Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 20ης Αγωνιστικής


Πηγή: Νίκη Πλάτης


“Ημέρα της Γυναίκας”

Στο ερώτημα «τι νόημα έχει η Ημέρα της Γυναίκας» σήμερα, η απάντηση είναι απλή. Πράγματα που σήμερα είναι αυτονόητα για τις γυναίκες – στο δυτικό κόσμο τουλάχιστον- όπως το δικαίωμα στην ψήφο, στην Παιδεία, στην ελευθερία να ορίζουν οι ίδιες τη ζωή τους, τη σεξουαλικότητα τους, την επιλογή πάνω στη μητρότητα, στα εργασιακά δικαιώματα και τόσα άλλα, δεν ήταν πάντα αυτονόητα. Αυτό έρχεται να μας θυμίσει αυτή η μέρα.


Η πρώτη Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε στις ΗΠΑ στις 28 Φεβρουαρίου του 1909. Καθιερώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κίνημα ως τιμή στις γυναίκες – απεργούς της βιομηχανίας ενδυμάτων – οι οποίες αξίωσαν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και «ίση αμοιβή για ίση εργασία» με τους άνδρες. Στις ΗΠΑ για πρώτη φορά οι γυναίκες οργανώθηκαν σε συνδικάτα – καθώς τότε το κύριο συνδικάτο AFL (American Federation of Labor) δεν εκπροσωπούσε γυναίκες εργάτριες, ούτε μαύρους, παρά μόνο λευκούς άνδρες.

Ο διεθνής χαρακτήρας της Ημέρας της Γυναίκας καθιερώθηκε το 1910 στην πρώτη διεθνή διάσκεψη Γυναικών στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής.......

Διεθνούς, στην Κοπεγχάγη. Η πρόταση για μία Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας έγινε από την σημαντική Σοσιαλίστρια πολιτικό Κλάρα Ζέτκιν. Η Ζέτκιν πρότεινε η ημέρα αυτή να αφιερωθεί στις αμερικανίδες εργάτριες – για τους σημαντικούς τους αγώνες – και η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα από τις περισσότερες από 100 γυναίκες – εκπροσώπους (από 17 χώρες) οι οποίες συμμετείχαν. Μεταξύ τους ήταν οι πρώτες γυναίκες – βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Φινλανδίας.

Την επόμενη χρονιά η Ημέρα γιορτάστηκε στις 19 Μαρτίου με μεγάλες πορείες να πραγματοποιούνται στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Αιτήματα ήταν να επεκταθεί το δικαίωμα ψήφου και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και στις γυναίκες , ίσα εργασιακά δικαιώματα, η καταπολέμηση των διακρίσεων κ.α.

Κατά τη διάρκεια και πριν τον Α παγκόσμιο πόλεμο το Γυναικείο Κίνημα συνδέθηκε με το Αντιπολεμικό Κίνημα. Οι γυναίκες της Ρωσίας συμμετείχαν σε μαζικές διαδηλώσεις γιορτάζοντας την Ημέρα την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου, ενώ σε όλη την Ευρώπη στις 8 Μαρτίου ή κοντά σε αυτή την ημερομηνία διοργανώθηκαν πορείες από γυναίκες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, την έκφραση αλληλεγγύης καθώς και εναντίον του πολέμου.

Το 1917 λίγο πριν την Επανάσταση των Μπολσεβίκων οι Ρωσίδες συμμετείχαν μαζικά σε απεργίες και διαδηλώσεις διεκδικώντας «Ψωμί και Ειρήνη». Αυτό έγινε την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου η οποία με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο «πέφτει» στις 8 Μαρτίου. Τέσσερις ημέρες αργότερα ο Τσάρος εκθρονίζεται και η προσωρινή κυβέρνηση παραχωρεί στις γυναίκες δικαίωμα ψήφου.

Μετά την Επανάσταση η πρωτεργάτης για τα δικαιώματα των γυναικών Αλεξάνδρα Κολοντάι πείθει τον Λένιν να γίνει η Ημέρα της Γυναίκας εθνική γιορτή, πράγμα που έγινε. Από το 1965 και μετά, στην ΕΣΣΔ η Γιορτή της Γυναίκας καθιερώνεται και ως αργία.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη να τιμάται στις 8 Μαρτίου, το 1975, ενώ το 1977 η Γενική Συνέλευση υιοθετεί ψήφισμα βάσει του οποίου καθιερώνεται να τιμώνται τα δικαιώματα των Γυναικών και η Παγκόσμια Ειρήνη από τα κράτη – μέλη, σε όποια ημερομηνία θεωρούν πιο κατάλληλη σε σχέση με την ιστορία και την παράδοση του καθενός.

Υιοθετώντας αυτό το ψήφισμα τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν το ρόλο των γυναικών στο κίνημα υπέρ της Ειρήνης, στην ανάπτυξη ενώ παράλληλα καλούν για την άρση των διακρίσεων εναντίον τους και την ενθάρρυνση της ίσης και πλήρους συμμετοχής των γυναικών στην κοινωνία.

Πηγή: Cosmo.gr

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος Τα αποτελέσματα της 24ης Αγωνιστικής

Για μια ακόμα αγωνιστική μακρυά από το τρίποντο η Εράνη. ΩΣ ΠΟΤΕ????

Εγώ θα τολμήσω να το πω και ας γίνω κακός σε ορισμένους.

ΜΑΥΡΕΑ ΑΛΑΝΙ, ΞΑΝΑΓΥΡΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑΝΗ !!!!!!
Η πρεμιέρα του προπαιδικού πρωταθλήματος

Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το προπαιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Από τα εννέα προγραμματισμένα παιχνίδια της πρεμιέρας διεξήχθησαν μόνο τα επτά. Η Βέργα πήρε στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς από την ομάδα υποδομής της ΠΑΕ Καλαμάτα που δεν κατέβηκε ν’ αγωνιστεί (!), ενώ ο ΑΟ Διαβολιτσίου «αποδεκατισμένος» από τις εποχιακές ιώσεις ζήτησε αναβολή του αγώνα με τα Αρφαρά. Ο προπονητής του Αστέρα πάντως Τζίμης Αναστασόπουλος δεν άφησε την ημέρα να πάει χαμένη και μαζί με παιδιά καθάρισαν το γήπεδο από τα σκουπίδια, ενώ ακολούθησε προπόνηση.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας ήταν ακόμη τα επτά γκολ που πέτυχαν οι ......

παίκτες του Πατίστα κόντρα στη Δόξα (τα γκολ της τιμής για τους ηττημένους σημείωσαν οι Σπύρος Οδεμισιώτης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος), με 5άρα ξεπέρασαν το εμπόδιο της Σπερχογείας οι «μικροί» του Πανιωνίου, ενώ χατ τρικ στο 3-1 του Μεσσηνιακού επί της Μάνης σημείωσε ο Ματέους Σκαπίν.

Τα αποτελέσματα του προπαιδικού πρωταθλήματος

Δόξα Καλαμάτας

ΑΟΠΚ Πατίστα

2 7

Πανιώνιος

Σπερχογεία

5 - 0

Μιλτιάδης

ΑΕ Μεθώνης Φοινικούντας

2 - 1

Εράνη Φιλιατρών

Τέλος Άγρας

4 - 1

Αστ. Αρφαρών

ΑΟ Διαβολιτσίου

Αναβλ.

Δώριο

Πάμισος Μεσσήνης

0 - 4

Μεσσηνιακός

ΑΕ Μάνης

3 - 1

ΠΣ Καλαμάτα

Βέργα

0-3 χ.α

Αίαντας

Ηρακλής

1-2ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΑΜΑΝ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

Ένας δραπέτης, καταδικασμένος σε ισόβια για φόνο, έχει εκτίσει 25 χρόνια.
Ενώ προσπαθεί να κρυφτεί, μπαίνει σε ένα σπίτι νεόνυμφων, δένει τον άντρα σε μια καρέκλα στη μια άκρη του δωματίου και δένει και τη γυναίκα στο κρεβάτι. Ανεβαίνει στο κρεβάτι, πάνω από τη γυναίκα, και φαίνεται να της φιλάει το λαιμό. Μετά σηκώνεται και φεύγει από το δωμάτιο. Αμέσως ο σύζυγος σέρνεται με την καρέκλα του μέχρι το κρεβάτι και ψιθυρίζει στη γυναίκα του:

- Αγάπη μου, αυτός ο τύπος δεν έχει δει γυναίκα για πολλά χρόνια.
Τον είδα που σου φίλησε το λαιμό και μετά έφυγε βιαστικά. Απλά συνεργάσου και κάνε ό,τι σου ζητήσει.
Αν θέλει να κάνει σεξ μαζί σου απλά συμφώνησε και προσποιήσου ότι ..........

σου αρέσει.
Ό,τι κι αν κάνεις, μην του πας κόντρα και μην τον εκνευρίσεις.
Πάνω σου κρέμονται οι ζωές και των δυο μας. Δείξε δύναμη και να θυμάσαι ότι σε αγαπώ.

Μόλις η ημίγυμνη γυναίκα ξεπερνά το σοκ από αυτά που ακούει, λέει:

- Γλυκέ μου, αισθάνομαι πολύ ανακουφισμένη που το βλέπεις έτσι.
Έχεις δίκιο, αυτός ο τύπος δεν έχει δει γυναίκα για χρόνια αλλά δεν μου φιλούσε το λαιμό. Μου ψιθύριζε στο αυτί.
Είπε ότι σε βρίσκει πολύ γλυκούλη και με ρώτησε αν έχουμε βαζελίνη στο μπάνιο.
Δείξε δύναμη και να θυμάσαι ότι κι εγώ σε αγαπώ...

Από το Λαϊκούρα