Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Αγαπητοί αναγνώστες.

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι τον τελευταίο καιρό (2 μήνες περίπου) αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις μέσω e-mail για την εναπόθεση σχολίων.
Στις αρχές μας έδινε ειδοποίηση κανονικά.
Πρίν δυο περίπου μήνες άρχισε το πρόβλημα.
θα πρέπει να ελέγχουμε συχνά το αν υπάρχουν σχόλια για έγκριση. Και αυτό -άνθρωποι είμαστε- πολλές φορές το ξεχνάμε. Δεν το κάνουμε σκόπιμα.

ΓΕΝΙΚΑ να ξέρετε ότι μηνύματα που δεν είναι υβριστικά ΔΕΝ λογοκρίνονται.
Μπορεί αν καθυστερήσουν να εμφανιστούν αλλά βγαίνουν όμως.

Ελπίζουμε σε κατανόηση σας.

Οι άνθρωποι του Φιλιατρά News-

Ξεπουλάνε τον Καϊάφα και τη Ζαχάρω

Η τσιμεντοποίηση της παραλίας της Ζαχάρως στην Κομισιόν
· Επείγουσα ερώτηση-παρέμβαση του ευρωβουλευτή Δ.Παπαδημούλη

Επείγουσα ερώτηση-παρέμβαση με θέμα την τσιμεντοποίηση προστατευόμενης περιοχής Natura στην παραλία της Ζαχάρως κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) και Δήμου Ζαχάρως, με σκοπό την ταχεία ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων σε μια έκταση δύο χιλιάδων εξακοσίων στρεμμάτων στην παραλία της Ζαχάρως, μέρος της οποία ανήκει στο δίκτυο προστατευμένων περιοχών Natura, η οποία θέτει σε κίνδυνο την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δ.Παπαδημούλης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να ........

λάβει για την προστασία των περιοχών Natura και αν αυτές οι σκανδαλώδεις ενέργειες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την συγχρηματοδότηση με κοινοτικά κονδύλια, από το Ταμείο αλληλεγγύης, το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ, της στήριξης των πληγέντων και της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιοχής.

Ακολουθεί ο πλήρες κείμενο της ερώτησης:


«Δεκαπέντε μόλις μέρες μετά την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στον Νομό Ηλείας και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα, η Κτηματική Εταιρεία του ελληνικού Δημοσίου (ΚΕΔ) παραχώρησε (12.9.07) με Προγραμματική Συμφωνία στον Δήμο Ζαχάρως δύο χιλιάδες εξακόσια στρέμματα δίπλα στη θάλασσα με σκοπό την ταχεία ανάπτυξη οικονομικών και τουριστικών δραστηριοτήτων. Όμως μέρος αυτής της προς «ανάπτυξη» περιοχής και πιο συγκεκριμένα οι περιοχές «Θίνες και Παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά και Κακόβατος» συνολικής έκτασης 3.274 στρεμμάτων, ανήκουν στο Δίκτυο Natura 2000 βάσει της Οδηγίας 92/43. Ήδη πολλές οικολογικές οργανώσεις έχουν προβάλλει την έντονη αντίδρασή τους, τονίζοντας ότι: «πρόκειται για σκανδαλώδη κίνηση καθώς αφορά μια εξαιρετικά σημαντική παράλια ζώνη με μοναδικά οικοσυστήματα όπως οι αμμοθίνες και μοναδικά είδη πανίδας όπως η χελώνα καρέτα-καρέτα?»

Ερωτάται η Επιτροπή: Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία των προαναφερόμενων περιοχών Natura; Αν προχωρήσουν ενέργειες που δεν σέβονται την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, προκύπτει κίνδυνος για την χρηματοδότηση της ανασυγκρότησης της περιοχής, που επλήγη ιδιαίτερα από τις τελευταίες φονικές πυρκαγιές, με κοινοτικά κονδύλια;»
Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δ.Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη ερώτηση:

«Η σκανδαλώδης και άρον-άρον τσιμεντοποίηση περιοχών, που ανήκουν στο Δίκτυο προστασίας Natura 2000, με πρόσχημα την δήθεν στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, όχι μόνο υποθηκεύουν την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα και της ευρύτερης περιοχής της πολύπαθης Ηλείας, αλλά θέτουν σε άμεσο κίνδυνο και την χρηματοδότηση της ανασυγκρότησης με κοινοτικά κονδύλια.

Θα χρησιμοποιήσουμε, μαζί με τις οικολογικές οργανώσεις, όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτραπεί αυτό το οικολογικό έγκλημα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Η συνεχιζόμενη σιωπή του ΠΑΣΟΚ, μόνο ως συνενοχή μπορεί να εκληφθεί.»

Πηγή: Δυτική Μεσσηνία Blog

ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΓΑΜΟΥΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Δύο γάμοι και μία πτώχευση, αλλά και εκδήλωση ενδιαφέροντος από νέους στρατηγικούς επενδυτές περιλαμβάνει η ατζέντα των επιχειρηματικών ανακατατάξεων αυτής της περιόδου στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά και κυρίως στον χώρο των λεγόμενων εναλλακτικών φορέων (Ηellas Οn Line, Forthnet, Οn Τelecoms, Vivodi).

Στον χορό των ανακατατάξεων εμπλέκονται, ώς έναν βαθμό, και μερικοί από τους .......

μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους της χώρας, με εξαίρεση βέβαια τον ΟΤΕ, ο οποίος έχει ενταχθεί πλέον στο στρατόπεδο της Deutsche Τelecom.
Σε πορεία επιχειρηματικού γάμου βρίσκονται από τη μια πλευρά η πολυμετοχική εταιρεία Οn Τelecoms με τη Vivodi που ελέγχεται από την οικογένεια Εφραίμογλου, και από την άλλη δυο παλιοί γνώριμοι: η Vodafone και ο όμιλος της Ιntracom μέσω της συγγενούς του εταιρείας Ηellas Οn Line. Παράλληλα, νέοι στρατηγικοί επενδυτές φαίνεται να σκέπτονται την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet με τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχό της, την Εmirate Ιnternational Τelecommunications που ελέγχεται από κεφάλαια προερχόμενα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να θέλει να φύγει από την εταιρεία, αλλά όχι επί του παρόντος.

Οι πληροφορίες από την αγορά λένε ότι η τύχη του πρώτου από τους γάμους, που είναι από τους δυσκολότερους και αφορά τη συγχώνευση της Οn Τelecoms με την Vivodi, θα έχει κριθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Ο άλλος γάμος, που αφορά τη στρατηγική συμμαχία της Vodafone με την Ηellas Οn Line, βρίσκεται στο στάδιο της «καταγραφής της προίκας αλλά και των υποχρεώσεων» ανάμεσα στις δύο πλευρές και, εκτός απροόπτου, o βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος μετά το τέλος των σχετικών διαπραγματεύσεων θα αποκτήσει το 20%- 25% του μετοχικού κεφαλαίου της Ηellas Οn Line.

Η Forthnet, της οποίας το ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές, βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στόχαστρο τουλάχιστον δύο επενδυτικών funds, του Αpax και του Ρermira, αλλά και του ελληνικού ομίλου του Αntenna. Η προίκα της εταιρείας δεν είναι μόνον οι τηλεπικοινωνιακές και ιντερνετικές δραστηριότητες, αλλά και η δορυφορική πλατφόρμα Νova.

Στον χορό και οι μεγάλοι
Όσον αφορά τους μεγάλους της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, στις ανακατατάξεις που γίνονται έχει εμπλακεί μόνον η Vodafone προς το παρόν, όμως το ενδεχόμενο να εμπλακεί και η Wind δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, όπως άλλωστε έχει κάνει γνωστό και η διοίκηση του Ομίλου που ελέγχεται από τον Αιγύπτιο Ναγκίμπ Σαουίρις.

Σύμφωνα με στελέχη της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, σχεδόν το σύνολο των επιχειρηματικών γάμων που κυοφορούνται αυτή την περίοδο αποτελούν για όλους τους εμπλεκόμενους αναπόφευκτες κινήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν με αξιώσεις στο νέο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην εποχή των ευρυζωνικών δικτύων. Επισημαίνεται ότι το ποσοστό διείσδυσης των ευρυζωνικών δικτύων στα ελληνικά νοικοκυριά έχει ξεπεράσει ήδη το 30% και εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 50% το 2010.

Στρατηγικοί επενδυτές στη Forthnet
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν πρόλαβαν να σωθούν προχωρώντας σε κάποιον «επιτυχημένο» γάμο. Έχουν ήδη βάλει λουκέτο η Αltec Τelecom και η Τeledome, ενώ σε πορεία πτώχευσης βρίσκεται πλέον και η εταιρεία Lannet, συμφερόντων του επιχειρηματία Θωμά Λαναρά.

Η εταιρεία Εmirate Ιnternational Τelecommunications από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν δείχνει διατεθειμένη να μείνει για πολύ καιρό στη Forthnet. Αυτό δείχνει η κίνησή της να αναζητήσει νέους χρηματοδότες για την ανάπτυξη της εταιρείας μοιραζόμενη τον ελεγχο της διοίκησης της Forthnet με όποιον στρατηγικό επενδυτή καταφέρει να αποκτήσει μεγάλο πακέτο μετοχών. Επενδυτικά κεφάλαια όπως τα Αpax και τα Ρermira έχουν ήδη καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές για την αγορά μετοχών από άλλους μετόχους, πέραν της ΕΙΤ.

Στην αγορά ακούγεται ότι ενδιαφέρον- αλλά μόνο για τη Νova- έχει εκδηλώσει και ο όμιλος του Αntenna.

Η αγορά των εναλλακτικών
Οι εναλλακτικοί της σταθερής τηλεφωνίας ενώ έχουν αποσπάσει από τον ΟΤΕ περίπου το 25% της πίτας της ελληνικής αγοράς σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ (υπολογίζεται κοντά στα 4 δισ. ευρώ), είναι φορτωμένοι με τραπεζικά χρέη που υπερβαίνουν σωρευτικά το 1 δισ. ευρώ.

Στόχος της Οn Τelecoms, η οποία με την προσθήκη των ΝetΟne/ Αlgonet εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τις 110.000 ενεργές συνδέσεις LLU από τους 104.000 που ήταν οι συνδρομητές μόνον της Οn Τelecomς στο τέλος Μαρτίου, είναι να ανταγωνιστεί τις Forthnet, Ηellas Οn Line (ΗΟL) και Τellas που αποτελούν τους ισχυρότερους ανταγωνιστές του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία και το Ίντερνετ. Για τη διοίκηση της Forthnet, στόχος για το 2009 είναι να υπερβεί τις 300.000 συνδέσεις LLU, από 234.000 που ήταν στο τέλος του περασμένου Μαρτίου, και να διατηρήσει διψήφιο αριθμό ανάπτυξης μεγεθών σε Νova και σε συνδρομητές τηλεφωνίας- Ίντερνετ.

Σε ό,τι αφορά την Ηellas Οn Line, το μερίδιό της στην αγορά των συνδέσεων LLU διαμορφώθηκε στο 19,8% στο τέλος του 2008, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 13,7% ένα έτος πριν. Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στο δίκτυο της ΗΟL προστέθηκαν 39.000 νέοι LLU πελάτες, αυξάνοντας το μερίδιό της στην αγορά των LLU συνδέσεων στο 23%. Σε μικρή απόσταση παραμένει η Τellas, η οποία διατηρεί τις δυνάμεις της αν και οι ρυθμοί αύξησης της συνδρομητικής της βάσης των 170.000 συνδέσεων LLU είναι χαμηλοί.

Ένα εμπόδιο στον γάμο Οn Τelecoms και Vivodi

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένονται- σύμφωνα με στελέχη της Οn Τelecoms- τα νεώτερα γύρω από την πραγματοποίηση, ή μη, της συγχώνευσης μεταξύ της Οn Τelecoms και της Vivodi. Το εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί για να προχωρήσει ο γάμος ανάμεσα στις δύο εταιρείες, είναι ο τραπεζικός δανεισμός της Vivodi, ο οποίος προσεγγίζει τα 88 εκατ.

ευρώ. Η Οn Τelecoms επιθυμεί το «νέο σχήμα» που θα δημιουργηθεί να μη βαρύνεται καθόλου από τις τραπεζικές υποχρεώσεις της Vivodi, καθώς μόλις πρόσφατα οι μέτοχοι της Οn Τelecoms προχώρησαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η εταιρεία ξεπέρασε το φράγμα των 110.000 συνδρομητών LLU, αν και ο αριθμός αύξησης νέων πελατών βαίνει μειούμενος σε σχέση με παλαιότερα. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στο τέλος του 2008 στα 48 εκατ. ευρώ.

Δεν αποκλείεται οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Οn Τelecoms (Αrgo, Sciens και Οlayan) να ανοίξουν μελλοντικά διάλογο και με τη Forthnet και με τη Wind με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Η Ηellas Οn Line όχημα της Vodafone

HVodafone επιδιώκει τον γάμο με την Ηellas Οn Line για έναν και μόνο λόγο: για να αξιοποιήσει την εταιρεία ως όχημα για τα σχέδιά της στον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας. Από την πλευρά της, η ΗΟL φαίνεται να ενδίδει στην πρόταση της Vodafone εκτιμώντας ότι στις σημερινές συνθήκες το παιχνίδι του ανταγωνισμού θα κερδηθεί και από την ευρύτητα του εμπορικού δικτύου που διαθέτουν οι παίκτες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Αυτοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν τις δύο εταιρείες να επιχειρήσουν μια μεταξύ τους στρατηγική συμμαχία. Η κατ΄ αρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει ότι η Vodafone θα εισφέρει τον πάγιο ευρυζωνικό εξοπλισμό (DSL), προκειμένου να αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή της τάξης του 20% στη ΗΟL. Επισημαίνεται ότι η Vodafone έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις για την είσοδό της στη σταθερή τηλεφωνία που προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ. Στην τηλεπικοινωνιακή αγορά εκτιμούν ότι στην περίπτωση που ο γάμος οριστικοποιηθεί, η Vodafone θα επιχειρήσει εν ευθέτω χρόνω να ενισχύσει την παρουσία της στη ΗΟL.


Οι γάμοι που κυοφορούνται

Η VΟDΑFONE διαπραγματεύεται την απόκτηση του 20% της ΗOL

Η FORTHNET αναζητεί στρατηγικό επενδυτή

ΟΝ ΤΕLΕCΟΜS ΚAI VΙVΟDI συζητούν το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Απόφαση - βόμβα για τα υπόγεια των κατοικιών

«Φρένο» στη δυνατότητα κατασκευής δεύτερου υπογείου στις κατοικίες, χωρίς να προσμετράται στον συντελεστή δόμησης (ακόμα και αν αφορά χώρο στάθμευσης για αυτοκίνητα) βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ταυτόχρονα το ανώτατο δικαστήριο δέχεται για το πρώτο υπόγειο (αποθήκες ή άλλους βοηθητικούς χώρους) ότι πρέπει να εξασφαλίζεται ο πλήρης διαχωρισμός του από το υπόλοιπο σπίτι και ο αποκλεισμός κάθε εσωτερικής επικοινωνίας, κάτι που οφείλει να βεβαιώνει η Πολεοδομία κατά την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Αν δεν βεβαιώνεται, η άδεια είναι άκυρη και το α' υπόγειο προσμετράται στον συντελεστή.

Με απόφαση-βόμβα το Ε τμήμα ΣτΕ (με μείζονα σύνθεση) δέχθηκε ότι η ........

πολεοδομική νομοθεσία απαγορεύει την κατασκευή δεύτερου υπογείου χωρίς να προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.

Επισημαίνει δε ότι αν επιτρεπόταν κάτι τέτοιο, η κατασκευή δύο υπογείων, ιδίως σε επικλινή οικόπεδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ουσιώδη αύξηση του όγκου των κτιρίων πάνω από τη στάθμη του εδάφους τμήματος της οικοδομής, κάτι που είναι πολεοδομικά ανεπίτρεπτο.

Στην πράξη το ΣτΕ έρχεται να βάλει «φρένο» σε μία εξαιρετικά συνηθισμένη κατασκευαστική μεθόδευση, κατά την οποία ανεγείρονται 1, 2 ή και 3 (μερικές φορές) υπόγεια, ιδίως σε επικλινή οικόπεδα, χωρίς να υπολογίζονται στον συντελεστή δόμησης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται πολύ ο όγκος (ή και το ύψος) των κτιρίων.

Το φαινόμενο ανθεί σε μονοκατοικίες, μεζονέτες κ.λπ. σε όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμα και σε πολεοδομικά ευαίσθητες ζώνες, όπως είναι οι παραθαλάσσιες, νησιωτικές κ.λπ.

Σύμφωνα με την 1792/09 απόφαση του Ε τμήματος ΣτΕ η κατασκευή β υπογείου είναι απαγορευμένη, εκτός εάν προσμετρηθεί στον συντελεστή δόμησης, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπέργειοι χώροι της οικοδομής θα είναι πολύ μικρότεροι.

Λόγω της τεράστιας πρακτικής σημασίας του ζητήματος, καθώς απειλούνται με «πάγωμα» και ακύρωση χιλιάδες οικοδομικές άδειες σε όλη τη χώρα, αλλά και λόγω της μεταστροφής τής ήδη υπάρχουσας νομολογίας, το Ε τμήμα παρέπεμψε στην Ολομέλεια ΣτΕ την οριστική επίλυση του θέματος του β υπογείου για την απαγόρευση κατασκευής του χωρίς να προσμετράται στον συντελεστή.

Ωστόσο είναι οριστική και αμετάκλητη η κρίση του ΣτΕ ότι δεν επιτρέπεται η κατασκευή ακόμα και πρώτου υπογείου, εφόσον ενώνεται εσωτερικά με την κατοικία.

Το ανώτατο δικαστήριο θεωρεί παράνομη μία τέτοια εσωτερική δυνατότητα επικοινωνίας και λειτουργικής διασύνδεσης μεταξύ υπογείου και κατοικίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο χώρος αυτός οφείλει να προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.

Και εάν δεν έχει γίνει η προσμέτρηση αυτή, τότε η οικοδομική άδεια είναι παράνομη και άκυρη, κατά το μέρος που επιτρέπει στο κτίριο να έχει επιπλέον όγκο. Μάλιστα ο αποκλεισμός της επικοινωνίας πρέπει να βεβαιώνεται στη φάση έκδοσης (και εκτέλεσης) της οικοδομικής άδειας.

Αποκατάσταση της νομιμότητας μπορεί να γίνει μόνο με πλήρες «κλείσιμο» της ενδοεπικοινωνίας, αλλιώς απειλείται κατεδάφιση του επιπλέον τμήματος.

Μετατροπή
Ετσι μπαίνει φραγμός στο συνηθισμένο φαινόμενο της μετατροπής των υπογείων σε κύριους χώρους κατοικίας (με μετατροπή τους σε play room ή άλλους χώρους αναψυχής), αν και η διαπίστωση της απαγόρευσης και οι περαιτέρω συνέπειες επαφίενται στον... πατριωτισμό των θιγόμενων γειτόνων και των συνήθως αδιάφορων πολεοδομικών υπηρεσιών...

Αρχικά το Ε' τμήμα με 5μελή σύνθεση υπό τον πρόεδρό του Κ. Μενουδάκο είχε δεχθεί (2654/07) τον αποκλεισμό της λειτουργικής επικοινωνίας του α υπογείου (αποθηκών), ενώ για το β υπόγειο (για τα ΙΧ) είχε κρίνει ότι θα μπορούσε να επιτραπεί η κατασκευή τους χωρίς προσμέτρηση στον συντελεστή, μόνο εάν επέτρεπε ειδικά κάτι τέτοιο το πολεοδομικό σχέδιο κάθε περιοχής. Αν δεν το επέτρεπε, η προσμέτρηση θα ήταν υποχρεωτική.

Λόγω της σπουδαιότητας και των μεγάλων πρακτικών συνεπειών, το ζήτημα του β υπογείου παραπέμφθηκε στη μείζονα σύνθεση του Ε' τμήματος, που έκρινε ότι μπορεί να μην προσμετράται στον συντελεστή μόνο στην περίπτωση κατοικίας που έχει ισόγειο κατάστημα και υπόγεια αποθήκη (προβλέπεται ρητά στον νόμο).

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έκρινε ότι δεν επιτρέπεται β υπόγειο και από την πολεοδομική νομοθεσία συνάγεται ότι απαγορεύεται η κατασκευή του χωρίς να υπολογίζεται στον συντελεστή.

Στην απόφαση υπήρξε μειοψηφία που δέχθηκε ότι δεν αποκλείεται η κατασκευή β υπογείου, αν το προβλέπουν οι πολεοδομικές ρυθμίσεις μιας περιοχής, με την επισήμανση ότι έτσι διευκολύνεται και η κατασκευή υπόγειων γκαράζ, που αποτελεί στόχο του νομοθέτη.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το ΣτΕ ακύρωσε την οικοδομική άδεια για το α' υπόγειο διώροφης μονοκατοικίας στη Ροδόπολη Αττικής. Από τα 310 τ.μ. του α' υπογείου προσμετρήθηκαν μόνο τα 112 τ.μ. στον συντελεστή, γιατί λόγω του επικλινούς εδάφους αποτελούσαν την κύρια πρόσβαση στην οικοδομή.

Ωστόσο δεν βεβαιωνόταν ο πλήρης λειτουργικός αποκλεισμός του υπόλοιπου χώρου (αποθήκες, λεβητοστάσιο κ.λπ.) με τοίχο από οπλισμένο σκυρόδεμα.Για το β' υπόγειο 367 τ.μ. (γκαράζ) η πλειοψηφία του τμήματος έκρινε άκυρη την άδεια, γιατί απαγορεύεται η κατασκευή χωρίς να υπολογιστεί στον συντελεστή.

Σε κάθε περίπτωση το τμήμα δέχθηκε ομόφωνα ότι η πολεοδομική νομοθεσία δεν επιτρέπει β' υπόγειο στην περιοχή της Ροδόπολης. Λόγω όμως των ευρύτερων συνεπειών σε όλη την χώρα παρέπεμψε στην Ολομέλεια την προσφυγή που υπέβαλε περιβαλλοντικός σύλλογος του Διόνυσου.

Πηγή: Εθνος

Ανακοίνωσή της η Α Ε.Λ.Μ.Ε. για την υποκλοπή των θεμάτων στην υπόθεση της υποκλοπής των θεμάτων στην Καλαμάτα.

Με ανακοίνωσή της η Α Ε.Λ.Μ.Ε. Μεσσηνίας δίνει στη δημοσιότητα το ψήφισμα που συνέταξε για την υπόθεση της υποκλοπής των θεμάτων, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως δημοσιοποιεί σήμερα τη θέση της επί του συμβάντος, διότι θα έπρεπε να διασφαλιστεί το ήρεμο κλίμα για τους εξεταζόμενους υποψηφίους.

Η Α Ε.Λ.Μ.Ε. στο ψήφισμα της απαιτεί από το υπουργείο Παιδείας την πλήρη ολόπλευρη και σε βάθος διερεύνηση του περιστατικού που έλαβε χώρα στο Ιδωτικό εκπαιδευτήριο Μπουγάς και την πλήρη απόδοση ευθυνών σε όσους προσπάθησαν να υπονομεύσουν το κύρος των εξετάσεων.
Το ψήφισμα της Α Ε.Λ.Μ.Ε. καταλήγει και εμένει στην πάγια θέση της ότι η διεξαγωγή εξετάσεων θα πρέπει να γίνεται στα πλησιέστερα δημόσια σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα και το αδιάβλητο.

Πρόκειται για την υπόθεση των καθηγητών του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος .........

Μπουγάς» στην Καλαμάτα, που «συνελήφθησαν» επ' αυτοφώρω να υποκλέπτουν τα θέματα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την ώρα που αυτά μεταδίδονταν μέσω του τεχνικού συστήματος VBI από το υπουργείο στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων και διαγωνιζομένων, καθηγητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος Μπουγάς» είχαν τοποθετήσει στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου το μηχάνημα, μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων της χώρας.

Για την διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων, οι υποψήφιοι μεταφέρθηκαν σε άλλο εξεταστικό κέντρο και πιο συγκεκριμένα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.
Μόλις δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό, διετάχθη υπηρεσιακή έρευνα κάτω από άκρα μυστικότητα από τον περιφερειακό διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πάντως από την πλευρά της διοίκησης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά και μέσω της Ομοσπονδίας που ανήκει προτίθενται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες (πιθανόν την Δευτέρα) μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Σας παραθέτουμε την επιστολή της Α Ε.Λ.Μ.Ε. για το θέμα.
(Κλίκ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος.)


1_63.jpg (186 KB) . 2_23.jpg (163 KB)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Ερευνα για απόπειρα διαρροής θεμάτων

Σφοδρή επίθεση του Δημήτρη Κουσελά στην Κυβερνητική πολιτική.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε από την πλατεία των Φιλιατρών ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς.

"Οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Μεσσηνία που θέλουμε." είπε ο Κος Κουσελάς κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Χαρακτήρισε την Κυβέρνηση αδίστακτη, την κατηγόρησε ότι "δεν διστάζει να σπαταλήσει τα όποια δημοσιονομικά αποθέματα της χώρας για να ρουσφετολογήσει αριστερά και δεξιά, να χρησιμοποιήσει τα παπαγαλάκια για να πολώσει το προεκλογικό κλίμα για να συσπειρώσει τους εναπομείναντες οπαδούς της".
Άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού, σχετικά με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ..........

βουλής και όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση αυτό το έκανε, "για να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών των στελεχών της".

Παρουσιάστηκε βέβαιος ότι οι εκλογές της 7ης Ιουνίου θα είναι μια ετυμηγορία που θα ανοίξει νέους δρόμους, νέες προοπτικές για να ανθίσει το χαμόγελο και η Ελπίδα στα χείλη κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω τόνισε χαρακτηριστικά.

160.000 απολύσεις μέσα σε 8 μήνες, έδειξε πρόσφατη έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών. Οι Περισσότεροι μισθωτοί και συνταξιούχοι ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η αγορά στεγνώνει. και αντί η κυβέρνηση να στηρίξει την παραγωγική Ελλάδα έγινε παραγωγός σκανδάλων. Σκάνδαλα που επιχειρούνται να συγκαλυφθούν με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα.

Αναφέρθηκε στην Εγκατάλειψη της περιφέρειας, στην εγκατάλειψη του αγρότη και του παραγωγού.
Το κόστος παραγωγής έχει ανέβει ενώ οι τιμές στα είδη που παράγονται είναι πάρα πολύ χαμηλές.
Στην επίθεση του προς την κυβέρνηση ο κος Κουσελάς έκανε λόγο για την κοινή αγροτική πολιτική που για κάποιες χώρες αποδείχθηκε μοχλός ανάπτυξης και στήριξης των αγροτών και των εισοδημάτων τους.
Αντίθετα η κυβέρνηση είπε αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Αναφέρθηκε στον πολύπαθο τομέα της Υγείας κάνοντας λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ειδικά στην Μεσσηνία οι κενές θέσεις είναι πάνω από 300 άτομα.
Αναφέρθηκε στην εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών αλλά και γενικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λέγοντας ότι έχουν γίνει πολλές ερωτήσεις για το θέμα της υγείας. Αλλα όλες οι ερωτήσεις πήγαν σε "ώτα μη ακουόντων".

Οι δυνάμεις αυτές που δεν έχουν σχέδιο εξόδου από την κρίση πρέπει να τιμωρηθούν από τον κόσμο.
Ο λαός χρειάζεται ένα όραμα για να βγούμε από την κρίση, Ένα όραμα που λείπει από την κοινωνία από το 2004.
Ζήτησε να επανέλθει η αξιοπιστία στους πολιτικούς και την πολιτική τόσο απο τον τρόπο που ασκούν την πολιτική όσο και από τον τρόπο που ασκούν την πολιτική.

Κλείνοντας τόνισε ότι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι ίδιοι με τους κυβερνώντες της Νέας Δημοκρατίας.
Ζήτησε από αυτούς που στήριξαν για το οποιονδήποτε λόγο με την ψήφο του τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά βάζοντας πάνω απ' όλα τα συμφέροντα της πατρίδας, τα συμφέροντα του νομού μας, τα συμφέροντα της περιοχής μας.
"Είμαστε ένα κίνημα που όποτε κυβέρνησε πήγε την χώρα μπροστά. Κάναμε λάθη, είχαμε και αδυναμίες.
Έχουμε επίγνωση των λαθών μας, των σφαλμάτων και των κακών επιλογών του παρελθόντος.
Και έχουμε δεσμευτεί ότι αυτά τα λάθη και οι αδυναμίες που επιδείξαμε θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν."

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Κος Κουτσούκος ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις 7 Ιουνίου, όλη η Πελοπόννησος θα πρασινίσει.
Η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Κυριαρχούνται από νεοσυντηρητικές δυνάμεις και αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν μετατρέψει σε ασυδοσία τους νόμους της αγοράς.
Απέδωσε ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά για την υπονόμευση της λειτουργίας και της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

Η παραγωγική διαδικασία της χώρας έχει καταρρεύσει. Αυτό βεβαιώνεται από το άνοιγμα του ισοζυγίου συναλλαγών, το βεβαιώνει η κατάρρευση του αγροτικού τομέα σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας κρίση.
Αυτά λένε οι διεθνείς οργανισμοί. ΟΟΣΑ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν τα λένε τα "πράσινα παπαγαλάκια" εκτός και αν νομίζει η κυβέρνηση ότι οι διεθνείς οργανισμοί είναι σε διατεταγμένοι στην υπηρεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η ανεργία καλπάζει. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις λένε ότι θα χάσουμε αυτήν την χρονιά ακόμα 300.000 θέσεις εργασίας.
Η νέα γενιά ζει αδιέξοδο και εξεγείρεται ενάντια σε αυτούς που της ετοιμάζουν ένα μέλλον αβέβαιο με λιγότερες ευκαιρίες.

Αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που έκανε η κυβέρνηση. Το κλίμα διαφθοράς που επικρατεί στην χώρα, μας κατατάσσει πολύ ψηλά στις διεφθαρμένες χώρες. και σε διεφθαρμένες χώρες κανένας δεν πάει να επενδύσει. Μας κατάντησαν τριτοκοσμικούς.
Έκλεισαν την βουλή για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό που ξέρει τι έχουν κάνει και θα τους καταδικάσει στην κάλπη στις 7 Ιουνίου.

Αναφέρθηκε στο Λάδι. Το 2007 είχαμε το διεθνές έτος ελαιολάδου. Η Κυβέρνηση σπατάλησε μερικά εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του ελαιολάδου.
Αποτέλεσμα της πολιτικής της κανένα σχέδιο και καμία στρατηγική. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν υπάρχει πρόβλεψη για του χρόνου.
Το κόστος ενεργοποίησης 5 χρόνια μετά την ΚΑΠ, το πληρώνει ακόμα ο αγρότης. Καταρρίφθηκαν οι ισχυρισμοί της ότι ο αγρότης πρέπει αν πληρώνει τα δικαιώματα ενεργοποίησης όπως πληρώνει το λογιστή. Πιέστηκαν πολιτικά και είπαν ότι δεν τους το επιτρέπει η Ευρωπάϊκή Ένωση. Ψήφισαν πέρσι τον νόμο για να πληρώνονται τα δικαιώματα ενεργοποίησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και ένα χρόνο μετά δεν μπορούν να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν.
Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους επαγγελματίες αγρότες απο τους μη επαγγελματίες.

Η 7η Ιούνη είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Στόχος η νίκη στις ευρωεκλογές, και αυτοδυναμία στις Εθνικές όταν αυτές γίνουν.
Μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα πρωτοπόρα, με νέο μοντέλο ανάπτυξης με δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

Καταθέτουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Διεκδικούμε αλλαγή πορείας.
Μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να κάνεις αυτήν την αλλαγή πορείας. Το μήνυμα μας είναι ένα. Μπορούμε να αλλάξουμε. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κανένας δεν εχει το δικαίωμα να αφήσει την Ελλάδα να βουλιάξει.
Οι εκλογές στις 7 Ιουνίου είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Έλληνα. Αν είναι ευχαριστημένος μέχρι τώρα μπορεί να πάει να ψηφίσει τον Κο Καραμανλή. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Εμείς μιλάμε στην κοινωνία, καταθέτουμε τις προτάσεις μας και το ίδιο θα κάνουμε και τις επόμενες 10 μέρες μέχρι τις εκλογές. Έχουμε την σιγουριά ότι οι πολίτες στην κάλπη θα στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ: Αρκεί, μόνο να εκλέγουμε;

Ζούμε στην εποχή της κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας, των μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων. Η φιλοσοφία και οι θεωρίες των «σοφών» πολυπτυχιούχων οικονομολόγων γκρεμίστηκαν διότι ήταν κάλπικες. Η πραγματική οικονομία έγινε υποχείριο όργανο της οικονομίας της φούσκας. Το δημόσιο χρέος απειλεί το κράτος. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης (2004 – 2009) αυτής της κυβέρνησης προκάλεσε ζημιά 90.-δις €.

Μεγάλα κοινωνικά προβλήματα διαιωνίζονται, διογκώνονται, πολλαπλασιάζονται και οι δικαιολογίες δεν πείθουν.
Η γνώμη και οι διαμαρτυρίες του λαού δεν λαμβάνονται υπόψιν.
Υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ πολλών κυβερνητικών αποφάσεων και λαϊκής βούλησης. Το έλλειμμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό μεγαλώνει συνέχεια και η ζωή μας .........

γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Τα δικαιώματα των μισθωτών εργαζομένων πριονίζονται ή καταργούνται και άλλων κοινωνικών ομάδων ενισχύονται.

Τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και ζημιές κοινωνικοποιούνται. Οι δανειστές στηρίζονται και οι δανειολήπτες επαφίενται στη μοίρα τους. Οι τιμές ανεβαίνουν, ο πληθωρισμός πέφτει! Η δημόσια περιουσία λεηλατείται, φύλακες και υπεύθυνοι δεν υπάρχουν.
Όλα αυτά και το γεγονός ότι τα τελευταία σαράντα χρόνια δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα, το ότι οι βουλευτές δεν είναι εκπρόσωποι του λαού αλλά των κομμάτων, ότι τα κομματικά προγράμματα είναι γενικά και αόριστα με κύριο χαρακτηριστικό την κρυφή ατζέντα της πελατειακής, παρασκηνιακής, σκοτεινής πολιτικής των ημετέρων (κομματικό κράτος) αποτελούν σοβαρή αιτία για να ενεργοποιηθούμε, να οργανωθούμε και να παρέμβουμε, με στόχο την αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων μέσα από πιο δημοκρατικές διαδικασίες (δημοψηφίσματα) όπου ο λαός θα δίνει εντολές και η κυβέρνηση θα καλείται να υλοποιήσει της αποφάσεις του.

Οι διαμαρτυρίες, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις καλές είναι αλλά, όπως αποδείχτηκε, δεν αρκούν. Καιρός είναι να παρέμβουμε πιο δυναμικά, πιο αποτελεσματικά, αναλαμβάνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μας ανήκει. Αυτόν του αφεντικού της χώρας!
Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα του Συλλόγου μας. Η κυβέρνηση, που θα εκλέγουμε, θα τελεί υπό συνεχή λαϊκή επιτήρηση ο δε Σύλλογος θα είναι το οργανωτικό και συντονιστικό όργανο των λαϊκών παρεμβάσεων. Για κάθε κοινωνικό πρόβλημα θα συντάσσεται Λαϊκή Εντολή η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα, εξαφάνισής του. Μέτρα που θα προτείνεις εσύ. Στόχος μας η απαλλαγή της κοινωνίας από την πολιτική του διαβόλου και το άγχος της καθημερινότητας.
Σύλλογος Κράτος Δικαίου.

Για μεγάλες αλλαγές: στην νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία, στην λειτουργία της κρατικής μηχανής, της αγοράς, των τραπεζών, των επιχειρήσεων, στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων
Για να κλείσουμε τους δρόμους: στην ακρίβεια, στις κρίσεις, στα καρτέλ, στις μίζες, τα σκάνδαλα, το ρουσφέτι, στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης και παραγραφής αδικημάτων, την λεηλασία, την εκμετάλλευση και στην αδικία.
Για δίκαιη κατανομή: της εργασίας, της ανεργίας, των προνομίων, του πλούτου που παράγεται και των υποχρεώσεων των πολιτών απέναντι στο κράτος και την κοινωνία.

Σύλλογος Κράτος Δικαίου.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται και έχουμε ατράνταχτα επιχειρήματα.

www.kratosdikaiou.gr

Βασίλης Αϊβάτσης
aivatsis@otenet.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ

Εγκαινιάζεται το Νεο Γήπεδο των Φιλιατρών

Εγκαινιάζεται το νέο αθλητικό κέντρο των Φιλιατρών την Κυριακή 31 Μαϊου στις 10 το πρωϊ.
Στα Εγκαίνια θα παρευρεθούν ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, η Δημοτική αρχή των Φιλιατρών, και το Δ.Σ. της Εράνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καινούριο Αθλητικό κέντρο στα Φιλιατρά είναι από τα πλέον σύγχρονα.

Μετά τα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου των Φιλιατρών ο υφυπουργός ........

Αθλητισμού και ο υπουργός Πολιτισμού θα μεταβούν στο κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας.

Ερώτηση του Θεόδωρου Μπροδήμα στον Νομάρχη Μεσσηνίας Κο Δράκο για το μιναγίωτικο φράγμα

Ερώτηση στον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο κατέθεσε σήμερα 29 Μαϊου ο Νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κος Θεόδωρος Μπρεδήμας σχετικά με τα αναγκαία έργα στο Μιναγιώτικο φράγμα.
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο Κος Μπρεδήμας ρωτά τον κο Δράκο αν θα ενημερώσει το σώμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το θέμα καθώς και βάση ποιων στοιχείων αποδεικνύεται η ένταξη του έργου στο Δ΄κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε ο Κος Μπρεδήμας στον κο Δράκο έχει ως εξής: .........


Προς το Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο

ΕΡΩΤΗΣΗ


Του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρου Παν. Μπρεδήμα, σχετικά με τα αναγκαία έργα στο Μιναγιώτικο φράγμα.

(Δια του Προέδρου του Ν. Σ. κ. Χρ. Παναγιωτόπουλου)Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Μεσσηνίας και ειδικότερα της Πυλίας, είναι η ύδρευση και κυρίως η άρδευση μεγάλων αγροτικών εκτάσεων.

Αμετάθετο δε και καθολικό αίτημα είναι η εκτέλεση του έργου ανάδειξης και αξιοποίησης του Μιναγιώτικου φράγματος.

Μόλις χθες, δηλώσατε ότι ο Γενικός Γραμματέας του προγράμματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», σας ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης το μεγάλο έργο που αφορά το Μιναγιώτικο φράγμα. Και προσθέσατε ότι σύντομα θα ακολουθήσει η προκήρυξη.

Επειδή, ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, αλλά και άλλες φορές έχουν γίνει παρεμφερείς ανακοινώσεις για το θέμα αυτό:

ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ

1.Αν προτίθεσθε να ενημερώσετε το Σώμα για την εξέλιξη του θέματος αυτού και

2.Ποία ακριβώς είναι τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι όντως το θέμα αυτό έχει ενταχθεί στο Δ΄ Κ.Π.Σ. (γνωστό ως ΕΣΠΑ).

Καλαμάτα 29-5-2009

Ο ερωτών

Θ. Π. Μπρεδήμας

Πηγή: Δελτίο Τύπου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα εκλογικά τμήματα στα Φιλιατρά και όλης της Μεσσηνίας

Με απόφαση του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας των Δήμων και Κοινοτήτων της περιφέρειάς μας, καθώς και τους εκλογείς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε καθένα από αυτά, κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009.

Το Φιλιατρά News, πάντοτε έγκυρα, ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τον πίνακα με τα εκλογικά τμήματα σε ολόκληρο τον Νομό Μεσσηνίας.

Πατώντας το διαβάστε περισσότερα, θα βρείτε πρώτα τα Εκλογικά τμήματα για ότι αφορά τα Φιλιατρά και στο τέλος θα βρείτε τον πλήρη κατάλογο με όλα τα εκλογικά τμήματα στο Νομό Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κου Δράκου τα εκλογικά τμήματα στα Φιλιατρά είναι τα εξής: ..........ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.449 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
1o Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 1η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (Α) μέχρι και (ΑΧ-) ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΥ.
Οι γραμμένοι εκλογείς στον ειδικό εκλογικό κατάλογο ετεροδημοτών. Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


450 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
1o Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 2η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΒΑΒ-) ΒΑΒΟΥΛΕΑ μέχρι και (ΓΙΑΝ-) ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


451 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
2o Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 1η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΓΙΑΝΝ-) ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ μέχρι και (Δ).
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


452 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
2o Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών. Αίθουσα 2η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (Ε) μέχρι και (ΚΑΡ-) ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΥ.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


453 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
3ο Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 1η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΚΑΡΑΝ-) ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ μέχρι και (ΚΟΤ-) ΚΟΤΣΙΡΑΣ.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


454 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
3ο Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 2η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΚΟΥΚ-) ΚΟΥΚΗ μέχρι και (ΛΥΓ-) ΛΥΓΟΥΡΑ.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


455 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
3ο Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 3η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΛΥΚ-) ΛΥΚΟΣ μέχρι και (ΜΟΥΤ-) ΜΟΥΤΣΙΟΥ.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


456 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Λύκειο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 1η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΜΠΑΖ-) ΜΠΑΖΑΝΟΣ μέχρι και (Ν).
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


457 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Λύκειο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 2η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει α πό (Ξ) μέχρι και (ΠΑΠ-) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


458 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Γυμνάσιο Τ. Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 1η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΠΑΠΑΕΥΘ-) ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ μέχρι και (ΣΑΜ-) ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


459 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Γυμνάσιο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 2η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΣΑΜΠ-) ΣΑΜΠΑΛΗ μέχρι και (ΣΤΑΦ-) ΣΤΑΦΥΛΛΙΑ.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


460 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Τ.Δ. Φιλιατρών.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΣΤΕΙΑΚ-) ΣΤΕΙΑΚΑΚΗ μέχρι και (ΤΣ-) ΤΣΟΡΟΒΑΣ.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


461 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Τ.Δ. Φιλιατρών. Αίθουσα 1η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΤΣΟΤ-) ΤΣΟΤΣΑΝΗ μέχρι και (Ω) τέλος καταλόγου.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


462 [ 2ο Εκλογικό Διαμέρισμα Εξοχικού, Δήμου Φιλιατρών. ]
Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τ.Δ. Εξοχικού.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό Κατάλογο.
Οι γραμμένοι εκλογείς στον ειδικό εκλογικό κατάλογο ετεροδημοτών.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


463 [ 3ο Εκλογικό Διαμέρισμα Μάλης. Δήμου Φιλιατρών. ]
1ο Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 3η.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


464 [ 4ο Εκλογικό Διαμέρισμα Πλάτης*. Δήμου Φιλιατρών. ]
Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τ.Δ. Πλάτης.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.

*Ορεινό Εκλογικό Διαμέρισμα. Εξυπηρετείται με συγκοινωνία.465 [ 5ο Εκλογικό Διαμέρισμα Χαλαζονίου Δήμου Φιλιατρών. ]
Πρώην Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Χαλαζονίου.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.


466 [ 6ο Εκλογικό Διαμέρισμα Χριστιανούπολης Δήμου Φιλιατρών. ]
Πρώην Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Χριστιανούπολης.

Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.

Τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Το τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας επιβεβαίωσε το Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος (Ινστιτούτο Παστέρ). Πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, ηλικίας 23 ετών, η οποία επέστρεψε χθες (28 Μαΐου 2009) από τη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η ασθενής είχε βήχα, μυαλγίες και καταρροή, χωρίς πυρετό λόγω λήψης αντιπυρετικών μετά από ιατρική σύσταση στις ΗΠΑ. Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στο και στη συνέχεια επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ (στις 16:00) απ' όπου και της συνεστήθη η εξέτασή της από το Νοσοκομείο Αναφοράς.

Η 23χρονη ήδη μεταφέρεται με ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου .....

θα νοσηλευτεί, ενώ θα γίνει επιδημιολογική διερεύνηση.

Παράλληλα συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο κρουσμάτων από το Εδιμβούργο. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, οι νεαροί είναι καλά στην υγεία τους και θα εξέλθουν από το νοσοκομείο σύντομα.

Επαναλαμβάνει τέλος πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί υπό πλήρη έλεγχο.

Σήριαλ η δίκη, διεκόπη για τις 22 Ιουλίου

"Φεϊγβολάν οι κλειδάριθμοι"

Πέντε ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα της αποκάλυψης της κλοπής των 5,9 εκατ. ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και η Διοίκησή της δεν γνωρίζει, πότε και πως έγινε το αδίκημα.

Τα μόνα στοιχεία που έχει, για το χρόνο και τον τρόπο της κλοπής, είναι η ομολογία του Κωνσταντίνου Σακκά, χωρίς να μπορεί να τα αντικρούσει ή να τα επιβεβαιώσει.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες με την κατάθεση του Επιθεωρητή της Τράπεζας Μιχάλη Σαράφη, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στα μέτρα ασφαλείας επισημαίνοντας, ότι δεν τηρούνταν καμία διαδικασία, επιρρίπτοντας ευθύνες γι’ αυτό, στον τότε Διευθυντή Ηλία Αντωνόπουλο.

Στον κ. Αντωνόπουλο επιτέθηκε, ως πολιτική αγωγή και ο κ. Βασιλακόπουλος, λέγοντας ..........

πως «από την «Τζεϊμποντίστικη» εκδοχή να είχαν βάλει μικροκάμερα, δεν είναι πιο λογικό η άλλη, αφού είχατε κάνει φεϊγβολάν τους κλειδάριθμους σε όλη την Καλαμάτα; Μαζί με εσάς, τον είχαν απομνημονεύσει άλλοι 15».

Πηγή: Θάρρος

Ερευνα για απόπειρα διαρροής θεμάτων

Υπηρεσιακή έρευνα για την απόπειρα διαρροής των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων που έγινε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απόπειρα πρέπει να έγινε την Δευτέρα 18 Μαΐου. Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έπαψαν να λειτουργούν ως εξεταστικό κέντρο και οι μαθητές συνέχισαν τις εξετάσεις στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.

Την περασμένη Πέμπτη, όταν η “Ε” ρώτησε τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής των Γενικών Εξετάσεων Παναγιώτη Γιακουμή, γιατί οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μεταφέρθηκαν και δίνουν εξετάσεις στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, αυτός απάντησε ότι η “αλλαγή” έγινε λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα μετάδοσης VBI.
Χθες και ενώ ήδη το θέμα είχε πάρει πανελλήνια διάσταση ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας ........

Εκπαίδευσης Γιώργος Σταματόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση, είπε στην “Ε” ότι διενεργείται έρευνα για την απόπειρα διαρροής των θεμάτων.

Πρόσθεσε ότι δεν έγινε τελικώς η διαρροή και ότι όλα θα έρθουν στο φως μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.
Ο κ. Σταματόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει κάτι άλλο γιατί τα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται είναι απόρρητα.
Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί το ήρεμο κλίμα των πανελληνίων εξετάσεων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Nίκος Μαραμπέας που απάντησε στην “Ε” ότι διεξάγεται υπηρεσιακή έρευνα για το θέμα.

Ο κ. Μαραμπέας είπε ότι δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί η ηρεμία των υποψηφίων.
Ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς, απαντώντας στην “Ε”, είπε ότι δεν έγινε τίποτα απολύτως.
Πρόσθεσε ότι ξαφνικά την Τρίτη 20 Μαΐου τον ειδοποίησαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και του είπαν ότι οι μαθητές θα δώσουν εξετάσεις για τα υπόλοιπα μαθήματα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.
Ο κ. Μπουγάς είπε στην “Ε” ότι θα μιλήσει εκτενώς για το θέμα όταν τελειώσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η απόπειρα διαρροής των θεμάτων έγινε αντιληπτή όταν καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω σε αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος με τα θέματα των πανελλαδικών στα χέρια.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή τους καθηγητές “συνέλαβε” μέλος της Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων.
Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για μηχάνημα υποκλοπής δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Οπως φαίνεται όμως υπήρξε υποκλοπή των θεμάτων και ερευνάται για το αν έγινε απόπειρα διαρροής ή διαρροή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ιδιωτικά σχολεία επιτήρηση κάνουν και καθηγητές του Δημοσίου.
Το ιδιωτικό σχολείο, όταν λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο, “παραδίνεται” στην Λυκειακή Επιτροπή η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την διενέργεια των εξετάσεων.

Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν και καθηγητές του δημόσιου σχολείου. Για να φτάσουν οι απαντήσεις στους υποψηφίους δεν αρκεί η υποκλοπή των θεμάτων.
Θα πρέπει ή να υπάρχει συνεργασία με τους επιτηρητές ή αυτοί να ασκήσουν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.
Θα πρέπει, με άλλα λόγια, να μην αντιληφθούν οι επιτηρητές ότι δίνονται οι λύσεις των θεμάτων στους υποψηφίους.
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή που κυκλοφορεί ως φήμη, τα θέματα υποκλάπηκαν, άγνωστο με ποιο τρόπο, για να τα λύσουν οι καθηγητές και να δώσουν τις απαντήσεις στους υποψηφίους μετά το τέλος των εξετάσεων.
Είναι κοινό μυστικό σε όλη την Ελλάδα ότι τα θέματα των πανελλαδικών “κυκλοφορούν” στα φροντιστήρια πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης στα σχολεία.

Ο νόμος ορίζει ότι θέματα απαγορεύεται να βγουν από τα εξεταστικά κέντρα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση τα ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση εξακολουθούν να παραμένουν πολλά και αναμένεται να απαντηθούν το επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να απαντηθούν:
Πώς έγινε η υποκλοπή των θεμάτων;
Υπήρξε ή όχι διαρροή η απόπειρα προς τους υποψηφίους;
Πώς “έφτασαν” τα μέλη της επιτροπής εξετάσεων στην αίθουσα της υποκλοπής;
Υπήρξε καταγγελία για το θέμα;
Υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε γίνει και άλλες φορές υποκλοπή;
Γιατί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα και είπε στην “Ε” για “τεχνικό πρόβλημα” ενώ είχε διαταχθεί διενέργεια υπηρεσιακής έρευνας;

Πηγή: Ελευθερία

Προεκλογική ομιλία στα Φιλιατρά

Προεκλογική ομιλία για τις ευρωεκλογές θα γίνει απόψε από τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας κο Δημήτρη Κουσελά και Γιάννη Κουτσούκο.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, στις 20:30 το βράδυ.Οι απαντήσεις των θεμάτων "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας"

Δείτε τις απαντήσεις στα σημερινά θέματα των Μαθηματικών.
(Κλίκ στις εικόνες για να δείτε τις απαντήσεις.)


1_71.jpg (137 KB) . 2_20.jpg (90 KB) . 3_15.jpg (81 KB) . 4_9.jpg (85 KB)Γιάλοβα - Πύλος ,νέος δρόμος

Με χρηματοδότηση της εταιρείας ΤΕΜΕΣ ΑΕ θα γίνει ο νέος δρόμος -παράκαμψη της παλαιάς εθνικής οδού Γιάλοβας -Πύλου.Αυτό προβλέπει η κοινή Υπουργική απόφαση σύμφωνα με την τροποοίηση που έγινε για την έγκριση των Περιβαντολλογικών όρων για την αποκατάσταση τμήματος της υφιστάμενης οδού.

Την νέα απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς, Πολιτισμού Αντ. Σαμαράς και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στην απόφαση προβλέπεται νέα χάραξη 2036 μ για την .........

αποκατάσταση της υφισταμένης οδού Γιάλοβας - πύλου ( η παλαιά καταργείται ) και ενσωματώνεται στην ΠΟΤΑ Πύλου, επίσης προβλέπεται η βελτίωση τμήματος της Εθνικής Οδού Πύλου - Καλαμάτας σε μήκος 365 μέτρων

Πηγή: Επικαιρότητα

Ευρωεκλογές : Αποτελέσματα ανά 15 λεπτά στις 10 το βράδυ θα έχει βγει το 15% των αποτελεσμάτων

Ανά 15 λεπτά, αντί για 30 λεπτά που ίσχυε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, θα γίνεται η ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, ενώ από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες στις 7 μ.μ., στο επόμενο τρίωρο θα έχει βγει το 15% των αποτελεσμάτων, ισχυρή βάση -όπως επισημαίνεται από τους υπεύθυνους της SingularLogic- για την ένδειξη του συνολικού αποτελέσματος.

Επιπλέον, φέτος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα νέο πιλοτικό σύστημα εναλλακτικής συλλογής και αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων στη Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, σε 502 εκλογικά τμήματα. Το νέο αυτό σύστημα, το οποίο φέρει τα αρχικά SRT, θα λειτουργεί μέσω ενός τύπου κινητού τηλεφώνου με ειδικό πρόγραμμα από το οποίο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, με ειδικούς κωδικούς, θα μεταδίδουν τα ........

αποτελέσματα προς το υπουργείο Εσωτερικών, παράλληλα όμως με το παραδοσιακό πρόγραμμα που γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία των ευρωεκλογών με τρεις τρόπους: μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1500, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και μέσω της ιντερνετικής πύλης "Ερμής" που λειτουργεί με πολλαπλά κριτήρια επιλογής.

Συνολικά 9.866.913 έλληνες πολίτες και 36.758 Έλληνες που θα ψηφίσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Οι κομματικοί συνδυασμοί είναι 27 με 513 υποψήφιους, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι 20.435 συν 97 του εξωτερικού.

Πηγή: Επικαιρότητα

Καλαμάτα: Στον εισαγγελέα δύο νεαροί που τραυμάτισαν με αεροβόλο δύο άτομα

Στον εισαγγελέα οδηγούνται δύο νεαροί, οι οποίο χθες βράδυ, πυροβόλησαν με αεροβόλο και τραυμάτισαν ελαφρά δύο άτομα.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες πυροβόλησαν από το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν και τραυμάτισαν στην πλάτη 18χρονο μαθητή που εκινείτο με μοτοποδήλατο στην οδό Υπαπαντής και ακολούθως, στο δεξιό ημιβραχίονα 15χρονο μαθητή, που εκινείτο με ποδήλατο στην περιοχή της Τέντας, μέσα στην πόλη της Καλαμάτας.

Οι δυο τραυματισθέντες, αφού κατήγγειλαν στην Ασφάλεια το περιστατικό, μετέβησαν ...........

στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και συνοδευόμενοι από τους γονείς τους επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Στις 11.30 σήμερα το πρωί, παρουσιάστηκε αυθόρμητα στην Ασφάλεια Καλαμάτας, ένας 18χρονος και μια ώρα αργότερα, 17χρονος, κάτοικοι και οι δυο Καλαμάτας, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους και παρέδωσαν το αεροβόλο όπλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία απολογία και τέσσερις μονόλογοι. Απολογία με μισόλογα του Καραμανλή για Βατοπέδι και νέους φόρους

Σε μια απολογία με μισόλογα (του Πρωθυπουργού) και τέσσερις μονολόγους εξελίχθηκε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, με αποτέλεσμα η συζήτηση να παρουσιάσει ελάχιστο πολιτικό ενδιαφέρον και να περάσει στην ιστορία ως το χειρότερο ίσως ντιμπέιτ που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα, για όσον χρόνο διεξάγονται προεκλογικά αυτού του είδους οι αναμετρήσεις.

Με ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια και την απαγόρευση διαλόγου μεταξύ τους, από τα πρώτα λεπτά της συζήτησης έγινε κατανοητό ότι όλη η προσπάθεια των πολιτικών αρχηγών θα επικεντρωνόταν στο πώς θα αποφύγουν μια εμφανή ήττα.
Παράλληλα, οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί ήταν φανερό ότι μιλούσαν με το βλέμμα ........

στραμμένο στις προσεχείς εθνικές εκλογές και είναι ενδεικτικό ότι η προσπάθειά τους επικεντρώθηκε στο να καταδείξουν ο καθένας από την πλευρά του την κρισιμότητα της ψήφου της 7ης Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στόχευσε στο κομματικό ακροατήριο και με αρκετή διάθεση αυτοκριτικής ήταν εμφανές ότι επιχείρησε να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους εκείνους της Ν.Δ. οι οποίοι είτε έχουν αποφασίσει να απέχουν της κάλπης, είτε φαίνεται να επιλέγουν άλλα κόμματα. Αν και υπερασπίστηκε τις επιλογές του σε πολλά θέματα και ειδικά στην οικονομία, εμφανίστηκε έτοιμος να παραδεχθεί τα λάθη του, κάνοντας έτσι μια τελευταία προσπάθεια να συγκινήσει τους οπαδούς του και να επανασυσπειρώσει την απογοητευμένη βάση της Ν.Δ.

«Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»
Κατά της αποχής στράφηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου. «Ούτε μία χαμένη ψήφος» ήταν η φράση με την οποία ολοκλήρωσε τον δίλεπτο μονόλογό του και αφού προηγουμένως είχε περιγράψει το δίλημμα των εκλογών με τη φράση «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Και επέμεινε στο πόσο σημαντική είναι η ψήφος στις ευρωεκλογές. Έστειλε έτσι ξεκάθαρο μήνυμα στο εκλογικό σώμα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου θα αποτελέσει την ατμομηχανή για την επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων. Όπως προαναφέρθηκε, η έμμεση- λόγω των περιοριστικών κανόνων που επικράτησαν στο ντιμπέιτ - αντιπαράθεση Καραμανλή- Παπανδρέου δεν κατάφερε να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, καθώς ούτε μεγάλες ειδήσεις προέκυψαν, ούτε μεγάλα και πολλά λάθη έγιναν τόσο από τους ηγέτες των δύο κομμάτων εξουσίας, όσο και από τους τρεις άλλους των μικρότερων κομμάτων της Βουλής. Υπήρξαν πάντως και περιπτώσεις όπου η συζήτηση ήταν εντελώς υποτονική και χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια των πέντε πολιτικών αρχηγών να αποφύγουν τις «κακοτοπιές», ώστε από τη μια να μην εκτεθούν και από την άλλη να μη δώσουν ερείσματα για κριτική.

Πάλι τους κάλυψε
Πολιτικά, από όσα είπε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, το σημαντικό είναι ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιβολής νέων φόρων μετά τις ευρωεκλογές και η καλύτερη στιγμή του ήταν προφανώς όταν επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν έδωσε εντολή να χτυπήσουν τους συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου, ούτε έδωσε εντολή να σκάσουν τα λάστιχα από τα τρακτέρ των αγροτών, νύχτα. Για το Βατοπέδι- και έχει τη σημασία του το γεγονός- επανέλαβε τη γνωστή θέση που υποστηρίζει τελευταία και καλύπτει τους Βατοπεδινούς, ότι δεν υπάρχει πολιτικό πρόσωπο το οποίο να έβλαψε τα συμφέροντα του Δημοσίου. Έδειχνε όμως νευρικός και αρκετές φορές κατέφυγε στην έντονη κίνηση των χεριών, προκειμένου να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις αναφορικά με τα σκάνδαλα. Υποστήριξε μάλιστα την πρωτοφανή άποψη ότι σκάνδαλα πάντα γίνονται και θα γίνονται! Ήταν πάντως μακριά απο τον γνωστό καλό εαυτό του και ασφαλώς δεν είχε σχέση με την εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει παραμονές των εκλογών του 2007 σε αντίστοιχη συζήτηση...

«Δεν με κρατάει κανείς»
Αποτέλεσμα ήταν να χάσει κατά κράτος από τον Γιώργο Παπανδρέου στο κεφάλαιο «σκάνδαλα». Ο κ. Παπανδρέου, που δέχθηκε αμέσως μετά τον κ. Καραμανλή ερώτηση για το Βατοπέδι, είχε την ευκαιρία να καταγγείλει τον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της Βουλής, την οποία απέδωσε στην παραγραφή των σκανδάλων επειδή- όπως είπε- ήταν αναμεμειγμένοι υπουργοί του. Στα πολλά «συν» του Γ. Παπανδρέου από τη χθεσινοβραδινή συζήτηση (ήταν πολύ καλύτερος από το ντιμπέιτ του 2007) ασφαλώς πρέπει να σταθεί κανείς στη φράση «εμένα δεν με κρατάει κανείς», που στρεφόταν κατά του Πρωθυπουργού, όπως και στη δέσμευσή του να επιβάλει κανόνες διαφάνειας για τα συμφέροντα και τα μέσα ενημέρωσης. Χρησιμοποιώντας όρους όπως «δεσμεύομαι» και «είμαι αποφασισμένος», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εμφανές ότι απευθυνόταν στους ψηφοφόρους εκείνους που διατηρούν επιφυλάξεις για το αν έχει τις λύσεις για τα προβλήματα της χώρας.

Οι άλλοι τρεις
Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια και η καλύτερη στιγμή της ήταν όταν δήλωσε κάθετη σε σχέση με τα οικονομικά του ΚΚΕ, αρνούμενη κάθε έλεγχο δηλώνοντας ότι «κατάλογο με οικονομικά στοιχεία δεν δίνουμε». Ο Αλέκος Αλαβάνος, που ήταν ο καλύτερος στο ντιμπέιτ του 2007, χθες το βράδυ ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του και η καλύτερη στιγμή του ήταν όταν αμφισβήτησε την προσήλωση στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Και τι είναι το Σύμφωνο», είπε, «σαν το Πιστεύω για τους χριστιανούς;». Κακή στιγμή του, οι απαντήσεις που έδωσε για τη στάση του κόμματος στις ταραχές του Δεκεμβρίου, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως στα θέματα Παιδείας και Περιβάλλοντος «μάς δουλεύει ψιλό γαζί».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που κινήθηκε στη λογική των ανοιγμάτων στη Ν.Δ. με βάση την πλατφόρμα «μία παράταξη, δύο κόμματα», παρ΄ ότι ήταν υποτονικός για ένα μεγάλο διάστημα, απέφυγε τα λάθη αλλά και τις ατάκες που χαρακτηρίζουν συχνά τον πολιτικό λόγο του.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαντωνίου

Ο Λάμπρος Παπαντωνίου, γνωστός σε ολόκληρη την επίσημη Ουάσιγκτον για δεκαετίες ως 'Mr . Lambros' πέθανε το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον.

Ηταν 64 χρόνων και υπήρξε τα τελευταία χρόνια ανταποκριτής της εφημερίδας 'Ελεύθερος Τύπος', του 'Ράδιο Θεσσαλονίκη' και της εβδομαδιαίας ελληνικής εφημερίδας των ΗΠΑ 'Greek News'.

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1945 στη Μάνδρα της Ξάνθης.
Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες του 1922 από τη Μικρά Ασία.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετέβη για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1973.
Εκεί σπούδασε Διεθνές Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της ..........

Καλιφόρνιας, στο Μπέρκλεϊ, όπου απέκτησε μάστερ και διδακτορικό.

Το 1975 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δημοσιογράφος, ειδικευόμενος σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, σχέσεων με την Τουρκία, στο Κυπριακό και στα Βαλκάνια. Υπήρξε πολυγραφότατος, έχοντας δημοσιεύσει χιλιάδες άρθρα, ενώ μετείχε σε εκατοντάδες συνέδρια και διασκέψεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Αυστραλία.

Ο Λάμπρος Παπαντωνίου υπήρξε κατά το παρελθόν και ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ουάσιγκτον.

Τα συλληπητήρια για το θάνατο του διακεκριμένου δημοσιογράφου εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος αλλά και ο εκπρόσωπος του Στείτ Ντιπάρτμεντ, Ιαν Κέλι.

Πέφτει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας πέφτει σήμερα, Παρασκευή, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Χθες, Πέμπτη, δεύτερη ημέρα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΟΜΑΔΑ Α), οι μαθητές και οι μαθήτριες διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά.

Την ίδια ώρα, απόπειρα διαρροής θεμάτων κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί σε εξεταστικό κέντρο που εδρεύει σε ιδιωτικό σχολείο της Καλαμάτας.

Τις φήμες διέψευσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Καθηγητών Ιδιωτικών Σχολείων ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα και -όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα- είναι .........

πιθανό να καταθέσει αγωγή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το πρωί της 18ης Μαΐου καθηγητές και υπάλληλοι του σχολείου έγιναν αντιληπτοί ενώ προσπαθούσαν να υποκλέψουν τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων λίγα λεπτά μετά τη μετάδοσή τους.

Προς το παρόν το υπουργείο Παιδείας δεν επιβεβαιώνει την είδηση, αλλά διά της γενικής γραμματέως Νίκης Γκοτσοπούλου επιβεβαίωσε ότι στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο χρειάστηκε να μεταφερθούν 13 υποψήφιοι προκειμένου να περιφρουρηθεί ο αδιάβλητος χαρακτήρας των εξετάσεων.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με το Βήμα, οι μαθητές μεταφέρθηκαν επειδή αποκαλύφθηκε ομάδα καθηγητών και υπαλλήλων του σχολείου σε διπλανή αίθουσα από εκείνη όπου εξετάζονταν οι μαθητές χωρίς να έχουν ειδικές ταυτότητες, ούτε και νόμιμο λόγο να βρίσκονται εκεί την ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πηγή: in.gr

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 74 - 70. Να χαρούν και τα δύστυχα λίγο γιατι τους έρχεται ΠΙΚΡΑ μετά.

Ο Παναθηναϊκός ως αφεντικό του Ολυμπιακού που είναι, πέταξε ένα ξεροκόματο στον αιώνιο πελάτη του δίνοντας του λίγη χαρά πρίν την μεγάλη πίκρα που θα πάρει (ο γάβρος) την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ βλέποντας το αφεντικό του να σηκώνει την κούπα του πρωταθλήματος.

Αναίμακτη η ήττα λοιπόν για τον Παναθηναϊκό. Απλά την Κυριακή θα έχουμε φιέστα στο ΟΑΚΑ.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Εντυπώσεις από το Debate. Με δυο λέξεις: Αδιάφορο, ανιαρό.

Πρώτα και κύρια στην αρχή ήμασταν μέσα στο κλίμα των ευρωεκολγών. Αυτά στον πρώτο κύκλο γιατι μετα αρχίσα να μπερδεύομαι ως προς το τι εκλογές έρχονται.
Επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις στο εσωτερικό της χώρας, ως προς την δημοσιονομική πολιτική, ως προς την καθημερινότητα των πολιτών, την σκανδαλολογία....
Αλήθεια Ευρωεκλογές έρχονται ή Εθνικές Εκλογές????

Ελάχιστοι των περιστάσεων οι δήθεν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Αντί τις ερωτήσεις τους να τις εικεντρώσουν στις ευρωεκλογές αυτοι τις προσάρμωσαν στις Εθνικές εκλογές...

Ενα debate χωρίς ουσία, ΜΙΑ ΣΟΥΠΑ και μάλιστα ξυνισμένη.

Σαν παρουσία Δημοσιογράφων: .............


Τρέμη: Σοβαρή, μετρημένη. Μια διαχρονική αξία στην δημοσιογραφία με εξαιρετικές ερωτήσεις. Με άριστα το 10 παίρνει πολύ επιεικώς 8.

Ευαγγελάτος: Ούτε έκλαιγε, ούτε γέλαγε. Λίγο πιο κάτω από το μέτριο. Με άριστα το 10 παίρνει 3,2

Κωνσταντάτος: Ενα 6 με 7 νομίζω ότι είναι πολύ καλά. Αρκετά καλή η παρουσία του.

Κοτσιώνη: Μέτρια παρουσία με βαθμολογία στο 6.

Λιάτσος: Με άριστα το 10 παίρνει 8 με πολύ μεγάλη επιείκεια. Έκανε καίριες ερωτήσεις αν και ξέφυγε (όπως όλοι) απο τον χρόνο που είχε για τις κάνουν.

Σρόϊτερ: ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟΣ. ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ. Η Πλήρης αποτυχία. Με άριστα το 10 παίρνει μετά από πολύ ζόρι άσσο. Ενα σκέτο ναυάγιο.
Εχασε πάρα πολύ με την ερώτηση στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την παιδεία. Εξετέθη ανεπανόρθωτα από τον Παπανδρέου με την απάντηση που έλαβε για τα σχολεία που πήγε ο Παπανδρέου κλπ κλπ.
Ο Χαρακτηρισμός ναυάγιο του ταιριάζει γάντι για το debate.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Καραμανλής: Δεν στριμώχθηκε, διατήρησε την ψυχραιμία του αν και στην αρχή ήταν εξαιρετικά αγχωμένος. Προσπάπαθησε να υπερασπιστεί τις επιλογές της κυβέρνησης κατα την γνώμη μας χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Παπανδρέου: Αρνητικό ότι χτύπαγε το χέρι του συνέχεια στο τραπέζι. Γενικά ήταν πιο άμεσος, χωρίς να φάει ιδιαίτερο στρίμωγμα. Έχασε σε ελάχιστα σημεία

Παπαρήγα: Ιδια λόγια με τα τελευταία 55 χρόνια, ίδια ξύλινη γλώσσα... Ανυπακοή, ευρωμονόδρομος, κλπ κλπ. Μια από τα ίδια. Ξαναζεσταμένο φαγητό. Εστω και για χιλιοστή φορά.

Αλαβάνος: Σε πολλά σημεία ήταν εκτός πραγματικότητος, έλεγε τα δικά του, με μια ακατανόητη πολλές φορές φρασεολογία. Αλήθεια. Αρχηγός του Σύριζα είναι ο Τσίπρας.
Ο Αλαβάνος τι ρόλο βάραγε??????

Καρατζαφέρης: Ίσως ο μόνος που μίλησε λίγο πιο νορμάλ σε σχέση με Αλαβάνο, Παπαρήγα.
Σαφώς κατώτερος για να μην πω ΠΟΛΥ κατώτερος από Καραμανλή και Παπανδρέου.
Με έναν πολύ μέτριο λόγο με ανεφάρμοστες προτάσεις.

Σχολιάστε αν θέλετε το debate ελεύθερα.
Υβριστικά σχόλια θα απορρίπτονται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Wind: Νέες μειώσεις για την περιαγωγή στην ΕΕ από 1η Ιουλίου 2009

Ακόμη περισσότερο όφελος αποκτούν οι συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής WIND που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης* χάρη στις νέες μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής και την αλλαγή του τρόπου χρέωσης των κλήσεων από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, από 1η Ιουλίου 2009, οι εξερχόμενες κλήσεις από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνονται σε 0,51€ το λεπτό ενώ οι εισερχόμενες κλήσεις μειώνονται σε 0,23€.
Για τις εξερχόμενες κλήσεις, η χρέωση πραγματοποιείται ανά δευτερόλεπτο, με ελάχιστη χρέωση τα 30’’.
Σε ότι αφορά τις εισερχόμενες, η χρέωση πραγματοποιείται ανά δευτερόλεπτο, χωρίς .........

ελάχιστη χρέωση.

Επίσης, το γραπτό μήνυμα από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνεται σε 0,13€ ανά μήνυμα. Για γραπτά μηνύματα από/προς τις υπόλοιπες χώρες, καθιερώνεται μια ενιαία χρέωση 0,5€ ανά μήνυμα ενώ για γραπτά μηνύματα από/προς δορυφορικά δίκτυα 1,43€ ανά μήνυμα.

Οι παραπάνω χρεώσεις συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 19%

*Αφορά τους εξής προορισμούς:
Αζόρες, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γαλλική Γουιάνα, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Δανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κανάριες Νήσοι, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μαδέρες, Μάλτα, Μαρτινίκα, Νήσοι Άλαντ, Νήσος Ριγιούνιον, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία

Ολόκληρη η εικόνα της Εράνης στις 34 αγωνιστικές του πρωταθλήματος

Όπως είναι γνωστό το πρωτάθλημα στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής ολοκληρώθηκε και η Εράνη σώθηκε από τον κίνδυνο υποβιβασμού.

Στους παρακάτω πίνακες σας παραθέτουμε την συνολική εικόνα της Εράνης στις 34 αγωνιστικές στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής. .......


ImageHost.org

ImageHost.org

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Νέο σχέδιο για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα που προβλέπει 4 Ομίλους - Σε τέσσερις Ομίλους η Γ΄ εθνική

Από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου, θα κριθεί το μέλλον του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Ένα σχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση αυτής της κατηγορίας και την ενοποίησή της με την Γ' Εθνική, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα ακόμη σενάριο.
Σύμφωνα με το δεύτερο πλάνο, η Γ' Εθνική θα διευρυνθεί σε τέσσερις ομίλους, πιθανότατα των 18 ομάδων (σύνολο 72), ενώ κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για το Περιφερειακό το οποίο θα μειωθεί σε τέσσερις ομίλους, με αυστηρά γεωργαφικά κριτήρια.

Αν τελικά οι Ενώσεις αποδεχτούν το δεύτερο σχέδιο, .......

τότε στο τέλος της σεζόν 2009-10 οι τρεις πρώτες ομάδες από τους δέκα ομίλους θα κερδίσουν την άνοδο στη Γ' Εθνική (συνολικά 30 σωματεία).

Όμως επειδή δεν συμπληρώνονται οι θέσεις στη μεγαλύτερη κατηγορία, οι τέταρτες ομάδες από κάθε γκρουπ θα δώσουν αγώνες μπαράζ για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 72 σωματείων. Από τους δύο ομίλους της Γ' Εθνικής θα υποβιβαστούν από πέντε ομάδες, ενώ από τις τοπικές Ενώσεις οι πρωταθλητές από τους νομούς όλης της χώρας θα δίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδό τους στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Βαγγέλης Τοπολιάτης τόνισε: «Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την κατηγορία. Στη γ.σ. θα ακούσουμε τις προτάσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων και οι ΕΠΣ θα αποφασίσουν για το μέλλον του Περιφερειακού».

Το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα "ΦΩΣ" και το επιμελείται ο συνάδελφος, Ευτύχης Μαθιουδάκης. Στο μεταξύ το ioniansports.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ζακύνθου, Κώστα Μαρίνο, ο οποίος είναι στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής.

Ο κ. Μαρίνος μας είπε τα εξής: "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο. Στη Γενική Συνέλευση θα μελετήσουμε διεξοδικά την υπάρχουσα κατάσταση και θα αναλύσουμε όλα τα σχέδια που θα κατατεθούν. Σίγουρα κάτι θα αλλάξει, τώρα τι θα είναι αυτό δε το γνωρίζω. Το σίγουρο είναι πως θα κινηθούμε με γνώμονα το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει η εμπειρία και μπορούμε να κρίνουμε τι είναι καλό και τι όχι".

Πηγή: ioniansports

Στα 2,25 έφτασε η τιμή παραγωγού για το ελαιόλαδο από την ΕΑΣ Μεσσηνίας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας αποφασίστηκε η τιμή εκκαθάρισης για τους παραγωγούς που είχαν παραδώσει το λάδι τους σε αυτή να είναι στα 0.25 λεπτά ανά κιλό.
Με δεδομένο πως η προκαταβολή που είχε δοθεί στους ελαιοπαραγωγούς ήταν 2 ευρώ η τελική τιμή διαμορφώθηκε στα 2.25 ευρώ ανά κιλό ελαιολάδου.

Τιμή που θεωρείται ικανοποιητική δεδομένων των τρεχουσών .....

διεθνών τιμών του ελαιολάδου.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ


Επίσκεψη Γκιουλέκα στον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο. Με άδεια χέρια ήρθε ο Υφυπουργός στην Μεσσηνία.

Συνάντηση με τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο είχε σήμερα το πρωΐ ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σοφία Καλαντζάκου, παρουσία των Αντινομαρχών κ.κ. Στ. Αναστασόπουλου, Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, Άγγελου Κωτσιόπουλου και Δημήτρη Καφαντάρη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και .........

ο κ. Δράκος αφού καλωσόρισε τον κ. Γκιουλέκα, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στο Νομό μας, αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας και στα έργα που θα δώσουν μεγάλη πνοή στη Μεσσηνία.

Φιλιατρά News

Αφεση αμαρτιών στα σκάνδαλα έδωσε ο Καραμαλής.

«Συγχωροχάρτι» στα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου, θέμα το οποίο έπληξε όσο τίποτε άλλο την εικόνα του και την εικόνα συνολικά της κυβέρνησης, δίνει τελικά ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος -όπως δήλωσε κατηγορηματικά- δεν διέκρινε δόλο από την πλευρά των πολιτικών στελεχών που διαχειρίστηκαν τις ανταλλαγές μεταξύ του ηγουμένου Εφραίμ και της Μόνης Βατοπεδίου.

Οκτώ μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο κ. Καραμανλής προχώρησε μέσα από την εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες το απόγευμα στο Mega σε αυτοκριτική σε ό,τι αφορά .......

τον χειρισμό της υπόθεσης, αλλά απέρριψε την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών.

Αφεση αμαρτιών

Πιο «σκληρός» ήταν με τον κ. Παυλίδη και για τον κ. Βουλγαράκη, όταν είπε ότι αξιολογεί ο ίδιος τη στάση και τη συμπεριφορά βουλευτών και θα κρίνει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων φορών μετά τις ευρωεκλογές, δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις, είπε ότι ποτέ δεν έκανε τη δήλωση περί κόπωσης και τόνισε -απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματός του, ότι είναι πολύ νέος για να συνταξιοδοτηθεί.
Αφεση αμαρτιών

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η κίνησή του έπειτα από μια δεκαετία να ανακαλέσει ουσιαστικά τον χαρακτηρισμό «αρχιερέας της διαπλοκής» που είχε αποδώσει στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη.

Σε ό,τι αφορά τους Βατοπεδινούς, ο κ. Καραμανλής απέρριψε την ύπαρξη δόλου στον χειρισμό της υπόθεσης από τους συγκεκριμένους υπουργούς και αθώωσε σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες τους κ. Ρουσόπουλο, Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Πολιτικός ιθύνων νους δεν πιστεύω ότι υπήρξε. Δεν διέκρινα την απαραίτητη επιμέλεια, αλλά δεν πιστεύω ότι πολιτικό στέλεχος πήγε επί σκοπώ να βλάψει τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε προειδοποίηση που αφορά όλα τα στελέχη της ΝΔ. Απέρριψε ουσιαστικά το καταστατικό της ΝΔ, λέγοντας ότι ουδείς πρέπει να θεωρείται δεδομένα υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

«Κρινόμαστε και αξιολογούμαστε καθημερινά από πράξεις, από τη δράση μας, την προσφορά μας, τη συμπεριφορά μας, την εν γένει δραστηριότητά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αφού εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν είναι στις δικές του προθέσεις οι πρόωρες εκλογές, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων, λέγοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
Οι κυριότερες τοποθετήσεις του Καραμανλή


Για σκάνδαλο Βατοπεδίου: «Ναι, υπήρχαν επιδιώξεις υστερόβουλες, σκανδαλώδεις. Ναι, μπορεί να υπήρξε και συνεργασία κάποιων τμημάτων της δημόσιας διοίκησης, αυτό θα το αποκαλύψει βέβαια η δικαστική έρευνα. Εκείνο που είναι βέβαιο -και εκεί είναι το πολιτικό ζήτημα- έπρεπε κατά την άποψή μου, την πεποίθησή μου πια σήμερα, να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο παρατηρητικοί και πιο επιμελείς στην εποπτεία των όποιων δημόσιων υπηρεσιών βρίσκονται σε επαφή με τέτοιου είδους αντικείμενα.

Αυτό είναι το σοβαρό πολιτικό ζήτημα που για εμένα προέκυψε και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι βέβαια μια τραυματική εμπειρία, πλήγωσε τους πολίτες αναμφισβήτητα, πλήγωσε και εμένα και είναι μια τραυματική εμπειρία την οποία βεβαίως δεν μπορεί κανείς να αλλάξει, αλλά τουλάχιστον να κάνει ό,τι μπορεί, πρώτον τα ζημιογόνα αποτελέσματα να μη συντελεστούν».

Για Βατοπεδινούς: «Η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι μπορεί κανείς να διακρίνει, εκ των υστέρων βέβαια, όχι την απαραίτητη επιμέλεια, όχι την απαραίτητη εποπτεία. Αλλά ότι κάποιος επί σκοπώ πήγε να βλάψει τα συμφέροντα του Δημοσίου, ειλικρινά σας λέω, εννοώ πολιτικό πρόσωπο, δεν το πιστεύω».

Για συγκρότηση ψηφοδελτίων: «Ολοι μας, βουλευτές, αυτό που λέμε πολιτευτές ή εν πάση περιπτώσει υποψήφιοι βουλευτές ή επίδοξοι υποψήφιοι να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος, κρινόμαστε και αξιολογούμαστε καθημερινά από πράξεις, από τη δράση μας, την προσφορά μας, τη συμπεριφορά μας, την εν γένει δραστηριότητά μας. Αυτά αξιολογούνται και έρχεται η ώρα, την ώρα που καταρτίζονται οι συνδυασμοί και λαμβάνονται υπόψη από όλα τα όργανα του κόμματος σε τελική ανάλυση από τον πρόεδρο του κόμματος. Τουλάχιστον έτσι συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ανοιχτό για όλους».

Για Α. Παυλίδη: «Αξιολογώ όλες τις συμπεριφορές και την κατάλληλη ώρα κρίνω».

Για τον χαρακτηρισμό «αρχιερέα της διαπλοκής» που είχε αποδώσει στον κ. Κ. Σημίτη: «Οταν κάνεις συζήτηση και μάλιστα εκτός κειμένου, σε ανταλλαγή πυρών σε ατάκες, μπορεί να φύγει και μια κουβέντα παραπάνω και δεν το έχω αποκλείσει, το έχω πει επανειλημμένα. Ποτέ δεν θα το έλεγα εν ηρεμία, ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν σε εισαγωγικά "μη έντιμος" και άλλωστε το έχω πει και στη Βουλή. Δεν σας μέμφομαι για την προσωπική σας... Να βάλουμε, λοιπόν, κι ένα ποσοστό 10% - 15% ότι στη ρύμη του λόγου ή στην αντιπολιτευτική επιδίωξη θα πει κι ένα τέτοιο».

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων φορών: «Δεν έχω σχεδιασμό για νέους φόρους. Αυτά ισχύουν με τα δεδομένα τα σημερινά και θέλω να είμαι και σε αυτό ξεκάθαρος. Εάν σε δύο, σε τρεις, σε πέντε μήνες δούμε ότι οι συνθήκες αλλάζουν, βεβαίως θα συζητήσουμε και φορολογικά έσοδα. Θέλω να είμαι καθαρός».

Για την κόπωση και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ηγεσία της ΝΔ: «Δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση. Εκείνο που λέω, και το λέω ξεκάθαρα, εγώ είμαι μαχητής. Και νομίζω αυτό έχει αποδειχθεί. Είναι η πολλοστή εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετέχω και την απολαμβάνω, πέρα από το βάρος της ευθύνης που αισθάνομαι για τις πολιτικές που χρειάζεται να κάνουμε. Δεν έχω κλείσει ακόμα τα 53 μου και παρότι το έχω πει πολλές φορές, αξίζει να το επαναλάβω, είναι πολύ νωρίς για να σκέφτομαι να συνταξιοδοτηθώ».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Εγώ δεν έχω πρόθεση να πάω τη χώρα σε εκλογές».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ - Έθνος

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

Δείτε τις απαντήσεις στα σημερινά θέματα των Μαθηματικών.
(Κλίκ στις εικόνες για να δείτε τις απαντήσεις.)


apotelesmata1.jpg (97 KB) . apotelesmata2.jpg (75 KB) . apotelesmata3.jpg (54 KB)Στα μαθηματικά εξετάστηκαν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων

Κατά τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΟΜΑΔΑ Α), οι μαθητές και οι μαθήτριες διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία συγκέντρωσης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων διεξήχθη έγκαιρα και ομαλά, καθώς επίσης και η επιλογή και αποστολή των θεμάτων. Η αποστολή των θεμάτων πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με το τεχνικό σύστημα VBI για το σύνολο των Εξεταστικών Κέντρων της χώρας στις 8:00 π.μ.

Εξ αιτίας τεχνολογικού προβλήματος στο σύστημα εκτύπωσης σε 7 από τα 114 .........

εξεταστικά κέντρα, της Αλεξανδρούπολης, της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, της Λαμίας, του Γαλατά Πόρου, της Αμαλιάδος, της Κυπαρισσίας και της Καρπάθου, τα θέματα δεν παρελήφθησαν ευκρινώς.

Ακολούθησε δεύτερη εκπομπή και ταυτόχρονη αποστολή των θεμάτων μέσω ΦΑΞ στα 7 Ε.Κ., χωρίς να προκύψει άλλο πρόβλημα, πλην της ολιγόλεπτης καθυστέρησης σε αυτά τα συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα .

Όσον αφορά στα θέματα, δεν χρειάστηκε να δοθεί καμία διευκρίνιση.

Σημειώνεται ότι η αποχή των υποψηφίων στις σημερινές εξετάσεις, έφτασε το 17,7 %.

Την Παρασκευή πέφτει η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Απόψε το debate των πέντε πολιτικών αρχηγών

Στις 20:00, σε διακαναλική μετάδοση, θα πραγματοποιηθεί το debate των πέντε πολιτικών αρχηγών εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για έξι θεματικές ενότητες, ωστόσο -όπως και στις προηγούμενες τηλεμαχίες- δεν έχουν το δικαίωμα να ανταλλάξουν σχόλια.

Το «σφικτό» πλαίσιο των κανόνων του debate καθιστά τη διαδικασία αρκετά «αποστειρωμένη», σε αντίθεση με τα διεθνή πρότυπα.

Στο debate ερωτήσεις θα θέσουν έξι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών και εκ μέρους της ΕΡΤ θα συντονίσει τη διαδικασία η Μ.Χούκλη.

Ερωτήσεις στον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, την .........

γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη θα υποβάλλουν από το Mega η Ολγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 ο Ν.Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος και από τον ΣΚΑΙ η Σία Κοσιώνη.

Οι θεματικές ενότητες βάσει των οποίων θα τεθούν οι ερωτήσεις είναι:

α) Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική πολιτική
β) Οικονομία και Ανάπτυξη
γ) Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα
δ) Παιδεία
ε) Περιβάλλον
στ) Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση

Κάθε ερώτηση θα διατυπώνεται σε 30'', ενώ ο πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 90'' για να απαντήσει. Η διευκρινιστική ερώτηση θα γίνεται εντός 30'' και η απάντηση θα δίδεται σε 1'.

* Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν θα μεταδώσει ζωντανά το debate αλλά σε μαγνητοσκόπηση στη 01:00.

Εθνική: Μειώνει τα επιτόκια σε στεγαστικά - επιχειρηματικά δάνεια

Η Εθνική Τράπεζα, μετά την πρόσφατη μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προβαίνει σε νέες μειώσεις επιτοκίων χορηγήσεων και παράλληλα συνεχίζει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών στηρίζοντας την Ελληνική Οικονομία.

Αναλυτικά: .........


Στεγαστικά Δάνεια

Μειώνει κατά 0,25% το κυμαινόμενο επιτόκιο του στεγαστικού δανείου Εθνοστέγη.

Μειώνει κατά 0.25%.τα 3ετή και 5ετή σταθερά επιτόκια νέων στεγαστικών δανείων.

Επιπλέον, χρηματοδοτεί μέχρι και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αξιοποιώντας τα μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε η πολιτεία..

Η Εθνική Τράπεζα, θεωρώντας τη στεγαστική πίστη ως τομέα προτεραιότητας για τις εργασίες της, έχει από την αρχή του έτους εκταμιεύσει άνω του € 1.1 δισ. σε 12.500 δανειολήπτες.

Επιχειρηματικά Δάνεια.

Μειώνει κατά 0,25% το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μειώνει κατά 0,50% όλα τα σταθερά επιτόκια νέων χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. .

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα χορηγεί δάνεια επαγγελματικής στέγης μέχρι και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αξιοποιώντας τα μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε η πολιτεία για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων.

Η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζεται δυναμικά και η Τράπεζα έχει εγκρίνει από την αρχή του έτους άνω του € 1.1 δισ. νέες χρηματοδοτήσεις σε περισσότερες από 12.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η συμμετοχή της Τράπεζας στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ συνεχίζεται και οι εγκρίσεις έχουν πλέον ξεπεράσει τα € 850 εκ. για περισσότερες από 8.000 επιχειρήσεις ενώ παράλληλα υλοποιείται το πρόγραμμά της για συνεργασίες με τα Επιμελητήρια σχεδόν όλης της χώρας.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια των δανείων της Τράπεζας, που έχουν ως επιτόκιο βάσης το βασικό επιτόκιο ΕΚΤ ή τα επιτόκια Euribor ή Libor, αναπροσαρμόζονται αυτομάτως ακολουθώντας την πτωτική πορεία των επιτοκίων αναφοράς.

Περαιτέρω, για τις καταθέσεις μειώνονται κατά 0,10% έως 0,25% τα επιτόκια Ταμιευτηρίου αναλόγως ποσού ενώ για τις νέες προθεσμιακές καταθέσεις τα επιτόκια αναπροσαρμόζονται καθημερινά ανάλογα με τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς.

Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 1.6.2009

Συνέντευξη Καραμανλή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων φόρων αφήνει ο πρωθυπουργός

Ο σχεδιασμός δεν είναι να μπουν νέοι φόροι, αλλά αυτό ισχύει με τα σημερινά δεδομένα, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εισπρακτικών μέτρων μετά τις κάλπες της 7ης Ιουνίου. Παράλληλα, κατεβάζει τον πήχη των ευρωεκλογών, υιοθετώντας το επιχείρημα της χαλαρής ψήφου.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Mega, και απαντώντας για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του, ούτε στους σχεδιασμούς του, τόνισε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι πάταξη τη φοροδιαφυγής και περιστολή της σπατάλης, αλλά, όπως πρόσθεσε, «αυτά ισχύουν με τα δεδομένα τα σημερινά δεδομένα» και «μπορεί αυτή η ανάγκη να προκύψει». «Εάν σε δύο-τρεις-πέντε μήνες δούμε ότι οι συνθήκες αλλάζουν θα συζητήσουμε και για φορολογικά έσοδα», σημείωσε.

Για την αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «πυροτεχνήματα και ........

συνθηματολογίες άνευ περιεχομένου» όσα λέγονται για κάλπες-δημοψήφισμα και παρατήρησε ότι ναι μεν οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές, αλλά επειδή δεν εκλέγεται πρωθυπουργός και κυβέρνηση είναι φυσικό, όπως είπε, να παρατηρείται χαλαρότερη ψήφος.

Ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το ενδεχόμενο ήττας της ΝΔ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι «πηγαίνω για τη νίκη» και πρόσθεσε ότι το οποίο αποτέλεσμα θα αξιολογηθεί. Τόνισε πάντως ότι «την επόμενη μέρα υπάρχει κυβέρνηση» και, σε κάθε περίπτωση, «τα μηνύματα των πολιτών θα ληφθούν υπόψη».

Ο Κ.Καραμανλής διέψευσε τις εκτιμήσεις περί αντικειμενικής αδυναμίας διακυβέρνησης λόγω των 151 βουλευτών, που ενδεχομένως να επιδεινωθεί από τυχόν ήτα, λέγοντας ότι «δεν το πιστεύω γιατί δεν πιστεύω στην ήττα» και γιατί «ήττα δεν σημαίνει ζήτημα λαϊκής νομιμοποίησης».

Ως προς τη φράση που του αποδόθηκε, ότι αισθάνεται κουρασμένος, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όχι. Και νομίζω ότι φαίνεται, άλλωστε, αυτό. Δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση. Εγώ είμαι μαχητής και νομίζω ότι αυτό έχει αποδειχθεί. Είναι η πολλοστή εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετέχω και την απολαμβάνω, πέραν από το βάρος της ευθύνης που αισθάνομαι για τις πολιτικές που χρειάζεται να κάνουμε».

Παράλληλα, ο Κ.Καραμανλής επιχείρησε να κλείσει τη διαδοχολογία λέγοντας ότι «δεν έχω κλείσει ακόμα τα 53 μου και αξίζει να επαναλάβω ότι είναι πολύ νωρίς για να σκέφτομαι να συνταξιοδοτηθώ». Πρόσθεσε δε ότι δεν τον απασχολεί ούτε υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησής του. «Από εκεί και πέρα αισθάνομαι και ακμαίος και δυνατός να συνεχίσω να παλεύω».

Ως προς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, ο κ. Καραμανλής είπε ότι αυτήν την ώρα δεν έχει καμία πρόθεση ούτε στόχο να πάει σε εθνικές εκλογές. Εξάλλου, για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου, σημείωσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο να μην ανακατεύουμε τον Πρόεδρο σε αυτά τα ζητήματα.

Ερωτηθείς για την πορεία της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Καραμανλής την απέδωσε στην αρκετά μακρά παραμονή στην εξουσία, τα δύσκολα θέματα που χειρίστηκε και σε κάποια κόπωση του εκλογικού σώματος, πρόσθεσε όμως ότι τα δημοσκοπικά μεγέθη αυτό δεν προδικάζουν σε τίποτα τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε, παρ’ όλα αυτά, ότι «δεν είπα ποτέ ότι είμαι αλάνθαστος» και ότι «είμαστε σε μία δύσκολη φάση της διακυβέρνησης» και «έχουν γίνει κάποια λάθη, για τα οποία πρώτος εγώ τουλάχιστον απολογήθηκα στους πολίτες δημόσια».

Σε ερωτήσεις για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Καραμανλής είπε πως ήταν μία «σοβαρή υπόθεση» για την οποία «στην πορεία βλέπουμε ότι υπήρχαν υστερόβουλες και σκανδαλώδεις επιδιώξεις και βέβαια λάθη από πλευράς δημοσίου. Γι αυτό έκανα και την αυτοκριτική μου».

Εξέφρασε όμως την άποψη ότι δεν υπήρχε ιθύνων πολιτικός νους: «Τι κατά τη γνώμη μου υπήρχε εδώ: ναι υπήρχαν επιδιώξεις υστερόβουλες, σκανδαλώδεις. Ναι, μπορεί να υπήρξε και συνεργασία κάποιων τμημάτων της δημόσιας διοίκησης και αυτό θα το αποκαλύψει η δικαστική έρευνα. Εκείνο που είναι βέβαιο και εκεί είναι το πολιτικό ζήτημα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο παρατηρητικοί και πιο επιμελείς στην εποπτεία των όποιων δημόσιων υπηρεσιών βρίσκονται σε επαφή με τέτοιου είδους αντικείμενα».

Για την υπόθεση Siemens, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει χρήματα από την εταιρία, ενώ είπε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να αναδεικνύει θέματα σκανδάλων εάν υπάρχουν, αναγνωρίζοντας και ένα ποσοστό σε αντιπολιτευτικό οίστρο. Για τη φράση «αρχιερέας της διαπλοκής», που είχε πει για τον κ. Σημίτη, ο κ. Καραμανλής είπε «όταν κάνει συζήτηση και μάλιστα εκτός κειμένου σε ανταλλαγή πυρών μπορεί να φύγει και μια κουβέντα παραπάνω. Ποτέ δεν θα τον έλεγα εν ηρεμία, ότι δηλαδή ο άνθρωπος αυτός είναι σε εισαγωγικά μη έντιμος».

Για το κλείσιμο της Βουλής και την κριτική που ασκήθηκε ότι έγινε για να παραγραφούν ενδεχόμενες ευθύνες, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι έγινε ως συνήθως εν όψει και των ευρωεκλογών. Όλες οι υποθέσεις που ήρθαν στη Βουλή συζητήθηκαν, τόνισε προσθέτοντας ότι εδώ και 20 ημέρες δεβν έχει έρθει καμία υπόθεση. «Δεν υπήρχε περίπτωση να κλείσω τη Βουλή αν υπήρχε ανοιχτό θέμα. Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.

Για την υπόθεση Παυλίδη σημείωσε ότι διερευνήθηκε σε βάθος, υπενθυμίζοντας την απόφαση της Βουλής και για το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός επέλεξε να μην παραιτηθεί, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το πώς κανένας κρίνει τα πράγματα και το τι επιλέγει ο καθένας είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, προσθέτοντας όμως πως «αξιολογώ όλες τις συμπεριφορές και την κατάλληλη ώρα κρίνω».

Σε ερώτηση για το εάν θα μπουν στο ψηφοδέλτιο όσοι εκ των «γαλάζιων στελεχών» έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «όλοι μας, βουλευτές και επίδοξοι υποψήφιοι, κρινόμαστε και αξιολογούμαστε» και «έρχεται η ώρα που όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη από τα όργανα και σε τελική ανάλυση από τον πρόεδρο του κόμματος».

Για τη «βαρβαρότητα» και τα «παπαγαλάκια» ο κ. Καραμανλής είπε ότι στο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ο όρος ήταν τουλάχιστον αδόκιμος και η αντιπαράθεση με τον κ. Παπανδρέου δεν είχε προσωπικό τόνο. Για το σποτ της ΝΔ δήλωσε ότι «η καμπάνια μας είναι ευρηματική αλλά δεν προσβάλλει οιονδήποτε».

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, τόνισε ότι «δεν τελειώνει αυτός ο δρόμος» και ότι «η κρίση έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη να γίνουν κάποια πράγματα ακόμα πιο γρήγορα». Για τα δημοσιονομικά εξάλλου, σημείωσε ότι επέλεξε το 2004 τον ήπιο δρόμο και όχι τη θεραπεία-σοκ αλλά τώρα η κρίση κάνει τα πράγματα επιτακτικά.

Δείτε το Video