Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Screenshots από τα Windows 7

ΑΠΟΚΛEΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Δείτε Screenshots από το ολοκαίνουριο λειτουργικό της Microsoft με την επωνυμία Windows 7.

Είναι σε Beta έκδοση αλλά οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό λειτουργικό ταχύτατο και γενικά είναι ότι καλύτερο έβγαλε η Microsoft.

Το λειτουργικό κατέβηκε από torrent (2,34 GB) εγκαταστάθηκε και σας το παρουσιάζουμε.

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δώσουμε πληροφορίες για την συμπεριφορά του νέου λειτουργικού

Τις εικόνες μας τις έστειλε ένας εξαιρετικός φίλος ο Κώστας Βέβες Ιδιοκτήτης εταιρίας Πληροφορικής

ΒΕΒΕΣ SERVICE Α.Ε.

www.veves.gr

Τηλ. 2761 0 24856

Κιν. 695 - 52 91 934

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

TO ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ Windows 7

Επιφάνεια εργασίαςMy Computer (O υπολογιστής μου)

My Pictures (Οι φωτογραφίες μου)
Media Player 12
Control Panel (Πίνακας Ελέγχου)
Internet Explorer 8
EYXAΡIΣTOYME ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ BEBΕΣ ΑΕ

για την προσφορά της

ΒΕΒΕΣ SERVICE Α.Ε.

www.veves.gr

Τηλ. 2761 0 24856

Κιν. 695 - 52 91 934


MADE IN GREECE Η ΜΥΘΟΣ ΤΕΛΙΚΑ‏???

Άρθρο του Βασίλη Κίτσου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Φιλιατρά News και Φιλιατρά Forum.

Καθώς το 2009 Μπαίνει για τα καλά πλέον στην καθημερινή ζωή μας και ελπίζοντας για καλύτερες μέρες σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στους φορείς του Νομούνα είναι πιο ενεργητικοί και δραστήριοι.
Όμως το 2008 άφησε μια ανοικτή πληγή,που κατά την προσωπική μου άποψη δύσκολα θα κλείσει ιδιαίτερα στον Ελαϊκό κόσμο.
Κάποιοι νόμισαν ότι δεν θα πάρουμε είδηση τι γίνεται και το πέρασαν σιωπηλά και υπόγεια χωρίς διαμαρτυρία εκτός από λίγες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Έλα όμως που υπάρχουν και κάποιοι που είναι πονηροί και υπεύθυνοι και το έβγαλαν στην φόρα.
Μιλάω για τον νόμο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο με ισχύ την 16.11.2008 με θέμα την υποχρεωτική αναγραφή του τόπου παραγωγής και ελαιοποίησης του Ελαιοκάρπου και φυσικά προϊόντα ελαιολάδου.

Αναλυτικά:
Από τις 16.11.2008 υποχρεόνονται όλες οι συσκευασίες ελαιολάδου να αναγράφουν την προέλευση του ελαιολάδου και τον τόπο ελαιοποίησης και φυσικά την χώρα. Μιλάμε δηλαδή για το MADE IN GREECE.
Αυτό είναι κοινοτική οδηγία για όλες τις χώρες που παράγουν η συσκευάζουν ελαιόλαδα ή μείγματα ελαιολάδων.
Πρέπει να αναγράφουν από που προέρχονται οι Ελαιόκαρποι, την Χώρα ελαιοποίησης με την αναγραφόμενη σειρά αν είναι από διαφορετικές χώρες.

Στην Ιταλία εφαρμόζεται από 17.01.2009 με δύο χρόνια προσαρμογής, στην Ελλάδα με απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, και ανάπτυξης με κοινή τους απόφαση ο συγκεκριμμένος νόμος δεν παίζει σε ισχύ.

Είχαμε μια ευκαιρία να καθαρίσουμε την αγορά, να την κάνουμε πιο υγιή και εμείς την πατήσαμε.
Αυτή δυστυχώς είναι η αγροτική πολιτική της Ελλάδας και ιδιαίτερα Ελαϊκή.
Πριν τα Χριστούγεννα η ομάδα του Φιλιατρά Forum,Φιλιατρά News ανάρτησε το πιο πάνω θέμα προς συζήτηση όπου έγινε μεγάλη ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το συγκεκριμένο νόμο.

Κι εγώ σαν πολίτης και ελαιοπαραγωγός και ελαιοτριβέας του νομού Μεσσηνίας ρωτάω τα εξής:
Υπάρχουν σε αυτόν τον νομό βουλευτές να αντιδράσουν?? Έστω να κάνουν μια ερώτηση στην Βουλή.

Υπάρχει ΕΑΣ? Τότε ποια συμφέροντα υπερασπίζονται αυτοί? Μήπως των εμπόρων???


Δεν υπάρχει διεύθυνση Γεωργίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας? Αλλά αυτοί κάνουν μια ζωή ότι δεν ξέρουν.


Δεν υπάρχει Επιμελητήριο? Αυτοί μόνο με τους δρόμους της Ελιάς ασχολούνται.

Τι να τους κάνουμε όταν θίγονται η ποιότητα και η προέλευση του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου.


Δεν υπάρχει Νομαρχία? (Δόξα το θεό και Νομάρχη έχουμε και τέσσερις αντινομάρχες.)

Δεν υπάρχουν συνεταιρισμοί??? Τι κάνουν οι συνεταιριστές? Κοιμούνται?

Τελικά δεν υπάρχει κανένας να αντιδράσει γι αυτό???

Και ενώ θα έπρεπε να είμαστε στους δρόμους και να διαμαρτυρόμαστε οι φορείς του Νομού με πρώτο τον Νομάρχη έδιναν ευχές στα διάφορα έντυπα και όχι μόνο καμαρωτοί, σαν τα κοράκια για τον καινούριο χρόνο λες και ο χρόνος θα έκανε αυτά που έπρεπε να κάνουν αυτοί.

ΑΙΣΧΟΣ Κύριοι της Καλαμάτας και λυπάμαι γιατί μέρα με την μέρα ανακαλύπτω πιοί και τι ανθρωπάκια μας διοικούν.
Και κλείνοντας θέλω να σας στείλω και ένα μικρό μήνυμα.
Ότι η ομάδα μας από τα Φιλιατρά Mεσσηνίας αντιδρά γι αυτά τα οποία γίνονται και που εσείς δεν πήρατε χαμπάρι και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν καρεκλοκένταυρο είτε λέγεται υπουργός είτε λέγεται Νομάρχης να παίξει με αυτό το προϊόν που λέγεται ελαιόλαδο.

MESSINIAN FARM
BASILHS.G.KITSOS
DIRECTOR

ΣΧΟΛΙΟ
Παρακαλούνται οι Μεσσήνιοι Bloggers και τα Μεσσηνιακά Site να αναδημοσιεύσουν το θέμα.

Σε μαύρα χάλια ο δρόμος Βάλτας - Φιλιατρών

Εν αναμονή της πολυπόθητης δημοπρασίας που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στη Νομαρχία Μεσσηνίας, για τη βελτίωση & συντήρηση του δρόμου Βάλτας - Γαργαλιάνων, σε μαύρα χάλια εξακολουθεί να βρίσκεται ο δρόμος Βάλτας - Φιλιατρών.
Πρόκειται για δρόμο μήκους περίπου 4,5 χλμ ο οποίος συναντά τον δρόμο Φιλιατρών - Χριστιάνων και τον οποίο χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του χωριού προκειμένου να κατευθυνθούν στα Φιλιατρά.
Ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε πριν 25 χρόνια & από τότε ελάχιστες εργασίες συντήρησης έχουν γίνει. Το 60% περίπου του δρόμου βρίσκεται στα όρια του Δήμου Γαργαλιάνων και το υπόλοιπο 40% στα όρια του Δήμου Φιλιατρών.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

Τριφυλία: Προβλήματα στις καλλιέργειες κηπευτικών από την υγρασία

Προβλήματα δημιουργεί στις καλλιέργειες κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας η αυξημένη υγρασία, λόγω των πολλών και συχνών βροχοπτώσεων που έχουν σημειωθεί.
Γι‘ αυτό και από το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας συστήνεται αυξημένη προσοχή από τους παραγωγούς, προκειμένου να προστατέψουν τις καλλιέργειες τους σε μια περίοδο που οι φυτεύσεις στα θερμοκήπια είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ο υπεύθυνος Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, μας ενημερώνει:
«Αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει οι φυτεύσεις και η καλλιεργητική περίοδος μέσα στα θερμοκήπια.

Ηδη οι μονάδες που διαθέτουν συστήματα θέρμανσης έχουν φυτευτεί και αυτό συνεχίζεται και στις υπόλοιπες που διαθέτουν αντιπαγετική προστασία.
Κατά κύριο λόγο καλλιεργούνται αγγούρια και σε μικρότερες ποσότητες ντομάτες και πιπεριές.
Αυτή την περίοδο όμως λόγω των καιρικών συνθηκών υπάρχει αυξημένη σχετική υγρασία, γι‘ αυτό οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αρδεύσεις τους, που θα πρέπει να γίνονται μόνο όσο είναι απολύτως αναγκαίες.
Αυτό οι παραγωγοί μπορούν να το εκτιμήσουν είτε εμπειρικά είτε με τα ειδικά όργανα, τα τασίμετρα.


Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με την σχετικά υψηλή υγρασία έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη παθογόνων (μύκητες και βακτήρια), γι‘ αυτό χρειάζεται ρύθμιση των συνθηκών του περιβάλλοντος χώρου μέσα στα θερμοκήπια, αξιοποιώντας τα συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού. Επίσης πρέπει να εξασφαλίζονται μέτρα υγιεινής, κρατώντας οι παραγωγοί καθαρά τα θερμοκήπια από ζιζάνια - και να μην κάνουν πυκνές φυτεύσεις.
Μετά τα κλαδέματα πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες επεμβάσεις για προστασία από παθογόνα, όπως και να καθαρίζουν από ζιζάνια τους χώρους γύρω από τα θερμοκήπια, ενώ θα πρέπει να φροντίζουν την ορθολογική θρέψη των φυτών για την ανάπτυξη πλούσιου ριζικού συστήματος.

Από εκεί και πέρα πρέπει καθημερινά να παρακολουθούν τις καλλιέργειές τους και σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους τους να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις, όπου κρίνεται αναγκαίο».
Οσον αφορά τις υπαίθριες καλλιέργειες, που κυρίως αυτή την εποχή είναι φυλλώδη λαχανικά, σημειώνει: «Στα φυλλώδη λαχανικά λόγω της υγρασίας θα πρέπει όπου κρίνεται αναγκαίο να γίνονται ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα.
Με ιδιαίτερη προσοχή όμως, καθώς θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες και οι ημερομηνίες ψεκασμού/συγκομιδής (η οποία και πλησιάζει), καθώς δεν υπάρχουν πολλά εγκεκριμένα σκευάσματα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος παρατηρεί ότι «στα φυλλώδη λαχανικά λόγω των πολλών βροχώνδεν έχουν πολλά νιτρικά, και καθώς τα εδάφη είναι αμμώδη και δεν συγκρατούν μεγάλες υγρασίες, δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα με παθογόνα. Η τεχνική καλλιέργειας που ακολουθείται με την επίστρωση μαύρου πλαστικού κάτω από τα φυτά τα προστατεύει από προσβολές παθογόνων».

Πηγή: Ελευθερία

Διέξοδο σε νέες, αχανείς αγορές αναζητεί το ελαιόλαδο

Ιδιαίτερο βάρος σε δραστηριότητες προώθησης του ελαιολάδου σε αγορές χωρών, οι οποίες μόλις τα τελευταία χρόνια μπήκαν στην παραγωγή με σκοπό την εξισορρόπηση της προσφοράς – ζήτησης, δίδει το τελευταίο διάστημα το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Ινδίες, Κίνα, Ρωσία αλλά και Ιορδανία αποτελούν αγορές – «φιλέτα» για το ποιοτικό ελαιόλαδο, πόσο μάλλον το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό προϊόν.

Κατά την 32η σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου για το προϊόν, στη Μαδρίτη παρουσιάστηκε η διεθνής κατάσταση της αγοράς του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΣΕ για τα έτη 2006/07, 2007/08 και προβλέψεις 2008/09, αναφέρει στο paseges.gr ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Θ. Βλουτής, που συμμετείχε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η αύξηση της παραγωγής ελαιολάδου αλλά και της κατανάλωσης με την παράλληλη όμως πτώση των τιμών παραγωγού τις τελευταίες δύο περιόδους 2006/07, 2007/08 ιδίως και η οποία συνεχίζεται και κυρίως όσον αφορά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Για τις επιτραπέζιες ελιές εκτιμήθηκε αύξηση της παραγωγής, σταθερή σχετικά κατανάλωση και διακυμάνσεις των τιμών χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για πτώση τιμών στην αρχή τουλάχιστον της περιόδου 2008/09 σε ορισμένες ειδικά κατηγορίες.

Το ΔΣΕ, όπως ειπώθηκε, ανέπτυξε διάφορες δραστηριότητες προώθησης του ελαιολάδου ειδικότερα σε χώρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια μπήκαν στην παραγωγή με σκοπό την εξισορρόπηση της προσφοράς - ζήτησης, όπως οι Ινδίες, ενώ συνεχίζει τις δραστηριότητές του στον τομέα της καθιέρωσης προτύπων εμπορίας του ελαιολάδου και ειδικότερα των Οργανοληπτικών χαρακτηριστικών αλλά και την εκτέλεση προγραμμάτων Ποιοτικού Ελέγχου (Quality Control) σε χώρες όπως η ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία κλπ από όπου λαμβάνονται δείγματα προς εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Ινδίες παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης ελαιολάδου κατά 1% κι ενώ το πρόγραμμα προώθησης στην χώρα συνεχίζεται.
Αύξηση της παραγωγής ελαιολάδου είχαμε όμως και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ στο Ισραήλ ζητείται υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.
Τα προγράμματα, τονίστηκε, προώθησης θα πρέπει να επικεντρωθούν στην Κίνα, Ρωσία και Ινδίες.
Ενδιαφέρον στοιχείο ότι, στην Ιορδανία η παραγωγή λόγω έλλειψης βροχών ήταν μόνο 25.000 τόνοι, οι δε τιμές πώλησης είναι υπερδιπλάσιες από ότι οι διεθνείς.

Στα πλαίσια της προώθησης του προϊόντος θα πρέπει να τονισθεί η διαφορά μεταξύ ελαιολάδου και σπορέλαιων και να εκπαιδευτούν - ενημερωθούν οι καταναλωτές., κατέληξαν οι συμμετέχοντες.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Νομαρχία Μεσσηνίας: Αντιδράσεις για την εμμονή του νομάρχη στα ίδια πρόσωπα

Τις ευχαριστίες τους προς το νομάρχη για την επιλογή και τη δέσμευση ότι θα εργασθούν, έδωσαν αμέσως μετά τον ορισμό τους οι νέοι αντινομάρχες και τα νέα πρόσωπα στο νομαρχιακό σχήμα.
Την αντίθεσή του στην εμμονή του νομάρχη σε συγκεκριμένα πρόσωπα εξέφρασε και δημόσια ο νομαρχιακός σύμβουλος, γιατρός Γιώργος Στραβόλαιμος, διευκρινίζοντας ωστόσο πως παραμένει στην παράταξη και θα συνεχίσει να τη στηρίζει. Σε δηλώσεις του ο κ. Στραβόλαιμος ανέφερε ότι από το ψηφοδέλτιο του κ. Δράκου εκλέχθηκαν 19 ικανά και άξια άτομα. «Διαφώνησα με την τακτική του νομάρχη να ορίζει τα ίδια άτομα και αποποιήθηκα κάθε θέσης ευθύνης», σχολίασε λίγο μετά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Θανάσης Σαμέλης
Ο νέος γενικός γραμματέας Θανάσης Σαμέλης εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς το νομάρχη που τον επέλεξε για τη θέση αυτή. Δε δήλωσε προβληματισμένος που παραιτείται από σύμβουλος, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, λέγοντας ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά προσαρμόζεται σε όποιον ρόλο τού ανατεθεί. Για τα κριτήρια με τα οποία πιστεύει ότι ο νομάρχης τον επέλεξε για τη θέση αυτή, είπε ότι είναι αξιοκρατικά αλλά και πολιτικά. Διευκρίνισε δε ότι εκφράζει το φιλελεύθερο χώρο και τον συνοδεύουν όλα όσα μπορεί να προσάψει κάποιος σε όσους ανήκουν κομματικά και πολιτικά σε ένα χώρο.

Στάθης Αναστασόπουλος
Σε δηλώσεις ο κ. Στ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την προώθηση των ζητημάτων της Μεσσηνίας. Χαρακτήρισε δε κρίσιμη την επόμενη περίοδο με την έναρξη της 4ης προγραμματικής περιόδου: «Έχουμε υποχρέωση να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα γίνεται και πιο σημαντικά να γίνουν στη Μεσσηνία».

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε το νομάρχη που τον επέλεξε να παραμείνει στην αντινομαρχία, ενώ ευχαρίστησε και τα απερχόμενα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Τόνισε δε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με σοβαρότητα και συνέπεια για την προώθηση και υλοποίηση των ζητημάτων που έχει αρμοδιότητα.
Παρατήρησε ακόμη ότι η ανάπτυξη της Μεσσηνίας είναι συνδεδεμένη με τον αγροτικό τομέα και χαρακτήρισε τη χρονιά που ξεκίνησε κρίσιμη για τους αγρότες.
Ως προτεραιότητες έθεσε τα ζητήματα της αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, τη νομιμοποίηση κτηνοτροφικών μονάδων, το δημοπρατήριο Φιλιατρών, το παρατηρητήριο καταναλωτή, τους γυναικείους συνεταιρισμούς, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό και τις λιμνοδεξαμενές.
Επίσης, έθεσε ως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα τη στρατηγική για το ελαιόλαδο, ενώ έχει και 3 στόχους: να γίνει πιο παραγωγική η Νομαρχιακή Επιτροπή, πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές οι υπηρεσίες αρμοδιότητάς του και να αξιοποιηθούν όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άγγελος Κωτσιόπουλος
Με τη σειρά του και ο κ. Κωτσιόπουλος ευχαρίστησε το νομάρχη για την ανανέωση εμπιστοσύνης και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να φανεί αντάξιος της επιλογής αυτής:
«Τη διετία που πέρασε έγιναν πολλά από την επιτροπή, ήδη έχει τελειώσει και θα έρθει προς ψήφιση η τροποποίηση του Οργανισμού και θα δώσει νέα πνοή στην αναδιάρθρωση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας».

Δημήτρης Καφαντάρης
Ο νέος αντινομάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Δημήτρης Καφαντάρης ευχαρίστησε το νομάρχη για την επιλογή. Η θέση του είναι ιδιαίτερα γνώριμη, αφού εκεί είχε ορισθεί ακριβώς πριν τον κ. Σαμέλη.
Όπως τόνισε, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της κοινωνίας και των ανθρώπων, με κυρίαρχα την υγεία και την πρόνοια: «Χρειάζεται η προσφορά όλων μας σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Θα εργασθώ με τα μέλη της επιτροπής, ώστε να δώσουμε μια νέα πνοή, που έχει ανάγκη ο τόπος. Ο κ. Σαμέλης συνέχισε το δικό μου έργο και εγώ αναλαμβάνω να το συνεχίσω».

Αντωνία Μπούζα
Τέλος, νέο πρόσωπο στο νομαρχιακό σχήμα είναι η Αντωνία Μπούζα, που αναλαμβάνει την Επιτροπή Τουρισμού. Σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε το νομάρχη που της εμπιστεύτηκε έναν τόσο νευραλγικό τομέα της τοπικής οικονομίας και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός είναι πυλώνας ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστική και η φράση του απερχόμενου υπουργού Τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλου, ότι ο τουρισμός είναι το οξυγόνο της οικονομίας μας. Θα προσπαθήσω με όλους τους αρμόδιους φορείς που μετέχουν στην επιτροπή για το καλύτερο. Προσδοκούμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Θα εργασθώ με συνέπεια για την υλοποίηση αυτού του στόχου».

Πηγή: Θάρρος

Μπαλοποιητές: «Στραβά μάτια» ζητά ο περιφερειάρχης

«Επί ξύλου κρεμάμενος» είναι στην ουσία ο σχεδιασμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νικ. Αγγελόπουλου και, κατ’ επέκταση, της κυβέρνησης για την τοποθέτηση δεματοποιητών για τα απορρίμματα σε διάφορα σημεία της Πελοποννήσου.
Κι αυτό γιατί, όπως ομολογεί ο περιφερειάρχης σε έγγραφό του προς το νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο, οι διαδικασίες που απαιτούνται «είναι χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία μικρή απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».
Ταυτόχρονα, του ζητά να επιδείξει τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες, «κατανόηση και ανοχή μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών», με άλλα λόγια, δηλαδή, να κάνει «στραβά μάτια».

Μετέωρος ο σχεδιασμός

Κατά τ’ άλλα, όλα θα ήταν έτοιμα, σύμφωνα με όσα είχε δεσμευτεί προ μηνών ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθαν. Νάκος στην Τρίπολη, να λειτουργήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Μια δέσμευση που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να τηρηθεί, παρά μόνο αν όλες οι ενέργειες γίνονταν με ταχύτητες φωτός…
Αν επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα της τοποθέτησης των δεματοποιητών απορριμμάτων, θα δούμε πως το τοπίο είναι «καθαρό» μόνο στην ενότητα της Καλαμάτας. Στην ενότητα της Μεσσήνης υπάρχει πρόβλημα με την τοποθέτηση του δεματοποιητή στη θέση «Καβάλα» του Δήμου Ιθώμης, καθώς έχουν εγερθεί αντιδράσεις από το Δήμο, την τοπική κοινωνία και το Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Στην ενότητα της Πύλου υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, ενώ «θολό» εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο και στην ενότητα της Κυπαρισσίας, τόσο για το πού θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής, όσο και το πού θα τοποθετηθούν τα δεματοποιημένα απορρίμματα.

Παραδέχεται καθυστέρηση υλοποίησης

Ωστόσο, στο έγγραφό του περιφερειάρχης με αριθμό πρωτοκόλλου 202/104, στις 7 Ιανουαρίου, αναφέρει στο νομάρχη Μεσσηνίας πως «η μεγάλη πλειοψηφία των ΟΤΑ του νομού έχει προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων παύσης λειτουργίας των ενεργών τους ΧΑΔΑ σε συνάρτηση με τη λειτουργία δεματοποιητών και λήψης αδειών προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.
Όπως είναι γνωστό, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την οριστική παύση των ΧΑΔΑ, απαιτούνται: η εκπόνηση Τεχνικής Μελέτης Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης, η χορήγηση άδειας αποκατάστασης από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, καθώς και η απόφαση παύσης ΧΑΔΑ από εσάς, σύμφωνα με τις εγκυκλίους […] καθώς επίσης και το έγγραφο […] του τμήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους Δήμους, προωθεί τις πιο πάνω διαδικασίες και ειδικότερα, συντονίζει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, ολοκληρώνει τις διαδικασίες λήψης αδειών για την εγκατάσταση και λειτουργία των δεματοποιητών.
Γνωρίζετε ότι τόσο η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των δεματοποιητών, όσο και η σύνταξη των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης ΧΑΔΑ είναι χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία μικρή απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου αυτού.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε εσάς και τις αρμόδιες υπηρεσίες σας, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών, να επιδείξετε κατανόηση και ανοχή».
Με το έγγραφο αυτό ο κ. Αγγελόπουλος συναινεί στο αίτημα που του διατύπωσε, κατά την τελευταία του συνεδρίαση για το 2008 το Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας.

Χώρος μπαλοποιητή στην Τριφυλία;

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν μεταξύ Τρίπολης και Καλαμάτας, στην περιοχή της Τριφυλίας μόλις χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιτόπιας έρευνας για τον εντοπισμό χώρου εγκατάστασης του δεματοποιητή.
Ο χώρος που είχε προταθεί αρχικά κοντά στο Μουζάκι του Δήμου Γαργαλιάνων δεν έτυχε της αποδοχής της τοπικής κοινωνίας. Χθες και προχθές οι δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Στ. Καλοφωλιάς, οι εκπρόσωποι των δύο Δήμων στο Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας Χαρ. Παγάνης και Μιχ. Αποστολόπουλος, αλλά και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Χριστιάνων και Μουζακίου Χαρ. Καλογερόπουλος και Παν. Κυριακόπουλος, εξέτασαν ένα νέο χώρο που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Φιλιατρών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι σε καλό σημείο, το έδαφος είναι επικλινές και δεν υπάρχει οπτική επαφή. Πρόκειται δε για δασική έκταση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκδοθούν οι σχετικές άδειες και, κατά συνέπεια, θα υπάρξει σχετική καθυστέρηση.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Πρέπει να κατασταλάξουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ και οι Κυπαρίσσιοι που θα γίνεται η εναπόθεση των μπαλοποιημένων απορριμάτων.
Και αυτό πρέπει να τελειώσει σύντομα.
Αποφάσισαν δεματοποίηση σε χώρο ανάμεσα Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και εναπόθεση σε χώρο της Κυπαρισσίας και Αυλώνα.
Έτσι έχει αποφασιστεί, έτσι πρέπει να γίνει.
Ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε τις γνωστές μαϊμουδιές από τους Κυπαρίσσιους.

Έκπτωση στο φοιτητικό εισιτήριο

Ενημέρωση πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥΜΕΦ) μαζί με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας προς τα ΜΜΕ, με θέμα την έκπτωση στο εισιτήριο των φοιτητών για τα δρομολόγια από Καλαμάτα προς Πάτρα και Αθήνα και από Κυπαρισσία προς Αθήνα.

Αυτή την πολύ σημαντική συμφωνία που προχώρησε ο ΣΥΜΕΦ με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ παρουσίασαν αναλυτικά, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Γιώργος Πετρουλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΜΕΦ Ηλίας Γιαννακέας και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Νίκος Τζάνος.
Τον λόγο πρώτος πήρε ο Ηλίας Γιαννακέας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Πριν λίγες ημέρες είχαμε μια συνάντηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ με τον Σύλλογο Μεσσηνίων Φοιτητών και από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι, πρόκειται για έναν δραστήριο Σύλλογο, που έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση κατά τον καλύτερο τρόπο των φοιτητών μας των Μεσσήνιων φοιτητών που σπουδάζουν σε Αθήνα και Πάτρα.


Έτσι κι εμείς από την πλευρά μας σαν τη μεταφορική εταιρεία του Νομού που θέλουμε να στεκόμαστε πάντα δίπλα σε όλους και ιδιαιτέρα στους φοιτητές κάναμε μια μεγάλη συζήτηση με τα παιδιά και αποφασίσαμε να τους καταθέσουμε ένα πακέτο μεταφοράς που αφορά στα μέλη του Συλλόγου τους κυρίως για τριήμερα, αργίες και κατά την έναρξη αλλά και τη λήξη της φοιτητικής χρονιάς. Ένα πακέτο που θα τους βοηθήσει, ώστε να έχουν μια καλύτερη, ποιοτικότερη και οικονομικότερη εξυπηρέτηση».
Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τα μέλη του Συλλόγου για τις ενέργειες και για τις δραστηριότητές τους.


Ύστερα από το καλωσόρισμα του Ηλία Γιαννακέα αλλά και τη μικρή αναφορά του στον λόγο της συνέντευξης Τύπου τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΜΕΦ, κ. Νίκος Τζάνος
«Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών με μοναδικό γνώμονα δράσης του την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των Μεσσήνιων Φοιτητών όλης της χώρας πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και συμφώνησε τα μέλη του Συλλόγου μας να τυγχάνουν επιπλέον οικονομικής διευκόλυνσης κατά τις περιόδους που οι μετακινήσεις τους είναι αυξημένες, όπως τις εορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα, στις αργίες που ακολουθεί η προηγείται Σαββατοκύριακο, καθώς και με τη λήξη των εξεταστικών περιόδων, όπου πολλοί φοιτητές επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους».


Τα δρομολόγια μέχρι στιγμής στα οποία θα υπάρχει η οικονομικότερη τιμή είναι από Καλαμάτα προς Πάτρα και Αθήνα και από Κυπαρισσία προς Αθήνα, ενώ αναμένεται η ρύθμιση από τον Σύλλογο και για τους υπόλοιπους προορισμούς των Μεσσήνιων Φοιτητών.
Τέλος, η οικονομική αυτή διευκόλυνση, που προβλέπεται για τα μέλη του ΣΥΜΕΦ, θα παρέχεται μέσω ειδικής κάρτας, η οποία θα χορηγείται μόνο από τον Σύλλογο και θα ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Πηγή: Επικαιρότητα

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

ΟΡΙΑ ΔΗΜΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Αυτοψία για χώρο μπαλοποιητή

Αυτοψία στην περιοχή που βρίσκονται τα όρια των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, για την ανεύρεση του κατάλληλου χώρου που θα υποδεχθεί τον μπαλοποιητή για την ενότητα συγκέντρωσης σκουπιδιών της Τριφυλίας, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι επιτροπές από τους δύο δήμους.

Oπως είναι γνωστό, μετά και την τελευταία απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων, λόγω αντιδράσεων που υπήρχαν από το Μουζάκι για εξεύρεση νέου χώρου σε μακρύτερη απόσταση από το χωριό από αυτόν που αρχικά είχε προταθεί, ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπισμό ενός άλλου χώρου αποδεκτού από όλους.
Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι ο χώρος αυτός εξακολουθεί να αναζητείται στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, γι‘ αυτό και στα υπόψη των δύο δήμων είναι 3-4 τοποθεσίες που εκτιμάται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπει ο μπαλοποιητής.

Eτσι πέρα η αυτοψία αναμένεται να επαναληφθεί και πάλι σήμερα ώστε να επισκεφθούν όλες τις πιθανές περιοχές. Να σημειώσουμε ότι στην αυτοψία χθες μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Αλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλιάς αντίστοιχα, όπως και οι εκπρόσωποι των δήμων στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, Χαράλαμπος Παγάνης και Μιχάλης Αποστολόπουλος.

Πηγή: Ελευθερία

Αποθήκευση στην πρίζα

Εξαιρετική ιδέα με πολλές -και χρήσιμες- εφαρμογές.
Το PogoPlug συνδέεται στην πρίζα και περιλαμβάνει δύο υποδοχές. Η πρώτη είναι η υποδοχή Ethernet και όπως μπορείτε να καταλάβετε, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο RJ45 για να το συνδέσετε με το ADSL router σας. Η άλλη υποδοχή είναι USB. Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμη προς τα πού κατευθύνεται η συζήτηση, επιτρέψτε μας να σας διαφωτίσουμε.

Μπορείτε να συνδέσετε ένα οποιοδήποτε USB drive και να έχετε πρόσβαση σε αυτό από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αρκεί να είστε σε έναν υπολογιστή με Internet. Καλό, ε;

Έτσι, μπορείτε να μετατρέψετε ένα δίσκο σε απομακρυσμένο file server, μεταξύ άλλων.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ολοκληρώσετε το registration του δίσκου μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας.
Απλό και εύχρηστο.

Το βίντεο με το κόψιμο της εκπομπής της Τατιάνας

Από την χθεσινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και το απαράδεκτο κόψιμο της εκπομπής την ώρα που μιλούσε η αδελφή του Διαμαντή Μαντζούνη.
Απ ότι ακούγεται μετά το κόψιμο στον αέρα, η επανέναρξη της εκπομπής ήταν οι τίτλοι τέλους.
Ωραία ενημέρωση παρουσιάζει το κανάλι του Κου Κυριακού.

Κατα τ' άλλα σύνθημα του ΑΝΤ1 είναι:
"Πολιτική μας ο πολίτης...."

Μάλλον "πολιτική μας είναι να μην μας θίγετε" έπρεπε να είναι.


Δείτε το Video που βρήκαμε στο vendeta.

OTE: Νέες μειωμένες τιμές για τα προγράμματα ΟΤΕ Mobile

Νέες μειωμένες τιμές για τα προγράμματα ΟΤΕ mobile, που προσφέρουν κάθε μήνα από μισή ώρα έως και 8 ώρες χρόνο ομιλίας από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς κινητά, ανακοινώνει ο ΟΤΕ. Οι μειώσεις που ισχύουν από την αρχή του νέου έτους φθάνουν έως και 16%.

Με τα προγράμματα OTE mobile, η επικοινωνία από το σταθερό τηλέφωνο προς οποιοδήποτε κινητό γίνεται ακόμα πιο οικονομική, επιλέγοντας το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες του καθενός.

Αναλυτικά, οι νέες τιμές και τα διαθέσιμα προγράμματα ΟΤΕ Mobile περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

(Κλίκ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος)Οι παραπάνω μειώσεις ισχύουν αυτόματα και για τους υφιστάμενους πελάτες.

Τα ΟΤΕ mobile συνδυάζονται με όλα τα οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, όπως τα αναβαθμισμένα δημοφιλή προγράμματα ΟΤΕ talk και conn-x talk, που προσφέρουν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις προς όλα τα εθνικά δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας (δηλ. και προς το δίκτυο του ΟΤΕ αλλά και προς τα δίκτυα όλων των άλλων παρόχων).
Έτσι, ο ΟΤΕ προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συνδυάσουν τα προγράμματα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους -ανάλογα με το είδος των κλήσεων που πραγματοποιούν και το χρόνο ομιλίας που επιθυμούν- μειώνοντας περαιτέρω το λογαριασμό τους.


Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν και να εγγραφούν σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω προγράμματα με ένα τηλεφώνημα στο 134, με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTESHOP - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ), στα Συνεργαζόμενα Δίκτυα Πωλήσεων (ΠΛΑΙΣΙΟ, MULTIRAMA, Info-Quest: καταστήματα U) ή online μέσω του www.oteshop.gr.

Πηγή: ΟΤΕ

ΟΤΕ: Ανακοίνωση σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας καταστημάτων

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2009

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το Δίκτυο Καταστημάτων του, και σε συνέχεια προηγούμενης Ανακοίνωσης από τις 17/10/2008, ο ΟΤΕ υπενθυμίζει τα παρακάτω:

* Λόγω της ελάχιστης ή μηδενικής εμπορικής δραστηριότητάς τους, κρίνεται σκόπιμη η διακοπή της λειτουργίας κάποιων καταστημάτων. Τα καταστήματα αυτά, περίπου 120 συνολικά, συνεισφέρουν περίπου το 3% των πωλήσεων των καταναλωτικών προϊόντων του ΟΤΕ.

* Οι πωλήσεις από τα παραπάνω καταστήματα θα αναδρομολογηθούν στα πλησιέστερα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ και στο 134, το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης.

* Όσον αφορά στους περίπου 250 εργαζομένους στα εν λόγω καταστήματα, ο ΟΤΕ διαβεβαιώνει εκ νέου ότι αφενός οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες, αφετέρου έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την αξιοποίησή τους σε άλλες οργανικές θέσεις εργασίας.

* Λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάποιων περιοχών (π.χ. νησιά, απομακρυσμένες περιοχές, κλπ) δημιουργούνται πανελλαδικά 38 «Σημεία Εξυπηρέτησης». Τα Σημεία αυτά παρουσίας του ΟΤΕ θα καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών για εξοφλήσεις λογαριασμών καθώς και παροχή υποστήριξης σε θέματα που αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες ΟΤΕ.

* Η διαδικασία εξορθολογισμού του Δικτύου Καταστημάτων του ΟΤΕ έχει ξεκινήσει από το 2006 και εντάσσεται στη στρατηγική του ΟΤΕ για τη βελτιστοποίηση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δικτύου του.

Πηγή: ΟΤΕ

Σχόλιο
Με τι ποσό είπαμε αμείβονται τα μεγάλα λαμόγια του ΟΤΕ??? Δείτε εδώ τα ποσά
.

Στη φάση της ανοιχτής δοκιμής περνούν τα Windows 7

Η δοκιμαστική έκδοση της νέας γενιάς των Windows θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό από τις 9 Ιανουαρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft από τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας.
Τα Windows 7 μεταξύ άλλων υποστηρίζουν τις νεώτερες οθόνες αφής (multi touch) που υπόσχονται να αντικαταστήσουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.


«Την Παρασκευή θα διαθέσουμε την beta σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δοκιμάσουν τα Windows 7 στο σπίτι. Σας ενθαρρύνω να την κατεβάσετε όλοι» είπε ο Στιβ Μπάλμερ την παραμονή των εγκαινίων του Consumer Electronics Show.

Το ντεμπούτο της τελικής έκδοσης αναμένεται σε περίπου ένα χρόνο.

H Microsoft φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στα παράπονα των χρηστών για τις υψηλές απαιτήσεις συστήματος των Windows Vista.
Ο διάδοχός τους
μειώνει το χρόνο εκκίνησης, απαιτεί λιγότερη μνήμη και παρατείνει τη λειτουργία της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές.


«Πιστεύω ότι τα Windows θα παραμείνουν στο κέντρο του τεχνολογικού ηλιακού συστήματος του κοινού» είπε ο Μπάλμερ. «Βάζουμε όλα τα κατάλληλα συστατικά: Απλότητα, αξιοπιστία και ταχύτητα» υποσχέθηκε.

Τα Windows 7 βασίζονται στον πηγαίο κώδικα των Vista αλλά υιοθετούν και μια σειρά νέων τεχνολογιών:
Η νέα λειτουργία «Play-to» (αναπαραγωγή σε) επιτρέπει τη χρήση μουσικής, φωτογραφιών και βίντεο σε όλο το οικιακό δίκτυο.
H λειτουργία Home Group επιτρέπει τη σύνδεση υπολογιστών προκειμένου να μοιράζονται αρχεία, φωτογραφίες, μουσική και βίντεο, ανεξάρτητα από το χώρο αποθήκευσής τους.
Aκόμα, ο Media Player υποστηρίζει περισσότερα είδη αρχείων πολυμέσων και συγχρονίζει περισσότερες συσκευές.


Η Microsoft υπόσχεται επίσης ευκολότερη εγκατάσταση νέων περιφερειακών αλλά και λιγότερα προειδοποιητικά μηνύματα.

Ακόμα, τα Windows 7 υποστηρίζουν οθόνες αφής τις οποίες μπορούν να αγγίζουν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα.
Η νέα δυνατότητα καταργεί το πληκτρολόγιο και το ποντίκι για ορισμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η επιλογή και μετακίνηση αρχείων.


Ήταν η πρώτη φορά που ο Μπάλμερ αναλαμβάνει την παρουσίαση της Microsoft στη CES, μια αποστολή που μέχρι πέρυσι αναλάμβανε ο Μπιλ Γκέιτς. Πέρυσι το καλοκαίρι αποσύρθηκε από τα καθημερινά του καθήκοντα στην εταιρεία για να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

Η προτροπή του Μπάλμερ προς τους χρήστες να δοκιμάσουν τη beta των νέων Windows εντάσσεται στην προσπάθεια της Microsoft να αντικαταστήσει το ταχύτερο δυνατό τα «απαιτητικά» Vista, τα οποία πολλοί χαρακτηρίζουν εμπορική αποτυχία.

«Τα Vista ήταν σε κάθε περίπτωση αποτυχία» δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Ρίτσαρντ Χόλουεϊ, πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Tech Market View. «Τα Vista ουσιαστικά θα 'σκότωναν' οποιοδήποτε μηχάνημα δεν ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κάνοντάς το να τρέχει πολύ αργά» εξήγησε.

H Microsoft προγραμματίζει το λανσάρισμα των Windows 7 εντός της αγοραστικής περιόδου των φετινών Χριστουγέννων, ωστόσο την Τετάρτη ο Μπάλμερ παραδέχτηκε στο CNet ότι το ντεμπούτο θα μπορούσε τελικά να αναβληθεί για τις αρχές του 2010.

Πηγή: in.gr

Σχόλιο Φιλιατρά News

Από σήμερα 9/1/2009 μπορείτε να κατεβάσετε τα windows 7 (Beta Version) πατώντας εδώ!

Video με τα windows 7 θα βρείτε πατώντας εδώ!

Εσπευσμένα στο χειρουργείο ο 21χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα Εξάρχεια

Στο χειρουργείο εισήχθη εσπευσμένα αργά το βράδυ της Πέμπτης ο 21χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση αγνώστων εναντίον ανδρών των ΜΑΤ τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου, στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.

Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς διαπιστώθηκε αιμορραγία στο πεπτικό σύστημα και συγκεκριμένα στο έντερο, όπου φέρει τραύμα από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε.

Ο αστυνομικός βγήκε από το χειρουργείο περί τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.
Παρόλα αυτά η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και τα επόμενα 24ωρα κρίνονται καθοριστικά.

«Επρόκειτο για μικρή αιμορραγία, ωστόσο το πρωί θα έχουμε καθαρή εικόνα για τη πορεία της υγείας του» δήλωσε στα Νέα ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου.

Την Πέμπτη άρχισαν οι πρώτες προσπάθειες σταδιακής αποσωλήνωσης του αστυνομικού. Ωστόσο, μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν, είναι πιθανόν να αναβληθούν οι προσπάθειες για τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: in.gr

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

Χαμηλά “παίζει” η τιμή του λαδιού

Στα 2,22 ευρώ παραδοτέο στην Ιταλία έχει κατρακυλήσει η τιμή του ελαιολάδου, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφορούν και στην αγορά της Μεσσηνίας.
Πράγμα που σημαίνει πως η τιμή στον παραγωγό είναι 2,12 ευρώ, δηλαδή 10 λεπτά πιο κάτω. Πάντως, σε κάποιες περιπτώσεις “παίζουν“ και τιμές παραγωγού γύρω στα 2,20 και 2,25 ευρώ. Επίσης, σε συνεταιρισμό του νομού, στην πρώην επαρχία Καλαμάτας, προσέφεραν 2,50 ευρώ για ελαιόλαδο ΠΟΠ, πριν λίγες ημέρες, αλλά η προσφορά δεν έγινε δεκτή.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών εξακολουθεί να αγοράζει με 2 ευρώ προκαταβολή, αλλά μέχρι τώρα λίγες ποσότητες έχουν συγκεντρωθεί με το συγκεκριμένο σύστημα, καθώς είναι μικρή η ανταπόκριση του κόσμου, συνεταιρισμών και παραγωγών.

Πηγή: Ελευθερία

40% άυξηση στα έξοδα κίνησης των υπαλλήλων ΟΤΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (2/95080/0022) που υπογράφηκε στις 29/12/2008 δίνεται αύξηση 40€ το μήνα (με αναδρομική ισχύς από 1-1-2008) στο επίδομα των εξόδων κίνησης όλων των υπαλλήλων ΟΤΑ Α' Βαθμού.

Πιο αναλυτικά η ΚΥΑ αναφέρει:

Τροποποιούμε την αριθμ. 2/50025/0022/3-10-2006 Απόφαση μας ως ακολούθως:
1. Καθορίζουμε τα μηνιαία κατ' αποκοπή έξοδα κίνησης του προσωπικού των ΟΤΑ α' βαθμού από 1/1/2008 σε τριακόσια εξήντα πέντε (365) ευρω μηνιαίως:

2. Το έξοδα κίνησης δεν καταβάλλονται για όσο διάστημα οι υπάλληλοι απουσιάζουν από την υπηρεσία τους
Δεν γίνεται περικοπή των εξόδων κίνησης στην καθ' έτος κανονική άδεια των δικαιούχων, στην άδεια κύησης και λοχείας και στις συνδικαλιστικές άδειες με εξαίρεση την περίπτωση που οι δικαιούχοι συνδικαλιστές μετακινούνται εκτός έδρας και τους καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση και έξοδα μετακίνησης.
Επίσης, από 1/7/2008 δεν γίνεται περικοπή στην εννιάμηνη άδεια ανατροφής παιδιού και στην αναρρωτική άδεια που χορηγείται κατά τις διατάξεις της παρ.2 του όρθρου 61 του ν. 3584/2007.

3. Η αποζημίωση αυτή βαρύνει αποκλειστικά τους οικείους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ και σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο τον κρατικό προϋπολογισμό, η δε καταβολή της θα γίνεται με ξεχωριστό τίτλο πληρωμής τμηματικό στο τέλος κάθε μηνός

4. Κατά τα λοιπά η αριθμ. 2/50025/0022/3-10-2006 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1489/Β) εξακολουθεί να ισχύει.

5. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΑΚΟΣ,

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ

Πηγή: Δημότης blog

Αντίδραση της οικογένειας Μαντζούνη για τα Μ.Μ.Ε.

Την αντίδραση της οικογένειας του άτυχου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη, προκάλεσε η “επιδρομή” των μέσων ενημέρωσης στην Κυπαρισσία που κατακλύσθηκε τις τελευταίες ημέρες από τηλεοπτικές κάμερες και πολλές φορές με απ’ ευθείας συνδέσεις.
Συγγενείς του νεαρού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ζήτησαν δημοσίως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σεβαστούν τις δύσκολες ώρες που περνούν, προκειμένου να ησυχάσουν και να σταθούν δίπλα στον άνθρωπό τους.

Την ίδια ώρα συγκλονισμένη η κοινή γνώμη της Κυπαρισσίας, παρακολουθεί με αγωνία την πορεία της υγείας του 21χρονου αστυνομικού που χαρακτηρίζεται από φίλους και γνωστούς ως ένα ήσυχο, πρόσχαρο και εργατικό παιδί.

Πηγή: Ελευθερία

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΑΝΗ 1-1 Καλό τεστ και για τους δύο

Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες αργά το απόγευμα στο γήπεδο του Κορδία, Πανιώνιος και Εράνη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Ήταν ένα καλό τεστ και για τις δύο ομάδες ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, για τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν.

Ο Πανιώνιος τα πήγε πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες παραπάνω.
Ο προπονητής Παναγιώτης Πολίμος και ο συνεργάτης του Αποστόλης Γαϊτάνης έμειναν ικανοποιημένοι από την παρουσία των παικτών που χρησιμοποίησαν καθ‘ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Ικανοποίηση υπάρχει και στην τεχνική ηγεσία της Εράνης για την εικόνα που έδειξαν όλα τα παιδιά στο χθεσινό φιλικό, που ήταν και το μοναδικό που έδωσαν στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

Μάλιστα αποτέλεσε ένα καλό τεστ πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανηλειακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή στην έδρα της η φιλιατρινή ομάδα.
Να σημειωθεί ότι στη αρχική 11άδα αγωνίστηκε ο νεοαποκτηθείς Ηλίας Τσιριγώτης, στο πρώτο του ματς με τη φανέλα της Εράνης.
Στο σκορ προηγήθηκε η Εράνη με σουτ του Νικολόπουλου στο 70’.
Οι “κυανέρυθροι“ απάντησαν 10 λεπτά αργότερα με ψηλοκρεμαστό σουτ του Π. Καλόμαλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:
Σιώτος, Καραμούζης, Στυλιανόπουλος, Ηλιόπουλος, Λιανός, Καμπεράι, Γιαννακόπουλος, Μοιρούλης, Καναλουπίτης, Γ. Καλόμαλος, Ψαρράς.

Επαιξαν και οι
Π. Καλόμαλος, Μπελαούρης, Καλογερόπουλος, Κολυβάρης, Μάραντος, Μήτρος, Τζους, Φ. Σπύρος, Π. Σπύρος, Σκαρπέτης.ΕΡΑΝΗ:
Αθανασόπουλος, Γιάννης, Μουχίκας, Ανδρεόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Σπυρόπουλος,Κώτσος, Κορμπής, Ανεστόπουλος, Χ. Ντινιώτης, Τσιριγώτης.

Επαιξαν και οι
Αλεξανδρόπουλος, Αδαμόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Ηλ. Ντινιώτης, Παναγιωτίδης, Πιχιγιόνι, Αναστασόπουλος, Νικολόπουλος, Τσώνης, Βαρούχας, Ασημακόπουλος, Παπαγιωτακόπουλος.

Δ‘ ΕΘΝΙΚΗ Οι διαιτητές στα παιχνίδια των μεσσηνιακών ομάδων

H ΕΠΟ ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα σφυρίξουν τους αγώνες στην Δ' Εθνική.
Τις Μεσσηνιακές ομάδες θα σφυρίξουν οι:

Εράνη - Πανηλειακός
Τασιγιαννάκης, Κότσιρος, Κύριος (Αρκαδίας)


Παπυργιακός - Τέλος Αγρας
Κέκελος, Τσάτσης, Κοτρώτσος (Αιτωλοακαρνανίας)

Μεσσηνιακός - ΑΟ Κάστρο
Μινάι, Μαγουλάκης, Γκλιάτης (Αν. Αττικής)

Πηγή: ΕΠΟ

Πείτε όχι στις ληστείες των τραπεζών - Διαβάστε να προστατευθείτε

Χρεώσεις και πρακτικές των τραπεζών που έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές από τα δικαστήρια και τις οποίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ :

Οι παρακάτω πρακτικές και χρεώσεις των τραπεζών κρίθηκαν παράνομες από τα δικαστήρια:

Αποφάσεις Δικαστηρίου

Για τις καταθέσεις

Είσπραξη προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου προσώπου 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Επιβολή εξόδων κίνησης σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου (ή τρεχούμενους) μετά την 4η πράξη κάθε μήνα 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Επιβολή εξόδων τήρησης και παρακολούθησης στους λογαριασμούς καταθέσεων 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Μονομερής μεταβολή από την πλευρά της τράπεζας για τους όρους των λογαριασμών καταθέσεων 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Επιβολή εξόδων αδράνειας (0,6 ή 1 €) σε λογαριασμούς που δεν κινούνται για πάνω από 1,5 χρόνο 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Ο υπολογισμός των τόκων των ποσών των καταθέσεων σε μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτή που γίνεται η κατάθεση 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Για τις πιστωτικές κάρτες

Μονομερής αύξηση του επιτοκίου της πιστωτικής κάρτας, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια που αναφέρονται στη σύμβαση 1219/2001, Άρειος Πάγος

Μονομερής αύξηση της συνδρομής της κάρτας 1219/2001, Άρειος Πάγος

Είσπραξη προμήθειας για την ανάληψη μετρητών μέσω πιστωτικής κάρτας 1219/2001, Άρειος Πάγος

Για τα στεγαστικά και λοιπά δάνεια...

Είσπραξη εξόδων χρηματοδότησης για τη χορήγηση του δανείου 5253/2003, Εφετείο Αθηνών

Είσπραξη εξόδων φακέλου 5253/2003, Εφετείο Αθηνών

Μονομερής αύξηση του επιτοκίου στα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο χωρίς κάποιο λογικό κριτήριο.

Παράνομη είναι επίσης η απαίτηση της τράπεζας για επιστροφή του δανείου αν δεν αποδεχθεί ο πελάτης την προσαρμογή του επιτοκίου 5253/2003, Εφετείο Αθηνών
Επιβολή εξόδων 50 € σε δανειολήπτες για να πάρουν βεβαίωση οφειλών 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Η καταγγελία της σύμβασης του δανείου από τη μεριά της τράπεζας σε περίπτωση καθυστέρησης οποιασδήποτε δόσης 5253/2003, Εφετείο Αθηνών

Ο υπολογισμός των τόκων του δανείου με βάση το έτος των 360 ημερών αντί για τις 365 ή 366 μέρες με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη επιβάρυνση του δανειολήπτη 430/2005, Άρειος Πάγος

Η επιβολή χρονικού περιθωρίου (π.χ. 30 ημερών) στον πελάτη για να αμφισβητήσει τις χρεώσεις του, αλλιώς θεωρείται ότι τις κάνει δεκτές 1219/2001, Άρειος Πάγος

Τι μπορώ να κάνω;

1. Να αρνηθώ την επιβολή των παραπάνω όρων και εξόδων
2. Να διαμαρτυρηθώ εγγράφως στην Τράπεζα ζητώντας να μου επιστραφούν τα χρήματα που έχουν κρατηθεί παράνομα και να μην ισχύσουν οι καταχρηστικοί όροι
3. Να στείλω την έγγραφη διαμαρτυρία μου στη

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (Υπ. Ανάπτυξης)

Τηλ. 1520, fax 2103842642, 210-3829640,
Πλ. Κάνιγγος, 10181
και e-mail : info@efpolis.gr

Στο Συνήγορο του Καταναλωτή
Λεοφόρος Αλεξάνδρας 144, 114 71
Τηλ.: 210 6460612
210 6460862,
Fax.: 210 6460414,
E-mail: grammateia@synigoroskatanaloti.gr

4. Να επικοινωνήσω με την επιτροπή Ακρίβεια-stop της περιοχής μου για να αντιδράσουμε έμπρακτα στην αυθαιρεσία και την τοκογλυφία των τραπεζιτών!
Μας έλεγαν ότι δεν είχαν λεφτά
- για τα ασφαλιστικά ταμεία
- για τις συντάξεις
- για τους μισθούς
- για την παιδεία
- για την υγεία
- για το επίδομα θέρμανσης

ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΜΕ 28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!
- ΟΧΙ ΣΤΟ «ΔΩΡΟ» ΤΩΝ 28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!
- ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !
- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !
- ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ !

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΑΚΡΙΒΕΙΑ – STOP

www.akribeia-stop.gr

Πηγή: Troktiko

Ζωντανές οι ελπίδες για τον Διαμαντή Μαντζούνη

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του 20χρονου Διαμαντή Μαντζούνη είναι οι θεράποντες γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού».

Τα χαμόγελα έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου πληθαίνουν καθώς όσο οι ώρες περνούν, τόσο αυξάνονται και οι ελπίδες να κερδίσει τη μάχη ο Διαμαντής. Σ’ αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι ο αιματοκρίτης του νεαρού αστυνομικού έχει σταθεροποιηθεί και δεν έχει υπάρξει καμία επιπλοκή.

Χθες, ο Διαμαντής υποβλήθηκε σε σειρά από εργαστηριακές εξετάσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδείνωση της κατάστασής του και εάν όλα πάνε καλά, ίσως αργότερα μέσα στην ημέρα οι γιατροί αποφασίσουν να αποσωληνώσουν τον 20χρονο.

Στο πλευρό του Διαμαντή, βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς του, Νικολέτα και Αλέξανδρος, όπως και οι δύο του αδελφές, η Αριστέα και η Ελένη, που ζουν τον δικό τους Γολγοθά. Ψυχολόγοι του νοσοκομείου τους παρέχουν ειδική υποστήριξη.

Αργά χθες το απόγευμα, ο κουνιάδος του, Παναγιώτης Κόλλιας, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους, παρακαλώντας τους να συμμεριστούν τον πόνο της οικογένειας, καθώς δέχονται αλλεπάλληλες κλήσεις, «όχι από ενδιαφέρον», όπως είπε χαρακτηριστικά, «αλλά για την τηλεθέαση».

Εκδηλώσεις συμπαράστασης

Εκατοντάδες αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί, αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», σε ένδειξη συμπαράστασης στον 20χρονο ειδικό φρουρό, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μακρής, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, καταδίκασε τη δολοφονική ενέργεια εναντίον του Διαμαντή Μαντζούνη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κρύφτηκε πίσω από τους αστυνομικούς, τους οποίους έκανε «σάκους του μποξ». Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του νεαρού ειδικού φρουρού.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των συναδέλφων του 20χρονου στο νοσοκομείο, έφθασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, αφενός για να ενημερωθεί, αφετέρου για να εκφράσει κι εκείνος με τη σειρά του τη συμπαράστασή του. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι πολλοί αστυνομικοί αποδοκίμασαν τον Αρχιεπίσκοπο κατά την άφιξη του, ενώ συνάδελφοι τους φώναζαν "άξιος".

Κατάργηση αφορολογήτου για μικρομεσαίους

Αυξημένο φόρο καλούνται να πληρώσουν φέτος περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες μετά την κατάργηση του αφορολόγητου ποσού των 10.500 ευρώ, που εφαρμόστηκε τελευταία φορά για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2007.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε τη Δευτέρα εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζει τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο επήλθαν σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, προκειμένου να εξασφαλισθούν έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό, που εμφανίζει «μαύρη τρύπα» 2,5 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, τα εισοδήματα που φορολογούνται από την άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος των:
ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσικοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, δικολάβου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και εμπειρογνώμονα, θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 10% μετά την κατάργηση του αφορολογήτου.
Επίσης, με την ίδια μεθοδολογία θα φορολογηθούν τα εισοδήματα εμπόρων και βιοτεχνών.
Ωστόσο, το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι εξής κατηγορίες φορολογουμένων:

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση, που έχουν υποβάλει δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά, για το έτος έναρξης και για τα δύο επόμενα της έναρξης έτη (δηλαδή για τρία οικονομικά έτη). Ειδικά, αν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, που υπέβαλαν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά, η παραπάνω εξαίρεση ισχύει για τρία ακόμη έτη με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό έτος της ηλικίας τους.

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες, οι οποίοι έχουν τρία τέκνα και άνω τα οποία τους βαρύνουν. Επομένως, οι υπόψη φορολογούμενοι, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση, αν έχουν τρία τέκνα που τους βαρύνουν δικαιούνται το ατομικό αφορολόγητο ποσό των 10.500 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται με το αφορολόγητο ποσό των 10.000 ευρώ για τα τρία τέκνα τους, δηλαδή εξακολουθούν να έχουν συνολικό αφορολόγητο ποσό 20.500 ευρώ.

Πηγή: Επικαιρότητα

Το υπουργικό Χρηματιστήριο του ανασχηματισμού

(Κλίκ στην εικόνα γιθα πλήρες μέγεθος)
Από το Makelio Blogspot

Καλημέρα σας

ImageHost.org


Καλημέρα σας αγαπητοί αναγνώστες.
Ελαφρώς down είμαστε σήμερα μετά από ένα διήμερο κρεπάλης.
Κάτι η γιορτή μου προχθές κάτι οι Γιάννηδες χθες... Πέσανε μαζεμένα τα ποτά, οι επισκέψεις, τα φαγητά, οι συζητήσεις, οι αναλύσεις για διάφορα θέματα...
Έχουμε ένα κεφάλι καζάνι.

Ξεκινώντας την ημερα μας να γράψουμε ενα ανεκδοτάκι που ακούσαμε πρίν λίγο απο τον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM

Είναι λέει ο Κώστας ο Καραμανλής και γράφει γράμμα στον Αγιο Βασίλη.
Στο γράμμα του ο Κώστας λέει:
Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη θα ήθελα να κερδίσει το κόμμα μου στις εκλογές.
Ο Άγιος Βασίλης το διαβάζει προσεκτικά, σκέφτεται, και λέει:
«Ένα Ελαφάκι για τον Κωστάκη!»

Και ένα ακόμα.

Συναντώνται Καραμανλής και Παπανδρέου στον Δρόμο.
Ρωτάει ο Παπανδρέου τον Καραμανλή.

Βρε Κώστα μου είναι εκπληκτικός ο τρόπος που επιλέγεις υπουργούς.
Και λέει ο Καραμανλής.
Α δεν είναι τίποτα. Πριν τους δώσω υπουργείο τους κάνω ένα test εξυπνάδας.

Για παράδειγμα. Κάλεσα τον Βουλγαράκη και τον ρώτησα:
Ποιός είναι ο γιος του πατέρα ο οποίος δεν είναι αδελφός σου
Και μου λέει ο Βουλγαράκης Εγώ πρόεδρε. και του έδωσα το υπουργείο.

Το ακούει ο Παπανδρεου τρέχει στην Χαριλάου Τρικούπη και πιάνει τον Παπακωσταντίνου

Ποιός είναι αυτός που είναι γιος του πατέρα σου αλλά όχι Αδελφός σου.
Σκέφτεται ο Παπακωσταντίνου και ζητά από τον Παπανδρεου να πάει μισό λεπτό στην τουαλέτα.
Βγαίνει από το γραφείο του και βλέπει τον Πάγκαλο.
Ρε συ ποιός είναι ο γιος του πατέρα σου αλλά όχι Αδελφός σου?

Εγω του απαντά ο Πάγκαλος
Τρέχει στο Γραφείο του Παπανδρέου Ο Παπακωσταντίνου και λέει στον πρόεδρο εγώ.
Τι λες ρε βλάκα?
Ο Βουλγαράκης είναι.

Καλημέρα σας.

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

Ώρες αγωνίας για την μητέρα του 22χρονου αστυνομικού

Οι γονείς οι αδελφές του, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του περιμένουν έξω από την ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού με την ελπίδα να ακούσουν κάποιο ευχάριστο νέο.

Βαρύ το κλίμα, όπως άλλωστε είναι φυσικό, έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Eρυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται ο τραυματίας αστυνομικός Διαμαντής Mαντζούνης.

Oι γονείς του, οι αδελφές, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και συγγενείς του, κρέμονται, γεμάτοι αγωνία, από τα χείλη των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Mόλις ανοίξει η πόρτα και εμφανιστεί κάποιος από το νοσηλευτικό προσωπικό, τρέχουν όλοιγύρω του, με την ελπίδα να ακούσουν κάποιο ευχάριστο νέο για την εξέλιξη της υγείας του ανθρώπου τους.
Πολλοί δε, ήρθαν από το χωριό του Διαμαντή, από την Kυπαρισσία, και παρά την κούραση του ταξιδιού και την ταλαιπωρία, τη Δευτέρα παρέμειναν όλη την ημέρα στον προθάλαμο της εντατικής του Eρυθρού Σταυρού.

Mαζί τους και η μητέρα του αστυφύλακα, η κυρία Nικολέτα, η οποία ήρθε από την Kυπαρισσία αμέσως μόλις έμαθε την είδηση για τον τραυματισμό του παιδιού της.
«Διαμαντή τον λένε και διαμάντι είναι το παιδί μου», μας είπε προχτές έξω από την εντατική του «Eρυθρού Σταυρού», όπου περίμενε με αγωνία νέα για την πορεία της υγείας του παιδιού της.

«Ήσυχο παιδί»

«Kαλός μαθητής στο σχολείο και στην αστυνομία πήγε για να έχει μια σίγουρη δουλειά.
Eκτός από καλός μαθητής, είπε η μητέρα του, είναι και καλό παιδί. Θα μου πείτε ποια μάνα λέει ότι το παιδί της δεν είναι καλό.
Eίναι ένα πολύ ήσυχο και καλοσυνάτο παιδί. Aυτό λένε όλοι οι συνάδελφοι και οι φίλοι του».

Όπως είπε ο Aνδρέας, πρώτος εξάδελφος του αστυφύλακα που ήρθε από την Πάτρα για να συμπαρασταθεί στους συγγενείς του τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάνε, ο Διαμαντής είναι πολύ δεμένος με την οικογένειά του. «Oποτε μπορούσε έφευγε από την Aθήνα και κατέβαινε στο χωριό για να τους δει.
Tελευταία φορά που πήγε στο χωριό του ήταν τα Xριστούγεννα».

Συγγενείς του έλεγαν ακόμα, ότι αν δεν πήγαινε τα Xριστούγεννα στο χωριό, θα ανέβαινε η μητέρα του για να τον δει τα Θεοφάνια.
«Oμως τους έκανε έκπληξη και πήγε τα Xριστούγεννα. Kαι τρελάθηκαν από τη χαρά τους».
Λίγες μέρες πέρασαν από τη χαρά που πήραν από την επίσκεψη και η οικογένεια του αστυνομικού αντιμετωπίζει το τραγικότερο περιστατικό της ζωής της.
«Δεν έκανε τίποτε ο γιος μου. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν», μονολογούσε η μητέρα.
H μικρότερη από τις αδελφές του Διαμαντή Mαντζούνη έλεγε μες την πίκρα.
«Δεν βλέπω κανέναν να βγαίνει στους δρόμους και να τα σπάει για τον αδελφό μου.
Aυτός που πυροβόλησε τον ανήλικο στα Eξάρχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Για τον αδελφό μου, ποιος συνελήφθη και ποιος τιμωρήθηκε;»

Tη Δευτέρα στο νοσοκομείο του Eρυθρού Σταυρού πήγαν για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του αστυνομικού πολλοί συνάδελφοί του από διάφορες υπηρεσίες της Aττικής.
H διεύθυνση του νοσοκομείου παραχώρησε, επίσης, δωμάτιο στην οικογένεια του τραυματία αστυνομικού, προκειμένου να βρίσκεται κοντά του και να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις.

Πηγή: Έθνος

Κρίσιμη αλλα σταθερή η κατάσταση του Διαμαντή Μαντζούνη

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει, η κατάσταση του 21χρονου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη.
Κάθε 24ωρο που περνά είναι σαφέστατα υπέρ της μάχης που δίνει, ωστόσο είναι μακρύς ο δρόμος για να πούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Ανδρέας Μαρτίνης.
Για την κατάσταση της υγείας του 21χρονου Διαμαντή ενημερώνεται καθημερινά ο πρωθυπουργός.

Κράτα γερά Διαμαντή!!!
ΒΓΕΣ ΝΙΚΗΤΗΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ.

Κυκλοφόρησε το Φιλιατρά Μagazine τεύχος Ιανουαρίου 2009

Όπως είχαμε γράψει το προηγούμενο τεύχος, το Φιλιατρά Magazine Ιανουαρίου 2009 θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιανουαρίου.

Συνεπείς στο ραντεβού μας, σας παρουσιάζουμε το 9ο τεύχος του ερασιτεχνικού περιοδικού Φιλιατρά Magazine.

Mε πλούσια ύλη όπως πάντα και με άκρως ενδιαφέροντα θέματα φιλοδοξούμε να κερδίσουμε για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον σας.


Θα το βρείτε
διαθέσιμο εδώ μαζί με τα περιεχόμενα του.

Καλή σας ανάγνωση.

To «τιμόνι» του ΟΤΕ αναλαμβάνει επισήμως στις 8 Ιανουαρίου η Deutsche Telekom

Εθελούσια έξοδος και 24ωρη απεργίαΣτη διαχείριση της Deutsche Telekom περνά και επισήμως από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ο ΟΤΕ.

Πηγή: Makelio

ΣΧΟΛΙΟ
OI NAZI ΞΑΝΑΡΘΑΝΕ. Φρόντισε ο Αλογοσκούφης γι αυτό.

Η Νέα Κυβέρνηση

Σαρωτικός ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά απο τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο.

2 Μεσσήνιοι βουλευτές εκπροσωπούνται στην νέα κυβέρνηση. Είναι η Σοφία Καλατζάκου και ο Αντώνης Σαμαράς.

Το νέο σχήμα της Κυβέρνησης έχει ως εξής:

Υπουργός Εξωτερικών: Ντόρα Μπακογιάννη
Υφυπουργοί: Γιάννης Βαληνάκης, Θεόδωρος Κασσίμης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπουργός Εσωτερικών: Προκόπης Παυλόπουλος
Αναπλ. Υπουργός Δημ. Τάξης: Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Υφυπουργοί: Χρήστος Ζώης, Αθανάσιος Νάκος, Κώστας Γκιουλέκας (ΜΜΕ)

Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Υφυπουργοί: Κώστας Τασούλας και Ιωάννης Πλακιωτάκης

Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Υφυπουργοί: Σοφία Καλαντζάκου, Γιώργος Κοντογιάννης

Υπουργός Οικονομίας: Γ.Παπαθανασίου
Υφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας, Νίκος Λέγκας, Αθανάσιος Μπούρας

Υπουργός Ανάπτυξης: Κ.Χατζηδάκης
Υφυπουργοί: Γιώργος Βλάχος, Ιω.Μπούγας

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Σ.Χατζηγάκης
Υφυπουργοί: Μ.Παπαδόπουλος, Κώστας Κιλτίδης

Υπουργός Δικαιοσύνης: Νίκος Δένδιας

Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Αναστάσης Παπαληγούρας
Υφυπουργός: Πάνος Καμμένος

Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Ευρ.Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Μ.Μπεκίρης

Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αρης Σπηλιωτόπουλος
Υφυπουργοί: Σπύρος Ταλιαδούρος, Ανδρέας Λυκουρέντζος

Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος Σουφλιάς
Υφυπουργοί: Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Σταύρος Καλογιάννης

Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Σταύρος Καλαφάτης

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Μάριος Σαλμάς

Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης: Κώστας Μαρκόπουλος

Υπουργός Πολιτισμού: Αντώνης Σαμαράς
Yφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ευάγγελος Αντώναρος.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί όπως ανακοίνωσε ο κος Αντώναρος


Ανασχηματισμός λίγο πριν γίνει

Στις 12:15 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης.

Για να δούμε οι πληροφορίες που μεταδίδονταν θα βγουν πραγματικές???

Ανασχηματισμού συνέχεια....

5 Υπουργοί φεύγουν απο την Κυβερνηση
Αυτοί είναι: Φώλιας, Αλογοσκούφης, Κοντός, Λιάπης, Τζίμας.

Πληροφορίες λένε ότι:

Ύπουργός Τουρισμού αναμένεται να γίνει ο Κώστας Μαρκόπουλος

Υπουργός Πολιτισμού αναμένεται να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς

Υπουργός Μεταφορών αναμένεται να γίνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης

Υπουργός Ανάπτυξης αναμένεται να γίνει ο κος Χατζηδάκης

Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών θα παραμείνουν οι Μεϊμαράκης και Μπακογιάννη

Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων αναμένεται να γίνει ο Κος Χατζηγάκης

Υπουργός Εθνικής οικονομίας αναμένεται να γίνει ο Κος Παπαθανασίου

Υπουργός υγείας αναμενεται να παραμείνει ο Κος Αβραμόπουλος

Υπουργείο Εσωτερικών
Αναπληρωτής υπουργός αναμένεται να γίνει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης που θα αναλάβει το κομμάτι της Δημόσιας Τάξης
Ενω Υφυπουργός ΜΜΕ αναμένεται να γίνει ο κος Κώστας Γκιουλέκας
Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να παραμείνει ο Ευάγγελος Αντώναρος

Ολα αυτά είναι πληροφορίες
Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Ανασχηματισμού το ανάγνωσμα....

Σήμερα αναμένεται όπως μεταδίδουν ειδησεγραφικά ραδιόφωνα να γίνει ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι σαρωτικός, θα αλλάξουν οι πάντες.
Στην νέα κυβέρνηση ΔΕΝ θα είναι σίγουρα κανένας υπουργός και υφυπουργός που είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Αβέβαιη είναι η παραμονή του Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομίας και οικονομικών.
Ακούγεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα εξακολουθήσει να είναι Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Ευαγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται να παραμείνει στο Εθνικής Άμυνας.

Η Σοφία Καλαντζάκου αναμένεται να γίνει απλή βουλευτής ενώ σίγουρη είναι η ανάληψη χαρτοφυλακίου για τον Αντώνη Σαμαρά κατά πάσα πιθανότητα στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Υπάρχει ακόμα ένα ενδεχόμενο. Θυμάστε που το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είχε συγχωνευθεί με το εσωτερικών??
Ακούγεται ότι θα χωρίσει από το εσωτερικών και θα ξαναγίνει αυτόνομο υπουργείο.

Όλα αυτά θα τα μάθουμε με λεπτομέρειες το μεσημέρι κατά την μια με μια και μισή.

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί το ντέρμπι της τελευταίας (15ης) αγωνιστικής του α‘ γύρου του πρωταθλήματος της Α‘ τοπικής, ανάμεσα στη Σπερχογεία και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Α‘ κατηγορίας το Σάββατο 10 του μηνός θα γίνουν 5 ματς και τα υπόλοιπα τρία την επόμενη ημέρα.

Στη Β‘ τοπική θα διεξαχθούν οι συναντήσεις της 13ης αγωνιστικής και στη Γ‘ κατηγορία της 9ης (1η του β‘ γύρου).
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 10 και 11 Ιανουαρίου στην Β' Τοπική κατηγορία που αγωνίζεται η Νίκη Πλάτης έχει ως εξής:

Β' Τοπική 1ος όμιλος

Σάββατο 10/1

Μάνεση - Νίκη Πλάτης
Γήπεδο Μάνεση, 3 μ.μ.

Ηρακλής Κυπ. - Ολυμπιακός Δ.
Γήπεδο Πεταλιδίου, 3 μ.μ.

ΠΑΟΚ - Αστέρας Βαλύρας
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.

Διαβολίτσι - Ατρόμητος Πλατύ
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

Πανευαϊκός - Αμφεια
Γήπεδο Βαλύρας, 3 μ.μ.

Κυριακή 11/1

Ανδρούσα - Πάμισος Αριος
Γήπεδο Βαλύρας, 3 μ.μ.

Αστέρας Μικρομάνης - Αμφιθέα
Γήπεδο Αμφειας, 3 μ.μ.

ΕΡΑΝΗ: Φιλικό με Πανιώνιο εν όψει Πανηλειακού

Φιλικό τεστ-πρόβα ενόψει της εντός έδρας κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Πανηλειακό θα δώσει αύριο η Εράνη στην Καλαμάτα με αντίπαλο τον Πανιώνιο.
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 5 το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.
Δύο ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τους τεχνικούς της Εράνης Σταύρο Αντωνόπουλο και Αντώνη Μαυρέα στην απόφαση για τη διεξαγωγή του παραπάνω φιλικού.

Η φιλιατρινή ομάδα τελείωσε χθες με διπλή προπόνηση (πρωί, απόγευμα) τη μίνι προετοιμασία της ενώ μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είχε μείνει άπρακτη από αγώνες.
Ετσι θα είναι μια καλή ευκαιρία να δουν οι δύο προπονητές αγωνιζόμενη την ομάδα, σε ένα ματς που θα αποτελέσει πρόβα ενόψει της κυριακάτικης εντός έδρας αναμέτρησης με τον Πανηλειακό. Ο άλλος λόγος είναι πως όλο αυτό το διάστημα της διακοπής, στο γήπεδο των Φιλιατρών έγινε επανασπορά στον αγωνιστικό χώρο και σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες δεν μπορούσαν να προπονηθούν εκεί.

Σχετικά με τη μίνι προετοιμασία, ο κ. Μαυρέας δήλωσε χθες στην “Ε“: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά την πίεση που υπήρξε από την Παρασκευή έως σήμερα (σ.σ. χθες) δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα από τραυματισμούς.
Πιστεύω ότι αυτές τις ημέρες δουλέψαμε πολύ καλά και αυτό θα φανεί στην πορεία.
Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Πανηλειακό και πιστεύω ότι αυτό το φιλικό
που θα δώσουμε με τον Πανιώνιο θα αποτελέσει καλό τεστ».

Σε ό,τι αφορά τον Ηλία Τσιριγώτη, η διοίκηση έκανε τις ενέργειές της και πλέον στα Φιλιατρά περιμένουν την έκδοση του δελτίου ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια της Εράνης. Λογικά δεν θα προλάβει να παίξει στον κυριακάτικο αγώνα, αλλά σίγουρα θα μπορεί από τον επόμενο, που είναι εκτός έδρας με το Καταστάρι.

Πηγή: Ελευθερία