ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

ΝΕΟ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ

Αρχαιρεσίες στην ομοσπονδία συλλόγων - συνδέσμων Τριφυλίας είχαν στις 24 Μαίου.
Μετά την εκλογή των μελών στις 12 Ιουνίου συνήλθαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που απέστειλαν το νέο Δ.Σ απαρτίζεται από τους:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΤΟΣ (Σύλλογος Κυπαρισσίων)
Α' Α/ΡΠΟΣ : XAΧΗΣ ΘΩΜΑΣ (Σύλλογος Μωραιτών της Αθήνας ο "ΝΕΣΤΟΡΑΣ")
Β' Α/ΠΡΟΣ : ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Σύλλογος Βασιλικέων)
Γ' Α/ΠΡΟΣ : ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Σύλλογος Σελλαίων)
Γ/κός ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Σύλλογος Αυλωνιτών)
Ε/κή ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : AΡΝΟΚΟΥΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Σύλλογος Πλατανιτών)
ΤΑΜΙΑΣ : NTEBEΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Σύλλογος Κοκλέων)
Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων : ΚΑΚΚΑΒΑ ΟΛΓΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ (Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλλίας)
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ : ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΙΑΡΗ (Σύλλογος Σιτοχωριτών)
ΜΕΛΟΣ : ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ (Σύλλογος Ξηροκαμπιτών)
ΜΕΛΟΣ : IΩΑΝΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ (Σύλλογος Σκλαβαίων)

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τους αντιπροσώπους όλων των Συλλόγων - μελών που συμμετείχαν και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στα όλους τους Συλλόγους - μέλη του να συνδράμουν το έργου του, παραμένοντας δίπλα τους για όποιο θέμα τους απασχολεί.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τακτική Γ.Σ. ΕΠΟ 2009: Εγκριση τροποποιήσεων καταστατικού-κανονισμών

Εγκρίθηκαν με 57 ψήφους υπέρ επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ για τροποποίηση διατάξεων του Καταστατικού της ΕΠΟ.

Κατά πλειοψηφία (53 υπέρ, 3 κατά, 1 ΕΠΣ απούσα) επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 30 παρ. 7 του καταστατικού, που επιτρέπει στη Super League να εκπροσωπείται στις εκλογικές γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ με 16 ψήφους (μία ψήφος κάθε ΠΑΕ μέλος της) και στην Ενωση Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας να εκπροσωπείται με δύο ψήφους.

Επιπλέον με 57 ψήφους υπέρ επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών επικυρώθηκαν οι ........

εγκριθείσες από το Δ.Σ. της ΕΠΟ τροποποιήσεις των: «Κανονισμός Γηπέδων και Ασφάλειας Προστασίας Αγώνων», «Συστήμα Διαιτησίας Ποδοσφαίρου, Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής», «Δικονομικός Κανονισμός Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών», «Δικονομικός Κανονισμός Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών ΕΠΟ», «Κανονισμός Διαμεσολαβητών Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών», «Πειθαρχικός Κώδικας ΕΠΟ», «Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων», «Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων», «Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου», «Κανονισμός Λειτουργίας Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος», «Παράρτημα Β, Διατάξεις Εφαρμογής Κανονισμού για τους Ερασιτέχνες Ποδοσφαιριστές».

Τακτική Γ.Σ. ΕΠΟ 2009: Ψηφίστηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Υπερψηφίστηκε από τους συνέδρους που συμμετέχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο διοικητικός απολογισμός της περιόδου από 16 Μαΐου 2008 έως 26 Μαΐου 2009.
Επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε με 57 ψήφους υπέρ.

Επιπλέον, από τους συνέδρους υπερψηφίστηκαν με 57 ψήφους επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών, τόσο ο .......

οικονομικός απολογισμός της περιόδου 1/1-31/12/2008, όσο και ο οικονομικός προϋπολογισμός της περιόδου 1/1-31/12/2009.

Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΠΟ 2009: Ομιλία του Σοφοκλή Πιλάβιου

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι εργασίες άνοιξαν με χαιρετισμό του εκπροσώπου της UEFA στη συνέλευση, Τζόζεφ Μίφσουντ, ο οποίος, αφού ευχήθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ την καλύτερη δυνατή συνέχεια και επιτυχία στο έργο του, μετέφερε και μήνυμα του προόδου της UEFA Μισέλ Πλατινί: «Ο πρόεδρός μας Μισέλ Πλατινί εύχεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και σε όλους τα καλύτερα και εκφράζει την ευχή του να προκριθεί η Εθνική σας Ομάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010».

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος έλαβε το λόγο και απευθύνθηκε στους συνέδρους.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του: .........

«Αγαπητοί Σύνεδροι-Εκπρόσωποι των Ενώσεων

Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών συγκαλείται σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη, για το παρόν και -κυρίως- για το μέλλον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Το γεγονός ότι συζητάμε σε μια δύσκολη συγκυρία, γεμάτη από αβεβαιότητες και προκλήσεις, μας υποχρεώνει όλους να εξετάσουμε νηφάλια, υπεύθυνα και ψύχραιμα τα σημερινά δεδομένα και ταυτόχρονα να θέσουμε τους στόχους του αύριο. Να διαμορφώσουμε με διορατικότητα τον χάρτη που θα μας κατευθύνει στο μέλλον. Κι αυτό σημαίνει σωστή διάγνωση του πού είμαστε και σωστή στόχευση για το πού θέλουμε να πάμε.

Η ΕΠΟ είναι η ατμομηχανή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η δύναμη που κινεί τα πράγματα προς τα εμπρός. Είναι η δύναμη που μπορεί να βάζει ψηλά τον πήχη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να καταφέρνει να πετυχαίνει στόχους.

Αυτή η δυναμική είναι δεδομένη και δεν αμφισβητείται από κανένα.

Χάρις σε αυτή τη δυναμική η Ομοσπονδία και στη χρονική περίοδο που πέρασε από την προηγούμενη τακτική γενική συνέλευση είχε σειρά σημαντικών παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα.

Η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η συμμετοχή της Εθνικής Νέων στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας της, οι επιτυχίες των υπόλοιπων Εθνικών Ομάδων χαρακτήρισαν την προηγούμενη περίοδο.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα η ΕΠΟ διενήργησε δύο εκλογικές γενικές συνελεύσεις με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, γεγονός που αναγνωρίστηκε, τόσο από τις Ενώσεις, όσο και από τα ΜΜΕ.

Στα θετικά του απολογισμού θα πρέπει να καταγραφούν επίσης, οι περαιώσεις των Εθνικών Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών χωρίς να διατυπωθεί η παραμικρή ένσταση και η αγαστή συνεργασία με τις επαγγελματικές λίγκες.

Επιτυχίες η ΕΠΟ είχε και σε πολλούς άλλους τομείς, λιγότερο ίσως σημαντικούς για την κοινή γνώμη, αλλά καθοριστικούς για τις δικές της λειτουργίες.

Υπάρχουν βεβαίως και προβλήματα. Το σημαντικότερο όλων είναι η οικονομική δυσπραγία που εξακολούθησε να ταλανίζει, τόσο την Ομοσπονδία, όσο και τις Ενώσεις, παρά τις προσπάθειες που έγιναν να υπάρξουν οικονομικές ενέσεις μέσων χορηγιών.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμονας στα οικονομικά για να κατανοήσει το μέγεθος και τις διαστάσεις του προβλήματος.

Αρκεί μια απλή ανάγνωση των στοιχείων που καταγράφουν το πραγματικό οικονομικό έλλειμμα της Ομοσπονδίας, ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους αυτό δημιουργήθηκε και το οποίο απειλεί ευθέως όχι μόνο τη δυναμική στην οποία αναφέρθηκα, αλλά ακόμη και την ίδια λειτουργία της ΕΠΟ.

Το μεγάλο έλλειμμα είναι δεδομένο. Τα ίδια έσοδα είναι και αυτά δεδομένα και αδυνατούν να το καλύψουν. Αντιλαμβάνεστε πως οδηγούμαστε σε μια κατάσταση κρίσης, καθώς η ΕΠΟ φτάνει σε μια «κόκκινη γραμμή». Από κει κι έπειτα, θα εξανεμιστεί κάθε δυνατότητα για να ανταποκριθεί, τόσο στον επιτελικό της ρόλο, όσο και στο να υποστηρίξει βασικές δράσεις και επιλογές.

Θα το πω όσο πιο καθαρά γίνεται. Το χειρόφρενο έχει λυθεί και ο κατήφορος οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην αντικειμενική αδυναμία της Ομοσπονδίας να χρηματοδοτήσει επαρκώς τις δικές της δραστηριότητες και τις αντίστοιχες των Ενώσεων. Οδηγεί στην αδυναμία να διασφαλίσει, για το προσεχές μέλλον, μια μόνιμη, σταθερή και συγκεκριμένη ροή εσόδων, που θα της επιτρέψει να ανακάμψει, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα και να σχεδιάσει ένα παραγωγικό και ελπιδοφόρο αύριο, για τις Ενώσεις και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ώρα της κρίσης είναι ώρα ευθύνης. Για όλους μας. Με πρώτο τον ομιλούντα. Είναι εύνοια της τύχης, τιμή και σίγουρα προνόμιο να υπηρετείς το ποδόσφαιρο της χώρας σου, έχοντας εμπιστοσύνη των ανθρώπων που το αγαπούν, το στηρίζουν και αναλώνουν δυνάμεις. Για αυτό και αισθάνομαι πρώτος το βάρος αυτής της μεγάλης ευθύνης να βγούμε από το τέλμα και να κάνουμε το άλμα. Μπορούμε; Ασφαλώς, μπορούμε. Και για αυτό είμαστε όλοι εδώ. Η παρουσία όλων μας δεν έχει κανένα νόημα, αν δεν στοχεύει στο να θωρακίσει τη δυναμική και την κυριαρχία της ΕΠΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ζήτημα λοιπόν είναι πολύ καθαρό. ΄Η θα επιλύσουμε το οικονομικό πρόβλημα ή...θα λύσουμε τους ζυγούς. Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν και ο ουρανός δεν βρέχει λύσεις. Πάμε σε στασιμότητα ή και μείωση, αν συνυπολογίσει κανείς ότι η οικονομική κρίση έχει ήδη επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδά μας από την αγορά και τις επιχειρήσεις. Μοναδικός πνεύμονας σταθερής και αυξανόμενης χρηματοδότησης της ΕΠΟ παραμένει όλα αυτά τα χρόνια το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την ετήσια συμμετοχή του να προβλέπεται να ανέλθει φέτος στα δέκα εκατομμύρια (10.000.000) ευρώ από εφτά εκατομμύρια διακόσιες πενήντα χιλιάδες (7.250.000) ευρώ που ήταν στην προηγούμενη περίοδο.

Η λογιστική αγαπητοί φίλοι, είναι πρακτική αριθμητική. Οπως και να το δεις ένα κι ένα πάντα θα κάνει δύο. Οποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να κάνει τρία, είτε δεν ξέρει να μετράει, είτε υπηρετεί δικές του σκοπιμότητες.

Η ΕΠΟ είναι αναγκασμένη να ανακαλύψει νέες πηγές χρηματοδότησης ή να επιχειρήσει να ενεργοποιήσει παλιές που είχαν ουδετεροποιηθεί στο προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η πρώτη επιλογή ξέρετε όλοι τι μπορεί να σημαίνει. Επιβολή και «νέας φορολογίας» στο ποδόσφαιρο, μέσω αύξησης προστίμων, παραβόλων, παρακρατήσεων κλπ. Εξέλιξη που ασφαλώς σε κανένα δεν αρέσει, είναι καταδικαστική για τα ερασιτεχνικά σωματεία και δεν προσφέρει την επιδιωκόμενη μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση.

Η δεύτερη επιλογή αποτελεί, στη σημερινή συγκυρία, ουσιαστικά μονόδρομο. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πρέπει να στραφεί εκ νέου στην ενεργοποίηση της χρηματοδότησης από την Πολιτεία σε όλες τις μορφές της και στην διεύρυνση της οικονομικής συμμετοχής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό να γίνει με δύο βασικές προϋποθέσεις:

1.Η ενεργοποίηση της χρηματοδότησης από όλες τις κρατικές πηγές και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να είναι μόνιμη, σταθερή, διασφαλισμένη και να διευρύνεται κατ΄ έτος, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Ομοσπονδίας, των Ενώσεων και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

2.Η συμφωνημένη αυτή εξέλιξη σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θέσει εν αμφιβόλω την ουσία του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, ούτε να οδηγήσει σε συνδιοίκηση με την Πολιτεία και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα εδώ, μπροστά σας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο για την ευλαβική τήρηση εκ μέρους της διοίκησης της ΕΠΟ και εμού προσωπικώς και των δύο αυτών προϋποθέσεων. Στάση αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη σε όλες τις συζητήσεις, τις επαφές και τις συμφωνίες που έγιναν με την Πολιτεία και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όσο και στα ανταλλάγματα που η Ομοσπονδία έχει διασφαλίσει για τις Ενώσεις και την ποδοσφαιρική υποδομή.

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογή μου ως Προέδρου της Ομοσπονδίας έως και σήμερα επεδίωξα, με τη συνδρομή όλων των μελών του Δ.Σ., πολιτικές συμφωνίες, τόσο με την Πολιτεία, όσο και με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στη βάση πάντα προηγούμενων ανάλογων επιλογών της ΕΠΟ από τον Ιανουάριο 2008 που δεν υλοποιήθηκαν για αντικειμενικούς λόγους.

Συμφωνίες που υπηρετούν τα συμφέροντα και την προοπτική της Ομοσπονδίας. Επιλύουν με τρόπο οριστικό και απόλυτο το οικονομικό πρόβλημα. Διαφυλάσσουν με τον πιο ακέραιο τρόπο τη δυναμική και την κυριαρχία της ΕΠΟ.

Τι προβλέπουν οι συμφωνίες αυτές:

1.Ισότιμη, ουσιαστική και μόνιμη συνεργασία με την Πολιτεία για όλους εκείνους τους τομείς θεμάτων που η παρέμβασή της είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν (αντιμετώπιση της βίας, υγεία κλπ.), χωρίς να τίθεται σε αμφιβολία η κυρίαρχη θέση της Ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

2.Βελτιώσεις σε τομείς λειτουργίας (αθλητική δικαιοσύνη κλπ.) για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας των διοργανώσεων, που η Ομοσπονδία κρίνει ως αναγκαίες και για το λόγο αυτό τις επεδίωξε.

3.Αποδοχή, εκ μέρους της ΕΠΟ, της αποκλειστικής ευθύνης της ΟΠΑΠ Α.Ε. για το Στοίχημα.

4.Αποκατάσταση, αποκλειστικά και μόνο σε εκλογική βάση, μιας νέας ισορροπίας με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ακριβώς ανάλογης με αυτή που υπάρχει στο Δ.Σ., ώστε να διευρυνθεί η συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία, αλλά με την ΕΠΟ να διατηρεί εντελώς αλώβητη την απόλυτη εξουσία της σε θέματα Καταστατικού και Κανονισμών.

Οι επιλογές αυτές κινούνται στο πλαίσιο των πάγιων αποφάσεων της Ομοσπονδίας να διευρύνει τις συμμαχίες της και να προσπορίζεται οφέλη, διατηρώντας πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πως μεταφράζονται οι συμφωνίες αυτές στη δική μας γλώσσα και σε ποιες τροποποιήσεις Καταστατικού και Κανονισμών υπακούουν;

1.Στην τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού μας που προβλέπουν τη σύνθεση των Πειθαρχικών Επιτροπών, με τη συμμετοχή πλέον δύο τακτικών δικαστών και ενός νομικού.

2.Στην υιοθέτηση διατάξεων Κανονισμών της UEFA που διευρύνουν τη δικαιοδοσία της Επιτροπής Εφέσεων.

3.Στην αυστηροποίηση των ποινών του Πειθαρχικού Κώδικα για θέματα βίας στα γήπεδα με την επαναφορά της ποινής αποκλεισμού έδρας (κεκλεισμένων των θυρών) για εκτεταμένα επεισόδια, ως πρώτη ποινή.

4.Στην ενεργοποίηση, μέσω της ψήφισης του νέου Κανονισμού, της Σύμβασης Διαιτησίας της UEFA, που διαμορφώνει ένα εντελώς νέο σκηνικό στην παραγωγή, εκπαίδευση και επιμόρφωση των διαιτητών, παρατηρητών και εκπαιδευτών διαιτησίας και συντελεί αποφασιστικά στη βελτίωση της δημόσιας εικόνας του χώρου.

5.Στην υιοθέτηση ενός νέου Κανονισμού Ασφάλειας των Γηπέδων και των Διοργανώσεων.

6.Στην απάλειψη των διατάξεων του Καταστατικού που προέβλεπαν ενός είδους συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε ιδιωτικές εταιρίες ποδοσφαιρικού στοιχήματος.

7.Στην τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού, αποκλειστικά μόνο για την εκλογική γενική συνέλευση, ώστε να προβλέπεται διευρυμένη συμμετοχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (το περιβόητο «16+2») στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Δ.Σ. της ΕΠΟ στη λογική «μία ΠΑΕ-μία ψήφος» για τη Super League και την υποχρέωση κάθε ΠΑΕ να ασκεί αποκλειστικά η ίδια το εκλογικό της δικαίωμα.

8.Στη θεσμοθέτηση της απαγόρευσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να προτείνει υποψήφιο Πρόεδρο και υποψήφια Μέλη Δ.Σ., πέραν αυτών που δικαιούται να εκλέγει με τις δικές του διαδικασίες.

9.Στη διατήρηση, με σαφή πρόβλεψη του Καταστατικού, σε όλες τις υπόλοιπες Γενικές Συνελεύσεις, τακτικές και έκτακτες, των ισορροπιών που σήμερα υφίστανται με το δόγμα «Μία Ενωση-Μία ψήφος».

Οι συμφωνίες, στις οποίες παραπάνω αναφέρθηκα, προϋποθέτουν, για να λειτουργήσουν, σαφείς, συγκεκριμένες και διαχρονικές οικονομικές παροχές της Πολιτείας, της ΟΠΑΠ Α.Ε. και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς την Ομοσπονδία.

Χωρίς τις παροχές αυτές είναι σαφές πως η ισχύς των συμφωνιών παύει να υφίσταται και η Ομοσπονδία επανακαθορίζει τη στάση της.

Το συνολικό ύψος των παροχών αυτών αναμένεται, με τους μετριότερους υπολογισμούς, να φτάσει ετησίως στο ποσό των δεκατριών εκατομμυρίων (13.000.000) ευρώ και από τις τρεις πηγές.

Για το ποσό αυτό η ΕΠΟ θα πρέπει, εδώ στη Γενική Συνέλευση και ενώπιον των Ενώσεων να δεσμευτεί για τον τρόπο κατανομής του, ώστε η απόφαση να είναι κοινή και υποχρεωτική.

Σήμερα λοιπόν επιθυμώ να καταθέσω ενώπιόν σας σαφείς και δεσμευτικές εγγυήσεις για την κατανομή ετησίως ποσού έξι εκατομμυρίων (6.000.000) ευρώ για την επιχορήγηση των Ενώσεων, με στόχο να πάψει, στην πράξη και όχι στα λόγια, ο οικονομικός αποκλεισμός, να αποκατασταθούν οι ισορροπίες στη λειτουργία τους, να τονωθεί παραγωγική διαδικασία. Το ποσό αυτό θα καταβάλλεται κάθε χρόνο, ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα οι Ενώσεις να είναι σε θέση και πάλι να λειτουργούν κανονικά, χωρίς το άγχος των δικαστηρίων και των κατασχέσεων, με μοναδικό του μέλημα τα τοπικά πρωταθλήματα και τις υποδομές τους.

Στο ποσό των έξι εκατομμυρίων (6.000.000) ευρώ θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό που θ προκύψει από την παρακράτηση ποσοστού 60% από τα πρόστιμα των ΠΑΕ της Super League, το οποίο επίσης προτείνω να κατανέμεται στις Ενώσεις για την οικονομική επιβράβευση σωματείων της δύναμης τους που καλλιεργούν τμήματα υποδομής σε σταθερή και μόνιμη βάση.

Το υπόλοιπο ποσό θα κατευθυνθεί στην Ομοσπονδία για τις δικές της ανάγκες, με σημαντικότερη αυτή της σταδιακής μείωσης του ελλείμματος, ώστε μέσα στην επόμενη τριετία να μπορεί η ΕΠΟ να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με προμηθευτές της και την αγορά αλλά και να σχεδιάσει ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που σήμερα προδιαγράφεται για την ίδια και το ποδόσφαιρο.

Στο σημείο αυτό και προς άρση κάθε παρεξήγησης, επιθυμώ να διαμηνύσω προς κάθε κατεύθυνση: Κάθε περίπτωση να μην τηρηθούν από τις άλλες πλευρές τα υπεσχημένα ή τα συμφωνημένα είναι ξεκάθαρο πως θα προκαλέσει την άμεσα αντίδραση της Ομοσπονδίας. Η προοπτική αυτή, στο ενδεχόμενη μη τήρησης όσων συμφωνήθηκαν, είναι σαφής δέσμευση προς τη Συνέλευση. Απευχόμαστε να συμβεί το παραμικρό. Αν όμως συμβεί αντίδρασή μας θα είναι ακαριαία. Επ΄ αυτού δεν υπάρχει ούτε μισή δεύτερη σκέψη. Εχουμε εξηγήσει με αφήνει τη στάση μας προς όλους. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Για την ΕΠΟ σημαντικό πεδίο παρέμβασης κάθε αγωνιστική περίοδο αποτελούν οι συντονισμένες προσπάθειες για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας, τόσο των διοργανώσεων, όσο και φορέων του ποδοσφαίρου που συμμετέχουν καθοριστικά στη διαμόρφωση των όρων ισοτιμίας που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις διοργανώσεις.

Στο πεδίο αυτό, που αποτελεί κοινό μέλημα όλων μας, η Ομοσπονδία αποφάσισε και μετουσίωσε, με σειρά νέων Κανονισμών ή τροποποιήσεων σε υφιστάμενους, σε πράξη τις δημόσιες δεσμεύσεις της για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας των διοργανώσεων.

Κυρίαρχη παρέμβαση στη διαδικασία αυτή θεωρείται -και δικαίως- το νέο σύστημα διαιτησίας, που έρχεται να υλοποιήσει τη Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA. Μια Σύμβαση που έχει καταστεί υποχρεωτική για τις Ομοσπονδίες-Μέλη και η οποία διαμορφώνει ένα εντελώς νέο τοπία στην ελληνική διαιτησία.

Το νέο σύστημα διαιτησίας διαχωρίζει πλήρως την παραγωγική, εκπαιδευτική και επιμορφωτική διαδικασία από το αγωνιστικό μέρος. Αντιμετωπίζεται έτσι, με όρους σύγχρονους, το μέγα θέμα του επιπέδου παραγωγής, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των διαιτητών. Εισάγονται σαφή και συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής. Αποσυντίθεται ταχύτατα το καθεστώς των κάθε είδους συναλλαγών. Δίδεται μεγάλη προσοχή στην υποδομή. Εισάγονται σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, ως βασική, αποκλειστική θα έλεγα, παράμετρος οι γραπτές εξετάσεις στο πρότυπο των πανελλαδικών εξετάσεων. Διευρύνεται το σώμα των εξεταστών με την παρουσία των εκπροσώπων της UEFA στις υψηλές βαθμίδες. Η ευθύνη της διαιτησίας περνάει στην ΕΠΟ, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ομοσπονδίες-Μέλη της FIFA.

Το νέο σύστημα διαιτησίας αποτελεί, αντικειμενικά, μια θεσμική παρέμβαση πρώτης γραμμής. Η Ομοσπονδία πρέπει να είναι περήφανη και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την υλοποίηση του. Τα οφέλη στο άμεσο μέλλον θα είναι σημαντικά και σε καμία περίπτωση η ΕΠΟ δεν μπορεί να τα αγνοήσει ή να τα μεταφέρει στο απώτερο μέλλον.

Στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου εντάσσονται και όλοι οι υπόλοιποι κανονισμοί με τις τροποποιήσεις τους. Σημαντικός ο καθένας για τα όσα περιγράφει και θεσμοθετεί στο χώρο ευθύνης του. Η έγκρισή τους από το Δ.Σ. υπήρξε ομόφωνη, γεγονός που καταγράφει μια συγκεκριμένη διάθεση να εμπλουτισθεί το θεσμικό πλαίσιο του ποδοσφαίρου, ώστε να διασφαλιστεί η ισοτιμία των ομάδων στις διοργανώσεις και οι βελτιώσεις που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσουν όλες οι πλευρές.

Τα νέα γραφεία της ΕΠΟ

Αυτό είναι κάτι που το λέω για πρώτη φορά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκει επιτέλους το «σπίτι» που του αξίζει. Και το γεγονός αυτό έχει και συμβολική αλλά και πρακτική σημασία.

Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για την Ομοσπονδία καθώς θα μπορεί πλέον να έχει συγκεντρωμένες σε ένα χώρο όλες τις υπηρεσίες της, να οργανώσει καλύτερα τη δική της λειτουργία και να συντονίσει αποτελεσματικά το παραγωγικό της έργο.

Τα νέα γραφεία της Ομοσπονδίας βρίσκονται στο πάρκο Γουδή και παραχωρήθηκαν στην ΕΠΟ από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Διονύση Σταμενίτη.

Εκτείνονται σε ένα εμβαδό χιλίων διακοσίων (1.200) τετραγωνικών μέτρων τα οποία θα αυξηθούν σε δύο χιλιάδες (2.000) τετραγωνικά μέτρα με κάποιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.

Τα υφιστάμενα κτίρια είναι πετρόκτιστα, βρίσκονται μέσα σε ένα περιβάλλον πράσινου, συνδέονται εύκολα μεταξύ τους με την κατασκευή ενός αίθριου και θα προσφέρουν, όταν ολοκληρωθεί η μετασκευή και η εγκατάσταση, στην Ομοσπονδία ένα χώρο διοίκησης σύγχρονο, λειτουργικό, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον.

Από τη θέση αυτή εκφράζω τις ευχαριστίες όλων μας στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και στον Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Διονύση Σταμενίτη και τους διαβεβαιώνω πως η Ομοσπονδία θα ανταποκριθεί πλήρως στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου που της προσφέρεται.

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Το χρονικό διάστημα που πέρασε από την τελευταία τακτική γενική συνέλευση ήταν πλούσιο σε εξελίξεις και εμπειρίες για όλους μας.

Τιμούμε όλα όσα προσέφεραν στη Ομοσπονδία από οποιαδήποτε θέση όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι και Μέλη του Δ.Σ., Πρόεδροι και στελέχη Ενώσεων.

Το έργο τους κανείς δεν μπορεί ούτε να το μειώσει, ούτε, πολύ περισσότερο, να το ακυρώσει. Ασφαλώς κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Πάντα θα υπάρχουν και λάθη και αδυναμίες και παραλείψεις. Το σημαντικό είναι να τα καταγράψουμε ως διδακτική εμπειρία, να τα διορθώνουμε και να προχωράμε μπροστά.

Στην προοπτική αυτή δεν περισσεύει κανείς. Αυτό που λέω δεν είναι σχήμα λόγου. Το πιστεύω απόλυτα και το αποδεικνύει καθημερινά η λειτουργία μου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τις δυνάμεις και τα αποθέματα ενέργειας για να ανέβει ψηλότερα. Να πετύχει διακρίσεις, να έχει επιτυχίες και πάνω απ΄ όλα να καταξιώνεται διαρκώς μέσα στη σκέψη και στην καρδιά των φιλάθλων. Για να το πετύχουμε αυτό, ένας δρόμος υπάρχει. Να ενώσουμε χέρια, να ενώσουμε ιδέες, να ενώσουμε δυνάμεις.

Δεν μπορεί κάποιοι να μοχθούν για να μεγαλώσει το δέντρο και κάποιοι να πηγαίνουν να το ροκανίζουν. Για αυτό η οδός των προσωπικών στρατηγικών ποτέ δεν βγάζει πολύ μακριά.

Σήμερα, όμως, πρέπει να δούμε μακριά. Να δούμε μια νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα. Αυτό σημαίνει να σχεδιάσουμε και να παλέψουμε για κάνουμε πραγματικότητα την ΕΠΟ που ανταποκρίνεται σε αυτό που έρχεται και όχι σε αυτό που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Με συλλογική δράση και με κοινούς στόχους μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Για αυτό και η ΕΠΟ με σταθερή ηγεσία, με απόλυτα καθαρές κουβέντες, με πνεύμα συνεργασίας είναι έτοιμη να δώσεις τις μάχες της για να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος. Με αυτήν την πυξίδα χαράζουμε την πορεία πλεύσης. Και λέμε πως σε αυτήν την πορεία οι Ενώσεις, πρέπει να εμπλακούν περισσότερο στη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λέμε επίσης πως θα επιδιώξουμε να εμπεδώσουμε στενές και ειλικρινείς σχέσεις με τους φιλάθλους, χωρίς τους οποίους δεν υπάρχει ποδόσφαιρο και ειδικά επαγγελματικό.

Στο άμεσο μέλλον, μέσα από τις αποφάσεις της FIFA και της UEFA θα επιδιώξουμε μια νέα πολιτική αλληλεγγύης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ειδικά την υποδομή αλλά και μια νέου τύπου διαχείριση των εσόδων, για να αποφύγουμε κλυδωνισμούς που μας δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα.

Θα ήταν παράλογο άλλωστε η Ομοσπονδία να φοβάται το άθλημα που διοικεί και τους ανθρώπους του. Η ΕΠΟ ζει, αναπνέει και εργάζεται μαζί τους. Η ισότιμη αντιμετώπισή τους είναι καθημερινή ανάγκη. Η συνεργασία μαζί τους είναι η ισχυρότερη διασφάλιση για το μέλλον. Το ειδικό βάρος αυτής της σχέσης απαιτεί αφοσίωση σε μετρήσιμους στόχους και αποτελέσματα. Εκεί πάμε. Εκεί στοχεύουμε. Ολοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε, με μεγάλους κερδισμένους το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις Ενώσεις του».


Ξεκίνησε η Γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο.

Ξεκίνησε εδώ και λίγα λεπτά η τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων - μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε αίθουσα του μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Λεωφ. Βικέλα 52, Χαλάνδρι).
Στην σημερινή συνέλευση θα κριθεί το μέλλον του Περιφερειακού Πρωταθλήματος καθώς έχουν εκφραστεί απόψεις για την κατάργηση της Δ' Εθνικής και την ενοποίησή της με την Γ' Εθνική.

Πάντως τα θέματα που θα απασχολήσουν την Γενική συνέλευση είναι τα εξής: ..........

-Έκθεση διοικητικού απολογισμού για την περίοδο 16/5/2008-26/5/2009
-Έγκριση του διοικητικού απολογισμού της περιόδου 16/5/2008-26/5/2009
-Έκθεση οικονομικού απολογισμού για την περίοδο 1/1/2008-31/12/2008
-Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την περίοδο 1/1/2008-31/12/2008
-Έγκριση του οικονομικού απολογισμού της περιόδου 1/1/2008-31/12/2008
-Έκθεση και έγκριση του προϋπολογισμού της περιόδου 1/1/2010-31/12/2010
-Επικύρωση των εγκριθέντων από το ΔΣ της ΕΠΟ τροποποιήσεων των Κανονισμών
-Έγκριση προτάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ενώσεων-μελών για τροποποίηση διατάξεων του Καταστατικού της ΕΠΟ.

Καμπάνα από Βρυξέλλες για τις επιδοτήσεις των αγροτών!!

Κοινοτικό πρόστιμο συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στη χώρα μας για κακοδιαχείριση αγροτικών ενισχύσεων και δυσλειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) των κοινοτικών επιδοτήσεων, στο ελαιόλαδο, το βαμβάκι, τη σταφίδα και τα εσπεριδοειδή. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από ελέγχους που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα του ελαιολάδου, του βαμβακιού, της σταφίδας και των εσπεριδοειδών για τα οικονομικά έτη 1999 - 2004.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία τα συνολικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας για κακοδιαχείριση αγροτικών ενισχύσεων και δυσλειτουργία του ΟΣΔΕ, υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Χατζηγάκης για το θέμα ανέφερε ότι: ......

«Το πρόστιμο αυτό που αφορά 1999 - 2004, αφορά περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.». Όσον αφορά στην κατάσταση σήμερα ο υπουργός τόνισε τα παρακάτω: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χειρίζεται με ευαισθησία το ΟΣΔΕ και όπως ξέρετε οι κατ' επάγγελμα αγρότες, αλλά και οι συνταξιούχοι απαλλάσσονται της καταβολής χρημάτων για τις αιτήσεις που υποβάλλουν στις Ενώσεις.
Η διαδικασία έχει ομαλοποιηθεί παρ' όλες τις προσπάθειες κάποιων να εκμεταλλευτούν τους αγρότες. Θέλω να τονίσω ότι όποιος συνεχίζει να χρησιμοποιεί μεθόδους εις βάρος του αγροτικού κόσμου θα στέλνεται στον εισαγγελέα.»

Εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταναλωτές ,θα πραγματοποιούν από 1η Ιουλίου ειδικά συνεργεία Ελέγχου

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά θα διενεργούν από 1η Ιουλίου 2009 ειδικά συνεργεία ελέγχου, τα οποία θα ζητούν αποδείξεις από τους καταναλωτές και θα διασταυρώνουν αν έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων και την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, συγκροτούνται δεκατέσσερα συνεργεία ελέγχου με τη συμμετοχή υπαλλήλων των Εφοριών στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ηρακλείου, Εύβοιας, Χαλκιδικής, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Πρέβεζας.

Για το νομό Αττικής θα συγκροτηθούν πέντε ειδικά συνεργεία, στο νομό της .......

Θεσσαλονίκης δύο, και από ένα συνεργείο στους υπόλοιπους νομούς.

Στοιχεία της απόφασης

Στα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου θα μετέχουν εφοριακοί υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ως Συντονιστές - Επόπτες των Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου ή Αναπληρωτές των σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αυτών, ορίζονται Οικονομικοί Επιθεωρητές, Προϊστάμενοι Δ/νσεων και Τμημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Προϊστάμενοι Δ.Ο.Υ., Υποδιευθυντές Δ.Ο.Υ. και Προϊστάμενοι Τμημάτων Δ.Ο.Υ.

Οι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου θα ενημερώνονται με ευθύνη του Συντονιστή - Επόπτη κάθε συνεργείου και θα είναι στη διάθεσή του για τη διενέργεια των προληπτικών ελέγχων, οι οποίοι θα διενεργούνται κατόπιν εντολής του Συντονιστή - Επόπτη του Ειδικού Συνεργείου Ελέγχου από επιμέρους διμελή ή τριμελή κατά την κρίση του Συντονιστή Επόπτη συνεργεία, τρεις φορές την εβδομάδα και σε ημέρες, ώρες και περιοχή που θα ορίζονται με την εντολή ελέγχου.
Κάθε εβδομάδα θα γίνεται ανασύνθεση των επιμέρους συνεργείων και εναλλαγή των συμμετεχόντων σ' αυτά υπαλλήλων.

Τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου, για τις παραβάσεις που διαπιστώνουν σε βάρος των επιτηδευματιών, θα συντάσσουν Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (Υ.Σ.Ε.) εις τριπλούν, το οποίο θα υπογράφεται από τα μέλη του κάθε συνεργείου (υπογραφή και ονοματεπώνυμο υποχρεωτικά) και θα επιδίδεται στον υπεύθυνο της ελεγχόμενης επιχείρησης, ο οποίος θα υπογράφει για την παραλαβή του.

Οι ιδιώτες - συναλλασσόμενοι με τους επιτηδευματίες θα επιδεικνύουν τα φορολογικά στοιχεία της συναλλαγής και θα συνεργάζονται με τα συνεργεία για τη διευκόλυνση του ελεγκτικού έργου.

Τα καταστήματα των Δ.Ο.Υ., τα οποία ορίζονται ως έδρες των Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου, θα βρίσκονται ανοικτά κατά τις ημέρες και ώρες του ελέγχου για την εξυπηρέτηση των συνεργείων, με ευθύνη των Προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ.

Εφορία: Πέντε χιλιάδες επαγγελματίες θα ελεγχθούν δειγματοληπτικά !!

Η ασυλία της αυτοπεραίωσης δεν ισχύει για τους επιτηδευματίες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στα ψηφία 19, 39, 49, 59 και 79 και παρουσιάζουν τζίρο άνω των 70.000 ευρώ, αφού με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών θα ελεγχθούν δειγματοληπτικά για τις χρήσεις του 2006 και 2007.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου αφορά περί τους 5.000 επιτηδευματίες, κρίθηκε αναγκαίος μετά τη διαπίστωση ότι μεγάλος αριθμός επαγγελματιών εκμεταλλεύεται τη ρύθμιση .........

παρουσιάζοντας σημαντικά υψηλότερες δαπάνες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να μειώσει το φορολογητέο εισόδημα και να καταβάλει λιγότερους φόρους.

Για τον λόγο αυτό ο έλεγχος θα αφορά και στο πραγματικό ύψος των ακαθάριστων εσόδων, καθώς έχουν εντοπιστεί και κρούσματα επιτηδευματιών που δήλωναν ψευδώς χαμηλότερα εισοδήματα. Ειδικά πάντως για τη χρήση του 2006, στο δείγμα ελέγχου περιλαμβάνονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των επαγγελματιών των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 8 και το σύνολο των δηλωθέντων ακαθάριστων εσόδων υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.

Παράλληλα, πέραν των δηλώσεων της αυτοπεραίωσης, οι επιτηδευματίες θα ελεγχθούν και για τις δηλώσεις ΦΠΑ τις οποίες υπέβαλαν στο πλαίσιο της αυτοπεραίωσης.

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Οι Υγειονομικές Επιτροπές καθορίζουν την αναπηρία επ’ αόριστον εφάπαξ

Σχετικά με τις Υγειονομικές Επιτροπές οι οποίες καθορίζουν τον βαθμό αναπηρίας, την παράταση της σύνταξης αναπηρίας ή του παραπληγικού επιδόματος ή της απόλυτης αναπηρίας, από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διευκρινίζονται τα εξής:

Με απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος, οι Υγειονομικές Επιτροπές καθορίζουν την αναπηρία επ’ αόριστον εφάπαξ, δηλαδή κατά την πρώτη εξέταση από την Υγειονομική Επιτροπή, στους πάσχοντες από τις παρακάτω παθήσεις οι οποίες έχουν επιφέρει πολύ βαριές και μη αναστρέψιμες βλάβες: ............


α. Σύνδρομο Down-αυτισμός-υψηλού βαθμού νοητική στέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

β. Ακρωτηριαστικές βλάβες άνω ή και κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

γ. Φωκομέλειες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

δ. Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μετά από μεταμόσχευση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

ε. Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Τέλος, επισημαίνεται ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μετά την επ΄ αόριστον κρίση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΥΕ) θα επιλαμβάνεται στη συνέχεια η αρμόδια Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή (ΒΥΕ) μετά από προσφυγή του αρμόδιου ασφαλιστικού οργάνου.

Aνοίγουν 27 επαγγέλματα

Ανοίγει 27 «κλειστά» επαγγέλματα η κυβέρνηση υπό το βάρος των πιέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε μία προσπάθεια να εμφανίσει ότι διαθέτει μεταρρυθμιστικό προφίλ.

Μετά τις συνεχείς εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για υλοποίηση ενός δεύτερου γύρου μεταρρυθμίσεων, στο υπουργείο Οικονομίας προετοιμάζονται πυρετωδώς με στόχο να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους η σχετική κοινοτική οδηγία για την απελευθέρωση των υπηρεσιών.
Aνοίγουν 27 επαγγέλματα

Ετσι, θα «βαφτίσουν» διαρθρωτική αλλαγή μία κοινοτική επιταγή καθώς η ελληνική ..........

κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία 123/2006.

Eπικοινωνιακά
Πάντως, ανεξάρτητα με το πώς θα χειριστεί επικοινωνιακά το θέμα η κυβέρνηση, το βέβαιο είναι πως ξεκινά η απελευθέρωση των υπηρεσιών για 27 επαγγέλματα (μεταξύ των οποίων δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί , αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.) ανοίγοντας τον δρόμο δραστηριοποίησης στην Ελλάδα σε υπηκόους άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επί του παρόντος εξαιρούνται ξεναγοί, συμβολαιογράφοι και οδηγοί ταξί.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει ανακατατάξεις στην εσωτερική αγορά και ένταση του ανταγωνισμού σε ορισμένους κλάδους.

Ο «Πολωνός υδραυλικός» θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας, ενώ ελεύθερη θα είναι και η «εισβολή» ξένων αλυσίδων οπτικών ή μεγάλων δικηγορικών γραφείων.

Δεν είναι τυχαίο πως η χώρα μας έχει καταδικαστεί και της έχει επιβληθεί πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή απαγορεύει την είσοδο ξένων αλυσίδων οπτικών ειδών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η απελευθέρωση παροχής υπηρεσιών στο εσωτερικό από ξένους υπηκόους δεν σχετίζεται με το άνοιγμα επαγγελμάτων στα οποία η έκδοση αδειών και ο καθορισμός τιμών και αμοιβών γίνεται με διοικητικές πράξεις.

Επιπρόσθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απελευθέρωση των υπηρεσιών θα γίνει τμηματικά προκειμένου να αποφευχθούν έντονες αντιδράσεις.

Πιο αναλυτικά, από την 1η Ιανουαρίου 2010 θα τεθεί σε πλήρη ισχύ η οδηγία 123/2006 περί απελευθέρωσης των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αυτήν θα επιτρέπεται σε υπηκόους άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ασκούν στην Ελλάδα μία σειρά από επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών όπως τα ακόλουθα:

-Δικηγόροι, Γιατροί, Χημικοί, Γεωπόνοι, Οπτικοί, Αρχιτέκτονες, Ορκωτοί ελεγκτές, Εμπορικοί πράκτορες, Ηλεκτρολόγοι, Υδραυλικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κουρείς, Κομμωτές, Λογιστές, Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, Μαίες, Ναυπηγοί, Οδοντίατροι, Νοσηλευτές, Περιβαλλοντολόγοι, Πολεοδόμοι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Φαρμακοποιοί, Φοροτεχνικοί, Φυσιοθεραπευτές, Πιστοποιητές - ειδικοί δοκιμών, Συμβολαιογράφοι, Ξεναγοί, Οδηγοί Ταξί.

Eξαιρέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρούσα φάση η απελευθέρωση δεν θα αφορά τους ξεναγούς (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποδεχθεί σχετικό αίτημα που έχουν υποβάλει η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία και άλλες χώρες), τους συμβολαιογράφους και τους οδηγούς ταξί.

Γενικότερα έχουν εξαιρεθεί όλες οι υπηρεσίες μεταφορών.

Πάντως, εκτιμάται ότι ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των υπηρεσιών σε αρκετούς από τους παραπάνω κλάδους οι συνθήκες στην αγορά θα εξακολουθούν να είναι ολιγοπωλιακές.

Κι αυτό γιατί σε πολλά από τα επαγγέλματα αυτά οι τιμές θα συνεχίσουν να καθορίζονται με διοικητικές πράξεις.

Για παράδειγμα, ακόμη και αν εγκατασταθούν μεγάλες ξένες δικηγορικές φίρμες στην Ελλάδα, η πολιτεία θα συνεχίζει να ορίζει τις τιμές των δικαστικών παραστάσεων και να δημιουργεί συνθήκες τεχνητής ζήτησης με την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρων και την παράλληλη οικονομική επιβάρυνση πολλών πράξεων (π.χ. συμβολαιογραφικών πράξεων) καθώς το επάγγελμα επί της ουσίας θα παραμείνει «κλειστό».

Το πλήρες άνοιγμα των επαγγελμάτων αποτελεί πάγιο αίτημα παραγωγικών φορέων οι οποίοι θεωρούν πως η διαιώνιση του σημερινού καθεστώτος νοθεύει τον ανταγωνισμό και δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά.

Πηγή: Έθνος

Δύο νέα κρούσματα της γρίπης στην Ελλάδα. Φτάσαμε τα 14!!!!

Δύο νέα κρούσματα της γρίπης Α ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν 22χρονο Αμερικανό υπήκοο, ο οποίος έφθασε από τη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ και ένα 8 μηνών αγοράκι, το οποίο ήρθε από τη Νέα Υόρκη.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ασθενείς τελούν κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο τελικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 14, εκ των οποίων οι 8 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν ........

υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όπως και όλος ο Τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Κατανομή 3,6 εκ. ευρώ στους Δήμους της Μεσσηνίας

Το πόσο των 3,6 εκ. ευρώ θα λάβουν οι δήμοι της Μεσσηνίας ως δεύτερη δόση των πιστώσεων της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.) έτους 2009.
Σύμφωνα με την κατανομή του υπουργείου Εσωτερικών στη δόση έχει συμπεριληφθεί ποσό ύψους 1,1 εκ. ευρώ το οποίο αφορά στην απόδοση υπολειπομένης πίστωσης έτους 2008.
Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβουν οι δήμοι της Μεσσηνίας παρουσιάζονται στον πίνακα:
Σ.Δ.Π. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εμπλουτισμένο με νέα πρόσωπα το Δ.Σ.

Εμπλουτισμένη με νέα πρόσωπα, σε ηλικία και διάθεση, θα είναι η διοίκηση του τοπικού συνδέσμου διαιτητών που θα προκύψει από την αποψινή έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Με τέσσερις μη εν ενεργεία διαιτητές και τους υπόλοιπους εν ενεργεία θα απαρτίζεται το καινούργιο διοικητικό σχήμα του Σ.Δ.Π.Μ., που θα εκλεγεί στη διάρκεια της σημερινής συνέλευσης, που έχει προγραμματιστεί για τις 8.30 στα γραφεία του επί της οδού Μπιζανίου 17 στην Καλαμάτα.

Υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν θέσει οι: .......

Ηλίας Αλεξέας, Θεόδωρος Βασιλάκης, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Νίκος Κοσσάρης, Χρήστος Κυριακόπουλος, Σταύρος Λάμιας, Στάθης Μακρής, Παναγιώτης Μανωλόπουλος, Θανάσης Νικολόπουλος, Βασίλης Σακκάς και Παναγιώτης Τσεκούρας.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή έχουν θέσει υποψηφιότητα οι Στάθης Ζαρακοβίτης, Παναγιώτης Μαυροειδής (ήταν μέλος και στην προηγούμενη) και Δημήτρης Νίκας.

Η έκτακτη Γ.Σ.

Οι λόγοι που οδήγησαν στη σημερινή έκτακτη συνέλευση ήταν η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής σχετικά με τις παρατυπίες στο σύνδεσμο, τα προβλήματα που υπήρξαν μεταξύ των μελών για διάφορα ζητήματα σχετικά με το χώρο της διαιτησίας, αλλά και του συνδέσμου, καθώς επίσης και το γεγονός ότι πολλά θέματα από τα παραπάνω είχαν αρχίσει να γνωστοποιούνται μέσω των δημοσιευμάτων σε μερίδα του αθηναϊκού αθλητικού Τύπου, αλλά και των σχολίων κατά καιρούς στον τοπικό Τύπο.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν στη αποψινή έκτακτη είναι:
1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.
2. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
3. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Φυσικά θα γίνει τοποθέτηση των μελών πάνω στα θέματα που αφορούν το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και αμέσως μετά θα γίνουν οι αρχαιρεσίες.

Ελλείψεις στο Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών

Με έναν λιγότερο δάσκαλο λειτούργησε την σχολική αυτή χρονιά το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών, ενώ το ειδικό προσωπικό του το... δάνειζαν για κάποιες ημέρες την εβδομάδα σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας και το ΚΕΔΔΥ!

Η “Ε” επικοινώνησε με την διευθύντρια του σχολείου Ελένη Λεβεντάκη, η οποία εξήγησε περισσότερες λεπτομέρειες για την καθημερινότητα του σχολείου.
Το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών στεγάζεται στο κτήριο του ΚΑΦΚΑ, αλλά από τις 16 Ιουνίου και μετά θα μεταφερθεί στο νέο του κτήριο, που βρίσκεται στην πόλη των Φιλιατρών. Αυτή τη στιγμή έχει 14 παιδιά, τα οποία είναι χωρισμένα σε 2 τάξεις, όχι ανάλογα με την ηλικία, αλλά με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές τους.
Πέρυσι υπήρχαν τρεις δάσκαλοι, ενώ φέτος μόνο δύο. Ψυχολόγος πηγαίνει μόνο δύο .........

φορές την εβδομάδα από το ΚΕΔΔΥ, κοινωνικός λειτουργός δύο φορές την εβδομάδα από το Ειδικό Καλαμάτας, λογοθεραπευτής μία φορά από το Ειδικό Καλαμάτας και γυμναστής δύο φορές την εβδομάδα από το Δημοτικό των Γαργαλιάνων.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, γίνεται κατανοητό πως το σχολείο δεν μπορεί να παρέχει όλα όσα θέλει στα παιδιά του. Το έργο των δασκάλων είναι δύσκολο, ο χρόνος δεν επαρκεί, γι’ αυτό και δεν είναι δυνατό να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως γίνεται σε άλλα σχολεία.
Η κ. Λεβεντάκη ακόμη δεν γνωρίζει αν τα πράγματα θα αλλάξουν του χρόνου, αφού όπως λέει είναι πολλές οι κενές θέσεις σε όλη την Ελλάδα και λίγοι οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί.
Μέχρι τώρα και η διεύθυνση και ο δήμος βοηθούν πάντως όσο μπορούν, αλλά το βασικό πρόβλημα ξεκινά από το ΥΠΕΠΘ...

Πηγή: Ελευθερία

Επώνυμη ταλαιπωρία στην κινητή

Τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να στοιχίσει συνολικά στους ιδιοκτήτες καρτοκινητών τηλεφώνων η ονομαστικοποίησή τους, η οποία προωθείται με διαδικασίες-εξπρές από την κυβέρνηση.

Κι αυτό γιατί στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι το κόστος της νομιμοποίησης του καθενός από τα περίπου 13,5 εκατομμύρια καρτοκινητά που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα θα κοστίσει από 3 έως 5 ευρώ, με το σύνολό του να μετακυλίεται στους κατόχους τους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους το αργότερο έως τον Ιούλιο του 2010.

Αν δεν το πράξουν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα υποχρεώνονται να διακόπτουν τη σύνδεση, όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Εκπρόσωποι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον ......

γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννη Αδαμόπουλο, προβλέπουν αναστάτωση στην αγορά, ενώ καταγγέλλουν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συνετάχθη χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση ούτε με τις εταιρείες (όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί) αλλά και χωρίς τη συμβολή των ανεξάρτητων αρμόδιων Αρχών (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων).

Η κυβέρνηση επικαλείται λόγους πάταξης της εγκληματικότητας, κάτι το οποίο συναντά έντονη κριτική, καθώς ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο κακοποιοί να μπορούν να αγοράζουν καρτοκινητά από άλλες χώρες, στις οποίες δεν είναι απαραίτητη η ταυτοποίηση.

Στις άλλες χώρες
Αλλωστε, όπως επισημαίνεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, η ταυτοποίηση είναι υποχρεωτική μόνο στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και εκτός ΕΕ, στην Ελβετία, τη Νορβηγία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Νότιο Αφρική.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι κάτοχοι καρτοκινητών τηλεφώνων θα πρέπει σε διάστημα ενός έτους να δηλώσουν τα στοιχεία τους, ενώ από την ψήφιση του νόμου και μετά η ενεργοποίηση της κάρτας θα γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και την προαιρετική δήλωση του ΑΦΜ.

Οι ανήλικοι δεν θα μπορούν να έχουν καρτοκινητό παρά μόνο αν ένας από τους γονείς τους δηλώσει τα στοιχεία του και «χρεωθεί» στον ίδιο, ενώ αδύνατο θα είναι στο εξής να διαθέτουν καρτοκινητό οι μετανάστες οι οποίοι δεν θα έχουν άδεια παραμονής, αφού θα πρέπει να την επιδεικνύουν μαζί με το διαβατήριό τους για την ενεργοποίηση.

Αγνωστο επίσης παραμένει αν και οι αλλοδαποί τουρίστες θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία τους με την είσοδό τους στη χώρα προκειμένου να έχουν κάλυψη δικτύου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όλοι οι κάτοχοι καρτοκινητών θα πρέπει να ταυτοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2010 ύστερα από ενημέρωσή τους από τις εταιρείες, ενώ για όσα κινητά δεν δηλωθούν στοιχεία, οι συνδέσεις θα διακοπούν έναν μήνα μετά, στις 31 Ιουλίου 2010.

Αγορά κάρτας SIM
H αγορά κάρτας SIM δεν θα γίνεται πλέον από τα περίπτερα, αλλά από τα καταστήματα των εταιρειών, ενώ από τα υπόλοιπα σημεία πώλησης οι κάτοχοι θα μπορούν να ανανεώνουν απλώς τον χρόνο ομιλίας τους από 5 ως 20 ευρώ.

Ταυτόχρονα οι κάτοχοι θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στις εταιρείες οποιαδήποτε μεταβολή αφορά στα καρτοκινητά τους, κλοπή, απώλεια, κ.λπ., δεδομένου ότι η ανανέωση του χρόνου ομιλίας θα συνδέεται με τον κωδικό της κάρτας του κινητού (IMSI) και τον κωδικό της συσκευής (ΙΜΕΙ).

Το νομοσχέδιο ορίζει ως υπεύθυνη γα την τήρηση της βάσης δεδομένων των στοιχείων κατόχων κινητών τηλεφώνων την ΕΕΤΤ, η οποία θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στις εταιρίες που δεν τηρούν ακριβή αρχεία.

Οι πάροχοι θα είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν τα στοιχεία έως και έναν χρόνο μετά την απενεργοποίηση ενός αριθμού.

Πηγή: Εθνος

Vivartia: Ξεκίνησε και ο πόλεμος τιμών στα γιαούρτια

Σε νέα «ηχηρή» κίνηση στην αγορά των γαλακτοκομικών μετά τη μείωση της τιμής στο φρέσκο γάλα στο 1 ευρώ, προχώρησε η Vivartia, διαθέτοντας από τις 15 Ιουνίου τα γιαούρτια Complet και Natural σε νέες συσκευασίες των 150 γρ. στην τιμή των 0,50 ευρώ ανά τεμάχιο.

Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, τα εν λόγω προϊόντα θα προσφέρονται σε δυάδες, ενώ δεν τίθεται θέμα κατάργησης της συσκευασίας των 200 γρ. που θα συνεχίσει να κυκλοφορεί.

Η παραπάνω εξέλιξη, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, αναμένεται να .........

οξύνει ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό στον κλάδο, «εξαναγκάζοντας» ουσιαστικά τους υπόλοιπους παίκτες να ακολουθήσουν με ανάλογες πρωτοβουλίες.

Ηδη, η Danone Ελλάς από την προηγούμενη εβδομάδα διαθέτει το επιδόρπιο γιαουρτιού Activia Κάθε Στιγμή προς 0,50 ευρώ το τεμάχιο (1,99 ευρώ η συσκευασία των 4 τεμαχίων) ενώ ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Benoit de?Levarane μιλώντας στην «Η» σημείωσε πως προτεραιότητα της διοίκησης, στην παρούσα φάση, είναι να κρατήσει τις τιμές των προϊόντων της σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα.

Εταιρείες
Πληροφορίες θέλουν τις υπόλοιπες εταιρείες, να αναμένουν την ανταπόκριση που θα τύχει η κίνηση της Vivartia από το ευρύ καταναλωτικό κοινό, προκειμένου να ετοιμάσουν την απάντησή τους. Και τούτο διότι, στο σύνολο τους (ΦΑΓΕ, Friesland Hellas, ΜΕΒΓΑΛ) έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα ασταμάτητο μπαράζ προσφορών στο γιαούρτι (προσφορές 2+1 δώρο) -θυσιάζοντας ακόμη και μέρος της κερδοφορίας τους- και περιμένουν τα αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και μεριδίου αγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία της IRI Hellas, στην κατηγορία του γιαουρτιού στα σούπερ μάρκετ, η ΦΑΓΕ βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 32,6%, ακολουθούν η Vivartia με 16,7%, η Friesland Hellas με 7,8%, η ΜΕΒΓΑΛ με 7,2%, η Danone Hellas με 6,1%, ενώ τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας -τα οποία εκτιμάται ότι θα πληγούν περισσότερο- με 4,9% (δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις σε Aldi και Lidl).

Την ίδια ώρα, η Vivartia ανοίγει νέο μέτωπο στον πόλεμο τιμών στην κατηγορία του φρέσκου χυμού διαθέτοντας τη συσκευασία των 750 ml προς 2,5 ευρώ. Εκτιμάται πως σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες του χώρου.

Πηγή: Ημερησία

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό που μου αρέσει στον Ανδρέα Βγενόπουλο είναι ότι αναπάσα στιγμή μπορεί να τους χορέψει στο ταψί όλους τους επιχειρηματίες.
Βαράει το "ντέφι" και οι άλλες εταιρίες παθαίνουν ίλιγγο. Ακούνε όμιλο Βγενόπουλου και παθαίνουν έμφραγμα.
Ετσι μπράβο. Και πολυ μας αρέσει. Μέχρι και οι άλλες εταιρίες να ρίξουν τις τιμές πιο κάτω από την Vivartia να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ Μποϋκοτάζ στις άλλες εταιρίες.
Να τους χορέψουμε κι εμείς λίγο στο ταψί.


Ακόμη τέσσερα κρούσματα νέας γρίπης εντοπίστηκαν στη χώρα

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 12 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ!!!!

Τέσσερα νέα κρούσματα της νέας γρίπης εντοπίστηκαν στη χώρα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας. Τα νέα περιστατικά αφορούν τουρίστες που ήρθαν από τις ΗΠΑ και ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 12.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, πρόκειται για μια 33 χρονη Ιταλίδα, η οποία ήρθε από το Κάνσας, μια 18χρονη Αμερικανίδα, επίσης από το Κάνσας, έναν 46χρονο Αμερικανό επίσης από το Κάνσας και μια 15χρονη Αμερικανίδα από την Ουάσιγκτον.

Μετά και τα νέα κρούσματα που αφορούν τουρίστες, καθώς και την κήρυξη πανδημίας από τον ΠΟΥ, στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται .....

έκτακτη σύσκεψη.

Την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί το όγδοο περιστατικό σε μια 37χρονη Καναδή.

Ο ΠΟΥ ανακήρυξε την Πέμπτη πανδημία, την πρώτη του 21ου αιώνα, και ανακοίνωσε αύξηση του συναγερμού στο επίπεδο 6.

Πηγή: in.gr

Microsoft: Χωρίς το Explorer το νέο Windows 7

Χωρίς το Explorer θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft Windows 7, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας.

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα πρέπει να εγκαταστήσουν μόνοι τους, εάν το επιθυμούν, το πρόγραμμα Explorer, κάτι που, όπως ελπίζει η εταιρεία, θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ερευνά εάν ο συνδυασμός των δύο προγραμμάτων - του λειτουργικού συστήματος και του Explorer - συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το λειτουργικό σύστημα Windows 7, που θα ........

αντικαταστήσει το αμφιλεγόμενο Vista, θα είναι διαθέσιμο στις 22 Οκτωβρίου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Υπουργείο Υγείας: Ηδη εφαρμόζονται μέτρα της «φάσης 6»

Καθυσηχαστικός σε ό,τι αφορά τα κρούσματα νέας γρίπης στη χώρα μας, ήταν χθες ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, παρά την αναβίβαση του επιπέδου συναγερμού στο 6, που είναι το ανώτατο επίπεδο της εξάβαθμης κλίμακας και υποδηλώνει πανδημία γρίπης.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σημειώνεται πως ήδη το υπουργείο εφαρμόζει μέτρα φάσης 6.

Αναφερόμενος στο έβδομο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε προχθές το βράδυ, τόνισε ότι όλα τα περιστατικά αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, όπου υπάρχει εκτεταμένη διάδοση της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Τόνισε όμως ότι τα πρώτα 5 κρούσματα έχουν ήδη πάρει εξιτήριο και οι άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα, όλα τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ........

στη χώρα μας, έχουν πάρει τις κατάλληλες οδηγίες και την απαραίτητη χημειοπροφύλαξη με αντι-ιικό φάρμακο.

Ο υπουργός σημείωσε πως για την προετοιμασία της χώρας, είναι στο τελευταίο στάδιο οι διαβουλεύσεις για την προμήθεια του νέου εμβολίου, όταν αυτό θα είναι έτοιμο, στα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου.

Πλέγμα μέτρων για την πανδημία

Δέσμη μέτρων προς όλες τις χώρες με σκοπό την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού Η1Ν1 εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λίγο μετά από την ανακοίνωση του για αύξηση στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού του για πανδημία για την γρίπη Α.

Στόχος των μέτρων είναι να μειωθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στον πληθυσμό, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα κράτη είναι ελεύθερα να τα εφαρμόσουν όπως επιθυμούν, με όποιο τρόπο θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος.

Την ίδια ώρα, προειδοποίηση προς τις χώρες που έχουν πληγεί από τη νέα γρίπη να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να είναι προετοιμασμένες για ένα δεύτερο κύμα έξαρσης των μολύνσεων λόγω του ότι ο ιός είναι απρόβλεπτος, απέστειλε η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Χαν.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα μέτρα, στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη νέα γρίπη Α, οι κυβερνήσεις πρέπει να χειρίζονται την κατάσταση υπό το νομικό καθεστώς, που θεωρούν κατάλληλο, όπως π.χ. να κηρύξουν την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, όλες οι χώρες οφείλουν να ενημερώνουν τον Οργανισμό για την εξέλιξη της .........

πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης και της γεωγραφικής εξέλιξης του καθώς και για τυχόν μεταλλάξεις του ιού ή σημάδια αντιστάσεις του ιού στα φάρμακα.

Σε ατομικό επίπεδο, ο ΠΟΥ συνιστά στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να παραμένουν στο σπίτι τους και να μην έρχονται σε επαφή με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι αρχές πρέπει να εκδώσουν οδηγίες υγειονομικού περιεχομένου προς τους συγγενείς των ατόμων που βρίσκονται στην απομόνωση.

Τα μέτρα απομόνωσης πρέπει να ακολουθούν το κλείσιμο των σχολείων και η προσαρμογή των ωρών εργασίας ώστε οι άνθρωποι να μην συνωστίζονται.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι χώρες πρέπει να αποθαρρύνουν τις μετακινήσεις και τον συνωστισμό των ατόμων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς όμως να απαγορεύονται τα ταξίδια ανάμεσα στα κράτη που έχουν πληγεί από τη νέα γρίπη.

«Πρέπει να επαγρυπνούμε απέναντι στις κινήσεις που χαρακτηρίζονται από βιασύνη και διακρίσεις, όπως η απαγόρευση των ταξιδιών ή οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί», δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμη, οι κυβερνήσεις των χωρών οφείλουν να διανέμουν τα απαραίτητα φάρμακα και να συγκεντρώσουν επαρκή εμβόλια.

Τέλος, οι χώρες πρέπει να ενημερώνουν τακτικά τους πολίτες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, τις θεραπείες και τα μέτρα προφύλαξης καθώς και για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Στις χώρες που δεν πλήττονται από τη νέα γρίπη Α, ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών καλεί τις κυβερνήσεις να ολοκληρώσουν τα σχέδια προετοιμασίας τους για μία «επικείμενη πανδημία» και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα προγράμματα για την διανομή των ιατρικών μέσων.

Περίπου 28.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Μάρτιο από τη νέα γρίπη Α σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς εντοπίζονται στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Χιλή καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ζητούν ταχεία παραγωγή εμβολίου
Ταυτόχρονα ο ΠΟΥ ζήτησε από τα φαρμακευτικά εργαστήρια «να ενεργήσουν τάχιστα ώστε να παρασκευάσουν το κατάλληλο εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) μόλις θα τελειώσουν την παραγωγή του εμβολίου κατά της εποχιακής γρίπης».

Έγινε επίσης γνωστό ότι πολλά φαρμακευτικά εργαστήρια έχουν ήδη αρχίσει να ασχολούνται με το εμβόλιο της νέας γρίπης Α και θεωρείται πιθανό να αρχίσει η παραγωγή του εμβολίου αυτού «στα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου», σύμφωνα
με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πάντως ο δεύτερος στην ιεραρχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Κέιτζι Φουκούντα εξέφρασε την άποψη ότι ιός Η1Ν1 που προκαλεί τη νέα γρίπη θα κυκλοφορήσει στον κόσμο για περίπου ένα ή δύο χρόνια εξέφρασε.

«Η απάντηση μας πρέπει να διαθέτει ευελιξία και να παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Φουκούντα, ο οποίος πρόσθεσε ότι αν θέλουμε να κατευνάσουμε την κατάσταση «πρέπει να ενημερώνουμε τις χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όγδοο κρούσμα της γρίπης στη χώρα μας

Το όγδοο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μια 37χρονη, Καναδή υπήκοο, η οποία επέστρεψε από τον Καναδά.

Οπως αναφέρεται, η ασθενής τελεί υπό ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


Νέες διευκρινίσεις εν όψει της απαγόρευσης του καπνίσματος

Περισσότερες διευκρινίσεις για το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος έδωσε ο υπουργός Υγείας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου προβλέπεται πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, ενώ δεν θα προβλέπεται καπνιστήριο.

Στο νόμο υπάρχει διάταξη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάτω των 70 τ.μ. τα οποία οι ιδιοκτήτες θα επιλέγουν αν θα είναι καπνιστών ή μη καπνιστών.

Για τα καταστήματα άνω των 70 τ.μ., το 30% του συνολικού εμβαδού θα προορίζεται για .........

τους καπνιστές, εφόσον οι ιδιοκτήτες τοποθετήσουν διαχωριστικό μέχρι την οροφή, ειδικά φίλτρα εξαερισμού και χωριστή είσοδο.

Για τα καταστήματα άνω των 300 τ.μ. ο χώρος για τους καπνιστές μπορεί να καταλαμβάνει έως και το 40% του συνολικού χώρου.

Όλα τα καταστήματα που θέλουν να διαθέσουν χώρο καπνιζόντων θα πρέπει να προμηθευτούν το δωρεάν ειδικό σήμα και άδεια από το Δήμο. Εφόσον δεν το πράξουν, αυτομάτως θα θεωρούνται καταστήματα μη καπνιστών.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα μετατροπής καταστήματος από καπνιστών σε μη καπνιστών ή το αντίστροφο και αργότερα.

Στους ειδικούς χώρους θα απαγορεύεται η είσοδος σε νέους ηλικίας έως και 18 ετών.

Στα καταστήματα εστίασης, οι παραβάσεις δεν επιφέρουν κυρώσεις σε βάρος των καταστημάτων και των υπεύθυνων λειτουργίας τους, εφόσον δεν υπεδείχθη η παράβαση από πελάτη, επισκέπτη ή εργαζόμενο στο κατάστημα ή εφ' όσον υπεδείχθη ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος μερίμνησε για την αντιμετώπισή της απομακρύνοντας τον παραβάτη ή λαμβάνοντας τ' αναγκαία για τον σκοπό αυτό μέτρα με παράλληλη ενημέρωση των αρχών.

Στο πεδίο εφαρμογής του νόμου δεν εμπίπτει ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος, όπου αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα, ακόμα και αν στο χώρο αυτό υπάρχει στέγαστρο. Σε κάθε περίπτωση, εφ' όσον οι υπεύθυνοι λειτουργίας των καταστημάτων επιλέξουν να μη δημιουργήσουν ειδικούς χώρους ισχύει η ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κάθε σημείο του.

Παράλληλα από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση προϊόντων καπνού καθώς και η διαφήμιση στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σε ειδικό τετραψήφιο αριθμό (ο οποίος θα ανακοινωθεί προσεχώς) οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν πιθανές παραβάσεις του νόμου.

Τα πρόστιμα, όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, θα είναι αυστηρά και θα επιβάλλονται από την αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Ελέγχου του υπουργείου Υγείας.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Εράνη: Δε βιαζόμαστε λέει ο Π. Σταθόπουλος. «ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΛΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ»

«Η Εράνη δεν ασχολείται με προπονητές άλλων ομάδων και πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το φιλικό σωματείο του Τέλου Άγρα» ήταν η έντονη αντίδραση του γενικού αρχηγού της Εράνης Παναγιώτη Σταθόπουλου, στο χθεσινό δημοσίευμα του «Θ» που ανέφερε ότι ...καλοβλέπουν Νίκο Κακαλέτρη στα Φιλιατρά και στο οποίο όμως διευκριζόταν ότι δεν υπάρχει καμία επαφή, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που και ο ίδιος επισημαίνει.

Πάντως η παρατήρηση του νεαρού παράγοντα της Εράνης ότι δεν υπάρχει καμία βιασύνη και το πιθανότερο είναι να μάθουμε το νέο προπονητή μετά από ένα 20ήμερο, θα λέγαμε ότι δίνει όλο το περιθώριο να ξεκαθαρίσουν οι σχέσεις Τέλου Άγρα-Κακαλέτρη, οπότε το όνομα του έμπειρου Καλαματιανού προπονητή να μπει κι επισήμως στη λίστα των υποψηφίων, που ούτως ή άλλως βέβαια περιλαμβάνει ήδη αρκετές περιπτώσεις.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Νίκος Κακαλέτρης δεν ταιριάζει ακριβώς στο προφίλ που .....

σκιαγραφεί ο Παναγιώτης Σταθόπουλος, μεταφέροντας τα εξής:
«Δε βιαζόμαστε. Συζητάμε και θα συζητήσουμε με μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Δε μας ενδιαφέρει να έχει ο νέος προπονητής περγαμηνές. Πάνω απ’ όλα θέλουμε να είναι σοβαρός άνθρωπος και να έχει χρόνο να δουλέψει με προσήλωση στην ομάδα, συναισθανόμενος την ιστορία που έχει η Εράνη».

Περιμένει την ΕΠΟ η Εράνη

Χωρίς να λείπουν οι ...ιδέες και κάποιες πρώτες επαφές με προπονητές-υποψήφιους για τον πάγκο της νέα περιόδου οι άνθρωποι της Εράνης κρατούν στάση αναμονή εν όψει των αποφάσεων της ΕΠΟ για τις αλλαγές σε Δ’-Γ’ Εθνική. Είναι κάτι που σίγουρα «φρενάρει» το σχεδιασμό όλων των ενδιαφερόμενων ομάδων και δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, με σημείο αναφοράς την 13η Ιουνίου και την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα πάντως με τα διάφορα «σενάρια» που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει το πιθανότερο είναι ότι στο επόμενο πρωτάθλημα οι θέσεις υποβιβασμού θα είναι πολλές. Έτσι, ήδη στο μυαλό των Φιλιατρινών ο πήχης έχει ανέβει ψηλά, στοχεύοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι αναγκαστικά για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία, αλλά τουλάχιστον για να μείνει η ομάδα μακριά από την σκληρή πραγματικότητα των τοπικών πρωταθλημάτων...

Ελάτε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας για την ομάδα μας στο Φιλιατρά Forum.
Σχετικό θέμα έχει αναρτηθεί.

Απαντήσεις για την ανοικτή επιστολή των "Τερψιθιωτών" έδωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News o Δήμαρχος Κυπαρισσίας.

Αποκλειστική συνέντευξη στο Φιλιατρά News παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κος Γιώργος Σαμπαζιώτης σχετικά με την ανοικτή επιστολή που του απέστειλαν χθές το μεσημέρι οι «Τερψιθιώτες».

Σε ότι αφορά τους «Τερψιθιώτες» και την ανοικτή επιστολή τους, ο κος Σαμπαζιώτης είπε ξεκαθαρίζοντας ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν ασχολείται με οικισμούς. Δεν μπορεί να προτείνει οριοθέτηση οικισμών. Εχει αρμοδιότητα στο να ορίζει περιοχές για χρήση. Να ορίζει επεκτάσεις σχεδίων πόλεως και όχι οικισμών.

Οι οικισμοί υπάγονται σε μια διαδικασία ενός νόμου του 1985 που αναφέρει ότι με πρωτοβουλία του ΠΕΧΩ του Νομού (δηλαδή της Μεσσηνίας) πρέπει να χωροθετηθούν όλοι οι οικισμοί προ του 1923.
Η Τερψιθέα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αν και έχουν εκδοθεί άδειες από την πολεοδομία Κυπαρισσίας οι οποίες είναι νομότυπες. Το περίγραμμα του οικισμού που έχουν στα χέρια τους οι .........

αρχές δεν είναι θεωρημένο από κάπου.

Υπάρχει μια παλιά απόφαση για την Τερψιθέα χωρίς να υπάρχει διάγραμμα. Έχουν εκδοθεί άδειες οικοδομής και κάποιες από αυτές έχουν χαρακτηριστεί από την πολεοδομία ως νόμιμες βασιζόμενο σε αυτό το πρόχειρο σκαρίφημα της περιοχής.
Αυτό σημαίνει ότι μια αναγκαιότητα από την πολεοδομία από το ΠΕΧΩ της Καλαμάτα είναι να λύσει το θέμα με τον οικισμό της Τρψιθέας.
Βάση της νομοθεσίας πρέπει να γίνει από την πολεοδομία μια ψηφιοποίηση των ιδιοκτησιών που αυτή την στιγμή αποκτούν ενιαίο οικοδομικό ιστό. Δηλαδή τα σπίτια να μην έχουν απόσταση μεγαλύτερη από 40-50 μέτρα μεταξύ τους. Κάνουν αυτοψία στον οικισμό και ξεκινούν την διαδικασία νέας οριοθέτησης. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την Νομαρχία, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, και λύνεται έτσι το θέμα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θέμα Γενικού πολεοδομικού σχεδίου. Έχουν κάνει όμως αυτοψία στον χώρο.
Αυτό θα γίνει και για τους οικισμούς Μεμί, Ροντακίου και Πλεμενιάνων.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να ενοχλούμε τις υπηρεσίες ώστε να γίνει κάτι παραπάνω.

Η Τερψιθέα κατά πολύ μεγάλο ποσοστό είναι αγροτική περιοχή υψηλής παραγωγικότητας.
Παλιά η περιοχή ήταν περιοχή αγροτικής ανάπτυξης. Το 2006 με νόμο αποχαρακτηρίστηκαν περιοχές υψηλής Γεωργικής ανάπτυξης όσες περιοχές βρίσκονται 500 μέτρα από Εθνικούς οδικούς άξονες.
Αυτόματα η Τερψιθέα αποχαρακτηρίστηκε από ζώνη υψηλής αγροτικής ανάπτυξης. Είχαμε και προβλήματα με παραγωγούς που έλεγαν τι θα γίνει τώρα που αποχαρακτηριστήκαμε.

Για την παραλία του Βλάχου είπε ότι επειδή δεν είναι πλέον ζώνη υψηλής γεωργικής ανάπτυξης μπορεί πλέον κάποιος ιδιώτης να εγκαταστήσει εκεί και μια επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης.
Εμείς σαν Δήμος την παραλία του βλάχου την φροντίζουμε. Εξυπηρετεί την Τερψιθέα, την Σπηλιά την άλλη είσοδο απέναντι από τον κόμβο της Φαρακλάδας, Κάθε χρόνο την καθαρίζουμε την φροντίζουμε όσο μπορούμε.
Πάντως τις παραλίες προτιθέμεθα να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Και με σωστή πρόσβαση και με καθαρισμό – φροντίδα όλο τον χρόνο.
Οι ασφαλτοστρώσεις πρέπει αν γίνουν και το έχουμε στο μυαλό μας να το κάνουμε.

Για τον βιολογικό καθαρισμό το σχέδιο παράδοσης είναι μέχρι το χειμώνα. Και μάλιστα τους πρώτους 12 μήνες θα λειτουργεί με ευθύνη της εταιρίας που το κατασκεύασε. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί από την λειτουργία του θα μεταφερθεί η τεχνογνωσία στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο βιολογικός καθαρισμός με τις προδιαγραφές που έχει παράγει καθαρό νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λάτρα σπιτιού, ντους κλπ κλπ.
Αυτό θα μπορεί αν γίνει αν η επεξεργασία του νερού γίνει τριτοβάθμια. Στον δικό μας βιολογικό προβλέπετε η επέκταση τους σε τριτοβάθμια επεξεργασία.
Το νερό που θα παράγεται με ένα δίκτυο άρδευσης θα πηγαίνει να αρδεύει τις καλλιέργειες της περιοχής.
Προτεραιότητα στην άρδευση της περιοχής δεν είναι στην Τερψιθέα, αλλά στην περιοχή της Γιαννίτσαινας. Και νομίζω ότι είναι ένα ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι δέχτηκαν τον βιολογικό εκεί.
Εφόσον προκύψει δυνατότητα άρδευσης της περιοχής της Τερψιθέας, γιατί όχι να μην μπει μέσα.

Ακούστε τι είπε ο Κος Σαμπαζιώτης για το θέμα.Για το σημείο στην ανοικτή επιστολή που λεει:
(Μήπως έχουν τελικά δίκιο τα Φιλιατρά, τα οποία ισχυρίζονται ότι η Τερψιθέα καλό θα ήταν να ενταχθεί στο Δήμο τους για να απολαμβάνει και τα νερά, από το μελλοντικό Φράγμα;) ο Κος Σαμπαζιώτης είπε ότι είναι ένα έργο το οποίο αφορά όλη την περιοχή. Δεν γίνεται μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση των Φιλιατρών. Δεν θα είχε νόημα ένα τέτοιο έργο.

Ερωτώμενος από εμάς προς τι τότε η «σπόντα» αυτή ο κος Σαμπαζιώτης είπε ότι δεν ξέρει ποια είναι η σκέψη των συντακτών της επιστολής. Μας φάνηκε ενοχλημένος (τουλάχιστον αυτή την εικόνα μας έδωσε) αντικρούοντας την φράση των συντακτών της επιστολής για πιθανή ένταξη της Τερψιθέας στα Φιλιατρά με το επιχείρημα για τον Αγρίλη, λέγοντας ότι παλιότερα πολλοί Αγριλιώτες ζητούσαν την ένταξη του Αγρίλη στην Κυπαρισσία λόγω του ότι κάθε χρόνο ένα μέρος της Φροντίδας του Αγρίλη γινόταν από την Κυπαρισσία και μάλιστα άμεσα. Ζητούσαν κάτι σήμερα και την άλλη μέρα γινόταν είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό δεν έμπαινε σε μια διαδικασία αντέγκλησης με τον γειτονικό Δήμο Φιλιατρών ο οποίος είναι ένας αδερφικός Δήμος ο οποίος συνεργάζεται με τον Δήμο Κυπαρισσίας.
Αν μπαίνουμε σε λογικές που ίσχυαν παλιότερα ότι έχουμε μεταξύ μας αντιπαλότητα, εγώ δεν θα μπω και δεν θα συντηρήσω αυτές τις λογικές.


Για τον Δρόμο Φιλιατρά – Κυπαρισσία είπε ότι ο δρόμος αυτός κακώς παρελήφθη το 1998. Έγινε με το 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης. Εδώ κάναμε παρέμβαση λέγοντας ότι Δεν έχει γίνει επίσημο πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης του Δρόμου γιατί είναι ανολοκλήρωτος. Εκκρεμεί να πέσει ένας ακόμα ασφαλτοτάπητας.
Ο Κος Σαμπαζιώτης μας είπε ότι δεν ξέρει αν έχει γίνει το επίσημο ή το τελειωτικό πρωτόκολλο παραλαβής. Μας είπε ότι είχαν κάνει παρέμβαση στην περιφέρεια ρωτώντας για τους λόγους που ο δρόμος αυτός είναι σε αυτήν ην κατάσταση και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν απαντήσει ότι προτίμησαν να κάνουν διαπλάτυνση του δρόμου και ο δεύτερος ασφαλτοτάπητας θα γίνει με άλλη εργολαβία. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε κάνει παρεμβάσεις με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλα μέχρι σήμερα(!!!!!!!!!) απάντηση δεν έχουμε πάρει.
Τους εφιστούμε την προσοχή ότι ο δρόμος αυτός πρέπει να τακτοποιηθεί διότι ο δρόμος αυτός έχει καταγεγραμμένα πολλά ατυχήματα αρκετά από αυτά θανατηφόρα.
Από τα αρχεία της Τροχαίας έχουν καταγραφεί όλα τα τροχαία ατυχήματα από το βιβλίο ατυχημάτων της τροχαίας,
Εχουν τα στοιχεία στα χέρια τους που δείχνουν ότι ο δρόμος αυτός εχει πολύ βεβαρυμένο ιστορικό.
Απ΄ότι είπε ό Νομάρχης από τα πρώτα έγα του ΕΣΠΑ θα είναι η ολοκλήρωση αυτού του δρόμου με τον νέο τάπητα.
Θα γίνει ο τάπητας, ο φωτισμός και η απορροή των όμβριων που δεν υπάρχει.


Ρωτήθηκε ο Κος Σαμπαζιώτης για τον κόμβο της Φαρακλάδας που δημιουργείται. Επεσημάναμε την επικινδυνότητα του σημείου με τον τρόπο που κατασκευάζεται και εκφράσαμε τους φόβους μας ότι θα υπάρξουν θύματα σε αυτό το σημείο.
Ο Κος Σαμπαζιώτης μας είπε ότι ο κόμβος είχε σχεδιαστεί λάθος και με την επέμβαση μας εκείνη την στιγμή τροποποιήθηκε.
Είχαν βρει ένα γεφυράκι το οποίο ειχε κατασκευαστεί για να περνάνε τα λάστιχα των αρδεύσεων.
Θεωρήσανε ότι το γεφυράκι ήταν γεφυράκι που απορρέει νερά μεγάλης ποσότητας και είχαν σχεδιάσει να φτιάξουν ένα τεράστιο γεφύρι για να περάσουν τα νερά. Αλλα να πάνε που? Δεν υπήρχε αποδέκτης.
Παραμένει όμως το πρόβλημα των ομβρίων γιατί όταν κατασκευάστηκε ο δρόμος δεν υπήρχε μελέτη για τα όμβρια. Ή όπου είχε είχε αποσπασματικά.
Επιμείναμε και ρωτήσαμε τον κο Σαμαπζιώτη αν ήταν προτιμότερο να γίνει η παρέμβαση αυτή αλλά ΜΟΝΟ με διαγράμμιση και να αποφευχθεί η λύση αυτή για να μην προκληθούν ατυχήματα.
Ο Κος Σαμπαζιώτης είπε ότι οι μπάρες που θα τοποθετηθούν θα «σβήνουν» στον δρόμο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News

Γρίπη των χοίρων: Εβδομο κρούσμα στην Ελλάδα

Νέο περιστατικό της νέας γρίπης (Η1Ν1) -το έβδομο στη χώρα- εντοπίστηκε στην Ελλάδα την Τετάρτη. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 28 ετών, η οποία επέστρεψε από τη Βοστόνη.

Η ασθενής τελεί κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλος ο τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι .......

εντοπίστηκε και νέο κρούσμα της γρίπης σε 24χρονο άνδρα, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από το Λονδίνο.΄

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κήρυξη πανδημίας του ιού της νέας γρίπης.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Τελειώνουν στις 19 Ιουνίου οι Eνεργοποιήσεις δικαιωμάτων.

Τούτη και η επόμενη εβδομάδα απομένουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποιήσεων των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Η σχετική προθεσμία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η ΕΑΣ Μεσσηνίας, λήγει την Παρασκευή 19 Ιουνίου. Όπως ανέφερε στο «Θ» ο διευθυντής Επιδοτήσεων της Ένωσης Κώστας Πέτροβας, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου είχαν κάνει ενεργοποίηση περίπου 36.500 παραγωγοί ή ποσοστό γύρω στο 62%.

Ο κ. Πέτροβας σημείωσε πως έχει ληφθεί μέριμνα από πλευράς Ένωσης ώστε όποιος προσέλθει μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία να μην είναι εκπρόθεσμος.
Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δημήτρης Ραπτέας είχε για το ζήτημα συνάντηση με τους διευθυντές των υποκαταστημάτων.
Η πορεία των ενεργοποιήσεων παρουσιάζεται μεικτή, καθώς σε ορισμένα υποκαταστήματα ......

αυτές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί (π.χ. στην Πύλο απομένει ένα 5%-6% των παραγωγών που δεν έχει προσέλθει), ενώ σε άλλες περιοχές παρατηρείται υστέρηση.

Η Ένωση αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία ατομικών ειδοποιήσεων με τηλεφωνήματα. Πρόκειται για μέθοδο που έχει αποδώσει πολύ τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μη χαθούν πόροι για τη Μεσσηνία και τους παραγωγούς.
Τέλος, ξεκινά η διαδικασία επιστροφής χρημάτων σε όσους επαγγελματίες αγρότες πλήρωσαν αλλά περιλαμβάνονται στους καταλόγους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στους κατ’ επάγγελμα και τους συνταξιούχους, που δεν πληρώνουν.

Πηγή: Θάρρος

ΕΕ: Ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιόλαδου και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα εφαρμοστεί ο μηχανισμός επιδότησης προς τους παραγωγούς ελαιόλαδου, οι οποίοι πλήττονται από την πτώση των τιμών του ελαιόλαδου, που επηρεάζει κυρίως τις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Πρόκειται για ενισχύσεις που αφορούν την ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιόλαδου και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Η Επιτροπή από τις 25 Μαΐου, είχε ανακοινώσει ότι η ΕΕ προτίθεται να ενισχύσει τους παραγωγούς οι οποίοι αναγκάζονται να αποθηκεύσουν ορισμένες ποσότητες ελαιόλαδου, είτε επειδή η ζήτηση της .........

αγοράς είναι ανεπαρκής, είτε επειδή οι ίδιοι οι παραγωγοί προτιμούν να πουλήσουν το λάδι τους αργότερα σε τιμές, πιθανόν, καλύτερες από τις σημερινές.

Η επιδότηση που μπορούν να λάβουν οι παραγωγοί, μέσω διαγωνισμού, θα αφορά την αποθεματοποίηση έως και 110.000 τόνων παρθένου ή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και για περίοδο 180 ημερών.

«Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά ελαιόλαδου, ενώ δεν αποκλείονται νέες ενισχύσεις αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί», ανέφερε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτρόπου Γεωργίας Φίσερ Μπόελ.

Από την αρχή της εμπορικής περιόδου 2008/2009, οι τιμές του ελαιόλαδου παρουσιάζουν συνεχή πτώση στην ΕΕ. Σε πολλές από τις πλέον αντιπροσωπευτικές αγορές, το επίπεδο των τιμών ελαιόλαδου παρέμεινε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων κάτω από τα επίπεδα που προβλέπουν την ανάγκη ενίσχυσης για την ιδιωτική αποθεματοποίηση (1.779 ευρώ ανά τόνο για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 1.710 ευρώ ανά τόνο για το παρθένο ελαιόλαδο).

Πηγή: Αγρότυπος

Προσοχή μεγάλη όταν είστε στο ATM. Τα μάτια σας δεκατέσσερα. Νέα μορφή απάτης.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη της ενημερώνουν το κοινό ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται νέα μορφή απάτης μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών.

Συγκεκριμένα υπάρχουν καταγγελίες πελατών με περιστατικά κατά τα οποία, τη στιγμή που ο κάτοχος της κάρτας πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ, ομάδα δραστών αφού προηγουμένως έχει δει τον μυστικό αριθμό (pin) της κάρτας κατά την πληκτρολόγησή του από τον κάτοχο, του αποσπά την προσοχή ρίχνοντας κάτω ένα χαρτονόμισμα.

Στη συνέχεια ένας εκ των δραστών πείθει τον πελάτη να απομακρυνθεί στιγμιαία από το ΑΤΜ προκειμένου να πάρει το χαρτονόμισμα που δήθεν του έπεσε, ενώ την ίδια στιγμή άλλος δράστης, συνεργός του πρώτου, αφαιρεί την κάρτα από το ΑΤΜ.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων και προκειμένου να μην αντιληφθεί εγκαίρως ο πελάτης την κλοπή της κάρτας του, οι δράστες τοποθετούν στην υποδοχή κλεμμένη κάρτα άλλου πελάτη.

Τότε και ενώ ο πελάτης απομακρύνεται ήσυχος από το ΑΤΜ, οι δράστες, την ίδια ..........

σχεδόν στιγμή, πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις έχοντας στα χέρια τους κάρτα και pin.

Η ΕΕΤ συνιστά προς όλους τους κατόχους καρτών τα εξής:

* Βεβαιωθείτε ότι κατά τη διάρκεια της συναλλαγής ο επόμενος πελάτης βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να δει τί πληκτρολογείτε.

* Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας πλησιάζει και να αποσπά με οποιοδήποτε τρόπο την προσοχή σας.

* Ελέγχετε μετά τη συναλλαγή σας αν η κάρτα που παραλαμβάνετε από το ΑΤΜ είναι η δική σας.

* Δηλώστε αμέσως το περιστατικό στην τράπεζα στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στην οθόνη του ΑΤΜ.

Πηγή: Ενωση Ελληνικών Τραπεζών

"Με έγραψε ο γυναικολόγος του ΙΚΑ Καλαμάτας επειδή έχει ιατρείο"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ TROKTIKO

"Είχε η κοπέλα μου ραντεβού σήμερα με τον γυναικολόγο στο Ι.Κ.Α Καλαμάτας.

Tο ραντεβού ήταν για τις 3 και 20.
Το ωράριο του γιατρού ήταν μέχρι τις 3 και 30, άρα λογικά ήταν η τελευταία που θα την εξέταζε ο γιατρός.
Πήγε στο Ι.Κ.Α από τις 3 και 10 και περίμενε αλλά δεν ήταν εκεί ο γιατρός.

Ρώτησε στην γραμματεία και της είπαν ότι θα έρθει. Mέχρι τις 4 ....

που έφυγε αγανακτισμένη δεν είχε έρθει κανείς βέβαια.
Ο γιατρός αυτός (όπως όλοι) έχει και εξωτερικό ιατρείο.
Μήπως σε αυτό το γεγονός οφείλεται και μη έλευσή του στο Ι.Κ.Α.; Eλεος πια..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εκλογές έχουν αύριο οι Δάσκαλοι της Μεσσηνίας

Ψηφίζουν αύριο Πέμπτη 11 Ιουνίου οι Δάσκαλοι της Μεσσηνίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακόύ Συμβουλίου στην Καλαμάτα.

Την ψήφο των δοασκάλων διεκδικούν 4 παρατάξεις οι οποίες είναι:
ΔΑΚΕ
ΠΑΣΚ
Αυτόνομη παρέμβαση
Ταξική ενότητα εκαπαιδευτικών


OTE: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟ "1305" ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Τη δυνατότητα εξόφλησης του τηλεφωνικού τους λογαριασμού με ένα απλό τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο «1305» έχουν τώρα οι πελάτες του ΟΤΕ.

Χωρίς χάσιμο χρόνου, με ένα τηλεφώνημα στο «1305», εύκολα & απλά, οι πελάτες μπορούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό τους ΟΤΕ με οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα VISA ή MASTERCARD.

Ακόμα και στις διακοπές, καλώντας το «1305», από οποιοδήποτε σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ ή κινητό COSMOTE, οι πελάτες μπορούν να ενημερώνονται για το υπόλοιπό τους και να εξοφλούν το λογαριασμό της τηλεφωνικής σύνδεσης που ..........

επιθυμούν, ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης του.
Το «1305» λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 21:00 και η κλήση από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ είναι δωρεάν.

Με το «1305», ο ΟΤΕ προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευκολία για την εξόφληση λογαριασμών. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ παρουσίασε πρόσφατα την υπηρεσία My e-Bill, έναν εναλλακτικό και σύγχρονο τρόπο εξόφλησης των λογαριασμών on-line, μέσω του www.oteshop.gr. Ταυτόχρονα, οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών τους με Εγγυημένη Πάγια Εντολή, μέσω Internet Banking, Phone Banking, σε ATM ή στο δίκτυο καταστημάτων ΟΤΕ, COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Με τον πελάτη πάντα στο επίκεντρο, o OTE συνεχίζει να εμπλουτίζει το εύρος των υπηρεσιών του και να βελτιώνει διαρκώς την εξυπηρέτηση των πελατών του, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες & λύσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη.

Στις 22 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το σχολικό έτος 2009-2010. Στις 53 συνολικά Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα, θα εισαχθούν 8.298 μαθητές και μαθήτριες για εκπαίδευση σε 32 ειδικότητες.

Οι ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, προσφέρουν στους σπουδαστές μαθητεία ταυτόχρονα με, εργασία με αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη από το 160 έτος της ηλικίας τους, πρακτική άσκηση στο χώρο δουλειάς και Πτυχίο Ειδικότητας που κατοχυρώνει επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου ΙΙΙ.
Δηλαδή συνδυασμό κατάρτισης και προϋπηρεσίας πάνω στο αντικείμενο δουλειάς.
Ταυτόχρονα οι σπουδαστές λαμβάνουν δωρεάν βιβλία και βοηθήματα, επίδομα στέγασης και......

σίτισης, για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους, καθώς και αναβολή στράτευσης.

Το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών των ΕΠΑΣ, περιλαμβάνει 32 ειδικότητες υψηλής ζήτησης, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους των ΕΠΑΣ άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς προετοιμάζουν τους νέους για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Αίτηση για εγγραφή στις ΕΠΑΣ μπορούν να υποβάλουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί τα έτη 1986 έως και 1993 και οι οποίοι κατέχουν ενδεικτικό, τουλάχιστον Α' Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου.

Η επιλογή των μαθητών που θα γίνουν δεκτοί για εγγραφή στις ΕΠΑΣ, θα γίνει με το βαθμό του τίτλου σπουδών, που υποβάλουν (απολυτηρίου Α Τάξης ή άλλου), καθώς και με κοινωνικά κριτήρια. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009, στις Γραμματείες των ΕΠΑΣ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Πηγή: Επικαιρότητα

Μέχρι τις 7/8 η κατάργηση του τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτων (Ολη η εγκύκλιος)

Μέχρι 7 Αυγούστου 2009 και όχι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 θα ισχύει η κατάργηση του τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών.

Η κατάργηση ισχύει για τις άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, οι οποίες εκδίδονται από την 7 Απριλίου 2009 και μετά.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών διευκρινίζονται τα εξής:

Με το υπ' αριθμ. 22291/14.4.2009 έγγραφό μας σας είχαμε γνωστοποιήσει, μέσω των Περιφερειακών Διοικήσεων της Χώρας, ρυθμίσεις που είχαν συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση Οδηγιών 2006/98/ΕΚ, 2008/8/ΕΚ και 2007/74/ΕΚ, διατάξεων των Οδηγιών 2006/112/ΕΚ και 2006/69/ΕΚ, διατάξεις φορολογίας εισοδήματος, κεφαλαίου, ΦΠΑ και λοιπών φορολογιών και λοιπές ........

διατάξεις», περί κατάργησης των τελών «μεταβίβασης αυτοκινήτου οχήματος» και «αδείας οχήματος» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως μας είχε ενημερώσει η Διεύθυνση Τελών και Ειδ. Φορολογιών της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με το υπ’ αριθμ. 1038004/327/Τ.&Ε.Φ./9.4.2009 έγγραφό της.

Το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από την Εθνική Αντιπροσωπεία την 7.5.2009 και δημοσιεύθηκε με τον αριθμό 3763/2009 στο ΦΕΚ 80 Α΄.

Επί των διαλαμβανομένων σ’ αυτόν ρυθμίσεων και κατά λόγο αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, περί των τελών μεταβίβασης αυτοκινήτου οχήματος και αδείας οχήματος, τα οποία και αποτελούν έσοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Με την παράγραφο 4 του άρθρου 25 του ανωτέρω νόμου, προβλέπεται η κατάργηση του τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, τα οποία έχουν ταξινομηθεί έως και την 6 Απριλίου 2009 (ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου) και το οποίο επιβάλλεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν.2873/2000 (ΦΕΚ 285 Α΄), όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν, για τη μεταβίβαση από επαχθή αιτία, της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος και μοτοσικλέτας, με αίρεση ή χωρίς αίρεση.

Η κατάργηση ισχύει για μεταβιβάσεις από επαχθή αιτία, της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος και μοτοσικλέτας, οι οποίες πραγματοποιούνται από την επόμενη ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ήτοι από την 7 Απριλίου 2009 και μέχρι την 7.8.2009 και όχι μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009, όπως προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο πριν την ψήφισή του.

Περαιτέρω, με την παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου, προβλέπεται η κατάργηση του τέλους αδείας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, που μεταβιβάζονται και έχουν ταξινομηθεί έως και την 6 Απριλίου 2009 (ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου), το οποίο επιβάλλεται, σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν.2873/2000, όπως ισχύει, για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου οχήματος και μοτοσικλέτας και για την αντικατάσταση ή ανανέωση αυτής.

Η κατάργηση ισχύει για τις άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, οι οποίες εκδίδονται από την επόμενη ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου, ήτοι την 7 Απριλίου 2009 μέχρι την 7.8.2009, και όχι από 6.4.2009 pου προέβλεπε το αρχικό νομοσχέδιο.

Επισημαίνεται ότι, εάν πολίτες έχουν καταβάλλει τα ανωτέρω τέλη και εμπίπτουν στις ως άνω απαλλακτικές διατάξεις, θα πρέπει να τους επιστραφούν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
Η οικεία υπηρεσία Μεταφορών κάθε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, είναι αρμόδια για να εντοπίσει, βάσει των καταστάσεων που τηρεί, όλες τις περιπτώσεις και να ειδοποιήσει τους δικαιούχους πολίτες με ατομική ειδοποίηση, απ’ ευθείας ή μέσω των ΚΕΠ.
Στη συνέχεια απαιτείται μια απλή αίτηση των ενδιαφερομένων, προς την ανωτέρω υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η οποία μπορεί να κατατεθεί και μέσω των ΚΕΠ, με την οποία θα αιτούνται την επιστροφή των χρημάτων (σύμφωνα με το παραστατικό της τράπεζας) και θα αναφέρουν τα στοιχεία της υπόθεσής τους, γνωστοποιώντας και αριθμό τραπεζικού τους λογαριασμού, εάν τέτοιος υπάρχει, προκειμένου να είναι δυνατή τυχόν κατάθεση του ποσού. Υπόδειγμα αίτησης μπορεί να συνταχθεί και να διανεμηθεί από την ως άνω αρμόδια υπηρεσία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, προς διευκόλυνση τόσο των υπαλλήλων της, όσο και των πολιτών. Εννοείται ότι κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί αυτεπάγγελτα να καταθέτει σχετική αίτηση επιστροφής των χρημάτων που κατέβαλε, χωρίς να αναμένει την ατομική ειδοποίηση. Κατόπιν, η υπηρεσία Μεταφορών, κινεί τη συνήθη διαδικασία επιστροφής των χρηματικών ποσών, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. Περαιτέρω, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής έκδοσης εντάλματος για τον κάθε δικαιούχο χωριστά, ή ο ορισμός υπολόγου ή υπολόγων και η έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα αυτών, ο οποίοι θα εξοφλήσουν το σύνολο των δικαιούχων που έχουν αναλάβει.

Πηγή: Ημερησία

Σε 20 μέρες έρχεται ο κεφαλικός φόρος

Τα ραβασάκια για την καταβολή του κεφαλικού φόρου θα λάβουν στην καρδιά του καλοκαιριού περίπου 130.000 φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος Ιουνίου ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα αρχίσει να ταχυδρομεί τα ειδοποιητήρια της έκτακτης εισφοράς στους φορολογούμενους που το 2008 δήλωσαν συνολικό ατομικό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ.

Η έκτακτη εισφορά θα καταβληθεί σε 3 δόσεις και ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος έχει καθοριστεί σε: ..........


* 1.000 ευρώ για ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα από 60.001 έως 80.000 ευρώ,

* 2.000 ευρώ για εισόδημα από 80.001 έως 100.000 ευρώ,

* 3.000 ευρώ για εισόδημα από 100.001 έως 150.000 ευρώ,

* 5.000 ευρώ για εισόδημα από 150.001 έως 300.000 ευρώ,

* 10.000 ευρώ για εισόδημα από 300.001 έως 500.000 ευρώ,

* 15.000 ευρώ για εισόδημα από 500.001 έως 700.000 ευρώ,

* 20.000 ευρώ για εισόδημα 700.001 έως 900.000 ευρώ και

* 25.000 ευρώ για εισόδημα άνω των 900.001 ευρώ.


Ανοικτη επιστολή στον Δήμαρχο Κυπαρισσίας Γιώργο Σαμπαζιώτη από τους "Τερψιθιώτες"

Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου "Τερψιθιώτες" απέστειλαν σήμερα στον Δήμαρχο Κυπαρισσίας Κο Γιώργο Σαμπαζιώτη με την οποία ζητούν ενημέρωση για θέματα που αφορούν το Δημοτικό τους Διαμέρισμα.

Θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της Τερψιθέας και οι οποίοι ζητούν και απαιτούν -και δικαίως μάλιστα - απαντήσεις.
Θέτουν θέματα για τον Γ.Π.Σ. Κυπαρισσίας και τι ενέργειες έχουν γίνει για να συμπεριληφθεί και η Τερψιθέα στον Γ.Π.Σ.
Θέτουν επι τάπητος το πρόβλημα με τον Δρόμο καρμανιόλα Φιλιατρών Κυπαρισσίας καθώς στην Τερψιθέα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί είναι πολλά.

Να θυμίσουμε ότι το έργο δεν θεωρείται -ακόμα και σήμερα μετά από πολλά χρόνια- ότι έχει παραδωθεί καθώς είναι να πέσει ακόμα ένα στρώμα άσφαλτος.

Ολόκληρη η ανοικτή επιστολή που αποστέλλουν στον Κο Σαμπαζιώτη αναφέρει τα εξής: .....

Ανοιχτή Επιστολή
Προς τον Δήμαρχο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Κυπαρισσίας.


Με αφορμή τη σύνταξη του Νέου Γ.Σ.Π. Κυπαρισσίας αλλά και τα έργα που βλέπουμε να γίνονται σε άλλους οικισμούς του δήμου Κυπαρισσίας , θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τα εξής :

Η Τερψιθέα ως γνωστό είναι ένας παλαιός μη οριοθετημένος οικισμός του Δήμου Κυπαρισσίας η οποία εκτός των άλλων διαθέτει μόνιμους αλλά και εποχικούς κατοίκους.

Διαθέτει ακόμα Εκκλησία, Νεκροταφείο και Σχολείο (αν και τις τελευταίες δεκαετίες αυτό, παραμένει κλειστό ).

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε .

Θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε:

1ον Τι ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να οροθετηθεί και να ενταχτεί ο οικισμός αυτός στο νέο Γ.Σ.Π. Κυπαρισσίας;

2ον Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να επισκευαστεί ο «δρόμος καρμανιόλα» Κυπαρισσίας -Τερψιθέας, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς;

3ον Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τουριστικά τις παραλίες της Τερψιθέας ;
(παραλία Βλάχου κ.α. ).

4ον Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε το παλαιό δημοτικό σχολείο και τους άλλους δημόσιους χώρους της Τερψιθέας;

5ον Πότε -επιτέλους - σκοπεύετε να ασφαλτοστρώσετε τους χωμάτινους δρόμους του οικισμού αυτού;

6ον Τι ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να δημιουργηθεί δίκτυο παροχής νερού για τις καλλιέργειες, που να ενώνει την Τερψιθέα με το βιολογικό καθαρισμό;

(Μήπως έχουν τελικά δίκιο τα Φιλιατρά, τα οποία ισχυρίζονται ότι η Τερψιθέα καλό θα ήταν να ενταχτεί στο Δήμο τους για να απολαμβάνει και τα νερά, από το μελλοντικό Φράγμα;)

Παρακαλούμε την Δημοσίευση του εν λόγω κειμένου και ευελπιστούμε σύντομα σε μία απάντηση.

«Οι Τερψιθιώτες»


Δείτε και ακούστε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Φιλιατρά Νews ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κος Γιώργος Σαμπαζιώτης