ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ HOTSPOT

Σε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους Δημόσιους Φορείς για δημιουργία Public Hotspot ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στα πλαίσια του Επιχειρησιακού "Κοινωνία της Πληροφορίας και συγκεκριμένα στο μέτρο 4.2 Ανάπτυξη υποδομών τοπικής πρόσβασης. .......

Το έργο «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Public Hotspots)» αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία περισσότερων από 90 ΑΣΠ Ασύρματων Σημείων Πρόσβασης (Wireless Hotspots) στο Internet σε υπαίθριους, κατά κύριο λόγο, χώρους που ανήκουν σε δημόσιους φορείς.

Στόχος του έργου είναι να παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους χώρους Δημοσίου ενδιαφέροντος μεταξύ των οποίων:

* Χώροι συνάθροισης κοινού
* Χώροι εκδηλώσεων
* Χώροι αναμονής - μετακίνησης

Η δημιουργία των σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο θα συμβάλλει:

* στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται σημαντική υστέρηση
* στην αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες
* στην διαθεσιμότητα του διαδικτύου μέσω ασύρματων μεθόδων πρόσβασης, κάνοντάς το έτσι προσιτό σε κατηγορίες χρηστών που δεν βρίσκονται απαραίτητα σε κάποιο σταθερό χώρο
* στην αξιοποίηση από τους πολίτες των διαδικτυακών υπηρεσιών και πηγών πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα μέσα από το διαδίκτυο.

Πληροφορίες: www.hotspots.gov.gr

Πηγή: Δημότης blog

ΣΧΟΛΙΟ

Κε Ξύγκα τα Φιλιατρά πρέπει να αποκτήσουν HOTSPOT στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.
Είστε άνθρωπος με εξαιρετικά ανοικτό μυαλό και πρέπει να δηλώσει ενδιαφέρον ο Δήμος γι αυτό.
Ελπίζω να μην το περάσετε στα ψιλά Κε Ξύγκα.

1,75 εκ. ευρώ για οικόπεδο Διοικητηρίου

Με ΣΔΙΤ θα φτιαχθεί το Διοικητήριο της Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, απέναντι από το Δημαρχείο, σε οικόπεδο που θα αγοράσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας αντί 1.750.000 ευρώ.
Σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο νομάρχης Δ. Δράκος, ο οποίος είπε: «Εληξε η διαδικασία και στην Επιτροπή Οικονομικών για την αγορά του οικοπέδου στην Κυπαρισσία, προκειμένου να κατασκευαστεί το κτήριο για συγκέντρωση των υπηρεσιών της Δυτικής Τριφυλίας της ΝΑΜ.
Στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα έρθουν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και για την απόφαση δανειοδότησης για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου.
Υπάρχουν διαβουλεύσεις και με τις παρατάξεις.
Εχουμε τη δέσμευσή τους ότι θα υπάρξει συγκατάθεση για ..........

την αγορά. Θα έρθει και τρίτη εισήγηση για το ίδιο θέμα, προκειμένου να προετοιμαστεί φάκελος για να ενταχθεί το έργο στη διαδικασία των ΣΔΙΤ».
Ο κ. Δράκος εκτίμησε ότι η αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου, απέναντι από το Δημαρχείο Κυπαρισσίας, «προκειμένου να εξασφαλιστεί κι αυτή η ελκυστικότητα στον ιδιωτικό τομέα» έχει τις προδιαγραφές για ένταξη στη ΣΔΙΤ.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ

Θα θέλαμε να μάθουμε από τον κο Δράκο τα κριτήρια που υπήρξαν για να επιλεχθεί η Κυπαρισσία για την δημιουργία του Διοικητηρίου.
Σε μια πόλη που η μια δημόσια υπηρεσία κλείνει μετά την άλλη.
Μια πόλη ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ σε σχέση με τα Φιλιατρά.
Μια πόλη που δεν είναι στο μέσον ακριβώς της Τριφυλίας.
ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Υπήρξαν ΚΕ ΔΡΑΚΟ και επιλέχθηκε η Κυπαρισσία??

Προεκλογικά πετάξατε δυο πυροτεχνήματα.
Το ένα το διοικητήριο στην Κυπαρισσία και το άλλο το Δημοπρατήριο στα Φιλιατρά.
Το ένα το προχωράτε.
Το άλλο το συζητάτε και θα το συζητάτε για χρόνια. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι το Δημοπρατήριο θα μείνει στα λόγια.
ΜΕΣΑ σε δυο χρόνια Κε Δράκο έπρεπε να έχει προχωρήσει.
Αντ' αυτού προχωράτε το Διοικητήριο>
ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ να ρίξετε για μια ακόμα φορά τα Φιλιατρά???

Εμείς προτείνουμε κάτι άλλο.
Να γίνει στα Φιλιατρά το Διοικητήριο και στην Κυπαρισσία το Δημοπρατήριο.
ΤΟΛΜΑΤΕ κε Δράκο να το κάνετε???????????


Ελιά Καλαμάτας. Η μελέτη επέκτασης ΠΟΠ

Προχωρεί η μελέτη σχετικά με την οροθέτηση εκ νέου της ζώνης ΠΟΠ για την ελιά Καλαμάτας στην περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, κάτι που θα δημιουργήσει την κρίσιμη μάζα ποσοτήτων ώστε η ΠΟΠ ελιά να έχει οικονομικότητα και εμπορικότητα ως μάρκα (brand).
Η ευχάριστη είδηση λειτουργεί ως αντίβαρο στις πληροφορίες για σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος μέσω του οποίου θα καθίσταται ευκολότερη η ελληνοποίηση ελιάς Καλαμάτας που έχει παραχθεί σε άλλες χώρες, οδηγείται όμως προς μεταποίηση στην Ελλάδα, οπότε το τελικό προϊόν θα «βαφτίζεται» ελληνικό.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας Νίκος Προκοβάκης μας είπε πως έχει ακούσει για το ζήτημα, η δε Ένωση του γειτονικού νομού -που έχει μεγάλη παραγωγή ελιάς Καλαμάτας- παρακολουθεί το θέμα.
Ο κ. Προκοβάκης ανέφερε ότι θέλει να πιστεύει πως δε θα ........

περάσει αυτό το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και μας έδωσε πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης για την επέκταση της ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα όσον αφορά στη βρώσιμη ελιά:
«Αυτό έχει ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο, σε μια καθηγήτρια ονόματι Τσαντίλη. Περιμένουμε τώρα, γιατί πήρε δείγματα Καλαμάτας, Λακωνίας, της νότιας Πελοποννήσου να το πω έτσι, για να κάνει τις συγκρίσεις». Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εγκρίνει τη διενέργεια της σχετικής μελέτης και τη χρηματοδοτεί.
Η κα Τσαντίλη με την ομάδα της έχει πάρει δείγματα καρπών ελιάς Καλαμάτας, ξεκινώντας τη διαδικασία περίπου στις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου, από τις περιοχές ενδιαφέροντος, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Κυνουρία. «Τα συγκρίνει όταν μαζεύονται, τα ωριμάζει και τα ξανασυγκρίνει, για να κάνει τη μελέτη» μας είπε ο κ. Προκοβάκης.

Ναι στην επέκταση, όχι σε ελληνοποίηση

Η Μεσσηνία, δυστυχώς, έχει εγκαταλείψει την καλλιέργεια της ελιάς Καλαμάτας, αφού έχει ετήσια παραγωγή περί τους 1.500 τόνους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλη Κοζομπόλη, «θέση της Ένωσης είναι ότι συμφωνεί στην επέκταση για να μη χαθεί το προϊόν, διότι η Καλαμάτα έχει το όνομα αλλά δεν έχει τη χάρη, τη χάρη την έχει η Λακωνία, πρώτος νομός παραγωγής», με το ΔΣ της ΕΑΣ να έχει τεθεί υπέρ της επέκτασης του ΠΟΠ στη Λακωνία και την Κυνουρία.
Ο κ. Κοζομπόλης ανέφερε πως δε νομίζει ότι θα περάσει το επίμαχο σχέδιο ΠΔ και τόνισε τα εξής: «Εμείς είμαστε αντίθετοι.
Στη σύσκεψη που έγινε πριν 1 χρόνο με τα μέλη της ΠΕΜΕΤΕ για να συζητηθούν τα άρθρα αυτού του ΠΔ, η θέση μας ήταν ότι θα πρέπει να διασφαλισθεί η μη «μαϊμού» ελληνοποίηση εισαγόμενων επιτραπέζιων ελιών από τρίτες χώρες. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι νέο προϊόν δε θεωρείται η ολόκληρη ελιά ως έχει βάζοντας μέσα στο νέο προϊόν την όποια επεξεργασία ωρίμασης.
Η ωρίμαση δε δημιουργεί νέο προϊόν».
Είναι προφανές ότι τα σχέδια που είχαν εκφραστεί για επέκταση της ζώνης ΠΟΠ και στην Αιτωλοακαρνανία και τη Φθιώτιδα δεν έχουν ελπίδα, μετά την ανάθεση διερεύνησης της επέκτασης στη νότια Πελοπόννησο.

Όχι από Ελαιουργική

Την κάθετη αντίθεσή της σε κάθε πιθανή προσπάθεια ελληνοποίησης εισαγόμενου ελαιοκάρπου επιτραπέζιας ελιάς δηλώνει η Ελαιουργική, είτε αυτός προέρχεται από άλλες χώρες της Ε.Ε., είτε από τρίτες χώρες.
Όπως επισημαίνει, η ανακοίνωση έγινε με αφορμή το σχέδιο αναθεώρησης του Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τα «περί τυποποιήσεως, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου των προς εξαγωγή προοριζομένων επιτραπέζιων ελιών».

Ερώτηση Αμμανατίδου

Σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, διά της οποίας ερωτώνται εάν:
• Ισχύουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες και αν ναι, πώς τεκμηριώνεται μια τέτοια απόφαση;
• Προτίθενται να σταματήσουν τώρα την έκδοση του Π.Δ. και να προωθήσουν εκείνα τα μέτρα άμεσης, αλλά και μακροπρόθεσμης στήριξης των παραγωγών για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου;
• Με ποια μέτρα θα προστατεύσουν και θα προωθήσουν τα εγχώρια πιστοποιημένα προϊόντα που διασφαλίζουν εκτός των άλλων και την υγεία των καταναλωτών.

Πηγή: Θάρρος

Το παλιό Αγροκήπιο των Φιλιατρών

Μια τυχαία επίσκεψη στην περιοχή του νέου αθλητικού γηπέδου Φιλιατρών φέρνει στη σκέψη εικόνες μακρυνές και ονειρεμένες, που όμως τις ακολουθεί αμέσως η θλίψη και μετά η οργή εναντίον των ανεγκέφαλων που κατέστρεψαν μια μικρογραφία ενός παράδεισου. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο χώρο του παλιού Αγροκηπίου Φιλιατρών.

Εκεί που είναι σκουπιδότοπος τώρα κάποτε ήταν ένας φανταστικός βοτανικός κήπος με καλλιέργειες σταφίδας, αμπέλια, με φρούτα όλων των ειδών με καλλωπιστικά δένδρα κ.ά, που όμοιος του δεν υπάρχει πουθενά.
Και όμως φίλοι μου, κάποιοι νομίζοντας ότι ανάπτυξη σημαίνει καταστροφή, προχώρησαν με μανία μπορώ να πω στην ολοκληρωτική αλλοίωση αυτού του υπέροχου κήπου.
Είμαι σίγουρος ότι εάν υπήρχε σήμερα, θα έρχονταν από ........

όλη την Ελλάδα να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό αριστούργημα που δημιούργησαν οι πατεράδες μας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει….

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων κομπλεξικών και ματαιόδοξων που στο διάβα τους καταστρέφουν ότι ωραίο υπάρχει, ίσως κινούμενοι από κάποια μυστηριώδη ζήλεια που σίγουρα είναι αρμοδιότητος κάποιου ψυχιάτρου και οι οποίοι δυστυχώς για τον τόπο αναρριχώνται σε τέτοιες θέσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή τους την μανία με θύματα όλους μας.
Αυτή η απίστευτη οικολογική καταστροφή δείχνει ότι το αυτονόητο στον τόπο μας είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Φοβάμαι για αλλοιώσεις άλλων περιοχών και ειδικά παραθαλάσσιων, εν ονόματι πάντα της ανάπτυξης, που η ομορφιά τους θα είναι μια μελλοντική ανάμνησης την οποία θα διηγούνται οι σημερινοί πολίτες στα παιδιά και στα εγγόνια τους και ίσως κάποιος να τα καταγράψει σε κάποιο blog του μέλλοντος.

Ενας Φιλιατρινός.

H Ανοδος ΑΕ προσφέρει 25% έκπτωση

σε όλα τα εξελληνισμένα προϊόντα λογισμικού Adobe CS4 και Acrobat 9

Στα πλαίσια καμπάνιας της Adobe για την αντι-πειρατεία, η Ανοδος ΑΕ προσφέρει 25% έκπτωση σε όλα τα εξελληνισμένα προϊόντα λογισμικού Adobe CS4 καθώς και στο Acrobat 9, για το οποίο παρέχεται η δυνατότητα επιλογής χρήσης Ελληνικού ή Αγγλικού περιβάλλοντος εργασίας [User Interface].

H προσφορά έκπτωσης αφορά τα εξελληνισμένα προϊόντα Adobe CS4 & το Acrobat 9 και θα ισχύει έως και τις 31/03/09. Επιπλέον, αγοράζοντας συνδυαστικά Adobe προϊόντα με X-rite, ΜΑΧΟΝ, Wacom, Parachute και Pantone, το κέρδος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τις ........

παρεχόμενες εκπτώσεις των εφαρμογών Αdobe στη διεύθυνση http://www.anodos.gr/offers/index.html

Επίσης, λεπτομέρειες για τη νέα πρωτοβουλία δίνουν και οι μεταπωλητές που εντάσσονται στο επίσημο δίκτυο διανομής της Adobe στην Ελλάδα.

Πηγή: PC Magazine

Το Facebook γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια

Όταν το 2004 ο Mark Zuckerberg εγκαινίαζε το Facebook, σίγουρα δε φανταζόταν τη μελλοντική επιτυχία του εγχειρήματός του.
Η πασίγνωστη, πλέον, υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης γιόρτασε αυτή την εβδομάδα τα πέμπτα της γενέθλια και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για αρκετό καιρό ακόμα.

To Facebook δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα ενδοπανεπιστημιακό εργαλείο για την επικοινωνία των φοιτητών της Μασαχουσέτης.
Βλέποντας την απήχησή του, ο Zuckerberg αποφάσισε να δώσει ..........

πρόσβαση και σε άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η φήμη του Facebook εκτοξεύθηκε στα ύψη και ήταν θέμα χρόνου να διατεθεί και στο εκτός πανεπιστημίων κοινό. Αυτή τη στιγμή, η υπηρεσία έχει περίπου 150.000.000 χρήστες και οι τάσεις είναι αυξητικές.

Σε post που αναρτήθηκε στο επίσημο blog του Facebook, ο Zuckerberg ευχαριστεί όλα τα μέλη της κοινότητας για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της υπηρεσίας και δεσμεύεται να τη βελτιώσει περαιτέρω στο μέλλον.

Πηγή: PC Magazine

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Μετά από διαταγή πληρωμής δικηγόρου στον Τειρεσία η Νομαρχία

Στο σύστημα «Τειρεσίας» έχει μπει η Νομαρχία εξαιτίας οφειλής σε δικηγόρο. Το θέμα ήταν, μάλιστα, εκείνο που κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ν. Ε.Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων.

Μάλιστα, τη στιγμή που ανέλυε το θέμα στην Επιτροπή, ο αντινομάρχης Άγγελος Κωτσιόπουλος, ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος σε ερώτηση που του κάναμε για το θέμα απαντούσε ότι «δεν έχει κανένα τέτοιο χαρτί».
Έστω και προσωρινά, η Νομαρχία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει πρόβλημα με δάνεια που θέλει να συνάψει προκειμένου να υλοποιήσει μελέτες και έργα.
Εξηγώντας τι έχει συμβεί, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε πως το 2005 ορίσθηκαν δύο δικηγόροι για το θέμα της ΠΟΤΑ.
Ασχολήθηκαν περίπου 60 ώρες ο καθένας και η αμοιβή ήταν 64 ευρώ την ώρα. Το επόμενο έτος, που χρειάσθηκε να γίνει έλεγχος σε όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας της ΠΟΤΑ, ορίσθηκαν οι ίδιοι δικηγόροι επειδή γνώριζαν το θέμα.

Ο κ. Κωτσιόπουλος τόνισε ότι υπάρχει διαφάνεια στον ........

ορισμό δικηγόρων και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, να το πει με στοιχεία.

Ορισμός δικηγόρων

Η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών ξεκίνησε από τον τρόπο που ορίζονται οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν υποθέσεις της Νομαρχίας.
Η σύμβουλος της μειοψηφίας Ντίνα Νικολάκου ζήτησε ο ορισμός να συζητείται στην Επιτροπή και να μη γίνεται ο ορισμός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και αναφέρθηκε σε πληροφορίες που δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με τη πληρωμή ενός δικηγόρου.
Μάλιστα, για το θέμα του ορισμού των δικηγόρων και πως αυτός πρέπει να γίνεται επίθεση αρκετές φορές ο κ. Κωτσιόπουλος δέχτηκε και από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δ. Φίλο.
Ο κ. Κωτσιόπουλος τόνισε ότι υπάρχει διαφάνεια στον ορισμό δικηγόρων και τη πληρωμή τους και πως όποιος έχει να πει κάτι αντίθετο να το πει επώνυμα και με στοιχεία.

«Τειρεσίας»

Εξηγώντας τι έχει συμβεί, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε πως το 2005 ορίσθηκαν δύο δικηγόροι για το θέμα της ΠΟΤΑ. Ασχολήθηκαν περίπου 60 ώρες ο καθένας και η αμοιβή ήταν 64 ευρώ την ώρα. Το επόμενο έτος χρειάσθηκε να γίνει έλεγχος σε όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας της ΠΟΤΑ και ορίσθηκαν οι ίδιοι δικηγόροι επειδή γνώριζαν το θέμα. Ασχολήθηκαν περίπου 200 ώρες ο καθένας με την ίδια αμοιβή.
Μάλιστα, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε ότι επειδή η αμοιβή ήταν μεγάλη, στους δύο αυτούς δικηγόρους δεν έχουν ανατεθεί άλλες υποθέσεις όλο το 2008 και ούτε θα ανατεθούν το 2009.
Όταν στάλθηκε στα εντελλόμενα η πληρωμή των δικηγόρων, η υπηρεσία δεν το ενέκρινε επειδή το ποσό είναι πάνω από 3000 ευρώ και χρειάζεται να έχει υπογραφεί σύμβαση, κάτι που δεν είχε γίνει. Τότε οι δικηγόροι έβγαλαν διαταγή πληρωμής κατά της Νομαρχίας και δόθηκε εντολή κατάσχεσης των χρημάτων από το λογαριασμό της ΝΑΜ για τους Παλαιστίνιους. Παράλληλα, η Νομαρχία μπήκε στο σύστημα «Τειρεσίας».
Ο κ. Κωτσιόπουλος σημείωσε ότι ο δικηγόρος στη συνέχεια ανακάλεσε την κατάσχεση και ο λογαριασμός για τους Παλαιστίνιους αποδεσμεύτηκε.

Για τον «Τειρεσία», σημείωσε ότι η Νομαρχία δεν είναι απλός πολίτης, το ποσό είναι μικρό για έναν φορέα όπως η Νομαρχία και δεν τίθεται θέμα φερεγγυότητας. Εκτίμησε, ότι μόλις πληρωθεί ο δικηγόρος, θα ενημερωθεί το σύστημα και σε 6 μήνες θα γίνει άρση του πιστωτικού αποκλεισμού της Νομαρχίας.
Σε ερώτηση που απευθύναμε στο Νομάρχη, φάνηκε να μην γνωρίζει το θέμα, λέγοντας ότι η Νομαρχία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και μπορεί να πάρει δάνειο.

Πηγή: Θάρρος

Πανέτοιμη η Εράνη να αντιμετωπίσει τον Παπυργιακό. Εκτός για ένα μήνα ο Στέφανος Βαρούχας

Έτοιμη είναι η Εράνη να αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 2 και όχι στις 3 το μεσημέρι τον Παπαυργιακό. Στο αίτημα συμφώνησε και η ΕΠΟ ωστε να διευκολυνθεί στην Επιστροφή της η ομάδα.
Ευχαριστημένος από την προπόνηση της εβδομάδας εμφανίστηκε σήμερα ο Αντώνης Μαυρέας για την συνολική εικόνα στην προπόνηση της εβδομάδας και επέστησε την προσοχή στους παίκτες με τον Παπαυργιακό.
Οι ομάδες αυτές που βρίσκονται στην ζώνη κάνουν τα πάντα να σωθούν.
Αυτό θέλω να το προσέξετε πάρα πολύ καλά τόνισε στα αποδυτήρια πρίν την προπόνηση.
Ζήτησε από την ομάδα ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ το τρίποντο, να εμφανιστεί στο γήπεδο σοβαρή και πειθαρχημένη και να παλέψουν για το τρίποντο.

ΕΚΤΟΣ για ένα μήνα ο Βαρούχας.

Σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας .......

υποβλήθηκε σήμερα ο Στέφανος Βαρούχας ο οποίος ένιωθε ενοχλήσεις.
Οι εξετάσεις σε σχέση με την κλινική εικόνα του παίκτη οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει από οξεία σκωληκοειδίτιδα και με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εξετάσεων οδηγήθηκε στο χειρουργείο.
Η επέμβαση έγινε σήμερα το μεσημέρι, ήταν επιτυχημένη και αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο και είναι πολύ καλά.
Το βράδυ αναμένεται να είναι στο πλευρό του και η μητέρα του για να του συμπαρασταθεί στο πρόβλημα που προέκυψε με την υγεία του.

Πηγή: Eράνη Φιλιατρών

Ολομέλεια ΣτΕ για το 42% δημάρχων - νομαρχών

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί σήμερα το ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την εκλογή δημάρχων και νομαρχών με ποσοστό 42% αντί της απόλυτης πλειοψηφίας αλλά και την παραχώρηση 3/5 του συνόλου των εδρών στον επιτυχόντα συνδυασμό.

Το θέμα έχει διχάσει το ανώτατο δικαστήριο καθώς το Γ' τμήμα του ΣτΕ με διαφορετικές συνθέσεις δικαστών έχει εκδώσει δύο αντίθετες αποφάσεις.
Η απόφαση για την αντισυνταγματικότητα αναφέρει ότι το ποσοστό του 42% αποτελεί δυσανάλογο περιορισμό της αρχής της ισοδυναμίας της ψήφου και της .......

ελεύθερης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, νοθεύοντας την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας.
Η αντίθετη απόφαση στηρίζεται στην άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των οργάνων της διοίκησης των δήμων, που είναι συνταγματικά θεμιτός σκοπός.
Σε περίπτωση που η Ολομέλεια προσχωρήσει στη θέση της αντισυνταγματικότητας, οι δημοτικές εκλογές θα επαναληφθούν μόνον στους δήμους για τους οποίους έχουν υποβληθεί ενστάσεις.

Πηγή: skeftomasteellinika

Από 1/7 στην ετικέτα η προέλευση του ελαιολάδου

Η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης για το παρθένο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2009, σύμφωνα με την τροποποίηση του Κανονισμού 1019/2002 σχετικά με τις προδιαγραφές εμπορίας ελαιολάδου, η οποία εγκρίθηκε από την Κομισιόν, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου 2009, το ελαιόλαδο προερχόμενο από μια μόνο χώρα θα φέρει υποχρεωτικά το όνομα του Κράτους Μέλους ή της τρίτης χώρας. Στο υφιστάμενο καθεστώς εμπορίας ελαιόλαδου η αναγραφή είναι προαιρετική.

Επιπλέον για το παρθένο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ορισμένοι όροι όπως "πράσινο", "ώριμο", "μαλακό", "ισορροπημένο", όροι οι οποίοι έχουν ήδη εγκριθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
Οι κανόνες αυτοί συμπληρώνουν τους κανόνες που ........

ισχύουν για ορισμένα ελαιόλαδα που προστατεύονται από τα κοινοτικά συστήματα γεωγραφικών ενδείξεων τα οποία είναι σχεδιασμένα για να εγγυώνται στους καταναλωτές ότι το περιεχόμενο που βρίσκεται στο σφραγισμένο μπουκάλι ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις και προσδοκίες τους.

O κ. Γκλαβάκης τονίζει ότι η ελαιοπαραγωγή αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας που πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί. Η ετήσια παραγωγή κυμαίνεται από 370.000 - 400.000 τόνους και το συνολικό εισόδημα των καλλιεργητών πλησιάζει το 1,6 δισ. ευρώ.
Η αξία των εξαγωγών κυμαίνεται στα 300 εκ. ευρώ, αλλά ωστόσο, όπως επεξηγεί ο κ. Γκλαβάκης, κύρια προτεραιότητα παραμένει η αύξηση των εξαγωγών τυποποιημένου, επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου.

Απόλυτα επιτυχής η μεταμόσχευση

Περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις σχετικά με την επιχείρηση αερογέφυρας που στήθηκε προχθές από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Παλέρμο Ιταλίας, αλλά και τα επιτυχή αποτελέσματα της μεταμόσχευσης στον Ιταλό λήπτη του μοσχεύματος δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Δημοσθένη Σωτηρόπουλο.

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου το πρωί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έγινε λήψη μοσχεύματος ήπατος.
Η επιχείρηση συντονίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετά από ενέργειες του επιστημονικού ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας ευρέθη συμβατός λήπτης στο Παλέρμο της Ιταλίας.
Ομάδα Ιταλών χειρουργών ειδικευμένων στις μεταμοσχεύσεις αφίχθησαν αεροπορικώς την Τετάρτη το πρωί στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης.
Αμέσως στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ξεκίνησε η προετοιμασία του .......

χειρουργείου από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η διαδικασία αφαίρεσης του ήπατος διήρκεσε πάνω από 2 ώρες. Οι ιατροί ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν την οικογένεια του δωρητή, που έδωσε ελπίδα ζωής σε έναν Ιταλό συνάνθρωπό μας. Επίσης, εξήραν το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τον συντονισμό της διαδικασίας. Αμέσως, επέστρεψαν στο Νοσοκομείο «Azienda Policlinico Umberto I» του Παλέρμο της Ιταλίας για να γίνει η μεταμόσχευση.
Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το αντίστοιχο του Παλέρμο η ενημέρωση που υπήρξε ήταν, πως μετά από πολύωρη επέμβαση ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του ήπατος, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως αυτή η επιχείρηση είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Μεσσηνίας, δεν έχει υπάρξει ανάλογο περιστατικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και η όλη διαδικασία (σ.σ. της εγχείρησης, της αεροδιακομιδής και της σοβαρότητας του περιστατικού) λειτούργησε άψογα όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Να υπενθυμίσουμε ότι, πρόκειται για «δώρο ζωής» 54χρονου από την Κυπαρισσία, που μετά τον κλινικό θάνατό του η οικογένειά του προέβη στη γενναία κίνηση της δωρεάς του ήπατός του για τη σωτηρία άλλου ανθρώπου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Το Samsung B5702 φοράει 2 κάρτες SIM

Οι τάσεις της τεχνολογίας μας φέρνουν νέες προοπτικές στην καθημερινή μας ενασχόληση ιδίως αν προβληματιστούμε απο τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που έχουμε στο συρτάρι μας.
Το Samsung D880 Duos που οι περισσότεροι θα θυμούνται αποτέλεσε το μοναδικό κινητό της Samsung με δυο SIM.
Η ευχάριστη είδηση είναι ότι αναμένουμε την άφιξή του και στην ελληνική αγορά για το ολόφρεσκο Samsung B5702 το ουσιαστικό μεγάλο επόμενο βήμα της σειράς Duos.

Το κινητό θα διαθέτει μια ικανοποιητική κάμερα και θα ενσωματώνει όλα τα τεχνολογικά καλούδια από τον προκάτοχό του αλλά με καινούργιο design αφήνοντας στα δάκτυλα του χρήστη μια διαφορετική αίσθηση.
Φυσικά αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο πόθου αλλά για να πούμε την αλήθεια στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν ευτυχώς ή .......

δυστυχώς Κινέζικης προέλευσης κινητά απομιμήσεις γνωστών κατασκευαστών με υποδοχή για 2 κάρτες sim οπότε δεν μας προκαλεί και μεγάλη έκπληξη!

Κυκλοφόρησε το Skype 4.0 final

Μετά από πολλές beta εκδόσεις η έκδοση 4.0 του Skype είναι έτοιμη για download για τους χρήστες των Windows.
Τα δύο ξεχωριστά παράθυρα για το video chat έχουν αντικατασταθεί πλέον από ένα picture in picture layout όπως βλέπετε και στο παρακάτω screenshot.

Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το τι βολεύει το χρήστη.
Η σημαντικότερη βελτίωση όμως είναι η μείωση των απαιτήσεων του Skype σε bandwidth.
Η καινούργια audio engine και ο Network Manager του χρησιμοποιούν το μισό bandwidth και μάλιστα προσπαθούν να κρατήσουν τη συνομιλία σε ανεκτά επίπεδα στην περίπτωση που .......

παρατηρήσουν δραστική μείωση του bandwidth.

Παρόμοια είναι και η συμπεριφορά της video engine στην καινούργια έκδοση.
Αν όντως αυτά λειτουργούν σωστά όπως υποστηρίζουν οι developers του Skype τα voip calls και τα video calls θα έχουν βελτιωθεί κατά πολύ!
Πηγή: jooblers.gr

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

Συνεδρίασε η Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας

Συνεδρίασε για πρώτη φορά την τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά η «Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας» προκειμένουν να οργανώσουν την 3η γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας τον Μάϊο και Ιούνιο.

Σε ανακοίνωση που βγήκε μετά το πέρας της συνεδρίασης από την επιτροπή ανακοινώνεται ότι η σύσταση της επιτροπής θα είναι ίδια με εκείνη της προηγούμενης χρονιάς με εξαίρεση τον πρόεδρο του Ο.Φ.Α. που τώρα είναι ο Κος Κώστας Τσίγκανος.

Αναλυτικά τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι τα εξής: .......

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Εκπρόσωπος του Δήμου Γαργαλιάνων

ΓΚΟΓΚΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
Εκπρόσωπος του Δήμου Αυλώνας

ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γεωπόνων Τριφυλίας

ΚΑΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Αγροτών Ν. Μεσσηνίας

ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Εκπρόσωπος παραγωγών Κυπαρισσίας

ΜΑΚΡΗ ΕΛΕΝΗ
Πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Αντινομάρχης – Εκπρόσωπος Ν.Α. Μεσσηνίας

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εκπρόσωπος του Δήμου Φιλιατρών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Εκπρόσωπος Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκπρόσωπος του Δήμου Κυπαρισσίας

ΤΑΜΠΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Εκπρόσωπος παραγωγών Φιλιατρών

ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Πρόεδρος του Ο.Φ.Α

Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε η έναρξη της εκδήλωσης να γίνει το Σάββατο 16 Μαΐου, με ημερίδα στο Βορρέειο και η λήξη της στις 20 και 21 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών.
Επίσης αποφασίστηκε να γίνει μεγαλύτερη διαφήμιση στο προϊόν και στην εκδήλωση μέσω της ιστοσελίδας και του τύπου.
Ακόμα η έκθεση με τα προϊόντα να είναι ανοικτή σε περισσότερα προϊόντα του νομού μας αλλά και σε εταιρείες με γεωργικά εφόδια.
Για το λόγο αυτό θα παραχωρηθούν δωρεάν τα περίπτερα σε συλλόγους, ενώσεις και ομάδες που θα θελήσουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Συζητήθηκε ακόμα το θέμα των εισηγήσεων και οι ομιλητές για την εναρκτήρια εκδήλωση.
Μια πρόταση που θα διερευνηθεί, είναι να προσκληθούν έμποροι ή παραγωγοί καρπουζιού από χώρες ανταγωνιστικές στην εμπορία του καρπουζιού οι οποίοι θα μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες καθώς και γυναίκες από γυναικείους συνεταιρισμούς που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στο χώρο αυτό.
Συζητήθηκε ακόμα η εξεύρεση των χρημάτων από τους διάφορους φορείς και πρόσωπα.

Ρεπορτάζ Φιλιατρά News

Επιστρέφει το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ - Αυξάνονται οι φόροι σε ποτά και τσιγάρα - Αλλαγές και στο ΕΤΑΚ

Επιστρέφει το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ που αφορά σε περίπου ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας.
Επιστρέφει το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ
Αυξάνονται οι φόροι σε ποτά και τσιγάρα
Όσον αφορά το ΕΤΑΚ καθιερώνεται το αφορολόγητο όριο των .......

200.000 ευρώ ανά οικογένεια κι όχι μόνο για την 1η κατοικία, αλλά για το σύνολο των ιδιοκτησιών της.
Το αφορολόγητο για τους άγαμους θα είναι 100.000 ευρώ. Η εφαρμογή τεκμηρίων διαβίωσης αναβάλλεται για το 2010.

Πηγή: Studio A

ΣΧΟΛΙΟ
Κάνετε που κάνετε το καλό, κάντε το ολοκληρωμένο ανάθεμα σας.
Μετά φταίνε τα blog που σας τα χώνουν???
Τα ψάχνει ο πισινός σας να τα ακούτε. Είναι το φαϊ σας.


ΕΡΑΝΗ «Θέλει προσοχή ο Παπυργιακός» Το μάτς θα γίνει Κυριακή στις 2 το μεσημέρι.

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΕΑΣ

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το παιχνίδι που θα δώσει η Εράνη την ερχόμενη Κυριακή στην έδρα της με αντίπαλο τον Παπυργιακό.
Αυτό υποστήριξε ο Αντώνης Μαυρέας εκ των προπονητών της φιλιατρινής ομάδας χθες στην “Ε“: «Είναι επικίνδυνο παιχνίδι αυτό με τον Παπυργιακό και χρειάζεται πολλή προσοχή. Γνωρίζουμε την επικινδυνότητα που έχουν τέτοιου είδους παιχνίδια με αντιπάλους που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.
Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πάρουμε τον “άσο“.
Σε τέτοιους αγώνες δεν μας ενδιαφέρει το θέαμα. Πλέον, εκείνο που κοιτάμε είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Χωρίς τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές της θα αγωνιστεί η Εράνη στην κυριακάτικη αναμέτρηση.
Ο λόγος για τους τιμωρημένους Ηλία Ντινιώτη, Στέφανο Βαρούχα και τους τραυματίες Χαράλαμπο Ντινιώτη (πρόβλημα στη γάμπα), Σταύρο Γιάννη (βαρύ διάστρεμμα) και τον Κώστα Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με την Αχαϊκή.
Σιγά - σιγά επανέρχεται ο Θεόδωρος Ασημακόπουλος και ........

δεν αποκλείεται να βρίσκεται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την κυριακάτικη συνάντηση με την ομάδα της Κεφαλλονιάς.
Μάλιστα για να διευκολυνθεί ο Παπυργιακός στην επιστροφή του, η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ όρισε την έναρξη αυτού του αγώνα στις 2 το μεσημέρι.

Πηγή: Eλευθερία

Προετοιμάζονται τα Φιλιατρά για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης αναμένται ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης των Φιλιατρών Αγιος Χαράλαμπος την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου.
Ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεσθεί μεγάλη αρχιερατική Λειτουργία και στη συνέχεια η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου των Φιλιατρών, Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα με συγκέντρωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Κλήρου, της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών Αρχών της πόλης, των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου - Λυκείου, προσκόπων, Συλλόγων, Σωματείων, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Στην συνεχεια θα γίνει η άφιξη των προσκεκλημένων Μητροπολιτών Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμονας και Δράμας κ.κ. Παύλος και άμεση εκκίνηση για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ανήμερα το πρωί, της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, η Φιλαρμονική του Συλλόγου .......

Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Λίγο αργότερα θα παραταχθούν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, των προσκόπων και των Σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.
Αμέσως μετά θα γίνει προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό. Αναμένονται οι Υπουργός Πολιτισμού Κος Αντώνης Σαμαράς, η Υφυπουργός Απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας Κα Σοφία Καλαντζάκου, Οι Βουλευτές Μεσσηνίας Σαμπαζιώτης Δημήτρης, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Κουσελάς Δημήτρης Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δράκος, Δήμαρχοι της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας και πλήθος άλλων καλεσμένων.
Τέλος, θα ξεκινήσει η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας σε κεντρικές οδούς της πόλης και θα ψαλλεί δέηση στην κεντρική πλατεία.
Ο Δήμος Φιλιατρών θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους στη 1.00 μετά το μεσημέρι στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο.

Έστησαν πάγκους οι Μικροπωλητές

Ξεκίνησαν ήδη από χθες το στήσιμο των πάγκων τους οι μικροπωλητές εν όψει του πανηγυριού για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη των Φιλιατρών.
Κάθε ώρα που περνά στήνεται και ένας πάγκος παραπάνω με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα να έχει συμπληρωθεί σχεδόν το 65%.
Από την μέχρι στιγμής εικόνα που βλέπουμε στους πάγκους του πανηγυριού διακρίνουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Άνοιξε πόρτα στον … θάνατο

Τραγικό και μακάβριο θάνατο βρήκε χθες το πρωί στην οδό Αρτέμιδος ο 68χρονος, Κωνσταντίνος Βάγγαλης.
Συγκεκριμένα, χθες στις 10.30 το πρωί στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα το δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε ο άτυχος Κωνσταντίνος Βάγγαλης, κινούμενο επί της οδού Αρτέμιδος με κατεύθυνση από βορρά προς νότο, ανετράπη όταν, σύμφωνα με πληροφορίες των αυτοπτών μαρτύρων, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, που μόλις είχε σταθμεύσει έξω από τη ΔΕΗ, άνοιξε την πόρτα για να βγει, με αποτέλεσμα ο οδηγός του μοτοποδηλάτου να χτυπήσει πάνω στην ανοιχτή πόρτα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια να εκτιναχτεί στη μέση του οδοστρώματος.

Τραγική συγκυρία ήταν ότι, εκείνη τη στιγμή τον δρόμο διερχόταν φορτηγό, οδηγούμενο από 39χρονο αλλοδαπό κάτοικο Καλαμάτας, που παρέσυρε τον χτυπημένο και πεσμένο στο έδαφος 68χρονο, με συνέπεια να τραυματισθεί θανάσιμα ο οδηγός του μοτοποδηλάτου.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες των αυτοπτών μαρτύρων, η σφοδρότητα .....

της σύγκρουσης και ο εγκλωβισμός στη συνέχεια του θύματος στις ρόδες του φορτηγού ήταν τέτοια, που επέφεραν τον αποκεφαλισμό του 68χρονου!

Ο άτυχος 68χρονος, Κωνσταντίνος Βάγγαλης του Αθανασίου και της Θεοδώρας, κάτοικος Καλαμάτας, ήταν συνταξιούχος του ΙΚΑ. Μάλιστα, η οικογένειά του διατηρεί ψησταριά σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, ενώ οι φίλοι και γνωστοί του δηλώνουν συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο και συνάμα τραγικό συμβάν, ανήμποροι να πιστέψουν τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς χάθηκε τόσο άδικα ο δικός τους άνθρωπος.
Όλοι τους τον περιγράφουν ως έναν πρόσχαρο, καταδεκτικό άνθρωπο και με χιούμορ.

Το δυστύχημα συνέβη στο ύψος των γραφείων της ΔΕΗ κι έντρομοι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην Υπηρεσία, υπάλληλοι και πολίτες, βγήκαν έξω και αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα. Συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να αρθρώσουν λέξη από το τραγικό αυτό περιστατικό, που έκοψε το νήμα της ζωής του 68χρονου. Στον τόπο του τραγικού συμβάντος από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ασθενοφόρο, αστυνομικό και πυροσβεστικό όχημα, οι άνδρες του οποίου απεγκλώβισαν το σώμα του άτυχου 68χρονου, που βρισκόταν σφηνωμένο κάτω από το φορτηγό.

Η κυκλοφορία στην οδό Αρτέμιδος διεκόπη προσωρινά, λόγω του δυστυχήματος, ενώ αργότερα ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.
Να σημειωθεί ότι, προανάκριση για το συμβάν και τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, ενώ και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα φωτίσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 68χρονου, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους του δυστυχήματος.

Πηγή: Επικαιρότητα

«Δωρεά ζωής» 54χρονου από την Κυπαρισσία

Μετά τον κλινικό θάνατο οδηγού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας η οικογένειά του προέβη στη γενναία κίνηση της δωρεάς του ήπατός του για τη σωτηρία άλλου ανθρώπου.

Τελικά, συμβατός δότης ευρέθη στο Παλέρμο της Ιταλίας, όπου εκεί κατευθύνεται το μόσχευμα, όπου την όλη διαδικασία συντόνισε χθες το ΕΚΕΠΥ.
Ο κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου έγινε η όλη διαδικασία (σ.σ. η εγχείρηση), σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «ΕΠΙ» δήλωσε:
«Στις 25 Ιανουαρίου ένας υπάλληλος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έπαθε καρδιακή ανακοπή. Μέχρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο πέρασε πέραν της μισής ώρας και ο εγκέφαλός του έμεινε χωρίς οξυγόνο.
Έγιναν άμεσα όλες οι ενέργειες, όμως στις 29 Ιανουαρίου επήλθε τελικά ο κλινικός θάνατος για τον ασθενή.

Η οικογένεια του θανόντος προσέφερε τα όργανα για .......

μεταμόσχευση, στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου για την Προαγωγή της Υγείας, κ. Παναγιώτης Ευσταθίου και το Υπουργείο συντόνισαν τις ενέργειες και βρέθηκε ο συμβατός δότης. Σήμερα το πρωί έγινε η εγχείρηση με τη συμβολή του κ. Γεωργίου, ιατρού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και άλλων ιατρών του Νοσοκομείου. Από τις 9.00 το πρωί ένα Τσέσνα έχει προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο με ιατρούς και περιμένουν να παραλάβουν το μόσχευμα. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι, η οικογένεια πήρε μια πολύ γενναία απόφαση κι επέδειξε τρομερή ψυχραιμία».

Πηγή: Επικαιρότητα

«Απαράδεκτα βαλτωμένο το ΕΣΠΑ - Δ’ ΚΠΣ»

Δριμύτατη κριτική στο κυβερνών κόμμα άσκησε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και άλλες διατάξεις», στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε το «πάγωμα» 642 επενδυτικών σχεδίων - συνολικού προϋπολογισμού 692,3 εκατ. ευρώ, που παραμένουν σε στασιμότητα από τον Αύγουστο του 2008, σε συνδυασμό με τη συστηματική τροποποίηση Υπουργικών Αποφάσεων που αφορά στις «κορεσμένες» τουριστικά περιοχές, που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «εξαιρετικά ύποπτες».

Ας περάσουμε, όμως, αποσπασματικά, στα όσα είπε ο κ. Κουσελάς:

«Εμείς θα περιμέναμε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, θαρραλέα μέτρα και τομές για το ΕΣΠΑ, που να σηματοδοτούν τη βούληση της Κυβέρνησης να ξεμπλοκάρει το πολυδιαφημισμένο αλλά ήδη απαράδεκτα βαλτωμένο, επί δυο χρόνια, ΕΣΠΑ - Δ' ΚΠΣ και να το επιταχύνει, δίνοντας .........

παράλληλα το στίγμα πως υπάρχει ένα κάποιο σχέδιο για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, για την αναγκαία αλλαγή των βάσεων και του προσανατολισμού της ανάπτυξης.
Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει.
Στο κομμάτι του ΕΣΠΑ η Κυβέρνηση αναλώνεται σε ήσσονος σημασίας «μερεμέτια» και διευθετήσεις.

Εξακολουθούν να ισχύουν - και δυστυχώς επιβεβαιώνονται - οι επισημάνσεις που είχα κάνει στην τοποθέτησή μου κατά την ψήφιση του ν. 3614/2007 για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ.

Αντί, δηλαδή, να ξεπεραστούν οι όποιες αδυναμίες του συστήματος διαχείρισης του Γ' ΚΠΣ και το σύστημα αυτό να αναβαθμιστεί και να απλοποιηθεί, θεσπίστηκαν συγκεντρωτικά, αλληλοεπικαλυπτόμενα και ασφυκτικά ελεγχόμενα από το Υπ. Οι. Οικ. διαχειριστικά όργανα.

Το αποτέλεσμα ήταν να πολλαπλασιαστεί η γραφειοκρατία και η αδιαφάνεια στελέχωσης των φορέων διαχείρισης, να αυξηθεί κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας τους, που επιβαρύνει το ΠΔΕ και να μεγαλώσει η ακαμψία και οι καθυστερήσεις στην προώθηση του ΕΣΠΑ, ενώ οι τοπικοί φορείς έμειναν απ' έξω από τη λήψη αποφάσεων και επενδυτικών σχεδιασμών, που τους αφορούν άμεσα και καθοριστικά.

Αλήθεια, τι από όλα αυτά διορθώνεται με τις διατάξεις που φέρνετε;».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε στην αποτυχία του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004, τονίζοντας ότι, «ο τελικός αριθμός και το είδος των εγκρίσεων που έγιναν, η σοβαρή παραβίαση των προθεσμιών του, αλλά και η ανύπαρκτη συμβολή του στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας μετατράπηκε σε καθαρή επιδείνωση». Σημείωσε, δε, πάνω σε αυτό πως τα επενδυτικά σχέδια - φτάνουν τα 642 - παραμένουν σε στασιμότητα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου «λόγω έλλειψης ρευστού για ένταξη και χρηματοδότησή τους από τον αναπτυξιακό νόμο, αφού απαιτείται δημόσια δαπάνη της τάξης των 402,35 εκατ. ευρώ», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται μάλιστα για σχέδια που θα δημιουργούσαν συνολική απασχόληση 1.350 ατόμων, τα οποία κατατέθηκαν με το αυξημένο ποσοστό επιδότησης που ίσχυσε στο διάστημα από 31 Αυγούστου 2007 έως 31 Αυγούστου 2008 για τις πυρόπληκτες περιοχές. Από αυτά, 237 σχέδια αφορούν στη Μεσσηνία», συμπλήρωσε ο Μεσσήνιος βουλευτής.

Πηγή: Επικαιρότητα

Στασιμότητα για τα δικαιώματα των φοιτητών του Πανεπιστημίου

Πραγματοποιήθηκε χθες, όπως ήταν προγραμματισμένη άλλωστε, η συνάντηση των σπουδαστών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπό τη συνοδεία του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τους δύο υφυπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σπύρο Ταλιαδούρο και Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Αφορμή για τη συνάντηση αυτή αποτέλεσε το αίτημα των φοιτητών για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων της Σχολής με την ένταξή τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ουδέτερα έως αρνητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά το τέλος της συνάντησης, με το κόλλημα να εντοπίζεται όντως σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το πρόβλημα βρίσκεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που έχει εκδοθεί και δεν έχει προωθηθεί ακόμα.
Οι πτυχιούχοι της Σχολής θα έχουν, κατά πάσα πιθανότητα, .........

δικαίωμα συμμετοχής στους επόμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, για θέσεις εκπαιδευτικών ωρομίσθιων και αναπληρωτών, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζονται τα μόριά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, βρέθηκε στο πλευρό των φοιτητών - κι εξέφρασε την αντίθεσή του για την κατάσταση που επικρατεί - στη συνάντηση με τους δύο υφυπουργούς, όπως και η πρόεδρος της Σχολής, Αθηνά Ξανθάκη - Καραμάνου.

«Από το 2004 έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ένταξης αλλά έμειναν στις υποσχέσεις»

Ανακοίνωση στήριξης για τους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εξέδωσε η παράταξη της ΠΑΣΠ του ΤΕΙ Καλαμάτας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των πρώτων για την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και την ένταξή τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Σχετικά με την κατάληψη του Πανεπιστημίου Καλαμάτας από τον Φοιτητικό Σύλλογο εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας για τον αποκλεισμό τους απ' τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της Κυβέρνησης γιατί από το 2004 έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ένταξης, αλλά έμειναν στις υποσχέσεις. Οι φοιτητές μη αντέχοντας τους συνεχιζόμενους "εμπαιγμούς" προέβησαν σε κατάληψη και σε ποίκιλες μορφές κινητοποιήσεων.

Τους καλούμε να συνεχίσουν την κατάληψη στη Σχολή τους εάν δεν κατοχυρωθούν επαγγελματικά, εάν δεν είναι ίσοι με τους άλλους αποφοίτους των ίδιων Σχολών. Τους προτρέπουμε να δράσουν μαζικά και δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους χωρίς παραταξιακές αποχρώσεις. Το σημαντικότερο, ζητούμε από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, τους τοπικούς βουλευτές και όλους τους τοπικούς Φορείς να προστατέψουν τα παιδιά και να δεσμευτούν ότι θα βοηθήσουν στο γραφειοκρατικό ζήτημα που κωλυσιεργεί. Το θέμα αυτό αφορά όλη την πόλη της Καλαμάτας, γιατί κάποιος που εισέρχεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν θα έχει λόγο να έρθει να σπουδάσει στο συγκεκριμένο Τμήμα, αφού δεν θα μπορεί να δώσει εξετάσεις για το Δημόσιο».

Εμείς στηρίζουμε την απόφαση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, θα είμαστε στο πλευρό τους όσο και αν διαρκέσει η επαγγελματική τους αποκατάσταση και να συνεχίζουν να διεκδικούν τα αυτονόητα».

Πηγή: Επικαιρότητα

Λύθηκε το θέμα με το ΚΤΕΛ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο συνεδρίασε στις 12 Δεκεμβρίου 2008 για να αποφανθεί επί της από 26 Νοεμβρίου 2008 αίτησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας με την οποία ζητούσε ανάκληση της 277/2008 Πράξης του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αφού μελέτησε τα στοιχεία του φακέλου κι έλαβε υπόψη τις απόψεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας που παραστάθηκε δια της πληρεξούσιας δικηγόρου της κ. Σταματίας - Κωνσταντίνας Φιλοθεΐδου.

Τις απόψεις της ανώνυμης εταιρείας «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας Α.Ε.» που παραστάθηκε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου κ. Χριστόφορου Πανταζόπουλου.
Τις απόψεις του εκπροσώπου του Ελληνικού ...........

Δημοσίου κ. Παναγιώτη Λαμπρόπουλου.
Την έγγραφη γνώμη του Επιτρόπου της Επικρατείας κ. Ανδρέα Καπερώνη.
Τέλος και τις απόψεις του ιδιώτη κ. Βασίλειου Κατσίρη (σ.σ. ήταν ο μόνος υπέρ του κύρους της απόφασης), που παραστάθηκε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Αντώνη Γιαννακόπουλου.
Αποφάσισε τα εξής:
«Δέχεται την από 26 Νοεμβρίου 2008 (αριθμ. πρωτ. 58627/26.11.2008) αίτηση ανάκλησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση του Βασιλείου Κατσίρη, ως απαράδεκτη.
Ανακαλεί τη 277/2008 Πράξη του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της οικείας σύμβασης κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό της παρούσας. Κρίθηκε και αποφασίστηκε στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου 2009».

Ανακοίνωση της ΝΑΜ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, μετά τη γνωστοποίηση σε αυτήν της απόφασης του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη μεταφορά μαθητών από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας, σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής: «Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η ΝΑΜ νομιμοποιείται για την υπογραφή σύμβασης με το ως άνω ΚΤΕΛ».

Πηγή: Επικαιρότητα

Καταβολή οικογενειακών πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Α' Διμήνου 2009 του ΟΓΑ, θα καταβληθούν σε 418.846 οικογένειες από 6 έως 16 Φεβρουαρίου 2009.

Στα ανωτέρω οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα έχει χορηγηθεί αύξηση 2% από 01-01-2009.

Τα νέα ποσά των πολυτεκνικών επιδομάτων έχουν διαμορφωθεί από 01-01-2009 ως εξής: ......

(ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ)

Εφάπαξ Παροχή 2.000 € Ν. 3454/06 2.413

Επίδομα 3ου παιδιού 174,28 € 54.697

*Πολυτεκνικό Επίδομα 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 77.803

* Πολυτεκνικό Επίδομα τρίτεκνης Οικογένειας Ν. 3631/08 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 159.373

Ισόβιες συντάξεις 100,24 € 176.944

Για τα παραπάνω επιδόματα δεν παρακρατείται φόρος από 1-1-2007.

* Το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα καθώς και στην τρίτεκνη μητέρα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό 100,24 €.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας είναι:

1. Η μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών. Το επίδομα αυτό διακόπτεται την 1η του επομένου έτους εκείνου, κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του. Τα τέκνα τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι αυτά που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου. Το ως άνω επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει τρία ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους ή και νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο τέκνα, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά.

2. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή εγκαταλείψει υπαίτια τα παιδιά του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, η παροχή καταβάλλεται στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη διατροφής των παιδιών.

3. Το ανωτέρω επίδομα δικαιούνται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:
α) Οι Έλληνες πολίτες.
β) Οι ομογενείς αλλοδαπής υπηκοότητας.
γ) Οι πολίτες Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
δ) Οι πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία) καθώς και οι Ελβετοί πολίτες.
ε) Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες (Ν.Δ. 3989/1959, Α.Ν.389/1968).
στ) Οι ανιθαγενείς που διέπονται από Διεθνείς Συμβάσεις (Ν.139/1975).
ζ) Αλλοδαποί, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος παραμονής στην Ελλάδα (άρθρο 8 Π.Δ. 61/1999).
η) Οι πολίτες άλλων κρατών που είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό για την οικογενειακή κατάσταση,
β) Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή είναι υπαίτιος για εγκατάλειψη των παιδιών του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, πρέπει να υποβάλλεται, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασής του ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι του ανωτέρω επιδόματος πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.

Να καταργηθούν τα «ψιλά γράμματα» στα τραπεζικά συμβόλαια

Στο κενό φαίνεται να πέφτει το αίτημα των τραπεζών για ακύρωση υπουργικής απόφασης με την οποία απαγορεύτηκαν τα «ψιλά γράμματα» σε συμβόλαια για δάνεια και κάρτες, σε περίπτωση που γίνει δεκτή εισήγηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προσφυγή τραπεζών που ζητούν να ακυρωθεί η από 25.6.08 απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία απαγορεύθηκε να αναγράφονται στα τραπεζικά συμβόλαια όροι που έχουν ήδη κριθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις παράνομοι και καταχρηστικοί.

Ωστόσο, ο εισηγητής της υπόθεσης κ. Δημήτρης Σκαλτσούνης θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολομέλεια του ΣτΕ να μην κάνει δεκτές τις προσφυγές των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση αναγραφής των όρων αυτών στα τραπεζικά συμβόλαια αποσκοπεί στην προστασία των καταναλωτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Ακόμη, θα υποστηρίξει ότι η μη αναγραφή των όρων που .........

έχουν κριθεί καταχρηστικοί στα τραπεζικά συμβόλαια είναι μέσα στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης οικονομικής ελευθερίας και ότι σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Υπέρ της απαγόρευσης αναγραφής των όρων αυτών στα συμβόλαια των τραπεζών, έχει ταχθεί και η Ενωση Καταναλωτών με σχετική παρέμβασή της.

Σας παραθέτουμε αποφάσεις δικαστηρίων που βγάζουν παράνομους και καταχρηστικούς όρους των τραπεζών.
Ενημερωθείτε και αρνηθείτε στις τράπεζες να σας κλέβουν.

Νέες προειδοποιήσεις της Microsoft για τους χρήστες των Windows 7 και IE8

Η Microsoft επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, στους χρήστες την προειδοποίησή της που αφορά στο Windows XP Service Pack 3, ότι δηλαδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ το SP ή τον Internet Explorer 8.

Αρχικά, τη συγκεκριμένη προειδοποίηση είχε επισημάνει, τον περασμένο Αύγουστο, η υπεύθυνη προγραμματισμού της Microsoft, Jane Maliouta όταν η Microsoft κυκλοφόρησε την beta έκδοση του αναμενόμενου browser.
Τώρα, προειδοποιεί για ακόμα φορά τους χρήστες, με αφορμή τη χθεσινή κυκλοφορία του Release Candidate 1 (RC1).

Σε σχόλιο στο IE blog, η Maliouta συνιστά στους χρήστες που είχαν εγκαταστήσει το IE8 Beta 1 ή Beta 2 ΠΡΙΝ την αναβάθμιση των Windows XP στο SP3, να απεγκαταστήσουν χειροκίνητα παλαιότερα IE8 previews.
Όσοι επιλέξουν να μην ακολουθήσουν τη συμβουλή της, θα κολλήσουν όχι μόνο με το IE8 RC1 αλλά και το Windows XP SP3.

«Το Windows XP SP3 και το IE8 RC1 θα παραμείνουν μόνιμα στο .....

σύστημα» υπογράμμισε η Maliouta. Θα συνεχίσετε να έχετε τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε στις νέες εκδόσεις του IE8, όταν θα γίνονται διαθέσιμες, αλλά δεν θα μπορείτε να τις απεγκαταστήσετε». Όπως είχε συμβεί και τον Αύγουστο, όταν πολλοί από τους χρήστες XP SP3 βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση καθώς πραγματοποίησαν αναβάθμιση από το IE8 Beta 1 στην Beta 2, ένα προειδοποιητικό μήνυμα θα εμφανιστεί στον browser.

Για να αποτραπεί το κλείδωμα, η Maliouta συνέστησε στους χρήστες αρχικά να κάνουν απεγκατάσταση του Windows XP SP3 και μετά του IE8 Beta 1 ή Beta 2. Στη συνέχεια θα πρέπει να επανεγκαταστήσουν το XP SP3 και μόνο τότε να εγκαταστήσουν το IE8 RC1.

Όπως αναφέρει η Maliouta, η μεγάλη αλλαγή στην ανάπτυξη του RC1 είναι ότι η Microsoft δεν ζητά πλέον από τους χρήστες των Windows Vista και Windows Server 2008 να κάνουν χειροκίνητη απεγκατάσταση προηγούμενων εκδόσεων του IE πριν ξεκινήσουν την εγκατάσταση του RC1. Λόγω αυτής της αλλαγής θα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει την αναβάθμιση RC1 σε όλους τους χρήστες που τρέχουν τον IE8 Beta 1 ή Beta 2 μέσω του Windows Update. Η Microsoft δεν έχει διευκρινίσει πότε θα γίνει κάτι τέτοιο και ούτε η Maliouta ανέφερε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Επίσης άγνωστο παραμένει το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία ενός συγκεκριμένου update για όσους χρησιμοποιούν τα Windows 7 beta, τα οποία η εταιρεία δημοσιοποίησε επίσημα στις 10 Ιανουαρίου.
Λόγω του χρόνου κυκλοφορίας της beta των Windows 7, η έκδοση του ΙΕ8 είναι προ – RC. Όπως διευκρίνισε η Maliouta, η Microsoft θα αναβαθμίσει τον ΙΕ8 των Windows 7 στο RC1 μέσω του Windows Update, παρόλο που δεν ήταν σαφής για το πότε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν το IE8 RC1 χειροκίνητα από το web site της εταιρείας.

Τουλάχιστον μια επιπλέον αναβάθμιση χρειάζεται προτού γίνει εγκατάσταση του IE8 RC, ή προτού μπορέσει να τρέξει. Αν δεν γίνει αυτό τότε το ΙΕ8 RC θα μπλοκάρει κατά τη διάρκεια του setup και θα εμφανίσει το εξής μήνυμα: “Setup cannot continue because one or more updates required to install Windows Internet Explorer 8, are not present” (Το setup δεν είναι δυνατό να συνεχίσει αφού μια ή περισσότερες αναβαθμίσεις που χρειάζονται για την εγκατάσταση του Windows Internet Explorer, δεν είναι διαθέσιμες). Η αναβάθμιση υπάρχει ήδη σε όσα συστήματα τρέχουν το Vista SP1.

Η Microsoft ανάρτησε, επίσης, ένα αρχείο υποστήριξης που προσφέρει λύσεις για προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης καθώς επίσης και σημειώσεις που φανερώνουν προβλήματα συμβατότητας με ποικίλα λογισμικά, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής εργαλείων της Google Inc. αλλά και παλαιότερες εκδόσεις του δημοφιλούς VoIP προγράμματος, Skype. Επίσης, ασύμβατες με τον IE8 είναι και παλαιότερες εκδόσεις του Windows Live Login.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το IE8 RC1 για τα Windows XP, Vista, Server 2003 και Server 2008 από την ιστοσελίδα της Microsoft. Ο νέος browser δεν τρέχει με τα Windows 2000.

Οι 6… εκδοχές των Windows 7

Αν είχατε την εντύπωση πως η Microsoft έβαλε μυαλό μετά το μάθημά της με τα Windows Vista, τότε ετοιμαστείτε να απογοητευτείτε (για μια ακόμη φορά).
Παρά το γεγονός ότι η beta έκδοση των Windows 7 έχει πάρει μέχρι τώρα μερικές από τις καλύτερες κριτικές, οι αποκαλύψεις ότι η Microsoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει έξι διαφορετικές εκδόσεις του νέου της λειτουργικού, προκάλεσαν αλαλούμ στον κόσμο της τεχνολογίας.
Πολλοί ήταν εκείνοι που σήκωσαν το φρύδι και αναρωτήθηκαν: «τι ετοιμάζει πάλι η Microsoft;».

H εταιρεία επιβεβαίωσε το γεγονός, παρόλο που δεν έχει προβεί σε επίσημες δημόσιες δηλώσεις σχετικά.

Πληθώρα κόσμου είχαν κρατήσει επικριτική στάση σχετικά με τις πολλαπλές εκδόσεις των Vista.
Αυτή η κίνηση της εταιρείας είχε προκαλέσει κομφούζιο αφού ........

ήταν δύσκολο να αποφασίσει κανείς ποια ήταν η σωστή έκδοση να αγοράσει.
Εκτός αυτού, δημιούργησε και προβλήματα συμβατότητας όχι μόνο σε επίπεδο software αλλά και hardware, στις περιπτώσεις εκείνες που οι χρήστες ήθελαν να γυρίσουν από τα XP στα Vista. Επιπλέον, πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν αυτή τη στρατηγική πολλαπλών εκδόσεων των Vista, σαν έναν τρόπο με τον οποίο η Microsoft να μπορεί να χρεώνει διαφορετικές τιμές για διαφορετικές εκδόσεις των Vista, με μικρό όφελος για τους τελικούς χρήστες.

Οι τιμές ή οι διαθεσιμότητα δεν είναι ακόμα σαφείς, αλλά η εταιρεία έχει δώσει μια γενική εικόνα σχετικά με τις διαφορές που θα υπάρχουν ανάμεσα στις εκδόσεις του νέου της λειτουργικού συστήματος.

Αρχικά να σημειώσουμε ότι όλοι οι χρήστες που χρησιμοποιούν XP και Vista θα είναι σε θέση να αναβαθμίσουν την άδεια του λειτουργικού τους στα Windows 7. Η παγίδα, βέβαια, έγκειται στο γεγονός ότι η αναβάθμιση θα πρέπει να είναι η καθολική εγκατάσταση των Windows 7, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε επανεγκατάσταση όλων σας των προγραμμάτων, να κάνετε back up και να γίνει αντικατάσταση των δεδομένων σας.


Windows 7 Starter Edition
Η έκδοση Starter Edition (SE) στοχεύει κυρίως στους χρήστες των netbooks. Με το SE, οι χρήστες θα μπορούν να τρέχουν μόλις τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα, αλλά θα ωφελούνται από τις βελτιώσεις στο User Interface, όπως τη νέα γραμμή εργαλείων και τις JumpLists. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο Home Group, ώστε να μπορούν να μοιράζονται αρχεία και δεδομένα μέσω ενός τοπικού δικτύου.

Windows 7 Home Basic
Η έκδοση Home Basic (ΗΒ) είναι, στην ουσία, περίπου ίδια με την Media Center των Vista και θα επιτρέπει τη χρήση απεριόριστων εφαρμογών ταυτόχρονα, ενώ το UI θα είναι σημαντικά ενισχυμένο με χαρακτηριστικά όπως τα Live Thumbnail Previews και αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «Advanced Visual Experience». Επιπρόσθετα, το HB επιτρέπει προηγμένη δικτυακή υποστήριξη, όπως διαμοιρασμός της σύνδεσης του Internet (συμπεριλαμβανομένης και της ασύρματης) ενώ παρέχει και το Mobility Center που αφορά κυρίως στα laptops.

Windows 7 Home Premium
Η Home Premium (ΗΡ) έκδοση θα προσφέρει όλα τα οπτικά «καλούδια» των Windows 7, όπως το Aero Glass UI και την προηγμένη πλοήγηση παραθύρων. Εκτός από τις εφαρμογές οθόνης αφής (αναγνώριση χειρόγραφου, multitouch), η Home Premium θα προσφέρει βελτιωμένη υποστήριξη των media format καθώς και ενίσχυση του Windows Media Center και media streaming.

Windows 7 Professional
Η επαγγελματική έκδοση του νέου λειτουργικού της Microsoft εισάγει περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας και δικτύωσης, όπως το Σύστημα Κωδικοποίησης Αρχείων, προχωρημένο backup δικτύου και σύμπτυξη διαχειρισθέντων δικτύων με το Domain Join.

Windows 7 Enterprise και Windows 7 Ultimate
Ανεξάρτητα αν είστε οικιακός χρήστης ή επιχείρηση, οι εκδόσεις Enterprise και Ultimate θα προσφέρουν μια παρόμοια ομάδα εξελιγμένων χαρακτηριστικών, όπως το bitLocker data protection για εσωτερικούς και εξωτερικούς σκληρούς, το DirectAccess για επιχειρησιακή δικτύωση (βασισμένο στο Windows Server 2008 R2) ενώ το AppLocker θα αποτρέπει την εγκατάσταση μη εξουσιοδοτημένου software.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ 68ΧΡΟΝΟΣ.

Ένας 68χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας μικρού κυβισμού αποκεφαλίστηκε σήμερα σε τροχαίο στην οδό Αρτέμιδος στο ύψος της ΔΕΗ στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση BEST ο 68χρονος οδηγούσε μηχανή μικρού κυβισμού (παπακι). Διερχόμενος με το μηχανάκι του από την Οδό Αρτέμιδος φτάνοντας στο ύψος της ΔΕΗ πήγε να αποφύγει ατύχημα από κάποιο αυτοκίνητο που άνοιξε την πόρτα του προκειμένου να αποβιβαστεί ο οδηγός του.
Το διερχόμενο φορτηγό παρέσυρε τον ......

68χρονο και τον αποκεφάλισε.

Σημειώνεται ότι είναι το πιο τραγικό ατύχημα που έχει συμβεί στην Μεσσηνία.
Τα αίτια του ατυχήματος τα διερευνά η Τροχαία Καλαμάτας.
Θα αναφερθούμε στο θέμα αύριο.

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

H Ανοδος ΑΕ διοργανώνει παρουσίαση για το Adobe Photoshop

H Άνοδος ΑΕ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 18:30 στα γραφεία της όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση Adobe Photoshop - Νέα Χαρακτηριστικά σε Αρμονία με τα Παλιά, την οποία θα πραγματοποιήσει ο Παπαβασιλείου Σπύρος, Σχεδιαστής - Adobe Certified Instructor.
Ο κ. Παπαβασιλείου θα μοιραστεί με το κοινό για μιάμιση ώρα τόσο τα νέα χαρακτηριστικά, όσο και μερικές κορυφαίες παλιότερες δυνατότητες που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό.


Στη συνέχεια θα λάβει χώρα η παρουσίαση Auto Stereoscopy - Παραγωγή Στερεοσκοπικών Εικόνων Χωρίς Στερεοσκοπικά Γυαλιά με τη Βοήθεια του Adobe Photoshop CS4.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Στουγιάννο Μιχάλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Athlon Technologies.
Η τεχνολογία αυτή έχει εφαρμογή στη Διαφήμιση, την Αρχιτεκτονική, το Βιομηχανικό Σχεδιασμό, την οργάνωση Events, σε Info Centers και Shopping Malls.

Την ενημερωτική αυτή παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν ......

όλοι οι επαγγελματίες γραφίστες, φωτογράφοι, αρχιτέκτονες, βιομηχανικοί σχεδιαστές, και γενικά όσοι ασχολούνται με τη διαφήμιση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να διασφαλίσετε τη θέση σας κλείστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

Πληροφορίες εγγραφών στο: 210 97.17.016 (γραμματεία) και στο marketing@anodos.gr

Οι διαιτητές στην Δ' Εθνική 6ο Όμιλο

Έγινε η κλήρωση των διαιτητών που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια της Δ΄Εθνικής.
Στον 6ο όμιλο που μας ενδιαφέρει λόγω της Εράνης οι διαιτητές είναι οι εξής:

ΟΜΑΔΕΣ

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Διαγγελάκης Β.

ΣΔΠ

Αν. Αττικής

ΒΟΗΘΟΣ

Σταθόπουλος Ν.

ΣΔΠ

Αν. Αττικής

ΒΟΗΘΟΣ

Χανδρινού Α.

ΣΔΠ

Αν. Αττικής

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τζανετάκος Α.

ΣΔΠ

ΛακωνίαςΟι διαιτητές στους υπόλοιπους αγώνες: ........ΟΜΑΔΕΣ

ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΚΑΜΑΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Αναστασιάδης Α.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ

Γεωργής Α.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ

Γκουντελόπουλος Τ.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τσίτσιος Χ.

ΣΔΠ

ΘεσπρωτίαςΟΜΑΔΕΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΑΟ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΛΑΠΠΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δημόπουλος Κ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Μπουρτζοβίτης Α

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Κοκολέσης Α.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Σταυρόπουλος Ι.

ΣΔΠ

ΑργολίδαςΟΜΑΔΕΣ

ΔΑΦΝΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κυρίου Ελ.

ΣΔΠ

Αρκαδίας

ΒΟΗΘΟΣ

Δημογέροντας Β.

ΣΔΠ

Αρκαδίας

ΒΟΗΘΟΣ

Γεωργακόπουλος Δ.

ΣΔΠ

Αρκαδίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Βασιλάτος Π.

ΣΔΠ

Κεφ/νίαςΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κριτσιώνης Ι.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Λερράς Φ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Σκούτας Ε.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Μουρτέζος Ι.

ΣΔΠ

ΑχαίαςΟΜΑΔΕΣ

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΧΑΙΚΗ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΣΤ. «Φ.ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ»

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Αποστολόπουλος Β.

ΣΔΠ

Ηλείας

ΒΟΗΘΟΣ

Μποσινάκης Π.

ΣΔΠ

Ηλείας

ΒΟΗΘΟΣ

Μπαρκούλας Α.

ΣΔΠ

Ηλείας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δημόπουλος Χ.

ΣΔΠ

ΑθηνώνΟΜΑΔΕΣ

ΖΑΒΛΑΝΙ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ Γ.Ε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μήτσιος Χ.

ΣΔΠ

Ηπείρου

ΒΟΗΘΟΣ

Σιαμέτης Α.

ΣΔΠ

Ηπείρου

ΒΟΗΘΟΣ

Κολιάκη Μαρ.

ΣΔΠ

Ηπείρου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Μαλιώρης Σ.

ΣΔΠ

ΑχαίαςΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙΟι διαιτητές στην Τοπικη Κατηγορία

Από την ΕΠΣ Μεσσηνίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των παιχνιδιών του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Φεβρουαρίου στα πρωταθλήματα της Α’, Β’ και Γ’ τοπικής κατηγορίας του Νομού μας.

Σε ότι αφορά την Β' τοπική του 1ου ομίλου που αγωνίζεται η ομάδα της πόλης μας Νίκη Πλάτης το πρόγραμμα έχει ως εξής: ......

Β' ΤΟΠΙΚΗ Α' ΟΜΙΛΟΣ 17η αγωνιστική

Σάββατο 07/02/2009 Ώρα 15.30

ΑΟ Διαβολιτσίου - Ανδρούσα (Γήπεδο Διαβολιτσίου)

Πάμισος Άριος - Ολυμπιακός Διαβολιτσίου (Γήπεδο Άριος)


Κυριακή 08/02/2009 Ώρα 11.00

Πανευαϊκός - Μάνεσι (Γήπεδο Βαλύρας)

Αστέρας Μικρομάνης - ΠΑΟΚ Καλαμάτας (Γήπεδο Άριος)

Ατρόμητος Πλατύ - Αμφιθέα (Γήπεδο Αρφαρών)


Ώρα 15.30

Αστέρας Βαλύρας - Νίκη Πλάτης (Γήπεδο Βαλύρας)

Παπαφλέσσας Άμφειας - Ηρακλής Κυπαρισσίας (Γήπεδο Άμφειας)
-

Προτάσεις της ΕΑΣ Μεσσηνίας για ανακούφιση των αγροτών

Υπόμνημα με προτάσεις για τη βελτίωση του πακέτου στήριξης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη θωράκιση των αγροτών υπέβαλε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.

Η Ένωση στο υπόμνημά της ζητεί να αυξηθεί στα 100 εκατ. ευρώ από τα 50 που έχει ανακοινωθεί, η αποζημίωση για την ελαιοκομία ώστε το ποσό της αποζημίωσης στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης, να διαμορφωθεί στα 40 ευρώ το στρέμμα.

Επίσης, ζητεί πάγωμα των χρεών αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων για 3 χρόνια, ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την εξάλειψη της .....

αισχροκέρδειας και το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή, καθώς και τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του ΟΓΑ στα 60 έτη και διπλασιασμό της βασικής σύνταξης.

3 ληστές στη Μεσσήνη άρπαξαν 75.000 € από μεταφορέα των ΕΛΤΑ

Θρασύτατη ληστεία πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στη Μεσσήνη, με λεία 75.000 ευρώ από μεταφορέα των ΕΛΤΑ. «Πρωταγωνιστές» της θρασύτατης αυτής ληστείας ήταν τρεις αδίστακτοι δράστες, που έδρασαν γύρω στις 6.50 το πρωί της Τρίτης.

Οι ληστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες ακινητοποίησαν 68χρονο μεταφορέα των ΕΛΤΑ και με την απειλή όπλου, που είχε ο ένας από αυτούς, τον ανάγκασαν να βγει έξω από το φορτηγάκι που οδηγούσε και με το οποίο μετέφερε τα χρήματα. Στη συνέχεια, αφού τον ακινητοποίησαν και με την απειλή όπλου, έσπασαν το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού και αφαίρεσαν από το κάθισμα πέντε μικρούς ταχυδρομικούς σάκους, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 75.000 ευρώ, το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στο Ταχυδρομικό Γραφείο Χατζή του Δήμου Βουφράδος και ακολούθως να διανεμηθεί ως συντάξεις ΟΓΑ σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Ο 68χρονος είχε αναλάβει με εργολαβία τη μεταφορά ταχυδρομικού υλικού και χρημάτων των ΕΛΤΑ, πράγμα που έκανε σε καθημερινή βάση.
Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι, πηγαίνοντας για το ..........

μεροκάματο θα βρεθεί στα χέρια των αδίστακτων κουκουλοφόρων.

Ο ίδιος σοκαρισμένος κι έντρομος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του συνέβη.
Η ληστεία έγινε νωρίς το πρωί, που δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους και όπως φαίνεται ήταν προσχεδιασμένη και μελετημένη, αφού οι ληστές έφεραν κουκούλες, ώστε να είναι αδύνατη η αναγνώρισή τους, αλλά και όπλο, προκειμένου να εκφοβίσουν και να απειλήσουν τη ζωή και ακεραιότητα του 68χρονου μεταφορέα.
Τα χρήματα που άρπαξαν οι ληστές προορίζονταν για συντάξεις του ΟΓΑ των κατοίκων του Δήμου Βουφράδος.
Οι θρασύτατοι ληστές, αφού άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους κι ερευνά την περιοχή που έδρασαν οι ένοπλοι, καθώς και τις πιθανές εξόδους διαφυγής τους. Να σημειωθεί ότι, προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής

Ωστόσο, ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί κι αυτό το κρούσμα παραβατικότητας. Οι κάτοικοι της περιοχής από χθες είναι ανάστατοι, εκφράζοντας φόβο για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών τους και ζητώντας μεγαλύτερη περιφρούρηση.
Είναι επιτακτική ανάγκη η εξασφάλιση από πλευράς Αστυνομίας της ειρηνικής και ασφαλούς διαβίωσης των κατοίκων τόσο της Μεσσήνης, όσο και της ευρύτερης περιοχής, αφού το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα ληστειών, δολοφονιών κι εκβιασμών πληθαίνουν στον Νομό μας, με τους πολίτες να δηλώνουν ανασφαλείς και τρομοκρατημένοι από την τυφλή βία, που κάνει την εμφάνισή της και στη Μεσσηνία.

Η θρασύτητα των ληστών έχει οξυνθεί, με κρούσματα ακόμα και την ημέρα, σε μικρές επαρχιακές πόλεις, όπως η Μεσσήνη, πράγμα που καταδεικνύει ότι, ορισμένοι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, επωφελούμενοι ίσως και από την ελλιπή αστυνόμευση.
Εν κατακλείδι, η αύξηση τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών, απ' όπου κι αν αυτή απορρέει (οικονομική ανέχεια, έλλειμμα στην πρόληψη και καταστολή εγκλημάτων) καθιστά αναγκαία τη μεγαλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Συνάντηση Ξύγκα στην ΔΕΚΕ για νέο οδικό άξονα

Μια σημαντική συνάντηση στην αρμόδια ΔΕΚΕ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, πραγματοποίησε προ ωρών ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας όπου είχε την ευκαιρία να αναλύσει θέματα οδικών αξόνων και ζητήματα που άπτονται της αρμόδιας υπηρεσίας με τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιώργο Παπαηλιού και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, μηχανικούς και άλλους υπαλλήλους.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα της δημιουργίας οδικού άξονα που θα παρακάμψει την πόλη των Φιλιατρών όπως έχει ζητηθεί εδώ και καιρό από την Δημοτική αρχή καθώς εκκρεμεί η υλοποίησή της σε σημείο που θα υιοθετηθεί, δηλαδή ανατολικά ή δυτικά της πόλης.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο οδικός άξονας θα αποτελέσει ......

συνέχεια του εθνικού δρόμου που συνδέει την Τριφυλιακή πόλη με την Κυπαρισσία καθώς ετοιμάζεται η υλοποίηση μιας μελέτης που θα επιλύσει το χρόνιο αυτό πρόβλημα.
Η δημιουργία της παράκαμψης θα επιλύσει ένα σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην είσοδο και έξοδο της πόλης με κατεύθυνση προς άλλες ορεινές περιοχές αλλά και την περιοχή του Μαράθου.

Πηγή: Radio 93.6

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

Αποκαλύπτουμε τη ληστεία των ΕΛΠΕ. με κάθε λεπτομέρεια. Βάζουν καπέλο 20%. Εισαγγελέας υπάρχει;

Η κυβέρνηση «βλέπει» και «κάνει πλάτες» στο Καρτέλ.

Ενώ το πετρέλαιο έχει πέσει διεθνώς κατά 11%, η τιμή της αμόλυβδης αυξάνεται ασταμάτητα.

Με βάση τη δειγματοληψία του υπουργείου Ανάπτυξης, με καταγραφή τιμών σε 2.300 πρατήρια σ' όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου , ο μέσος όρος της λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης, διαμορφώθηκε στα 0,869 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο 0,58% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής που ήταν 0,864 ευρώ ανά λίτρο.

Το ερώτημα είναι ,γιατί, το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν ελέγχει τις τιμές των ΕΛΠΕ.

Η τιμή του πετρελαίου, έπεσε σήμερα, ( 2 Φεβρουαρίου), κατά 4% ,σε χαμηλά δύο εβδομάδων, και έκλεισε στα 31.24 ευρώ ( 40.01 δολ).

Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή από τις 20 Ιανουαρίου, όταν ......

είχε «κλείσει» στα 40.82 δολ./βαρέλι (31.64 ευρώ).

(Η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου, ήταν τα 32.40 δολάρια στις 19 Δεκεμβρίου).

Αλλά, ενώ η διεθνής τιμή έπεσε 4%, στην Ελλάδα τα ΕΛΠΕ και ο κ.Λάτσης έβαλαν και νέο καπέλο.

Η αμόλυβδη βενζίνη 95 RON 10PPM κόστιζε στην πόρτα του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, 287,52 ευρώ/1000 λίτρα, στις 2 Φεβρουαρίου, με το πετρέλαιο στα 31.24 ευρώ, ενώ στις 30 Ιανουαρίου με το πετρέλαιο στα 31.7 ευρώ, ήταν 279,04 ευρώ/1000 λίτρα. Το πετρέλαιο κίνησης 10 PPM BIO κοστίζε 365,96 από 356,88 και το πετρέλαιο θέρμανσης 322,18 ευρώ, από 315,35.

Ενώ δηλαδή η τιμή της πρώτης ύλης σε ευρώ, διαμορφώθηκε 1,5% πιο κάτω, αυτοί έβαλαν «καπέλο» 8.48 ευρώ στην βενζίνη, 9.08 ευρώ στο πετρέλαιο κίνησης, και 6.83 ευρώ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στις 26 Ιανουαρίου το πετρέλαιο κόστιζε 34.74 ευρώ ,το βαρέλι, και τα ΕΛΠΕ πωλούσαν την αμόλυβδη βενζίνη 95 RON 264,53 ευρώ.

Μέσα σε εφτά μέρες ,ενώ η διεθνής τιμή έπεσε 11%, ο κ. Λάτσης και τα ΕΛΠΕ, αύξησαν την τιμή που πωλούν την βενζίνη κατά 8.7%, και το πετρέλαιο κίνησης κατά 7%.

Η διαφορά μεγάλωσε ακόμη πιο πολύ. 20% στη βενζίνη και 18% στο πετρέλαιο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης πουλιόταν στις 29 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη 230 ευρώ/1000λιτρα. Όσο και σήμερα.

Στις 26 Ιανουαρίου, το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, 238,76 ευρώ /1000 λίτρα. Και τα ΕΛΠΕ πουλούσαν 312 .

Ενώ λοιπόν η διεθνής τιμή μειώθηκε 8.76 ευρώ, τα ΕΛΠΕ αύξησαν την τιμή σε 322,18.

Δέκα ευρώ «καπέλο», με την διεθνή τιμή σε ευρώ, σταθερή.

Δεν έχουν το θεό τους!!!!!!.

Η τιμή του πετρελαίου, πιέστηκε από τα στοιχεία για τη μεγάλη πτώση της αμερικανικής βιομηχανικής παραγωγής ,που δείχνουν , ότι η ύφεση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, και επομένως θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η πτώση της ζήτησης για ενεργεία ,στην πλέον ενεργοβόρο οικονομία του κόσμου.

Οι συνεργάτες των κερδοσκόπων στο Παρίσι, το IEA αναμένεται ,στις 11 Φεβρουαρίου, να ανακοινώσει και νέα μείωση των εκτιμήσεων του, για την παγκόσμια ζήτηση. Η εκτίμηση του τώρα είναι 85.3 εκ. βαρέλια την ημέρα.

« Η ζήτηση είναι περιορισμένη», όπως λένε οι παράγοντες της αγοράς.

Στο Λονδίνο, το brend για άμεση παράδοση, έκλεισε στα 43.82 δολ./ βαρέλι (34.21 ευρώ) Το πετρέλαιο θέρμανσης για τον Μάρτιο έπεσε στην Νέα Υόρκη, 6.4%, χαμηλότερα, και έκλεισε στο $1.3424 το γαλόνι.( 230 ευρώ/1000 λίτρα).

Άρθρο του Σπύρου Χατζάρα στο Ελληνικό Καφενείο