Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δ. Σ του Πυρσού

Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα το απόγευμα στις 7 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Πυρσού.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Νίκος Αντωναρόπουλος αφού καλωσόρισε τόσο τα παλιά όσο και τα τα νέα μέλη έκανε αναφορά στο πως λειτουργεί το Δ.Σ. του Πυρσού. αναφέρθηκε στην προηγούμενη τριετία και εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πάει πάρα πολύ καλά μιας και υπάρχει και νέο αίμα και διάθεση για να προσφερθεί έργο.
Η συνεδρίαση περιορίστηκε μόνο στον ορισμό του προέδρου, αντιπροέδρου και των υπολοίπων υπευθύνων των τμημάτων.

Το Νέο Δ. Σ. λοιπόν αποτελείται από τους: ......
Μετά τον ορισμό των Υπευθύνων ο Πρόεδρος Νίκος Αντωναρόπουλος για το καλό της πρώτης συνεδρίασης προσέφερε στο νέο Δ.Σ. καναπεδάκια και φυσικά Σαμπάνια.

Φωτογραφίες από τα μέλη παρατίθενται παρακάτω:Eνημέρωση για δημοπρατήριο Φιλιατρών

Ενημέρωση για τη δημιουργία δημοπρατηρίου - τυποποιητηρίου στην περιοχή των Φιλιατρών θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το Δήμο Φιλιατρών και τον Αγροτικό Σύλλογο της πόλης, ώστε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση του αγροτικού κόσμου από τους ειδικούς που θα έρθουν γι‘ αυτό τον σκοπό, σχετικά με τις διαδικασίες δημιουργίας αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του δημοπρατηρίου.

Eκσυγχρονισμός ελαιοτριβείου της Βάλτας

Εκσυγχρονίζεται και αλλάζει λειτουργία από 3 σε 2 φάσεις, το υφιστάμενο ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάλτας στο Δήμο Γαργαλιάνων, δυναμικότητας 2,8 τόννων την ώρα.
Από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας ανανεώθηκαν για 5 χρόνια οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία της μονάδας ως διφασικής.
Στην απόφαση ανανέωσης - έγκρισης επισημαίνεται: «Η αποθήκευση του ελαιοπυρηνολύματος 2 φάσεων θα γίνεται σε στεγανή δεξαμενή.
Η μεταφορά του ελαιοπυρηνολύματος 2 φάσεων από το χώρο αποθήκευσης στον τελικό χώρο διάθεσης θα γίνεται σύμφωνα με τους όρους και τις .......

προϋποθέσεις κατάλληλης και ασφαλούς μεταφοράς του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Σε περίπτωση που οι μονάδες επεξεργασίας του ελαιοπυρηνολύματος δεν παραλαμβάνουν το παραγόμενο από το ελαιουργείο σας ελαιοπυρηνόλυμα, επιβάλλεται η διακοπή λειτουργίας του ελαιουργείου σας».

Πηγή: Ελευθερία

Η πείνα οδηγεί σε κλοπές τους οικονομικούς μετανάστες

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έπεσε θύμα κλοπής ο περιπτεράς Γρηγόρης Καπελούζος από τα Φιλιατρά.
Η λεία των κλεφτών και τις 3 φορές ήταν φαγώσιμα είδη, όπως κρουασάν και σοκολάτες. Μπορεί όμως τις 2 πρώτες φορές να του πήραν μερικά από τον πάγκο που έχει και τα αποθήκευε έξω από το περίπτερο - όμως το βράδυ της Τετάρτης του πήραν... ολόκληρο τον πάγκο με ό,τι φαγώσιμο και ψιλικό είχε μέσα.
Ο κ. Καπελούζος μιλώντας στην «Ε» αποδίδει τις κλοπές στους ......

αλλοδαπούς που βρίσκονται στην πόλη, στη φτώχεια που τους μαστίζει και στις οικονομικές τους δυσκολίες καθώς είναι περίοδος χωρίς πολλές δουλειές ενώ η συνεχής κακοκαιρία έχει επηρεάσει τη ζήτηση για εξωτερικές δουλειές στα κτήματα.

Πηγή: Ελευθερία

Λυμαίνεται η Μεσσηνία από σπείρα αλλοδαπών

Σπείρα αλλοδαπών που κινείται στο νομό Μεσσηνίας, “χτυπώντας“ καταστήματα, έδρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και στο Κατσαρού. Διέρρηξε 4 μαγαζιά, 2 καφενεία, μπακάλικο και ταβέρνα, κλέβοντας χρήματα, όσα υπήρχαν στα ταμεία.
Μπαίνουν στα καταστήματα, σπάζοντας κυρίως τους αφαλούς στις κλειδαριές, στις πόρτες εισόδου.

Σύμφωνα με άρθρο της Ελευθερίας, πρόκειται για τους ίδιους αλλοδαπούς που τις προηγούμενες νύχτες είχαν “χτυπήσει“ καταστήματα στην Πύλο και στην Καλλιθέα.
Στην Πύλο μάλιστα, εκτός από καταστήματα, κλοπή σημειώθηκε και στο κάστρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλέφτες μπήκαν στην ακρόπολη του .......

κάστρου και αφού συγκέντρωσαν αυτά που τους ενδιέφεραν τα κατέβασαν, όπως εικάζεται, με σχοινιά από την πίσω μεριά του κάστρου και εξαφανίστηκαν.
Ερευνάται αν μένουν στη Μεσσηνία ή σε κάποιο γειτονικό νομό, στον οποίο επιστρέφουν 2 - 3 μέρες μετά τη δράση τους.

Πηγή: Mερόπη Μεσσηνίας

Συνεδριάζει σήμερα το Νέο Δ.Σ του "Πυρσού"

Σήμερα το απόγευμα στις 7 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν Διοικητικό συμβούλιο του Πυρσού που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου 2009.

Αρχικά η συνεδρίαση είχε οριστεί για χθες Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε για 24 ώρες λόγω απροόπτου συμβάντος.
Χαρακτηριστικό είναι η είσοδος τριών ολοκαίνουριων μελών στο Δ.Σ. που θα φέρουν νέες και φρέσκες ιδέες όσο στην δομή όσο και την διοίκηση.

Όπως και να έχει το θέμα η νέα τριετία που ξεκινά για τον πυρσό θα είναι καθοριστική για την πορεία του συλλόγου, μιας και το μεγαλύτερο έργο που θα γίνει είναι αυτό της ανακαίνισης της αίθουσας του κινηματογράφου αλλά και .........

η επέκταση προς τον νότο του κτηρίου.
Ένα άλλο θέμα που θα κληθεί να διαχειριστεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι η ίδρυση και λειτουργία της βιβλιοθήκης και άλλα θέματα.

Έτοιμη για νέο τρίποντο η Νίκη Πλάτης

Έτοιμη για να πάρει ένα ακόμα τρίποντο που θα την διατηρήσει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, είναι η Νίκη Πλάτης.
Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου όλη την εβδομάδα προπονήθηκε και δούλεψαν ως συνήθως συστήματα που τους έδειχνε ο προπονητής τους ώστε να αποδίδουν όσο καλύτερα γίνεται μέσα στο γήπεδο.

Με την ψυχολογία της ομάδας αφού η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο και καθαρίζει από πολύ νωρίς τα παιχνίδια η Νίκη Πλάτης θα παραταχθεί έτοιμη απέναντι στην Αμφιθέα και θα επιδιώξει να πάρει ένα ακόμα τρίποντο.
Ο Τάκης Παναγόπουλος δεν αντιμετωπίζει απώλειες στην βασική του εντεκάδα και αναμένεται η Νίκη Πλάτης να κάνει για έναν ακόμα αγώνα αυτό που ξέρει τόσο καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην βασική ενδεκάδα αναμένεται να ..........

παραταχθούν οι:
Βασιλόπουλος (τερματοφύλακας), Γκίνο, Κωσταντόπουλος, Αρβανιταντώνης, Σύλλας, Άλμπαν, ενω οι υπόλοιποι θα αποφασιστούν την τελευταία σχεδόν στιγμή.
O Aγώνας θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα.

Πηγή: Νίκη Πλάτης

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Πολλά προβλήματα εν όψει Μεσσήνης

Μόνο με τις καλύτερες προϋποθέσεις δεν ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Μεσσήνης η Εράνη.
Ο Σταύρος Αντωνόπουλος και ο νέος συνεργάτης του στον πάγκο, Ανδρέας Μητρόπουλος έχουν πολλά προβλήματα απουσιών και αυτό σίγουρα δυσχεραίνει την ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή.
Οι Φιλιατρινοί είναι αναγκασμένοι να παραταχθούν την Κυριακή χωρίς τον τιμωρημένο Παναγιωτίδη, τον Βαρούχα που δεν έχει αναρρώσει πλήρως μετά την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και τους Παναγιωτακόπουλο, Τσώνη που είναι τα «θύματα» της τελευταίας συνάντησης με το Ζαβλάνι.
Επιπλέον στην τελευταία σημερινή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει η ........

συμμετοχή των Ζώκου, Ανδρεόπουλου και Κορμπή.

Πηγή: Θάρρος

Κατρακυλούν οι τιμές στο πετρέλαιο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία καθώς η αγορά ανησυχεί για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας,παρά την άνοδο που κατέγραψε χθες η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη.

Στις πρωινές συναλλαγές ,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου υποχωρούσε κατά 78 σεντς στα 38,70 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου υποχωρούσε επίσης κατά 43 σεντς στα 41,56 δολάρια το βαρέλι.

Χθες ,η τιμή του αργού αυξήθηκε σημαντικά κατά 14% στην .........

Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας για την μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων καυσίμων.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε χθες ότι -μετά από αρκετές εβδομάδες συνεχούς αύξησης -τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 200.000 βαρέλια και ανέρχονται σε 350,6 εκατομμύρια βαρέλια.

ΕΦΕΤ: Επικίνδυνες λιαστές ντομάτες

Βρέθηκαν κομμάτια σύρματος σε συσκευασίες λιαστής ντομάτας με αποτέλεσμα το προϊόν να είναι επικίνδυνο για κατανάλωση.
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, η επιχείριση «ΕΒΙΚ» ειδοποίησε τον Φορέα για την ύπαρξη των κομματιών σύρματος και ξεκινά την ανάκληση των ακόλουθων προϊόντων: ........

«Τοματάκι λιαστό "Βιολογικός Κύκλος" ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 150 g, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.01.2010 και αριθμό παρτίδας ΙΑΝ10/777.
«Τοματάκι λιαστό "Ήλιος & Γη" ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 150 g, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.01.2010 και αριθμό παρτίδας ΙΑΝ10/777.
«Τοματάκι λιαστό ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 10 kg, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.12.2010 και αριθμό παρτίδας IAN10/777.
«Τοματάκι λιαστό ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 10 kg, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.12.2010 και αριθμό παρτίδας Δ0777.
Η συνολική ποσότητα διακίνησης των ανωτέρω παρτίδων είναι 540 kg.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την «ΕΒΙΚ ΑΕ» την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιούν.


Πηγή: Ημερησία

Μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα

Μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα αγροτικά μηχανήματα αποφάσισε χθες το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μετά από έκθεση που υποβλήθηκε από την Κα Van Den Burg για τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
To OK από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την μείωση της φορολογίας στα αγροτικά μηχανήματα που αποτελεί και πάγιο αίτημα της Ελληνικής πλευράς.

Και ενώ το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συμφώνησε στη μείωση του ΦΠΑ, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα, και οι πληροφορίες για την σχετική .........

πρόταση της - προεδρεύουσας - τσεχικής πλευράς, αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Μπατζελή δήλωσε ότι «To Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την λήψη άμεσων ουσιαστικών μέτρων τόνωσης των τοπικών αγορών και κυρίως της υπαίθρου οι οποίες πλέον πλήττονται σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».

Πηγή: Μετάφραση από Ξένη Εφημερίδα

Αγνωστοι διέρηξαν την ΕΑΣ Μεσσηνίας στην Πύλο

Άγνωστοι μπήκαν, από ανασφάλιστο παράθυρο τουαλέτας, στο υποκατάστημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, στην Πύλο, παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν 30.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πύλου.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΣΕ ΝΕΑ ΕΞΟΔΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Με απόφασή του ο Υπουργός Μεταφορών και επικοινωνιών φέρνει τα πάνω κάτω στους πυροσβεστήρες των οχημάτων με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων με πρόσθετα έξοδα αυτά της αγοράς των νέων πυροσβεστήρων.
Συγκεκριμένα με την υπ' αριθμόν 50292/3549/08 απόφαση σχετικά με Εφοδιασμό των οχημάτων με φορητούς πυροσβεστήρες Επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών, καθώς επίσης και στους ιδιοκτήτες των τριτρόχων μοτοσυκλετών, η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με φορητούς πυροσβεστήρες νέου τύπου.

Επίσης στην απόφαση επισημαίνεται ότι: Οι πυροσβεστήρες τοποθετούνται μέσα στο θάλαμο οδηγήσεως και − εφ όσον είναι δυνατό − δίπλα στη θέση του οδηγού και είναι κατάλληλα στηριγμένοι.
Στα επιβατηγά αυτοκίνητα με περιορισμένο χώρο (μικρά), ο ........

πυροσβεστήρας τοποθετείται, κατά την κρίση του ιδιοκτήτη οδηγού, σε μέρος κατάλληλο και προσιτό για την άμεση και ευχερή χρησιμοποίησή του σε περίπτωση ανάγκης.

Στα λεωφορεία, ένας από τους πυροσβεστήρες τοποθετείται δίπλα στην θέση του οδηγού. Στα διώροφα λεωφορεία, τοποθετείται τουλάχιστον ένας πυροσβεστήρας ανά όροφο.

Για τις ανάγκες της παρούσας απόφασης, οι φορητοί πυροσβεστήρες διακρίνονται σε:

  • Πυροσβεστήρες Τύπου 1: Φορητοί πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως κατάλληλοι για κατηγορίες πυρκαγιάς A, B, C και για ηλεκτρικό ρεύμα τάσης έως 1000 V, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 8Α, 34Β, C.
  • Πυροσβεστήρες Τύπου 2: Φορητοί πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως κατάλληλοι για κατηγορίες πυρκαγιάς A, B, C και για ηλεκτρικό ρεύμα τάσης έως 1000 V, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 13Α, 55Β, C.
  • Πυροσβεστήρες Τύπου 3: Φορητοί πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως κατάλληλοι για κατηγορίες πυρκαγιάς A, B, C και για ηλεκτρικό ρεύμα τάσης έως 1000 V, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 21Α, 113Β, C.
Για να δείτε τι πυροσβεστήρα πρέπει να αγοράσετε για το όχημά σας πατήστε πάνω στις φωτογραφίες


Εγώ προσωπικά πρέπει να αγοράσω νέο πυροσβεστήρα. Το θέμα είναι πως να βάλεις τον πυροσβεστήρα μέσα στην καμπίνα του οχήματος.
Μήπως όλοι δεν τον τοποθετούμε στο πορτ μπαγκάζ;


Πηγή: Δημότης Blog

Πως Κατασκευάζουμε έναν Χαρταετό. Τον ΔΙΚΟ ΣΑΣ χαρταετό.

Αγαπητοί φίλοι.

Η καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, και όλοι μας λίγο πολύ θα πετάξουμε χαρταετό.
Οι έτοιμοι κοστίζουν ανάλογα με το μέγεθος τους αλλά.... είναι όλοι τους πανομοιότυποι.
Αστέρια κυρίως, κλπ κλπ
Γιατί να είσαστε τόσο κοινός με τους άλλους???

Τι θα λέγατε φέτος να φτιάξετε φέτος τον δικό σας χαρταετό??
Τον χαρταετό που θα είναι ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, που στολίστηκε με την φαντασία σας και το κέφι σας??

Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για το πως θα φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό. ......


Τι θα χρειαστούμε:

3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
γερό σπάγκο
λεπτό σύρμα
κολλητική ταινία
χρωματιστά χαρτιά για την ουρά

Ξεκινάμε την κατασκευή:

Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές.
Δένουμε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνουμε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται (επόμενο σχήμα).Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνουμε γερά το σύρμα, και το περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχουμε κάνει την εγκοπή.
Φροντίζουμε όπως θα γυρίζουμε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο.
Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, και το κόβουμε γύρω - γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών (επόμενο σχήμα).Σε αυτό το σημείο, μπορούμε ν’ αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του χαρτιού όπως μας αρέσει, έτσι ώστε να έχουμε έναν μοναδικό χαρταετό.
Μπορούμε να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά, ή να ζωγραφίσουμε την σημαία της αγαπημένης μας ομάδας, πρόσωπα, πεταλούδες, πουλιά και ζώα.
Κατόπιν ξαναβάζουμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, γυρίζουμε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλούμε με κολλητική ταινία.
Σε δυο άκρα (β & γ) στερεώνουμε σπάγκο, για να δέσουμε στην μέση του την ουρά. Προσέχουμε ώστε: αβ = αγ = γδ = βδ.
Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει (επόμενο σχήμα).Την ουρά μπορούμε να την κατασκευάσουμε, από λωρίδες που θα έχουμε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μεγέθους 20 Χ 20 εκατοστά, τα οποία δένουμε στον σπάγκο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά, (ε & ζ), δένουμε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του.
Τα ζύγια, είναι δυο κομμάτια σπάγκος δεμένος στο άκρα ε και ζ, που το καθένα ενώνεται με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού.
Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Στο σημείο της ένωσης δένουμε ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.
Βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και ..... ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ!

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πυρσού

Αναβάλλεται για αύριο Σάββατο η πρώτη συνεδρίαση και η συγκρότηση του σε σώμα για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο Πυρσός".
Αρχικά η συνεδρίαση είχε οριστεί για σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, αλλά λόγω ενός απρόοπτου γεγονότος, αναβάλλεται για αύριο Σάββατο 21/2/2009 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Νέου Δ.Σ. αναμένεται να αναλυθούν τα ........

σχέδια που έχει ο πυρσός σχετικά με την ανακαίνιση της κεντρικής αίθουσας του κινηματογράφου και άλλα θέματα του Δ.Σ.

Μήνυμα αναγνώστη: Τα Φιλιατρά είναι μια Πλατεία

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Πράγματι το σήμα κατατεθέν της ζωής στη πόλη των Φιλιατρών είναι η Πλατεία της.
Από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες πλατείες των ελληνικών κωμοπόλεων , κοσμημένη με αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, εμπνευσμένη με σοφία από τους δημιουργούς της, ήταν και παραμένει το σημείο συνάντησης των Φιλιατρινών.
Aυτη όμως η αισθητική αρχίζει σιγά σιγά να περνάει στο περιθώριο, καθώς στους πολίτες περνούν απαρατήρητα τι συμβαίνει γύρω τους, ενώ το Δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος των Φιλιατρών παίρνουν "αυθαίρετες" Δημοτικές αποφάσεις για την οπτική αλλοίωση της Πλατείας.
Αποφάσεις χωρίς καμιά μελέτη.
Αποφάσεις οι οποίες δίνουν άδεια σε άλλη μια ομάδα ιδιοκτητών γνωστού cafe της ........
Πλατείας να κατασκευάσουν ένα ακόμη αυθαίρετο κιόσκι ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ 3 ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΦΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΚΟΥΛΟΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΙΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.
Μια ανάπτυξη με τάσεις εκφυλισμού, κάνοντας τη πλατεία μιας κωμόπολης να δείχνει όπως οι τσιμεντένιες πλατείες τις πρωτεύουσας, τυπου μπουρνάζι.
Ο ΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΙΚΗ ΤΟY ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ,ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΙΣ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ "ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ" ΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ,ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: Θα παρελάσει το άρμα του Εφραίμ στην Πάτρα

Θυμάστε το θέμα που είχαν ανοίξει οι παπαδες του Αγίου ¨ορους που προσπαθησαν με χουντικό τρόπο να επιβαλλουν στην Πάτρα να μην παρελάσει το άρμα που διακωμωδεί τον Μέγα αρχιεραία - επιχειρηματία - βατοπεδινό Εφραίμ.

Εκανε αγωγή ζητώντας να μην παρελάσει το άρμα. Αυτή είαι η Χούντα της Εκκλησίας.

Το Δικαστήριο λοιπόν αποφάσισε να απορρίψει 5το αίτημα που υπέβαλε η εκκλησία.

Διαβάζουμε στο troktiko το θέμα με την απόφαση. ............

Απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους το αίτημα για να μην παρελάσει το άρμα με τον Εφραίμ στο καρναβάλι της Πάτρας. Έπρεπε να γίνουν τα ασφαλιστικά μέτρα στον δήμο Πάτρας αλλά το ίδρυμα την έκανε σε άλλον φορέα. Και θα παρελάσει το ράσο το οποίο θέλουν να στιγματίσουν. Γιατί άλλο ο κάθε Εφραίμ που τον ...δικάζουν και άλλο το ιερό ράσο. Όταν το καταλάβουμε σημαίνει ότι θα έχουμε και μέλλον ως χώρα. Δηλαδή ο υπουργός Ανδρέας Φούρας γιατί δεν έκανε άρμα τον Ρουσόπουλο και τους άλλους πολιτικούς;

Πηγή: Troktiko

Εγκρίθηκε η πρώτη αντιπλημμυρική εργολαβία

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον αντινομάρχη, κ. Στάθη Αναστασόπουλο, μετά από διαβεβαίωση που είχε από τον διευθυντή της ΔΕΚΕ, κ. Παπαηλιού, θα ξεκινήσουν οι εργασίες μέσω της 1ης αντιπλημμυρικής εργολαβίας της Περιφέρειας στην Άνω Μεσσηνία προϋπολογισμού 980.000 ευρώ στο Δ.Δ. Σιάμου και στο Δ.Δ. Δεσύλλα.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η στατική μελέτη κατασκευής έργου υποστήριξης του δρόμου στο Δ.Δ. Δεσσύλα, όπου υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει κατά προτεραιότητα η κατασκευή επέκτασης τοίχου αντιστήριξης σε συνέχεια υπάρχοντος στο Δ.Δ. Δεσσύλα. Επίσης ξεκινούν τα έργα προστασίας στο Δ.Δ. Σιάμου και συγκεκριμένα η κατασκευή 3 αναβαθμών στο ρέμα «Γύφτος» που διέρχεται από το Δ.Δ. Σιάμου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπονται επίσης η ανακατασκευή των ........

4 γεφυριών στο Καρνάσι, η κατασκευή 3 αναβαθμών στο ρέμα Ξερίλας ανάντη της διασταύρωσης του ρέματος με την εθνική οδό Τρίπολη - Καλαμάτα , και η κατασκευή κιβοτοειδούς οχετού στο Δ.Δ. Διαβολιτσίου.
Όσον αφορά στο αίτημα του νομάρχη για επιπλέον χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, ο αντινομάρχης, κ. Στάθης Αναστασόπουλος, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Νίκο Αγγελόπουλο.
Ο κ. Αγγελόπουλος δεσμεύτηκε ότι, θα προωθήσει άμεσα και κατά προτεραιότητα αντιπλημμυρική εργολαβία με γενικό τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα Δ.Δ. Σολακίου Μερόπης, Κεντρικού και αποχέτευση ομβρίων υδάτων της Εθνικής Οδού από Τσακώνα έως Αριοχώρι», προϋπολογισμού 1,15 εκατ. ευρώ.
Την εν λόγω μελέτη εκπονεί εκ των ενώντων η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ με βάση παλαιότερη μελέτη και περιλαμβάνει τις εξής επεμβάσεις: Αντιπλημμυρική προστασία ευρύτερης περιοχής του Δήμου Οιχαλίας (περιλαμβάνονται: διανοίξεις τάφρων και κατασκευή κιβοτοειδών οχετών).
Αντιπλημμυρική προστασία ευρύτερης περιοχής του Δ.Δ. Κεντρικού Δήμου Ανδανίας (περιλαμβάνονται: διανοίξεις τάφρων).
Αντιπλημμυρική προστασία στην εθνική οδό Τρίπολη - Καλαμάτα στο τμήμα Τσακώνα - Αριοχώρι (περιλαμβάνονται: καθαρισμός τάφρων και οχετών, καθαίρεση και ανακατασκευή προσβάσεων, ασφαλτοστρώσεις, κόψιμο επικίνδυνης στροφής στο Δ.Δ. Χριστοφιλέικα και τοποθέτηση κρασπεδόρειθρων).
Δρόμος πυρόπληκτης περιοχής Δήμου Αρφαρών από Πελεκητό έως Άνω Βρωμόβρυση (περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της οδοστρωσίας με θραυστό υλικό καθώς και ασφαλτόστρωση δρόμου 6 χιλιόμετρα με μέσο πλάτος 4,5 μετρα για την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού κτηνοτρόφων της περιοχής).

Ναυάγιο Ραμόνα στην Γιάλοβα. «Δεν υπάρχει ουσιώδης επιβάρυνση του Περιβάλλοντος»

Κοινή συνέντευξη Τύπου παρέθεσε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων «Παναγιώτης Φωτέας» ο αντινομάρχης, κ. Στάθης Αναστασόπουλος, μαζί με τις κυρίες Σοφία Αδαμαντιάδου προϊσταμένη Διευθύνσεως του Γενικού Χημείου του Κράτους, Αμαλία Παυλέα του τμήματος Περιβάλλοντος και Αικατερίνη Σπέντζουρα διευθύντρια Υγείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε: «Ως γνωστόν στην περιοχή Γιάλοβα του όρμου της Πύλου είναι προσαραγμένο και ημιβυθισμένο από το 1983 το πλοίο RAMONA, το οποίο μετέφερε φορτίο θειικού αργιλίου. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απομάκρυνσης του ναυαγίου περί τον μήνα Ιανουάριο του 2009 διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν ακόμη σακιά με φορτίο και δημιουργήθηκε θέμα σχετικά με ενδεχόμενη ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.
Κατόπιν τούτου συγκροτήθηκε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, το ......

οποίο και διενήργησε αυτοψία στις 27 Ιανουαρίου παρουσία του δημάρχου και του Λιμεναρχείου Πύλου, όπου κι ελήφθησαν τα παρακάτω δείγματα: Δείγμα λευκής ουσίας από τα τσουβάλια. Δείγμα λάσπης από το αμπάρι του πλοίου. Δείγμα λάσπης έξω από τον βυθό κοντά στο πλοίο και δείγμα θαλασσινού νερού. Όλα τα παραπάνω δείγματα εστάλησαν για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους και στην ΕΥΔΑΠ.

Επίσης, σε συνεννόηση με το ΕΛΚΕΘΕ διενεργήθηκε αυτοψία και δειγματοληψία στις 3 Φεβρουαρίου 2009 με σκοπό τη διερεύνηση πιθανών επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής. Όλα τα αποτελέσματα τόσο του Γενικού Χημείου του Κράτους όσο και του ΕΛΚΕΘΕ έδειξαν ότι, πρόκειται για φορτίο θειικού αργιλίου. Επίσης, ανιχνεύτηκαν βαρέα μέταλλα εντός του ιζήματος πέριξ του ναυαγίου εντός των φυσιολογικών ορίων. Επιπροσθέτως, η ανάλυση του δείγματος του θαλασσινού νερού από την ΕΥΔΑΠ έδειξε πως τα συστατικά του βρίσκονται στα επίπεδα των συγκεντρώσεων του κοινού θαλασσινού νερού. Οι βιοκοινωνίες της περιοχής γύρω από το ναυάγιο RAMONA δεν έδειξαν σημεία ανθρωπογενούς επιβάρυνσης. Από τα ανωτέρω λοιπόν προκύπτει ότι, δεν υπάρχει ουσιώδης επιβάρυνση στο θαλάσσιο περιβάλλον».

Η εκπομπή «Γυρίσματα» του ΣΚΑΪ στο Σύρριζο Μεσσηνίας

Η εκπομπή «Γυρίσματα» του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΙ βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στη Μεσσηνία.

Η εκπομπή πραγματοποίησε αφιέρωμα στις δράσεις ομάδας μαθητών της Σχολής Πληροφορικής «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ», που βρίσκεται στη Μεσσήνη. Συγκεκριμένα την Τετάρτη η εκπομπή βρέθηκε μαζί με μαθητές της Σχολής στο χωριό Σύρριζο του Δήμου Είρας. Για το χωριό αυτό οι μαθητές δημιούργησαν πριν λίγο καιρό ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο και προβλήθηκε τον Δεκέμβριο καθώς και δικτυακό τόπο.
Οι μαθητές και ο διευθυντής της Σχολής, Γιάννης Λάσκαρης, μίλησαν στην εκπομπή για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ και για το χωριό.
Επίσης γυρίστηκαν πλάνα με τις ομορφιές του χωριού και τους κατοίκους του. Οι μαθητές δήλωσαν πως εντυπωσιάστηκαν από τη συμμετοχή τους στα γυρίσματα μιας εκπομπής πανελλήνιας εμβέλειας.
Επίσης δήλωσαν πως αισθάνονται υπερήφανοι που συνέβαλαν στην ........

προβολή του Νομού μας. Ενθουσιασμένοι φάνηκαν και οι κάτοικοι του χωριού τους, οι οποίοι, όπως δήλωσαν, χάρη στη δράση των μαθητών το χωριό τους ζωντάνεψε και γνώρισε το τελευταίο διάστημα φήμη.
Η εκπομπή θα προβληθεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ σε τρεις εβδομάδες.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Κληρώθηκαν οι διαίτητές.

6ος όμιλος (22η αγωνιστική)

ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

22.2.09/15:00/ΔΗΜ. ΣΤ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χονδρόπουλος Π.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Παπανικόπουλος Χ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Σεφέρης Δ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Καρκοβίρης Γ.

ΣΔΠ

Αθηνών

Σε ισπανικά χέρια το παιχνίδι διαμόρφωσης τιμών ελαιολάδου

Ολοκληρωτικά σε ισπανικά χέρια παραμένει το «παιχνίδι» της εμπορίας ελαιολάδου παγκοσμίως.
Οι έμποροι από τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, που εξαγόρασαν και ιταλικές εταιρείες κατέκτησαν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τις τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες διαμόρφωσης τιμών σε τοπικό επίπεδο.
Αντίσταση προβάλλουν οι Ενώσεις στην Ελλάδα, με τις τιμές να παραμένουν «παγωμένες» στο συμβατικό ελαιόλαδο. Λίγο υψηλότερες οι τιμές για το βιολογικό ελαιόλαδο.

Προτού καλά-καλά συνειδητοποιήσει η αγορά την ελαφρά ........

ανάκαμψη των τιμών η οποία φάνηκε να προκύπτει με την αποδοχή τιμών CIF από τους Ιταλούς για πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα κοντά στα 2,30 ευρώ το κιλό, οι γείτονές μας ανέκρουσαν για μία ακόμη φορά πρύμναν και προσπαθούν να επιβάλλουν μια νέα τάξη πραγμάτων σύμφωνα με την οποία οι αποδεκτές τιμές CIF θα είναι κάτω από το επίπεδο των 2,25 ευρώ το κιλό με στόχο τα 2,20 ευρώ.

Σίγουρα η εξέλιξη αυτή ξάφνιασε την ελληνική πλευρά και οδήγησε και πάλι στο «πάγωμα» της αγοράς. Οι τελευταίες τιμές ex-factory που προσφέρθηκαν από διακινητές εξαγωγής χύμα ελαιολάδου σε διαγωνισμούς της Κρήτης, οι οποίες ήταν στην περιοχή των 2,08 με 2,10 ευρώ το κιλό για οξύτητες 0,3, μάλλον κρίνονται πλέον ασύμφορες με βάση τη νέα εξέλιξη στη στάση των Ιταλών.

Ως εκ τούτου οι φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι ανάλογα με την αντίσταση που θα υπάρξει από πλευράς διακινητών χύμα ελαιολάδου στη χώρα μας, - ιδιώτες και συνεταιρισμοί - θα προκύψει η πορεία της αγοράς από πλευράς τιμών τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά τα βιομηχανικά ελαιόλαδα (οξύτητας 5 βαθμών) οι προσφερόμενες τιμές CIF είναι πλέον γύρω στην περιοχή του 1,70-1,80 ευρώ το κιλό, ενώ για τα πυρηνέλαια ζητούνται τιμές FOB μέχρι 0,70 ευρώ το κιλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα στάση των Ιταλών τροφοδοτείται για μία ακόμη φορά και από τις εξελίξεις στην ισπανική αγορά, όπου την τελευταία εβδομάδα οι τιμές ex-factory υποχώρησαν και βρίσκονται γύρω στα 2,00 ευρώ το κιλό τα εξαιρετικά παρθένα, γύρω στο 1,95 ευρώ το κιλό τα παρθένα και γύρω στο 1,85 με 1,90 ευρώ το κιλό οι βιομηχανικοί άσοι.

Η Ν.Δ. μετρά νέα πρόσωπα για πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο

ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δημοσκόπηση με άρωμα εκλογών πραγματοποίησε στη Μεσσηνία η εταιρεία Public Issue. Ολα δείχνουν ότι πρόκειται για μεγάλη έρευνα καθώς διήρκεσε τουλάχιστον 3 ημέρες (από Σάββατο μέχρι Δευτέρα).
Εκτιμάται ότι διενεργήθηκε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας ή παραγόντων της καθώς, πέραν των άλλων, περιλαμβάνει σειρά ονομάτων από το χώρο για τους οποίους ζητήθηκε η γνώμη των πολιτών.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στον κατάλογο περιλαμβάνεται .......

το όνομα του νομάρχη Δημ. Δράκου ο οποίος όμως έχει συνταγματικό κώλυμα και δεν μπορεί ούτε να ανακηρυχθεί (όπως έγινε με τη Φώφη Γεννηματά).

Πέραν αυτού οι ερωτήσεις αφορούσαν στα πρόσωπα του χειρουργού Παναγιώτη Χρυσομάλλη, του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χρήστου Παναγιωτόπουλου, του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, του δικηγόρου Σωτήρη Φωτέα (γιου του αείμνηστου Παναγιώτη
Φωτέα), του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη και της δημάρχου Μελιγαλά Ελένης Αλειφέρη

Σύμφωνα με αναγνώστες της “Ε” που έγιναν αποδέκτες τηλεφωνημάτων της εταιρείας που έκανε τη δημοσκόπηση, σε αυτήν περιλαμβάνονταν και τα εξής ερωτήματα:

- Υπάρχει ανάπτυξη στο νομό τα τελευταία χρόνια;
- Είστε ευχαριστημένος από το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης;
- Είστε ευχαριστημένος από το έργο του νομάρχη Δημήτρη Δράκου;
- Είστε ευχαριστημένος από το έργο του Χρήστου Μαλαπάνη;
- Είστε ευχαριστημένοι από το έργο των Μεσσηνίων βουλευτών;
- Ποιος βουλευτής έχει προωθήσει έργα του νομού;
- Ποιο κόμμα ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές;
- Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;
- Ποια εφημερίδα διαβάζετε, ποιο ραδιοφωνικό σταθμό ακούτε και ποιο τηλεοπτικό σταθμό βλέπετε;
Επίσης η εταιρεία ζητούσε στοιχεία για το εισόδημα και το μορφωτικό επίπεδο του ερωτώμενου.

Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατρών που ανέρχεται σε 9,795 εκατομμύρια ευρώ.
Δέχθηκε την έντονη κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόδωρος Σαπέρας, αφού τον κατέκρινε, αποχώρησε στη συνέχεια διαμαρτυρόμενος για το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στην διάθεσή τους για να τον μελετήσουν.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Aλκης Ξύγκας τόνισε ότι είναι ένας συνετός, ρεαλιστικός και εν πολλοίς υλοποιήσιμος προϋπολογισμός.
Oσον αφορά τα έσοδα σημείωσε ότι για ακόμη μια χρονιά αποφασίστηκε .......

να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη που παραμένουν σταθερά για 5 χρόνια τώρα - παρότι, είπε, τα τιμολόγια έχουν αυξηθεί κατά πολύ.
Στους δύσκολους αυτούς οικονομικά καιρούς, είπε, αποφασίστηκε να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση στους δημότες.
Είναι ένα εργαλείο, είπε, πάνω στο οποίο στηρίζεται ο δήμος και υπάρχει καταμερισμός όλων των αναγκών του δήμου.
Κριτική άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος επισημαίνοντας ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τον προηγούμενο προϋπολογισμό, είναι στο ίδιο μοτίβο.
Είναι περισσότερο διαχειριστικός, σημείωσε, δεν είναι ένας προϋπολογισμός που να σηματοδοτεί κάτι.
Δεν έχετε βάλει, είπε, τον δήμο σε μια τροχιά όπως λέγατε, δεν βλέπουμε να έχει γίνει κάτι - ενώ σημείωσε ότι θα ψηφίσουν μόνο τους κωδικούς για τις αμοιβές των εργαζομένων.

Πηγή: Ελευθερία

Συνάντηση Ξύγκα με Καλαντζάκου

Με την υφυπουργό Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα ο δήμαρχος Φιλιατρών Aλκης Ξύγκας, με κύριο αντικείμενο συζήτησης την αξιοποίηση και λειτουργία του ΚΑΦΚΑ.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι το ΚΑΦΚΑ πρέπει να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει ως κέντρο αποθεραπείας - σκοπός για τον οποίο φτιάχτηκε και έχει εξοπλιστεί.
Μάλιστα υπήρχε ανοικτή επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Κέντρου και κανονίστηκε μέσα στο επόμενο διάστημα να ανέβει στο υπουργείο για να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξει σύμβαση του ΚΑΦΚΑ με το ΙΚΑ.

O εκσυγχρονισμός του Κέντρου «θα δώσει νέα πνοή στην πόλη των .........

Φιλιατρών», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.
Από εκεί και πέρα, τέθηκαν και επιμέρους ζητήματα που αφορούν γενικότερα τον δήμο και την περιοχή, για αρκετά από τα οποία ζητήθηκε η υποστήριξη και η συνδρομή της υφυπουργού.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας Απασχόλησης Δημήτρης Κοντός.

Πηγή: Ελευθερία

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ: 68.208.000€ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

(Αποκλειστικό του Blog ΔΗΜΟΤΗΣ)
Υποθέτουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις στα κόμματα γίνονται κάθε χρόνο, αλλά με δεδομένο ότι η χώρα περνάει και αυτή την δική της οικονομική κρίση, μήπως θα ήτανε καλό να κάνουνε μια μικρή περικοπή και τα κόμματα στις δαπάνες τους;

Είναι πραγματικά ντροπή 68.000.000 ! ! ! € σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς να παίρνουνε τα κόμματα τη στιγμή που όπως γράψαμε σε άλλη ανάρτηση το κράτος πρόνοιας δίνει μόνο 9.000.000€ για ρύζι και μακαρόνια σε αναξιοπαθούντες για την ίδια χρονιά.
[ http://dhmoths.blogspot.com/2009/02/blog-post_1237.html ]

Αδιάψευστος μάρτυρας το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σήμερα: .........και ο πίνακας με την χρηματοδότηση.Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε βέβαια είναι αυτό το Οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς που δίνουνε 6.000.000€.

Δεν γράφουμε τίποτα άλλο. Αφήνουμε τα σχόλια για εσάς.

Πηγή: Δημότης Blog

Ο ΟΤΕ αναβαθμίζει τις ταχύτητες ADSL σε ολόκληρη την Ελλάδα

Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL σε όλη τη χώρα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προτίθεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.

Επενδύοντας συστηματικά στην επέκταση των ευρυζωνικών του υποδομών, ο ΟΤΕ σχεδιάζει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ονομαστικών ταχυτήτων ADSL ως εξής:

• Όλες οι συνδέσεις 1 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 2 Mbps.
• Όλες οι συνδέσεις 4 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 8 Mbps.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης οι προσφερόμενες ταχύτητες ........

θα είναι οι εξής:
• 2 Mbps
• 8 Mbps
• έως 24 Mbps

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων, που εκτιμάται τον Απρίλιο, θα ανακοινωθεί και η νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο των προσφερόμενων ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ .

Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις, εκτός από ακόμη πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων, δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα χρήσης προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών που απαιτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου.

ΣΧΟΛΙΟ
Κατ' Αρχάς είναι ευχάριστο που ο (Π)ΟΤΕ αναβαθμίζει τις ταχύτητες.
Αφού κάνει που κάνει το καλό, γιατί άφησε απ΄έξω τους κατόχους γραμμής 2Mbps???

Οι εγκληματίες στρέφονται στο Skype για να αποφύγουν την αστυνομία!

Υψηλόβαθμα στελέχη της ιταλικής αστυνομίας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αυξανόμενη τάση των εγκληματιών να χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Voice over IP [VoIP], προκειμένου να αποφύγουν την παρακολούθηση από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, όλο και περισσότεροι εγκληματίες χρησιμοποιούν το Skype για τις συνεννοήσεις τους.

Είναι πολύ εύκολο για την αστυνομία να παρακολουθήσει τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται με συμβατικά τηλέφωνα.
Ωστόσο, η τηλεφωνία μέσω Internet αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για τις ...........

διωκτικές αρχές, καθώς το Skype αρνείται να παραδώσει στην αστυνομία τα μυστικά του συστήματος κρυπτογράφησης των κλήσεων.

Ενδεικτικό της νέας τάσης είναι ένα περιστατικό που αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης μιας συνομιλίας μέσω συμβατικού δικτύου τηλεφωνίας, ο ένας κακοποιός πρότεινε στον άλλον να διακόψουν τη συνομιλία και να συνεχίσουν μέσω Skype, προκειμένου να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες για την παράδοση δύο κιλών ναρκωτικών ουσιών.

Το YouTube εγκαινιάζει τη δυνατότητα download

Οι υπεύθυνοι της πασίγνωστης υπηρεσίας φιλοξενίας video YouTube προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές, με την δυνατότητα για download συγκεκριμένων videos να δεσπόζει στη νέα πραγματικότητα. Το υλικό προς μεταφόρτωση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, καθώς θα υπάρχουν δωρεάν videos, καθώς και videos που θα μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης επί πληρωμή.

Προς το παρόν, το YouTube περιλαμβάνει videos έτοιμα προς μεταφόρτωση από τα πανεπιστήμια Stanford, Duke, UC Berkeley, UCLA και UCTV.
Ο κατάλογος να είναι ακόμη περιορισμένος και για το λόγο αυτό η .............

υπηρεσία καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα.

Προκειμένου ο χρήστης να έχει πλήρη άποψη για το ποσό που έχει δαπανήσει στα επί πληρωμή videos, το YouTube συμπεριλαμβάνει την καρτέλα My Purchases, η οποία βρίσκεται στην ενότητα My Videos. Οι νέες επιλογές αναμένεται να ενεργοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μειώσεις έως και 52% σε 450 φάρμακα

Μειώσεις έως και 52%, σε 450 φαρμακευτικά σκευάσματα περιλαμβάνει το δελτίο τιμών φάρμακων του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα ισχύσει απο τη Δευτέρα. Πρόκειται για μειώσεις σε αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, για τη νεφρική ανεπάρκεια, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και αντιδιαβητικά.

Στο ίδιο δελτίο του ΥΠΑΝ τιμολογούνται 342 νέα φάρμακα, ενώ υπάρχουν 24 μεταβολές σε φάρμακα κυρίως για αλλαγή ονόματος.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, για πρώτη φορά δεν υπάρχουν αυξήσεις σε ένα δελτίο τιμών φάρμακων γεγονός που θα ........

ωφελήσει ιδιαίτερα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης από τις μειώσεις τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν ετήσιο όφελος περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ.

Σχεδόν το 12% του εισοδήματός τους έχασαν οι αγρότες το 2008

Η μείωση της τιμής των αγροτικών προϊόντων στο χωράφι σε συνδυασμό με την πραγματική «έκρηξη» του κόστους παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος την περασμένη χρονιά κατά 12% περίπου.
Κατά 1,3% κατά μέσο όρο μειώθηκαν πέρυσι στη χώρα μας οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Eνωσης (Eurοstat).

To 2008, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10,8%.
Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων (σε τρέχουσες τιμές) αυξήθηκαν πέρυσι στην Ελλάδα κατά 2,7%, ενώ .........

αποπληθωρισμένες μειώθηκαν κατά 1,3%. Στο 1,9% ήταν η μείωση στα προϊόντα φυτικής παραγωγής, ενώ στα ζωικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 0,6%. Το 2007 οι τιμές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων (αποπληθωρισμένες) είχαν αυξηθεί κατά 4% και το 2006 κατά 3,2%.
Στα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης, σε τρέχουσες τιμές, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 6,5%, ενώ σε αποπληθωρισμένες αυξήθηκαν κατά 2,7%.
Στον τομέα του κόστους παραγωγής στη χώρα μας το 2008 το κόστος (σε τρέχουσες τιμές) αυξήθηκε κατά 15,3%, ενώ σε αποπληθωρισμένες τιμές η αύξηση ήταν της τάξης του 10,8%. Το 2007 το κόστος παραγωγής για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είχε αυξηθεί (σε αποπληθωρισμένες τιμές) κατά 3,2%, ενώ το 2006 κατά 0,6%.Στα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης, σε τρέχουσες τιμές, το κόστος παραγωγής αυξήθηκε πέρυσι κατά 16,3%, ενώ σε αποπληθωρισμένες αυξήθηκε κατά 11,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το άνοιγμα της «ψαλίδας» στην Ελλάδα μεταξύ τιμών παραγωγού για τα αγροτικά προϊόντα και κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα διαμορφώθηκε πέρυσι στο -9,5%, ενώ το 2007 ήταν +0,8%, το 2006 ήταν +2,6% και το 2005 ήταν -1.9%
Στοιχεία της Eurostat

Πηγή: Express.gr

Σοφία Καλαντζακου: "Δεν στηρίζουμε πολιτικές προσωρινής ανεργίας"

Χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής και των επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Στη συνάντηση υπό την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, συμμετείχε η υφυπουργός, κα Σοφία Καλαντζάκου, καθώς επίσης και ο γενικός γραμματέας, κ. Δημήτρης Κοντός.

Μετά το πέρας του διαλόγου μεταξύ των δυο πλευρών η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου, επισήμανε τα εξής:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διανύουμε μια δύσκολη οικονομική .........

συγκυρία. Έχει μεγάλη σημασία για μας στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να γνωρίζουν οι πολίτες ότι όλες μας οι πολιτικές έχουν στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.
Ο ρόλος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ήταν και παραμένει καθοριστικός, ειδικά σ' αυτή την κρίσιμη φάση.
Τα στελέχη του ΣΕΠΕ είναι εκεί για να στηρίξουν τους εργαζόμενους.
Ειδικά το τμήμα της Κοινωνικής Επιθεώρησης επιλύει πολλές εργατικές διαφορές. Ζητήσαμε από τα στελέχη να είναι ακόμη πιο κοντά στον πολίτη.
Να παρακολουθούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις τοπικές οικονομίες. Να μας μεταφέρουν άμεσα μια συνολική εικόνα για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Ήδη λειτουργούν μικτά κλιμάκια ελέγχου του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Παράλληλα, η εφαρμογή Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) για όλους τους ασφαλισμένους από την 1η Ιουνίου θα περιορίσει σημαντικά την εισφοροδιαφυγή.

Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στηρίζουν την πλήρη απασχόληση. Η κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να διατηρηθεί αν αγνοήσουμε και αν υποτιμήσουμε την παράμετρο "απασχόληση". Δεν υιοθετούμε και δεν στηρίζουμε πολιτικές "προσωρινής ανεργίας".
Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη της απασχόλησης, η καταπολέμηση της ανεργίας και η προστασία των εργαζομένων. Προς την κατεύθυνση αυτή επιδιώκουμε να έχουμε συνοδοιπόρους και τους κοινωνικούς εταίρους, αφού μόνο μέσα από τη συνεργασία θα καταφέρουμε να βγούμε δυνατοί από την οικονομική αυτή κρίση».

Πηγή: Επικαιρότητα

Γιατι έχασε ο Ολυμπαικός???

Σήμερα είχε αγώνα ποδοσφαίρου για τα προκριματικά στην φάση των 16 του κυπέλλου UEFA.
Έπαιζε ο Ολυμπιακός και έχασε με 1-3 από την Σεντ Ετιέν και έτσι ο επαναληπτικός στις 26 Φεβρουαρίου είναι μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ υπόθεση.

Τι όμως έκανε σήμερα τον ολυμπιακό να χάσει???
Τι ήταν αυτό που στράβωσε τον ολυμπιακό ???
ΠΟΙΟΣ τον μάτιασε???

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO που βρήκαμε στο troktiko
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΘΗΕΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ....


Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Η Ελλάδα κατά της αναγραφής της χώρας προέλευσης!

Ερωτηματικά για τη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα της αναγραφής χώρας προέλευσης στο ελαιόλαδο.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας εξηγήσεις για τη στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του νέου Κανονισμού που προβλέπει την αναγραφή της χώρας προέλευσης στις ετικέτες του τυποποιημένου ελαιόλαδου.Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, η χώρα μας δέχτηκε τα βέλη της Ιταλίας για τη στάση της στο θέμα της αναγραφής προέλευσης στις ετικέτες του τυποποιημένου ελαιόλαδου. Ειδικότερα, η Υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας κα Luca Zaia, υποστήριξε πως στις 4-2-2009 η μόνη χώρα που ψήφισε κατά της αναγραφής της χώρας προέλευσης ήταν η Ελλάδα, ενώ η Σουηδία απείχε από την ψηφοφορία.

Επειδή η συγκεκριμένη στάση της χώρας μας είναι τουλάχιστον ........

ακατανόητη, αφού η μέχρι σήμερα ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία προέβλεπε μόνο την προαιρετική αναγραφή της χώρας προέλευσης, Επειδή, αντίθετα, ο νέος Κανονισμός, όπως διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε μετά από επίμονες πιέσεις και των Ιταλών, που έχουν ανάλογα συμφέροντα με τα δικά μας και θα ισχύσει από την 1-7-2009, καθιστά την αναγραφή υποχρεωτική και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελαιοκαλλιεργητών για την προβολή της εγχώριας παραγωγής και την αποτροπή προσμείξεων με ξένα, κατώτερης ποιότητας, ελαιόλαδα,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Αληθεύει ότι η Ελλάδα καταψήφισε τον νέο Κανονισμό για την αναγραφή της χώρας προέλευσης; Αν ναι, με ποιο σκεπτικό η αντιπροσωπεία μας υιοθέτησε αυτή τη στάση και πως θεωρεί ότι με αυτήν υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα;Η ανάκληση, τον Αύγουστο του 2008, της Υπουργικής Απόφασης για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης, σχετίζεται με αυτή τη στάση της εθνικής αντιπροσωπείας;

Πηγή: Φιλιατρά Forum

Εφετείο: Φυλάκιση 15 ετών για εμπορία ανθρώπων

Σε κάθειρξη 12 ετών για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και 3 ετών για την εμπορία ανθρώπων, με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Ρουμάνους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που κατοικούσαν στα Φιλιατρά.
Με το θέμα είχε ασχοληθεί η Ιντερπόλ, η οποία έστειλε στις 19 Δεκεμβρίου 2007 σχετική πληροφορία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, στο σπίτι που έμεναν οι δύο Ρουμάνοι, μαζί με τα παιδιά της γυναίκας, βρέθηκαν ακόμη 10 ομοεθνείς τους, οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι οι δύο τούς έφεραν από τη Ρουμανία στην Ελλάδα και τους εκμεταλλεύονταν, έχοντας παρακρατήσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και μη δίνοντάς τους τα χρήματα από τις αγροτικές εργασίες που έκαναν.

Οι καταγγέλλοντες είχαν επίσης αναφέρει ότι έφθασαν στην ........

Ελλάδα για να βρουν δουλειά, μέσω του συζύγου της Ρουμάνας, ο οποίος κατοικεί στη Ρουμανία, καθώς και ότι τους μετέφερε από τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο ο άλλος κατηγορούμενος.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες
Στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο άντρας είπε πως δεν είχε αυτοκίνητο και δεν έκανε μπίζνες με τους ομοεθνείς του, απλώς τους βοήθησε να μείνουν σπίτι του.
Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να συγκεντρώσει χρήματα για το νοίκι του σπιτιού, που είχε τέσσερα δωμάτια (250 ευρώ) και για το λόγο αυτό δέχθηκε τους ομοεθνείς της, προκειμένου να μοιραστούν τα έξοδα. Είπε, επίσης, ότι κάποιους από αυτούς τους γνώριζε, επειδή ήταν από το χωριό του άντρα της. Δήλωσε άγνοια για ποιο λόγο κατηγορείται και προφυλακίστηκε, αλλά ούτε και για το τι διαφορές μπορεί να έχουν μαζί της οι καταγγέλλοντες.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο καθένας τους πλήρωνε 20 ευρώ το μήνα για το νοίκι, όπως και κάποια χρήματα για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα άλλα έξοδα, ενώ πρόσθεσε πως την παρακάλεσαν να τους μαγειρεύει, φέρνοντας οι ίδιοι φαγητό. Υποστήριξε, τέλος, ότι δεν τους κρατούσε χρήματα ή τα διαβατήριά τους, καθώς και ότι δεν είχε σχέση με τα όσα κατήγγειλε στην κατάθεσή του ένας από αυτούς, ότι δούλεψε τρεις μήνες σε αγροτική δουλειά, δεν πήρε τα χρήματά του και είδε τη γυναίκα να συναλλάσσεται με τον εργοδότη του.

Καυστικός ο εισαγγελέας
Ο εισαγγελέας της έδρας έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για τη δημιουργία οργανωμένου δικτύου εκμετάλλευσης ανθρώπων από τη Ρουμανία στην Ελλάδα.
Η προσπάθεια του συνηγόρου υπεράσπισης Παν. Μωράγιωργα, ο οποίος επικαλέστηκε τις κοινές συνθήκες ζωής όλων των οικονομικών μεταναστών, δεν έπεισε, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το δικαστήριο. Αναρωτήθηκε πώς μπορεί να κατηγορούνται για εκμετάλλευση ανθρώπων, χωρίς να βρεθούν τα διαβατήρια ή άλλα έγγραφα των καταγγελλόντων, τους οποίους μέμφθηκε για την απουσία τους από την Ελλάδα μετά από μια τέτοια καταγγελία.

Πηγή: Θάρρος

Ρουμάνοι «σήκωσαν» τα μισά καταστήματα

Τα μισά καταστήματα των Φιλιατρών είχαν διαρρήξει, όπως προέκυψε χθες κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δύο Ρουμάνοι το Μάιο του 2008, οι οποίοι έστελναν τα κλοπιμαία στη χώρα τους και για τις πράξεις τους αυτές καταδικάστηκαν ο καθένας σε 8ετή κάθειρξη.
Ένας τρίτος ομοεθνής τους, ο οποίος είχε επίσης κατηγορηθεί, απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών.
Όπως προέκυψε στην ακροαματική διαδικασία, οι δύο καταδικασθέντες έκλεψαν μαγαζί με αθλητικά είδη. Ο τρίτος κατηγορούμενος βρισκόταν για καφέ στη πλατεία μαζί με φίλο του, υπάλληλο του καταστήματος αθλητικών ειδών, όταν τους πλησίασε ο πρώτος από τους καταδικασθέντες θέλοντας να πουλήσει κάποια από τα κλοπιμαία.
Ο τρίτος κατηγορούμενος αναγνώρισε τα είδη και κατήγγειλε ........

το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον πρώτο, που ομολόγησε στη συνέχεια ότι είχε συνεργό του το δεύτερο και οι δυο μαζί πως είχαν συνεργάτη τους τον τρίτο (αυτόν που κατήγγειλε την κλοπή). Όπως επίσης προέκυψε, δε βρέθηκε σε κανένα από τα μαγαζιά που κλάπηκαν αντικείμενα τα αποτυπώματα του τρίτου, ο οποίος απαλλάχθηκε.

Πηγή: Θάρρος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΦΛΙΑ Παρελθόν από Σεπτέμβριο οι στροφές της Μεγαλόπολης

Συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και τον γενικό γραμματέα Δημοσθένη Κατσιγιάννη είχε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, κατά την οποία προέκυψε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν παραδοθεί το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο με το οποίο παρακάμπτονται οι στροφές της Μεγαλόπολης.
Οπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό του γραφείο, στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία εκτέλεσης των έργων του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, καθώς και οι εξελίξεις για το δρόμο από Ριζόμυλο - Πύλο μέχρι Μεθώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση ........

προέκυψαν τα εξής:
- Σε όλα τα τμήματα από την Κόρινθο μέχρι την Τσακώνα γίνονται εργασίες με εντατικούς ρυθμούς.
- Στο τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα, θα αρχίσουν οι εργασίες σε δύο μήνες.
- Μέχρι τα μέσα του 2010 θα είναι έτοιμο το τμήμα Κόρινθος - Τσακώνα μήκους 120 χλμ., όπως είχε δηλώσει ο κ. Σουφλιάς κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια τον περασμένο Οκτώβριο.
- Ειδικά το τμήμα από το Αθήναιο μέχρι το Λεύκτρο προβλέπεται να παραδοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2009.
Ετσι οι στροφές της Μεγαλόπολης θα αποτελούν σε λίγους μήνες παρελθόν.
- Ο κ. Σουφλιάς είπε στον κ. Λαμπρόπουλο ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα εντάξει στο Δ‘ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης τη βελτίωση του δρόμου από το Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη.

Ηδη από προηγούμενες συναντήσεις του κ. Λαμπρόπουλου με τον κ. Σουφλιά είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για ανάθεση σε μελετητικό γραφείο της μελέτης από τον Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη, για βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου και νέες χαράξεις όπου χρειάζονται.
Πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη η ανάθεση και πρόκειται εντός των ημερών να υπογραφεί και η σύμβαση με τον μελετητή.
Η μελέτη υπολογίζεται να τελειώσει σε ένα χρόνο.

Πηγή: Ελευθερία

Αύξηση 143% τον Ιανουάριο στις ακάλυπτες επιταγές

Εκρηκτική αύξηση 143,58% σημείωσε τον Ιανουάριο η αξία των ακάλυπτων επιταγών, η οποία ανήλθε στα 226,5 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει από στοιχεία της εταιρείας Τειρεσίας Α.Ε., συνολικά εκδόθηκαν 21.360 επιταγές που έμειναν ακάλυπτες, μία αύξηση 141,36% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Στο ίδιο διάστημα, η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών ήταν 25,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 20,32%.

Η νέα έκρηξη στις ακάλυπτες επιταγές έρχεται μετά μια χρονιά σαφούς επιδείνωσης των συνθηκών χρηματοδότησης της αγοράς, που ήδη αντανακλάται στην επιβράδυνση της πιστωτικής ανάπτυξης.
Χαρακτηριστική είναι εξάλλου η προειδοποίηση του διοικητή της .........

Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου για αύξηση των επισφαλειών, ενώ εκτιμά ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για το σύνολο του έτους θα ανέλθουν ακόμη περισσότερο σε σχέση με τα ήδη υψηλά ποσοστά που παρουσίαζαν στο εννεάμηνο.

Στο τέλος Δεκεμβρίου η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών του 2008 είχε φτάσει τα 1,291 δισ. ευρώ και των απλήρωτων συναλλαγματικών τα 170,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα εξάλλου με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων ανήλθε σε 4,8% τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με 4,5% τον Δεκέμβριο του 2007. Στα καταναλωτικά δάνεια, ο σχετικός λόγος ανήλθε σε 6,9% από 6%, ενώ στα στεγαστικά ανήλθε στο 4,6% από 3,6%. Επιβράδυνση σημείωσε ο ρυθμός μείωσης των καθυστερούμενων επιχειρηματικών δανείων, στο 4,4% από 4,6%.

Ανησυχητική εξέλιξη θεωρείται επίσης η μείωση του ποσοστού κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση από τις προβλέψεις των τραπεζών (ήταν 46,9% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με 53,4% τον Δεκέμβριο του 2007) και η αύξηση του λόγου των καθαρών καθυστερήσεων προς τα εποπτικά ίδια κεφάλαια, στο 23,6% από 16,8%. Η ΤτΕ ζητεί από τις τράπεζες να αυξήσουν τις προβλέψεις έναντι επισφαλών δανείων, καθώς θεωρεί βέβαιο ότι αυτά θα σημειώσουν άνοδο λόγω της κρίσης.

Την ίδια στιγμή, προβλέπει ότι ο ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης προς τον ιδιωτικό τομέα θα συνεχίσει να επιβραδύνεται, εκτιμώντας ότι «υπό προϋποθέσεις είναι δυνατόν να ανέλθει γύρω στο 10%». Ως άμεση προϋπόθεση θέτει να αξιοποιηθούν πλήρως από τις τράπεζες οι ρυθμίσεις του κυβερνητικού σχεδίου ενίσχυσης της ρευστότητας. Όπως παραδέχθηκε ωστόσο ο κ. Προβόπουλος, οι τράπεζες δεν βιάζονται να αξιοποιήσουν αυτό το ποσό. Από τα 28 δισ. ευρώ, οι τράπεζες έχουν ζητήσει μόλις 8 δισ. ευρώ.

Ηδη τα στοιχεία δείχνουν σημαντική επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, η καθαρή ροή νέων τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις ήταν μειωμένη κατά 62,7% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2007. Η ροή των στεγαστικών δανείων μειώθηκε κατά 52,5% και των καταναλωτικών δανείων κατά 68%.

Αναφερόμενος στα παράπονα υποχρηματοδότησης που εκφράζουν κάποιες επιχειρήσεις, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι αυτά δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, αλλά εκφράζονται σε όλο τον κόσμο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχει ένα οξύμωρο, καθώς την ίδια στιγμή, η ζήτηση για δάνεια έχει υποχωρήσει. Όπως εκτίμησε, τα παράπονα έρχονται από επιχειρήσεις οι οποίες λόγω της κρίσης οδεύουν προς το «κόκκινο».

Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου. για την Β' Τοπική κατηγορία

Γνωστοποιήθηκε χθες από την ΕΠΣΜ το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου στα πρωταθλήματα της Α’, Β’ και Γ’ τοπικής.
Και αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχει φουλ αγωνιστική δράση και στα τρία πρωταθλήματα του Νομού μας με ενδιαφέροντες, αλλά και σημαντικούς αγώνες.

Στις 16.00 η σέντρα των αγώνων

Να σημειωθεί ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο οι αγώνες της Α', Β' και Γ' τοπικής άλλαξαν ώρα έναρξης, αφού θα ξεκινούν στις 16.00, αντί για τις 15.30 που άρχιζαν μέχρι πρότινος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα βραδινά ματς που αντί για τις 18.30 θα ξεκινούν στις 19.00.

Στην Β' τοπική στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, ο πρωτοπόρος του Α' Ομίλου Ατρόμητος Πλατύ θα υποδεχθεί την Κυριακή τον ΠΑΟΚ Καλαμάτας, ενώ οι πρωτοπόροι Ασπρόχωμα και ΑΕ Αβίας παίζουν την Κυριακή εκτός έδρας με Βέργα και ΑΕ Μάνης αντίστοιχα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα τα ματς του Σαββατοκύριακου στην ........

Β' Τοπική κατηγορία που αγωνίζεται η Νίκη Πλάτης:

Β' ΤΟΠΙΚΗ Α' ΟΜΙΛΟΣ -

19η αγωνιστική Σάββατο 21/02/2009 Ώρα 16.00


Γήπεδο Άριος: Πάμισος Αριος - Ηρακλής Κυπαρισσίας

Γήπεδο Βαλύρας: Αστέρας Βαλύρας - Ανδρούσα

Γήπεδο Διαβολιτσίου: Ολυμπιακός Διαβολιτσίου - Μάνεσι

Γήπεδο Φιλιατρών: Νίκη Πλάτης - Αμφιθέα

Κυριακή 22/02/2009

Ώρα 11.00

Γήπεδο Βαλύρας: Πανευαϊκός - ΑΟ Διαβολιτσίου

Γήπεδο Αρφαρών: Ατρόμητος Πλατύ - ΠΑΟΚ Καλαμάτας

Γήπεδο Άριος: Αστέρας Μικρομάνης - Παπαφλέσσας Άμφειας

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση για την Εράνη

Με αφορμή την κατακρεούργηση της Εράνης από το τρίδυμο Σιδερή, Γκαβέρα, Μπάρα στον αγώνα της Εράνης με το Ζαβλάνι, είχα μια επικοινωνία με έναν γνωστό μου στην Αθήνα ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής ομάδας και τώρα είναι παράγοντας σε ομάδα της Αθήνας.
Είχα την φαεινή ιδέα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που σε έναν αγώνα δεν παρουσιαστεί ο παρατηρητής διαιτησίας στο γήπεδο και η ομάδα σφαχτεί στην κυριολεξία από τους διαιτητές.

Του ανέφερα λοιπόν τι έγινε εδώ με τους διαιτητές και την ομάδα και .....

τον ρώτησα τι γίνεται και πως μπορεί (αν μπορεί) να δικαιωθεί μια ομάδα την στιγμή που ο επόπτης διαιτησίας απουσιάζει για τον οποιονδήποτε λόγο από τον αγώνα.
Ο γνωστός μου αυτός αρχικά κατάλαβε λάθος και νόμιζε ότι του μιλάω για τον παρατηρητή αγώνα και μου είπε ότι ορίζουν έναν κοινό οι δύο ομάδες.
Του διευκρίνησα ότι μιλάω για τον παρατηρητή διαιτησίας και τότε άλλαξε τελείως απάντηση.
Συγκεκριμένα μου είπε ότι αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό.
Εφόσον απουσίαζε ο παρατηρητής αγώνα η ομάδα έπρεπε να υποβάλλει ένσταση στην διοργανώτρια αρχή που είναι η ΕΠΟ.
και αυτό γιατι η Εράνη αγωνίζεται στην Δ' Εθνική και Δ' Εθνική διοργανώνει η ΕΠΟ.
Κάτι που η Εράνη δεν έκανε.

Και το ερώτημα που θέτω εγώ είναι ΓΙΑΤΙ δεν έκανε η ομάδα ένσταση???
ΓΙΑΤΙ δεν υπέβαλε ένσταση αφού ο παρατηρητής διαιτησίας απουσίαζε????
Πιστεύουν στην διοίκηση ότι η Ομάδα έχει περιθώρια να χάσει βαθμούς????
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΧΑΣΑΠΗ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΑΝΗ??????????

Απλή απορία που ελπίζω κάποιος να την απαντήσει.

Η Μεσσηνία ξύπνησε από το λήθαργο.‏

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρατηρούμε ότι οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου και προπάντων της Μεσσηνίας αναζητούν μέσα από συζητήσεις, forums και Γενικές Συνελεύσεις καινούργιες μορφές παρέμβασης. Κατά την γνώμη μου το μέλλον βρίσκεται στην μετεξέλιξη των Συνεταιρισμών σε καθετοποιημένες επιχειρήσεις και στην είσοδο τους στην επεξεργασία και στην εμπορία των προϊόντων.
Ο μέχρι τώρα ρόλος τους πρέπει να ανήκει στο παρελθόν, είναι απαραίτητη η πρόσβαση τους στην χονδρική και λιανική πώληση για να μπορέσουν οι αγρότες να καρπωθούν την εμπορική προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους.

Ακόμη και ο Υπουργός ομολογεί ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση στην εξέλιξη της εμπορίας των προϊόντων και στην λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Αναφέρει μάλιστα επί λέξει τα εξής αποκαλυπτικά τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα .......

την ανυπαρξία ενδιαφέροντος των πολιτικών ηγετών μας.«Είναι σίγουρο ότι τα προβλήματα υπάρχουν. Προβλήματα σύνθετα και υπαρξιακά.
Είκοσι χρόνια, π.χ., δεν υπάρχει ουσιαστική νομοθετική παρέμβαση. Κανένας έλεγχος στην παραγωγή και εμπορία, κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Ολα ξεκινούν από την αρχή. Πρέπει να αποφασίσουμε τι γεωργία θέλουμε (και νομίζω πως δεν έχουμε πολλές επιλογές καθώς η ποιότητα και η ασφάλεια είναι μονόδρομος), πώς θέλουμε τους αγρότες, να ξαναστήσουμε το συνεταιριστικό κίνημα ως μια δύναμη παρέμβασης στην αγορά.
Σ' αυτό το τρίπτυχο θα δουλέψουμε τώρα, με έναν ευρύ δημοκρατικό διάλογο».
Αυτός ο προβληματισμός που αναπτύσσεται είναι αποτέλεσμα των τελευταίων αγροτικών κινητοποήσεων.
Ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν υπάρχει «από μηχανής θεός» που θα λύσει τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα και αποφάσισε να πάρει τις τύχες στα χέρια του.
Μου κάνει θετική εντύπωση που μερικά blogs όπως του μέλους του Φιλιατρά forum (ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ) και της Βάλτας δημοσιεύουν διαρκώς πολύ σοβαρές ειδήσεις για τα αγροτικά θέματα και μεταφέρουν ένα κλίμα αγωνιστικότητας και έγερσης στούς αναγνώστες τους. Είναι σε όλους γνωστό ότι πρωτοπόρο blog στην ανάδειξη των προβλημάτων της αγροτιάς είναι το Φιλιατρά forum το οποίο μέσα από δημοσιεύσεις και αρθογραφία των μελών του παρότρυνε τους παραγωγούς σε καινούργιες μορφές παρέμβασεων συνδικαλιστικών και όχι μόνο.
Φίλε Βασίλη Κίτσο δεν πήγαν χαμένες τόσες ατέλειωτες ώρες στο πληκτρολόγιο.
Ολη η Μεσσηνία δείχνει να έχει ξυπνήσει από ένα λήθαργο στον οποίο είχε περιέλθει τα τελευταία χρόνια.
Αυτός ο δρόμος είναι μακρύς και πρωτόγνωρος αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Ενας Φιλιατρινός.

Συζητιέται τώρα ο προύπολογισμός του Δήμου Φιλιατρών για το 2009

Συζητιέται τώρα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου ο Προύπολογισμός του Δήμου Φιλιατρών για το 2009.

Ο Τάκης Χριστοδούλου άνευ λόγου και αιτίας μας απαγόρευσε την μετάδοση γιατι λεει στο Φιλιατρά News δεν έχουμε βαλει το Radio Nϊκη.
Και για να καταλάβετε τι εννοεί. Ενίσταται λέει (δικαιωμα του) και αναρρωτιέται γιατι αντί να έχουμε τον Orange 93.2 δεν έχουμε το Radio Νίκη!!!!!!!!!

Όπως έχω πει και στο Φιλιατρά Forum αλλά και εδώ στο Φιλιατρά News προτιμάμε να έχουμε ένα σταθμό που να παίζει καινούρια μουσική και τραγούδια που ακούγονται με κέφι που να πληρεί κάποια standards που έχουμε θέσει.
ΠΧ: Να έχει διαθεσιμότητα (στο internet) 24 ώρες το ..........

24ωρο Να παίζει Stereo, η ποιότητα μετάδοσης να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα 64Kbps και το Format του ήχουν να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ mp3.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Σταθμός Ράδιο Νίκη εκτός του ότι ΜΟΝΟ νεανική μουσική δεν παίζει δεν πληρεί ΚΑΝΕΝΑ απο τα standards που έχουμε θέσει.
Πάιζει Μονοφωνικά (Ο μονοφωνικός ήχος ΓΕΝΙΚΑ έχει κάκκιστη ποιότητα), Μεταδοση στα 22Kbps (πάρα πολυ λίγο), Windows Media Audio (υποδιαίστερο του Mp3), και όχι 24 ωρες το 24 ωρο διαθεσιμότητα.

Όλα αυτά μόνο και μόνο για να μπορείτε να απολαύσετε τον σταθμό που ακούτε μέσα απο το Φιλιατρά News.

Aυτά ο Κος Χριστοδούλου Λοιπόν ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορεί να τα εκπληρώσει. Και επειδή λοιπόν δεν έχουμε βάλει τον σταθμό του μας απαγόρευσε να μεταδόσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατι δεν βαλαμε το Ραδιο Νίκη στο Blog μας!!!!!!!

ΜΕ τι φόντα να βάλουμε το Radio Νίκη??????

ΑΞΙΑ δίναμε έστω και αυτήν την μια - δυο ώρες που το βαζαμε στην σελίδα μας Χωρίς να του έχουμε ζητήσει ούτε να μας πει καλημέρα. Δεν την είχαμε ΚΑΜΙΑ αναγκη άλλωστε.

Θέτω λοιπόν στην κρίση σας τα λεγόμενα και την απαγόρευση που δενχτήκαμε απο τον Κο Ραδιο Νίκη.
Εμείς -σαν Φιλιατρά News και Φιλιατρά Forum ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΗ το Ράδιο Νίκη.
Αν θελήσαμε να το φιλοξενήσουμε στην σελίδα μας την ώρα του δημοτικού συμβουλίου, το κάναμε ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, για να μπορείτε να ακούσετε τι συζητιέται στην συνεδρίαση.
Φαίνεται ότι ο Κος Ραδιο Νίκη Δεν το θέλει. Κρίνετε τον εσείς.

Ευχαριστώ πολυ.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2009 ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Συνοψίζοντας προηγούμενες αναρτήσεις σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο χωριό μας φέτος, σας τις παρουσιάζουμε.
Σε όποια προτιμήσετε να ξεφαντώσετε, ένα είναι σίγουρο, ότι θα περάσετε καλά .

19-2-2009

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την τσικνοπέμπτη στην πλατεία του .......

χωριού στις 11:00 Μέσα σε αποκριάτικη και παραδοσιακή ατμόσφαιρα ο σύλλογος γονέων του δημοτικού μας σχολείου αναβιώνει το παλιό έθιμο του "λιωσίματος του γουρουνιού" για να μαθαίνουν οι νεότεροι και θυμούνται οι παλαιοί.
Η τσίκνα και το κέφι θα συνοδεύονται από χορό και άφθονο κρασί.

21\22-2-2009

Το πρώτο σαββατοκύριακο της αποκριάς θα αναβιώσει ο αποκριάτικος γάμος σε μία σειρά εκδηλώσεων.

Κάντε κλικ στην Φωτογραφία για περισσότερες πληροφορίες1-3-2009
Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς το χωριό μας θα συμμετέχει με ομάδες καρναβαλιστών και άρματα στο καρναβάλι των Γαργαλιάνων. Ξεκινώντας το κέφι και ο χορός από την πλατεία του χωριού θα μεταβούν όλες οι ομάδες στους Γαργαλιάνους για την παρέλαση των αρμάτων.

Καλή αποκριά σε όλους!!!

Και μην ξεχνάτε.

Αυτές τις μέρες ξεχάστε

τα βάσανα

και θυμηθείτε το κέφι.

Το αξίζετε!!!!!!!!!!!!!!

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

ΕΡΑΝΗ Συνεχίζει στον πάγκο ο Αντωνόπουλος. Γυμναστής θα είναι ο Ανδρέας Μητρόπουλος

Ακόμα πιο βαρύ κλίμα επικρατεί στην Εράνη μετα και την νεα ήττα απο το Ζαβλάνι. Και πολύ περισσότερο από τον τρόπο που έχασε.
Την ηρεμία στην ομάδα αποφασίστηκε να συνεχίσει να την παρέχει ο Σταύρος Αντωνόπουλος. Αυτό αποφασίστηκε χθες στο Διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.
Μαζί με τον Σταύρο Αντωνόπουλο θα αναλάβει ρόλο γυμναστή ο Ανδρέας Μητρόπουλος

Η Εράνη θέλει να αφήσει πίσω της το παιχνίδι με το Ζαβλάνι, στο οποίο αδικήθηκε κατάφορα από τους ανεκδιήγητους διαιτητές και να κοιτάξει το επόμενο παιχνίδι.
Ο Σταύρος Αντωνόπουλος γνωρίζοντας το πόσο αδικήθηκε η ομάδα ζήτησε από τους παίκτες
να μην σταθούν στις αποφάσεις των διαιτητών λέγοντας ότι η ομάδα αδικήθηκε, όμως
δεν αλλάζει τίποτα.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι .......

παρελθόν. Μπορεί να μας στοίχισαν οι απουσίες κάποιων παικτών και οι διαιτητές με τα λάθη που έκαναν, αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά στα παιχνίδια που ακολουθούν.
Η προσπάθεια των παιδιών στον αγώνα ήταν καλή και φιλότιμη».

Στο ματς με το Ζαβλάνι ο Πολύνικος Παναγιωτίδης συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στα δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Πάμισο και Αχιλλέα Καμαρών.
Εκτός απο τον επόμενο αγώνα θα είναι και ο Στέφανος Βαρούχας ο οποίος αναρρώνει από την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας που έκανε προ ημερών.

Πάρκινγκ με “ξυστό” και μισό ευρώ την ώρα

Ομοφώνως η Δημαρχιακή Επιτροπή αποφάσισε χθες να εφαρμοστεί στην Καλαμάτα η ελεγχόμενη στάθμευση με ξυστές κάρτες, στα πάρκινγκ του Νέδοντα και στις οδούς Κεφάλα, Σιδηροδρομικού Σταθμού και στο τμήμα από την Κεφάλα έως την Κροντήρη (στο ύψος του ΟΤΕ).
Σημειώνεται ότι δε θα εφαρμοστεί ελεγχόμενη στάθμευση στην Αριστομένους και τη Φραντζή.
Η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμόζεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Επίσης, το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Το τέλος στάθμευσης ορίστηκε στο 0,5 ευρώ ανά ώρα.
Αρα ένας εργαζόμενος η επιχειρηματίας που χρησιμοποιεί καθημερινά το ......

αυτοκίνητό του για να πάει στο κέντρο θα πληρώνει 5,5 ευρώ από κάθε μέρα Δευτέρα με Παρασκευή και άλλα 4 ευρώ το Σάββατο. Με άλλα λόγια, θα πληρώνει συνολικά την εβδομάδα 31,5 ευρώ και το μήνα... 126 ευρώ.
Σημειώνεται ότι σε αυτή την φάση εφαρμογής του μέτρου δεν θα εκδοθεί μηνιαία κάρτα στάθμευσης, και έτσι οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν μόνο τις ξυστές κάρτες αξίας μισού, ενός και 2 ευρώ.
Στο νότιο πάρκινγκ και στο τμήμα της Νέδοντος, μεταξύ των οδών Κεφάλα και Ιατροπούλου, θα σταθμεύουν μόνο αυτοκίνητα των κατοίκων του κέντρου της Καλαμάτας.
Ο δήμος τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει μέσω ποιας διαδικασίας οι κάτοικοι του κέντρου θα αποκτήσουν την ειδική κάρτα που θα τους επιτρέπει να παρκάρουν στο νότιο πάρκινγκ και στη Νέδοντος.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο εκπρόσωπος τη μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός είχε στο προεκλογικό πρόγραμμά του πρόταση για την ελεγχόμενη στάθμευση, ψήφισε την εισήγηση.
Είπε ότι η τιμολογιακή πολιτική πρέπει να αποτρέπει την πολύωρη στάθμευση, και για αυτό πρότεινε τις 2 πρώτες ώρες το τέλος στάθμευσης να είναι 0,5 ευρώ ανά ώρα και τις επόμενες ώρες 2 ευρώ ανά ώρα.
Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε επίσης ότι η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να ελέγχει αυστηρά την εφαρμογή του μέτρου - διαφορετικά το μέτρο θα αποτύχει παταγωδώς.
Κατηγόρησε δε παράλληλα τη δημοτική αρχή ότι δεν δίνει εντολή στη Δημοτική Αστυνομία να ελέγξει το διπλοπαρκάρισμα.
Πρότεινε, τέλος, τα χρήματα που θα εισπράττονται να πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό για τη δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης.

Ο επικεφαλής της “Ανθρώπινης και Ομορφης Πόλης“ Βασίλης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι η πρόταση της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι ουσιαστικά πρόταση διαχείρισης των πάρκινγκ του Νέδοντα.
Σημείωσε δε ότι το πρώτο 3ωρο στάθμευσης θα κοστίζει φθηνότερα από το εισιτήριο που πλήρωναν οι δημότες στην “Παντεχνική“ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο δήμος θα εισπράττει περισσότερα χρήματα από όσα εισέπραττε από την Παντεχνική“.
Τέλος, ο κ. Κοσμόπουλος είπε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί αν μπορεί να εκδοθεί μηναία κάρτα στάθμευσης για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο κέντρο.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά και ότι αν διαπιστωθεί πως χρειάζεται να γίνουν τροποποιήσεις, θα γίνουν άμεσα.
Την εισήγηση για την ελεγχόμενη στάθμευση έκανε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σπίνος.

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ο κανονισμός εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης, που εγκρίθηκε από τη Δημαρχιακή Επιτροπή Καλαμάτας, προβλέπει συγκεκριμένα τα εξής:

Ζώνη Ελεγχόμενης Στάθμευσης

Ως περιοχή εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης έχουν καθοριστεί:
1. Οι χώροι στάθμευσης του Νέδοντα από την οδό Κεφάλα έως την οδό Κροντήρη και από τη Σταδίου έως τη Λεΐκων.
2. Επί της Νέδοντος, από την Κεφάλα έως την Κροντήρη, στην ανατολική πλευρά και στο αντίστοιχο παράλληλα τμήμα της οδού που διέρχεται μπροστά από την είσοδο - έξοδο του χώρου στάθμευσης του Νέδοντα (υπερυψωμένο τμήμα της Νέδοντος), στην ανατολική πλευρά.
3. Επί της Σιδηροδρομικού Σταθμού, από τη Φραντζή έως τη Γιατράκου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και από τη Γιατράκου έως την οδό Κροντήρη στη δυτική πλευρά.
Σημείωση: Τμήματα των πιο πάνω οδών που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης οχημάτων ατόμων με ειδικές ανάγκες ή τροφοδοσίας ή για μηχανάκια κ.λ.π., εξαιρούνται.

Ημέρες - ώρες εφαρμογής

1. Η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμόζεται κατά τις ημέρες Δευτέρα ως και Παρασκευή κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 και 17:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 08:00 έως 16:00.
2. Η ελεγχόμενη στάθμευση δε θα εφαρμόζεται κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

Τέλη στάθμευσης

1. Το τέλος στάθμευσης ορίζεται σε πενήντα λεπτά (0,50) €
2. Το τέλος στάθμευσης θα καταβάλλεται με το σύστημα των ξυστών καρτών στάθμευσης ως εξής:
α) Κάρτες με τιμή 0,50 €
β) Κάρτες με τιμή 1€
γ) Κάρτες με τιμή 2 €

3. Οι κάρτες θα διατίθενται από το ΚΕΠ του Δήμου.

4. Οι κάρτες θα πωλούνται από περίπτερα και άλλα καταστήματα.
Η προμήθεια των καταστημάτων για την πώληση των καρτών στάθμευσης ορίζεται σε 10%.

Παραβάσεις

Παράβαση θεωρείται:

1. Στάθμευση χωρίς αγορά και εμφανή τοποθέτηση κάρτας.
2. Στάθμευση με αγορά και εμφανή τοποθέτηση κάρτας αλλά χωρίς διαγραφή (ξύσιμο) των στοιχείων.
3. Στάθμευση με αγορά κάρτας αλλά χωρίς εμφανή τοποθέτηση της για έλεγχο.
4. Στάθμευση μεγαλύτερης διάρκειας από το κόστος της κάρτας για πάνω από 5 λεπτά της ώρας.
5. Στάθμευση εκτός των ορίων της διαγραμμισμένης θέσης, καταλαμβάνοντας και δεύτερη.
6. Στάθμευση σε ειδικές θέσεις, μη πληρώντας τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.
7. Στάθμευση κάθε άλλου είδους αυτοκινήτου εκτός από επιβατικά, μικρά αγροτικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα, άνω των 2 τόννων.

Καθορισμός προστίμου

Το πρόστιμο για μη πληρωμή του τέλους στάθμευσης ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Χρήση κατοίκων

Ο τομέας Α του πάρκινγκ (σ.σ. νότιο πάρκινγκ) και η οδός Νέδοντος (σ.σ. από Κεφάλα έως Ιατροπούλου) θα είναι για αποκλειστική χρήση των μόνιμων κατοίκων.
Θέσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες Στη χωροθέτηση των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης, προσδιορίζονται θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες ως εξής:
1. Στην ανατολική πλευρά της Νέδοντος μια θέση, μεταξύ των οδών Κεφάλα και Ιατροπούλου.
2. Στην ανατολική πλευρά της Σιδηροδρομικού Σταθμού δύο θέσεις, μεταξύ των οδών Μητροπέτροβα και Γιατράκου.
3. Στους χώρους στάθμευσης του Νέδοντα και συγκεκριμένα 1 θέση στο νότιο τμήμα (τομέας Α), 2 θέσεις στο κεντρικό τμήμα (τομέας Β, Γ) και 1 στο βόρειο τμήμα (τομέας Ε).
Τα οχήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να φέρουν το ειδικό σήμα προκειμένου να τύχουν του ευεργετήματος της δωρεάν στάθμευσης στις συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης.

Ειδικές θέσεις

1. α) Προσδιορίζονται στην Σιδ. Σταθμού στην δυτική πλευρά, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 5 θέσεις στάσης για τροφοδοσία καταστημάτων, χρηματαποστολών και ΑμεΑ για τις ώρες λειτουργίας των τραπεζών.
Οι θέσεις αυτές σημαίνονται με πινακίδα Ρ-40 «Απαγορεύεται η στάθμευση και η στάση».
β) Επίσης 1 θέση στάσης μπροστά σε τράπεζες για την εξυπηρέτηση των χρηματαποστολών και για λόγους ασφαλείας γενικότερα και 1 θέση τροφοδοσίας καταστημάτων και γενικά για επιβίβαση/αποβίβαση πολιτών. Οι θέσεις αυτές σημαίνονται με πινακίδα Ρ-40 «Απαγορεύεται η στάθμευση και η στάση».
2. Παραμένουν όπως έχουν ορισθεί οι στάσεις των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και σημαίνονται με πινακίδα Ρ-40 «Απαγορεύεται η στάθμευση και η στάση».
3. Για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων που προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτοκίνητα (ηλεκτρολογεία αυτοκινήτων, συνεργεία, βαφεία αυτοκινήτων κ.λπ.) ή για την εξυπηρέτηση αποθηκευτικών χώρων στους οποίους εισέρχονται ή προσεγγίζουν αυτοκίνητα, μπορούν να δεσμεύονται θέσεις σταθμεύσεις για αποκλειστική χρήση, ακριβώς μπροστά από τα καταστήματα. Για τη δέσμευση των θέσεων αυτών απαιτείται σχετική απόφαση του δημάρχου, η οποία εκδίδεται μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής εξέτασης ενστάσεων - παρακολούθησης του έργου.

Δεν απαιτείται έκδοση απόφασης δημάρχου για εισόδους ιδιωτικών ή δημόσιας χρήσης γκαράζ καθώς και για εισόδους/εξόδους πρατηρίων βενζίνης.

Θέσεις δικύκλων
1. Επί της Σιδ. Σταθμού και επί της δυτικής πλευράς αυτής, από τη Φραντζή μέχρι την Ιατροπούλου, 24 θέσεις.
2. Επί της Σιδ. Σταθμού και επί της δυτικής πλευράς αυτής από την Αντωνοπούλου και μετά την θέση τροφοδοσίας - ΑμεΑ για τράπεζα, 15 θέσεις.
3. Επί των χώρων στάθμευσης του τμήματος Β και Γ (σ.σ. στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα), 20 θέσεις.

Πηγή: Ελευθερία

Επιστολή Επιμελητηρίου προς τυποποιητές

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Καραμπάτος, εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Υποχρεωτική αναγραφή στη συσκευασία του ελαιολάδου της ένδειξης καταγωγής του».
Η επιστολή απευθύνεται προς τις Τυποποιητικές Επιχείρησης Ελαιολάδου Ν. Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμπάτος αναφέρει: «Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε, ότι με την υπ' αριθμόν 347942/27.11.2008 Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας - Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 2513 Β/10-12-2008), ορίζεται η υποχρεωτική αναγραφή στην συσκευασία του ελαιολάδου της ένδειξης της καταγωγής του "Εξαιρετικού Παρθένου" και "Παρθένου" ελαιόλαδου.
Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2009».

Η υπουργική απόφαση 347942/08 (ΦΕΚ 2513 Β/10-12-2008) αναφέρεται στην .......

τροποποίηση της υπ' αριθμού 317384/6.8.2008 απόφασης των Υπουργών Οικονομίας - Οικονομικών, Ανάπτυ­ξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπο­χρεωτική αναγραφή στη συσκευασία του ελαιολά­δου της ένδειξης της καταγωγής του «Εξαιρετικού Παρθένου» και «Παρθένου» ελαιολάδου.

Αναλυτικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις: α) Του άρθρου 22 παρ. 3 του ν. 992/1979 «Περί οργα­νώσεως των Διοικητικών Υπηρεσιών δια την εφαρμογήν της Συνθήκης προσχωρήσεως της Ελλάδος εις τας Ευρωπαϊκάς Κοινότητας και ρυθμίσεως συναφών θεσμικών και οργανωτικών θεμάτων» (Α΄280). β) Του άρθρου 1 παρ. 1, 2 και 3 του ν. 1338/1983 «Εφαρ­μογή του Κοινοτικού Δικαίου» (Α΄34), όπως τροποποι­ήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 1440/1984 «Συμμετοχή της Ελλάδος στο Κεφάλαιο, στα αποθεματικά και στις προ­βλέψεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στο Κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακος και Χάλυβος και του Οργανισμού Εφοδιασμού EURATOM» (A΄70) και του άρθρου 3, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 65 του ν. 1892/1990 «Για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» (Α΄101). γ) Του άρθρου 90 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄98).

δ) Του άρθρου 11 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. ε) Της υπ' αριθμόν 336709/2000 απόφασης των Υπουρ­γών Εθνικής Οικονομίας και Γεωργίας «Συμπληρωματικά μέτρα για τη εφαρμογή των κοινοτικών κανονισμών 2768/98 και 2815/98 της Επιτροπής», όπως τροποποιή­θηκε και ισχύει (Β΄311). στ) Της υπ' αριθμόν 220426/2003 απόφασης του Υπουρ­γού Γεωργίας «Διαδικασία χορήγησης έγκρισης για την αναγραφή της χώρας προέλευσης του ελαιολάδου» (Β΄285). ζ) Την υπ' αριθμόν Δ15/Α/Φ.19/19955 ανάθεση αρμοδιοτή­των στους Υφυπουργούς Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη και Γεώργιο Βλάχο.

2. Τους Κανονισμούς (ΕΚ): α) υπ' αριθμόν 1234/2007 του Συμβουλίου της 22ας Οκτω­βρίου 2007 για τη θέσπιση κοινής οργάνωσης των γεωρ­γικών αγορών και ειδικών διατάξεων για ορισμένα γε­ωργικά προϊόντα («Ενιαίος κανονισμός ΚΟΑ») (L 299). β) υπ' αριθμόν 2568/1991 της Επιτροπής, σχετικά με τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών των ελαιολάδων και των πυρηνελαίων καθώς και με τις μεθόδους προσ­διορισμού. (L 248). γ) υπ' αριθμόν 1019/2002 της Επιτροπής, σχετικά με τις προδιαγραφές εμπορίας του ελαιόλαδου. (L 155). δ) υπ' αριθμόν 178/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και ιδίως το άρθρο 16 αυτού, για τον κα­θορισμό των γενικών αρχών και απαιτήσεων της νομο­θεσίας για τα τρόφιμα, για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων και τον καθορι­σμό διαδικασιών σε θέματα ασφαλείας των τροφίμων. (L 31). ε) υπ' αριθμόν 510/06 του Συμβουλίου, για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προ­έλευσης των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. (L93).

3. Την ανάγκη αποφυγής επαναλαμβανόμενων περι­πτώσεων παραβάσεων, στον τομέα της εμπορίας του «εξαιρετικού παρθένου» και του «παρθένου» ελαιόλαδου, καθώς και εξασφάλισης διατροφικής ασφάλειας στους καταναλωτές των εν λόγω ελαιολάδων.

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρα­τικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε: Άρθρο Μόνο: Το πρώτο εδάφιο του άρθρου 7 της υπ' αριθμόν 317384/ 6.8.2008 κοινής υπουργικής απόφασης τροποποιείται ως ακολούθως: «Η παρούσα απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιου­λίου 2009». Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.