Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνεται η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

Για τρίτη χρονιά θα διοργανωθεί στον Αγρίλη Φιλιατρών η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 16 Μαΐου στο Βορρέειον πνευματικό κέντρο και θα ολοκληρωθούν το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 20 και 21 Ιουνίου 2009.

Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τους Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Αυλώνας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση Νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και τους παραγωγούς καρπουζιού της περιοχής.

Σκοπός της γιορτής είναι η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την καλλιέργεια, την εμπορεία, και τη ........

διατροφική αξία του καρπουζιού και βεβαίως τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του προϊόντος.

Τις δύο αυτές ημέρες (σ.σ. 20 και 21 Ιουνίου) εκτός από τις εκδηλώσεις, θα λειτουργήσει και έκθεση με περίπτερα όπου οι Δήμοι της Τριφυλίας, οι Συνεταιρισμοί των γυναικών της περιοχής, εταιρείες γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων καθώς και συνεταιρισμοί ή ομάδες αγροτών θα εκθέσουν τα προϊόντα τους.
Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να παραχωρήσει περίπτερο με πολύ χαμηλό κόστος σε όποια εταιρία γεωργικών εφοδίων θελήσει να συμμετάσχει.
Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος στην έκθεση πρέπει να δηλώσει συμμετοχή μέχρι 16 Μαΐου στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Λεπτομέρειες και τρόπους επικοινωνίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Γιορτής Καρπουζιού http://www.watermelonmessinias.gr

Θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση παρουσιάζοντας σας το πρόγραμμα της 3ης γιορτής καρπουζιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Σε επιφυλακή οι Αρχές για τον ιό της γρίπης των χοίρων

Έκτακτη συνδρίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών με αντικείμενο τα ανθρώπινα κρούσματα γρίπης των χοίρων στο Μεξικό και τις νότιες ΗΠΑ. Πρόβλημα στην Ελλάδα δεν υπάρχει, ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε επικοινωνία με τον ΠΟΥ και άλλους οργανισμούς.

Εκπρόσωποι των υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετείχαν στη συνεδρίαση, που συνεκλήθη με εντολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Σωτήρη Χατζηγάκη.

«Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρόκειται για ένα καινούργιο στέλεχος του ιού της γρίπης του χοίρου, τύπου Α (Η1Ν1), που μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα μέχρι σήμερα ανθρώπινα περιστατικά αφορούν περιορισμένους γεωγραφικά .......

πληθυσμούς στις δύο παραπάνω χώρες.
Η κλινικο-εργαστηριάκη και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «το ευρωπαϊκό -και αντίστοιχα ελληνικό- στέλεχος γρίπης του χοίρου Η1Ν1, που έχει απομονωθεί από το 1973 στην Ευρώπη, δεν έχει σχέση με το καινούργιο αυτό στέλεχος της Αμερικής, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα για την ευρωπαϊκή και ελληνική χοιροτροφία».

Το θέμα παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως από τους συναρμόδιους φορείς των δύο υπουργείων, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, την Εθνική Σχολή Δημοσίας Υγείας και το Ινστιτούτο Παστέρ.

Το Κέντρο Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με το Ευρωπαϊκό και Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ελέγχου Επιζωοτιών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα εκτός της Αμερικής.

Πηγή: in.gr

Δεν απαιτείται απόσυρση των θερμομέτρων υδραργύρου από το κοινό

Η πώληση στο ευρύ κοινό θερμομέτρων και σφυγμομανόμετρων υδραργύρου απαγορεύεται από τις 3 Απριλίου σε όλη την ΕΕ, ωστόσο οι καταναλωτές που διαθέτουν ήδη τέτοια όργανα δεν χρειάζεται να τα πετάξουν, διευκρινίζει ο ΕΟΦ.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος από τη συνέχιση αυτής της χρήσης δεδομένου ότι η διακοπή διάθεσης αφορά περιβαλλοντικούς λόγους και όχι λόγους υγείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στη διακίνηση των θερμομέτρων (φαρμακεία, φαρμακαποθήκες) θα πρέπει να αναμείνουν οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαχείριση των αποθεμάτων τους.

Επίσης, η εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να .......

γίνεται σε καμία περίπτωση απόρριψη θερμομέτρων και σφυγμομανομέτρων με υδράργυρο στους κάδους συλλογής των αποβλήτων λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας/φθορισμού. Η εναλλακτική διαχείριση των θερμομέτρων και σφυγμομανομέτρων με υδράργυρο δεν αποτελεί αρμοδιότητα της εταιρίας Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Γιατί τόόόόόσα χρόνια δεν έπαθε κανένας τίποτα από τον υδράργυρο και τον απαγόρευσαν τώρα???
Γιατί πιστεύω ότι σπρώξανε πάλι τα λαμόγια οι πολιτικοί μας τα έτερα φιλικά τους λαμόγια τους επιχειρηματίες που φτιάχνουν ηλεκτρονικά????