ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

O καθείς εφ’ ετάχθη

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Προσοχή. Το πρόωρο κλείσιμο της βουλής δεν συνιστά συνταγματική εκτροπή. Προβλέπεται Συνταγματικά και είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού δεδομένου ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι πρωθυπουργοκεντρικό.

Συνιστά όμως κυνική ομολογία ενοχής. Πέραν πάσης αμφιβολίας ο πρωθυπουργός με την διακοπή των εργασιών της βουλής υπογράφει την ατιμωρητί φυσικά παραγραφή των υπό έρευνα σκανδάλων από το 2004 και εντεύθεν.
Ως προς αυτό αποτελεί ηθική και πολιτική εκτροπή που κατά την άποψή μου στον πολιτισμένο κόσμο είναι βαρύτερα αδικήματα ακόμη και ενός κακουργήματος με χαρακτήρα ποινικό.
Της απιστίας κατά του δημοσίου για παράδειγμα. Επειδή ο λαός διαπιστώνει έκπληκτος πως .....

τόσα χρόνια τον διοικούσε κατά τρόπο εξωθεσμικό μια κυβέρνηση πολιτικά κατάπτυστη η οποία επιπλέον απαιτούσε επιμόνως να της εμπιστευτεί την διαχείριση του μέλλοντος του και μάλιστα σε καιρούς οικονομικά και κοινωνικά ζοφερούς.

Υπό τις συνθήκες αυτές που ελάχιστα απέχουν μιας εμπόλεμης κατάστασης η συγκεκριμένη πράξη του πρωθυπουργού προσλαμβάνει ακόμη διαστάσεις εθνικής μειοδοσίας για την οποία ο λαός οφείλει να τον τιμωρήσει πολιτικά. Πως; Πετώντας στις επερχόμενες εκλογές αυτόν και την ακολουθία του στα σκουπίδια του έθνους αλλά και της ιστορίας. Τώρα πια ο καθείς εφ’ ω ετάχθη!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Eandrik@otenet.gr


Aπό Δευτέρα 11 Μαΐου οι Αιτήσεις για πρόσληψη νεων στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Από την Δευτέρα 11 Μαΐου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων πρόσληψης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Με βάση την ανακοίνωση της τράπεζας, οι αιτήσεις θα πρέπει αν υποβληθούν μέσω της ιστοσελίδας της τράπεζας στην διεύθυνση www.nbg.gr, στη θέση «ενδιαφέρουσες συνδέσεις/Πρόγραμμα Απασχόλησης Άνεργων Νέων».

Σε ότι αφορά τα δικαιολογητικά, αυτά θα αποσταλούν ταχυδρομικά, ενώ αυτοί που θα επιλεχθούν θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Τράπεζας.

Η Εθνική Τράπεζα θα εφαρμόσει κυλιόμενο πρόγραμμα με πλήρη αμοιβή απασχόλησης με .......

σύμβαση διάρκειας έξι μηνών σε ολόκληρη τη χώρα, 600 κατ΄ αρχήν ανέργων νέων (300 ανά εξάμηνο), ηλικίας έως 30 ετών.
Οι επιλεγέντες θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ανωτάτων οικονομικών σχολών.
Στην ίδια ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι η πρόθεση της τράπεζας είναι να διατηρήσει το Πρόγραμμα σε ισχύ για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα οικονομική κρίση.

Με αυτό το πρόγραμμα η Εθνική Τράπεζα στοχεύει να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για νέους ανέργους αλλά παράλληλα η απόκτηση γνώσεων και κατάρτισης.
Αυτή η κατάρτισε θα αποτελεί προϋπηρεσία για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Για να διασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών η Εθνική Τράπεζα συνέστησε μια επιτροπή αποτελούμενη από τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ανώτατα στελέχη της τράπεζας.

Αρχικά και μάλιτα με απόφαση της επιτροπής, το πρώτο εξάμηνο αφορά την απασχόληση, πανελλαδικά, 300 άνεργων νέων, πτυχιούχων Οικονομικών Σχολών.

Με βάση την προκήρυξη ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων για κάθε νομό είναι ανάλογος του αριθμού των κατά τόπο ανέργων που γνωστοποίησε στην Τράπεζα ο ΟΑΕΔ.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων στο Πρόγραμμα είναι:
α) πτυχίο πανεπιστημιακής οικονομικής σχολής ,
β) ηλικία μέχρι 30 ετών και
γ) εγγραφή ως ανέργων στον ΟΑΕΔ μέχρι και 17/03/2009.

Το κριτήριο επιλογής είναι ο βαθμός του πτυχίου, με προσαύξηση 10% εφόσον υπάρχει μεταπτυχιακός τίτλος συναφής με τα Οικονομικά.

Δείτε την προκήρυξη και συμπληρώστε την αίτηση σας OnLine πατώντας εδώ.

Φιλιατρά NEWS

Διπλή κάλπη στις 7 Ιουνίου ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Γ.Παπανδρέου

Στο θέμα του τερματισμού των εργασιών της Βουλής αναφέρθηκε ο Γ.Παπανδρέου μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εθνικές εκλογές μαζί με την ευρωκάλπη της 7ης Ιουνίου και ζήτησε από το λαό να είναι σε εγρήγορση για την προάσπιση του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για επιλεκτική σκανδαλολογία με στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν φοβάται τη διερεύνηση καμίας υπόθεσης διαφθοράς.
Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην λείψει κανείς από την κάλπη των ευρωεκλογών, γιατί από αυτές κρίνεται το μέλλον των πολιτών και των επόμενων γενεών.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να «σημάνουν γενικό συναγερμό» ώστε .......

να προσέλθει και ο τελευταίος πολίτης στις κάλπες της 7ης Ιουνίου.
«Το στοίχημα είναι σοσιαλισμός και δημοκρατία ή βαρβαρότητα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στόχος είναι αρχικά η νίκη στις ευρωεκλογές και στη συνέχεια αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

Πηγή: in.gr

ΜΜΕ. Ο θρόμβος της δημοκρατίας..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Σκούζει ο ΔΟΛ δια των εκλεκτών του για την απώλεια του 2% . Πρόκειται για την μαύρη τρύπα των δημοσίων εσόδων από τον τζίρο των εκδοτικών επιχειρήσεών του, για την οποία χρόνια τώρα ουδείς τον υποχρέωνε στην προσκόμιση παραστατικών. Αθροιστικά και για τους υπόλοιπους.

Από κοντά λοιπόν και η λάντζα του. Το γνωστό Κουρείο με τις σφουγγαρίστρες του.
Λάβροι έτσι επιτίθενται από κοινού στην αντιπολίτευση γιατί από θέμα το έκανε ανάθεμα, αλλά και σε εκείνους τους κυβερνητικούς βουλευτές που εμπρός την αντιπολιτευτική επίκληση της ονομαστικής ψηφοφορίας και την δημόσια έκθεσή τους κιότεψαν. Και λάκισαν.

Χαράς ευαγγέλια αντιθέτως στην Σωκράτους της «Καθημερινής Οικολογίας» που ο .......

Γιώργος Παπανδρέου πήρε υπό την αιγίδα του ως «Πράσινη Ανάπτυξη.»
Μαζί με αυτή παραδόξως και ο Νεοκοσμίτικος Δούρειος Τύπος της υποδόριας καθεστωτικής στήριξης. Η «εφημερίς» που δια των άλλοτε «εκατό συντακτών», δηλαδή του εξής ενός, του πατρός του κατ’ υπόθεση εργασίας σημερινού του ιδιοκτήτη, υπήρξε ο πρωτεργάτης του βρώμικου 89. Γλέντια και εδώ κάτω όμως από δυσδιάκριτους λόγους στην περίπτωσή τους.

Ή μήπως γιατί και με την ανοχή της ΕΣΗΕΑ υπό την κατοχή του βρίσκεται μια εφημερίδα δίχως συντάκτες!!! Την «Χρυσή ευκαιρία» εννοώ. Τουναντίον για την «Καθημερινή της Οικολογίας» αυτοί είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού. Έχει ως όμιλος ενταχθεί στο χρηματιστήριο όπου διά του νόμου 89 του 67 (αφορά τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις) απαλλάσσεται των φορολογικών υποχρεώσεών της. Δεν έχει κατά συνέπεια καμιά χρεία του χαριστικού 2%.

Κι όμως. Παρά τον μεταξύ τους αδυσώπητο πόλεμο, κρατούσαν πάντα στην άκρη του ματιού τους το ελκυστικότερο των θηραμάτων τους. Τους δημοσιογράφους. Εξαπέλυσαν έτσι από κοινού τα σκυλιά τους κατά ποιου άλλου;
Της εστίας που τους προστατεύει. Την ΕΣΗΕΑ που απέτρεψε στον ALFA και αλλού τις απολύσεις όλων εκείνων των ηρωικών συναδέλφων οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψή τους.
Κι αυτών και των σκανδάλων. Για να την διαλύσουν. Πως; Κατεδαφίζοντας τα οχυρά προστασίας τους. Τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Γνωρίζουν πως δίχως αυτά είναι ολοκληρωτικά εκτεθειμένοι στις αρπακτικές τους διαθέσεις για να τους τσακίσουν κάθε διάθεση αντίστασης. Και τι έκαναν; Με την δουλική συνηγορία των γνωστών συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ροζ πολτού, της εκσυγχρονιστικής γλίτσας, της κόκκινης δεξιάς και των γαλάζιων ερπυστριοφόρων, πέτυχε η κυβέρνηση την φονική για τους δημοσιογράφους ενοποίηση του συνταξιοδοτικού τους ταμείου με ανομοιογενείς εργασιακούς κλάδους, έτσι ώστε νομοτελειακά αυτό να διαλυθεί. Εδώ εμπλέκεστε εσείς.

Οι εκτός των τειχών. Επειδή αν αυτό διαλυθεί θα διαγραφεί από τις εργασιακές σχέσεις η έμμισθη εργασία μαζί με τις συλλογικές συμβάσεις για να ενταχθούν όλοι στην ανασφάλιστη λογική που ονομάζεται μπλογκ παροχής υπηρεσιών. Εργολαβίες.
Που για τον δημοσιογράφο σημαίνει ότι: Είναι ότι θέλει ο κύριός του να είναι. Κι αν τώρα αυτό συμβαίνει σε έναν περιορισμένο αριθμό Λυριτζήδων, Νταβανέλων Τρίμηδων Πρετεντέρηδων Τριανταφυλλοπουλαίων Τράγκηδων, Κουμπιάδων, Ελε(ει)νόπουλων, Χατζηνικολαίων και άλλων γραναζιών της καθεστωτικής μηχανής, απλώς φανταστείτε το αποτέλεσμα στην ενημέρωση στην περίπτωση που η «λαδιά» της κατ' αποκοπή εργασίας εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο.
Η ενημέρωση από ψυχή της δημοκρατίας θα μεταλλαχθεί σε θρόμβο της δημοκρατίας..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Χρήστος Μαλαπάνης: Εμπαιγμός Νομαρχίας προς αγρότες

«Αδιαφορία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε πάρα πολλά κορυφαία θέματα και κυρίως στα αγροτικά» και «εμπαιγμό προς τους αγρότες» διαπιστώνει ο επικεφαλής της «Ανατροπής» Χρήστος Μαλαπάνης.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο άσκησε καταρχήν κριτική για το θέμα των ενεργοποιήσεων, εκπέμποντας πυρά κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των ΕΑΣ. «Αν υπήρχε εργολήπτης, η δαπάνη θα βάρυνε το υπουργείο.

Τώρα που δεν υπάρχει, η δαπάνη βαρύνει τους αγρότες», ανέφερε.
«Έτσι επιτυγχάνεται ένας διπλός στόχος: το μεν υπουργείο δεν πληρώνει, οι δε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και ......

η ΠΑΣΕΓΕΣ καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα που είχαν αδυναμία να τα καλύψουν.
Μόνοι χαμένοι οι παραγωγοί», είπε ο κ. Μαλαπάνης.

Όσον αφορά στο τι έχει κάνει η Νομαρχία για το ζήτημα, ο κ. Μαλαπάνης τόνισε πως φέτος η Νομαρχία δεν επανέλαβε «κομπασμούς του αρμόδιου αντινομάρχη Παραγωγής κ. Παναγιωτόπουλου ότι επέβαλε πέρυσι στην Ένωση και πρόπερσι να παίρνει μειωμένες τιμές 30%». Ο κ. Δράκος αρκέστηκε να τα ρίξει στο κράτος και αναφέρθηκε σε παλαιότερο ψήφισμα ότι επιμένει να πληρώσει το κράτος.

Ο κ. Μαλαπάνης ζήτησε οι κατά κύριο επάγγελμα και οι συνταξιούχοι αγρότες να μην πληρώσουν τίποτα. Οι υπόλοιποι να πληρώσουν στην Ένωση με μειωμένο τιμολόγιο 30% τουλάχιστον και η Ένωση να κάνει απολογισμό του κόστους και επιστροφή του υπολοίπου σε εκείνους που έχουν πληρώσει. «Θεωρούμε ότι η πληρωμή των ποσών στην Ένωση με τα ποσά που γίνεται είναι από 3 ως 5 φορές παραπάνω από το κόστος», είπε.

«Άρμεγμα»

Από το «Θ» του επισημάνθηκε πως φέτος με την ψηφιοποίηση πρέπει να μπουν συντεταγμένες σε όλα τα χωράφια της Μεσσηνίας, πράγμα που έχει υψηλό κόστος, κι ο κ. Μαλαπάνης ανέφερε πως «η Ένωση πρέπει να έχει την ευθιξία να κάνει τη δουλειά απολογιστικά, χρεώνοντας εκείνους τους υπαλλήλους που πραγματικά θα απασχολήσει και δεν είναι μόνιμο προσωπικό της, εκείνους που πραγματικά θα προσλάβει γι’ αυτή τη δουλειά», προσθέτοντας πως «οι Ενώσεις όμως όλες και η ΠΑΣΕΓΕΣ βρήκανε την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενες ή -αν θέλετε- συνεργαζόμενες με το υπουργείο Γεωργίας στο να βρούνε ένα μοναδικό τρόπο να αρμέξουνε κυριολεκτικά τους παραγωγούς. Αυτό το πράγμα το θεωρώ απαράδεκτο».

Και άλλα θέματα

Απόλυτη αδιαφορία της Νομαρχίας εκτίμησε ο κ. Μαλαπάνης πως υπάρχει στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αγροτών, επισημαίνοντας: «Γνωρίζετε καμία ενέργεια του κ. Δράκου να ζήτησε χρήματα από το ταμείο του κ. Μολυβιάτη;».
Σχετικά με τα μέτρα για το ελαιόλαδο, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Ν.Σ. το Δεκέμβριο, με 5 θεματικές ενότητες, ο κ. Μαλαπάνης αναρωτήθηκε: «Έχετε ακούσει κάποια συνέχεια σε όλες αυτές τις μεγαλεπήβολες διακηρύξεις;».

Ακόμη, ο επικεφαλής της «Ανατροπής» ρώτησε: «Μήπως πρέπει να κάνει η Νομαρχία κάτι συγκεκριμένο, παραδείγματος χάριν να αναθέσει τη μελέτη γι’ αυτό το δημοπρατήριο, που επί 2 χρόνια εμπαίζει τους αγρότες των Φιλιατρών;».
Για το Φιλιατρινό φράγμα, ο κ. Μαλαπάνης είπε: «Γνωρίζει ο κόσμος ότι έχει δημοπρατηθεί πριν τα Χριστούγεννα; Μπορεί ο κ. νομάρχης να μας πει γιατί δεν ξεκινάει;». Ανέφερε δε, πως δεν έχουν γίνει οι μελέτες των αρδευτικών δικτύων, προς τα οποία πρέπει να διοχετευθούν τα χρήματα από την έκπτωση 40% που έδωσε ο εργολήπτης.

Πηγή: Θάρρος

Ενεργοποιήσεις: Προς επίλυση σύντομα η μη πληρωμή αγροτών

Ας μείνουν λίγο πίσω όσον αφορά στην ενεργοποίηση δικαιωμάτων για το επόμενο δεκαήμερο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εφόσον δε θέλουν να πληρώσουν.

Τούτο ανέφερε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, κατόπιν επικοινωνίας με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκιαδά, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι το θέμα της μη πληρωμής για τους επαγγελματίες αγρότες βαίνει προς επίλυση εντός της επόμενης εβδομάδας, με κάλυψη του κόστους από το κράτος.

Φυσικά, αν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θέλουν να κάνουν ενεργοποίηση, θα πληρώσουν και θα υπάρξει επιστροφή ποσού όταν καταβάλει το κράτος τα 25 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί γι’ αυτό το σκοπό.

Χθες, η διαδικασία κύλησε ομαλά ανά το νομό, όπως μας είπε ο γενικός διευθυντής της ........

ΕΑΣ Μεσσηνίας Δημήτρης Ραπτέας. Στο κεντρικό κατάστημα της Καλαμάτας, όπου έγιναν για πρώτη ημέρα ενεργοποιήσεις, προσήλθαν 225 παραγωγοί.

«Αγροτικό κτηματολόγιο»
Σχολιάζοντας ορισμένες διαμαρτυρίες για αυξημένο κόστος, ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κοζομπόλης επεσήμανε μιλώντας στο «Θ» τα εξής:
«Για όσους διαμαρτύρονται ότι είναι αυξημένο το κοστολόγιο, έχω να πω τα εξής: Το 2002, οι εργολάβοι εισέπραξαν εκατομμύρια ευρώ για να συντάξουν το ελαιοκομικό μητρώο, μεγάλο μέρος του οποίου πανελλαδικά είναι αυθαίρετο.
Οι Διευθύνσεις Γεωργίας το ανέλαβαν ακολούθως χωρίς να προσθέσουν ένα πετραδάκι, πρακτικά. Η ολοκλήρωση του μητρώου όλων των καλλιεργειών θα γίνει με την ψηφιοποίηση που αναλαμβάνουν οι ΕΑΣ. Είναι ο μοναδικός φορέας που θα το υλοποιήσει, διότι από τη φύση του έχει στόχο να υποστηρίξει τον παραγωγό και όχι να λάβει ένα εργολαβικό όφελος. Αν το είχαν αναλάβει οι Ενώσεις από τότε, δε θα υπήρχαν προβλήματα.

Όταν για έναν παραγωγό ένας τοπογράφος θέλει 2 μέρες να μετράει, το κόστος είναι υψηλότατο, που ίσως να μην καλυφθεί από τα 300 ευρώ για παράδειγμα, που θα πληρώσει.
Δε μιλάμε για διαδικασία ενός κουμπιού, αλλά για πλήρη ψηφιακή αποτύπωση των χωραφιών στη Μεσσηνία στην πραγματικότητα, για ένα αγροτικό κτηματολόγιο».

Όσα παίρνει καθένας στο www.e-enisxyseis.gr

Σημειώνεται πως όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «στα πλαίσια της εφαρμογής της πολιτικής της διαφάνειας στην καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στη γεωργία ο ΟΠΕΚΕΠΕ προέβη ως ο μόνος αρμόδιος φορέας από 30.4.2009 στην δημοσιοποίηση όλων των δικαιούχων φυσικών και νομικών προσώπων που έλαβαν κοινοτικές ενισχύσεις στην γεωργία το οικονομικό έτος 2008 (15.10.2007 έως 15.10.2008) και των αντίστοιχων ποσών που έλαβαν.(…)

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των αντίστοιχων ποσών βρίσκονται αναρτημένα στο δικτυακό τόπο www.e-enisxyseis.gr και η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους.
Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει όχι μόνο ένα δικαιούχο αλλά τους δικαιούχους μιας κοινότητας ή ενός δημοτικού διαμερίσματος ή ενός νομού. Τα ποσά των δικαιούχων εμφανίζονται ξεχωριστά ανά γεωργικό ταμείο δηλαδή:
-Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) (άμεσες ενισχύσεις)
-Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στον ίδιο δικτυακό τόπο www.e-enisxyseis.gr έχουν από 30.9.2008 αναρτηθεί όλοι οι δικαιούχοι με τα ποσά που έλαβαν για το οικονομικό έτος 2007 (1.1.2007 έως 15.10.2007) από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)».

Πηγή: Θάρρος

Εκδήλωση για την γιορτή της Μητέρας απο την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Εκδήλωση με αφορμή την γιορτή της ημέρας θα κανει η ένωση Φιλιατρινών Γυναικών στα γραφεία της ένωσης στον πεζόδρομο των Φιλιατρών σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου 2009 και ώρα 7 το απόγευμα.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Ψυχολόγος Κος Στέφανος Αλεβίζος όπου θα μιλήσει για την κακοποίηση στην καθημερινή μας ζωή.Έκλεισε η Βουλή. Πάμε για διπλές εκλογές.

Με προεδρικό διάταγμα που έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας στο Δημήτρη Σιούφα κλείνουν νωρίτερα τη Βουλή η οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα έκλεινε μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα το μεσημέρι μιας και o πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας είχε ήδη ανακοινώσει την Πέμπτη το πρόγραμμα εργασιών της βουλής για την επόμενη εβδομάδα.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη παραγράφονται όλες οι υποθέσεις τις οποίες η αντιπολίτευση ζητούσε να έρθουν στη Βουλή και αφορούσαν στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης.

Από την κυβέρνηση προβλήθηκε επισήμως το επιχείρημα των ευρωεκλογών.
Στα κόμματα όμως επικράτησε αναστάτωση, καθώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και .......

αντέδρασαν εντονότατα, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ενέργεια, θεσμική εκτροπή και επιλογή συγκάλυψης.

Παράλληλα στα κομματικά επιτελεία επικρατεί συναγερμός, καθώς το Σάββατο συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, υπό τον πρωθυπουργό. Την ίδια ημέρα στην Αθήνα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ.Παπανδρέου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

Χαρακτηριστικό του αιφνιδιαστικού χαρακτήρα της διακοπής των εργασιών της Βουλής είναι ότι είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, ενώ τίποτα δεν ειπώθηκε το πρωί, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, το Κοινοβούλιο θα επαναλάβει τις εργασίες του μετά τις ευρωεκλογές, με τα θερινά τμήματα -όχι την Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ.Παπανδρέου μίλησε για «ουσιαστική θεσμική εκτροπή» και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης».

Το ΚΚΕ τόνισε ότι «το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο».

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φ.Κουβέλης μίλησε επίσης για «πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή», προσθέτοντας ότι «είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα».

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο κ. Κ.Βελόπουλος σημείωσε ότι δεν εισακούστηκε το αίτημα του κόμματος να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και υπογράμμισε: «Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την αρμοδιότητά της για άσκηση δίωξης κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος».

Δεν αποκλείονται διπλές εκλογές

Μπορεί η βουλή να έκλεισε αιφνιδιαστικά και να παραγράφηκαν τα σκάνδαλα όμως η δικαιολογία των ευρωεκλογών δεν είναι και η μόνη.
Η προθεσμία για την προκήρυξη Εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές λήγει την Τετάρτη 13 Μαΐου. Έτσι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επισκεφθεί ο Κος Καραμανλής τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια και να του ζητήσει την διάλυση της βουλής και την διεξαγωγή διπλών εκλογών στις 7 Ιουνίου.
Το ενδεχόμενο αυτό μένει ανοικτό δίοτι δεν έχει παρέλθει η προθεσμία προκήρυξης διπλών εκλογών.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και συγκάλυψη.

«Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β' Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή. Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007. Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου.

«Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης. Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός» προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ από την πλευρά του τόνισε: «Ανεξάρτητα από το τι λέει το Σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο. Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Να αναπτύξει τη δική του δράση και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ.Κουβέλης. «Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή» συμπλήρωσε.

Τι είπε το ΛΑ.Ο.Σ.

«Μετά τον Παυλίδη, τη Siemens και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάνα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικημάτων των τελευταίων πέντε ετών. Δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Βελόπουλος.

ΟΤΕ και ευρυζωνικότητα: δίκτυο και υπηρεσίες

Με αφορμή την αναβάθμιση των συνδέσεων 1 Mbps σε 2 Mbps, των συνδέσεων 4 Mbps σε 8 Mbps, καθώς και τη νέα τιμολογιακή πολιτική που προσφέρει μειώσεις έως 16%, ακολουθεί μία σύντομη επισκόπηση των ενεργειών του ΟΤΕ για την προώθηση της ευρυζωνικότητας.

Με την καθοριστική συμβολή του ΟΤΕ η ευρυζωνικότητα συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλη την ελληνική επικράτεια, προσεγγίζοντας ολοένα και περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ωφελημένοι από αυτή την ανάπτυξη είναι οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η ελληνική οικονομία γενικότερα.

Η ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου του ΟΤΕ συνεχίζεται με τον αριθμό των Σημείων ..........

Παρουσίας (PoPs) ADSL, να ανέρχεται σε σχεδόν 1500, εκ των οποίων τα 1300 περίπου βρίσκονται εκτός Αττικής.

Παράλληλα, οι εγκατεστημένες πόρτες πλησιάζουν τα 1,5 εκατομμύρια, υπερκαλύπτοντας τη ζήτηση. Πέρα από την Tηλεπικοινωνιακή Περιφέρεια Αττικής και την Τηλεπικοινωνιακή Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος, που περιλαμβάνουν τα 2 μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, οι εγκαταστημένες πόρτες στην περιφέρεια Κρήτης και Νήσων, καθώς και στη Νότια & Δυτική Ελλάδα, έχουν αυξηθεί σημαντικά ξεπερνώντας τις 220.000 και τις 255.000 αντίστοιχα. Το τελευταίο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη τη μορφολογία των παραπάνω περιοχών (μεγάλη διασπορά νησιών και πληθυσμού, καθώς και μεγάλοι ορεινοί όγκοι), γεγονός που καθιστά την ανάπτυξη ποιοτικού επίγειου δικτύου μεγάλης χωρητικότητας ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα.

Ταχύτητες έως 24 Mbps:

* διαθέσιμες σε 300 σημεία εκτός Αττικής
* σε πάνω από 830.000 εγκατεστημένες πόρτες


Με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΤΕ επέκτασης και αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών του, σήμερα ταχύτητες έως 24 Mbps διατίθενται σε περισσότερα από 415 σημεία παρουσίας του δικτύου του, πανελλαδικά, εκ των οποίων τα 300 εκτός Αττικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι ταχύτητες έως και 24 Μbps μπορούν να προσφερθούν σε περισσότερες από 830.000 εγκατεστημένες πόρτες στο δίκτυο του ΟΤΕ.

Τέλος, με την υπηρεσία Hellas SAT net! Home, που προσφέρει η θυγατρική του ΟΤΕ, Hellas Sat, παρέχεται η δυνατότητα μόνιμης και απεριόριστης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε περιοχές όπου δεν υπάρχει επίγεια υποδομή διασύνδεσης ή άλλο τηλεπικοινωνιακό μέσο, με τιμές που ξεκινούν από 39 ευρώ το μήνα. Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στο ευρύ κοινό και διατίθεται σε ανταγωνιστικές τιμές ενισχύοντας τις προσπάθειες του Ομίλου ΟΤΕ για την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση της ευρυζωνικότητας. Ήδη η HellasSat προσφέρει σήμερα δορυφορικό ευρυζωνικό internet σε 1150 απομονωμένα σημεία της χώρας.

Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε αν δείτε που παρέχεται η ταχύτητα 24MbpsΣύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες

Ο ΟΤΕ ανανεώνει και εμπλουτίζει συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, καλύπτοντας τις εξειδικευμένες ανάγκες διαφόρων τμημάτων της αγοράς.


conn-x TV - Ψηφιακή Τηλεόραση

Αιχμή του δόρατος στις νέες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αποτελεί το conn-x TV, η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Με το σύνθημα «take control», ο ΟΤΕ φέρνει στα σπίτια όλων, την τηλεόραση της νέας εποχής, για να έχετε εσείς τον έλεγχο της δικής σας ψυχαγωγίας και ενημέρωσης! Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη σχεδόν 40 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια. Επιπλέον, με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του περιεχομένου που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Το conn-x TV διατίθεται ήδη σε 17 μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρόδος, Νάξος, Κως, Θύρα, Σύρος, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη), ενώ, σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps.

conn-x:Το Νο 1 ADSL στην Ελλάδα

Παράλληλα, το conn-x, το ευρυζωνικό brand του ΟΤΕ, είναι το Νο 1 ADSL στην Ελλάδα. Το conn-x μπορεί να συνδυαστεί και με απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις μέσω της γνωστής double-play υπηρεσίας conn-x talk, δηλαδή της υπηρεσίας που συνδυάζει την ευρυζωνικότητα και την επικοινωνία μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Ο ΟΤΕ αποτελεί την πλέον αξιόπιστη επιλογή για την κάλυψη των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών αναγκών. Παραμένει στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων, προσφέροντας πανελλαδικά ένα πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών, που διαρκώς διευρύνονται, στο σύγχρονο καταναλωτή και επιχείρηση.

Πηγή: ΟΤΕ

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2009

ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ADSL ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ. ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΜΕΣ

* Μεγαλύτερες ταχύτητες
o Όλες οι συνδέσεις 1 Mbps αναβαθμίζονται αυτόματα σε 2 Mbps
o Όλες οι συνδέσεις 4 Mbps αναβαθμίζονται αυτόματα σε 8 Mbps

* Χαμηλότερες τιμές σε όλες τις ταχύτητες:
o 2 Mbps
o 8 Mbps
o Έως 24 Mbps
*
Ωφελημένοι οι πάνω από 1 εκατομμύριο υφιστάμενοι και όλοι οι νέοι πελάτες ADSL του ΟΤΕ

Ακόμα ταχύτερες και οικονομικότερες ευρυζωνικές συνδέσεις προσφέρει ο ΟΤΕ στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.

Με την αναβάθμιση των δύο ταχυτήτων ADSL, συγκεκριμένα από 1 και 4 Mbps σε .......

2 και 8 Mbps αντίστοιχα, ο ΟΤΕ στοχεύει στην ακόμα πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών καταναλωτών και επιχειρήσεων. Οι νέες ταχύτητες διατίθενται χάρη στις συστηματικές επενδύσεις του ΟΤΕ για τη δημιουργία νέων ευρυζωνικών υποδομών, οι οποίες αναμένεται να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην διάδοση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, ο ΟΤΕ ανακοινώνει και νέες μειώσεις στα μηνιαία τέλη ADSL για όλες τις ταχύτητες. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από τις 12 Μαΐου 2009 και αφορούν όλους, νέους και υφιστάμενους πελάτες, λιανικής και χονδρικής, οικιακούς και επιχειρησιακούς.

Οικιακοί Πελάτες

Οι νέες τιμές του conn-x, του no1 ADSL στην Ελλάδα, διαμορφώνονται ως εξής:

Ονομαστική ταχύτητα conn-x

Παλαιό Μηνιαίο Τέλος

Νέο Μηνιαίο τέλος

Μεταβολή

2 Μbps

€ 19,50

€ 16,50

-15,4%

8 Mbps

€ 26,90

€ 22,50

-16,4%

έως 24 Mbps

€ 29,90

€ 27,90

-6,7%Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19%. Οι ταχύτητες 1 και 4 Mbps καταργούνται.

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις, εκτός από ακόμη πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων, δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα χρήσης προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών που απαιτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου, όπως το conn-x TV που απαιτείται ταχύτητα τουλάχιστον 8 Mbps. Το conn-x TV είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Με τις νέες μειώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές conn-x έχουν μειωθεί συνολικά έως και 54%, ανάλογα με την ταχύτητα πρόσβασης.

Επιχειρήσεις

Οι νέες τιμές του conn-x@work για επιχειρήσεις, διαμορφώνονται ως εξής:

Ονομαστική ταχύτητα conn-x@work STATIC

Παλαιό Μηνιαίο Τέλος

Νέο Μηνιαίο τέλος

Μεταβολή

2 Μbps

37,90 €

29,50 €

-22%

8 Mbps

51,90 €

42,90 €

-17%

έως 24 Mbps

61,90 €

55,90 €

-10%
Ονομαστική ταχύτητα conn-x@work OFFICE

Παλαιό Μηνιαίο Τέλος

Νέο Μηνιαίο τέλος

Μεταβολή

2 Μbps

54,90 €

47,90 €

-13%

8 Mbps

64,90 €

58,90 €

-9%

έως 24 Mbps

74,90 €

69,90 €

-7%Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19%. Οι ταχύτητες 1 και 4 Mbps καταργούνται.

Οι υφιστάμενοι πελάτες θα αναβαθμιστούν σταδιακά στις ανώτερες ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά τους.

Από την ίδια ημερομηνία θα ισχύσουν αντίστοιχες αναβαθμίσεις και στα πακέτα Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης Α.ΡΥ.Σ., που προσφέρει ο ΟΤΕ σε Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους. Συγχρόνως, θα ισχύσουν και νέες μειωμένες χρεώσεις τόσο στα εφάπαξ τέλη ενεργοποίησης όσο και στα μηνιαία τέλη. Επιπρόσθετα, στις τιμές χονδρικής, συνεχίζει να ισχύει εκπτωτικό πακέτο με το οποίο οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι απολαμβάνουν επιπλέον εκπτώσεις έως και 15%.

Η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΟΤΕ. Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ φέρνει την ευρυζωνικότητα σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 1440 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Δελτίο τύπου ΟΤΕ

Ο Παυλίδης βγάζει... γλώσσα στο Μαξίμου

Σε σκληρό αγκάθι για τους σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού εξελίσσεται η υπόθεση Παυλίδη. Ο πρώην υπουργός, αντί να κρατήσει χαμηλό προφίλ μετά το κουκούλωμα της υπόθεσής του στη Βουλή, βγάζει τη γλώσσα του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με κάθε ευκαιρία ο κ. Παυλίδης δηλώνει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Την ίδια στιγμή, ο Κων. Καραμανλής με δύο εμφανίσεις - κλειδιά, σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη νεολαία, και αύριο στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., προσδοκά να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να αναδιατάξει τις δυνάμεις του κόμματος στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης που συνόδεψαν τον κ. Καραμανλή στην Πράγα για ......

την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προεξοφλούσαν τον αποκλεισμό του πρώην υπουργού από τα κομματικά ψηφοδέλτια στις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο η χθεσινοβραδινή τελετή υποδοχής του κ. Παυλίδη στη Σύμη προκάλεσε νευρικό κλονισμό στο κυβερνητικό επιτελείο και οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν τη δημόσια αποδοκιμασία του εκ μέρους του Πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα εάν συνεχίσει τις προκλήσεις, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

«Στον δρόμο της σιωπής»

Το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου προς τον κ. Παυλίδη, με δεδομένη πλέον την απόφασή του να μην παραιτηθεί, είναι «να επιλέξει στο εξής τον δρόμο της σιωπής». Τα ίδια στελέχη δεν έκρυβαν την ανησυχία τους ότι η σκανδαλώδης υπόθεση των άγονων γραμμών που έκλεισε με την απόφαση της Βουλής θα παραμείνει στο προσκήνιο όσο ο πρώην υπουργός θα κινείται μπροστά στους προβολείς. Και αυτό, όπως έλεγαν, μπορεί να δυναμιτίσει την προσπάθεια της Ν.Δ. να συσπειρώσει τη γαλάζια κομματική βάση.

Για τις κινήσεις Παυλίδη είχε συνεχή ενημέρωση ο Πρωθυπουργός στην Πράγα, όπου ήταν πρόδηλο ότι αποφάσισε να βρεθεί με στόχο να βγει έξω από το «κάδρο» των σκανδάλων που απασχολούσαν τη Βουλή το προηγούμενο διήμε ρο. Η έκτακτη σύνοδος κορυφής κατέληξε ουσιαστικά σε ναυάγιο, καθώς απουσίαζαν οκτώ Ευρωπαίοι ηγέτες και περιορίστηκε σε ανταλλαγή απόψεων για την ειδική σχέση της Ε.Ε. με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και τα ενεργειακά ζητήματα. Ωστόσο, αν και η εξέλιξη αυτή ήταν γνωστή εκ των προτέρων στο Μαξίμου, ο κ. Καραμανλής επέλεξε να συμμετάσχει, αιτιολογώντας έτσι και τη διπλή απουσία του από τη Βουλή.

Επίθεση σε Γιώργο

Στη Βουλή ο Πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα και, με αφορμή την ερώτηση του κ. Αλαβάνου για τη νεολαία, αναμένεται να εξαπολύσει νέα σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το τελικό κείμενο της σημερινής παρέμβασής του οριστικοποιήθηκε στην Πράγα, όπως και οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ομιλία του στη συνεδρίαση της Κ.Ε. αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Σε Μαξίμου και Ρηγίλλης επενδύουν πολλά στη συνεδρίαση της Κ.Ε., ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την επανασυσπείρωση της γαλάζιας βάσης. Από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής θα κηρύξει ουσιαστικά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, οι οποίες έχουν αποκτήσει «ζωτική σημασία» για το κυβερνών κόμμα, όπως παραδέχονται στενοί συνεργάτες του. Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι «από την επομένη η Ν.Δ. ξεκινά μια προεκλογική καμπάνια μεγέθους εθνικών εκλογών». Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να φθάσει στις κάλπες της 7ης Ιουνίου με συνεχείς προσωπικές επιθέσεις στον κ. Παπανδρέου και να αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο πεδίο της οικονομίας κατηγορώντας τον ότι «είναι ακατάλληλος να χειριστεί την οικονομική κρίση».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε ο Χρίστος Βερελής

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα γνώρισε στον πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα ο εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας Χρίστος Βερελής.

«Ευχόμαστε η απόφασή του αυτή να είναι η σωστή» δήλωσε ο Δ.Σιούφας ανακοινώνοντας στο σώμα την παραλαβή της σχετικής επιστολής από τον κ. Βερελή.

Τη θέση του κ. Βερελή στο Κοινοβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στον ίδιο νομό Ανδρέας Μακρυπίδης.

Ο Χρίστος Βερελής ανακοίνωσε την παραίτησή του εκφράζοντας τη διαφωνία του με όσα .....

διαδραματίζονται το τελευταίο καιρό στο πολιτικό προσκήνιο σχετικά με σκάνδαλα.

«Καταλύτης της διαφάνειας θέλω να είμαι εγώ» δήλωσε στους δημοσιογράφους, ενώ σε γραπτή δήλωση του σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Τα σκάνδαλα βαραίνουν το τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνο δεν εμπνέει τους Έλληνες, αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα.»

Και ο κ. Βερελής προσθέτει: «Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα ΜΑΝ. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από στρατευμένους και πρόθυμους κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου.»

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από την πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική Δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Αλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα.»

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδης, αρκούμενος να δηλώσει: «Όλα στο φως».

Πηγή: in.gr

Αντιδράσεις στο Δ.Σ. Γαργαλιάνων από κατοίκους Φιλιατρών

Αναβλήθηκε τελικά η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων για τον προσδιορισμό της θέσης όπου θα μπει ο μπαλοποιητής που αφορά την ενότητα των σκουπιδιών της Τριφυλίας.

Αιτία της αναβολής είναι το γεγονός ότι η νέα προτεινόμενη θέση στην περιοχή «Δίδυμα» έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αυτή την φορά από κατοίκους των Φιλιατρών που έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή και είχαν έντονη παρουσία στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης, εκφράζοντας τις διαφωνίες τους.

Κάτω από αυτό το κλίμα ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς τονίζοντας ότι θέση των δημοτικών αρχών - τόσο των Γαργαλιάνων όσο και των Φιλιατρών - είναι να μην προκαλέσουν αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες επεσήμανε πως, από την πλευρά του Δήμου Φιλιατρών, γίνεται προσπάθεια να εξευρεθεί ένας χώρος στην χωματερή που λειτουργεί σήμερα. Τελικά πρότεινε την......

αναβολή της λήψης απόφασης μέχρι να δουν τι θα γίνει, υπογράμμισε όμως ότι αν δεν βρεθεί εκεί χώρος τότε παραμένει ως προτεινόμενη περιοχή αυτή στην θέση «Δίδυμα».
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση του θέματος διαβάστηκε η επιστολή διαμαρτυρίας του Κυριάκου Χαϊδεμένου και του Χαράλαμπου Σουρέτη - που έφερε τις υπογραφές 85 κατοίκων της περιοχής - στην οποία τονίζεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι γεμάτη θερμοκήπια, ελιές, κηπευτικά και κτηνοτροφία, μια αγροτική περιοχή, και δεν ενδείκνυται για το έργο.
“Είναι δυνατόν”, αναρωτιούνται”, να μην υπάρχουν άλλες περιοχές απομακρυσμένες από κατοικίες και παραγωγικές περιοχές ώστε να γίνει το έργο;”

Ακολούθησε η επιστολή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών Δημήτρη Σωτηρόπουλου που μεταξύ άλλων τονίζει ότι η θέση αυτή, ουσιαστικά, βρίσκεται στην περιοχή των Φιλιατρών αν και γεωγραφικά ανήκει στην Βάλτα, εν μέσω καλλιεργούμενων εκτάσεων και σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσει μπαλοποιητής εκεί.
Επίσης κάνει λόγο για το διπλωματικό τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος Γαργαλιάνων έστειλε τα σκουπίδια στα Φιλιατρά.
Τέλος διαβάστηκε η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών που και αυτοί εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους με την συγκεκριμένη θέση τονίζοντας ότι θίγονται άμεσα αγροτικές περιοχές και αγρότες και θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την αγροτική ανάπτυξη.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων τονίζοντας καταρχήν ότι διαφωνεί με αυτούς που λένε ότι ο Δήμος θέλει να στείλει το πρόβλημα στα Φιλιατρά και για ακόμη μια φορά σημείωσε ότι το θέμα των σκουπιδιών είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να λυθεί ενώ επανέλαβε ότι πλέον έρχονται τσουχτερά πρόστιμα από την Ε.Ε. αν δεν κλείσουν οι υπάρχουσες χωματερές.
Επισήμανε επίσης ότι η εξεύρεση ενός τέτοιου χώρου δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς σε πολλές περιοχές υπάρχουν περιορισμοί και κυρίως με τις αναδασώσεις.
Αφού εξετάστηκαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις, σημείωσε, καταλήξαμε στην θέση “Δίδυμα” καθώς δεν υπάρχει άλλη.

Αναφέρθηκε και στην λειτουργία του μπαλοποιητή τονίζοντας ότι δεν θα προκαλεί καμία όχληση αφού όλα θα γίνονται σε στεγασμένο χώρο και από εκεί τα σκουπίδια σε μπάλες τυλιγμένες με πλαστικό θα αποθηκεύονται αλλού.
Καταλήγοντας πρότεινε να μην παρθεί απόφαση για την συγκεκριμένη θέση σημειώνοντας ότι σε επαφή που είχε με τον δήμαρχο Φιλιατρών τον ενημέρωσε ότι γίνεται προσπάθεια να εξευρεθεί μια ιδιωτική έκταση κοντά στην χωματερή των Φιλιατρών.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι αν δεν βρεθεί άλλη λύση, η περιοχή “Δίδυμα” είναι η “μόνη που έχουμε”.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν και οι κάτοικοι των Φιλιατρών. Ο Ιωάννης Χρονόπουλος τόνισε ότι ο χώρος που θα βρεθεί πρέπει να είναι μακριά από ιδιοκτησίες για να μην θίγεται κανένας.
Εξάλλου, πρόσθεσε, μπορεί να ακούμε για προσωρινή λύση αλλά αυτό μπορεί να μείνει μόνιμα.
Αυτό που φοβόμαστε είναι ο κακός μας εαυτός και όχι τα σκουπίδια τόνισε ο Κυριάκος Χαϊδεμένος αναφερόμενος στην ελληνική νοοτροπία σε ό,τι αφορά την διαχείριση των σκουπιδιών.
Από την πλευρά του Χαράλαμπος Σουρέτης εξφρασε μεταξύ άλλων την ικανοποίησή του για το πνεύμα κατανόησης που δείχνει ο δήμος.
Την παρουσία κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή και χιλίων και πλέον ζώων επισήμανε ο Σπύρος Νικολόπουλος.

Την διαφωνία τους με την θέση αυτή εξέφρασαν αρκετοί ακόμη κάτοικοι εξηγώντας τους λόγους τους.
Ο εκπρόσωπος του δήμου στον Σύνδεσμο Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας Μιχάλης Αποστολόπουλος τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να ενημερωθούμε για το τι θα γίνει και να κατεβάσουμε τους φόβους μας χαμηλότερα.
Τελικά στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ομόφωνα αποφασίστηκε να μην ληφθεί καμία απόφαση μέχρι να δουν τι θα γίνει με την νέα περίπτωση που εξετάζεται στην περιοχή της χωματερής των Φιλιατρών, η οποία - να σημειώσουμε - είναι η… πέμπτη κατά σειρά.

Πηγή: Ελευθερία

Στηρίζει τους αγρότες το Δ.Σ. Γαργαλιάνων για το λάδι και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Την πλήρη υποστήριξή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων στους αγρότες της περιοχής προσυπογράφοντας ομόφωνα το ψήφισμα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, με το οποίο ζητούν την στήριξη του ελαιολάδου αλλά και να μην πληρώνουν πάλι οι αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.

Στο ψήφισμά τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Το εθνικό μας προϊόν που λέγεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αρίστης ποιότητας με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που του δίνουν το μικροκλίμα της περιοχής, η ποικιλία καθώς και οι καλλιεργητικές τεχνικές το κάνουν μοναδικό στον κόσμο.
Το τελευταίο οκτάμηνο δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από αυτό που ονομάζουμε διεθνές καρτέλ.
Θα περιμέναμε λοιπόν να έχουν ήδη παρθεί μέτρα στήριξης του προϊόντος από τους αρμόδιους φορείς». Ενώ συνεχίζει σε άλλο σημείο για το θέμα των ........

ενεργοποιήσεων: «Σε όλη την Ευρώπη το κόστος ενεργοποίησης είναι 1 ευρώ, ενώ η ενεργοποίηση γίνεται αυτόματα χωρίς παρουσία του παραγωγού.
Εδώ κοστίζει το 10% της επιδότησης. Γιατί; Στην Ελλάδα ο Ελληνας φορολογούμενος και ο παραγωγός έχει πληρώσει 1,5 δισ. για το περίφημο ΟΣΔΕ και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Γιατί;
Από πέρυσι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει υποσχεθεί να καταβάλει το κόστος της ενεργοποίησης όπως γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Για το λόγο αυτό προωθήθηκε και ψηφίστηκε σχετικός νόμος στη Βουλή των Ελλήνων αλλά ακόμα δεν έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς. Αμέλεια ;

Από την άλλη η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις των αγροτών (ΕΑΣ) προχωρούν με την παλιά πετυχημένη συνταγή – πως οι πολλοί φτιάχνουν τον έναν, όχι ο ένας τους πολλούς – ζητώντας τα χρήματα για την ενεργοποίηση από τους παραγωγούς και τους συνταξιούχους του κλάδου, που μόνο για την Μεσσηνία υπολογίζεται σε 12 εκ. ευρώ. Τυχαίο;

Εμείς θεωρούμε ότι εμπαιζόμαστε για ακόμη μια φορά, ενώ από το περιβόητο πακέτο Χατζηγάκη η Μεσσηνία δεν έχει πάρει τίποτα...
Η τιμή του ελαιολάδου (1,80) δεν μας επιτρέπει να πληρώνουμε 200-300 ευρώ ο κάθε παραγωγός για μια διαδικασία που είναι παράνομη από όπου και αν την εξετάσουμε. Απαιτούμε τα χρήματα για τους πραγματικούς αγρότες και συνταξιούχους του ΟΓΑ, να τα πληρώσει το κράτος στις Ενώσεις, όπως έχει αποφασιστεί με το Ν. 3698/2008 παρ.3 του άρθρου 32».

Πηγή: Ελευθερία

Έως 20 Μαίου οι εγγραφές στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης από απόσταση για την εκπαιδευτική περίοδο 2009-2010.

Ανακοινώθηκε από κέντρο δια βίου μάθησης από απόσταση της Γενικής Γραμματείας του ΥΠ.Ε.Π.Θ η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2009.

Το δελτίο τύπου που λάβαμε αναφέρει ότι το Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. είναι καινοτόμος θεσμός διά βίου μάθησης ο οποίος ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του την εκπαιδευτική περίοδο 2006 – 2007.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρίτος κύκλος ( Σεπτέμβριος 2008 – Ιούνιος 2009 ).
Για την επόμενη περίοδο (Σεπτέμβριος 2009 – Ιουνίου 2010) προσφέρονται έξι (6) εκπαιδευτικά ......

προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε πανελλαδικό επίπεδο είναι τα ακόλουθα:

Α. Με Απολυτήριο τουλάχιστον Λυκείου

1. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (διάρκειας 250 ωρών)
2. Οικονομία - Διοίκηση – Επιχειρήσεις (διάρκειας 250 ωρών)
3. Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (διάρκειας 250 ωρών)
4. Πολιτισμός, Τουρισμός, Περιφερειακή Ανάπτυξη (διάρκειας 250 ωρών)
5. Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα (διάρκειας 125 ωρών)

Β. Με Απολυτήριο Γυμνασίου – Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας
1. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (διάρκειας 250 ωρών)

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα προσφερόμενα προγράμματα είναι τα παραπάνω Α.1 έως και Α.4.

Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση «Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης» (ν. 3369 / 6-7-2005).
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, ηλικίας 18 ετών και πάνω.

Προϋπόθεση για την ένταξη στα τμήματα μάθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι πιστοποιημένες βασικές γνώσεις και δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών ή υπεύθυνη δήλωση του εκπαιδευομένου με την οποία θα δηλώνει ότι μπορεί να χειριστεί επαρκώς Η/Υ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Ελληνικού Δημοσίου.
Tμήματα μάθησης θα αναπτυχθούν ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας με αναφορά στην έδρα της περιφέρειας και στους περιφερειακούς κόμβους του συστήματος σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα κατανομής.

Η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στα τμήματα μάθησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 20 Μαΐου 2009.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.keeenap.gr/lms
Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων για τη συγκρότηση των τμημάτων μάθησης θα γίνει με δημόσια κλήρωση.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.: www.gsae.edu.gr/keeenap.asp ή στα κατά τόπους Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ), όπου και θα υποβληθούν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, μετά την ηλεκτρονική αίτηση.

Για την περιφέρεια Πελοποννήσου, τα ΚΕΕ είναι:

Κ.Ε.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Έδρα: ΤΡΙΠΟΛΙΣ, Διεύθυνση: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ & ΑΛΕΟΥ (παραπλεύρως Ιερού Ναού), Τηλέφωνο: 2710232524, Fax: 2710232524
E-mail: kee-ark@sch.gr

Κ.Ε.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Έδρα: ΑΡΓΟΣ, Διεύθυνση: ΤΣΩΚΡΗ 63, Τηλέφωνο: 2751069131,
E-mail: kee-arg@otenet.gr

Κ.Ε.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Έδρα: ΣΠΑΡΤΗ, Διεύθυνση: 2ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΥΘΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ - ΓΡΑΦ. 11, Τηλέφωνο: 2731025475, Fax: 2731025475
E-mail: mail@keen-lak.lak.sch.gr

Κ.Ε.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Έδρα: ΑΣΣΟΣ, Διεύθυνση: ΟΔΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ - ΑΝΩ ΑΣΣΟΣ
Τηλέφωνο: 2741089427, E-mail: mail@keen-korinth.kor.sch.gr

Κ.Ε.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Έδρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Διεύθυνση: ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΑΝΤΙΚΑΛΑΜΟΣ, Τηλέφωνο: 2721094236, Fax: 2721094236
E-mail: mail@keen-kalam.mes.sch.gr.


Για τις υπόλοιπες περιφέρειες πατήστε ανάλογα

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Ηπείρου

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Περιφέρεια Κρήτης

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Aποκλειστικά από το Φιλιατρά News

Επιδότηση από 15.000 έως 26.000 για νέους επιχειρηματίες από τον ΟΑΕΔ

Ξεκινά τη Δευτέρα 11 Μαΐου η επιβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΔ. Οι υποψήφιοι νέοι επιχειρηματίες, θα επιδοτηθούν με επιπλέον 5.000 ευρώ εφόσον διατηρήσουν την επιχείρησή τους 12 μήνες μετά από τη λήψη της αρχικής επιδότησης. Το πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση 4.500 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ηλικίας 22-64 ετών, για τη δημιουργία της δικής τους ατομικής επιχείρησης κι έχει προϋπολογισμό 103,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο νέο πρόγραμμα ΝΕΕ, γίνεται ηλεκτρονικά και ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009.

Ειδικότερα, από τις 4.500 θέσεις του προγράμματος, οι 1.500 θέσεις θα καλυφθούν από ......

ανέργους ηλικίας 22-32 ετών και οι 3.000 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 33-64 ετών.

Το ύψος της επιχορήγησης για κάθε Νέο Ελεύθερο Επαγγελματία ανέρχεται στα 18.000 ευρώ για ανέργους ηλικίας 22-32 ετών και στα 15.000 ευρώ για ανέργους ηλικίας 33-64 ετών. Η προκαταβολή και η πρώτη δόση είναι ίσες με το 35% της επιχορήγησης και η δεύτερη δόση είναι ίση με το 30% της επιχορήγησης.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι δώδεκα μήνες από την Απόφαση Υπαγωγής του στο πρόγραμμα.

Πηγή: Βest tv

Αγροτικοί Σύλλογοι: Στον υπουργό για το χαράτσι οι αγρότες

Αντιτίθεται κάθετα στην πληρωμή εκ μέρους των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών για τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2009 η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας, κάτι που τόνισαν με έμφαση οι εκπρόσωποί της στη συνάντηση που είχαν χθες με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλη Κοζομπόλη, παρουσία του μέλους του Δ.Σ. Κώστα Χρυσανθακόπουλου.

Ο επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας Τάσος Αποστολόπουλος τη χαρακτήρισε «άκρως εποικοδομητική, αν και δεν υπήρχαν συμφωνίες σε όλες τις προτάσεις που καταθέσαμε. Πιστεύω ότι με την καλή θέληση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών θέτουμε νέες βάσεις για το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα του νομού μας».
Ζήτησε δε τη στήριξη όλων των αγροτών της Μεσσηνίας.
Ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε πως «θα προσπαθήσουμε μαζί με την Ένωση Αγροτικών ........

Συνεταιρισμών Μεσσηνίας να αναδείξουμε το πρόβλημα προς την κεντρική εξουσία και να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα σ’ αυτόν τον αγώνα που κατεβαίνουμε».

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, που συμφώνησε ότι δεν πρέπει να πληρώσουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οφείλει το κράτος να υλοποιήσει τη σχετική δέσμευσή του, ανέλαβε να κλείσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, στην οποία θα παραστεί το προσωρινό προεδρείο της Ομοσπονδίας (πριν προχωρήσει σε άλλες κινητοποιήσεις) και ο ίδιος.

Εξουσιοδότηση απ’ όσους δεν έχουν να πληρώσουν

Επεσήμανε ακόμη ότι δεν μπορεί να αναλάβει η ΕΑΣ Μεσσηνίας την κάλυψη του κόστους των ενεργοποιήσεων και να λάβει αργότερα τα χρήματα από το κράτος, διότι μπορεί να τα χάσει λόγω της κρατικής αναξιοπιστίας (π.χ. ο ΟΠΕΚΕΠΕ χρωστάει στην Ένωση 150.000 ευρώ από το 2006, τα οποία ακόμη δεν έχει πληρώσει). Επίσης, αν γίνει κάτι τέτοιο, «σπάει» το αρραγές μέτωπο όλων των ΕΑΣ και παύει η πίεση προς το υπουργείο για να πληρώσει.
Απαντώντας σε επίμονα ερωτήματα των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, για το τι θα γίνει με ορισμένους παραγωγούς που λόγω της συγκυρίας και της πτώσεως των τιμών των αγροτικών προϊόντων δεν έχουν να πληρώσουν το κόστος της ενεργοποίησης, ο πρόεδρος είπε πως θα ισχύσει η πάγια διαδικασία της Ένωσης: οι παραγωγοί θα υπογράψουν μιαν εξουσιοδότηση και το αντίστοιχο ποσό θα εισπραχθεί από το λογαριασμό τους όταν λάβουν την ενιαία ενίσχυση. Η θέση φάνηκε να ικανοποιεί τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Έγκαιρη ολοκλήρωση, μη περικοπή ενισχύσεων

Ο κ. Κοζομπόλης ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων: «Λαμβάνω υπόψη μου πολλούς προβληματισμούς από την επιτροπή, που είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου και να μην είναι αιτία της διαδικασίας για περικοπή μερικών επιδοτήσεων από τους παραγωγούς, εκτός των περιπτώσεων που η ευθύνη είναι προσωπική του παραγωγού σε ανύπαρκτα στοιχεία ή αντιστοιχία των δηλωθέντων αγροτεμαχίων.
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να καλύψουμε το κόστος της ενεργοποίησης εμείς σαν Ένωση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά επιμένουμε σαν Ένωση στην ενιαία γραμμή πανελλαδικά, γιατί έτσι πρέπει να έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα, σα μοχλό πίεσης προς το υπουργείο. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε λοιπόν εμείς το κόστος αυτό της ενεργοποίησης.

Επιστροφή στους επαγγελματίες

Δεσμευόμαστε επίσης εμείς ότι, όταν τελεσφορήσει και υλοποιηθεί η υπόσχεση του υπουργού να κάνουμε το λογαριασμό μας, να δούμε ποίοι είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σύμφωνα με το αρχείο που θα μας δώσει το υπουργείο, με στόχο να επιστρέψουμε τα χρήματα στους παραγωγούς.
Δεν μπορούμε να παροτρύνουμε εμείς σαν Ένωση τον κόσμο να μην κάνει ενεργοποίηση γιατί στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και δε φέρουμε εμείς την ευθύνη γι’ αυτό.

Ψηφιοποίηση: αδύνατον να τελειώσει μέσα στο ‘09

Έγινε ενημέρωση από μας για πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ακόμα στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, προβλήματα που προέρχονται από πάνω, χωρίς να οφείλεται σε μας. Μας δημιουργεί καθυστέρηση στην ψηφιοποίηση το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμα τους χάρτες σε όλη τη Μεσσηνία. Υποσχόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις επιδοτήσεις των παραγωγών, χωρίς την υπαιτιότητα του παραγωγού, γνωρίζοντας εμείς ότι αναλαμβάνουμε ένα πολύ δύσκολο έργο το οποίο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του 2009.
Σε οποιαδήποτε πίεση προς τα πάνω γίνει εμείς θα είμαστε αρωγοί σαν Οργάνωση στην Ομοσπονδία της Μεσσηνίας».

Σημειώνεται πως ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων συγκάλεσε χθές έκτακτη γενική συνέλευση στις 9 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη, με θέμα τις ενεργοποιήσεις.

Πηγή: Θάρρος

Ξεκινά σήμερα η ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑ 2009

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο ολυμπιακό ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) στο Ελληνικό η τριήμερη έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2009, στην οποία λαμβάνουν μέρους επιχειρήσεις από όλους τους επί μέρους κλάδους του ελαιοκομικού τομέα (τυποποιημένο ελαιόλαδο, μηχανήματα καλλιέργειας της ελιάς και επεξεργασίας ελαιολάδου, μηχανήματα συσκευασίας και ετικέτας, εργαστήρια και όργανα ποιοτικού
ελέγχου, δημόσιοι φορείς, επαγγελματικές οργανώσεις και χρηματοδοτικοί φορείς).

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την ΕΔΟΕΕ και τελεί υπό την αιγίδα της ΕΝΑΕ, της ΚΕΕΕ, του ΟΠΕ, και των φορέων του κλάδου ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΕΒΙΤΕΛ, ΕΣΒΙΤΕ, ΣΕΛΕ, ΕΘΙΑΓΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ, ΠΣΕ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, της ΠΟΕΣΕ και της .........

Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ.
Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα «Ο Ελαιοκομικός Τομέας μέχρι και μετά το 2013».

Πηγή: Best Tv

Λάδι Καλαμάτας από την …Κίνα και φέτα Λήμνου από την …Αυστραλία

Πριν λίγες ημέρες ,παρουσιάστηκε το φαινόμενο καπηλείας με το Π.Ο.Π. ελαιόλαδο της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, λάδι ύποπτης προέλευσης και σύστασης κυκλοφορεί στην Κίνα με την επωνυμία «Καλαμάτα» και στις συσκευασίες αναγράφεται πως τυποποιείται στην Κίνα, ενώ δεν πραγματοποιούνται εξαγωγές χύμα ελαιολάδου από την Μεσσηνία προς την Κίνα.

Τώρα το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο, ενημέρωσε πως η κινεζική εταιρεία Weihai Fangzheng International Personnel Technical & Cooperative Co προσπαθεί να κατοχυρώσει την κυκλοφορία αμφιβόλου ποιότητας ελαιολάδων κάτω από την εμπορική επωνυμία «SITIA».
Η κινεζική εταιρεία έχει ήδη πάρει προέγκριση για το συγκεκριμένο όνομα ενώ ............

θα ακολουθούσε και πλήρης έγκριση αν μέχρι τις 7 Απριλίου η Ένωση Σητείας δεν κατέθετε ένσταση.

Ειδικότερα, η Ένωση της Σητείας που παράγει το πολυβραβευμένο «SITIA», προσέφυγε εμπρόθεσμα στην κινεζική δικαιοσύνη και παράλληλα συνεχίζει την αποστολή πειστηρίων στα κινεζικά δικαστήρια. Επίσης, ενημέρωσε σχετικά και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Θεωρείται δεδομένο ότι οι Κινέζοι παραχαράκτες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι στη χώρα τους είναι γνωστό το ελαιόλαδο Καλαμάτας, καθώς ιδιώτες και συνεταιρισμοί εξάγουν κάποιες μικρές ποσότητες και πολλές φορές Κινέζοι επιχειρηματίες έχουν επισκεφθεί την Μεσσηνία και τις εγκαταστάσεις της Ένωσης.

Και στη φέτα την ίδια ώρα, υπήρξαν καταγγελίες ότι «φέτα Λήμνου» προέλευσης Αυστραλίας, κυκλοφορεί στην αγορά της Ταϊλάνδης. Ως γνωστόν η κατοχύρωση του ονόματος φέτα για αποκλειστική χρήση από τη χώρα μας, δεν αφορά τις αγορές τρίτων, εκτός Ε.Ε. χωρών. Η λύση, όπως υποδεικνύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ασχολήθηκε με το θέμα, είναι να κατοχυρώσουν το όνομα οι έλληνες παραγωγοί φέτας και να υποβάλουν αιτήσεις καταχώρισης ονομασίας προέλευσης στην Ταϊλάνδη (και σε... όλες τις χώρες του κόσμου).

Πηγή: Επικαιρότητα

Την ερχόμενη εβδομάδα το « Χαρτζιλίκι » από το πακέτο Χατζηγάκη στους Αγρότες

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η ΕΑΣ Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος της Βασίλης Κοζομπόλης η περίφημη οικονομική στήριξη που θα εισπράξουν οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας από το πακέτο Χατζηγάκη θα κυμαίνεται στα 9-10 ευρώ το στρέμμα.

Από τα 500.000.000 ευρώ του πακέτου η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στους ελαιοπαραγωγούς της χώρας ,75.000.000 ευρώ

Οι εκπρόσωποι των αγροτών μιλάνε για μεγάλη αδικία γιατί οι περισσότερες και μεγαλύτερες καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα είχαν γίνει στην ελαιοκαλλιέργεια σε συνδυασμό μάλιστα με την κατρακύλα της τιμής του λαδιού η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό κόσμο και ειδικά στην Μεσσηνία είναι απελπιστική χαρακτηρίζοντας......

την οικονομική ενίσχυση της Κυβέρνησης « Χαρτζιλίκι »

Πηγή: Επικαιρότητα

Να σταματήσει η Ιονία Οδός στο τμήμα που διέρχεται από τη λίμνη Καϊάφα προτάθηκε στο ΣτΕ

Ο Σύμβουλος Επικρατείας Αθαν. Ράντος κατά τη συνεδρίαση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία προήδρευσε ο Κ. Μενουδάκος, αντιπρόεδρος του ΣτΕ, πρότεινε να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η κατασκευή της Ιονίας Οδού στο τμήμα που διέρχεται από τη λίμνη Καϊάφα και το Δήμο της Ζαχάρως Ηλείας.

Είχε προηγηθεί αίτηση ακύρωσης κατοίκων ορισμένων οικισμών του Δήμου Ζαχάρως.

Όπως υποστηρίζουν οι αιτούντες, με την Ιονία Οδό αποκόπτονται σε δύο τμήματα οι οικισμοί και κατεδαφίζεται μεγάλος αριθμός οικιών, ενώ καταστρέφεται το οικοσύστημα στην περιοχή της λίμνης που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις και το κοινοτικό δίκαιο. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Το Ε' Τμήμα έχει ήδη, ανασταλεί η εκτέλεση της υπουργικής απόφασης για το τμήμα ......

αυτό, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ακύρωσης.

Πηγή: Επικαιρότητα

701 οι Νέοι Αγρότες στην Δυτική Ελλάδα

Με την κατάθεση 701 φακέλων υποψηφιότητας νέων αγροτών για την ένταξή τους στο καθεστώς επιδοτήσεων του μέτρου «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος υποβολής των σχετικών αιτήσεων στις διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των νομαρχιών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Η πίστωση για την υλοποίηση του μέτρου στη Δυτική Ελλάδα είναι

12.000.000 ευρώ για όλο το 2009.

Οπως ανακοίνωσε η διεύθυνση γεωργικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, από τους 701 φακέλους υποψηφιότητας, οι 259 υποβλήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, οι 223 στην Αχαΐα και οι 219 στην Ηλεία.
Η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων παραμένει ανοιχτή ως το τέλος του έτους και ........

έτσι νέες αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τότε στις αρμόδιες διευθύνσεις των νομαρχιών.

Πηγή: AgrosChannel

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει την Δευτέρα 11 Μαϊου και ώρα 8:30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου υπό την προεδρία του Κωσταντίνου Σαραντόπουλου.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι 20 και είναι τα εξής: .....


1. Ορισμός Επιτροπής ονοματοδοσίας οδών.
2. Αποδοχή χρηματοδότησης 15.000,00 από τον Ο.Σ.Κ. για το έργο «εργασίες στους χώρους υγιεινής καθώς και βελτίωση των σκεπών σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φιλιατρών».
3. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών».
4. Οριστική ένταξη του έργου «Κατασκευή αγωγού ομβρίων» στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
5. Οριστική ένταξη του έργου «Ολοκλήρωση κεντρικού αγωγού αποχέτευσης οδού Αναπαύσεως» στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
6. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 2.000,00 € για κάλυψη δαπανών πληρωμής προσωπικού ΚΕΠ με σύμβαση έργου.
7. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή στεγάστρου 1ου Δημ. Σχολείου».
8. Αποδοχή και 1η κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2009.
9. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
10. Μείωση τέλους παρεπιδημούντων.
11. Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου «Κατασκευή κηπαρίου Γυμνασίου».
12. Έγκριση παράτασης εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Σταδίου».
13. Ορισμός Επιτροπής διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση χώρου αιγιαλού στη θέση ΣΤΟΜΙΟ για τη λειτουργία καντίνας.
14. Έγκριση δαπάνης κατασκευής αναθηματικών πλακών εις μνήμη ηρώων.
15. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης διημέρου εκδήλωσης ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών ουσιών.
16. Έγκριση δαπάνης εορτασμού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
17. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης διασυλλογικού πρωταθλήματος rapping – σκάκι Περιφέρειας Πελοποννήσου – απονομή βράβευσης σκακιστών.
18. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης εκδήλωσης – ενημέρωσης αγροτών , φιλοξενία εισηγητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το Πρόγραμμα ανασύστασης της Βλάστησης πυρόπληκτων περιοχών με αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της περιοχής.
19. Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης του Ο.Φ.Α. για τη διοργάνωση της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».
20. Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΥΡΣΟΣ».

Την δευτέρα θα μπορείτε να ακούσετε την συνεδρίαση LIVE από το Φιλιατρά News.

Καταργούνται οι συντάξεις άγαμων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων (Ευτυχώς που υπάρχει το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων)

Καταργούνται οι συντάξεις άγαμων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων

«Πονοκέφαλος Νο. 2» αναμένεται να προκύψει για την κυβέρνηση από το Λουξεμβούργο, μετά την εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές το αργότερο έως τα μέσα του 2009 το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αναμένεται να καταδικάσει την χώρα μας για μια ρύθμιση που ισχύει στο δημόσιο και στον τραπεζικό τομέα και αφορά την συνταξιοδότηση των άγαμων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών και τραπεζικών υπαλλήλων.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση.
Κυβερνητικές πήγες υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συντάξεων που ήδη .........

λαμβάνουν όσες τις δικαιούνται, ακόμα και εάν η χώρα μας καταδικαστεί.
Όμως όπως εκτιμάται θα πρέπει να σταματήσει η χορήγηση τους σε άλλες (νέες δικαιούχους) γυναίκες από εδώ και στο εξής.
Πρόκειται την ουσία για μια διάταξη που ισχύει μόνο στην Ελλάδα εδώ και περίπου 30 χρόνια και αφορά επίσημα πάνω από 40.000 γυναίκες, οι όποιες λαμβάνουν την σύνταξη του πατέρα τους εφόσον παραμένουν ανύπανδρες. Άλλα δεν είναι μόνο αυτό. Τη σύνταξη αυτή τη λαμβάνουν ακόμα και γυναίκες οι όποιες έχουν εισόδημα από άλλες πήγες, όπως για παράδειγμα από μισθούς ή από άλλες συντάξεις. Έτσι, για παράδειγμα, υπάρχουν σήμερα γυναίκες οι όποιες εργάστηκαν στο δημόσιο τομέα για 15-20 χρόνια και κατόπιν συνταξιοδοτήθηκαν στα 40 τους χρόνια με συντάξεις από την εργασία τους από 800 έως 1.000 ευρώ. Με την προσθήκη όμως της σύνταξης του πατρός τους, αυτή την στιγμή έχουν συνολικές αποδοχές περίπου 2.000 ευρώ.

Το κόστος για το δημόσιο μόνο για τις συντάξεις αυτές είναι τεράστιο και υπερβαίνει τα 550.000.000 ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι η μέση σύνταξη κυμαίνεται μεταξύ 1.000-1.200 ευρώ μηνιαίως.

Φυσικά το κόστος για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των γυναικών αυτών από την εργασία τους είναι τεράστιο και είναι δύσκολο να υπολογισθεί. Η διάταξη αυτή ισχύει επίσης και στις τράπεζες του δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα (π.χ. Εθνική , Εμπορική κ.ά.).

Πηγή: Δυτική Μεσσηνία Blog

Δάνεια: Νέος γύρος μείωσης των επιτοκίων

Εντός των ημερών σε ανάλογες μειώσεις των επιτοκίων τους αναμένεται να προχωρήσουν οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Κύπρου και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Άρχισε... πόλεμος στα επιτόκια στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων.

Η Eurobank πρώτη χθες ανακοίνωσε ότι μειώνει κατά 0,5 της μονάδας τα επιτόκια σε στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια και μέχρι 0,25 της μονάδας τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων, ενώ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων.

Επίσης από σήμερα η τράπεζα θα χορηγεί έως και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου για την ..........

απόκτηση κύριας ή εξοχικής κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της «αξιοποιεί τα πρόσφατα μέτρα της πολιτείας για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων και της οικοδομής».

Εντός των ημερών σε ανάλογες μειώσεις των επιτοκίων τους αναμένεται να προχωρήσουν οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Κύπρου και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ας σημειωθεί ότι η μείωση του 0,25 της μονάδας στην οποία προχώρησε χθες η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα ενσωματώνεται αυτόματα στα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου που είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ, και στα δάνεια με επιτόκια euribor.

Συγκεκριμένα:

Το νέο στεγαστικό βασικό επιτόκιο χορηγήσεων της τράπεζας που συνδέεται με το euribor, μειώνεται κατά 0,50 της μονάδος και το αντίστοιχο σε ελβετικό φράγκο, που συνδέεται με το επιτόκιο αναφοράς Libor CHF, μειώνεται κατά 0,20 της μονάδος (και διαμορφώνονται στο 3,2% και 2,3% αντίστοιχα) .

- Τα σταθερά επιτόκια στέγης σε ευρώ και ελβετικό φράγκο μειώνονται έως και 0,50 της μονάδος. Στο 4,8% το σταθερό για 1 χρόνο και στο 4,9% το σταθερό 3ετίας σε ευρώ. Στο 3,85% το σταθερό για 2 χρόνια σε ελβετικό φράγκο.

- Το κυμαινόμενο επιτόκιο του ανοικτού δανείου στο 14,20% και της μεταφοράς οφειλών στο 9,9%. Το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών Visa στο 16,7% και Mastercard στο 16,5%.

- Τα βασικά επιτόκια δανείων για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες μειώνονται έως και 0,35 της μονάδος.

- Τα σταθερά επιτόκια επαγγελματικής στέγης για 1 και 3 έτη, μειώνονται κατά 0,50 της μονάδος.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της τράπεζας «αξιοποιώντας τα πρόσφατα μέτρα της πολιτείας για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, χορηγεί δάνεια επαγγελματικής στέγης μέχρι 100% της αξίας του επαγγελματικού ακινήτου και εντάσσει τη χρηματοδότηση αυτή, στα διαθέσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με τελικό σήμερα κυμαινόμενο επιτόκιο 4,30%».

Το επιτόκιο στο λογαριασμό καταθέσεων Μεγάλο Ταμιευτήριο παραμένει αμετάβλητο στο 2%, από το πρώτο ευρώ κατάθεσης.

Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Επίσης η HSBC, λάνσαρε χτες νέο στεγαστικό δάνειο το «My Place», με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor 3μήνου, πλέον περιθωρίου 1,3 μονάδες ή σταθερό για 2 χρόνια με επιτόκιο 4,25%.

Σε περίπτωση σταδιακής εκταμίευσης του δανείου (για ανέγερση κατοικίας) οι δόσεις διαμορφώνονται ανάλογα με το ποσό που έχει εκταμιευθεί. Επιπλέον, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει περίοδο χάριτος αποπληρωμής δόσεων, 6 ή 12 μηνών, για αγορά ή ανέγερση κατοικίας. Η πρόταση ισχύει και για μεταφορά δανείου από άλλη τράπεζα.

Πηγή: Hμερησία

Αναγκαίος από την 1η Ιουλίου ο ΑΜΚΑ. Τι είναι και τι δικαιολογητικά θα χρειαστείτε για να τον αποκτήσετε..

Από την 1η Ιουλίου όλοι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν τον νέο Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή αλλιώς γνωστός και σαν Α.Μ.Κ.Α.
Αυτός ο αριθμός από την 1η Ιουλίου θα είναι απαραίτητος για κάθε συναλλαγή όσο αφορά σε φαρμακευτική αγωγή, απασχόληση, ασφάλιση και σύνταξη.

Ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι ουσιαστικά μια ταυτότητα εργασίας, ασφάλισης κάθε εργαζόμενου, συνταξιούχου και προστατευόμενου μέλους της ......

οικογένειάς τους.

Με τον ΑΜΚΑ οι πολίτες θα εξυπηρετούνται εύκολα και γρήγορα σε όλες σας τις συναλλαγές που αφορούν την εργασία και την ασφάλιση.
Αντικαθιστά τον Αριθμό Μητρώου (ΑΜ) που μέχρι σήμερα χορηγούν οι Ασφαλιστικοί Φορείς στους ασφαλιζόμενους και στους συνταξιούχους, κάνοντας τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη.
Μπορείτε να τον πάρετε σε όλα τα ΚΕΠ και τα γραφεία ΑΜΚΑ που λειτουργούν σε Ασφαλιστικά Ταμεία.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Για Έλληνες Υπηκόους

α.) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Δελτίο Ελληνικής Στρατιωτικής Ταυτότητας.
β.) Για ανήλικα άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από το γονέα ή το νόμιμο εκπρόσωπό του.

Για Ξένους Υπηκόους

α.) Το Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς ή δελτίο ταυτότητας (αντίστοιχο της ελληνικής αστυνομικής) ή διαβατήριο.
β.) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά, όταν δεν υπάρχει δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή τα έγγραφα αυτά δεν περιέχουν τα ζητούμενα για την απογραφή στοιχεία
γ.) Για ανήλικα άτομα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα απαιτείται η ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά σε περίπτωση απόκτησης ΑΜΚΑ μέσω εκπροσώπου

α.) Εκτός των παραπάνω αναφερομένων δικαιολογητικών, απαιτείται:
β.) Ταυτότητα ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του εκπροσώπου και επιπλέον
γ.) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.

Διαδικασία μεταβολής ή επικαιροποίησης στοιχείων

Είναι δυνατή η μεταβολή και η επικαιροποίηση των στοιχείων όσων έχουν ήδη ΑΜΚΑ (όπως όνομα, τηλέφωνο, διευθυνση, ασφαλιστικός φορέας κ.λ.π.), μέσω των ΚΕΠ ή των γραφείων ΑΜΚΑ, με πρωτοβουλία του ενδιαφερομένου.

Στο διαδίκτυο υπάρχει και μια ιστοσελίδα για τον Αριθμό Μητρώου Kοινωνικής Ασφάλισης (A.M.K.A.) στην διεύθυνση: www.amka.gr

ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Σκάει νεο σκάνδαλο μεγαλύτερο από της SIEMENS. "Ανοίγει" η υπόθεση MAN

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Αγγελάκος, με αφορμή δημοσίευμα της "Καθημερινής", προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις για συμβάσεις που υπέγραψε η γερμανική εταιρία ΜΑΝ για προμήθεια οχημάτων από το 2000 – 2002, μεταξύ άλλων και με τον ΗΛΠΑΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, δύο συμβάσεις του ΗΛΠΑΠ με τη ΝΕΟΠΛΑΝ (θυγατρική της ΜΑΝ στην Ελλάδα), εμπίπτουν στην υπό εξέταση περίοδο, καθώς υπογράφτηκαν στις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2002. Είναι συνολικού ύψους περίπου 85 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν την αγορά 90 απλών τρόλεϊ συν ένα δώρο, καθώς και 50 αρθρωτών συν ένα δώρο. Το τελευταίο τρόλεϊ παραδόθηκε το 2005.

Μιλώντας στα Νέα της Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γερμανός δημοσιογράφος Καρλ Οττ που .......

αποκάλυψε την υπόθεση, γνωστοποίησε ότι οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ερευνούν συμβόλαια της ΜΑΝ σε διάφορες ευρωπαϊκές και αφρικανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρία χρησιμοποίησε παρόμοιες μεθόδους πληρωμών με τη Siemens, ενώ οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι χρησιμοποιούσε πλαστούς λογαριασμούς και εταιρίες που υπήρχαν μόνο στα "χαρτιά" για τη διακίνηση "μαύρου χρήματος".

Από την πλευρά της η διεύθυνση της εταιρίας, σύμφωνα με τη DW, γνώριζε από το 2007 την ύπαρξη πληρωμών που προκαλούσαν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, ωστόσο όχι μόνο δεν το δημοσιοποίησε αλλά απέλυσε και 12 συνεργάτες που εμπλέκονταν στην υπόθεση χωρίς να τους κάνουν μήνυση.

Τέλος, η διοίκηση της ΜΑΝ ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογήσει εσωτερική έρευνα με ανεξάρτητους επιθεωρητές

Αναφερόμενος στην υπόθεση ΜΑΝ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την ελπίδα η εισαγγελία του Μονάχου να διαβιβάσει τα στοιχεία και η ελληνική Δικαιοσύνη να κινηθεί τάχιστα.

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009

Χωρίς ψηφοφορία έληξε στη Βουλή η συζήτηση για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ψηφοφορία η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της νέας πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στον κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και την υπόθεση της άγονης γραμμής Τήλου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν την απουσία της ΝΔ από τη Βουλή, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά που προσβάλει τον κοινοβουλευτισμό. Ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν διαδοχικά από το Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας την τακτική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ολοκληρωθεί και τυπικά χωρίς ψηφοφορία.

«Δεν θα υποκύψουμε στο τεχνητό οφ σάιντ του κ. Καραμανλή. Δεν θα επιτρέψουμε ........

απόρριψη για να πανηγυρίζει ο κ. Παυλίδης, ούτε θα δώσουμε τεχνητό χρόνο στον κ. Καραμανλή μέχρι την 7η Ιουνίου. Κηρύξτε κ. Πρόεδρε περαιωμένη την συζήτηση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ.Βενιζέλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ.Σιούφα.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» και τόνισε ότι η εγκαταλείπει για τρίτη φορά τη Βουλή στα χέρια της αντιπολίτευσης. «Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, και μόνη λύση είναι να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία» είπε.

Ο ΛΑΟΣ αποχώρησε σημειώνοντας ότι «μετά την τροπή σε φυγή της ΝΔ, για δεύτερη φορά [σ.σ. μετά το Βατοπαίδι], αρνείται να συμμετάσχει στη γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου», όπως είπε ο κ. Μ.Βορίδης. Πρόσθεσε δε «θα απόσχουμε από φαρσοκωμωδίες» αλλά κάλεσε εκ νέου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν ανοιχτή τη Βουλή για να κριθούν όλες οι υποθέσεις.

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή ανακοίνωσε ο κ. Φ.Κουβέλης θεωρώντας ότι, δεδομένης της απουσία της ΝΔ, υπάρχει θεσμικό αδιέξοδο. «Η κυβέρνηση προσέβαλε βαρύτατα τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και με τη συμπεριφορά της δείχνει ότι εξαφανίζεται από τις διαδικασίες που θεωρεί ότι βλάπτουν τα μικροκομματικά συμφέροντά της» είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπ.Χαλβατζής ανέφερε ότι η κυβερνώσα παράταξη με την αποχή της εμποδίζει οποιαδήποτε προσπάθεια της Βουλής για εξέταση της υπόθεσης και το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει τις δικές του ευθύνες. Το ΚΚΕ, είπε ο κ. Χαλβατζής, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα δυο μεγάλα κόμματα εν όψει των ευρωεκλογών.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο πρωθυπουργός γνωστοποιεί πως η κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δε θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Αιγαίου δεν παρέστη στη Βουλή, αλλά πραγματοποίησε επιστροφή-μήνυμα στην εκλογική του περιφέρεια, με αφορμή επετειακή γιορτή για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων. Συνεργάτες του έλεγαν, δε, ότι κ. Παυλίδης δηλώνει πως «θα παραιτηθεί σε μια άλλη ζωή...»

4,3R Βορειοδυτικά των Φιλιατρών ο σεισμός.

4,3R Βορειοδυτικά των Φιλιατρών ειναι το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 18:32.


-

Αισθητός σε Καλαμάτα και πύργο Ηλείας ο Σεισμός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και μετα απο επικοινωνία που είχαμε μέσω slkype με φίλους, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Τριφυλία, στην Καλαμάτα, αλλά ακόμα και τον Πύργο Ηλείας.
Προκάλεσε ανησυχία στον κόσμο που πετάχτηκε έξω από τα σπίτια του.
Θα επανέλθουμε με νεότερα.

UPDATE

Πρώτες πληροφορίες μιλάνε για 3,8 κάπου στην ΠύλοΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ σεισμική δόνηση έγινε πρίν ένα λεπτό.
Η δόνηση συνοδεύτηκε με έντονο υπόκωφο βόμβο. Δεν είχε διάρκεια αλλά η ένταση ηταν αρκετά μεγάλη.

Θα επανέλθουμε με νεότερα.Με τρείς ακόμα πόντους σώζεται και μαθηματικά η Εράνη.

Τους τρεις πόντους που θα της εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία θέλουν οι κυπελλούχοι Μεσσηνίας στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Λάππα στο Γήπεδο των Φιλιατρών.
Το παιχνίδι είναι δύσκολο και αυτό λέει και ξαναλέει στους παίκτες του ο προπονητής της ομάδας Σταύρος Αντωνόπουλος.
Ο έμπειρος τεχνικός ξέρει ότι ο Ατρόμητος Λάππα καίγεται για βαθμούς καθώς βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού. Οι παίκτες της Εράνης αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη αυτό που τους έχει πει ο προπονητής της ομάδας ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένας βαθμός τουλάχιστον στην έδρα της Εράνης.

Ο Σταύρος Αντωνόπουλος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και η Εράνη θα πάρει τους τρεις πόντους που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία. και αυτό θα επιδιώξει με το στήσιμο της ομάδας.
Βέβαια ένα γρήγορο γκολ από την Εράνη θα διώξει το άγχος από την ομάδα και θα .......

της λύσει τα πόδια στην επίτευξη τερμάτων προκειμένου το σφύριγμα της λήξης να βρει την Εράνη με +3 πόντους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα Ο Σταύρος Αντωνόπουλος έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες μιας και ο Στέφανος Βαρούχας εξέτισε την ποινή του και θα συμπεριληφθεί στα πλάνα του κου Αντωνόπουλου.
Από την άλλη μοναδική απώλεια είναι ο Σπύρος Πιχιγιόνι ο οποίος είχε τραυματιστεί στον προηγούμενο αγώνα με την Δάφνη Ανδραβίδας και φοράει κολάρο.

Ο διαγωνισμός για τη δακοκτονία στην Τριφυλία

Ολοκληρώθηκε από την επιτροπή δακοκτονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων που θα αναλάβουν τους δολωματικούς ψεκασμούς.
Προχθές ανοίχθηκαν οι προσφορές και αναδείχθηκαν αυτοί που θα αναλάβουν το έργο.
Για τέσσερις όμως από τις συνολικά 24 περιοχές όπου θα γίνουν ψεκασμοί θα γίνει επαναληπτικός διαγωνισμός καθώς δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι.

Πρόκειται για τις περιοχές Αετού, Κοπανακίου, Κεφαλόβρυσου - Σιτοχωρίου και Εξοχικού.
Οσον αφορά τους ψεκασμούς, όπως κάθε χρόνο και ανάλογα με τους πληθυσμούς, αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιούλιου περίπου.
Για τα Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής της Τριφυλίας που έχουν επιλέξει να .....

μην γίνεται δολωματικός ψεκασμός θα ισχύσει ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή, με την συνεργασία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανακοινώνεται πότε θα πρέπει να γίνονται οι ψεκασμοί.
Στις περιοχές που εφαρμόζονται προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης εκεί οι επεμβάσεις θα γίνονται σύμφωνα με τις εντολές των γεωπόνων - συμβούλων.


-