Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Διημερίδα για την οστεοπόρωση

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ατόμων με Οστεοπόρωση και το Γραφείο Γυναικείων Θεμάτων και Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας διοργανώνουν ενημερωτικό διήμερο την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου στη Μεσσήνη, με στόχο την ενημέρωσή του κόσμου σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την υγιεινή διατροφή, την ψυχολογία, την άσκηση και την ομορφιά.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη: ............


Την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας με την μέθοδο των υπερήχων. Οι μετρήσεις οστικής πύκνωσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 15:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσσήνης «Στρατηγός Αθανάσιος Δασκαρόλης».
Θα πραγματοποιούνται δε μόνο κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 27210 80367 από Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Μαρτίου τις ώρες 10:00 έως 13:00 και 17:00 έως 19:00.

Τη διεξαγωγή ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία».
Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση που περιλαμβάνει ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες στο 2ο Λύκειο Μεσσήνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα των εισηγήσεων περιλαμβάνει τα εξής: Το κοινωνικό πρόβλημα της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα.
Εισηγήτρια θα είναι η Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με οστεοπόρωση. Τι είναι οστεοπόρωση και πώς θα την προλάβετε. Εισηγητής θα είναι ο Αλέξανδρος Δασούλας, χειρούργος ορθοπεδικός. Άσκηση και οστεοπόρωση. Εισηγητής θα είναι ο Χρήστος Κομισόπουλος, φυσιοθεραπευτής. Διατροφή και οστεοπόρωση. Εισηγήτρια θα είναι η Καλλιόπη Βαρδάκα, διαιτολόγος - διατροφολόγος.
Τα πέντε μυστικά της ευτυχισμένης γυναίκας. Εισηγήτρια θα είναι η Νατάσσα Κοτσοπούλου, ψυχολόγος. Η ομορφιά σε κάθε ηλικία. Εισηγήτρια θα είναι η Αλεξάνδρα Κάντζα, διπλωματούχος Αισθητικής Ιταλίας «L’Aquila».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δ. Κουσελάς: Καθυστερήσεις στα έργα-γέφυρες του ΕΣΠΑ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Ι. Παπαθανασίου, σε συνέχεια πρόσφατης ερώτησής του για την πρόοδο του ΕΣΠΑ στο Νομό Μεσσηνίας. Ο κ. Κουσελάς ζητά να πληροφορηθεί γιατί σήμερα, που ήδη διανύουμε τον τρίτο χρόνο του ΕΣΠΑ- Δ’ ΚΠΣ, δεν έχει ακόμα απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ για τα έργα-γέφυρες του Νομού Μεσσηνίας, δηλαδή για έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ και για την ολοκλήρωσή τους απαιτείται η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: «Στην 6486/ΕΥΘΥ271/ 10-3-2009 απάντηση του υφυπουργού κ. Μπούρα στην 13654/3-2-2009 ερώτησή μου για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του ΠΕΠ Πελοποννήσου ειδικά για τον Νομό Μεσσηνίας, αναφέρονται ως έργα-γέφυρες για τον Νομό Μεσσηνίας τα έργα:

Βελτίωση-κατασκευή της Ε.Ο. Κυπαρισσίας-Φιλιατρών-Πύλου, τμήμα Γαργαλιάνοι-Ρωμανός, έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Κυπαρισσίας, αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός Δήμου Χώρας (νυν Δήμου Νέστορος).
Επίσης, αναφέρονται ως “υπό ολοκλήρωση” οι μελέτες: .........

Μελέτη κατά τμήματα της οδού Καλαμάτας-Καρδαμύλης-Αρεόπολης, τμήμα Καλαμάτας - διασταύρωση προς Σωτηριάνικα, υπολειπόμενες μελέτες του δρόμου Φιλιατρά-Μεθώνη.
Επειδή ήδη το ΕΣΠΑ βρίσκεται στον τρίτο χρόνο υλοποίησής του και για τα έργα που αναφέρονται στην απάντηση του κ. υφυπουργού ως έργα-γέφυρες για το ΕΣΠΑ, δεν έχει απορροφηθεί, μέχρι σήμερα, ούτε ένα ευρώ.
Επειδή τα έργα των οποίων οι μελέτες είναι υπό ολοκλήρωση και συγκεκριμένα το τμήμα Καλαμάτας - διασταύρωση προς Σωτηριάνικα της οδού Καλαμάτας - Καρδαμύλης-Αρεόπολης, καθώς και ο δρόμος Φιλιατρά - Μεθώνη πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα χρηματοδοτηθούν και θα ολοκληρωθούν από το ΕΣΠΑ, ερωτάται ο κ. υπουργός: Για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ για τα έργα-γέφυρες του Ν. Μεσσηνίας; Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι μελέτες, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2009 και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων στο δρόμο Καλαμάτας-Καρδαμύλης-Αρεόπολης και στο δρόμο Φιλιατρά-Μεθώνη Ν. Μεσσηνίας στο ΕΣΠΑ;».

Πηγή: Θάρρος

ΕΡΑΝΗ: Πάση θυσία Νίκη με τον Τέλο Άγρα

Στο «στρατόπεδο» της Εράνης η νίκη είναι το μοναδικό που υπάρχει στο μυαλό όλων και αυτό μεταφέρει με χθεσινές του δηλώσεις στο «Θ» ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος αφήνει πίσω του οριστικά τα προβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν και σίγουρα θα δώσει στο εξής τις επιθετικές λύσεις που έλειψαν το προηγούμενο διάστημα.

«Πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε την Κυριακή. Για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Και πέρα από τους βαθμολογικούς λόγους χρειαζόμαστε τη νίκη για ν’ ανέβει η ψυχολογία μας. Αυτή η «κοιλιά» που διαρκεί τρεις και πλέον μήνες σίγουρα μας έχει στοιχίσει, αλλά αυτή τη φορά είμαστε αποφασισμένοι ν’ αλλάξουμε τα πράγματα. Κι όταν είσαι καλός και πιστεύεις στις δυνατότητες των παικτών και της ομάδας μπορείς να ξεπεράσεις και το άγχος που σίγουρα υπάρχει στην αρχή, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα μετατρέπεται σε κινητήριο δύναμη.

Με νίκη σε αυτό το παιχνίδι που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ως γειτονικό ντέρμπι είναι .....

σίγουρο ότι θα έχουμε πολύ καλύτερη συνέχεια. Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω ότι η Εράνη θα έχει πρόβλημα παραμονής. Έχουμε βατό πρόγραμμα με τη Θύελλα και το Κάστρο εντός έδρας, ενώ κάτι μπορούμε να πάρουμε και από τα Βραχνέικα την άλλη εβδομάδα, κόντρα σε έναν αντίπαλο που εκτιμώ ότι θα είναι ο τελευταίος που θα υποβιβαστεί» καταθέτει την άποψή του ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος.

Η Εράνη έχει την τύχη να παραταχθεί στο κυριακάτικο ματς, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού εκτός πλάνων είναι μόνο ο τιμωρημένος Θοδωρής Ασημακόπουλος και ο Στέφανος Βαρούχας ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις μετά από έναν μήνα αποχής (είχε κάνει εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας).



Β' Τοπική 1ος όμιλος: Νίκη Πλάτης - ΠΑΟΚ Καλαμάτας 2 - 1

Δυσκολεύτηκε λίγο να πάρει το τρίποντο.

Για μια ακόμα φορά ο άγραφος Νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι "αν κάνει ευκαιρίες αλλά όχι γκολ τότε θα το φας" επιβεβαιώθηκε.
Η Νίκη Πλάτης μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά, άνοιξε το σκορ στο δέκατο λεπτό είχε την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού είχε τις φάσεις, είχε την δύναμη να καθαρίσει από πολύ νωρίς το παιχνίδι αλλά κάτι η αστοχία της κάτι τα "άτσαλα" τελειώματα της, δεν της έκαναν το χατήρι.

Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου είναι ότι η Νίκη Πλάτης έπαιξε μονότερμα τον ΠΑΟΚ δημιουργώντας πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκόλ ενώ ο ΠΑΟΚ κατάφερε μόλις μία στα 45 πρώτα λεπτά.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του πίεσε ψηλά δημιούργησε ευκαιρίες αλλά μία όμως έγινε γκολ. Η Νίκη συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στο δεύτερο τέρμα αλλά στο 69 μετά από μια λάθος μεταβίβαση της μπάλας, η μπάλα πήγε στον Ψηλό ο οποίος με απευθείας δυνατό σουτ κρέμασε τον Νικολόπουλο και έφερε στα ίδια το παιχνίδι.

Το Φίλμ του αγώνα..........

Στο 3 άλλη μια χαμένη ευκαιρία με τον Κωσταντόπουλο αυτή την φορά όταν έκανε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα.

Στο 10' ΓΚΟΛ για την Νίκη Πλάτης. Μετά από μια ωραία ενέργεια την μπάλα πήρε ο Άλμπαν την έδωσε στον Σικαλία και εκείνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκόρ για την Νίκη Πλάτης.

Στο 13 Καλή ευκαιρία για γκολ. Ο Γκρέτσα κοντά στην εστία δεν έπιασε καλά την μπάλα με αποτέλεσμα να κάνει χαλαρό σουτ και η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του Καράτζουλια.

Στο 36 Άλλη μια κακή κλασική ευκαιρία για γκολ. Ο Καραχάλιος μπήκε δυνατά στην φάση, έδωσε την μπάλα στον Σικαλιά, και εκείνος με μέτριο σουτ έστειλε την μπάλα στα χέρια του Καράτζουλια.

Στο 38ο Κωσταντόπουλος βρισκόμενος μπροστά στα καρέ του Καράτζουλια πήρε την μπάλα. Μια στιγμή αδράνειας στο σουτ δεν κατάφερε να την στείλει γκολ.

Στο 42 Μετά από φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή ο Ρακιντζής εκτελεί απευθείας. Η μπάλα περνά το τείχος και ο Νικολόπουλος πέφτει κι μπλοκάρει σταθερά.

Στο 54 Επίθεση απο αριστερά με τον Κωσταντόπουλο. Κάνει την σέντρα, βρίσκει την μπάλα ο Γεωργακόπουλος, πάει να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 57 την κίτρινη αντίκρισε ο Φράγκος, για φάουλ στον Κωσταντόπουλο.

Στο 61 Κόρνερ ο Ψηλός, και η μπάλα φτάνει στον Γκρέτσα και εκείνος την έδιωξε από την περιοχή.

Στο 63 Φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Ψηλό. Εκτελεί απευθείας στα χέρια του Νικολόπουλου.
Στο 64 ο Τσάμπρας πήρε την μπάλα μετα απο λάθος μεταβίβαση. Έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 69 Ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1 - 1) με τον Ψηλό. Μετά από λάθος μεταβίβαση των παικτών της Νίκης Πλάτης ο Ψηλός έπιασε την μπάλα. ΄Εκανε δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 73 μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για γκολ με τον Γκίνο.

Στο 93 ο Γκίνο σε επίθεση για την Νίκη φτάνει από αριστερά στην μεγάλη περιοχή και λίγο πριν κάνει την σέντρα, ο Ψηλός τον ανατρέπει τον Γκίνο και ο Γεωργακίλας έδειξε την βούλα του πέναλτι.
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σταθόπουλος κάνοντας το 2 - 1 και έδωσε τους 3 βαθμούς στην ομάδα.

Μια φάση η οποία αμφισβητήθηκε έντονα απο τους φιλοξενούμενους καθώς υποστήριξαν ότι υπήρξε επιθετικό φάουλ.




Νίκη Πλάτης
Νικολόπουλος, Κώτσος (56 Σταθόπουλος), Καψιμάλης (64 Χατζής), Μιχαλακόπουλος, Αρβανιταντώνης (77 Σύλλας), Άλμπαν, Γκίνο, Καραχάλιος, Κωσταντόπουλος, Σικαλιας, Γεωργακόπουλος.


ΠΑΟΚ Καλαμάτας
Καράτζουλιας, Ξερέας, Τσάμπρας, Πολίτης, Ρακιντζής, Φράγκος, Ψηλός, Παπαμικρούλης, Αργυρόπουλος, Οικονομόπουλος, Χριστόπουλος.



Σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις που παραχώρησε στο Φιλιατρά News ο προπονητής της Νίκης Παναγιώτης Παναγόπουλος είπε:

Φιλιατρά News: Κε Παναγόπουλε άλλοι 3 βαθμοί προστέθηκαν στο πουγκί της Νίκης Πλάτης για το κυνήγι της στην άνοδο για την Α΄Τοπική.
Παναγιώτης Παναγόπουλος: Για το παιχνίδι, τέλος καλό όλα καλά.
Η Νίκη Πλάτης δεν ήταν άσχημη αγωνιστικά. Είχαμε πολλές φάσεις να κερδίσουμε το παιχνίδι, προηγηθήκαμε νωρίς και όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι θα είχαμε ένα εύκολο απόγευμα, αλλα δυστυχώς δείξαμε μια υπεροψία μετά το 1 - 0. Χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι και έτσι ίσχυσε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λεει ότι όταν χάνεις ευκαιρίες θα δεχτείς γκόλ.
Έτσι δεχτήκαμε το γκόλ της ισοφάρισης σε ένα κομβικό σημείο γύρω στο 70.

Φ.Ν.: Κε Παναγόπουλε για την Φάση του πέναλτι στο 93, οι αντίπαλοι ισχυρίζονται ότι έγινε επιθετικό φάουλ. Ποια είναι η γνώμη σας?
Π.Π. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει συμβεί εκεί πέρα αλλά ρώτησα τον παίκτη μου τον θανάση τον Γκίνο μου είπε ότι βρήκε εμένα και καθόλου την μπάλα.
Απ ότι κατάλαβα εγώ αυτοί φωνάζουν και λένε ότι η μπάλα έχει βγει άουτ. Αλλα ο επόπτη που κοίταξα δεν έχει σηκώσει την σημαία του για να δείξει άουτ. Γι αυτό και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Πιστεύω ότι ήρθε μια πολυ γκραν κινιολ νίκη. Όλες οι νίκες από εδώ και πέρα μετράνε διπλές διότι απλά και μόνο μπαίνουμε στην τελική ευθεία και όποιος κάνει λάθος, αυτός θα πληρώσει και την άνοδο που θα είναι πιο μακρυά από τον στόχο του.

Φ.Ν. Το ότι η ομάδα σας πήρε την νίκη στο 93 θέλετε να το σχολιάσετε?
Π.Π. Έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας, δεν έχουμε εμπειρίες, και όταν κερδίζαμε 1 - 0 απο το πρώτο δεκάλεπτο, αντί να τελειώσουμε το παιχνίδι το θεωρήσαμε τελειωμένο. Και αυτό μας έδωσε μια υπεροψία. Δηλαδή ατή η υπεροψία που δείξαμε την πληρώσαμε.
Δυστυχώς για εμάς δεν παίξαμε αυτό που μπορούσαμε να παίξουμe.
Θεωρώ ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά απλά ή νίκη ήρθε με έναν τρόπο που σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος.
Δεν πάυει όμως να είμαστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

Φ.Ν.: Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις για την Νίκη Πλάτης ήταν πάρα πολλές σε σχέση με τον αντίπαλο. Γιατί πιστεύεις ότι δεν φτάνετε στο γκολ?
Π.Π.: Σε αυτό το κομμάτι πιστεύω ότι έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης εγώ. Θα κοιτάξουμε να το διορθώσουμε μέσα από τις συνεχείς προπονήσεις που θα γίνουνε γιατί στο εκτελεστικό κομμάτι δεν είμαστε και τόσο καλοί. Και σε αυτό έχω μερίδιο ευθύνης εγώ.
Έδωσα μεγαλύτερο βάρος στο να δημιουργήσω φάσεις και πολύ λιγότερο στο να εκτελέσω.
Θεωρώ ότι αν δημιουργήσουμε, η εκτέλεση θα έρθει.
θα δώσουμε περισσότερη βαρύτητα τώρα στη εκτέλεση.

Φ.Ν. Πιστεύεις ότι η Νίκη Πλάτης θα ανέβει στην Α' τοπική???
Π Π. Δεν μπορώ να ξέρω διότι έχουμε μπροστά μας 5 παιχνίδια εκ των οποίων τα τρία εκτός έδρας. Είναι 3 δύσκολα παιχνίδια και το ένα το εντός έδρας είανι με το πρωτοπόρο.
Απο αυτά τα παιχνίδια αν μπορέσουμε να πάρουμε τουλάχιστον 12 βαθμούς πιστευω ότι θα είμαστε μέσα στην δυάδα. Αν δεν βγάλουμε αυτούς τους βαθμούς που σς λέω τότε θα είμαστε σίγουρα τρίτοι.

Φ.Ν. Με αυτην την νίκη η ομάδα σου ανέβηκε στους 43 βαθμούς. Οι δυο πρωτοπόροι (αστερας Βαλύρας και Ατρόμητος Πλατυ) κέρδισαν στα σημερινά παιχνίδια τους και δεν άλλαξε τίποτα στην βαθμολογία.
Πιστεύες ότι θα γίνει η γκέλα για τους αντιπάλους?
Π.Π. Επειδή μεσολαβούν 5 παιχνίδια και επειδή κακά τα ψέματα κοιτάμε το πρόγραμμα του άλλου, η Νίκη Πλάτης έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα. 3 παιχνίδια εκτός έδρας. Αυτό που μας έρχεται ειναι με την Άμφεια η οποία είχε πρωταγωνιστικούς στόχους αλλά για άλλους λόγους έχει μείνει πίσω. Αυτό δεν παύει όμως να την κάνει άσχημη ομάδα. Και ειδικά μέσα στην έδρα της. Νομίζω ότι είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε.

Φ.Ν. Εγω Κε Παναγόπουλε εύχομαι καλή επιτυχία την συνέχεια του πρωταθλήματος και εύχομαι ότι καλύτερο για τη ομάδα σας. Μακάρι η Νίκη να ανέβει στην Α΄Τοπική.
Π.Π. Ευχαριστώ πολύ να είστε καλά με υγεία και να είστε κοντά στην ομάδα μας.