρύτητα στις πολιτικές υγείας και παιδείας, αλλά και στις γενικότερες δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής. Επίκεντρο των προσπαθειών μας και πάγιο μέλημα της πολιτείας πρέπει να είναι η μέριμνα για την αποτροπή των νέων από τα ναρκωτικά η επιτυχής επανένταξη όσων έπεσαν στην παγίδα του λευκού θανάτου.

Πρέπει όλοι μαζί, κεντρική εξουσία και Αυτοδιοίκηση, να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα της νεολαίας. Να φροντίσουμε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες κοινωνικές δομές για την εφαρμογή προγραμμάτων που θα συμβάλουν σημαντικά στον τομέα της προώθησης της απασχόλησης, της κατάρτισης και της δια βίου μάθησης, ώστε να προστατεύσουμε τους νέους και να θωρακίσουμε την κοινωνία μας προφυλάσσοντας και ενδυναμώνοντας τους αμυντικούς της μηχανισμούς.
Το χρωστάμε στους νέους, το χρωστάμε στα παιδιά μας!


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Συνελήφθη ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στην Γερμανία

Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται πλέον ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, χωρίς να είναι σαφές εάν συνελήφθη ή παραδόθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ελληνική πλευρά έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να πετύχει έκδοσή του στη χώρα μας.

Ωστόσο τόσο το γεγονός ότι ο κ.Χριστοφοράκος διαθέτει διπλή ελληνογερμανική υπηκοότητα, όσο και η επιδίωξή του να δικαστεί από τις γερμανικές αρχές ως στέλεχος της .........

γερμανικής εταιρείας, καθιστά μάλλον αμφίβολη την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες στη συνέχεια.

Δείτε το Video
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΛΑΣΤΟ Ε - MAIL ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Αγαπητοί αγανγώστες.
Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή για ένα ψεύτικο e-mail που κυκλοφόρησε σήμερα και φαίνεται ως αποστολέας η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Λάβαμε 4 φορές το βράδυ που πέρασε, το ίδιο ακριβώς e-mail δηλαδή με το ίδιο κείμενο χωρίς καν να έχουμε λογαριασμό τραπέζης σε αυτήν την τράπεζα.

Επειδή αυτό έχει ξαναγίνει και παλαιότερα οι Τράπεζες είχαν ενημερώσει ότι ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν ζητά καμία απολύτως πληροφορία απο πελάτη της και πολυ περισσότερο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το κείμενο που υπάρχει στο E-mail είναι:.......


As part of security measures, we regularly screen activity
National Bank of Greece system. During a recent screening, we noticed an issue on
your account. Your account can be accessed without authorization from the
third party. We recently presented a report of illegal use of credit card
associated with this account.
As a precaution, we require additional verification of your payment
and personal information in order to protect your account National Bank of Greece in
future illegal trade.
Please follow the link below and complete the required information. The
situation should be immediately reviewed by the department of fraud and
remove any owner of this account.
http://www.nbg.gr/wps/portal/*****/4_SB8K8xL*****SSzPy8x

Εννοείται ότι μία Ελληνική τράπεζα απευθυνόμενοι σε Έλληνα πελάτη της το κείμενο της θα έπρεπε να είναι στα Ελληνικά.
Το κείμενο σε αυτό το e-mail είναι στα Αγγλικά.
Και μόνο αυτό πρέπει να σας οδηγήσει στο ότι είναι απάτη η υπόθεση.

Ο σύνδεσμος που έχει το τέλος του μηνύματος οδηγεί σε πλαστή σελίδα με λογότυπα της Εθνικής Τράπεζας κλπ κλπ.
Εκεί ζητά ονοματεπώνυμο, Αριθμό κάτρας και to pin.
MΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ.... ΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ.

Εγω δεν έχω κανένα λογαριασμό στην Εθνική. Κι όμως ήμουν παραλήπτης του e-mail και μαλιστα 4 φορές όπως σας προείπα.

ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ στο e-mail που πιθανόν να σας έχει έρθει.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΛΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Φοροκαταιγίδα 2 δισ. για... πρώτη δόση

Φοροκαταιγίδα 2 δισ. ευρώ εξαπολύει η κυβέρνηση για να καλύψει τη μαύρη τρύπα- ρεκόρ του προϋπολογισμού.

Σε αντίθεση με τις μόλις πριν από λίγες εβδομάδες διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι «πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η επιβολή νέων φόρων», αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί σειρά νέων φόρων όπως η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η αύξηση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, η επιβολή - για πρώτη φορά- φόρου στα καρτοκινητά τηλέφωνα και έκτακτης εισφοράς στους κατόχους σκαφών αναψυχής.

Στο τραπέζι ήταν επίσης, μέχρι και αργά χθες το βράδυ, και η επιβολή έκτακτου φόρου στα πολυτελή Ι.Χ.

Από τα φοροεισπρακτικά μέτρα που λαμβάνονται υπό την .......

πίεση των Βρυξελλών, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ και να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3,7% του ΑΕΠ από περίπου 5,5% που διαμορφώθηκε το 2008.
Τα μέτρα επιβαρύνουν κυρίως τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη μεσαία ελληνική οικογένεια, καθώς αφορούν κυρίως έμμεσους φόρους οι οποίοι επιβάλλονται εξίσου σε όλους, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός τους.

Για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά και ως άλλοθι για το σκληρό φοροεισπρακτικό πακέτο, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών πρόκειται να επιβάλει και ειδική έκτακτη εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής, ενώ εξεταζόταν και σχέδιο για επιβολή έκτακτου φόρου στα πολυτελή Ι.Χ. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων από τους φορολογουμένους η διεύρυνση της λίστας των δαπανών που θα αναγνωρίζει η Εφορία.

Συνέχεια τον Οκτώβριο
Το πακέτο μέτρων που έχει προγραμματισθεί να ανακοινωθεί σήμερα δεν θα είναι και το τελευταίο για το 2009. Η κυβέρνηση προγραμματίζει για τον Οκτώβριο και δεύτερο πακέτο μέτρων, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί με τον νέο προϋπολογισμό και μελετάται να περιλαμβάνει μέτρα όπως αυξήσεις στους φόρους ακινήτων, αύξηση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και αυστηροποίηση των τεκμηρίων διαβίωσης, καθώς και μερικά από τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, όπως το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Το πακέτο των νέων φόρων προγραμματίζεται να ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι, αφού προηγουμένως θα έχει συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το λεγόμενο «διευθυντήριο» για την οικονομική πολιτική, στο οποίο συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.

Το πακέτο φοροεισπρακτικών μέτρων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα περιλαμβάνει:

Στα καύσιμα
Την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κατά τουλάχιστον 10% με πιθανότερο σενάριο την αύξησή του κατά 20%. Η αύξηση αυτή θα γίνει εφάπαξ και θα έχει ως αποτέλεσμα η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να αυξηθεί από 5 έως 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. Από την αύξηση το οικονομικό επιτελείο υπολογίζεται ότι θα εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η αύξηση θα επιχειρηθεί από την κυβέρνηση να εμφανισθεί ως εναρμόνιση της ελληνικής φορολογίας καυσίμων με την ευρωπαϊκή, καθώς ο ΕΦΚ στην Ελλάδα είναι περίπου 20% χαμηλότερος από τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Στα κινητά τηλέφωνα
Την αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας που καταβάλλουν μηνιαίως όλοι οι συν δρομητές κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο. Το τέλος, το οποίο σημειωτέον αυξήθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον Οκτώβριο του 2006, κυμαίνεται σήμερα από 2 έως 10 ευρώ ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού του συνδρομητή. Η αύξηση στο τέλος αναμένεται να φθάνει ακόμη και το 50%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού. Από την αύξηση το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Στα καρτοκινητά
Την επιβολή- για πρώτη φορά- φόρου και στα εκατομμύρια κατόχων κινητών τηλεφώνων χωρίς συμβόλαιο (καρτοκινητά). Ο φόρος αναμένεται να πάρει τη μορφή της «παρακράτησης» αξίας χρόνου ομιλίας κατά τη σχετική αγορά από τους κατόχους των καρτοκινητών. Για παράδειγμα, ο κάτοχος καρτοκινητού που θα αγοράζει μια κάρτα αξίας ομιλίας 10 ευρώ θα πιστώνει στο τηλέφωνό του πραγματική αξία ομιλίας 9 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1 ευρώ θα καταλήγει με τη μορφή φόρου στο Δημόσιο Ταμείο. Από τον φόρο στα καρτοκινητά τηλέφωνα εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν στο Δημόσιο περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ.

Έκτακτη εισφορά για πολυτελή Ι.Χ. και σκάφη αναψυχής

ΤΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ πακέτο θα περιλαμβάνει και μέτρα «φορολόγησης του πλούτου», όπως αναμένεται να υποστηρίξει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ειδικότερα, πρόκειται να επιβληθεί εφάπαξ εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής μήκους άνω των 10 μέτρων.

Η εισφορά θα είναι κλιμακωτή και θα αυξάνεται ανάλογα με το μήκος του σκάφους. Στο ίδιο πνεύμα εξεταζόταν και η επιβολή εφάπαξ φόρου σε φορολογουμένους που έχουν στην κατοχή τους πολυτελή Ι.Χ. Το κριτήριο θα είναι είτε η αξία του αυτοκινήτου είτε ο κυβισμός του. Υπάρχουν εισηγήσεις και για αυξήσεις στους φόρους που επιβάλλονται στα ποτά και τα τσιγάρα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκρίνονται από το οικονομικό επιτελείο.

ΟΟΣΑ: προβλέπει έκρηξη ελλείμματος, ζητά νέα μέτρα

ΣΤΟ 6,1% ΤΟΥ ΑΕΠ θα φτάσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 και στο 6,7% του ΑΕΠ το 2010, προέβλεψε χθες ο ΟΟΣΑ, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι τα δημόσια οικονομικά έχουν εκτροχιασθεί πλήρως και ότι η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα μεγάλης κλίμακας.

Άλλωστε, ο ίδιος ο ΟΟΣΑ υπέδειξε στη χθεσινή έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία τα μέτρα που κατά την άποψη των εμπειρογνωμόνων του πρέπει να πάρει η κυβέρνηση: περικοπές δαπανών, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο σύστημα υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διατυπώσει προχθές την πρόβλεψη ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 5,1% του ΑΕΠ, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε πριν από έναν μήνα ανάλογη εκτίμηση με τον ΟΟΣΑ για έλλειμμα 6% του ΑΕΠ.

Εντύπωση προκάλεσε εξάλλου χθες η δήλωση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα ότι το έλλειμμα θα εκτιναχθεί στο 7% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση υποστήριζε μέχρι χθες ότι το έλλειμμα θα έφτανε το 3,7% του ΑΕΠ, ενώ ο προϋπολογισμός, με βάση τον οποίο θεωρητικά βαδίζει, προβλέπει έλλειμμα 3,4% του ΑΕΠ. Η σημερινή αναμενόμενη ανακοίνωση των φορολογικών μέτρων είναι προφανώς μια ομολογία ότι ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος. Θα ακολουθηθεί, άλλωστε, από νέες ανακοινώσεις τον Οκτώβριο, καθώς το μέγεθος της προσαρμογής είναι τεράστιο. Αν επαληθευθεί η εκτίμηση του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ, απαιτούνται μέτρα πάνω από 7 δισ. ευρώ για να επανέλθει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ.

Ο ΟΟΣΑ διατυπώνει απαισιόδοξες προβλέψεις και για την ανάπτυξη, καθώς βλέπει για φέτος μείωση του ΑΕΠ κατά 1,3%. Ωστόσο εκτιμά ότι το 2008 θα υπάρξει αργή ανάκαμψη με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 0,3%.

Η ανεργία ωστόσο θα ακολουθήσει έντονα ανοδική πορεία, φτάνοντας στο 9,5% φέτος και στο 10,3% το 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τρία νέα κρούσματα της γρίπης Α στη χώρα. Έφτασαν τα 70!!!

Τρία επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν έως σήμερα, 25 Ιουνίου 2009 στις 8 το πρωΐ από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος. Πρόκειται για ένα παιδί 14 ετών, αυστραλιανής καταγωγής, που ήρθε από την Αυστραλία, μία γυναίκα 43 ετών, επίσης αυστραλιανής καταγωγής που ήρθε από την Αυστραλία και έναν άντρα 26 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που ήρθε από τις ΗΠΑ.

Συνολικά οι άνθρωποι που νόσησαν από τον νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 70, από τα οποία τα 23 έχουν ιαθεί πλήρως. οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το οποίο επισημαίνει ότι η ......

συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σήμερα στις 2 μ.μ. ο υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη για τη γρίπη στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο Τομέας Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον νέο ιό της γρίπης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Οι ολοζώντανοι νεκροί και οι νεκροζώντανοι !!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Γιατί εν τη απουσία μου στην αλλοδαπή τα θαύματα των θαυμάτων;
Πως και δεν είχα την χαρά της απόλαυσης των καταθλιπτικών μούτρων του πρωθυπουργού όταν ο εξ αγχιστείας γνήσιος Σελτζούκος συγγενής του, υπερβαίνοντας προσβλητικά το κάλλος του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού του πέταξε την πατσαβούρα της περιφρόνησής του στα μούτρα;
Κι ο δικός μας τι έκανε; Αξιοποίησε το ανέλπιστο δώρο για να γυαλίσει τα μάρμαρα απ’ όπου θα πατούσαν οι της εσπερίας λήσταρχοι των .......

περιούσιων γλυπτών;
Επειδή δεν είναι μόνον τα κοινώς λεγόμενα ελγίνεια.. Μούγκα στην στρούγκα για την Αφροδίτη της Μήλου ή την θεά της Απτέρου Νίκης;
Τι συμβολίζουν δηλαδή από το αυτοκρατορικό Λούβρο του Μεσαίωνα; Την Γαλλική φινέτσα της Κοκό Σανέλ;
Μα κι εκείνες οι άλλοτε απαστράπτουσες στον ήλιο του Αιγαίου μινιατούρες της Δήλου πως διαβιώνουν υπό συνθήκες αναπνευστήρα κάτω από το αποπνικτικό γκρίζο της Φράγκικης Δύσης;
Και οι Μινωϊκοί Αμφορείς των βασιλικά εκθαμβωτικών ιωδί πως αντέχουν την απουσία του κρητικού φωτός; Κάποτε οι κάτοικοι της Πάργας όταν διαπίστωσαν πως ήταν θέμα ωρών η εισβολή του Αλή Πασά στα κονάκια τους, άνοιξαν τους τάφους των προγόνων τους, ξέπλυναν τα οστά τους και τα πήραν μαζί στο άδηλο μέλλον τους. Εμείς γιατί εγκαταλείψαμε τον «μυελό των οστών τους» σε αλλότρια χέρια;

Να σας πω εγώ το γιατί.. Για τον ίδιο λόγο που οι Αγρινιώτες ερίζουν με τους Μεσολογγίτες ως προς το ποια θα είναι η σύγχρονη πρωτεύουσα του νομού αφού κατά τους πρώτους την νέμονται οι τελευταίοι για ένα μάτσο κόκαλα!! Για τον ίδιο λόγο που αντιστάσεως μη ούσης οι Ψυχάρης και Μουλόπουλος αντάμα με τους άλλους εργολάβους ( έθνος ελευθεροτυπία) των καθολικών ενημερωτικών κηδειών, εξαναγκάζουν τους καταδιωγμένους στις κατακόμβες τους ορθοδόξους μάρτυρες της δημοσιογραφίας, στην νεκρανάσταση διπλωματικών παρουσιών από το πολιτικό υπερπέραν της ανατολής, για να στηρίξουν σαν τον Έλ Σίντ έναν ήδη πολιτικά νεκρό πρωθυπουργό..

Για τον ίδιο λόγο που η ολόλευκη αειπάρθενος νύφη του ενταφιασθέντος οριστικά στις συνειδήσεις μας Σημίτειου 2004 ανακάλεσε μετά βαΐων και κλάδων τον Ελεύθερο Τύπο από το Μαυσωλείο στην ζωή, προς ίδια πολιτικά και εργολαβικά οφέλη..
Μα στην διαπίστωση πως τα επιχειρηματικά κοράκια τον κατασπάραξαν πριν καλά καλά ορθωθεί, υποχρεώθηκε άρον άρον να τον εγκαταλείψει, μαζί με όσους ζωντανούς είχε συμπαρασύρει η απόπειρα της δευτέρας παρουσίας του..
Πρόλαβε μόνον να καταγγείλει, μπορεί υπαινικτικά αλλά αιχμηρά τους άλλους εργολάβους πως ζουν κρατικοδίαιτα!! Για τον ίδιο λόγο που ο ήλιος της δικαιοσύνης ο νοητός δεν ανέτειλε στον Ελληνικό ορίζοντα ποτέ έτσι ώστε να φωτιστούν οι δεσμευμένοι της εκτελεστικής εξουσίας λειτουργοί της και ν’ αποδράσουν.. Προτίμησε την ασφάλεια της γραφίδας του Ελύτη επειδή από την πρώτη απόπειρά του τον κάλυψε ταπεινωτικά ο μολυβένιος ορίζοντας των Νενέκων. Και εξακολουθεί..

Για τον ίδιο λόγο που η εκσυγχρονισμένη ευρωπαϊκή «αριστερά» μέρες τώρα ομφαλοσκοπεί προβαίνοντας σε πολιτικές νεκροτομές του πτώματός της για να αποδώσει τελικά την απωθητική κοινωνική της πορεία στην αποτυχία του πλαστικού χειρουργού που διά του Τσίπρα της άλλαξε πολιτικό προφίλ.
Και τον παραιτεί παραιτούμενο.. Για τον ίδιο λόγο που η όσφρηση της πολιτικής πτωμαΐνης, από τα υπόγεια κρύα ρεύματα μιας εξ αυτής της αιτίας βαρύτατα ασθενούς αξιωματικής αντιπολίτευσης και την υπέργεια δυσωδία του εν αποσυνθέσει κυβερνητικού πτώματος, έχει από καιρού διαχυθεί στην ατμόσφαιρα για να απονευρώσει τελειωτικά, τους ήδη μεταστάντες Έλληνες σε έναν μεταφυσικό νιρβάνα..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
enadrik@otenet.gr