Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος Τα αποτελέσματα της 28ης Αγωνιστικής

Oλοκληρώθηκε η 28η εμβόλιμη αγωνιστική για το πρωτάθλημα του 6ου Ομίλου της Δ΄Εθνικής.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:









Πανελλαδική απεργία. Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο για δυναμικές κινητοποιήσεις στις 2 Απριλίου

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Σωτήρης Τσώνης και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, κ. Χρήστος Σταθόπουλος, με θέμα την απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Ο κ. Τσώνης κάλεσε όλους στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο στις 2 Απριλίου στις 10.30 το πρωί κι σημείωσε: «Ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν. Το θέμα και τα αιτήματα της απεργίας έχουν να κάνουν με τα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Το τελευταίο διάστημα η κρίση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη κι απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας.
Στη χώρα μας η κρίση μόλις έχει αρχίσει να φαίνεται και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.
Το προσεχές διάστημα αρχίζει η τουριστική περίοδος όπου κι εκεί θα υπάρξει μία ........

μεγάλη μείωση».

Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε τα ακόλουθα: «Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρέπει να απεργήσουν, μαζί με εκείνους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, καθώς και στους ΟΤΑ. Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την οικονομική κρίση, αλλά αυτοί που τη δημιούργησαν. Παρ’ όλο που ακόμα η κρίση δεν έχει φανεί καλά στη χώρα μας, η Κυβέρνηση τη χρησιμοποιεί για να καλύψει τα αδιέξοδά της, επιτιθέμενη στο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων. Για παράδειγμα το Ταμείο Προνοίας, ο ΟΠΑΔ, η ελλιπής χρηματοδότηση προς τα Ταμεία κι η καταγγελία των Γιατρών και των Φαρμακοποιών κατά των συμβάσεων με το Δημόσιο, κάνουν εμφανές το πρόβλημα».

Αιτήματα απεργών

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Απαγόρευση των απολύσεων στις επιχειρήσεις που πήραν επιχορηγήσεις από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ.

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού και χορήγησή του για δύο χρόνια.

Αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας.

Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά και στοιχειώδη καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Αύξηση του προγράμματος της εργατικής κατοικίας και του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, για να αυξηθεί η απασχόληση και οι θέσεις εργασίας.

Στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Ενίσχυση και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ) για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης Εργασίας, των επισφαλών μορφών απασχόλησης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε χθες το Πρόγραμμα Εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2009.

Οι υποψήφιοι που έχουν που έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στις εξετάσεις στον Νομό Μεσσηνίας θα εξεταστούν: Στην Αγγλική και τη Γαλλική Γλώσσα στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας (τέρμα Πραξιτέλους, τηλ. 27210 24386). Στη Γερμανική και την Ιταλική Γλώσσα στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας (Λεωφόρος Αθηνών 170, τηλ. 27210 80653).

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, σε όλες τις γλώσσες οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το ......

Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στο τηλέφωνο 27210 95814.

Συνάντηση Δράκου στη Νομαρχία με τους πατατοπαραγωγούς Μεσσήνης

Παρουσία των εκπροσώπων των πατατοπαραγωγών Μεσσήνης, κ.κ. Παναγιώτη Δουρούμη (πρόεδρος), Νίκο Παπακώτση (αντιπρόεδρος) και Δημήτρη Δουρούμη (Δ.Σ. Μεσσήνης υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα), εθίγησαν χθες από τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δ. Δράκο και τον αντινομάρχη, κ. Σ. Παναγιωτόπουλο, σημαντικά θέματα του κλάδου. Μεταξύ άλλων ο κ. Δράκος δήλωσε: «Οι πατατοπαραγωγοί μας έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα προώθησης του προϊόντος το οποίο κάθε χρόνο αυτήν την εποχή προκύπτει. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η καλλιέργεια φέτος εντοπίζεται σ’ ένα ύψος 8.000 στρεμμάτων και η αναμενόμενη παραγωγή είναι σημαντική, θα αγγίξει τους 20.000 τόνους ενδεχομένως και κάτι παραπάνω.

Η έναρξη της συγκομιδής έχει αρχίσει, είμαστε πρώιμοι, ο καιρός δεν έκανε ζημιές όπως ......

άλλα χρόνια, αλλά είχε τις ιδιαιτερότητές του, με αποτέλεσμα να έχουμε ποιοτικό προϊόν μεν, αλλά με αυτά που έχουμε μέχρι στιγμής, η αναμενόμενη παραγωγή να προσδιορίζεται γύρω στους 2.500 τόνους το στρέμμα. Αυτό σημαίνει με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ότι το οριακό κόστος, το οποίο είναι και σημαντικό κατά την άποψή μας, των 1.000 ευρώ το στρέμμα, για να καλυφθεί θέλει τουλάχιστον οριακή τιμή καθαρή στα χέρια του παραγωγού γύρω στα 60 λεπτά για να καλύψει μόνο το κόστος. Άρα λοιπόν για να έχει και τα μεροκάματά του μιλάμε από 60 - 70 λεπτά και πάνω.

Η περιοχή απ’ όπου φέρνει το εμπόριο πατάτες είναι η Αίγυπτος, η οποία έχει προβλήματα, δεν είναι μια χώρα η οποία έχει τις αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές καλλιέργειας και πιστοποίησης των προϊόντων, αλλά και χρήσης των όποιων χημικών ουσιών. Άρα λοιπόν απαιτούνται εξειδικευμένοι έλεγχοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμίζονται. Ένα δεύτερο είναι οι ελληνοποιήσεις, που είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και εκτείνεται και πέραν των άλλων, διότι οι Έλληνες καταναλωτές και ιδιαίτερα οι απαιτητικοί, θέλουν να τρώνε ελληνικά προϊόντα».

«Σας πληροφορώ», συνέχισε ο νομάρχης, «πως φέτος λόγω του ότι όντως ασκήθηκαν αυστηρότεροι έλεγχοι, δεν έχουν εισαχθεί μεγάλες ποσότητες, όπως άλλες χρονιές. Αυτό έχει δώσει τη δυνατότητα η πατάτα της Λακκόπετρας να πωλείται αυτήν τη στιγμή χονδρικώς 50 λεπτά, η πατάτα της Θήβας να πωλείται 60 λεπτά, άρα λοιπόν η δική μας η πρώιμη, η ποιοτική, η γευστική, η ανοιξιάτικη πρέπει να πωληθεί παραπάνω».

Πηγή: Επικαιρότητα

Αποζημίωση 3,5 εκατ. ευρώ για το θάνατο μητέρας

Eπέβαλε το Πρωτοδικείο στο Nοσοκομείο Καλαμάτας.

Τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει (και ίσως να ξεπερνά με τους τόκους) το ποσό που επιδίκασε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας ως αποζημίωση στην οικογένεια της 26χρονης Μαρίας Σινάπη, η οποία πέθανε το 2000 μετά τη γέννηση του τρίτου της παιδιού από σηψαιμικό σοκ, εξαιτίας τμήματος του πλακούντα που παρέμεινε στη μήτρα.
Μετά την έκδοση της απόφασης ο δικηγόρος Ηλίας Ιωαννίδης επισήμανε ότι η οικογένεια νιώθει πλέον δικαιωμένη από τη διοικητική δικαιοσύνη, η οποία αναγνώρισε τον τεράστιο πόνο που προκλήθηκε σε αυτήν.
Υπενθυμίζεται ότι από τα ποινικά δικαστήρια έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο τότε διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου .......

Καλαμάτας Ανδρέας Γεωργιόπουλος.

Σηψαιμικό σοκ

Στις 2 Οκτωβρίου του 2000 η 26χρονη Μαρία Σινάπη μπήκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να γεννήσει το τρίτο της παιδί, το οποίο και έφερε στον κόσμο 2 ημέρες μετά με καισαρική τομή.
Στις 11 Οκτωβρίου πήρε εξιτήριο και μια ημέρα μετά οι οικείοι της την οδήγησαν και πάλι στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα.
Η άτυχη κοπέλα είχε υψηλό πυρετό, ο οποίος συνεχίσθηκε παρά τις αντιβιώσεις που της έδωσαν, ενώ η διάγνωση των ιατρών του νοσοκομείου ήταν κολικός του νεφρού. Στις 18 Οκτωβρίου δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο και παραπέμφθηκε σε ουρολόγο για την τοποθέτηση καθετήρα. Αυτό έγινε την ίδια ημέρα σε ιδιωτική κλινική.
Την επομένη η νεαρή μητέρα πέθανε.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία αναφέρεται το σηψαιμικό σοκ εξαιτίας τμήματος του πλακούντα που παρέμεινε στη μήτρα.

3,5 εκατ. ευρώ
Στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου αναφέρεται ότι το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής και μετέπειτα της νοσηλείας, αλλά και κατά την επάνοδό της στη μαιευτική κλινική του ιδρύματος, δεν έλαβε όλα τα αναγκαία, προβλεπόμενα και επιβαλλόμενα από τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και τέχνης μέτρα, ώστε να διασφαλισθεί ή αποκατασταθεί η υγεία της κοπέλας ή να αποτραπεί η επιδείνωσή της, αφού δεν αξιολόγησαν σωστά τα ευρήματα των διαθέσιμων διαγνωστικών μέσων αλλά ούτε και τη συνολική κλινική εικόνα της.
Ολοκληρώνοντας, το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι πρέπει να καταβληθούν τα εξής ποσά:
4 Στο σύζυγο της άτυχης γυναίκας το ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως για το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2006 έως 5 Φεβρουαρίου 2049, καθώς επίσης και το ποσό των 520.000 ευρώ.
-Επίσης στο σύζυγο, για την επιμέλεια των 3 ανήλικων παιδιών το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως από 1 Νοεμβρίου 2006 και μέχρι την ενηλικίωσή τους.
-Ποσό 556.840 ευρώ σε κάθε ένα από τα τρία παιδιά.
- Στην πεθερά της άτυχης κοπέλας το ποσό των 170.000 ευρώ.
- Στη μητέρα και τον πατέρα της 26χρονης ποσό 340.205 ευρώ στον καθέναν.
- Και, τέλος, στον αδελφό της ποσό 193.470 ευρώ.
Συνολικά, το ποσό που επιδίκασε το Δικαστήριο στο Νοσοκομείο αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τους τόκους υπερημερίας μπορεί να ξεπεράσει και τα 4.
Κατά της απόφασης το νοσοκομείο μπορεί να ασκήσει έφεση.

Πηγή: Θάρρος

Απο σήμερα και μέχρι 15 Απριλίου οι φορολογικές δηλώσεις των αγροτών.

Από την 1η έως τις 15 Απριλίου οι φορολογούμενοι με αγροτικό εισόδημα ή με εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης θα πρέπει να υποβάλουν τις φετινές τους φορολογικές δηλώσεις στην εφορία για τα εισοδήματα του 2008.

Αυτό προβλέπουν οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τη φετινή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των ......

αγροτών.
Οι δηλώσεις μπορούν να κατατεθούν είτε απευθείας στις ΔΟΥ, είτε ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, στην υπηρεσία taxisnet.gr με τη χρήση κωδικών πρόσβασης, τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν παραλάβει – μετά από αίτησή τους – τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την υποβολή της δήλωσης.

Πηγή: Τριφυλιακά Νέα

Εμβόλιμη σήμερα Τετάρτη η 28η Αγωνιστική. Οι διαιτητές στον αγώνα της Εράνης

Με εμβόλιμη την 28η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.
Οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τον αγώνα "Πανεγειάλειος - Εράνη είναι οι:

ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

1.4.09 / 16.00 / ΔΗΜ. ΑΙΓΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πάνου Γ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Παπακωνσταντίνου Α.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Μπουρτσοβίτης Α.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ευθυμιόπουλος Α.

ΣΔΠ

Ηλείας






Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακών Εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των Μεσσηνιακών Εφημερίδων της 1ης Απριλίου 2009

Eleu8eria_1.jpg (491 KB) . 8arros01.jpg (300 KB) . Foni_1.jpg (240 KB)




Από σήμερα δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους αγρότες

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΑ!!!!!

Ξεκινά σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα για το 2009 μαζί με την καταβολή της σύνταξης Απριλίου για τους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), όπως έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.
Το δώρο του Πάσχα μαζί με τις συντάξεις Απριλίου θα καταβάλλονται από σήμερα Τετάρτη 1η του μήνα μέχρι την Παρασκευή 10, σε 810.306 συνταξιούχους του Οργανισμού.



Η Εράνη στο πλευρό του Τσώνη οικονομικά και ηθικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η νίκη της Εράνης επί του Κάστρου, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του Αλέξανδρου Τσώνη.
Ο 20χρονος μέσος υπέστη κάταγμα κνήμης και χθες το πρωί θα γινόταν διάγνωση για το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί.

Το πιο πιθανό είναι να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όμως υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να μη χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο.
Το σίγουρο είναι πως θα χάσει όλα τα παιχνίδια της φετινής σεζόν - κι έτσι το μυαλό όλων, διοικούντων, τεχνικής ηγεσίας και των συμπαικτών του, είναι σ‘ αυτόν.
Μάλιστα η διοίκηση της Εράνης αποφάσισε ομόφωνα χθες να του προτείνει από τώρα να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα και τη νέα χρονιά, αν φυσικά το επιθυμεί και ο ίδιος ο Τσώνης.

Επίσης η Φιλιατρινή ομάδα θα καλύψει όλα τα έξοδα νοσηλείας του και αν χρειαστεί να .....

γίνει επέμβαση, τότε θα γίνουν προσπάθειες να χειρουργηθεί από το γιατρό της ΑΕΚ.
Ετσι η διοίκηση της Εράνης δείχνει ότι θα είναι στο πλευρό του νεαρού παίκτη, τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά.

Κώτσος: “Συνεχίζουμε με σοβαρότητα“
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το προχθεσινό παιχνίδι, η Εράνη κατάφερε έστω και με μπόλικο άγχος να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάστρου και αποσπάστηκε 4 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Παναγιώτης Κώτσος που πέτυχε το δεύτερο γκολ είπε στην “Ε“: “Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε νωρίς, μετά επηρεαστήκαμε από τον τραυματισμό του Αλέξανδρου και άργησε να μπει το πρώτο γκολ.
Ηταν μια νίκη που μας βοήθησε να ανέβουμε στη βαθμολογία, όμως ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα και συνεχίζουμε με σοβαρότητα σε όλα τα ματς.
Με τον Παναιγιάλειο ξέρουμε πως έχουμε δύσκολο έργο, όμως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό“.
Από την πλευρά του ο τεχνικός των “πράσινων“ Σταύρος Αντωνόπουλος σημείωσε:
“Υπήρχε άγχος και εκνευρισμός μέχρι να μπει το πρώτο γκολ, όμως σημασία έχει ότι πήραμε αυτό που θέλαμε.
Το κλίμα όμως στην ομάδα είναι βαρύ εξαιτίας του τραυματισμού του Αλέξανδρου και είναι πολύ άσχημο που θα στερηθούμε τις υπηρεσίες ενός πολύ καλού παίκτη και παιδιού μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Είμαστε όλοι στο πλευρό του και του ευχόμαστε να γυρίσει γρήγορα γερός στους αγωνιστικούς χώρους“.
Στα αγωνιστικά, χθες έγινε κανονικά προπόνηση και σήμερα υπάρχει ρεπό, εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Παναιγιάλειο εκτός έδρας.
Νοκ-άουτ είναι οι τιμωρημένοι Ηλ. Ντινιώτης και Πιχιγιόνι που συμπλήρωσαν 10 και 7 κίτρινες κάρτες αντίστοιχα και θα χάσουν τα δύο προσεχή ματς, ενώ εξέτισε την ποινή του ο Νικολόπουλος.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Όπως έγραψε χθές το blog της Εράνης ο Τσώνης δεν θα χρειαστεί χειρουργείο στο πόδι του και βρίσκεται σπίτι του για ανάρρωση.

1η Απριλίου σήμερα. Καλό μήνα

Αγαπητοί αναγνώστες του Φιλιατρά News καλημέρα σας και καλό μήνα.

1η Απριλίου σήμερα και η "παράδοση" λέει ότι είναι η μέρα που λέμε ψέματα. Απο το πιο αθώο μέχρι σοβαρά ψέματα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ σήμερα να μην σας κοροϊδέψουν.
Εμείς εδώ στο Φιλιατρά News σας δίνουμε τον λόγο μας ότι δεν θα σας γράψουμε κανένα ψέμα.
Ότι θα διαβάσετε θα είναι πραγματικό.

Καλημέρα σας λοιπόν και καλό μήνα.

Διέσυρε τους πρωτοπόρους

Η Νίκη Πλάτης δύσκολα θα καταφέρει να πάρει φέτος το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Α‘ τοπική, όμως μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διέσυρε τις δύο πρωτοπόρες ομάδες...
Η φιλιατρινή ομάδα πριν από λίγες εβδομάδες είχε συντρίψει με 5-1 εκτός έδρας τον Αστέρα Βαλύρας και πριν από 3 ημέρες νίκησε με 3-0 τον Ατρόμητο Πλατύ.
Μάλιστα πολλοί λένε πως αν ήθελε πραγματικά, τότε θα είχε καπαρώσει εδώ και καιρό την πρώτη θέση.
Ομως ο ρόλος της Νίκης είναι να βγάζει νέα ταλέντα και να τα προωθεί στην ......

Εράνη, οπότε ο πρωταθλητισμός δεν την απασχολεί.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ

Το Φιλιατρά News σε συνομιλίες που είχε κατα καιρούς με τον προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Παναγόπουλο μας έχει ξακαθαρίσει ότι η Νίκη Πλάτης δεν χάρισε δεν χαρίζει και δεν θα χαρίσει ΠΟΤΕ κανένα παιχνίδι.
Μπαίνουμε και παλεύουμε το παιχνίδι ανοικτά.
Την τελευταία φορά που μιλήσαμε και στις δηλώσεις που παραχώρησε είπε ότι απομένουν τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Πάμε για τους 9 βαθμούς και απο εκεί και μετά ότι κάτσει.
Δεν λέει όχι στην άνοδο της ομάδας στην Α' τοπική και αυτό θα διεκδικήσει.
Σε ανάλογο κλίμα κινείται και ο πρόεδρος της ομάδας Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος ο οποίος επιθυμεί και εκείνος την άνοδο της ομάδας στην Α' Τοπική.
Εμείς το ευχόμαστε ΟΛΟΨΥΧΑ να ανέβει κατηγορία γιατί το αξίζει.
Παίζει σοβαρά, πειθαρχημένα και η άνοδος θα είναι μια δικαίωση γι αυτά τα παιδιά για τους κόπου που καταβάλλουν μια ολόκληρη αγωνιστική χρονιά.
Μπορεί η Νίκη Πλάτης να είναι το φυτώριο νέων παικτών για την Εράνη όμως είναι και αυτή ομάδα και ασφαλώς χρειάζεται μια επιβράβευση οι κόποι των παικτών και του προπονητή.
Αν αυτή η ανταμοιβή είναι η άνοδος στην Α' Τοπική καλοδεχούμενη και ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Άλλωστε τα Φιλιατρά έχουν βγάλει διαχρονικά σπουδαίους αθλητές με μαγαλύτερο τον Νίκο Λυμπερόπουλο που βγήκε απο τα σπλάχνα της Εράνης.

Ένα μικρόβιο που μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε μεθάνιο.

Αυτή και αν είναι μια περίεργη είδηση... Μια ομάδα ερευνητών από την Αμερική, ανακάλυψε ότι ένα είδος μικροβίου μπορεί να μετατρέψει το διοξείδιο του Άνθρακα (το αέριο του θερμοκηπίου) σε νερό και μεθάνιο, αν τροφοδοτηθεί με ηλεκτρισμό!

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Αν οι ερευνητές καταφέρουν να εκμεταλλευτούν αυτές τις ιδιότητες μαζικά τότε θα μπορούμε να ανακυκλώνουμε το "κακό" CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) σε μεθάνιο το οποίο θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας (ως καύσιμη ύλη).
Αν μάλιστα, η πηγή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος που χρειάζεται είναι φιλική στο .......

περιβάλλον (ηλιακή ή αιολική ενέργεια π.χ.) ακόμα καλύτερα!!

Πηγή: Παιδεία.gr