Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ???

Πολύς λόγος γίνεται για αποχή, για αναποφάσιστους, και για το άραξε στην παραλία και άσε τους πολιτικούς να πάνε να κουρεύονται.
Αλήθεια. Αξίζει να μην πάει κάποιος να ψηφίσει???

Η άποψη μου είναι πως δεν αξίζει να απέχεις. Και θα εξηγήσω παρακάτω τους λόγους.

Η Ψηφοφορία είναι μια "ιερή" διαδικασία, ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας μας.
Της όποιας δημοκρατίας δηλαδή υπάρχει.
Είναι η ώρα που οι Έλληνες πολίτες μιλάνε, και μέσω της ψήφου τους στέλνουν μήνυμα.
Είτε αυτό λέγεται μήνυμα επιδοκιμασίας είτε μήνυμα αποδοκιμασίας.
Το "δεν πάω να ψηφίσω" μόνο υπεύθυνη στάση δεν είναι για τον οποιονδήποτε Έλληνα Πολίτη.
Εμείς, οι πολίτες (απεχθάνομαι τον όρο "λαός") έχουμε δικαίωμα από το σύνταγμα μας να ........

εκλέγουμε αυτούς που θέλουμε να αναλάβουν τα ηνία της χώρας.
Για σκεφτείτε το λίγο.
Έχουμε κατακτήσει το δικαίωμα να εκλέγουμε την κυβέρνηση που θα έχουμε και τους πολιτικούς που θα έχουμε.
Υπάρχουν λαοί που και να θέλουν να ψηφίσουν για την ανάδειξη κυβέρνησης, δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί ορισμένοι δεν δίνουν το δικαίωμα αυτό στους πολίτες του κράτους τους. Γιατί έχουν γαντζωθεί από την εξουσία και δεν θέλουν να φύγουν ΠΟΤΕ.

Επανερχόμαστε τώρα στην Ελλάδα που οι πολίτες της έχουν αυτό το πολύτιμο δικαίωμα.

Το να το αγνοείς επιδεικτικά, να το σνομπάρεις, σίγουρα δεν είναι υπεύθυνη στάση.
Έχουμε δικαίωμα κάθε 4 χρόνια (χοντρικά το 4 και μην το πάρετε τοις μετρητοίς) μέσω της ψήφου μας να επικροτούμε ή να αποδοκιμάζουμε την κυβέρνηση που έχουμε. Και για να μην παρεξηγηθώ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ.
Η ψήφος αυτή αποτελεί μήνυμα. Το καθήκον του ο καθένας το κάνει. Στέλνει μήνυμα μέσω της κάλπης προς κάθε αποδέκτη.

Όταν αρνούμαστε να ασκήσουμε το δικαίωμα που έχουμε στην ουσία δίνουμε μια λευκή επιταγή.
Αξίζουν οι πολιτικοί (γενικά οι πολιτικοί) αυτήν την λευκή αυτή επιταγή????
Πιστεύω πως όχι.
Γι αυτό πιστεύω ότι ο καθένας μας ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να "χαραμίσει" 10 - 15 άντε εγώ σου λέω 20 λεπτά από την ζωή του, τον καφέ του, για να στείλει το δικό του μήνυμα.
10 - 20 λεπτά (συνολικό χρόνο με την τυχούσα αναμονή) κάθε 5 χρόνια για τις Ευρωεκλογές ή κάθε 4 (χοντρικά το 4) χρόνια για τις Εθνικές εκλογές είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Αρα στο ερώτημα "Αξίζει τελικά να μην πάω να ψηφίσω???" απαντάω ΟΧΙ. Δεν αξίζει.

ΑΣΚΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΥΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ.
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

Χρόνος ακόμα υπάρχει για να το ξανασκεφτείτε και να μεταβείτε στον τόπο που ψηφίζετε και να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.
Είναι θέμα συνείδησης.

Αν το ξανασκέφτεστε και τελικά το αποφασίσετε να πάτε να ψηφίσετε, από εμένα ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ......
Έχετε την δυνατότητα να αφήστε τα δικά σας σχόλια για το θέμα με την παράκληση για κόσμιο επίπεδο.

Τα ρουσφέτια των εκλογικών αποζημιώσεων

Σε ρουσφέτι έχουν μετατραπεί οι εκλογικές αποζημιώσεις που δίνονται σε όσους δημόσιους υπαλλήλους απαρτίζουν τα αποκαλούμενα ειδικά εκλογικά συνεργεία, τα οποία συγκροτούνται ενόψει εκλογών (εθνικών, δημοτικών και ευρωεκλογών) για την κάλυψη των αναγκών του εκλογικού μηχανισμού. Επιφορτίζονται δηλαδή με την οργάνωση των εκλογών (παραβάν, κάλπες, ορισμό εκλογικών τμημάτων, χειρισμό του υλικού διεξαγωγής των εκλογών, αποστολή πρακτικών σε δήμους κτλ).

Ενώ το θέμα της σύνθεσης των εκλογικών συνεργείων φαίνεται να έχει διευθετηθεί στις μεγάλες Νομαρχίες (Αθηνών, Θεσσαλονίκης) με την «κυλιόμενη» επιλογή υπαλλήλων, διαφορετικών στην πλειοψηφία τους σε κάθε εκλογική περίοδο, το πρόβλημα παραμένει έντονο σε μικρότερες Νομαρχίες και κυρίως στην επαρχία.

Σύμφωνα με καταγγελίες νομαρχιακών υπαλλήλων, ορισμένοι επικεφαλής Νομαρχιών εκμεταλλεύονται ψηφοθηρικά τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να ορίζουν ένα ποσοστό των μελών του ειδικού εκλογικού συνεργείου, τοποθετώντας στις θέσεις αυτές τα ίδια άτομα (πλην ελαχίστων αλλαγών) με τις προηγούμενες εκλογές. Κάτι που σημαίνει ότι οι ίδιοι υπάλληλοι παίρνουν την εκλογική αποζημίωση για τον ενάμιση μήνα που ........

απασχολούνται με υπερωρίες και εργασία στις αργίες λόγω των εκλογών. Η εκλογική αποζημίωση για συμμετοχή στα ειδικά αυτά συνεργεία είναι ιδιαίτερα υψηλή. Στις προηγούμενες εκλογές, το ποσό ανερχόταν σε 1.700 ευρώ ανά υπάλληλο και φέτος αναμένεται να είναι το ίδιο.

Η κυρία Δέσποινα Καραγιάννη, υπάλληλος της Ν.Α. Κορινθίας, καταγγέλλει στη zougla.gr τη Νομαρχία Κορίνθου για μεροληπτική επιλογή των υπαλλήλων που συγκροτούν το ειδικό εκλογικό συνεργείο της Νομαρχίας. Τονίζει μάλιστα ότι οκτώ από τους συνολικά 101 υπαλλήλους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας που επιλέχθηκαν για το εκλογικό συνεργείο, αποτελούν παντρεμένα ζευγάρια (δηλαδή πήγαν στην ίδια οικογένεια δύο εκλογικές αποζημιώσεις) ενώ συμπληρώνει ότι από συγκεκριμένες υπηρεσίες της Νομαρχίας επιλέχθηκε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, ενώ από άλλες δεν επιλέχθηκε ούτε ένας υπάλληλος. Ακούστε τι λέει στη zougla.gr:

Πληθώρα αντιδράσεων έχει προκαλέσει και ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος. Υπάλληλοι της Νομαρχίας Μεσσηνίας, στην πλειοψηφία τους στελέχη της ΝΔ που δε συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του εκλογικού συνεργείου, κατηγορούν τον κύριο Δράκο για «προσωπική πολιτική» και «ιδιοτελή κριτήρια» στην επιλογή των υπαλλήλων που στελεχώνουν το εκλογικό συνεργείο της Νομαρχίας.

Η σύγκριση των λιστών των ατόμων που χρησιμοποιήθηκαν στα εκλογικά συνεργεία της Νομαρχίας Μεσσηνίας στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή το 2007 και το 2009, αποδεικνύει ότι πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες αλλαγές στα πρόσωπα.
Πιο συγκεκριμένα, οι 81 από τους 100 υπαλλήλους παραμένουν ίδιοι.

Ο νομάρχης, κ. Δράκος, κάνει λόγο για «απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες που ουδεμία πραγματική βάση έχουν».
Τονίζει μάλιστα ότι ουδέποτε έθεσε τον εαυτό του στο εκλογικό συνεργείο στις εκλογές του 2007 και εξηγεί ότι τα άτομα που συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία ουσιαστικά ορίζονται από το αρμόδιο υπουργείο, αφού οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν είναι συγκεκριμένες.
Ακούστε την απάντησή του στη zougla.gr:
Πηγή: Ζougla.gr

Ο ΑΝΤ1 έβγαλε τρέιλερ επειδή κόπηκε το σκουπίδι του - ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Βγάζει τρέιλερ ο ΑΝΤ1 και μιλάει για λογοκρισία του ΕΣΡ στην "στιγμή της αλήθειας" επειδή κόπηκε η εκπομπή.
Μα αφού ο ίδιος ο σταθμός δεν είχε την ευθιξία να κάνει λογοκρισία στις ερωτήσεις λογικό να το κάνει μια αρχή.
Όποια και αν είναι αυτή. Ακόμα το ΕΣΡ που δεν έχει λόγο ύπαρξης γιατί κάθε μέλος έχει και άλλα συμφέροντα.

Δεν γίνεται να βάζεις ένα ακατάλληλο προϊόν σε ώρες που είναι ανοιχτοί οι δέκτες και μπορούν να το βλέπουν και παιδιά. Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά. Και οι μεγάλοι επηρεάζονται και μένουν άφωνοι.

Δηλαδή η εκπομπή απευθύνεται μόνο σε ώριμους ή και σε ψυχασθενείς , παλαβούς, άρρωστους και κάθε καρυδιάς - καρύδι;
Και σε τελική ανάλυση μια ερώτηση. Ο Μίνωας Κυριακού είναι περήφανος για την εκπομπή που δείχνει η τηλεόραση του;
Δεν είναι εκπομπή είναι σκουπίδι-οχετός και αυτά πρέπει να κόβονται. Έχουμε βρει μια λέξη και την χρησιμοποιούμε.
Λογοκρισία.
Ακόμα και αν κάποιος προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή βρίζει την .......

θρησκεία οι εκσυγχρονιστές λένε ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία της έκφρασης.

Τότε να αρχίζει ο καθένας να πετάει ότι του κατέβει και να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία.

ΔΕΙΤΕ TO VIDEOΠηγή: Troktiko

SOS για το γεφυράκι του Λαγκούβαρδου!

Έκκληση στο νομάρχη Μεσσηνίας να κάνει κάτι με το γεφυράκι του Λαγκούβαρδου (από Αγία Κυριακή προς Μάραθο), όπου συνεχώς σημειώνονται τροχαία ατυχήματα, διαβάσαμε χθες στο τοπικό μπλογκ «Φιλιατρά News».

Αφορμή, ένα καινούργιο τροχαίο – ευτυχώς όχι σοβαρό – το βράδυ της Παρασκευής.

Μαρία Νίκα
Στήλη "Αδιακρίτως"
Εφημερίδα Θάρρος

Η Κα Νίκα στην εφημερίδα "Θάρρος" αναφέρεται σε .........

αυτό το θέμα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την Κα Νίκα που μέσω της στήλης αδιακρίτως της εφημερίδας "Θάρρος" αναφέρθηκε στο θέμα που αναρτήσαμε στο Φιλιατρά News.
Θα πρότεινα να γίνει από την εφημερίδα ένα επιτόπιο ρεπορταζ για το "αμαρτωλό" αυτό σημείο.
Ένα ρεπορτάζ που θα ευαισθητοποιήσει και θα κάνει τις αρμόδιες αρχές να κινητοποιηθούν και να κάνουν κάτι.
Το Φιλιατρά News υπόσχεται να παράσχει στην Κα Νίκα Ότι φωτογραφικό υλικό χρειαστεί για το ρεπορτάζ της (εννοείται χωρίς μαρκαρισμένες με λογότυπο εικόνες).

25 χρόνια Tetris

Τα 25 χρόνια κλείνει το Tetris στις 6 Ιουνίου και ο ιδρυτής του, Alexey Pajitnov, έκανε, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Ε3, μια σύντομη αναδρομή στο παιχνίδι φαινόμενο.

Όλοι έχουν ακουστά το Tetris και όλοι μπορούν να το παίξουν, ακόμα κι αν δεν έχουν καθόλου εμπειρία από βιντεοπαιχνίδια. Ίσως και να είναι αυτή η απλότητα που κάνει το Tetris τόσο αγαπητό.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 80 όταν ο Pajitnov ήταν μαθηματικός με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη σε Ρώσικο Πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν φανταζόταν ότι το παιχνίδι θα γνωρίσει τέτοια επιτυχία όταν το λάνσαρε το 1984.

Οι περισσότεροι παίκτες γνώρισαν το Tetris όταν ........

η Nintendo το έδωσε δώρο μαζί με το Game Boy ή μαζί με το Microsoft Entertainment Pack για τα Windows.

Το Tetris σήμερα διατίθεται για όλες τις πλατφόρμες καθώς και για τους Mac υπολογιστές και το iPhone.

Ποιός ήταν ο Alexey Pajitnov

Alexey Leonidovich Pajitnov (Алексей Леонидович Пажитнов, transliterated as Aleksei Leonidovich Pazhitnov, born 1955) is a computer engineer from Russia now[update] living in the United States, who developed the popular game Tetris while working for the Computing Centre of the Soviet Academy of Sciences, a Soviet government-founded R&D center.

Despite being the developer of Tetris, Pajitnov himself made very little money out of it, even though companies such as Nintendo profited greatly from the game.

Βιογραφικό

Alexey Pajitnov created Tetris with the help of Dmitry Pavlovsky and Vadim Gerasimov in 1985. The game, first available in the Soviet Union, appeared in the West in 1986. Pajitnov also created the lesser known sequel to Tetris, entitled Welltris, which has the same principle but in a three dimensional environment where you see the "board" from above[1]. The Soviet bureaucracy licensed and managed Tetris, and advertised it with the slogan "From Russia with Love" (on NES: "From Russia With Fun!"). Because he was employed by the Soviet government, Pajitnov did not receive royalties. Pajitnov, together with Vladimir Pokhilko, moved to the United States in 1991 and founded the Tetris Company with Henk Rogers.

He helped design the puzzles in the Super NES versions of Yoshi's Cookie and designed the game Pandora's Box, which incorporates more traditional jigsaw-style puzzles.

He began working for Microsoft in October 1996. Pajitnov worked for the Microsoft Entertainment Pack: The Puzzle Collection, MSN Mind Aerobics and MSN Games groups. Pajitnov's new, enhanced version of Hexic, Hexic HD, was included with every new Xbox 360 Premium package. He left Microsoft in 2005.

On August 18, 2005 WildSnake Software announced Pajitnov will be collaborating with them to release a new line of puzzle games

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

Πανέτοιμη η Νομαρχία Μεσσηνίας για τις Ευρωεκλογές. Ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Πανέτοιμη είναι η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας για την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.
Αυτή την δήλωση έκανε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος στην συνέντευξη τύπου με τους Δημοσιογράφους.

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές ο κος Δημήτρης Δράκος αναφέρθηκε στην όλη διαδικασία της κάλυψης των Ευρωεκλογών δίνοντας τις γενικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει η ΝΑΜ την ημέρα των εκλογών.

«Είμαστε πανέτοιμοι, για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009. Έχουν ετοιμαστεί 488 εκλογικοί σάκοι, όσα και τα εκλογικά Τμήματα της Μεσσηνίας, και ήδη παραδόθηκαν στους Δήμους.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οφείλουν, αφού παραλάβουν τον σάκο τους, να ελέγξουν προσεχτικά το περιεχόμενό του και αν υπάρχουν ελλείψεις, να .......

το αναφέρουν αμέσως στην Νομαρχία στα τηλέφωνα 27210 44435 και 95805.

Η Νομαρχία θα παραμείνει ανοιχτή:
• Σάββατο από 8:00 π.μ. – 22:30 μ.μ.
• Κυριακή απο 6:00 π.μ. μέχρι πέρατος της εκλογικής διαδικασίας.


Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, μέσω του αγγελιοφόρου που ορίζεται από κάθε δημοτική αρχή, θα πρέπει να συμπληρώσουν προσεχτικά τα τηλεγραφήματα και να τα αποστείλουν έγκαιρα στην Νομαρχία, προκειμένου να μεταδοθούν στο ΥΠ.ΕΣ.

Οι ετεροδημότες και οι κοινοτικοί εκλογείς ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα μαζί με τους λοιπούς εκλογείς, με την προϋπόθεση ότι υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι τις 03/03/2009 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Επίσης, έχει διαμορφωθεί ειδικό πληροφοριακό σύστημα για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων και την άμεση ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για τις Ευρωεκλογές όπου θα μπορεί ο καθένας, κάθε στιγμή που καταγράφεται ένα αποτέλεσμα να το πληροφορείται, αλλά παράλληλα να έχει και το συνολικό αποτέλεσμα.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα παρευρίσκονται, όπως πάντα στον 4ο όροφο στην αίθουσα «Παν. Φωτέας», όπου θα τους δίνονται τα αποτελέσματα, αλλά θα υπάρχει και συγκεκριμένη οθόνη, όπου θα βλέπουν κατευθείαν τα αποτελέσματα.
Φυσικά θα υπάρχουν και τηλεοράσεις για την ενημέρωση τους.

Οι εκπρόσωποι των εφημερίδων και του ραδιοφώνου θα παρευρίσκονται στο γραφείο 435.
Τα τηλεοπτικά συνεργεία θα παρευρίσκονται στα Γραφεία 420, 421, και 422
Υπάρχουν πέντε (5) τηλεφωνικές συνδέσεις με το ΥΠ.ΕΣ. και δέκα (10) υπάλληλοι που θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα.»


Φιλιατρά News

“Χειρόφρενο” στις φθηνές εκδρομές για την Αθήνα από το μονομελές πρωτοδικείο

Σταμάτησαν από χθες οι ημερήσιες φθηνές εκδρομές των τουριστικών λεωφορείων για την Αθήνα, καθώς έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που συζητήθηκε στις 7 Μαΐου.

Με την απόφαση - που εκδόθηκε την Τρίτη και ανακοινώθηκε χθες στους ενδιαφερόμενους - απαγορεύτηκε προσωρινά στους τουριστικούς πράκτορες να εκτελούν τη λεωφορειακή γραμμή.
Η κοινοποίησή της έγινε μια ημέρα μετά την αναβολή συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τουριστικοί πράκτορες κατά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για την απαγόρευση των εκδρομών και τη μεταφορά μαθητών με πράσινα λεωφορεία.
Οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων της Καλαμάτας Βασίλης Τριγκιλίδας και Δημήτρης Κατσίρης που είχαν λεωφορεία στη συγκεκριμένη γραμμή είπαν στην “Ε” πως είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να συνεχιστεί η γραμμή που σταμάτησε από χθες.

Ο προϊστάμενος του γραφείου κίνησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ......

Γιώργος Πετρουλάκης δήλωσε στην “Ε” την ικανοποίηση της εταιρείας για την απόφαση.
“Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε, με τα νομικά μέσα που προβλέπει η δικαιοσύνη, αυτή την απόφαση”, λέει στην “Ε” ο Βασίλης Τριγκιλίδας.
Και προσθέτει: “Εμείς περιμένουμε να μας δικαιώσει το ελληνικό δικαστήριο στην συζήτηση προσωρινής διαταγής στις 19 Ιουνίου για τις παράνομες εκδρομές και την παράνομη μεταφορά μαθητών που κάνει το ΚΤΕΛ με τα πράσινα λεωφορεία.

Εμείς υποστηρίζουμε ότι κανονικά πρέπει να ιδρύσει ανεξάρτητη μεταφορική εταιρεία και περιμένουμε να δικαιωθούμε από το δικαστήριο.
Περιμένουμε επίσης τη συζήτηση της αγωγής στις 3 Δεκεμβρίου που έχουμε καταθέσει για την ακύρωση του καταστατικού τού Υπεραστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. και την σύστασή του εκ νέου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο”.

Ο Δημήτρης Κατσίρης είπε ότι από χθες σταμάτησαν τα δρομολόγια για την Αθήνα αλλά θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: “Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ξεκάθαρη για τις ανοιχτές γραμμές και εμείς λειτουργούσαμε σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με την απόφαση του δικαστηρίου το ΚΤΕΛ διατηρεί το μονοπώλιο και γι’ αυτό θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Μας σταμάτησαν κι ας μην ήταν συγκοινωνία το δρομολόγιο για την Αθήνα και τώρα περιμένουμε μια καλή απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση”.

Για απόλυτη δικαίωση κάνει λόγο ο προϊστάμενος του γραφείου κίνησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. και τονίζει ότι η εταιρεία είχε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη για το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Χθες (σ.σ. προχθές) βγήκε η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε καταθέσει κατά των τουριστικών πρακτόρων, η οποία είναι ξεκάθαρη και δικαιώνει απόλυτα το ΚΤΕΛ. Οπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν, είχαμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”

Πηγή: Ελευθερία

Η εκπομπή του ALTER « Αποτυπώματα » ερευνά στην Καλαμάτα για τον Τάσο Καλογερόπουλο !

Στην Καλαμάτα βρίσκεται από χθες συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής « Αποτυπώματα » του ALTER με τον καλό συνάδελφο Τάσο Καλλικά και τον εικονολήπτη Αλέξη Μανιάτη ερευνώντας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της « Μαύρης Θύελλας » Τάσου Καλογερόπουλου.

Σε επικοινωνία που είχε μάλιστα ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός BEST με τον παρουσιαστή της εκπομπής Αντώνη Παπαδόπουλο ,υπογράμμισε ότι η εκπομπή του κάνει δημοσιογραφική έρευνα ......

προκειμένου να ακολουθήσει βήμα - βήμα την «Πορεία του Τάσου προς τον θάνατο » ενώ ταυτόχρονα θέλει να ψηλαφίσει όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Τάσος Καλογερόπουλος

Στα 2,25 έφτασε η τιμή παραγωγού για το ελαιόλαδο από την ΕΑΣ Μεσσηνίας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας αποφασίστηκε η τιμή εκκαθάρισης για τους παραγωγούς που είχαν παραδώσει το λάδι τους σε αυτή να είναι στα 0.25 λεπτά ανά κιλό.

Με δεδομένο πως η προκαταβολή που είχε δοθεί στους ελαιοπαραγωγούς ήταν 2 ευρώ η τελική τιμή διαμορφώθηκε στα 2.25 ευρώ ανά κιλό ελαιολάδου.
Τιμή που θεωρείται ικανοποιητική δεδομένων των τρεχουσών διεθνών τιμών του ελαιολάδου.Όλα έτοιμα στην Μεσσηνία για τις εκλογές της Κυριακής

Αύριο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα κάνουν την επισημη παραλαβή των εκλογικών τους τμημάτων στους Δήμους της Μεσσηνίας προκειμένου να διαμορφωθούν οι χώροι και να στηθούν οι κάλπες.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 19.00 .Όλοι οι Δήμοι της Μεσσηνίας θα κρατήσουν ανοικτές τις υπηρεσίες των δημοτολογίων το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων.

Παράλληλα ανοικτό θα παραμείνει το γραφείο ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας το Σαββατοκύριακο για .......

να μπορούν οι πολίτες να εκδώσουν νέες ταυτότητες ή να τις αντικαταστήσουν προκειμένου να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.
Ρίχνουμε μόνο το ψηφοδέλτιο του κόμματος που θέλουμε.


Ανακοίνωση του Δήμου Φιλιατρών: Την Τετάρτη 10 Ιουνίου η επαναδημοπράτηση του Στομίου

Στην επαναδημοπράτηση της παραλίας στο Στόμιο θα προχωρήσει ο Δήμος Φιλιατρών την τετάρτη 10 Ιουνίου και από ώρα 11 έως 12 το μεσημέρι σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος.

Η Δημοπράτηση αφορά χρήση 500τ.μ. αμμώδους αιγιαλού στην θέση Στόμιο Φιλιατρών για την λειτουργία καντίνας.

Για να συμμετάσχετε στον Διαγωνισμό, απαιτείται εγγυητική επιστολή αξίας 2.000 Eυρώ καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής των όρων του διαγωνισμού και παρουσίας αξιόχρεου εγγυητή.

Το ποσό εκκίνησης είναι: 20.000,00 Ευρώ
Η Διάρκεια μίσθωσης θα είναι: έως 31.12.2010


Πληροφορίες και πλήρη διακήρυξη: Τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημοτικό Κατάστημα, στην κ. Στυλιανού Φωτεινή Τηλέφωνο: 2761 3 60031.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανακοίνωση Δήμου Φιλιατρών: Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το Στόμιο
Στις 70.000 ευρώ δημοπρατήθηκε το Στόμιο
Θα επαναδημοπρατηθεί η παραλία του Στομίου
ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - Σήμερα η πρόβα τζενεράλε του ΥΠΕΣ. Τις τελευταίες λεπτομέρειες διευθετούν οι νομαρχίες

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται το υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες των νομαρχιών όλης της χώρας για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Με στόχο την άρτια οργάνωση, την ενημέρωση των πολιτών και την άμεση αποστολή των αποτελεσμάτων στο ΥΠΕΣ, οι νομαρχίες πραγματοποιούν τις τελικές γενικές δοκιμές, διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες και έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστέλλουν τους σάκους με το απαραίτητο υλικό στα εκλογικά κέντρα της χώρας.

Μέσα από την ιστοσελίδα της αυτοδιοίκησης gr μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε από το ευρετήριο των ΟΤΑ και το link του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την ημέρα των εκλογών και να μάθετε πού ψηφίζετε.

Πρόβα τζενεράλε στο ΥΠΕΣ ............

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής, το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωεκλογών της Κυρίακής, σε πραγματικές συνθήκες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα κυλήσουν ομαλά κατά την διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης και την διαδικασία αποστολής των αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι με τρεις τρόπους μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία των ευρωεκλογών οι ενδιαφερόμενοι πολίτες. Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1500, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και μέσω της ιντερνετικής πύλης «Ερμής».

Φέτος, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα νέο πιλοτικό σύστημα εναλλακτικής συλλογής και αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων στη Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, σε 502 εκλογικά τμήματα. Το νέο αυτό σύστημα, που φέρει τα αρχικά SRT, θα λειτουργεί μέσω ενός τύπου κινητού τηλέφωνου με ειδικό πρόγραμμα από το οποίο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, με ειδικούς κωδικούς, θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα προς το υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, θα λειτουργεί και το παραδοσιακό πρόγραμμα που γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων.

Για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους 9.866.913, συν 36.758 Ελληνες που θα ψηφίσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι κομματικοί συνδυασμοί είναι 27 με 513 υποψήφιους, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι 20.435 συν 97 του εξωτερικού.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται φέτος ανά 15 λεπτά έναντι 30 λεπτών που συνέβαινε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες στις 7 μ.μ., την Κυριακή, στο επόμενο τρίωρο θα έχει βγει το 15% των αποτελεσμάτων, βάση η οποία, όπως, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της Singular Logic, είναι ισχυρή για την ένδειξη του συνολικού αποτελέσματος.
Μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr)μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου και συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα (www.ypes.gr/services/eea/eea.htm) να βρείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε.

Για τα εκλογικά κέντρα στα Φιλιατρά πατήστε εδώ

Για τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα στον Νομό Μεσσηνίας κατεβάστε τον πλήρη κατάλογο τμημάτων.

Μηνύματα και εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Μαζί πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις προκειμένου να κλείσουν τη συμφωνία της Κοπεγχάγης για το κλίμα» παροτρύνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή.

Η γιορτή του περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου σηματοδοτεί φέτος την έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας του ΟΗΕ με τίτλο
Κλείστε τη Συμφωνία, η οποία ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να φτάσουν σε μια δίκαιη, ισορροπημένη και αποτελεσματική συμφωνία για την κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης που θα πραγματοποιεί από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2009.

«Ο κόσμος χρειάζεται επιπλέον μία 'Νέα Πράσινη Συμφωνία' που θα εστιάζει στις .........

επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οικολογικές υποδομές και στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης.
Αυτό δεν θα δημιουργήσει μόνο νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη» αναφέρει ο Μπαν Γκι-μουν και τονίζει:

«Κλείστε τα φώτα. Μετακινηθείτε με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Ανακυκλώστε. Φυτέψτε ένα δένδρο».

Εκδηλώσεις

-Με τη στήριξη του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP), το ντοκιμαντέρ Home («Σπίτι») κάνει πρεμιέρα στο Διαδίκτυο (Ηome-2009.com) και σε κινηματογράφους 110 πόλεων. Σκηνοθέτης της ταινίας ο φωτογράφος και δημοσιογράφος Γιαν Αρτίς Μπερτράν, γνωστός από το φωτογραφικό λεύκωμα Η Γη από ψηλά και ιδρυτής της οργάνωσης GoodPlanet.org.

-Tην Παρασκευή η ΚΕΔΚΕ πραγματοποιεί έκθεση για το Περιβάλλον στο Πάρκο Γουδή (Μεσογείων 96) με την υποστήριξη της ΤΕΔΚΝΑ, του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

-Στο προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Πανεπιστημίου, από τις 11.000 έως τις 14.00, είκοσι νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν από ένα έργο για το περιβάλλον. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα επισκέπτεται εκείνη την ώρα την περιοχή του Ασωπού και της Θήβας, θύμα της μόλυνσης με βιομηχανικά απόβλητα.

-Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα μοιράσει 5.000 λουλούδια από τα φυτώρια του: Πλατεία Γαλοπούλου στις 11.00, Τσιμισκή και Ικτίνου στις 11.30, Βασ. Όλγας και 25ης Μαρτίου στις 12.00 και πάρκο Αγίου Θεράποντος στις 12.30.

-Εργαζόμενο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και εθελοντές άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα καθαρίσουν την περιοχή του υγροτόπου στη Βραυρώνα. Η οργάνωση ΑΝΙΜΑ θα απελευθερώσει πουλιά και θηλαστικά που έχουν αναρρώσει από τραυματισμούς.

Αρχίζει η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Από σήμερα, Παρασκευή, και έως τις 16 Ιουνίου, θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 427.466 οικογένειες τα πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ), του γ’ διμήνου 2009.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στα παραπάνω οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα, έχει χορηγηθεί αύξηση 2% από 01/01/2009.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 132.419.970,40 ευρώ.

Τα επιδόματα έχουν ως εξής: ..........


-Εφάπαξ Παροχή: 2.000 ευρώ

-Επίδομα τρίτου παιδιού: 174,28 ευρώ

- Πολυτεκνικό Επίδομα 43,55 ευρώ (για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών)

-Πολυτεκνικό Επίδομα τρίτεκνης οικογένειας 43,55 ευρώ (για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών)

-Ισόβιες συντάξεις: 100,24 ευρώ

Για τα παραπάνω επιδόματα δεν παρακρατείται φόρος από 1/1/2007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα, καθώς και στην τρίτεκνη μητέρα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό 100,24 ευρώ.

Επi ποδός η Τροχαία εν όψει ευρωεκλογών και τριημέρου. Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την ομαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην περιφέρεια, αλλά και των εκδρομέων του Αγ.Πνεύματος. Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Ζέστη προβλέπει η ΕΜΥ για το τριήμερο.

Ανοιξε η εθνική

Κανονικά πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Αγαθούπολης Πιερίας, που νωρίς το πρωί έκλεισε λόγω τροχαίου ατυχήματος μεταξύ δύο φορτηγών.

Έκτακτα μέτρα

Η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρχει αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με ........

περιπολικά και μοτοσικλέτες, ειδικότερα του οδικού άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ενώ ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα περιπολούν από αέρος.

Αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία και η ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, η ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικές διασταυρώσεις θα γίνεται με τροχονόμους, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους σταθμούς τρένων και λεωφορείων.

Όπως σε κάθε έξοδο, σήμερα Παρασκευή (16.00 - 22.00) απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου του εθνικού δικτύου, ενώ τη Δευτέρα 8 Ιουνίου (16:00-23:00) η απαγόρευση ισχύει για το ρεύμα εισόδου. Την Κυριακή 7 Ιουνίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Πολλοί είναι πάντως οι εκδρομείς που θα ταξιδέψουν με πλοίο και ήδη από το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Επιστρέφονται πινακίδες

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των πολιτών, η Τροχαία επιστρέφει τις άδειες οδήγησης, τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 2 Ιουνίου.

Δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη και κυκλοφορία ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Σύμμαχος ο καιρός

Όσοι μεταβούν στην επαρχία είτε για το τριήμερο είτε για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές θα ταξιδέψουν με σύμμαχο τον καιρό. Σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: in.gr

Πώς θα δοθούν τα εγγυημένα - επιδοτούμενα δάνεια

Τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης ακόμη και του 50% παλαιών δανείων, θα δίνει το πακέτο των εγγυήσεων ύψους 2 δισ. ευρώ που έχει ήδη δρομολογηθεί να δώσει το δημόσιο σε επιχειρήσεις επιδοτώντας και μέρος του επιτοκίου μετά την προχθεσινή θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η χρηματοδότηση των ΜΜΕ θα είναι ο βασικός στόχος του πακέτου εγγυήσεων ύψους 2 δισ. που θα διαθέσει το δημόσιο με την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο να διευκολυνθεί η δανειοδότηση των επιχειρήσεων.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας τόνιζαν χθες ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθυμητό το τεράστιο αυτό ποσό των εγγυήσεων να αναλωθεί σε 50 ή και 100 δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων.
Στην περίπτωση αυτή σχεδιάζονται περιορισμοί που θα διασφαλίζουν την κατά .............

προτεραιότητα χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί θέτοντας ένα χρονικό όριο (π.χ. 6 μήνες) με την έναρξη εφαρμογής του μέτρου μέσα στο οποίο θα παρέχονται εγγυήσεις αποκλειστικά για επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 50 άτομα. Στη συνέχεια, μετά τη λήξη της περιόδου αυτής θα συνεχίζει ισχύοντας και για μικρές και για μεγάλες επιχειρήσεις.

Επίσης είναι σαφές ότι το μεγάλο κέρδος για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα ενταχθούν στο πακέτο αυτό θα είναι η εγγύηση για το 90% του ποσού και λιγότερο η επιδότηση του επιτοκίου αφού βούληση του υπουργείου Οικονομίας είναι αυτή να είναι μικρή.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να κοινοποιηθεί τις επόμενες ημέρες τα δάνεια που θα συναφθούν και θα εντάσσονται στο πακέτο των εγγυήσεων του δημοσίου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για :

* Την κάλυψη αναγκών ρευστότητας

* Την αποπληρωμή ομολογιακών δανείων

* Την κάλυψη ποσοστού έως και 50% υφιστάμενων οφειλών δηλαδή την αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανείων.

Στην απόφαση δεν θα υπάρχει διάκριση για το είδος και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ωστόσο απώτερος στόχος του υπουργείου Οικονομίας είναι να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν παραδοσιακοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και για τους οποίους δεν θα μπορούσε να παρασχεθεί με άλλο τρόπο εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Τέτοιοι κλάδοι είναι η γουνοποιία, οι ιχθυοκαλλιέργειες και όσες από τις μονάδες κλωστοϋφαντουργίας δεν έχουν καταστεί προβληματικές.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στη σύνδεση των εγγυήσεων με την απασχόληση επιλέχθηκε μόνο ο περιορισμός για διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας μέχρι και το τέλος του 2010 αφού μια υποχρέωση για αύξηση των θέσεων εργασίας θα καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολο των εκ των υστέρων έλεγχο από τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Προβληματική επιχείρηση

Στο δεύτερη προϋπόθεση του προγράμματος δηλαδή τον αποκλεισμό επιχείρησης από την ένταξη στο πακέτο εγγυήσεων εάν αυτή έχει καταστεί προβληματική πριν την 1/7/2008 έμενε να διευκρινιστούν οι προϋποθέσεις του αποκλεισμού αυτού.

Πηγές από το ΥΠΟΙΟ τόνιζαν ότι ο όρος προβληματική καθορίζεται από την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία ως εξής:"Στις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης προβληματική είναι μια επιχείρηση στην οποία έχουν μειωθεί τα καταγεγραμμένα κεφάλαιά της κατά 50% ή το 25% το τελευταίο 12μηνο πριν από την 1/7/2008 που θέτει ως όριο ή απόφαση.

Στις μεγάλες επιχειρήσεις εκτός από τα παραπάνω προβληματική αποκαλείται μια επιχείρηση που δεν μπορεί με τα δικά της κεφάλαια τα κεφάλαια των μετόχων της ή τη βούληση των πιστωτών της να αντλήσει ρευστότητα.

Σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων προβληματική χαρακτηρίζεται αυτή που παρουσιάζει τριετή αρνητικά αποτελέσματα, μείωση του τζίρου και του όγκου πωλήσεων και αύξηση των αποθεμάτων".

Στην απόφαση που θα εκδοθεί θα ξεκαθαρίζεται ότι το σύνολο των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν ώστε να διαπιστωθεί αν μια επιχείρηση είναι υγιής ή προβληματική θα γίνεται από τις εμπορικές τράπεζας.

Οι στόχοι

Απώτερος στόχος του υπουργείου Οικονομίας, μεταξύ όλων των άλλων, είναι να υπερβεί και το κώλυμα που φαίνεται ότι υπάρχει στο πακέτο των 28 δισ. για την ενίσχυση του ρευστότητας της οικονομίας, ειδικά στο σκέλος που αφορά την παροχή εγγυήσεων ύψους μέχρι και 15 δισ. για τη σύναψη νέων δανείων από τις εμπορικές τράπεζες.

Από το συγκεκριμένο πακέτο οι τράπεζες έχουν αντλήσει μόνο 3 δισ. ευρώ και υπάρχουν διαθέσιμα άλλα 12 δισ. ευρώ. Με την παροχή εγγυήσεων 2 δισ. ευρώ απευθείας στις επιχειρήσεις αναμένεται να εξομαλυνθεί η πιστωτική επέκταση προς τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι οι ενισχύσεις υπό τη μορφή εγγυήσεων έχουν ενταχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ένα γενικότερο πλαίσιο μέσω του οποίου επιχειρείται η ανάκαμψη της οικονομίας σε κοινοτικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σχετική ανακοίνωση πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιανουάριο, είχε επισημανθεί ότι "για να ενισχυθεί η περαιτέρω πρόσβαση σε χρηματοδότηση και να μειωθεί η σημερινή μεγάλη απροθυμία ανάληψης κινδύνων εκ μέρους των τραπεζών, οι επιδοτούμενες εγγυήσεις δανείων για περιορισμένη χρονική διάρκεια μπορούν να αποτελέσουν μια ενδεδειγμένη και στοχοθετημένη λύση που θα προσφέρει στις επιχειρήσεις ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πού πήγε το blog Kosmosnews??????

Mε έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα ότι το blog KosmosNews εξαφανίστηκε από την μπλογκόσφαιρα.

Τι συμβαίνει τελικά με την google???
To πρόβλημα αυτό έχει παρουσιαστεί σε πολλά ιστολόγια, όπως το Σίβιλα, του Σπύρου Τάνγκα, του DR Seeng....

Τι στα κομμάτια συμβαίνει με την google πια???

ImageHost.org

UPDATE 11:42
Eίναι ξανά on Line
Καταρρέει η Ν.Δ., ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα

Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, με βάση τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και οι οποίες καταγράφουν άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων υπέρ του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά που φτάνουν σε 5% και 6%.

Στις τελευταίες μετρήσεις αποτυπώνεται η φθορά που υπέστη τα τελευταία 24ωρα η Ν.Δ. εξαιτίας της «απόδρασης» στο εξωτερικό κατηγορουμένων στην υπόθεση Siemens, της σύλληψης συγγενικών τους προσώπων και των ατυχών χειρισμών που διαπιστώθηκαν από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών.
Να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου δεκαημέρου, κατά τη ........

διάρκεια του οποίου η Ν.Δ. εμφάνισε και το μέγιστο ποσοστό συσπείρωσής της και η πόλωση είχε χτυπήσει κόκκινο, τα ποσοστά της διαφοράς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν περιοριστεί σε 3- 3,5 μονάδες.

Το ποσοστό της αποχής

Όπως όμως φαίνεται από τα δύο χθεσινά γκάλοπ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ανοδική τάση, η Ν.Δ. πτωτική, ενώ αύξηση καταγράφει και ο ΛΑΟΣ στον οποίο πιθανότατα καταλήγει το νέο κύμα δυσαρεστημένων της κυβερνητικής παράταξης. Κάμψη στα ποσοστά καταγράφουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι εγκαταλείπουν την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης. Αδιευκρίνιστος παράγων παραμένει το ποσοστό της αποχής το οποίο- σύμφωνα και με τους δημοσκόπους- δεν αφήνει περιθώρια για ακριβείς προβλέψεις και θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ρublic Ιssue που διενεργήθηκε για τον Σκάι και την «Καθημερινή», η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος βρίσκεται στις 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 37%, η Ν.Δ. 32%, το ΚΚΕ 7%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι (7%), ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, ο ΛΑΟΣ με 5% και τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 6%.
Με βάση τα συγκεκριμένα ποσοστά, το ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει 8 έδρες, η Ν.Δ. 7, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι από 2 και ο ΛΑΟΣ 1 έδρα στην Ευρωβουλή.Αύξηση 2% σε 48 ώρες

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας VΡRC που αναρτήθηκε χθες στο κανάλι tvxs. gr, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ. Η ίδια εταιρεία προσδιόριζε τη διαφορά μεταξύ τους, πριν από μόνο δύο ημέρες, στις 4 μονάδες. Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε μία μονάδα και απέσπασε το 38%, η Ν.Δ. έπεσε μία μονάδα και κατέβηκε στο 32%, το ΚΚΕ παρουσίασε αύξηση των δυνάμεών του και έφθασε στο 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τους Οικολόγους και παρέμεινε στο 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχασαν μιάμιση μονάδα και έπεσαν στο 5,5% ενώ ο ΛΑΟΣ ανέβηκε και έφθασε στο 5%. Τα λοιπά κόμματα συγκέντρωσαν το 4,5%- το κόμμα του κ. Παπαθεμελή προσεγγίζει τη μονάδα.

«Ο Καραμανλής από Δευτέρα θα είναι όμηρος των λαθών του και της Μπακογιάννη»

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της Ν.Δ. και του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προσωπικά εξαπέλυσε χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου.

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι από την επομένη των ευρωεκλογών ο κ. Καραμανλής θα είναι όμηρος των λαθών της πολιτικής του, αλλά και της κ. Μπακογιάννη. «Και ο κ. Καραμανλής από τη Δευτέρα θα έχει δύο επιλογές. Ή να πεθάνει στην ομηρεία του ή να αποδράσει. Αν αποδράσει θα είμαστε δίπλα του να του δείξουμε τον δρόμο», είπε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις και εναντίον του κ. Παπανδρέου και της κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τους «παιδιά της λέσχης Μπίλντερμπεργκ», ενώ κατηγόρησε το σύνολο των πολιτικών αρχηγών της χώρας για τη στάση που- όπως είπε- κρατούν στα εθνικά θέματα των Σκοπίων, των τουρκικών παραβιάσεων και των λαθρομεταναστών.

Ειδικά στους λαθρομετανάστες αναφέρθηκε επανειλημμένως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, γεγονός που προκάλεσε τον ενθουσιασμό των οπαδών του οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.

«Δεν αντέχει η Ελλάδα δύο εκατομμύρια μουσουλμάνους. Ας το καταλάβουν κάποτε» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα είπε ότι θα συμφωνούσε, υπό την προϋπόθεση ότι θα επαναλειτουργήσει και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ως εκκλησία. Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία των άλλων κομμάτων αποκάλεσε «κοκορομαχίες» τις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΛΑΟΣ θα εκλέξει δύο ευρωβουλευτές και ότι κάποια στιγμή ο ίδιος θα ανακηρυχθεί πρωθυπουργός.

Επιτέθηκε κατά των δύο μεγάλων κομμάτων λέγοντας ότι δημιούργησαν τεράστιο χρέος το οποίο αυξάνεται συνεχώς αντί να μειώνεται, ενώ για το θέμα της ακρίβειας είπε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής δεν έχουν το σθένος να ελέγξουν τα καρτέλ και τους ιδιοκτήτες ξένων πολυκαταστημάτων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία συνειδητοποίησης, ευαισθητοποίησης και αυτοκριτικής για την ουσιαστική συμβολή μας στην προστασία, τη φροντίδα, την αναβάθμιση και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολλές και ποικίλες μεταβολές στη φύση, οι καθημερινές, μικρές και μεγάλες ανθρώπινες παρεμβάσεις, διαταράσσουν την ισορροπία του περιβάλλοντος και έχουμε τις γνωστές και πολύ ορατές πλέον αρνητικές επιπτώσεις.

Για την Μεσσηνία μας, το περιβάλλον αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μας και ζωτικό στοιχείο πολιτισμού, ποιότητας ζωής και αειφορικής ανάπτυξης.

Ως Νομάρχης Μεσσηνίας, ειλικρινά χαίρομαι για την διαπίστωση ότι περιβαλλοντικά ο Νομός μας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, απαιτούνται όμως σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση της προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα, των θαλασσών και των δασών μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο μας, οι βιολογικοί καθαρισμοί, η σύνταξη .......

υδρογεωλογικής μελέτης, η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η εφαρμογή εκτεταμένων προγραμμάτων αναδάσωσης, ο έλεγχος στη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, κατευθύνσεις προς τις οποίες μοχθούμε καθημερινά.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους τους Μεσσήνιους και τις Μεσσήνιες για συστράτευση στην προσπάθεια που καταβάλλουμε σε συνεργασία με τους φορείς του τόπου, για την διατήρηση καθαρού και όμορφου περιβάλλοντος σε ολόκληρο το Νομό.

Γιατί ο τόπος μας αξίζει το καλύτερο!

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Επέμβαση χωρίς τομές για τους παχύσαρκους

Νέα χειρουργική τεχνική για τη μείωση του όγκου του στομάχου, χωρίς τομές, υπόσχεται να καταστεί η εναλλακτική λύση για την παχυσαρκία.

Μερικές εκατοντάδες ασθενών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη συμμετέχουν στις δοκιμές μιας νέας χειρουργικής τεχνικής για τη μείωση του όγκου του στομαχιού, η οποία πραγματοποιείται μέσω του στόματος, χωρίς εξωτερικές τομές.

Σε διάστημα 18 μηνών κατά την επέμβαση οι ασθενείς έχουν χάσει το 45% του αρχικού τους βάρους, δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μεταβολικής και Βαριατρικής Χειρουργικής.

Η επέμβαση πραγματοποείται με τη βοήθεια ενός σωλήνα στο πάχος μιας μάνικας .......

ποτίσματος. Ένα ειδικό συρραπτικό στην άκρη του σωλήνα δημιουργεί ένα στενότερο πέρασμα που επιβραδύνει την κάθοδο της τροφής από το ανώτερο στο κατώτερο τμήμα του στομάχου. Οι ασθενείς νιώθουν έτσι πλήρεις με λιγότερο φαγητό.

Οι δοκιμές της σχεδόν αναίμακτης μεθόδου συνεχίζονται σε περίπου 200 ασθενείς από την Αμερική και 100 από την Ευρώπη. Αν τα τελικά αποτελέσματα αποδειχθούν θετικά, η εταιρεία που κατασκευάζει την ειδική συσκευή θα πρέπει να ζητήσει έγκριση από τις αρχές τροφίμων και φαρμάκων.

Ένας από τους ασθενείς που υποβλήθηκαν στην επέμβαση υπέστη ρήξη του οισοφάγου, κατά τα άλλα όμως δεν εμφανίστηκαν σοβαρές επιπλοκές.

Η ίδια χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται και με συμβατικές μεθόδους που απαιτούν είτε μια μεγάλη τομή στην κοιλιά είτε αρκετές μικρότερες.

Μια άλλη μέθοδος συρραφής, το γαστρικό μπαϊπάς, είναι ακόμα πιο επεμβατική, αφού όχι μόνο μειώνει δραστικά το μέγεθος του στομάχου -σε μέγεθος μπάλας του γκολφ-, αλλά αλλάζει και την πορεία της τροφής στο πεπτικό σύστημα.

Η χειρουργική επέμβαση παραμένει η έσχατη λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, ωστόσο πάνω από 200.000 Αμερικανοί ανεβαίνουν κάθε χρόνο στο χειρουργικό τραπέζι για να χάσουν βάρος. Ακόμα πιο σύνηθες είναι το γνωστό πια «μπαλονάκι», μια φούσκα γεμάτη υγρό που εισάγεται στο στομάχι από το στόμα χωρίς τομές.

Τα τελικά αποτελέσματα από τις πρώτες δοκιμές της νέας τεχνικής αναμένονται το 2010.

Ξεκινά από την Δευτέρα 8 Ιουνίου το πρόγραμμα "Αλλάζω κλιματιστικό"

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου το πρόγραμμα επιδότησης του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντικατάσταση των παλιών κλιματιστικών στις κατοικίες. Δείτε αριστερά 16 ερωτήσεις και απαντήσεις για το πως μπορείτε να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα και να αλλάξετε το σύστημα κλιματισμού σας.

Το πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης και ο γεν. γραμματέας Κ. Μουσουρούλης είναι προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ και το ποσοστό επιδότησης θα είναι 35% επί της τιμής του ......

καινούριου, με μέγιστη δυνατή επιδότηση τα 500 ευρώ. Ο περιορισμός είναι η αντικατάσταση δύο κλιματιστικών ανά καταναλωτή.
Τα κλιματισιτικά που επιδοτούνται είναι από 9.000 μέχρι 24.000 BTU. Βασική προϋπόθεση είναι η απόκτηση κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής κλάσης (inverter A ή Β στα μεγάλα κλιματιστικά). Τα προς ανακύκλωση κλιματιστικά δεν έχουν περιορισμό ηλικίας, αρκεί να είναι χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης.

Η εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ότι θα αντικατασταθούν 50.000 με 60.000 κλιματιστικά, ενώ σημειώνεται ότι η διάρκεια του προγράμματος θα είναι έξι μήνες.

Από τις 5 Ιουνίου θα λειτουργήσει ειδική ιστοσελίδα www.allazoklima.gr και τηλεφωνική γραμμή για τους καταναλωτές και τους καταστηματάρχες. Η τηλεφωνική γραμμή είναι 8011115300.

Εκεί, οι καταστηματάρχες θα μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι καταναλωτές θα μπορούν με το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητάς τους, με ένα αντίγραφο λογαριασμού της ΔΕΗ (ώστε να πιστοποιείται το οικιακό τιμολόγιο) και τον σειριακό αριθμό του παλιού κλιματιστικού να προσέρχονται στο κατάστημα και να επιλέγουν τη νέα συσκευή, αφού

πρώτα στο κατάστημα συμπληρώσουν μία φόρμα. Θα πληρώνουν τη μειωμένη τιμή. Δηλαδή αν η συσκευή κοστίζει 800 ευρώ ο καταναλωτής θα πληρώνει τα 520 ευρώ και το 35%, τα 280 θα τα εισπράττει η επιχείρηση. Στη συνέχεια, τεχνικός της επιχείρησης θα έρχεται στο σπίτι θα αποξιλώνει το παλιό air condition, πιστοποιώντας ότι είναι εν λειτουργία και ό,τι είναι όντως χαμηλής ενεργειακής κλάσης και θα τοποθετεί το καινούριο.

Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους θα αποστέλλουν όλα τα παραστατικά (δελτία αποστολής, τιμολόγια κλπ.) καθώς και τα παλιά κλιματιστικά στην εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε., η οποία και θα είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα, και από αυτή θα εισπράττουν την επιδότηση.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μία μέση τιμή κλιματιστικού inverter υψηλής ενεργειακής κλάσης είναι 800 ευρώ και η μέση επιδότηση υπολογίζεται γύρω στα 280 ευρώ.

Από την αντικατάσταση των παλιών κλιματιστικών εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 20 GWh και 20.000 τόνοι CO2 ετησίως. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 7 εκατομμύρια κλιματιστικά σε οικιακό και επαγγελματικό τομέα. Από αυτά υπολογίζεται ότι 1 με 1,5 εκατομμύρια είναι κλάσης Α. Στον οικιακό τομέα υπάρχουν 3 εκατομμύρια κλιματιστικά.

Πέρυσι πουλήθηκαν 500.000 νέα κλιματιστικά εκ των οποίων το 15% ήταν στον επαγγελματικό τομέα. Τα 150.000 ήταν inverter, ήτοι το 30%.

Οι κ. Χατζηδάκης και Μουσουρούλης ανακοίνωσαν ότι αργότερα θα "τρέξει" και πρόγραμμα για την αντικατάσταση παλιών ψυγείων. Σημείωσαν δε, πως σε ένα νοικοκυριό το 15% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος προέρχεται από τα κλιματιστικά και το 15% από τα ψυγεία.

Ο υπουργός αιτιολογώντας γιατί παρά τις αρχικές εξαγγελίες του το πρόγραμμα δεν αφορά όλες τις οικιακές ενεργοβόρες συσκευές παρά μόνο τα κλιματιστικά, υποστήριξε ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ συγκεκριμένα, καθώς και ό,τι η Ε.Ε. δικαιολογούσε κονδύλια μόνο για αυτές τις ενεργοβόρες συσκευές και κυρίως για τα κλιματιστικά.

Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ 16 ΒΗΜΑΤΑ

Δεκαέξι βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι καταναλωτές και οι καταστηματάρχες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης "Αλλάζω Κλιματιστικό".

1. Η δράση αφορά σε ολόκληρη τη χώρα ή κάποιες περιοχές αυτής;

Η δράση αφορά σε όλη την Ελλάδα

2. Πόση είναι η επιδότηση;

Το ύψος της επιδότησης είναι το 35% της λιανικής τιμής της νέας συσκευής, με ανώτατο όριο επιδότησης τα 500€.

Παράδειγμα 1

Έστω ότι το κλιματιστικό που επιλέγει να αγοράσει ο καταναλωτής στοιχίζει 900€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η επιδότηση αντιστοιχεί στο ποσό των 315€ (35% * 900€ = 315€). Επομένως, το ποσό που θα καταβάλλει ο καταναλωτής θα είναι 900€ - 315€ = 585€

Παράδειγμα 2

Έστω ότι το κλιματιστικό που επιλέγει να αγοράσει ο καταναλωτής στοιχίζει 1500€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το 35% της τιμής αυτής αντιστοιχεί στο ποσό των 525€ (35% * 1500€ = 525€). Επειδή όμως το ποσό αυτό υπερβαίνει τα 500€ (δηλ. το ανώτατο όριο επιδότησης), η επιδότηση θα είναι 500€. Άρα το ποσό που θα καταβάλλει ο καταναλωτής θα είναι 1500€ - 500€ = 1000€.

3. Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση;

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν όλοι οι πολίτες/ καταναλωτές, οι οποίοι έχουν σε κατοικία τους παλαιά συσκευή κλιματισμού εν λειτουργία και θέλουν να την αντικαταστήσουν με άλλη, νέας τεχνολογίας ενεργειακά αποδοτικότερη.

4. Οι ξένοι υπήκοοι δικαιούνται την επιδότηση;

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη δράση, οι ξένοι υπήκοοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα/ υποχρεώσεις με τους Έλληνες, αρκεί να διαθέτουν στη χώρα μας κατοικία στην οποία θα γίνει η αντικατάσταση του κλιματιστικού.

5. Πόσες συσκευές μπορεί να αγοράσει ο κάθε καταναλωτής;

Ο κάθε καταναλωτής μπορεί να επιδοτηθεί και να αντικαταστήσει μέχρι και 2 συσκευές.

6. Γιατί η δράση δεν αφορά επαγγελματικούς χώρους;

Η δράση βασίζεται στην πρόσφατη τροποποίηση του κανονισμού 1080/2006, βάσει του οποίου δίνεται η δυνατότητα και στην Ελλάδα, χρηματοδότησης δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό τομέα.

7. Ποια είναι η απαιτούμενη διαδικασία για να συμμετάσχει κάποιος στη δράση; Τι δικαιολογητικά απαιτούνται;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ο καταναλωτής έχοντας μαζί του τα 2 δικαιολογητικά που απαιτούνται, μπορεί να πάει στο κατάστημα της επιλογής του και αφού επιλέξει τη συσκευή κλιματισμού που τον ενδιαφέρει από αυτές που επιδοτούνται, να συμπληρώσει και να υπογράψει το «Έντυπο Αγοράς Συσκευής».

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

- Η Αστυνομική Ταυτότητα και ένα απλό φωτοαντίγραφο αυτής ή το Διαβατήριο σε περίπτωση ξένης υπηκοότητας

- Ενα αντίγραφο ενός πρόσφατου λογαριασμού της ΔΕΗ (της οικίας στην οποία θα αντικατασταθεί το κλιματιστικό).

8. Πώς θα λάβει την επιδότηση ο καταναλωτής;

Ο καταναλωτής λαμβάνει την επιδότηση άμεσα στο κατάστημα και χωρίς καμία ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, κατά την αγορά της νέας συσκευής, καταβάλλει μόνο τη δική του συμμετοχή, δηλ. αγοράζει το κλιματιστικό σε χαμηλότερη τιμή. Η επιδότηση υπολογίζεται στη λιανική τιμή πώλησης της συσκευής απολύτως μετρητοίς. Αυτό δε σημαίνει ότι ο καταναλωτής πρέπει να πληρώσει μετρητοίς το ποσό που του αναλογεί. Μπορεί να πληρώσει με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί, αλλά το ποσό της επιδότησης θα υπολογισθεί στην τιμή μετρητοίς.

9. Αν κάποιος δε διαθέτει παλιό κλιματιστικό δικαιούται την επιδότηση;

Όχι. Η δράση αφορά αποκλειστικά και μόνο αντικατάσταση παλαιάς συσκευής κλιματισμού με άλλη νέα ενεργειακά αποδοτικότερη (στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας).

10. Υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τα παλιά κλιματιστικά;

Δεν υπάρχει περιορισμός στην παλαιότητα και το είδος της συσκευής που πρόκειται να αντικατασταθεί, αρκεί να βρίσκεται εν λειτουργία τη στιγμή της απεγκατάστασής της και εγκατάστασης της νέας συσκευής.

11. Μπορεί ο καταναλωτής να αγοράσει οποιαδήποτε νέα συσκευή κλιματισμού;

Οι νέες συσκευές κλιματισμού πρέπει να είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Έτσι οι συσκευές που μπορεί να αγοράσει ο καταναλωτής πρέπει να είναι:

DC Inverter Ενεργειακής Κλάσης Α/Α, για συσκευές μέχρι και 16000 BTU

DC Inverter Ενεργειακής Κλάσης Α/Α, Α/Β, Β/Α, Β/Β, για συσκευές πάνω από 16000 BTU

12. Πώς διασφαλίζεται ο καταναλωτής από τυχόν αύξηση των τιμών των κλιματιστικών από τα καταστήματα;

Ο καταναλωτής θα μπορεί να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα της δράσης στην οποία θα υπάρχει λίστα με τις ενδεικτικές τιμές των επιλέξιμων συσκευών κλιματισμού. Η λίστα αυτή θα επικαιροποιείται κατά τη διάρκεια της δράσης.

13. Επιδοτείται το κόστος εγκατάστασης/ απεγκατάστασης του κλιματιστικού και τυχόν κόστη μεταφοράς;

Όχι, δεν επιδοτείται από τη δράση αλλά πολλά καταστήματα ενδέχεται να παρέχουν τέτοιου είδους επιπλέον κίνητρα στους καταναλωτές.

14. Πού μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες σχετικά με τη δράση;

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης/ πληροφόρησης (Help Desk), από την οποία θα δίνονται πληροφορίες σχετικά με τη δράση και απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις ενώ θα καταγράφονται και πιθανά παράπονα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων θα υπάρχουν δύο υπηρεσίες, μία για τους καταναλωτές και μία για τα καταστήματα, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες μέσω αστικής τηλεφωνικής κλήσης.

Το τηλέφωνο γραφείου Αρωγής Χρηστών (Help Desk) της δράσης είναι: 801-11-15 300 (αστική χρέωση).

Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα οι παραπάνω υπηρεσίες να παρέχονται και ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου.

15. Ποια καταστήματα μπορούν να συμμετέχουν στη δράση;

Η δράση είναι ανοικτή σε όλα τα καταστήματα πώλησης συσκευών κλιματισμού με ισότιμους όρους.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των καταστημάτων είναι:

- Η πρόσβαση του καταστήματος στο Διαδίκτυο, δεδομένου ότι η εφαρμογή της δράσης υποστηρίζεται από πληροφοριακό σύστημα.

- Η εγγραφή του καταστήματος στο πληροφοριακό σύστημα.

- Η αποδοχή των όρων συμμετοχής, προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή και παρακολούθηση της δράσης. Η αποδοχή γίνεται ηλεκτρονικά κατά την εγγραφή του καταστήματος.

16. Ένα κατάστημα, για να μπορέσει να συμμετάσχει στη δράση, πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένη υποδομή όσον αφορά στο πληροφοριακό σύστημα;

Όχι, δεν απαιτείται η ύπαρξη κάποιας ειδικής εφαρμογής. Η μόνη προϋπόθεση είναι η δυνατότητα πρόσβασης του καταστήματος στο Διαδίκτυο. Τονίζεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην διαθέτει το ίδιο το κατάστημα σύνδεση σε Διαδίκτυο, αλλά να μπορεί να εξυπηρετείται από κάπου αλλού (π.χ. από κάποιο Internet Cafe).

Πηγή: Ημερησία

Κοινοτικά κονδύλια 1,25 δισ. στην Ελλάδα για την απασχόληση

Η Κομισιόν αποφάσισε να αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητα της Ε.Ε. την καταπολέμηση της ανεργίας που διογκώνεται συνεχώς στην Ευρώπη, στέλνοντας χθες σχετικό μήνυμα σ' όλες τις χώρες-μέλη.

Ετσι θα διαθέσει 19 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για να υποστηρίξει τους Ευρωπαίους πολίτες που πλήττονται από την κρίση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο και ο επίτροπος Βλ. Σπίντλα, αρμόδιος για την απασχόληση, «η Ένωση θα διαθέσει 19 δισ. ευρώ από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) για να υποστηρίξει τους Ευρωπαίους πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση».

Όπως ανακοίνωσαν δε οι ίδιοι, η κοινοτική προσπάθεια θα επικεντρωθεί σε ένα ........

χρονικό διάστημα δύο ετών, δηλαδή , το 2009 και το 2010 κατά την διάρκεια του οποίου η Κοινότητα θα προκαταβάλει κονδύλια χωρίς αυτή τη διετία να είναι αναγκαία η εθνική συγχρηματοδότηση των διαφόρων κοινωνικού χαρακτήρα προγραμμάτων τα οποία θα υλοποιούνται μόνο με κοινοτικούς πόρους.

Σύμφωνα με τις χθεσινές προτάσεις της Επιτροπής, το ποσό των 19 δισ. ευρώ δεν είναι προκατανεμημένο ανά χώρα-μέλος, όμως επειδή ακολουθεί τις δημοσιονομικές προοπτικές, το ποσό που θα πάρει κάθε χώρα είναι συναφές με τα κοινωνικού χαρακτήρα επιχειρησιακά προγράμματα που έχει σχεδιάσει.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών της Κομισιόν, η Ελλάδα, η οποία δικαιούται χρηματοδοτήσεις ύψους 4,229 δισ. ευρώ από τον Κοινωνικό ταμείο για ολόκληρη την επταετία 2007-2013 που διαρκεί η υλοποίηση του ΕΣΠΑ (Δ ΚΠΣ), θα εισπράξει για την αντιμετώπιση της ανεργίας της τη διετία 2009-2010 ένα ποσό ύψους 1.246.800.115 ευρώ.

Η Επιτροπή προτείνει συγκεκριμένα μια σειρά ενεργειών όπως:

1. «Την επίσπευση της προβλεπόμενης χορήγησης των 19 δισ. ευρώ για την παροχή βοήθειας στους εργαζόμενους για να παραμείνουν στην εργασία τους η να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας. Για την περίοδο 2009-2010 η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να αποδώσει τις δηλωμένες δαπάνες των κρατών-μελών σε ποσοστό 100%.» Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται εθνική συγχρηματοδότηση, έτσι ώστε «τα έργα που βοηθούν ανθρώπους να μπορούν να υλοποιούνται πιο γρήγορα.»

2. Η Κομισιόν προτείνει επίσης «να διαθέσει από τον υφιστάμενο προυπολογισμό της Κοινότητας 100 εκατομμύρια ευρώ τα οποία -εάν συνδυασθούν με τα κονδύλια από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ιδίως δε με αυτά από την ΕΤΕπ- θα καταλήξουν σε ποσά ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου κοινοτικού μηχανισμού χορήγησης μικροδανείων.

Αυτά τα μικροδάνεια να θ υποστηρίζουν «αυτούς που κινδυνεύουν να μην λάβουν''κανονικά'' δάνεια για τη δημιουργία μιας επιχείρησης όπως οι πρόσφατα άνεργοι, οι νέοι κ.λ.π. και θα ενισχύσουν την απασχόληση σε μικροεπιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν το μεγάλο πρόβλημα προσφοράς πιστώσεων».

3. Για τη μεγιστοποίηση της ενσωμάτωσης των νέων που εισέρχονται στην αγορά εργασίας, η Κομισιόν συστήνει επίσης τη δημιουργία και ανάπτυξη τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων θέσεων μαθητείας (STAGE) σε επιχειρήσεις. Και τούτο παρά την υφιστάμενη κρίση, χάρη σε «καλά σχεδιασμένους γι αυτό το σκοπό εθνικούς στόχους».

4. Η Επιτροπή υποστηρίζει την άμεση βοήθεια για τους ανέργους ώστε ν αποφευχθεί ο κίνδυνος μακροχρόνιας ανεργίας και η απώλεια σχετικών δεξιοτήτων συμπέριλαμβανομένων των προτάσεών της σχετικά με το ότι θα πρέπει να παρέχεται σε κάθε άνεργο η ευκαιρία κατάρτισης ή εργασίας εντός 1 μηνός για νέους ηλικίας κάτω των 20 ετών, εντός 3 μηνών για νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών και εντός 3 μηνών για άτομα ηλικίας άνω των 25 ετών.

5. Στις ίδιες προτάσεις της η Κομισιόν επιδιώκει την παροχή βοήθειας για την επιστροφή των πλέον μειονεκτούντων ατόμων σε θέσεις εργασίας π.χ. μέσω χαμηλότερου μη μισθολογικού κόστους εργασίας, κινήτρων πρόσληψης κ.λπ.

6. Η Επιτροπή έχει σχεδιάσει επίσης πρακτικό πακέτο εργαλείων που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους αντιπροσώπους τους να προβλέπουν μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση της επιχείρησής τους.

7. Η Κομισιόν θέλει ακόμη να τροποποιήσει τη λειτουργία των κοινοτικών διαρθρωτικών ταμείων (σ.σ. εκτός του κοινωνικού) που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη των πιο καθυστερημένων οικονομικά περιφερειών ή όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Στις 18-19 Ιουνίου

Τις προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας θα τις υποβάλει η Επιτροπή προς έγκριση στο ευρωπαικό συμβούλιο κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 18-19 Ιουνίου.

Κατανομή

Σύμφωνα με τις χθεσινές προτάσεις της Επιτροπής το ποσό των 19 δισ. ευρώ δεν είναι προ κατανεμημένο ανά χώρα-μέλος, όμως επειδή ακολουθεί τις δημοσιονομικές προοπτικές, το ποσό που θα πάρει η κάθε χώρα είναι συναφές με τα κοινωνικού χαρακτήρα επιχειρησιακά προγράμματα που έχει σχεδιάσει.

Πρόσβαση

Επιδίωξη της Επιτροπής είναι, μαζί με τον Όμιλο της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και άλλους εταίρους,να δημιουργηθεί νέος μηχανισμός χορήγησης μικροδανείων γι' αυτούς -συνήθως άνεργοι- οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε αναγκαία κονδύλια για να δημιουργήσουν επιχειρήσεις ή μικροεπιχειρήσεις.

Στήριξη των ανέργων

Παραμονή στην εργασία
Προκαταβολή έως και 100% των δαπανών των κρατών που δηλώθηκαν για την παραμονή ανέργων στην εργασία τους.

Μικροδάνεια
Κονδύλια άνω των 500 εκατ. για τη χορήγηση μικροδανείων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από νέους - ανέργους.

Προγράμματα Stage
Δημιουργία και ανάπτυξη τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων θέσεων μαθητείας σε επιχειρήσεις (STAGE).

Κατάρτιση
Ευκαιρία κατάρτισης ή εργασίας εντός 1 μηνός για νέους ηλικίας κάτω των 20 ετών, εντός 3 μηνών για νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών και εντός 3 μηνών για άτομα άνω των 25 ετών.

Μειονεκτούσες ομάδες
Παροχή βοήθειας για την επιστροφή των πλέον μειονεκτούντων ατόμων σε θέσεις εργασίας.

Πηγή: Ημερησία

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Τελική πρόβλεψη αποτελέσματος από την Public IssueΠηγή: Ελληνικό ΚαφενείοΠαράκαμψη Μεγαλόπολης «Φορτσάρουν» για Αθήναιο-Λεύκτρο

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στην παράκαμψη των στροφών της Μεγαλόπολης μέσω της σήραγγας Ραψομμάτη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι οδοί πρόσβασης στη σήραγγα και να παραδοθεί το έργο εντός του 2009.
Πριν τη σήραγγα, μετά το Αθήναιο, το επίχωμα πάνω στο οποίο πορεύεται ο δρόμος είναι πλέον εμφανές, ενώ μετά τη σήραγγα γίνονται σοβαρές τεχνικές εργασίες σε δύσκολα σημεία.

Στον κάμπο της Μεγαλόπολης τα μηχανήματα ..........

«τρώνε» την κατολίσθηση μετά τα Μαλλωτά, ενώ μορφοποιείται πλέον η γέφυρα Αλφειού που θα ενώσει την παράκαμψη με τον υπάρχοντα δρόμο.

Πηγή: Θάρρος

Έρευνα της "MYC Communication" για τις ευρωεκλογές

Μαύρα χάλια για Ν.Δ. και Πα.Σο.Κ.

H Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου στη Μεσσηνία με ποσοστό 31,7%. Ωστόσο, στην παράσταση νίκης προηγείται το Πα.Σο.Κ με 46%, έναντι 27,5% της κυβερνητικής παράταξης. Τούτο προκύπτει από έρευνα της εταιρείας «Myc Communication», Αριστομένους 9 & Αναπλιώτη – Καλαμάτα.

Στην ερώτηση, λοιπόν, ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, η Ν.Δ. έχει τον πρώτο λόγο για το νομό μας με 31,7% έναντι του Πα.Σο.Κ. με 18,8%.

Σημαντική κρίνεται η παρουσία των Οικολόγων-Πράσινων με ποσοστό 6,0%, τους οποίους ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, ΛΑΟΣ με 2,9%, ο ΣΥΝ με 2,3% και λοιπά μικρότερα ......

κόμματα με 4,8%.
Σημαντικό ποσοστό, 15,8%, καταγράφεται στους αναποφάσιστους που δεν απάντησαν στην πρόθεση ψήφου και είναι ακόμη πιο σημαντικό, διότι αυτό αποτυπώνεται μια μόλις εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Τέλος, σημαντικό είναι το ποσοστό αποχής, που αγγίζει το 11%.

Πηγή: Θάρρος

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες

Υπεγράφη από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ενεργοποιεί το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων έως 10 kw σε κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο Ηπειρωτικό Σύστημα και στα Διασυνδεδεμένα Νησιά.

Στόχος είναι η εκμετάλλευση του ηλιακού δυναμικού της χώρας, η στήριξη του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της μεγάλης διασποράς των ΦΒΣ, η αντιμετώπιση της αιχμής της ζήτησης ενέργειας που εμφανίζεται το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης χρήσης των κλιματιστικών συστημάτων, η συμμετοχή των πολιτών στην “πράσινη” ανάπτυξη, η ανανέωση του ενδιαφέροντος της αγοράς και η συνδρομή στην .........

επίτευξη του στόχου διείσδυσης των ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με την Οδηγία 2001/77/ΕΚ.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από δύο βδομάδες από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κ. Μουσουρούλη, το Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» που θα ισχύσει από 1η Ιουλίου 2009, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αξιοποιήσει την πράσινη ενέργεια τοποθετώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη του για παραγωγή ηλεκτρισμού ως εξής:

Παρέχεται σταθερή τιμή της παραγόμενης ενέργειας 0,55 €/kwh για 25ετια ανά εγκατάσταση (αναπροσαρμοζόμενη στο 25% του ΔΤΚ ή στο 140% της Μέσης ΟΤΣ). Από 2012 προβλέπεται μείωση της τιμής για τις νέες εγκαταστάσεις, σταθερή επίσης για 25ετία.

Για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο Δίκτυο γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ Σχετικά άρθρα με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του κυρίου του φωτοβολταϊκού.

Οι διαδικασίες για τον πολίτη - παραγωγό - καταναλωτή είναι απλές και γρήγορες μέσω των τοπικών Υπηρεσιών ΔΕΗ και του λογαριασμού ΗΕ.

Δεν απαιτείται καμία αδειοδότηση ΥΠΑΝ – ΥΠΕΧΩΔΕ παρά μόνο έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

Δεν υπάρχει καμία Φορολογική ή ασφαλιστική Υποχρέωση (άνοιγμα βιβλίων έναρξης εργασιών, έκδοση τιμολογίων, ασφάλιση, ΚΒΣ ΦΠΑ φορολογία εισοδήματος).

Με δεδομένο όλα τα παραπάνω, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σύμφωνα με το άρθρο 5 της εν λόγω ΚΥΑ οι όροι εγκατάστασης θα οριστούν με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργου Σουφλιά.

Ολόκληρο το κείμενο στο συνημμένο αρχείο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

1. Πού μπορεί να εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό (ΦΒ) σύστημα;

Το Πρόγραμμα αφορά συστήματα μέχρι 10 kWp, στο δώμα ή τη στέγη (συμπεριλαμβανόμενων των στεγάστρων βεραντών) κτιρίου που χρησιμοποιείται για κατοικία ή στέγαση πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την Επικράτεια με εξαίρεση τα μη Διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό Σύστημα της χώρας νησιά.

2. Ποιος μπορεί να εγκαταστήσει ΦΒ σύστημα; Προϋποθέσεις.

Δικαίωμα ένταξης στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες και φυσικά ή νομικά πρόσωπα επιτηδευματίες που κατατάσσονται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα οποία έχουν στην κατοχή τους το χώρο στον οποίο εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Για την περίπτωση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου, επιτρέπεται η εγκατάσταση ενός και μόνο συστήματος.

Δικαίωμα ένταξης στο Πρόγραμμα έχουν οι κύριοι των οριζόντιων ιδιοκτησιών εκπροσωπούμενοι από το διαχειριστή μετά από συμφωνία του συνόλου των ιδιοκτητών ή ένας εκ των κυρίων των οριζόντιων ιδιοκτησιών μετά από παραχώρηση χρήσης του κοινόχρηστου χώρου από τους υπόλοιπους, με ευθύνη των ενδιαφερομένων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη ΦΒΣ στο Πρόγραμμα είναι η ύπαρξη σύνδεσης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στο ακίνητο στο οποίο το σύστημα εγκαθίσταται.

Επιπλέον, όταν το ακίνητο στο οποίο εγκαθίσταται το ΦΒΣ χρησιμοποιείται για κατοικία, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί μέρος των θερμικών αναγκών του ακινήτου για ζεστό νερό χρήσης να καλύπτεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (πχ. ηλιοθερμικά, ηλιακοί θερμοσίφωνες). Η ικανοποίηση των θερμικών αναγκών του κτιρίου (θέρμανση – ψύξη και ζεστό νερό χρήσης) είναι εξίσου σημαντικές και θα πρέπει ο καθένας να το συνυπολογίσει στο πλαίσιο και της ενεργειακής κατάταξης του κτιρίου που θα επηρεάσει την αξία του.

Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα του θερμοσίφωνα για μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε χρήσιμη θερμότητα αποτελεί απαραίτητη συνιστώσα στο πλαίσιο της βελτίωσης της ενεργειακής κατάστασης του κτιρίου και για αυτό η ύπαρξή του θα αποτελεί προαπαιτούμενο για την ένταξη της ΦΒ εγκατάστασης στο Πρόγραμμα.

3. Πώς υλοποιείται η συμφωνία του συνόλου των συνιδιοκτητών ή η παραχώρηση του χώρου σε ένα συνιδιοκτήτη;


Με πρακτικό ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης ή με έγγραφη συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών του κτιρίου.

4. Σε παλιά πολυκατοικία χωρίς κανονισμό πως μπορεί να εγκατασταθεί φωτοβολταικό;

Και πάλι με πρακτικό ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης ή έγγραφη συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών του κτιρίου.

5. Αν κάποιος είναι κύριος του δικαιώματος ανοικοδόμησης επί του δώματος (υψούν) μπορεί να εγκαταστήσει μόνος του φωτοβολταικό σύστημα;

Όχι, γιατί το δικαίωμα αυτό δεν εμπεριέχει και δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης της ταράτσας, η οποία μέχρις ότου ανοικοδομηθεί ο υπεράνω όροφος, παραμένει κοινόκτητη και κοινόχρηστη.

6. Κάποιος έχει το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης της ταράτσας. Μπορεί να εγκαταστήσει μόνος του το σύστημα;

Ναι, αν δεν απαγορεύεται από ρητή διάταξη του κανονισμού. Στην περίπτωση αυτή το σύστημα θα συνδέεται με τον μετρητή (ρολόι) της ΔΕΗ της κατοικίας του και τα έσοδα θα εισπράττονται από τον ίδιο.

7. Διαδικαστικά θέματα : Συμβάσεις, φορολογικά (εκπτώσεις, δήλωση φόρου εισοδήματος κλπ).

Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή. Δεν απαιτείται καμία ενεργειακή άδεια που έχουμε για τους μεγαλύτερους σταθμούς.

Για τη σύνδεση του ΦΒ και την πώληση της ενέργειας ο παραγωγός απευθύνεται στις τοπικές υπηρεσίες της ΔΕΗ υπογράφοντας 2 αντίστοιχες συμβάσεις μία για την τοποθέτηση ουσιαστικά του μετρητή και μία για την πώληση της ενέργειας.

8. Φορολογικά θέματα.

H μικρή ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων εξασφαλίζει ότι η παραγόμενη ενέργεια αντιστοιχεί σε αυτήν που απαιτείται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κυρίου του φωτοβολταϊκού συστήματος. Κατά συνέπεια δεν υφίστανται, για τον κύριο του φωτοβολταϊκού συστήματος, φορολογικές υποχρεώσεις για τη διάθεση της ενέργειας αυτής στο Δίκτυο.

Ο πολίτης παραγωγός – καταναλωτής δεν θα έχει καμία φορολογική ή ασφαλιστική υποχρέωση (άνοιγμα βιβλίων, έκδοση τιμολογίων, ασφάλιση κλπ) είτε είναι επιτηδευματίας, είτε όχι.

9. Πολεοδομικά : τι σημαίνει έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας;

Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος απαιτείται έγκριση εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας κατά την έννοια του άρθρου 7 παρ. 1 του Ν. 3212/2003 (ΦΕΚ Α’ 308) όπως κάθε φορά ισχύει και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότησή του. Οι όροι εγκατάστασης θα ορισθούν με εγκύκλιο του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

10. Κόστη.

Όλα τα κόστη συμπεριλαμβάνονται στο λεγόμενο κόστος ανά εγκατεστημένο kW που είναι περίπου τα 5.000 € ανά kW (και με καλή έρευνα αγοράς μπορεί να περιοριστεί στα 4.000 € ανά kW). Το μόνο κόστος που δεν περιλαμβάνεται στο εν λόγω κόστος είναι το πιθανό κόστος για την ασφάλιση του εξοπλισμού από δολιοφθορά κλπ. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στις πλείστες των περιπτώσεων ο εξοπλισμός καλύπτεται με εγγύηση μεγαλύτερη των 10 ετών.

11. Ρολόγια ΔΕΗ : Πόσα, σχέση ΔΕΗ-ΔΕΣΜΗΕ, ποιος πληρώνει το ρολόι;

Θα τοποθετηθεί ένα νέο ρολόι με διπλό μετρητή για μέτρηση της παραγόμενης από τη Φ/Β εγκατάσταση ενέργειας και της μικρής απορροφούμενης ενέργειας από τον inverter τη νύχτα και τυχόν συνοδευτικό εξοπλισμό (π.χ. κάμερα, συναγερμός). Το κόστος για το ρολόι βαρύνει τον παραγωγό όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ η οποία να θυμίσουμε ότι είναι μια Α.Ε. Άλλωστε το κόστος σύνδεσης στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 500 € και άρα είναι πολύ μικρό σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης του Φ/Β.

12. Παραδείγματα εγκαταστάσεων με το κόστος επένδυσης ανά τεχνολογία και την απόσβεση.

Σε έναν συνηθισμένο τύπο ταράτσας 100 τ.μ. μπορεί να εγκατασταθεί άνετα ένα σύστημα 5-7 kW τεχνολογίας π.χ. πολυκρυσταλλικού πυριτίου ή λιγότερο άνετα ένα ίδιας ισχύος τεχνολογίας thin film. Το κόστος μπορεί να περιοριστεί κάτω από τα 25.000- 35.000 € (5.000€/kw) και η απόσβεση συναρτάται με την τιμή αποζημίωσης της παραγόμενης μονάδας ενέργειας (0,55 €/ kWh) και την παραγόμενη ενέργεια (1 kW παράγει κατά μ.ο. 1.300 kWh/ ετησίως).

Παράλληλα, η απαιτούμενη ενέργεια για την κατανάλωση ενός νοικοκυριού είναι 5.000- 7000 kwh/ ετησίως που κοστίζει 0,12€/ kwh, και αντιστοιχεί σε παραγόμενη ενέργεια 5-7 kw από ΦΒ σύστημα.

Η καταμέτρηση της παραγόμενης ενέργειας γίνεται ταυτόχρονα με αυτή της καταναλισκόμενης. Η εκκαθάριση γίνεται από τη ΔΕΗ ΑΕ ή άλλο κάτοχο άδειας προμήθειας, ο οποίος για το σκοπό αυτό ενεργεί στο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου σχετική πιστωτική εγγραφή.

Με τον λογιστικό συμψηφισμό των εσόδων από την παραγόμενη ενέργεια και του κόστους της καταναλισκόμενης ενέργειας, ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα είναι πιστωτικός.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Περίπτωση που κάποιος εγκαταστήσει σε 80 τμ. 5 kw που κοστίζουν 25.000 €, πάρει δάνειο για το μισό κόστος (12.500 €) με ευνοϊκούς όρους δεδομένης της 25ετης σύμβασης και εγκαταστήσει το ΦΒ σύστημα:

5 Kw * 1300 kwh* 0,55 €/kwh = 3.575 € έσοδα/ετησίως

Από αυτά αφαιρούνται περί τα 1.500 € αποπληρωμή δάνειου και συντήρηση του εξοπλισμού. Οπότε, καθαρά έσοδα 2.100 €/ ετησίως, που σημαίνει απόσβεση των δικών του χρημάτων σε 5-6 χρόνια.

Από την άλλη ένα μέσο νοικοκυριό (με ηλεκτρικές συσκευές και φωτισμό) καταναλώνει μ.ο. 5.000 kWh/ετησίως.

5.000 kwh* 0,12 €/kwh= 600 € κόστος/ετησίως.

13. Πώς θα γίνεται ο λογιστικός συμψηφισμός της αξίας του πωλούμενου ρεύματος με τον λογαριασμό κατανάλωσης της ΔΕΗ;

Το αντίτιμο πώλησης του συνόλου της παραγόμενης ενέργειας στο Δίκτυο, μειούμενο κατά το ποσό του συνολικού λογαριασμού της ΔΕΗ, θα παρουσιάζεται σε πιστωτικό λογαριασμό της ΔΕΗ και θα εισπράττεται από τον κύριο του ΦΒ συστήματος. Αν κύριος του συστήματος είναι η διαχείριση της πολυκατοικίας, τότε το σύστημα θα συνδέεται με τον κοινόχρηστο μετρητή (ρολόι) της ΔΕΗ και τα έσοδα θα εισπράττονται από το διαχειριστή και θα κατανέμονται ανάλογα στους συνιδιοκτήτες.

14. Νησιά.

Βούληση της κυβέρνησης είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Αυτό είναι τεχνικά πιο δύσκολο καθώς απαιτεί ειδική προετοιμασία σε κάθε νησί. Επιπλέον το θέμα σχετίζεται και με τη δυνατότητα απορρόφησης της ισχύος από το δίκτυο σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ Σε κάθε περίπτωση, θα η αντιμετώπιση του θέματος το συντομότερο δυνατό.

15. Εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στο Υπουργείο θα υπάρχει βάση με τα στοιχεία του τεχνικού κόσμου που ασχολείται με τα ΦΒ. Η ένταξη στη βάση θα γίνεται με απλή αίτηση του ενδιαφερομένου, σε κάθε όμως περίπτωση η πιστοποίηση αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στην ελεύθερη αγορά.

16. Μπορούν να παραγγείλω αύριο και να περιμένω την ΚΥΑ;

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ΚΥΑ θα εκδοθεί άμεσα. Είναι θέμα προσωπικής απόφασης η παραγγελία. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν υφίσταται κριτήριο επιλεξιμότητας αφού δεν θα υπάρχει επιδότηση κεφαλαίου από κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

17. Πότε θα βγει η ΚΥΑ;

Η ΚΥΑ θα εκδοθεί άμεσα, το σχέδιο είναι έτοιμο, το αργότερο σε 10-15 μέρες.

18. Είναι έτοιμη η ΔΕΗ;

Η ΔΕΗ θα αναλάβει όλο το βάρος της υλοποίησης του προγράμματος το μηχανογραφικό της σύστημα προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις και με την έκδοση της ΚΥΑ θα είναι καθ’ όλα έτοιμη.

19. Υπάρχει περιορισμός ισχύος;

Μιλάμε για μικρές εγκαταστάσεις έως 10 kW και σε πρώτη φάση δεν θα υπάρχει άνω όριο για το σύνολο της ισχύος που θα εγκατασταθεί στη επικράτεια. Είναι πιθανό να υπάρξει μελλοντικά απόφαση για να τεθεί κάποιο άνω όριο συνυπολογίζοντας και η συνολική ισχύ των σταθμών μεγαλύτερου μεγέθους.

20. Υπάρχει επάρκεια ΦΒ στην αγορά;

Δραστηριοποιούνται γύρω στις 200 εταιρείες. Σημαντικό είναι ότι υλοποιούνται και 5 ελληνικές παραγωγικές μονάδες με δυναμικότητα παραγωγής πανέλων 200 MW.

21. Υπάρχει επιχορήγηση;

Όχι. Η τιμή που πωλείται το ηλεκτρικό ρεύμα στο Δίκτυο είναι πολύ ευνοϊκή και δεν απαιτεί επιχορήγηση. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο ο πολίτης δεν μπαίνει στη διαδικασία προετοιμασία φακέλου, αξιολόγησης, έγκρισης, ελέγχου, κτλ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διορισμοί ...Μεσσήνιων από το "παράθυρο" στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναβιώνουν οι εποχές του... "μπάρμπα στην Κορώνη".

Και χιλιάδες (κορόιδα) άνεργοι νέοι περιμένουν να βρουν, με αξιοκρατία, δουλειά.
Τι απαντά ο υπουργός Πολιτισμού;
AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ PRESS-GR


Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διακηρύσσει (στα λόγια...) την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα στις προσλήψεις, αλλά αυτό είναι πια ανέκδοτο...
Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, σας στέλνω μιας άκρως ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι η λίστα με 28 φύλακες που προσλήφθηκαν το τελευταίο διάστημα για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που εγκαινιάζεται σε λίγες ημέρες. Οι προσλήψεις αυτές είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που σημαίνει έχουν γίνει με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια. Είναι δηλαδή προσλήψεις από το "παράθυρο".

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι προσληφθέντες έχουν σχέση με την ....Μεσσηνία, την εκλογική περιφέρεια του υπουργού Πολιτισμού Αντ. Σαμαρά που διακηρύσσει κι αυτός, όπως ο ........

πρωθυπουργός, την προσήλωση στο σωστό ύφος και ήθος της εξουσίας.
Επειδή είμαι καλοπροαίρετος, λοιπόν, ρωτώ:

Με ποια κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις αυτές;
Μήπως αργότερα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μεταβληθούν σε αορίστου όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις φορέων εποπτευόμενων από το κράτος;
Με ποιο καθεστώς έχουν γίνει οι άλλες προσλήψεις για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης;
Πόσες είναι με τον ίδιο τρόπο, των συμβάσεων - δηλαδή από το "παράθυρο";
Αληθεύει επίσης ότι, γενικά, βασικό κριτήριο για τέτοιες προσλήψεις συμβασιούχων από φορείς του υπουργείου Πολιτισμού είναι ...η σχέση των ενδιαφερομένων με την Μεσσηνία;
Πόσες τέτοιες προσλήψεις έχουν γίνει;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν σημασία διότι οι νέοι και οι νέες που ψάχνουν για δουλειά -και καλούνται να ψηφίσουν την Κυριακή- θα μπορέσουν να καταλάβουν αν έχει νόημα να ελπίζουν σε κάτι και σε τι. Δηλαδή αν για να μπορέσουν να βρουν δουλειά, παρά τα πτυχία και τα προσόντα τους, πρέπει να έχουν και ...μπάρμπα στην Κορώνη ή άντε κάπου άλλού στη Μεσσηνία.

Είμαι σίγουρος ότι με την ευαισθησία που τον διακρίνει και δίχως την αλλοτρίωση της υπουργικής εξουσίας, ο κ. Σαμαράς θα δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις που όμως δεν θα προσβάλλουν τους νεοδημοκράτες εκείνους που (σαν κορόιδα;) εξακολουθούν να αξιώνουν αξιοκρατία και σοβαρότητα στο δημόσιο βίο.

Επειδή οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτε και επειδή η αποκάλυψη της λίστας αποσκοπεί στην κατάδειξη των ρουσφετολογικών μηχανισμών, έχω περικόψει τα ονόματά τους:
ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
ΦΡΑ... ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 21.04.09
ΛΑ... ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4.02.09
ΒΟΥΡΔ... ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 11.02.09
ΚΥΡΙΑΖ... ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 4.02.09
ΜΠΑΡΑ... ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 20.05.09
ΤΣΩΝΟΠ... ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΙΑΣ 20.05.09
ΣΑΚΚΟ... ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 4.02.09
ΤΣΑΓ... ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 9.02.09
ΚΑΡΑΣΚ... ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 4.02.09
ΑΛΕΞΟΠ... ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 12.03.09
ΔΗΜΗΤΡΑΚ... ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΓΕΩΡΓΙΟΣ 12.03.09
ΗΛΙΟΠΟ... ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΡΗΣΤΟΣ 12.03.09
ΠΡΑΝΤΑ... ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 12.03.09
ΒΑΣΙΛΟ.... ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 26.03.09
ΑΝΤΩΝΟ... ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 17.03.09
ΠΡΕΒΕΖ... ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 12.03.09
ΠΑΝΑΓ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΣΙΟΜΟΣ 9.04.09
ΚΑΛΛΙ... ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 21.04.09
ΜΙΣΕ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 21.04.09
ΚΑΒΒΟ... ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 20.05.09
ΓΕΩΡΓΙ... ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 4.02.09
ΑΔΑΜΟ... ΑΔΑΜΓΕΩΡΓΙΟΣ 21.04.09
ΔΕΜΠΕΓ... ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 20.05.09
ΜΠΟΥ... ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 21.04.09
ΚΑΡΑΧ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 20.05.09
ΓΙΑΝΝΟ... ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 4.02.09
ΣΤΑΘΟ... ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 20.05.09
ΠΑΝΑΓ... ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ 4.02.09

Kλίκ στην εικόνα

mousio22.jpg (255 KB)


Πηγή: Press-gr