Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

TRIPLE CROWN για τον Παναθηναϊκό. Πρωτάθλημα και Κύπελο και Ευρωπάϊκό

Ο Παναθηναϊκός ρεζίλεψε για μία ακόμα φορά την ομάδα των Αγγελοπουλέων και του δήθεν δράκου της Μουζούστας Παναγιώη Γιαννάκη.
Ο Αιώνιος πελάτης του Παναθηναϊκού, αν και στην αρχή των Play Off είχε το πλεονέκτημα έδρας ο Τεράστιος Παναθηναϊκός το ανέτρεψε δείχνοντας στον πελάτη του με τον χειρότερο τρόπο ΠΟΙΟΣ είναι το ΑΙΩΝΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ.

Βέβαια του πέταξε ένα ξεροκόματο (να κάνει το 2-1) μέχρι να βγάλει γλώσσα ο πελάτης.
Μετα απο την αυθάδεια του, έφαγε την κατραπακιά από το Αφεντικό του και πήρε το πρωτάθλημα αφήνοντας τους παίκτες του ολυμπιακού μαζί με τις δυο κοπέλες (Την μαύρη χοντρή βουβάλα με το Αντρικό όνομα και την άλλη την τσιρλίντερ) να κλαίνε και να τα βάζουν με την μοίρα τους.

Με την μοίρα του τα έβαλε και Ο Δράκος της Μουζούστας .......

Παναγιώτης Γιαννάκης όπου και αυτός έγινε ο καλύτερος πελάτης του Παναθηναϊκού.

Αναμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός είναι ένας επαγγελματίας πρωταθλητής ενώ οι ψαροκασέλες θα κάθονται πάντα σαν καλές κοτούλες να χάνουν και να υποκλίνονται στο Αιώνιο αφεντικό τους.
Πρωτάθλημα για τις ψαροκασέλες προβλέπεται ένα μόνο και αυτό μετά τα επόμενα 45 χρόνια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ

ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ

ΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΠΕΛΑΤΗ ΜΑΣ.


Και νέο ατύχημα στο αμαρτωλό γεφυράκι του Λαγκουβάρδου. Κε ΔΡΑΚΟ ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ. ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Μάθαμε σήμερα, ότι την Παρασκευή το βράδυ (περίπου στις 12:30) έγινε ένα ατύχημα με υλικές μόνο ζημιές και χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επιβατικό ΙΧ αυτοκίνητο που εκινείτο από Αγία Κυριακή προς Μάραθο, για άγνωστο λόγο ο οδηγός του (μάλλον δεν είναι της γύρω περιοχής) αντιλαμβανόμενος την τελευταία στιγμή την στροφή στο γεφυράκι του Λαγκουβάρδου πάτησε φρένο και εξετράπη της πορείας του προσκρούοντας στα χόρτα και προκαλώντας στο αυτοκίνητο του μικρές υλικές ζημιές.

Όπως μάθαμε ο οδηγός του δεν ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας καθώς η ζημιά που έγινε δεν ήταν μεγάλη. Χτυπήθηκε λίγο ο προφυλακτήρας.

Πάντως στο προσκήνιο επανέρχεται για μία ακόμα .......

φορά το επικίνδυνο αυτό σημείο όπου έχουν γίνει ουκ ολίγα ατυχήματα, από τα οποία πολλά ήταν θανατηφόρα.
Πολύ πρόσφατα στις 15 Μαΐου στο ίδιο σημείο (το γνωστό S του θανάτου) ένας ακόμα συνάνθρωπος μας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

ΩΣ ΠΟΤΕ κύριε Νομάρχα θα χάνονται ζωές σε αυτό το σημείο????
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ να διεκδικήσετε χρήματα από το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για να καταργηθεί το επικίνδυνο S που γίνονται πολλά ατυχήματα και να γίνει μια νέα χάραξη??
ΩΣ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΡΑΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ???????
Αυτό το ατύχημα μπορεί να μην ήταν τίποτα αλλά το επόμενο που θα γίνει???? Μήπως θα είναι θανατηφόρο ή με βαριά τραυματισμένους???

Καμαρώστε Κε Δράκο την κατάσταση που υπάρχει.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΘΑΙΟ δεν υπάρχει εκατέρωθεν στο γεφυράκι.
Από τα πολλά ατυχήματα που έχουν γίνει το στηθαίο βρίσκεται μέσα στο ποτάμι.

Καμαρώστε το και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ. Σας αρέσει να ακούτε ότι σκοτώθηκε άνθρωπος στο γεφυράκι του Λαγκούβαρδου???

Σας παραθέτω φωτογραφίες από το σημείο αυτό.

ImageHost.org


ImageHost.org


ImageHost.org


ImageHost.org


ImageHost.org


ImageHost.org


ImageHost.org


ImageHost.org


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

12 θέματα έχουν επιλεγέι για να συζητηθούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών.
Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου και αφορούν αποδοχές χρηματοδοτήσεων, έγκριση εξόδων για τα Εράνεια 2009 και άλλα θέματα.

Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου που λάβαμε, τα θέματα ημερήσιας Διάταξης είναι τα εξής: .....

1. Αποδοχή & κατανομή χρηματοδότησης 69.348,25 € από Κ.Α.Π. για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
2. Αποδοχή & κατανομή χρηματοδότησης 25.200,00 € από ΣΑΤΑ / Πολιτική Προστασία ’09 για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
3. Αποδοχή & κατανομή χρηματοδότησης 88.000,00 € από το ΥΠ.ΕΣ. για το έργο «Διαμόρφωση αύλειου χώρου Α’ Δημ. Σχολείου Φιλιατρών» - καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.
4. Αποδοχή & κατανομή χρηματοδότησης 6.400,00 € από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2009 για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
5. Ανακατανομή υπολοίπων ΣΑΤΑ προηγούμενων ετών.
6. Τροποποίηση πίνακα έργων προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».
7. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής και απολογισμού δαπάνης του έργου «Ανάπλαση πλατείας Δημαρχείου».΄
8. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης ΕΡΑΝΙΩΝ 2009.
9. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης ευρωεκλογών 2009.
10. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 41/2009 απόφασης Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, περί ελέγχου απολογισμού έτους 2008.
11. Aπόδοση λογαριασμού εξόδων ταχυδρομικών τελών και έγκριση νέας δαπάνης.
12. Προτάσεις για καθορισμό τουριστικών περιοχών.

Θα επαναδημοπρατηθεί η παραλία του Στομίου

Στην επαναδημοπράτηση για την ενοικίασει της παραλίας έκτασης 500 τ.μ. στην θέση στόμιο θα προχωρήσει ο Δήμος Φιλιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ο πλειοδότης Κος Πάσχος που εκτίναξε την τιμή προσφοράς από τα 21.100 του Κου Σουρέτη στα 70.000(!!!!) ευρώ δεν παρουσίασε τον εγγυητή του ως όφειλε και έτσι ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με την διαδικασία στην περίπτωση αυτή η δημοπρασία θα επαναληφθεί με τιμή εκκίνησης τα 70.000 ευρώ και αν δεν παρουσιαστεί πλειοδότης, τότε ακυρώνεται η μέχρι τώρα διαδικασία και θα γίνει νέα δημοπρασία ξεκινώντας από την αρχή. Δηλαδή την αρχική τιμή εκκίνησης των 12.000 ευρώ.

Την απόφαση για τον χρόνο διεξαγωγής για την δεύτερη δημοπρασία, θα την λάβει η Δημαρχιακή επιτροπή την Τετάρτη που θα συνεδριάσει γι αυτό το θέμα.
Όμως υπάρχει η δυνατότητα το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο να μειώσει την τιμή μετά ........


από απόφαση που θα πάρει αν το θέμα έρθει στην συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου. Πιθανόν αυτό να γίνει και με προ ημερησίας διάταξης εισήγηση μιας και στα θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό συμβούλιο δεν αναφέρεται παρόμοιο θέμα. όχι όμως ότι δεν μπορεί να τεθεί σε πρό ημερησίας διάταξης.
Όπως και να έχει το θέμα, αυτό θα ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μαφιόζικη είθεση σε περιπτερά στην Καλαμάτα

Μαφιόζικη επίθεση δέχτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ιδιοκτήτρια περιπτέρου στο κέντρο της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα του Σαββάτου δυο άντρες ηλικίας 35 και 42 ετών επέβαιναν σε Ι.Χ. Ο οδηγός του σταμάτησε μπροστά απο το περίπτερο της 25χρονης ιδιοκτήτριας στην οδό Φραντζή και από το παράθυρο του περιπτέρου την πυροβόλησε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί η 25χρονη.
Αμέσως μετα το συμβάν ο δράστης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο όπου ανέμενε ο συνεργός του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία από περιοίκους όπου μετά από κάποια ώρα αναζητήσεων .....

το όχημα εντοπίστηκε στην Αγία Τριάδα και οι δράστες συνελήφθησαν και το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας για απολογία.

¨Ψαλιδι¨ σε εκατοντάδες φοροαπαλλαγές

Το δρόμο για την περικοπή εκατοντάδων φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν σήμερα όλοι οι φορολογούμενοι, ειδικές κατηγορίες εργαζομένων και οι επιχειρήσεις άνοιξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην τελευταία έκθεσή του, την οποία παρέδωσε την περασμένη Δευτέρα στον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου το ΔΝΤ προτείνει μεταξύ άλλων, για να μειωθεί το έλλειμμα σε επίπεδα κάτω του 3%, μείωση των φοροαπαλλαγών οι οποίες αντί να μειώνονται κάθε χρόνο αυξάνονται.

Κατάργηση των «χαριστικών» φοροαπαλλαγών? υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να επανεξετάσει από μηδενική βάση όλες τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις που ισχύουν σήμερα με στόχο την περικοπή ή και την κατάργηση των περισσότερων.

Ούτε 100, ούτε 200 αλλά περίπου 1.000 είναι οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα .........

στην Ελλάδα, οι οποίες κοστίζουν στο δημόσιο 7 δισ. ευρώ ετησίως. Δηλαδή το 2,7% του συνολικού ΑΕΠ ή το 11,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός.

Κριτήρια
Όπως αναφέρει στην «Η» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών όλες οι φοροαπαλλαγές θα πρέπει κάποια στιγμή να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων αφού «με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το σύστημα των απαλλαγών και αφορολογήτων ποσών αντιμετωπίζει οριζόντια τους φορολογούμενους με ελάχιστα έως καθόλου κοινωνικά κριτήρια με αποτέλεσμα να ευνοούνται πολλαπλάσια οι οικονομικά ισχυρές κοινωνικές ομάδες ενώ αντίθετα οι οικονομικά αδύναμοι που έχουν ανάγκη ενίσχυσης ελάχιστα ωφελούνται από τις φοροαπαλλαγές». Εκτός από τις φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων σημαντικές φοροαπαλλαγές απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις ενώ φοροαπαλλαγές ισχύουν και για ορισμένες μεταβιβάσεις ακίνητων σε αρκετές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερες και από τα έσοδα που εισπράττει το Δημόσιο από τις συγκεκριμένες μεταβιβάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι αγόρασαν το 2007 πρώτη κατοικία γλίτωσαν φόρους συνολικού ποσού 622,29 εκατ. ευρώ.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας για το κόστος των 984 φοροαπαλλαγών που αγγίζει τα 7 δισ. ευρώ. Ειδικότερα:

- Οι δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κατοικιών, ιατρικά έξοδα, δίδακτρα, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. που εκίπτουν από το εισόδημα ή από το φόρο κοστίζουν κάθε χρόνο 1,02 δισ. ευρώ.

Οι μειώσεις φόρου εισοδήματος (πρόσθετο αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων, μειώσεις φόρου λόγω τέκνων και παραμεθορίου κ.λπ.) κοστίζουν 1,37 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι φοροαπαλλαγές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχονται σε 83,7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μειώσεις φόρου, εκπτώσεις δαπανών και φορολογικές απαλλαγές για τα κέρδη των νομικών προσώπων (Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.) έχουν κόστος ύψους 275,53 εκατ. ευρώ.

Οι φοροαπαλλαγές για τις κληρονομιές, τις γονικές παροχές, τις δωρεές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων ανέρχονται σε 1,44 δισ. ευρώ.

Οι απαλλαγές για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με 2,1 δισ. ευρώ.

Οι απαλλαγές οχημάτων από τα τέλη ταξινόμησης κοστίζουν 51,58 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Οι απαλλαγές για τον ΦΠΑ κοστίζουν 506 εκατομμύρια ευρώ.

Απαλλαγές

Οι φορολογούμενοι με υψηλά εισοδήματα έχουν πολλαπλάσιο όφελος με τις φοροαπαλλαγές σε σχέση με τους φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, οι απαλλαγές και τα αφορολόγητα ποσά που απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 4.000 ευρώ! Αντίθετα, οι φοροαπαλλαγές που έχουν τα φυσικά πρόσωπα με χαμηλά εισοδήματα έως 20.000 ευρώ είναι μόλις 600 ευρώ κατά μέσο όρο.

Πάντως σχεδόν ένας στους δύο φορολογούμενους που υποβάλλει φορολογική δήλωση χρησιμοποιεί τις φοροαπαλλαγές και εμφανίζει στην εφορία δαπάνες για νοσήλια, ασφάλιστρα, δίδακτρα ή ενοίκια με στόχο να γλιτώσει φόρο.

Πηγή: Ημερησία

ΕΡΑΝΗ: Σήμερα Δευτέρα συγκαλείται το Δ.Σ. για απολογισμό και περαιτέρω κινήσεις

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου 2009 το Δ.Σ. της Εράνης προκειμένου να κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς και να κοιτάξουν το πως θα πορευτεί η ομάδα για την επόμενη χρονιά.
Το συμβούλιο έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το απόγευμα και εκεί θα τεθούν επι τάπητος όλα τα πεπραγμένα της διοίκησης την χρονιά που πέρασε.
Δεν θα γίνουν εκλογές καθότι η διοίκηση αυτή είναι για 2 χρόνια

Πρόκειται να τεθεί στο τραπέζι του .......

συμβουλίου το θέμα της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας και να καταρτήσουν το πλάνο δράσης της ομάδας στην απόκτηση παικτών για την νεα αγωνιστική χρονιά.

Η Σοφία Καλαντζάκου για τη διαδοχική ασφάλιση

Η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου σε δήλωση για τη διαδοχική ασφάλιση επισημαίνει ότι “το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων δεδομένης της μεγάλης κινητικότητας που παρατηρείται στην αγορά εργασίας”.

Και προσθέτει ότι “το πρώτο πρόβλημα ήταν η χρονική καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων από τη διαδοχική ασφάλιση.

Ο ΑΜΚΑ θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών αυτών.
Το δεύτερο είναι ο υπολογισμός του ποσού της σύνταξης.
Τα χρόνια αυτά προβλήματα που οδηγούν ......

σε αδικίες και μειωμένα ποσά συντάξεων θέλει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Απασχόλησης”.

Παράλληλα η κ. Καλαντζάκου ανακοίνωσε ότι παραδόθηκε το πόρισμα ειδικής επιτροπής που είχε αναλάβει τη μελέτη του θέματος και πως “το υπουργείο Απασχόλησης θα μελετήσει και θα κοστολογήσει τις προτάσεις αυτές με σκοπό πάντα να δοθεί μια δίκαιη και ρεαλιστική λύση στο μεγάλο αυτό θέμα”.

Πηγή: Ελευθερία

Σήμερα να γίνει το 3 - 1.Σήκωσε το, το .... τιμημένο... Δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω. Απόψε στις 21:30 στον ΑΝΤ 1

Κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού που θα βρεθεί τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ για συμπαράσταση με κόσμιο τρόπο απηύθυνε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ μία μέρα πριν τον πέμπτο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, ο προπονητής του «τριφυλλιού» επανέλαβε ότι περιμένει από τους φιλάθλους να δείξουν χαρακτήρα και να βοηθήσουν την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου: «μόνο με τη φωνή και τα τραγούδια του»! Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο «Ζοτς» ξεκαθάρισε πως το κυριότερο σημείο που πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι» είναι η αποφυγή των λαθών του προηγούμενου αγώνα!

«Βρισκόμαστε και πάλι στο ίδιο σημείο. Χρειαζόμαστε μία νίκη για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και τον τρίτο μας φετινό τίτλο με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά καλούμαστε να αγωνιστούμε στο δικό μας «σπίτι».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δείξουμε αγωνιστικά μια ..........

πολύ καλύτερη εικόνα από αυτή που δείξαμε στον τρίτο τελικό. Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι και στις δύο άκρες του γηπέδου, να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια στα ριμπάουντ, να περιορίσουμε και πάλι τα λάθη μας, να δείξουμε ακόμη μεγαλύτερη μαχητικότητα σε κάθε φάση, για κάθε μπάλα. Περιμένουμε και πάλι έναν δύσκολο αγώνα και θα πρέπει να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στον αντίπαλό μας», τόνισε αρχικά ο Σέρβος κόουτς και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι παίζουμε στο γήπεδό μας είναι ένα συν για εμάς, γιατί ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι και πάλι εκεί να μας βοηθήσει. Θέλουμε να το κάνει όμως μόνο με τη φωνή και τα τραγούδια του. Δεν θέλουμε τίποτα που θα αποπροσανατολίσει την ομάδα από το στόχο της και τη συγκέντρωση που θα πρέπει να έχει στον αγώνα και μόνο. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με το τρίτο τρόπαιο, αλλά όπως έχω ήδη ξαναπεί, θέλω και ο κόσμος να πάρει το δικό του τρόπαιο για την άψογη συμπεριφορά του αύριο το βράδυ».

Από τη μεριά του ο Νίκολα Πέκοβιτς είπε πως: «Ξέρουμε ότι πρέπει να παλέψουμε. Μετά τη νίκη στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν θα θέλει να παραδοθεί. Από την άλλη κι εμείς έχουμε το δικό μας ισχυρό κίνητρο. Απέχουμε μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και παίζουμε στο δικό μας σπίτι. Θέλουμε τη νίκη και γνωρίζουμε πως για να την κατακτήσουμε θα πρέπει να βελτιώσουμε τη δική μας εμφάνιση. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δική μας απόδοση, γνωρίζοντας πως για να κατακτήσουμε και τον τρίτο φετινό μας τίτλο μετά το Κύπελλο Ελλάδας και την Ευρωλίγκα θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, όπως θα πρέπει να τα αποφύγουν και οι φίλαθλοί μας», τόνισε αρχικά ο σέντερ του Παναθηναϊκού και κατέληξε λέγοντας:

«Γνωρίζουμε ήδη όλοι ότι θα γεμίσουν το γήπεδο και είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Δεν θέλουμε όμως να κάνουν ούτε κι αυτοί κάποιο «λάθος». Θέλουμε είναι άψογοι. Να μας στηρίξουν, να μας δώσουν το έξτρα κίνητρο που μας δίνουν πάντα με την παρουσία τους. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να το πανηγυρίσουμε μαζί τους στο δικό μας γήπεδο»!

Με μικρές αυξομειώσεις οι φετινές βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Παραμένουν στο… ύψος τους οι βάσεις για τις δημοφιλείς νομικές, ιατρικές και οικονομικές σχολές, ενώ θεαματική θα είναι η αύξηση των υποψηφίων που θα πιάσουν τη «βάση του 10», όπως δείχνουν τα βαθμολογικά στοιχεία των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2009.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στο «Έθνος της Κυριακής», αυξομειώσεις των 50 έως 100 μορίων αναμένεται να παρουσιάσουν τα νομικά τμήματα ανά τη χώρα, ενώ προδιαγράφεται ίδια μικρή μείωση των βάσεων των ιατρικών και πολυτεχνικών σχολών.

Στα περσινά επίπεδα θα παραμείνουν οι βάσεις των ..........

οικονομικών και παιδαγωγικών τμημάτων, με τη διαφορά ότι θα παρουσιάσουν μικρή τάση ανόδου οι σχολές των νηπιαγωγών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πληθώρα υποψηφίων θα πιάσει άνετα φέτος τη βάση του 10, ενώ τα ΤΕΙ της περιφέρειας θα δουν λιγότερες κενές θέσεις από κάθε άλλη χρονιά.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικές και νομικές επιστήμες) οι βάσεις ων σχολών αναμένεται να είναι το ίδιο υψηλές με πέρσι.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο (φυσικομαθηματικές επιστήμες) και στο 4ο επιστημονικό πεδίο (πολυτεχνικές) οι κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά ισοφαρίζουν με τις καλές στη Φυσική και έτσι δημιουργούν φαινόμενα σταθερότητας. Ωστόσο θα παρατηρηθεί άνοδος στις βάσεις για τα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ, τα οποία θα κινηθούν από τα 8.500 στα 9.000 μόρια και πάνω.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (ιατρικές και παραϊατρικές επιστήμες) οι επιδόσεις στα μάθημα της Βιολογίας θα φρενάρουν τις Ιατρικές σχολές. Όμως τα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ του 3ου πεδίου με προεξάρχουσες τις νοσηλευτικές απαιτούν πάνω από 12.000 μόρια.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο (σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) προβλέπεται ήπιος ανταγωνισμός. Οι δυσκολίες στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα δημιουργήσουν πτωτικές τάσεις στα υψηλόβαθμα τμήματα. Όμως τα μεσαία τμήματα και τα πιο χαμηλά δεν θα επηρεαστούν, αντιθέτως θα έχουν ανοδικά τάσεις.

Πηγή: in.gr

Και πέμπτο (5ο) Κρούσμα της γρίπης των χοίρων εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Το πέμπτο κρούσμα της νέας γρίπης (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκε την Κυριακή. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος επέστρεψε πριν από μερικές ημέρες από τη Νέα Υόρκη. Σε καλή κατάσταση η υγεία των τελευταίων τριών ασθενών της νέας γρίπης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στις 31 Μαΐου ανιχνεύτηκε και νέο περιστατικό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) σε άνδρα ηλικίας 30 ετών.

Ο άνδρας επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στις 28 Μαΐου, αλλά εμφάνισε συμπτώματα δώδεκα ώρες μετά την άφιξή του.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, τελεί ..........

υπό ιατρική παρακολούθηση και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας προσθέτει ότι από τα τρία τελευταία περιστατικά της νέας γρίπης στην Ελλάδα, ο ένας εκ των ασθενών επέστρεψε στην οικία του το Σάββατο, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν στο Νοσοκομείο προς νοσηλεία με ήπια κλινική συμπτωματολογία.

«Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως και όλος ο Τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή εντοπίστηκε ότι μια 23χρονη Ελληνίδα που επέστρεψε στις 28 Μαΐου από τη Νέα Υόρκη έπασχε από τον ιό της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον 15.920 άτομα έχουν προσβληθεί επισήμως από τον ιό Η1Ν1 σε 57 χώρες.

O ΠΑΟ στ' Αστρα, η ΑΕΚ ........... βράστα!

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στους δύο προκριματικούς γύρου του Champions League, μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ, νίκη που τον εδραίωσε στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος των play-off.

Οι "πράσινοι" έφτασαν τους 18 βαθμούς, αφήνοντας στους 12 την ΑΕΚ, που θα μπορούσε να έχει μπει σε ρόλο οδηγού από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και έχασε τις καλύτερες τις ευκαιρίες (τρεις κλασικές) να πάρει κεφάλι στο σκορ.
Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το δικό του καλό δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας δύο γκολ (31' Καραγκούνης, 36' Ρουκάβινα) και χάνοντας ευκαιρίες και για τρίτο τέρμα.
Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 30.000 οπαδοί της ........

Ενωσης, που μπορεί να μην πανηγύρισαν τελικά το αποτέλεσμα, είδαν όμως την ομάδα τους να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον και γι αυτό άλλωστε την αποθέωσαν.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδια από τα πρώτα λεπτά και είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ πριν καλά καλά συμπληρωθούν 10 λεπτά, όταν αρχικά ο Σκόκο νικήθηκε από τον Γκαλίνοβιτς, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα, το τετ α τετ του Τζιμπούρ είχε ανάλογη τύχη, ενώ στην επαναφορά ο γαλλοαλγερινός πάσαρε στον Μπλάνκο και ο τελευταίος "σημάδεψε" το αριστερό κάθετο δοκάρι, προ κενής εστίας!

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες στο 17ο λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης απέφυγε όμορφα τον Μαϊστόροβιτς, σούταρε με το αριστερό αλλά νικήθηκε από τον Σάχα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μουν έδωσε στον Καραγκούνη, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του αργεντινού πορτιέρο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους "πράσινους" πάντως, χάθηκε 10 λεπτά αργότερα, όταν ο Σαλπιγγίδης βγήκε απέναντι από τον Σάχα, από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ, τον πέρασε, αλλά πό πλάγια σούταρε πάνω στον Κυργιάκο.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Καραγκούνης "άδειασε" ωραία την άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε απέναντι από τον Σάχα, με τον αργεντινό να τον ανατρέπει και τον κ. Κάκο να υποδεικνύει το πέναλτι. Στην συγκεκριμέννη φάση πάντως, οι "πράσινοι" διαμαρτύρονται για το χρώμα της κάρτας που είδε ο αργεντινός, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει αποβληθεί. την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Καραγκούνης και δεν ασχόχησε, ανοίγοντας το σκορ στο μεγάλο ντέρμπι.

Στο 35', ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν ο Καραγκούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καφέ, έκλεψε τη μπάλα και "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Ρουκάβινα, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν αστόχησε. Το συγκεκριμένο τέρμα ανάγκασε αρκετούς από τους φίλους της ΑΕΚ να αφήσουν τα επίσημα του σταδίου, αποχωρώντας πολύ νωρίς από το ματς. Το 0-2 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κουτρομάνος παραλίγο να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ, όταν σούταρε από μεγάλη απόσταση, αλλά ο Γκαλίνοβιτς εκτινάχτηκε στο δεξί του "Γ", παραχωρώντας κόρνερ. Στην εκτέλεση της φάσης, η ΑΕΚ άγγιξε την μείωση του σκορ, αλλά ο Γκαλίνοβιτς είπε και πάλι "όχι", αυτήν τη φορά στην καρφωτή κεφαλιά του Κυργιάκου.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και ο Μπάγεβιτς από την πλευρά του θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα, έριξε στο ματς αρχικλά τον Ντιουφ στη θέση του Μαντούκα και στη συνέχεια τον Παυλή στη θέση του Τζιμπούρ. Η τελευταία κίνηση μάλιστα, ξεσήκωσε και κάποιες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των γηπεδούχων, που αποθέωσαν τον γαλλοαλγερινό φορ, κατά την αποχώρηση του από το παιχνίδι. Στο μεσοδιάστημα και ο Τεν Κάτε προχώρησε σε αλλαγή, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο, στην θέση του Ρουκάβινα.

Ο Παναθηναϊκός πάντως ήταν η ομάδα που έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όταν ο Σαλπιγγίδης έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση στο 65ο λεπτό, αλλά υπό την πίεση του Μαϊστόροβιτς και από πλάγια θέση, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σάχα που έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο προπονητής του "τριφυλλιού" έκανε και δεύτερη αλλαγή με τον Νίλσον να περνά στην θέση του Γκάμπριελ, την ώρα που ο Μπάγεβιτς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του αντικαθιστώντας τον τραυματία Κυργιάκο, με τον Χετεμάι. Τη θέση του έλληνα κεντρικού αμυντικού στο τερέν, πήρε ο Σάββας Γκέντσογλου, με τον φινλανδό να παίρνει θέση στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Καφέ.

Στην εκπνοή της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμα μία ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη για να γράψει το 3-0, ο Σάχα όμως και πάλι, απέδειξε γιατί η ΑΕΚ ήθελε τόσο πολύ να του ανανεώσει το συμβόλαιο, κάτι που τελικά έκανε για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο "Σάλπι" πάντως έχασε ακόμα μία ευκαιρία στις καθυστερήσεις, πλασάροντας αυτήν τη φορά άουτ, από πλεονεκτική θέση.

Πηγή: Sport.gr

Αυτο-εξεφτελίστηκε ο δήθεν Οικολόγος Πράσινος Αντώνης Καφετζόπουλος.

Ο Χατζηνικολάου jεβράκωσε στην κυριολεξία τον Ηθοποιό - Υποψήφιο ευρωβουλευτή(ΟΥΑΟΥ!!!!) των οικολόγων γυναικολόγων πράσινων σχετικά με τις θέσεις του κόμματος που πιστεύει(?????)

Ρε ακάλυπτε δεν πας να κάνεις γούτσου γούτσου με το λουκουμάκι σου και να αφήσεις την πολιτική???
Αντε μπράβο. Την είδε και ο Καφετζόπουλος Οικολόγος πράσινος.

"Σταυρώστε με σταυρώστε με,
στα χέρια σας σηκώστε με,
και μία σφαλίαρα δώστε με."

Δείτε το Video και θα καταλάβετε τι κρύβεται πίσω από το κόμμα Οικολόγοι Πράσινοι.





1η Ιουνίου σήμερα. Καλό μήνα - Καλό Καλοκαίρι

Μπήκαμε και ημερολογιακά στο καλοκαίρι. Και τι καλοκαίρι.... Απο τα Τέλη Μαϊου ξεκίνησαν οι πολλές ζέστες....

Ενας Ιούνιος που στις 7 του μήνα εκλέγουμε ευρωβουλευτές ή θα εκλέξουμε το γνωστό σε όλους μας καφεδάκι φρέντο στην παραλία...

Όπως και να έχει το θέμα, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.