Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

Νίκη Πλάτης 5 αστέρων!!!! 5 - 0 την Ανδρούσα

Με το δεξί μπήκε στον Νέο γύρο του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Β΄Τοπικής η Νίκη Πλάτης που απέδειξε ότι είναι μια ομάδα 5 αστέρων μιας και επικράτησε επί της Ανδρούσας με σκορ 5 - 0 στο ξερό γήπεδο των Φιλιατρών θυμίζοντας σε όλους ότι είναι μια ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα και την άνοδο της στην Α' τοπική κατηγορία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου εμφανίστηκε για ένα ακόμα παιχνίδι σοβαρή και πειθαρχημένη και επιβλήθηκε με το ευρύ σκόρ 5-0.
Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι οι πολλές φάσεις που έκανε η Νίκη σε σχέση με την Ανδρούσα που κατάφερε να κάνει ΜΟΝΟ 3 φάσεις στα 90 λεπτά του αγώνα.

Η πρώτη καλή φάση για την Νίκη ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Κωσταντόπουλος έκανε εάν σουτ με αξιώσεις αλλά ο Χάλεσης είχε αντίθετη άποψη πέφτοντας και μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο 7 Μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Φερέττη έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά απ' όλους και κατευθυνόμενη προς το τέρμα ο Βασιλόπουλος την μπλόκαρε.

Στο 9ο Γκρέτσα εκτέλεσε φάουλ έγινε μια φάση διαρκείας στα κερέ του Χάλεση, με δυο απανωτά σούτ τα οποία έδιωξαν οι Βισμανάρ και ο Καρλάφτης. Η μπάλα ήρθε στον Σταθόπουλος Παναγιώτη αλλά εκείνος με δυνατό σουτ την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στι 21 μια ακόμα καλή φάση για γκολ με τον Γκίνο από αριστερά έκανε σέντρα. Η Μπάλα βρήκε τον Κωσταντόπουλο αλλά το σούτ που έκανε ήταν αδύναμο και η μπάλα βγήκε λίγο άουτ.
Στο 24 Ο Κωστασντόπουλος έκανε κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στο οριζόντιο δοκάρι

Στο 27 ΓΚΟΛ ο Γεωργακόπουλος με δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Χάλεση γράφοντας το 1 - 0

Στο 32 Παραλίγο να διπλασιαστούν τα τέρματα μετά από δυνατό σουτ του Γκρέτσα από αριστερά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 32 ο Σταθόπουλος εκτέλεσε φάουλ. Βρήκε σε παίκτες της αντίπαλης ομάδας οι οποίοι έδιωξαν. Η Μπάλα πήγε στον Κωσταντόπουλο κι εκείνος έκανε σουτ αναγκάζοντας τον Χάλεση να διώξει σε κόρνερ.

Στο 36 ο Νταλιάνης έπιασε ενα σουτ που έκανε ο Πατσούλας αλλά ήταν αδύναμη η εκτέλεσε και ο Βασιλόπουλος μπλόκαρε.

Στο 39 η νίκη Διπλασίασε τα τέρματα με τον Γκρέτσα σε αντεπίθεση της Νίκης.

Στο 42 τα τέρματα τριπλασιάστηκαν με τον Γκίνο ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Χάλεση και τον πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη η Νίκη μπήκε εξίσου σοβαρά στο παιχνίδι σκοράροντας για τέταρτη φορά με τον Γεωργακόπουλο.

Στο 67 Η Νίκη έχασε καλή ευκαιρία για γκόλ όταν σε ένα δυνατό σουτ και ενώ η μπάλα φαινόταν ότι θα πήγαινε μέσα στα δίχτυα εκείνη πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 68 Μετά από μια δυνατή μπαλιά ο Παγάνης δεν μπόρεσε να τσιμπήσει την μπάλα και ο Βασιλόπουλος μπλόκαρε στον αέρα.

Στο 69 Ο Κωσταντόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Χάλεση και πέτυχε το 5 - 0.

Στις φωτογραφίες
Αριστερά ο Γεωργακόπουλος που πέτυχε τα 2 τέρματα, δεξιά ο Κωσταντόπουλος που πέτυχε το 5ο ΤέρμαΝίκη Πλάτης
Βασιλόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Καψιμάλης, Αρβανιταντώνης, Σταθόπουλος, Σύλλας, Γκίνο, Άλμπαν, Κωσταντόπουλος, Σικαλιάς, Γεωργακόπουλος

Οι αλλαγές
Στο 51 Την θεση το Σταθόπουλο Παναγιώτη πήρε ο Σταθόπουλος Ευστάθιος
Στο 61 Την θέση του Γεωργακόπουλου πήρε ο Βενετσανάκος
Στο 64 Την Θέση του Σύλλα πήρε ο Χατζής


Ανδρούσα
Χάλεσης, Μαραγκούλιας, Βισμανάρ, Πατσούλας Κάλλας Γιώργος του Βασιλέιου, Φερέττης, Καρλάφτης, Νταλιάνης Κάλλας Γιώργος του Κωσταντίνου,
Χονδρός, Παγάνης

Κάλιο αργά παρά ποτέ

Μετά περίπου δύο μήνες από την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ΑΠ 317384/06.08.2008 και τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν το νομό και που κανένας επίσημος φορέας ακόμα δεν έχει αντιδράσει. (Να δούμε πότε) υπήρξε μια επίσημη φωνή που αντέδρασε κατά ένα τρόπο στο αίσχος που γίνεται, ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς.
Ευτυχώς που υπάρχει και σύ Δημήτρη Κουσελά με μια πιο επίσημη φωνή μια και η δικιά μου είναι μικρή, - λέτε να μιλάω σε κοφούς....!!! -, να αντιδράσεις σε αυτό που γίνεται ενάντια στους αγρότες - Παραγωγούς όλης της Ελλάδος και ειδικά της Μεσσηνίας, μιας και είμαστε η μεγαλύτερη ελαιοκομική περιφέρεια, καταθέτοντας καίρια ζητήματα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με λυπεί όμως το γεγονός ότι ενώ πήρε το θέμα κάποια διάσταση μέσω του τύπου και blog οι υπόλοιποι βουλευτές της Μεσσηνίας και ειδικότερα οι Κα Καλαντζάκου και Σαμαράς μιας και έχουν μια πιο επίκαιρή θέση μέσα στην Κυβέρνηση σιωπούν.
Μήπως νομίζουν ότι οι εκπροσωπούν βιομηχάνους και μεγαλεμπόρους??
Ή μήπως βολεύονται σε μια καρέκλα
Αγρότες και παραγωγούς και πολίτες που έχουν επαγγελματική ιδιότητα γύρω από αυτό, Εκπροσωπείτε κύριοι Υπουργοί και είναι πολύ λυπηρόνα μην παίρνετε θέση και να μην αντιδράτε όταν θίγονται και κινδυνεύουν τα συμφέροντα των ψηφοφόρων σας.
Και δεν μιλάμε για προσωπικά συμφέροντα αλλά για κοινά.
Από σας θα περίμενα να ξεσηκώσετε τους αγρότες μιας και οι συνδικαλιστές και η Ένωση (ΕΑΣ) φοβούνται ή εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα.
Α…. Ξέχασα. Εσείς μόνο σε ημερίδες ξέρετε να κοκορεύεστε, να απαιτείτε από τους αγρότες και να προτείνετε.
Αλλα μόλις πιάσετε την καρέκλα αλλάζουν τα πράγματα. Τότε τα ξεχνάτε όλα και τα θυσιάζετε για τα μεγάλα γραφεία σας.

Να τα χαίρεστε …!!
Τώρα όσο για την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αυτοί έχουν πόλεμο για την καρέκλα.
Τόσος ντόρος έγινε. Άλλωστε που χρόνος να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του Νομού.

Λοιπόν φίλε μου Δημήτρη Κουσελά
Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο να αντιστρέψεις μια κατάσταση με τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου. Πάντως εγώ και η ομάδα από τα Φιλιατρά θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε αυτά που πληγώνουν το εισόδημα του αγροτικού κόσμου Και σε αυτά που πληγώνουν το γόητρο ολόκληρου Νομού.

Τελειώνοντας πιστεύω ότι θα αγωνιστείς και σύ δίπλα μας σκληρά για να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση και ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου σε ευχαριστώ που αντέδρασες για όλα αυτά που γίνονται.

MESSINIAN FARM
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΤΣΟΣ
DIRECTOR

Τελευταία νέα από την Εράνη. Αναχωρούν στη μια για Ζάκυνθο.

Μετά την χθεσινή απογευματινή προπόνηση και τις στιγμές χαλάρωσης που ακολούθησαν στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η ομάδα επέστρεψε σήμερα το πρωί στο γήπεδο για την τελευταία προπόνηση εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με το Καταστάρι.

Τόσο ο Αντώνης Μαυρέας όσο και ο Σταύρος Αντωνόπουλος δηλώνουν αισιόδοξοι για το θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα ενώ οι παίκτες φαίνονται αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο.
Απότο πρωΐ μέχρι και αυτή την στιγμή γίνεται προπόνηση στο γήπεδο των Φιλιατρών και η αποστολή θα αναχωρήσει για Ζάκυνθο στη μία το μεσημέρι.

Από την αποστολή απουσιάζουν σίγουρα οι:
Στέφανος Βαρούχας ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα στον αστράγαλο,
ο Αλέξης Αδαμόπουλος, ο οποίος έσπασε το δάχτυλο του στην προπόνηση της Τρίτης
Και ο Θοδωρής Ανεστόπουλος και
ο νεοαποκτηθένατας Ηλίας Τσιριγώτης του οποίου το δελτίο δεν έχει έρθει ακόμα!!!!!

Όλοι οι άλλοι παίκτες θα βρίσκονται κανονικά στην αποστολή.

ΣΧΟΛΙΟ
Ε ρε ύπνος τρικούβερτος που έχει πέσει στην ΕΠΟ...
2 εβδομάδες τώρα εχει αποκτηθεί απο την Εράνη ο Ηλίας Τσιριγώτης και η ΕΠΟ ακόμα να βγάλει το δελτίο του.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

H κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την Εράνη και την Νίκη Πλάτης

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έκανε σήμερα το απόγευμα στις 6 στο ξενοδοχείο "Λιμενάρι" τα δύο σωματεία της πόλης μας η Εράνη και η Νίκη Πλάτης.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα παιδιά που απαρτίζουν τις δυο ομάδες της πόλης μας μαζί με το παιδικό τμήμα της Εράνης όλοι οι παίκτες της Εράνης το παιδικό τμήμα της Εράνης και η ομάδα της Νίκης Πλάτης, οι Πρόεδροι των δυο ομάδων Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος (Νίκη Πλάτης) και Ευάγγελος Σταθόπουλος (Εράνη) μαζί με το Δ.Σ., οι προπονητές των ομάδων Αντώνης Μαυρέας, Σταύρος Αντωνόπουλος (Εράνη) και Παναγιώτης Παναγόπουλος (Νίκη Πλάτης), ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ. και διευθυντής του γραφείου του Νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτης Τσιμόγιαννης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Άρης Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Χαράλαμπος Στάμος.

Την έναρξη των χαιρετισμών έκανε ο Ευάγγελος Σταθόπουλος (πρόεδρος της Εράνης) όπου στον σύντομο χαιρετσμό του έκανε λόγο για την 7η δεκαετία που μπαίνει η ομάδα της Εράνης και ότι είναι μια ιστορική ομάδα που μέσα απο τα σπλάχνα της έχουν βγεί μεγάλοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Super League και σε άλλα πρωταθλήματα.
Ευχήθηκε να έχουν οι ομάδες της πόλης μας καλή Χρονιά και παραίνεσε τους παίκτες να τιμήσουν την μεγάλη ιστορία της Ομάδας.

Ακολούθησε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ. ό οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε χρόνια πολλά επιτυχίες στα δυο σωματεία και παραίνεσε τους παίκτες να έχουν πάντα στο μυαλό τους το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ.

Ο Δήμαρχος Φιλιατρών στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους προσκεκλημένους, ευχήθηκε Χρόνια πολλά και επιτυχίες στα δυο σωματεία μας.
Τα Φιλιατρά είναι μια συνέχεια. Είναι ο πολιτισμός της ο αθλητισμός της οι άνθρωποι της.
Τα Φιλιατρά είναι οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, είναι η Εράνη είναι οι σύλλογοι μας είμαστε όλοι εμείς.
Τα Φιλιατρά τα αγαπάμε και θα τα αγαπάμε.
Ευχήθηκε να είναι όλοι καλά, να εχουν υγεία και ευχήθηκε ότι καλύτερο.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους.
Είπε ότι απο αυτή την πόλη αυτή, ξεπήδησαν μεγάλα ονόματα του σύγχρονου Ελληνικού ποδοσφαίρου και ευχήθηκε στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να τους μοιάσουν.
Τόνισε να έχουν τα παιδιά στο μυαλό τους πάντοτε το "ευ αγωνίζεσθε".
Εδωσε συγχαρητήρια σε όλους για τις ενέργειες τους και για την ενότητα που διατηρούν την ενότητα της ομάδας.

Ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου που πήρε για λίγο τον λόγο ευχήθηκε χρόνια πολλά Πολλές επιτυχίες και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Νίκου Λυμπερόπουλου, του Σωτήρη Λυμπερόπουλου και του Νίκου Φρούσου.
Δεν παρέλειψε να μεταφέρει και τους χαιρετισμούς του υπουργού πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με τον πρόεδρο της νίκης πλάτης Χαράλαμπο Αλεξανδρόπουλο που ευχήθηκε καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες στις δυο αγαπημένες ομάδες των Φιλιατρών.

Για την Ιστορία το φλουρί κέρδισε Κώστας Προνοΐτης στην πίτα των ακαδημιών, ο τερματοφύλακας της Νίκης Πλάτης, Κώστας Νικολόπουλος και ο αρχηγός της Εράνης Τάκης Αναστασόπουλος.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την κοπή της πίτας.

[ Για πλήρες μέγεθος κλίκ στις εικόνες ]


Από Αριστερά ο προπονητής της Εράνης Αντώνης Μαυρέας, ο Πρόεδρος της Εράνης Βαγγέλης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ. Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, και ο Δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας.

Ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ. Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Άρη Σταθόπουλο
Ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου Υπεύθυνος επικοινωνίας της Εράνης κόβει την πίτα του παιδικού τμήματος της Ομάδας.

Ο πρόεδρος της Νίκης Πλάτης Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος κόβει την πίτα της ομάδας

Ο πρόεδρος της Εράνης Σταθόπουλος Ευάγγελος κόβει την πίτα της ομάδας

Ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ. δίνει αναμνηστικά από την Νομαρχία ΜεσσηνίαςΑνέκτησε επαφή με το περιβάλλον ο Διαμαντής Μαντζούνης

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 20χρονου Διαμαντή Μαντζούνη.

Ο νεαρός αστυνομικός παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», ωστόσο δείχνει να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ ανέκτησε την επαφή με το περιβάλλον.

Για την κατάσταση της υγείας του νεαρού μίλησε στη zougla.gr o πρόεδρος του Νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης.

Η κατάσταση βαίνει διαρκώς βελτιούμενη.

Θα επαναλάβουμε μια αξονική, μένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας για καλύτερη υποστήριξη, έχει επαφή με το περιβάλλον.

Συνεννοείται και ανταλλάσσει κουβέντες κυρίως με την μητέρα του και τον πατέρα του.

Βεβαίως είναι αποσωληνωμένος

Πηγή: Zougla.gr

Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Η ΕΑΣ Μεσσηνίας με ανακοίνωση ενημερώνει τους δικαιούχους επιστροφής ΦΠΑ αγροτών που έχουν τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων του έτους 2008 ότι μπορούν να τα προσκομίζουν στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΕΑΣ από σήμερα.
Οπως διευκρινίζεται, η άμεση υποβολή των τιμολογίων θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη πληρωμή τους.

Αναγκαία η στήριξη του ελαιοκομικού τομέα

Ερώτηση στην βουλή και συγκεκριμένα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Σ. Χατζηγάκη κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς.

Ο Βουλευτής στην ερώτηση στου
εκθέτει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι ελαιοπαραγωγοί και τον ρωτά κατά πόσο προτίθεται να υιοθετήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης του ελαιοκομικού τομέα

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σήμερα, ο Έλληνας ελαιοπαραγωγός βιώνει τη χειρότερη μείωση της τελευταίας 20ετίας στην τιμή του προϊόντος του, την ίδια στιγμή που το κόστος παραγωγής εκτινάσσεται στα ύψη, με αποτέλεσμα η τρέχουσα τιμή του ελαιόλαδου (2 ευρώ το κιλό) να μην καλύπτει ούτε καν το κόστος παραγωγής του!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ελαιοπαραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας το ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους να μειώνεται ακόμα περισσότερο. Μάλιστα, στον Νομό Μεσσηνίας το πρόβλημα είναι πιο οξυμμένο, λόγω της μειωμένης παραγωγής από τον παγετό της 18ης Φεβρουαρίου 2008.

Επειδή το ελαιόλαδο είναι σημαντικό κομμάτι του εθνικού μας πλούτου, που δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητο, αφού η δεδομένη υπεροχή του δεν μετατρέπεται σε οικονομικό όφελος για τους παραγωγούς, λόγω των χαμηλών τιμών που αυτοί εισπράττουν, παρά των σοβαρά υψηλότερων τιμών που πληρώνει ο καταναλωτής (η ψαλίδα τιμών παραγωγού - καταναλωτή ανέρχεται στο 1:3).

Επειδή απαιτείται στρατηγικό σχέδιο για τον ελαιοκομικό τομέα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προωθήσει, σε συνεργασία με τις άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες της Ε.Ε., μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών και διαφάνειας στις αγορές όπως:

Α) Σε επίπεδο Ε.Ε.: Σαφή διαχωρισμό των ποιοτικών κατηγοριών του ελαιολάδου, τροποποίηση του Κοινοτικού Κανονισμού 1019/02, ώστε να αναγράφεται η ακριβής χώρα προέλευσης του ελαιολάδου και όχι απλά «ελαιόλαδο Ε.Ε.» ή «ελαιόλαδο εκτός Ε.Ε.», αξιοποίηση της συμμαχίας που μας ζήτησε η Ιταλία για την προώθηση στην Ε.Ε. μιας ανώτερης κατηγορίας, πέραν αυτής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, αναπροσαρμογή του μέτρου της "ιδιωτικής αποθεματοποίησης", όταν οι τιμές του έξτρα παρθένου αγγίζουν τα 2,5 ευρώ / κιλό και αύξηση της ανα κιλό επιχορήγησης, τροποποίηση του άρθρου 6 του Κοινοτικού Κανονισμού 1019/02 που επιτρέπει πρόσμιξη ελαιολάδου με σπορέλαια.

Β) Σε εθνικό επίπεδο: Χάραξη εθνικής στρατηγικής για την προώθηση σε αναδυόμενες αγορές πιστοποιημένου, επώνυμου έξτρα παρθένου ελαιολάδου, επαρκής χρηματοδότηση στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) για την προβολή του ελαιολάδου σε αγορές στόχους και δημιουργία αξιόπιστου και αποτελεσματικού μηχανισμού για τον έλεγχο της νοθείας και των προσμίξεων στο ελαιόλαδο. Για ποιο λόγο ανεστάλη πριν εφαρμοσθεί η ΚΥΑ 317384/6.8.08 που καθιστούσε και στη χώρα μας υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης του ελαιολάδου, κάτι που η Ιταλία εφάρμοζε από τον Ιανουάριο του 2008; Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το Εργαστήριο Πιστοποίησης Ελαιόλαδου στην Καλαμάτα; Πότε θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Π.Ο.Π. Καλαμάτας σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας; Τι σχεδιασμός υπάρχει στο Υπουργείο για να στηρίξει το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας και πότε προβλέπεται να αποζημιωθούν αυτοί από τον ΕΛΓΑ - ΠΣΕΑ για τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν από τον παγετό του Φεβρουαρίου 2008;».

Σύστημα ΟΠΕΚΕΠΕ: Διορθώσεις για να πάρουν επιδότηση απλήρωτοι-μισοπληρωμένοι

«Άνοιξε» το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά στις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2008, αλλά ακόμη δεν «απορροφά» μεταβολές, γι’ αυτό ό,τι διορθώσεις γίνουν, θα διενεργηθούν με διοικητικές πράξεις.

Τούτο ανέφερε στο «Θ» ο διευθυντής Επιδοτήσεων της ΕΑΣ Μεσσηνίας Κώστας Πέτροβας, επισημαίνοντας πως με τις μεταβολές αυτές θα γίνουν πληρωμές για παραγωγούς που δεν έχουν λάβει την ενιαία ενίσχυση ή έχουν πληρωθεί μερικώς. Από τις ΕΑΣ και από Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε σύντομα να «απορροφήσει» το σύστημα τις μεταβολές και με ηλεκτρονικό τρόπο.
Όσον αφορά στις διορθώσεις για το 2008, εξαιρούνται οι παραγωγοί που βρίσκονται σε επιτόπιο έλεγχο και σε έλεγχο τηλεπισκόπησης. Για τους συγκεκριμένους παραγωγούς οι διορθώσεις θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επισημαίνεται πως από τη στιγμή που το σύστημα θα κλείσει και δε θα δέχεται άλλες διορθώσεις, απαιτείται ένα δεκαήμερο επεξεργασίας των στοιχείων και θα ακολουθήσει πληρωμή, βάσει της τακτικής που έως τώρα ακολουθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πηγή: Θάρρος

ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Παραμένει η προκαταβολή 2 ευρώ

Ένα φως στη μαυρίλα που περιβάλλει το ελαιόλαδο συνιστά η απόφαση της Επιτροπής Ελαιολάδου της ΕΑΣ Μεσσηνίας, που συνεδρίασε προχθές βράδυ, να παραμείνει σε ισχύ η μέθοδος της προκαταβολής με 2 ευρώ το κιλό στον παραγωγό, για προϊόν που παραδίδεται στην Ένωση και έχει οξύτητα μέχρι 5 δέκατα. Τούτο ανέφερε στο «Θ» ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δημήτρης Ραπτέας, προσθέτοντας πως η απόφαση αυτή –όπως και ό,τι άλλο αποδέχθηκε η Επιτροπή Ελαιολάδου, παρουσία του προέδρου, του γεν. διευθυντή και υπηρεσιακών παραγόντων- θα επικυρωθεί από το Δ.Σ. της οργάνωσης σε προσεχή του συνεδρίαση.

Η Ένωση θα παίρνει λάδι μόνο με προκαταβολή, σταματά δηλαδή η αγορά ελαιολάδου στην τρέχουσα τιμή, κάτι που έχουν κάνει σχεδόν όλες οι ΕΑΣ στη χώρα.
Σημειώνεται ότι η προκαταβολή με 1,70 ευρώ το κιλό για λάδια οξύτητας πάνω από 0,5 και μέχρι 0,8 (όριο του έξτρα παρθένου) δεν αποτέλεσε αντικείμενο απόφασης του Δ.Σ. της ΕΑΣ, αν και είχε υπάρξει εισήγηση περί τα τέλη Νοεμβρίου. Στην ουσία, αδρανοποιήθηκε η εισήγηση αυτή, διότι με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών όλα τα λάδια πρακτικώς είναι εντός του ορίου των 5 δεκάτων. Επίσης, και το σύστημα της παρακαταθήκης έχει περιπέσει σε αχρηστία.

Μέχρι σήμερα, έχουν εξασφαλιστεί με το σύστημα της προκαταβολής περίπου 300 τόνοι ελαιολάδου και όσες ποσότητες συγκεντρωθούν, είτε θα τυποποιηθούν είτε θα εξαχθούν, ανάλογα τι συμφέρει σύμφωνα με τις εμπορικές συνθήκες. Ο κ. Ραπτέας τόνισε πως για κάθε ποσότητα που πρόκειται να παραληφθεί, προηγείται χημική ανάλυση. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν συνεργαστεί με την Ένωση 7 συνεταιρισμοί και αξιόλογος αριθμός ιδιωτών –με μικρότερες ποσότητες- που εμπιστεύονται την Ένωση.

Η ποιότητα των ελαιολάδων είναι πολύ καλή, γι’ αυτό και οι Ιταλοί τα απορροφούν, με αποτέλεσμα το 1/3 της συγκεντρωθείσας ποσότητας να έχει εξαχθεί.
Όσον αφορά στην εκκαθάριση, δεν υπάρχει αλλαγή και αυτή θα γίνει στα τέλη Μαΐου φέτος, επί τη βάσει της μέσης τιμής πώλησης του ελαιολάδου, συνυπολογιζομένων των σχετικών επιβαρύνσεων (χρηματοοικονομικά, μεταφορικά κ.ά.).

Ο κ. Ραπτέας ανέφερε, τέλος, ότι συνεχίζεται η ήδη επιτυχής συνεργασία με την Ελαιουργική, για τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μεσσηνιακής προέλευσης με τη φίρμα «Σπιτικό». Από πέρυσι έχουν τυποποιηθεί άνω των 200 τόνων για την Ελαιουργική.


Πηγή: Θάρρος

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

Aλλάζει ο τρόπος χορήγησης οπτικών ειδών από το ΙΚΑ

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στα κατα τόπους γραφεία ΙΚΑ σχετικά με την χορήγηση οπτικών ειδών(γυαλιά κ.α.) επέρχεται αλλαγή στο τρόπο.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εγκύκλιος:
Σας ενημερώνουμε ότι, το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έχει συνάψει σύμβαση με την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ» με τον διακριτικό τίτλο «ΠΕΟΟ» και θα ισχύσει από 1/1/2009. Επομένως, θα πρέπει άμεσα με ανακοινώσεις να ενημερώσετε τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ότι από 1/1/2009 δεν θα καταβάλλεται η δαπάνηγια την αγορά των οπτικών ειδών από το Τμήμα Παροχών Ασθένειας των Υποκαταστημάτων μας αλλά, θα απευθύνονται οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι στα συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών (κατάσταση των οποίων σας στέλνουμε) και η πληρωμή θα γίνεται κατευθείαν στα μέλη της Ένωσης Οπτικών, μέσω του Λογιστηρίου των Υποκ/των μας.

Τα μηχανογραφικά γυαλιά που αφορούν τους υπαλλήλους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα πληρώνονται από τα Τμήματα Παροχών Ασθένειας. Αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν με εγκύκλιο που θα σας σταλεί σχετικά με την αύξηση των αποδοτέων ποσών για τα οπτικά είδη για το έτος 2009.
Ο Πλήρης κατάλογος με τα συμβεβλημένα οπτικά καταστήματα βρίσκεται εδώ!

Πηγή: Δημότης Blog

Κινητό χωρίς ιούς και ανεπιθύμητες χρεώσεις

Θέλετε να επικοινωνείτε όπου κι αν βρίσκεστε και οποιαδήποτε στιγμή με ασφάλεια; Το φυλλάδιο «Η ζωή με το κινητό μας» που έχει εκδώσει πρόσφατα η COSMOTE προσφέρει όλες τις απαντήσεις, αλλά και πρακτικούς κανόνες «συμβίωσης», για να εξασφαλίσουμε μια «υγιή» σχέση με το κινητό μας.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τους «ιούς»;

Η πρόσβαση στο Internet, η ανταλλαγή δεδομένων μέσω Bluetooth ή τα μηνύματα spam, απαιτούν της προσοχή μας καθώς μπορεί να αποτελέσουν την αιτία για την εισβολή «ιών» στο κινητό μας. Μπορούμε εύκολα να προστατευτούμε, αρκεί:

- Να «κατεβάζουμε» και να αποθηκεύουμε στο κινητό μας αρχεία (ήχους κλήσης, εικόνες, video κλπ) ή εφαρμογές μόνο από άτομα που γνωρίζουμε και από ιστοσελίδες που εμπιστευόμαστε.

- Να διαγράψουμε αμέσως ένα e-mail με επισυναπτόμενο αρχείο αν αυτό προέρχεται από άγνωστο αποστολέα, χωρίς να το ανοίξουμε.

- Να δεχόμαστε αρχεία μέσω της εφαρμογής Bluetooth* μόνο όταν γνωρίζουμε τον αποστολέα.

- Να ενεργοποιούμε την εφαρμογή Bluetooth* μόνο όταν θέλουμε να δεχτούμε δεδομένα από κάποιο φίλο και όχι να το έχουμε συνεχώς ενεργοποιημένο.

(* Με το όρο «εφαρμογή Bluetooth» αναφερόμαστε στην ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις συσκευές, μέσω της συγκεκριμένης σύνδεσης και όχι στο εξάρτημα.)

Παράλληλα, οι «ιοί» ευθύνονται πολλές φορές για την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων προς αριθμούς υψηλής χρέωσης.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον «ιό των ανεπιθύμητων χρεώσεων»;

Πριν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε μια υπηρεσία, φροντίζουμε να ενημερωθούμε πλήρως για τα χαρακτηριστικά και τις χρεώσεις της.
Για να έχουμε πάντα τον έλεγχο του λογαριασμού μας, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω απλές συμβουλές:

- Φροντίζουμε να ελέγχουμε συστηματικά τους λογαριασμούς μας.

- Δεν αφήνουμε το κινητό μας τηλέφωνο εκτεθειμένο σε χώρους όπου μπορεί οποιοσδήποτε να το χρησιμοποιήσει χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

- Είμαστε ενήμεροι για τη χρέωση οποιασδήποτε υπηρεσίας πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

- Αν οι χρεώσεις είναι υπερβολικές ή/και δεν αντιστοιχούν στη χρήση που έχουμε κάνει, απευθυνόμαστε αμέσως στον πάροχο της σύνδεσής μας.

Στην ίδια κατεύθυνση, της συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης για την ορθή χρήση της κινητής τηλεφωνίας, κινείται και το εγχειρίδιο της COSMOTE «Κινητή τηλεφωνία και γονείς». Τα δύο αυτά φυλλάδια διατίθενται από το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας.

Υπουργική Απόφαση για τους Νέους Αγρότες

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του στη Νομαρχία ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παραγωγής και Ανάπτυξης, αντινομάρχης και αναπληρωτής νομάρχης, κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, με θέματα τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οικονομική στήριξη μέσω επιδότησης στους Νέους Αγρότες και την ανάδειξη του Νομού Μεσσηνίας σε τιμώμενο Νομό για το 2009 από την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ελαιολάδου.

Οι Νέοι Αγρότες στο επίκεντρο της ΝΑΜ

Σε παρουσίαση της Απόφασης για οικονομική βοήθεια σε Νέους Αγρότες μέσω δράσεων του ΕΣΠΑ προέβη χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος αντινομάρχης, κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος. Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή δήλωσε τα εξής:
«Στη Νομαρχία σήμερα κοινοποιήθηκε μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Κοινή Υπουργική Απόφαση 704, που εκεί καθορίζεται το καθεστώς ενίσχυσης των Νέων Αγροτών, βάση του άξονα 1 του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης 2007 - 2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι πρόγραμμα ενίσχυσης και στήριξης Νέων Αγροτών που συνεχίζει τις δομές του 3 Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Αναλυτικά οι στόχοι που απορρέουν από αυτή την απόφαση είναι οι Νέοι Αγρότες, η βελτίωση των δυνατοτήτων της παραγωγής και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Αιτήσεις μπορούν να καταθέτουν οι δικαιούχοι μετά τη δημόσια πρόσκληση του αρμοδίου υπουργού, όπου θα καθορίζει τις λεπτομέρειες και το όλο πλαίσιο. Ακόμα θέλω να προσθέσω ότι, εν δυνάμει δικαιούχοι είναι Νέοι Αγρότες ηλικίας 18 - 40 ετών, με επαρκή επαγγελματική ικανότητα και επιχειρηματικά σχέδια.
Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 216.000.000 ευρώ και 88.000.000 ευρώ από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Τέλος, κριτήρια θα είναι η περιοχή, η παραγωγή και το επίπεδο εισοδήματος.
Στις ορεινές περιοχές το ποσό της χρηματοδότησης θα είναι 20.000 - 30.000 ευρώ, στις μειονεκτικές μέχρι 35.000 ευρώ και στις υπόλοιπες μέχρι 30.000 ευρώ.
Περισσότερες διευκρινήσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή».

Η Μεσσηνία τιμώμενος Νομός για το 2009

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Ελαιολάδου. Για το εν λόγο θέμα ανέφερε τα ακόλουθα:
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ελαιολάδου στις 10, 11 και 12 Απριλίου, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, με ένα περίπτερο 150 τετραγωνικών μέτρων, όπου επιθυμεί να φιλοξενήσει όσον το δυνατόν περισσότερους Μεσσήνιους, που ασχολούνται με την ελιά.
Η Επιτροπή του 3ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου αποφάσισε ότι, για το 2009 ο τιμώμενος Νομός είναι η Μεσσηνία, γι' αυτό και ο νομάρχης, κ. Δράκος, θα ανοίξει τις εργασίες του Φεστιβάλ και θα παραλάβει το χρυσό βραβείο.
Επίσης, να σας ενημερώσω ότι, η Επιτροπή του Φεστιβάλ θα επισκεφθεί τη Νομαρχία την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, θα συναντηθεί με τον νομάρχη και στο τέλος αυτής της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου».

Πηγή: Επικαιρότητα

Μείωσαν τον μισθό του 21χρονου αστυνομικού γιατί δεν...εργάζεται!

Θέλει η [ επι χρήμασι εκδιδόμενη γυναίκα ] (το είπα κόσμια) να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει!!!!

Διαβάζουμε στο i Reporter την απίστευτη είδηση για την μείωση μισθού του Διαμαντή Μαντζούνη!!!!!!

Απίστευτο! Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε! Κόψανε το μισθό του αστυνομικού που γαζώσανε οι τρομοκράτες πριν από δέκα ημέρες!
Παίρνει τα 2/3 του μισθού του ΤΩΡΑ! Ο 21χρονος ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του νοσηλευόμενος στον Ερυθρό Σταυρό, δεν ξέρουμε εάν έμαθε ότι...μειώθηκε ο μισθός του γιατί πλέον είναι...απασχολήσιμος!
Η μείωση έγινε - μας λένε - διότι, λέει, δεν έχει, πλέον, πλήρη απασχόληση.
Λες και πήγε να μαζέψει τις ελιές του πατέρα του.
Και κάτι εξίσου σημαντικό:
Ηταν ή όχι... παρατύπως ο 21χρονος αστυνομικός εκείνο το βράδυ σκοπιά στο σημείο που πυροβολήθηκε;
Και εάν ήταν όντως παρατύπως, όπως υποστήριξε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, θα λογοδοτήσει κανείς;

Πηγή: i Reporter

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΕΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΚΕΠ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΔΗΜΟΤΗΣ (ΠΕΛΛΑΣ)

"Λαβράκι" έβγαλε ο Δημότης. Με επείγον έγγραφο που απέστειλε ο Υφυπουργός Χρήστος Ζώης προς τα ΚΕΠ και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι λόγω νομικού κενού τα ΚΕΠ δεν μπορούνε να προχωρήσουν στην διεκπεραίωση 14 αιτημάτων που σχετίζονται με τα διπλώματα. Αναλυτικά στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

"τα ΚΕΠ από τις 14/01/2009 και μέχρι την έκδοση αφενός της ύπο τροποποίηση σχετικής υπουργικής απόφασης η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τα νέα έντυπα των αιτήσεων και αφετέρου την παροχή των απαραίτητων οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή της δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις για τις ακόλουθες διαδικασίες του Υ.Μ.Ε.:
1. Έκδοση άδειας οδήγησης κατηγορίας Α.
2. Έκδοση άδειας οδήγησης κατηγορίας Β.
3. Ανανέωση άδειας οδήγησης.
4. Επέκταση άδειας οδήγησης στην κατηγορία Γ
5. Επέκταση άδειας οδήγησης στην κατηγορία Γ+Ε
6. Επέκταση άδειας οδήγησης στην κατηγορία Δ
7. Αντικατάσταση άδειας οδήγησης με αντίστοιχη κοινοτικού τύπου.
8. Χορήγηση αντιγράφου άδειας οδήγησης, ελληνικής ή άλλου κράτους- μέλους της Ε.Ε, λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής.
9. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ιαπωνία σε αντίστοιχη ελληνική.
10. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης από κράτους – μέλος της Ε.Ε σε αντίστοιχη, χωρίς ιατρική, θεωρητική και πρακτική εξέταση.
11. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης διπλωματικού υπαλλήλου σε αντίστοιχη ελληνική.
12. Χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης επιβατικού δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου.
13. Ανανέωση ειδικής άδειας οδήγησης επιβατικού δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου.
14. Χορήγηση αντιγράφου ειδικής άδειας οδήγησης επιβατικού δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής.
Συναφώς σας ενημερώνουμε ότι όσες αιτήσεις περιέλθουν στα ΚΕΠ μέχρι τις 13-01-2009 και σχετίζονται με τις ανωτέρω 14 διαδικασίες, θα αποσταλούν στις κατά τόπους Δ/νσεις Μεταφορών των Νομαρχιών για διεκπεραίωση."

Πηγή: Δημότης Blog


Παραλίγο να αυτοκτονήσει διάκος μετά από λεκτικό επεισόδιο με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας

Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο που παραλίγο να οδηγήσει στην αυτοκτονία διάκονο, έγινε χθες στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας.
Ένα θέμα που πήρε απίστευτες διατάσεις τόσο στον Μεσσηνιακό τύπο όσο και στα Αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι πληροφορίες που έχουν διασταυρωθεί, κάνουν λόγο για φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας και το διάκονο της μητροπόλεως χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια παρά τις φήμες που γράφονται στον Μεσσηνιακό τύπο.
Ενα φραστικό επεισόδιο που παραλίγο να οδηγήσει τον διάκονο σε αυτοκτονία από το μπαλκόνι της μητροπόλεως.

Αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος υπήρξαν τόσο περαστικοί όσο και θαμώνες σε παρακείμενη καφετέρια όπου είδαν να εκτυλίσσεται το απίστευτο αυτό περιστατικό.

Μιλώντας στον Μεσσηνιακό τύπο πολίτες που είδαν το περιστατικό δήλωσαν ότι δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν.
Πολλές είναι οι πληροφορίες που λέγονται και γράφονται αλλά το μόνο που έχει διασταυρωθεί απόλυτα είναι το λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον Μητροπολίτη και τον Διάκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα του λεκτικού επεισοδίου φέρεται να είναι οικονομικό.
Πληροφορίες λένε ότι σήμερα το πρωί ο Διάκος πήγε στη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας συνοδευόμενος από συγγενή του προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αδικαιολόγητη διακοπή της μισθοδοσίας του διακόνου.

Πληροφορίες από τον Μεσσηνιακό τύπο κάνουν λόγο για την οικονομική δυσχέρεια που βρίσκεται ο διάκος καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας συγγενικό του πρόσωπο.
Πιθανολογείται ότι αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε τον διάκο στο μπαλκόνι της μητροπόλεως.

Για τις 11:30 έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου από τον Μητροπολίτη για το θέμα.

Διημερίδα απο το ΤΕΙ Καλαμάτας για το Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο

Το TEI Καλαμάτας προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα γευσιγνωσίας του ελαιολάδου διοργανώνοντας το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο και απευθύνεται σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα της αγοράς του λαδιού.
Ως βασικές προϋποθέσεις είναι η αγάπη για το λάδι καθώς και το ενδιαφέρον για την ένταξη και συμμετοχή σε μια ομάδα προσφοράς για την προβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου.
Το σεμινάριο διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2009 στον χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως τις 23 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες δίνονται απο το ΤΕΙ Καλαμάτας και συγκεκριμμένα από τον επίκουρο καθηγητή Κο Βασιλη Δημόπουλο στο τηλέφωνο 2721 0 45140
ή στο
γραφείο διασύνδεσης του ΤΕΙ τηλέφωνο 2721 0 45171 κα Γεωργία Λιάκουρα.
Ε- mail: vdimo@teikal.gr

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

E-mail απο αναγνώστη του Φιλιατρά News.

Aξιότιμε Κύριε.
Θα ήθελα να σου δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στο Φιλιατρά News.
Το παρακολουθώ εδώ και καιρό αλλά τις τελευταίες μέρες αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με την υγεία μου και χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα για μια εβδομάδα να παρακολουθώ τα νέα της Τριφυλίας.
Χθες βγήκα από το νοσοκομείο υγιέστατος και η πρώτη μου δουλειά μόλις ήρθα σπίτι ήταν να δω την σελίδα σας.

Με πολύ μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι άλλαξε ριζικά προς το πολύ καλύτερο την εικόνα της.
Δεν είναι εκείνο το στενό πράγμα που νόμιζες ότι σε έκλεισε σε πολύ στενό χώρο προκαλώντας σου ασφυξία.

Τα χρώματα που έχει είναι εξαιρετικός ο συνδυασμός τους και δεν κουράζουν τον αναγνώστη.
Χίλια μπράβο για την ριζική ανανέωση σας καθώς και για την εικόνα στο πάνω μέρος της σελίδας σας.
Πιστεύω ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε μια πολύ καλύτερη εικόνα, με φωτογραφίες της πόλης μας και γενικά να απογειωθεί η αισθητική πλευρά της σελίδας.
Οχι όμως ότι και τώρα δεν έχει αλλάξει.
Εχει δείξει πολύ και προδιαθέτει ευχάριστα τον αναγνώστη.

Η θεματολογία που χρησιμοποιείτε είναι εξαιρετική άμεση, μεστή και σε ήπιους τόνους που τραβάει τον αναγνώστη.
Θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια και για την toolbar που έφτιαξες για εμάς. Παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να έχουμε αυτό που έγραφες όταν μας την παρουσίασες "τα πάντα μπροστά στα μάτια μας".
Το πλέον χρήσιμο εργαλείο είναι το τμήμα με την ζωντανή ενημέρωση για ότι καινούριο υπάρχει στις Φιλιατρινές σελίδες.
Πραγματικά πολύ βολικό.
Και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια. Αξίζει πολλά η σελίδα αυτή.

Συνέχισε έτσι όπως μας έχεις μάθει μέχρι σήμερα και εμείς θα είμαστε μαζί σου. Συνέχισε να μας ενημερώνεις σοβαρά όπως το κάνεις μέχρι σήμερα.
Εχεις φτιάξει την συνταγή της επιτυχίας. Και η επιτυχία είναι δεδομένη.
Σου στέλνω και το τηλέφωνο μου για να με πάρεις να μιλήσουμε.

Σου εύχομαι να έχεις ένα υπέροχο βράδυ.

Μιχαλακόπουλος Κώστας
Μαρούσι - Αθήνα
.............@yahoo.gr


ΣΧΟΛΙΟ - AΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ κύριε Κώστα.
Πρωτα απ΄όλα εύχομαι να είστε υγιείς και να μην ξαναχρειατεί να πάτε άλλη φορά σε γιατρό.
Εν δευτέροις θα ήθελα να σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που η ανανέωση του Φιλιατρά News σας άρεσε.
Στο ίδιο μοτίβο απο το οποίο ξεκινήσαμε πορευόμαστε και σας υποσχόμαστε ότι έτσι θα βαδίσουμε.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας έχει βολέψει και εσάς η Φιλιατρά Νεws Toolbar.
Είμαστε το πρώτο blog που έχει δική του Toolbar και πολύ μας αρέσει αυτή η πρωτιά.
Μεγαλύτερη όμως σημασία έχει ότι αυτή η toolbar μπορεί να βολέψει τον οποιονδήποτε Φιλιατρινό γιατι παρουσιάζει πράγματα που σχετίζονται με τα Φιλιατρά και ΜΟΝΟ.

Να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε να βρίσκεστε στο Φιλιατρά News ώστε να ενημερώνεστε για ότι συμβαίνει στον τόπο μας.

Πολλούς χαιρετισμούς από τα Φιλιατρά μας.

Με τιμή
Φιλιατρά News

Από 19 Ιανουαρίου η έκδοση των νέων αδειών οδήγησης

Από τις 19 Ιανουαρίου οι άδειες οδήγησης θα εκδίδονται σε μορφή πλαστικής κάρτας σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ΕΕ, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, την έκδοση των νέων αδειών αναλαμβάνει η διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πάντως να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιών, όπως ισχύει και σήμερα.

Θα πρέπει όμως μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά να υποβάλλουν και την «Αίτηση Εκτύπωσης Άδειας Οδήγησης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει αλλαγές και στον τρόπο εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, με αύξηση του βαθμού δυσκολίας και μέτρα κατά του «λαδώματος».

Αντιδράσεις από τη Νομαρχία Πειραιά

Εν τω μεταξύ, την αναστολή της νέας διαδικασίας έκδοσης αδειών οδήγησης ζητά ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, τονίζοντας πως η έλλειψη κατάλληλης και έγκαιρης προετοιμασίας από την Κεντρική Διοίκηση θα προκαλέσει στους πολίτες πρόσθετο κόστος, ταλαιπωρία και αναμονή, τονίζοντας πως οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα επωμιστούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο νομάρχης Πειραιά αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στη λειτουργία της Νομαρχίας Πειραιά και ενδεχομένως του συνόλου των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας, από την εφαρμογή της νέας διαδικασίας για την έκδοση των αδειών οδήγησης που θα είναι υπό τη μορφή πλαστικής κάρτας.

Πηγή: in.gr

Απίστευτα περιστατικά στη Μητρόπολη Τριφυλίας- Ολυμπίας!

Ενα απίστευτο περιστατικό έγινε αφορμή να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην κοινή γνώμη της Κυπαρισσίας με πολλές προεκτάσεις που συνέβη στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας.
Όπως επιβεβαιώνεται από κύκλους της Μητρόπολης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους διάκονος που υπηρετεί χρόνια στην Μητρόπολη φέρεται να είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υψώνοντας την φωνή του με αποτέλεσμα να παρεκτραπεί η συζήτηση και να υπάρξουν αλλεπάλληλες αντιδράσεις.

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι έγινε στα γραφεία της Μητρόπολης και φημολογείται ότι υπήρξε σοβαρή συνέχεια. Σύμφωνα με τις φήμες ο Διάκονος επιχείρησε να "φουντάρει" απο τα γραφεία της Μητρόπολης που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο διερχόμενων περαστικών αλλά και ατόμων που ήταν θαμώνες σε παρακείμενη καφετέρια με αποτέλεσμα το συμβάν να τους προκαλέσει έκπληξη και φυσικά να προκαλεί αναστάτωση μετά με πολλές μετακινήσεις εντός και εκτός της Μητρόπολης.
Ο διάκονος επιχείρησε να σκαρφαλώσει στα κάγκελα των γραφείων της Μητρόπολης αλλά την τελευταία στιγμή αποφύγαμε το μοιραίο...

Σε τηλεφωνική επικοινωνία των τοπικών Μέσων με τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο επιβεβαίωσε μόνο τον διαπληκτισμό για το συμβάν που έλαβε χώρα στα γραφεία τονίζοντας οτι πρόκειται για διαταραγραγμένη προσωπικότητα και διάκονο της Μητρόπολης ο οποίος έχει δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν με αποτέλεσμα να υπάρξει ευθεία σύγκρουση και λογομαχία.
Ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό αλλά τα σενάρια στην κοινή γνώμη της πόλης δίνουν και παίρνουν δεδομένου ότι υπάρχουν παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν με τον Μητροπολίτη αναφέροντας διαταραγμένες σχέσεις με τους ιερείς όπως το περιστατικό στην Χώρα και άλλο ένα σε περιοχή της Ηλείας αλλά και ένα ακόμα με αποτέλεσμα 2 διάκονοι να λάβουν Απολυτήριο απο την Μητρόπολη ώστε να χειροτονηθούν στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Πηγή: Radio 936

ΣΧΟΛΙΟ
Kάτι άλλο..... παίχτηκε στην Μητρόπολη....... και πήγε να αυτοκτονήσει ο διάκος.
Και καλό θα ήταν ο σεβασμιότατος να μιλήσει ανοικτά για το τι συνέβη.
Λογομαχία υπήρξε αλλά όπως λένε οι δικές μας πληροφορίες δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό ώστε να οδηγήσει τον διάκο στο μπαλκόνι της μητρόπολης.
Δεν μπορεί έτσι στα ξαφνικά ο διάκος να τρελάθηκε και να πήγε να φουντάρει...
Ετσι δεν είναι σεβασμιότατε.........???
Τι λετε και εσείς???

Οι διαιτητές στον 6ο Όμιλο της Δ' Εθνικής

ΑΟ Κατασταρίου - Εράνη
Διαιτητής: Κ. Διώτης,
Βοηθοί: Αντ. Πυλαρινός, Δ. Ζυγούρης (Σ.Δ.Π. Αιτωλοακαρνανίας)
Παρατηρητής: Τσορτανίδης Δ. (Αχαϊας)Αχιλλεύς Καμαρών - Πάμισος

Διαιτητής: Ν. Ρούσος-Μπεκερτζής,
Βοηθοί: Ηλ. Γκαρτζονίκας, Π. Τριανταφύλλου (Σ.Δ.Π. Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Κόκκοτου Αντ. (Αργολίδας)


Πανηλειακός - Θύελλα Πατρών
Διαιτητής: Κ. Δημογέροντας,
Βοηθοί: Τρ. Πετρόπουλος, Χρ. Βεργέτης (Σ.Δ.Π. Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Κουμαριώτης Φ. (Κεφαληνίας)Τέλος Αγρας - Ζαβλάνι
Διαιτητής: Ε. Κυρίου,
Βοηθοί: Κ. Παζιούρος, Δ. Μποβέρος (Σ.Δ.Π. Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Αργύρης Λ. (Κορίνθου)


Μεσσηνιακός - Παναιγιάλειος
Διαιτητής: Γ. Χατζής,
Βοηθοί: Φ. Καμπίτσης, Ε. Στρατής (Σ.Δ.Π. Δυτικής Αττικής)
Παρατηρητής: Μέγας Β. (Αθηνών)

Συμφώνησαν Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά για τον Μπαλοποιητή.

Σε συμφωνία κατέληξαν οι Δήμοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων για τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθεί ο μπαλοποιητής απορριμάτων που αφορά την τέταρτη σκουπιδοενότητα της Μεσσηνίας.
Μετά από αυτοψία που έκανε σε διάφορα πιθανά μέρη στα όρια των δύο δήμων κλιμάκιο αποτελούμενο από το τους Δήμαρχο Άλκη Ξύγκα, Χαράλαμπο Παγάνη, Σταύρο Καλοφωλιά, Μιχάλη Αποστολόπουλο, κατέληξαν σε μια τοποθεσία κοντά στα όρια Χριστιάνους - Μουζάκι η οποία φαίνεται να είναι ιδανική τόσο για το σημείο που βρίσκεται όσο και για την μορφολογία του εδάφους εκει.

Ο Δήμος Φιλιατρών ανέλαβε να κανει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποχαρακτηριστεί η περιοχή και να ενταχθεί στον περιφερειακό σχεδιασμό.
Όπως είναι γνωστό η εναπόθεση των μπαλοποιημένων απορριμάτων θα γίνεται στη θέση Αλιμάκι της Κυπαρισσίας.

Στους δρόμους οι Αγρότες

Λάβαμε με e-mail μια είδηση αναγνώστη μας.

Η επιτροπή συντονισμού των αγροτών αποφάσισε την κινητοποίηση του κλάδου στις 20 Ιανουαρίου κλείνοντας επ' αόριστον την Εθνική Οδό Αθηνών θεσσαλονίκης στην θέση Μικροθήβες.

Μπράβο παιδιά της Θεσσαλίας. Μπροστά με τσαμπουκά.
Γιατί στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Μεσσηνία έχουμε τελικά γιαλαντζί αγροτοπατέρες.

Πολύ καλά εξελίσεται η υγεία του Διαμαντή Μαντζούνη

Πολύ καλή είναι η εξέλιξη της υγείας του 22χρονου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη που είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση έξω από το Υπουργείο πολιτισμού.

Αν και έχει βγει από την μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται σταθερά κάτι που κάνει τους θεράποντες ιατρούς να κάνουν λόγο για έξοδο του από την μονάδα εντατικής θεραπείας σε τρεις με τέσσερις μέρες.

Το Φιλιατρά Νews εύχεται στο Διαμαντή να γίνει καλά και να επιστρέψει στην οικογένεια του γερός και δυνατός.

Το παρθένο ελαιόλαδο αναστέλλει το γονίδιο του καρκίνου

Από ισπανούς ερευνητές εντοπίστηκαν χημικές ουσίες με αντικαρκινική δράση που περιέχονται στο παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό εξηγεί και την προφανή σχέση μεταξύ της Μεσογειακής διατροφής και του μειωμένου κινδύνου για καρκίνο στο μαστό.

Το παρθένο ελαιόλαδο περιέχει φυτοχημικά που χάνονται αλλιώς με τη διαδικασία ραφιναρίσματος. Οι ερευνητές χώρισαν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε κομμάτια και τα δοκίμασαν με κύτταρα καρκίνου του μαστού στο εργαστήριο.

Παρατήρησαν ότι όλα τα κομμάτια που περιείχαν σημαντικές έξτρα παρθένες φυτοχημικές πολυφαινόλες ανέστειλαν αποτελεσματικά το γονίδιο HER2 του καρκίνου του μαστού.

Σύσκεψη με τους αγροτικούς φορείς για την αντιμετώπιση της κρίσης διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ

Σύσκεψη διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, την Πέμπτη 15/1/09 και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο President (αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ), προκειμένου να συζητήσει με τους εκπροσώπους των ΑΣΟ προτάσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στον αγροτικό τομέα.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν, επίσης, να συμμετάσχουν η ΓΕΣΑΣΕ, η ΣΥΔΑΣΕ, η ΕΝΣΑ και η ΠΕΝΑ.

Πέρασε το test με επιτυχία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δημοπρασία των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τράπεζες απορρόφησαν ήδη πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το μέσο επιτόκιο κυμαίνεται κοντά στο 2,5%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι προσφορές υπερκάλυψαν τα ζητούμενα ποσά σε κάθε κατηγορία γραμματίων.

Το μέσο κόστος δανεισμού διαμορφώθηκε στο 2,48%.
Εκτιμάται ότι τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν προθεσμία να εγγραφούν μέχρι αύριο, θα απορροφήσουν επιπλέον 600 με 700 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι η συνολική διάθεση εντόκων γραμμάτιων θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ, έναντι 2 δισ. που ήταν η αρχική επιδίωξη. Ποσό ύψους 2,55 δισ. ευρώ είναι το κέρδος του Ελληνικού Δημοσίου από το πρώτο στάδιο της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων που ολοκληρώθηκε χθες.

Αναλυτικά, για τους 12μηνους τίτλους η προσφορά έφτασε στα 3,2 δισ. ευρώ και το Δημόσιο άντλησε 600 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,67% και με την έκδοση να υπερκαλύπτεται 6,47 φορές.
Για τους 6μηνους προσφέρθηκαν 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Δημόσιο άντλησε 780 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,46%. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 6,9 φορές.
Για τους 3μηνους προσφέρθηκαν 5,8 δισ. ευρώ. Το Δημόσιο άντλησε 1,1 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,40%. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 6,48 φορές.

Την ίδια ώρα η προσοχή του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης είναι στραμμένη και στις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελληνική Οικονομία, που θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα 19 Ιανουαρίου. Ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, συναντήθηκε με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενόψει της αποστολής στις Βρυξέλλες του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης με τις προβλέψεις της Κυβέρνησης για την πορεία της Οικονομίας το 2009.

Το επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα πάντως, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ, είναι πολύ απαισιόδοξο. Ο νέος υπουργός Οικονομίας δέχεται εισηγήσεις για μέτρα, που θα τονώσουν την αγορά, ενώ η υπουργός Απασχόλησης προανήγγειλε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πηγή: Επικαιρότητα

Σάββατο 31 Ιανουαρίου και Κυριακή 1 Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου θα εξετασθούν τελικά οι υποψήφιοι στον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, ο οποίος είχε αναβληθεί λόγω των καταλήψεων στα σχολεία-εξεταστικά κέντρα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 72.667 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 4.721 θέσεις.

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού -ημέρες, ώρες και εξεταστικά κέντρα-, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι όλων των κλάδων θα εξετασθούν στην Α' θεματική ενότητα το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και στη Β' θεματική ενότητα την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο δάσκαλοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι, καθηγητές Καλλιτεχνικών και Οικιακής Οικονομίας θα εξεταστούν από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, ενώ νηπιαγωγοί, θεολόγοι, καθηγητές ξένων γλωσσών (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής), οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, πτυχιούχοι Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής ΑΕΙ και ΤΕΙ, Θεατρικών Σπουδών, Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης από τις 2 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα.

Την Κυριακή οι «ζώνες» εξέτασης είναι οι εξής: φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι, καθηγητές Καλλιτεχνικών και Οικιακής Οικονομίας από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, θεολόγοι, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, πτυχιούχοι Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής ΑΕΙ και ΤΕΙ, Θεατρικών Σπουδών, Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης από τις 9.30 το πρωί ως τις 13.30 το μεσημέρι, ενώ νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές ξένων γλωσσών (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής), από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.
Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν από την έναρξη κάθε εξέτασης.

Τα εξεταστικά κέντρα, τα οποία παραμένουν ίδια με αυτά που είχαν ορισθεί τον Δεκέμβριο, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για την Εράνη και την Νίκη Πλάτης

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιήσει η Εράνη μαζί με την Νίκη Πλάτης την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λιμενάρι στα Φιλιατρά.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Μια σοβαρή συζήτηση για το ελαιόλαδο διεξάγεται στο Φιλιατρά Forum

Μια εξαιρετικά σοβαρή συζήτηση για το ελαιόλαδο διεξάγεται τον τελευταίο καιρό στο Φιλιατρά Forum.
Απόψεις που πηγάζουν από γνώστες του αντικειμένου αποκαλύπτοντας πρακτικές που χρησιμοποιούν τα καρτέλ του λαδιού.

Μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε στον διάλογο αυτόν με μια απλή εγγραφή στο Φιλιατρά Forum (Εννοείται δωρεάν η εγγραφή).

Μπορείτε να τον διαβάσετε πατώντας εδώ!

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συμβουλεύει τους καταναλωτές για σωστές αγορές κατά την περίοδο των εκπτώσεων

Εν όψει της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων, που αρχίζει την Πέμπτη 15-1-2009, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν τις αγορές τους.

Όπως τονίζουν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Γιάννης Οικονόμου, «ειδικά κατά την περίοδο των εκπτώσεων, κάθε καταναλωτής οφείλει να γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματά του, αλλά και τι θα πρέπει να προσέχει, ώστε να επιλέγει σωστά, με βάση τις δικές του ανάγκες. Εκπτώσεις στις τιμές δεν σημαίνει και εκπτώσεις στην ποιότητα και κυρίως στην ασφάλεια και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο.
Οι πολίτες-καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν σωστή έρευνα αγοράς και βέβαια είναι απαραίτητος και ένας προγραμματισμός ανάλογα με τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του καθενός ή της καθεμιάς».


Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

1. Αγοράζουμε με βάση τον οικογενειακό μας προγραμματισμό και έχοντας επίγνωση των οικονομικών μας δυνατοτήτων

2. Αποφεύγουμε την αλόγιστη χρήση πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

3. Ελέγχουμε προσεκτικά την ποιότητα των αγαθών που αγοράζουμε. Σε περίπτωση ελαττώματος, έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αντικατάσταση ή επιστροφή του προϊόντος. Εξαιρούνται του δικαιώματος της αντικατάστασης ή επιστροφής, προϊόντα στα οποία η προσφορά οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ελαττωματικά, ή όταν έχει λάβει σχετική γνώση ο καταναλωτής (σήμανση, ενημέρωση κτλ).

4. Συγκρίνουμε προσεκτικά τις τιμές και δεν παρασυρόμαστε από δήθεν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, ή από επιλεγμένα προϊόντα – «κράχτες».

5. Ζητάμε πάντα απόδειξη για τη συναλλαγή που κάναμε.

6. Ζητάμε η εγγύηση και οι οδηγίες χρήσης των αγαθών που αγοράζουμε να είναι στην ελληνική γλώσσα.

7. Καταγγέλλουμε κάθε πρόβλημα που συναντάμε (πλασματική έκπτωση, ελαττωματικό προϊόν, κτλ) στην τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η οποία λειτουργεί από τις 08:00 ως τις 22:00.

Πηγή: Δημότης blog

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο 160 καταστημάτων του ΟΤΕ!!!

"Μετά την κατάπτυστη και αναιτιολόγητη επιχειρησιακά απόφαση της Διοίκησης για κλείσιμο 122 καταστημάτων, πλέον των 38 που είχαν κλείσει το Νοέμβριο του 2008, σε όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογός μας εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του, προχώρησε από τη Δευτέρα 5-1-2009 στο κλείσιμο της Δ/νσης Δικτύου Καταστημάτων.
Είναι ολοφάνερο ότι η Διοίκηση Βουρλούμη καταβάλλει κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των καταστημάτων Γερμανός για να δικαιολογήσει το σκάνδαλο της εξαγοράς τους αλλά...
αυτό δεν αφορά ούτε τους πολίτες που μένουν χωρίς εξυπηρέτηση, ούτε τους εργαζόμενους που οδηγούνται στην ανασφάλεια.

Η ΕΕ του Συλλόγου μας στη συνεδρίασή της την Παρασκευή 9-1-2009 αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η παράταξη της ΔΑΚΕ) τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας έως ότου η Διοίκηση του ΟΤΕ προσέλθει σε διάλογο με την ΟΜΕ-ΟΤΕ και το Σύλλογό μας με κύριο αίτημα την άμεση αναστολή της απόφασης κλεισίματος των καταστημάτων και την επανεξέταση όλων των κριτηρίων αξιολόγησης καθώς και την εξεύρεση λύσεων αποτελεσματικής λειτουργίας τους.

Παράλληλα απαιτούμε την άμεση έναρξη διαλόγου για όλα τα θέματα – για τα οποία έχουμε καταθέσει από πολύ καιρό τεκμηριωμένες προτάσεις – που αφορούν τη λειτουργία του Δικτύου Καταστημάτων του ΟΤΕ ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια κάποιων για κλείσιμο και άλλων Καταστημάτων στο εγγύς μέλλον.

Η Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων αν πραγματικά – όπως επικαλείται – ενδιαφερόταν για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των Καταστημάτων του ΟΤΕ θα φρόντιζε να υπάρχει ενιαία πολιτική προσφορών και εφοδιασμού σε εξοπλισμό ΟΛΩΝ των Καταστημάτων του Ομίλου, να υπάρχει στα Καταστήματα το αναγκαίο και ικανό με συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση προσωπικό, να υπάρχουν συμφωνημένοι σ΄ όλα τα επίπεδα στόχοι πωλήσεων, να μειωθούν οι ουρές στα Ταμεία, να εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κλπ.
Αντί γι αυτά ο Προϊστάμενος της Δ/νσης, επειδή δεν είναι υπάλληλος του ΟΤΕ, αρέσκεται να ακούει ότι όλα είναι καλά και αρνείται να επικοινωνήσει με τους Προϊσταμένους και το προσωπικό των Καταστημάτων – όπως και εμείς του το προτείναμε – προφανώς γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Παράλληλα νοικιάζονται καταστήματα με υπερβολικά ενοίκια (π.χ. Κυψέλη – Μοσχάτο – Αμπελόκηποι) και μετά από λίγο καιρό τα κλείνουν ή κλείνουν κάποια γειτονικά που στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια (π..χ. Πανόρμου) με θετικά αποτελέσματα και καλύτερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής.
Επανειλημμένως ζητήσαμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα στο Δίκτυο Πωλήσεων αλλά δυστυχώς η Διοίκηση περί άλλων τύρβαζε. Καλούμε τη Διοίκηση την ύστατη τούτη ώρα να συνειδητοποιήσει το έγκλημα που διαπράττει σε βάρος της Εταιρείας, των πελατών του ΟΤΕ και των εργαζομένων και να ανταποκριθεί στο διάλογο που ζητάμε.

Καλούμε το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικό μέτοχο να ακούσει τις φωνές απ’ όλη την Ελλάδα (Βουλευτές όλων των Κομμάτων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς κλπ) και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Επιχείρηση, τους Έλληνες πολίτες και τους εργαζόμενους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ Ο ΟΤΕ!!!

Ο Πρόεδρος
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥΛΙΑΣ

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στοη Ηλία για το header του Φιλιατρά News

Απο σήμερα το απλό header που είχαμε στο Φιλιατρά news αντικαταστάθηκε απο ένα πολυ ωραίο header που μας έφτιαξε ένας πολυ καλός φίλος ο Ηλίας.

Ηλία ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες για να φτιάξεις ένα ωραίo header.

Ευχαριστώ πολύ που έβαλες και την δική σου πινελιά στο Blog μας.

ΜΑΝΕΣΗ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ 2-2

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε η Νίκη Πλάτης να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από το Μάνεση (2-2) που είχε προηγηθεί στο ημίχρονο με 2-0.
Ο Στρατουλάτ στο 20’ είχε ανοίξει το σκορ και ο Παπαδόπουλος στο 30’ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.
Η Νίκη Πλάτης μείωσε στο 80’ σε 2-1 με το Σικαλιά και πέτυχε το 2-2 στο 95’ με πέναλτι του Π. Σταθόπουλου.
Το πέναλτι καταλογίστηκε σε χέρι του Ταμπάκη που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ μετά το 2-2 είδε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και ο γκολκίπερ Αγγελάκος.

Το Μάνεση όμως έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Σκόρδου με αποκορύφωμα τη φάση του 95’, όπου υποστηρίζει πως πριν ο Ταμπάκης κάνει χέρι είχε προηγηθεί διπλό μάλιστα επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα που δεν καταλογίστηκε.

Το ματς διαιτήτευσε ο Σκόρδος με βοηθούς τους Σιψά, Σωτηρόπουλο.

ΜΑΝΕΣΗ: Αγγελάκος, Γιαννακόπουλος, Καρνούσκος, Τσίχλης, Μπιλάλης, Καφούσης, Σ. Αθανασόπουλος (90 Χρ. Αθανασόπουλος), Στρατουλάτ (70’ Ταμπάκης), Θεοδωρόπουλος (80’ Γκάργκουλας), Παπαδόπουλος, Αγγελόπουλος.

ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ: Βασιλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Καψιμάλης, Π. Σταθόπουλος, Αρβανιταντώνης, Σύλλας (60’ Καραχάλιος), Γκρέτσα, Γκίνο, Κωνσταντόπουλος (80’ Στ. Σταθόπουλος), Μιχαλακόπουλος, Σικαλιάς.

Πηγή: Ελευθερία

Να ξεχάσουν το παιχνίδι με τον πανηλειακό θέλουν στην Εράνη

Να αφήσει πίσω της την ήττα στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό θέλει η Εράνη κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι της Κυριακής με το Καταστάρι.
Μπορεί το παιχνίδι με τον πανηλειακό να ήταν δύσκολο όμως η Εράνη δικαιούταν το κάτι παραπάνω.
Έχασε και πέναλτι, δέχτηκε το πρώτο γκόλ νωρίς στο 7ο λεπτό και μετά από λίγο το δεύτερο αλλά το πάλεψε παλικαρίσια.

Μετά την χθεσινή αποθεραπεία οι προπονήσεις για το παιχνίδι με το καταστάρι ξεκίνησαν σήμερα στο γήπεδο της Κυπαρισσίας που έχει πλαστικό τάπητα μιας και το γήπεδο της Εράνης είναι σε πολυ οριακή κατάσταση.

Στο αγωνιστικό σκελος ο Στέφανος Βαρούχας δν εχει ξεπεράει το διάστρεμα στον αστράγαλο και δεν θα είναι έτοιμος για το μάτς με το καταστάρι. Απο μερα σε μερα (πιθανότατα Πέμπτη με Παρασκευή θα εκδοθεί το δελτίο του νεοαποκτηθέντα Ηλία Τσιριγώτη.

Καρτέλ στο ελαιόλαδο καταγγέλλει ο Κουσελάς

Ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία επανέρχεται στο θέμα της ύπαρξης συντονισμένων πρακτικών από μεγάλες εταιρείες στην αγορά του ελαιολάδου και της αναγκαίας λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των πρακτικών αυτών, προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών.
Ειδικότερα ο κ. Κουσελάς επικαλείται σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΣΑΣΕ Γ. Γωνιωτάκη στην “Ελευθερία της Δευτέρας” σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά ελαιολάδου και ερωτά:

- Υπάρχουν συμπεράσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη λειτουργία της αγοράς ελαιολάδου;
Αν ναι, ποια είναι τα συμπεράσματα αυτά ως προς την ύπαρξη ή όχι αθέμιτων συνεννοήσεων και πρακτικών σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών και τις συνέπειές τους;
Αν όχι, για ποιο λόγο καθυστερούν τα συμπεράσματα αυτά;
- Είναι ή δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η εγκαθίδρυση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά του ελαιολάδου;
Και αν είναι, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό.
- Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος της παραγωγής, της μεταποίησης, της τυποποίησης και της εμπορίας του ελαιολάδου;
- Τι γενικότερα μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, ιδιαίτερα των συμφερόντων των παραγωγών και των τελικών καταναλωτών ελαιολάδου;

Πηγή: Ελευθερία

Σύνδεσμος Απορριμμάτων. Οριακή η επανεκλογή Σπυρόπουλου

Με σαφέστατα μεγαλύτερη δυσκολία από την προηγούμενη διετία, ο δήμαρχος Μεσσήνης Κ. Σπυρόπουλος επανεκλέχθηκε το βράδυ της Κυριακής πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, επικρατώντας του δημάρχου Μεθώνης Ηρακλή Μιχελή με 16 ψήφους έναντι 14, ενώ βρέθηκε και μία ψήφος υπέρ του δημάρχου Ιθώμης Κ. Γεωργακόπουλου.

Πριν δύο χρόνια, όταν ο κ. Σπυρόπουλος είχε αναμετρηθεί με τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Κ. Αθανασόπουλο, είχε τη βοήθεια και των εκλεγμένων με το Πα.Σο.Κ. εκπροσώπων Δήμων, την οποία όμως έχασε προχθές. Από τους παριστάμενους, υπήρξε ένας «σκληρός» πυρήνας 5 ατόμων που δεν ψήφισαν τον κ. Σπυρόπουλο. Ένας ήταν φανερά υπέρ του, ενώ για άλλους 3 υπάρχουν αμφιβολίες ως προς τα πού έκλιναν.
Μέλη του συνδέσμου φέρεται να αποδίδουν τη «στροφή» αυτή περισσότερο ως προς τον τρόπο λειτουργίας του κ. Σπυρόπουλου ως προέδρου και λιγότερο ως προς την ύπαρξη ενδοκομματικών διαφορών, ενώ δεν αποκλείουν την πιθανότητα η υποψηφιότητα του δημάρχου Μεθώνης να υποκινήθηκε εντελώς παρασκηνιακά από το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα.

Δήλωση με την εκλογή
Αμέσως μετά την επανεκλογή του ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με τίμησαν και αυτούς που δε με ψήφισαν, γιατί αυτό είναι ένα μήνυμα ότι χρειάζεται πιο σκληρή δουλειά. Ο Σύνδεσμος είναι αυτός που πρέπει να δώσει τη λύση στα προβλήματα στο Νομό Μεσσηνίας για τα σκουπίδια, οπουδήποτε, όποια κι αν είναι αυτά. Και είναι πάρα πολλά. Δουλέψαμε σκληρά την προηγούμενη διετία, έχουμε δρομολογήσει πολλά, θα ολοκληρώσουμε τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε». Καταλήγοντας, έκανε λόγο περί ενότητας, αναφέροντας πως «όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα».

Αντιπρόεδρος
Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γαργαλιάνων Μιχ. Αποστολόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από τον κ. Μιχελή. Έλαβε 20 ψήφους, ενώ 10 έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Βουφράδος Ι. Ασημακόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από τον κ. Σπυρόπουλο. Στην κάλπη βρέθηκε και μία ψήφος με το όνομα του αντιδημάρχου Καλαμάτας Κ. Αθανασόπουλου.

Εκτελεστική Επιτροπή
Χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν δύο ψηφοφορίες, προκειμένου να εκλεγούν τα τέσσερα τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Από την πρώτη εκλέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης (με 17 ψήφους) και ο δήμαρχος Άριος Γιώργος Γιαννακόπουλος (16 ψήφους). Δε συμπλήρωσαν το εκλογικό μέτρο οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι, ο δήμαρχος Αρφαρών Ανδ. Καραγιάννης (15 ψήφοι) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αριστομένη Φώτ. Αντωνόπουλος (14 ψήφοι) και Κυπαρισσίας Παν. Τσίγγανος (14 ψήφοι). Πριν τη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Καραγιάννης δήλωσε πως αποσύρεται και στη διαδικασία που ακολούθησε, οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι έλαβαν από 21 ψήφους και εκλέχθηκαν. Ωστόσο, στην κάλπη βρέθηκαν ένα ψηφοδέλτιο υπέρ του κ. Γ. Γιαννακόπουλου, 3 υπέρ του κ. Καραγιάννη και 2 λευκά.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν, τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βουφράδος Ι. Ασημακόπουλος και Φιλιατρών Χαρ. Παγάνης, λαμβάνοντας από 17 ψήφους.

Πηγή: Θάρρος

Μεσσήνιοι bloggers. Γράφουν και σχολιάζουν τα πάντα!

Μια βόλτα στα μεσσηνιακά blogs - κατά την ελληνική: ιστολόγια - του Διαδικτύου κάναμε χθες και ανακαλύψαμε ότι είναι περισσότερα απ’ όσα νομίζαμε.
Μεμονωμένα ή ομαδικά, αρκετοί Μεσσήνιοι έχουν αναρτήσει τα blogs τους στο Ίντερνετ, μέσα από τα οποία εκφράζονται ελεύθερα και επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, ανταλλάσσοντας σχόλια και απόψεις.
Άλλωστε, η δημιουργία ενός ιστολογίου, τουλάχιστον για τους φίλους της τεχνολογίας, είναι πανεύκολη υπόθεση.


Η πρώτη μας διαπίστωση ήταν ότι τα περισσότερα μεσσηνιακά blogs ανήκουν στην περιοχή της Τριφυλίας! Μερικά μόνο από αυτά: «Kyparissia Blog», «ΚyparissiaNews», «Kyparissia Online», «Kopanakinews΄s Weblog», «TrifyliaNews», «Βάλτα Τριφυλίας», «Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας», «Φιλιατρά News»…
Η δεύτερη διαπίστωση ήταν ότι τα θέματα που απασχολούν τους Μεσσήνιους, οι οποίοι έχουν blog ή γράφουν σε blogs άλλων, είναι άπειρα!
Σχολιάζουν τα πάντα. Από έργα τέχνης, προσωπικά προβλήματα και φιλοσοφικές αναζητήσεις, μέχρι τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Ορισμένα, μάλιστα, είναι ειδησεογραφικά, όπως- για παράδειγμα- το «TrifyliaNews».

Πολύ καλή εντύπωση, από αισθητικής πλευράς, μας έκαναν δύο προσωπικά blogs: το «Sofias Homepage», που ξεκινά με ένα κείμενο για ένα αξέχαστο ταξίδι στη Βιέννη, αλλά και το «kaloproairetos .blogspot.com» (από το Διαβολίτσι), ο οποίος στην αρχική σελίδα γράφει:
«Εδώ καταθέτω την άποψή μου, για έργα που είτε επεδίωξα μετά βασάνων, κυρίως ψυχολογικών, να αποκτήσω, είτε έπεσαν τυχαία στα χέρια μου, με καλοπροαίρετη πάντα (;) διάθεση.
Ενίοτε αναφέρομαι σε θέματα της καθημερινότητας».

Και ακριβώς από κάτω, απευθυνόμενος στον επισκέπτη του blog, προσθέτει το εξής ωραίο: «Στείλε και κάνα ρημάδι σχόλιο! Τσάμπα γράφω;».

Πάντως, αν θέλετε να βρείτε τα περισσότερα μεσσηνιακά blogs μαζί, μπορείτε να επισκεφθείτε το «www.kalamatablogs.gr», που τα έχει συγκεντρώσει.
Εκεί βρήκαμε, επίσης, το ιστολόγιο «Messinia and The Mani», τους Φιλάθλους της Καλαμάτας «Λυκούργος», το ιστολόγιο για ποδοσφαιρικές κουβέντες με τίτλο «Και τα μυαλά στα κάγκελα», το «Italo Disco 80΄s» του 14χρονου Billy Cool, αλλά και το blog των καλαματιανών Φίλων του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ την εφημερίδα
«Θάρρος» για την αναφορά της στα μεσσηνιακά Ιστολόγια (blogs).
Aς μου επιτρέψει η Κα Μαρία Νίκα να της υποδείξω μερικά ακόμα Μεσσηνιακά (Tριφυλιακά για την ακρίβεια) blogs που πιθανόν να της "ξέφυγαν".

Αυτά τα ιστολόγια είναι:
Βρε ούστ από 'δω
Radio 936
Τρυφυλιακά Νέα
Βάλτα Τριφυλίας
Νίκη Πλάτης
Εράνη Φιλιατρών
Αγορτικός Σύλλογος Φιλιατρών
Πύργος Τριφυλίας
CosmosNews.

Ευχαριστούμε και πάλι για την αναφορά τους.