Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εγκαινιάστηκε το ολοκαινούριο γήπεδο στα Φιλιατρά

Με κάθε επισημότητα για την περίσταση, εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί στα Φιλιατρά το Παντριφυλιακό γήπεδο της πόλης που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την Φιλιατρά παρουσία του υπουργού πολιτισμού Κου Αντώνη Σαμαρά, και του υφυπουργού Αθλητισμού κου Γιάννη Ιωαννίδη.

(Δηλώσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια στο τέλος του θέματος)

Η τελετή των εγκαινίων έγινε λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωΐ παρουσία του Νομάρχη Μεσσηνίας κου Δημήτρη Δράκου, του Αντινομάρχη κου Κωτσιόπουλου της Δημοτικής αρχής των Φιλιατρών του Δημάρχου Γαργαλιάνων Σταύρου Καλοφωλιά, του Δημάρχου Αυλώνος Κου Φλιντίση και του Δημάρχου Κυπαρισσίας Γιώργου Σαμπαζιώτη.
Από τα εγκαίνια δεν μπορούσε να απουσιάζει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Κος .........

Αριστείδης Σταθόπουλος, ενώ παρευρέθη και ολόκληρο το Δ.Σ. της Εράνης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθους κόσμου.

Μετά την δοξολογία ο Υπουργός Πολιτισμού κος Αντώνης Σαμαράς πήρε τον λόγο και είπε ότι επιτέλους η Τριφυλία αποκτά ένα γήπεδο με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.
Ενα έργο το οποίο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα Αθήνα 2004.
Αυτό είναι το καθήκον της πολιτείας. Να δημιουργεί χώρους αθλητισμού, χώρους που θα υποδέχονται την νεολαία.
Γι αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ με τον Κο Ιωαννίδη για να παραδώσουμε τον χώρο αυτό στην νεολαία της περιοχής.

Ο Κος Ιωαννίδης επεσήμανε ότι παλιά υπήρχαν οι αλάνες που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά. Οι αλάνες αυτές πλέον έγιναν και γίνονται γήπεδα και αθλητικοί χώροι.
Για κάθε γήπεδο που φτιάχνεται, πρέπει να κλείνει και μια φυλακή.
Το γήπεδο που εγκαινιάζουμε σήμερα εδώ στα Φιλιατρά είναι ένας σύγχρονος αθλητικός χώρος με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.
Δεσμεύτηκε να δοθούν χρήματα για να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες απαραίτητες εργασίες για τον περιβάλλοντα χώρο, όπως τα κουλουάρ στίβου, οι εσωτερικές εγκαταστάσεις και να γίνει ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου ώστε να μπορεί αν λειτουργήσει και βράδυ.
Η Μεσσηνία και ιδιαίτερα η Τριφυλία -τόνισε- έχει βγάλει μεγάλα ονόματα του Αθλητισμού. Τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο basket.
Αναφέρθηκε ονομαστικά στους Φιλιατρινής καταγωγής αθλητές Νίκο Λυμπερόπουλο, Σωτήρη Λυμπερόπουλο,και Νίκο Φρούσο, που όπως είπε χαρακτηριστικά και πολλοί Αθλητές που έχουν συμμετάσχει στην Εθνική ομάδα.

Ο κος Δράκος παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε τόσο τον κο Σαμαρά όσο και τον κο Ιωαννίδη και επεσήμανε ότι το αθλητικό κέντρο που σήμερα εγκαινιάζουμε θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή και θα δώσει την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να γυμναστούν και να αθληθούν.

Ο Δήμαρχος των Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας είπε ότι το καινούργιο γήπεδο στα Φιλιατρά είναι ένα στολίδι για την περιοχή. Ένα Παντριφυλιακό στολίδι το οποίο έλειπε από την περιοχή. Ενω δεν παρέλειψε να ζητήσει χρήματα από τον Υφυπουργείο Αθλητισμού για να αποπερατωθούν τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο.
Ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Κο Ιωαννίδη και προσέφερε τόσο στον Κο Σαμαρά όσο και τον Κο Ιωαννίδη το τοπικό γλυκό της Μεσσηνίας και δή των Φιλιατρων τις δίπλες.
Ενω εκ μερους του Δ.Σ. Της Εράνης, ο Κος Καυκάς Σπύρος έδωσε αναμνηστικές μπλούσες της Εράνης και της Νίκης Πλάτης καθώς και το ημερολόγιο του 2009 στους στον Κο Σαμαρά και τον κο Ιωαννίδη.

Μετά τις ομιλίες τόσο ο Κος Σαμαράς όσο και ο κος Ιωαννίδης ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς χώρους των αποδυτηρίων, και ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις που υπάρχουν προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το γήπεδο.

Αμέσως μετά το τέλος την τελετής των Εγκαινίων, τόσο ο Υπουργός πολιτισμού, όσο και ο Υφυπουργός Αθλητισμού προέβησαν σε δηλώσεις προς τα Μεσσηνιακά Μ.Μ.Ε.

Ο Κος Σαμαράς μιλώντας στους Δημοσιογράφους για το νέο γήπεδο, είπε:



Ο κος Ιωαννίδης δήλωσε στους Δημοσιογράφους



Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό

761.jpg (561 KB) . 762.jpg (467 KB) . 763.jpg (550 KB) . 764.jpg (530 KB) . 765.jpg (513 KB) . 766.jpg (497 KB) . 767.jpg (477 KB) . 769.jpg (453 KB) . 770.jpg (433 KB) . 771.jpg (510 KB) . 772.jpg (463 KB) . 773.jpg (514 KB) . 774.jpg (448 KB) . 775.jpg (515 KB) . 776.jpg (585 KB) . 777.jpg (678 KB) . 778.jpg (629 KB) . 779.jpg (638 KB) . 780.jpg (713 KB) . 781.jpg (673 KB) . 783.jpg (636 KB) . 784.jpg (571 KB) . 786.jpg (634 KB) . 788.jpg (632 KB) . 789.jpg (598 KB) . 790.jpg (574 KB) . 792.jpg (536 KB) . 793.jpg (658 KB) . 794.jpg (474 KB) . 795.jpg (370 KB) . 796.jpg (526 KB)



Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Η 31η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, και με αφορμή την ημέρα αυτή, έρευνες αποδεικνύουν πως ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 10 δευτερόλεπτα εξαιτίας του καπνίσματος.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της βλαβερής συνήθειας, βρίσκει την Ελλάδα στην πρώτη θέση της «μαύρης λίστας», εξαιτίας και των Ελληνίδων, οι οποίες καπνίζουν μανιωδώς. Μάλιστα, όπως προκύπτει, τρεις στις δέκα καπνίζουν από τα 15 τους χρόνια, και καταναλώνουν μέχρι και τρία πακέτα την ημέρα.
Πάντως, με απόφαση του, το ελληνικό υπουργείο Υγείας, πρόκειται να απαγορεύσει από το 2010 το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους και κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζήτησε την πλήρη απαγόρευση της διαφήμισης των προϊόντων καπνίσματος, της προώθησης και της χορηγίας τους, ώστε να προστατευθούν οι νέοι άνθρωποι και να μην αρχίζουν το κάπνισμα.

Σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς ...........

Καπνό, ο ΠΟΥ σημειώνει ότι οι προηγμένες τεχνικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται στα περιοδικά μόδας, στις ταινίες, στο Ίντερνετ, σε συναυλίες και σε αθλητικά γεγονότα παγιδεύουν τους νέους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι περισσότεροι καπνιστές έχουν αρχίσει το κάπνισμα πριν από την ηλικία των 18 ετών. Σε έρευνα που έγινε παγκοσμίως σε εφήβους ηλικίας 13 ως 15 ετών, το 55% από αυτούς απάντησαν ότι είχαν δει διαφημίσεις τσιγάρων σε πίνακες ανάρτησης διαφημίσεων τον προηγούμενο μήνα, και ποσοστό 20% ότι είχαν στην κατοχή τους ένα αντικείμενο που είχε επάνω του το λογότυπο μιας μάρκας τσιγάρων.

Ο ΠΟΥ κατήρτισε το 2003 την πρώτη παγκόσμια συνθήκη για τη δημόσια υγεία, η οποία ζητούσε την αναγραφή ισχυρότερων προειδοποιήσεων στα πακέτα των τσιγάρων και περιορισμούς στη διαφήμιση και τη χορηγία. Ωστόσο αυτά δεν έχουν ισχύσει ακόμη παντού.