Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Δράκου με εκπροσώπους συμβασιούχων Stage.

Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων σε προγράμματα STAGE είχε χθές ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος στο γραφείο του.
Οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων αφού εξέθεσαν τις απόψεις τους στον Κο Δράκο, του παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Ο κ. Νομάρχης, τους ενημέρωσε ότι, και στα πλαίσια του ΠΟΛΙΣ 2009 αλλά και σε άλλων συνεδρίων, έχει συζητήσει για το ζήτημά τους. Επίσης, τα ψηφίσματά τους τα παρουσίασε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΑΕ, το οποίο και έλαβε θέση υπέρ των συμβασιούχων. Η θέση που διατύπωσε η ΕΝΑΕ είναι ομόφωνη ως προς το σκέλος της ολοκλήρωσης των συμβάσεων, οι οποίες είναι υπογεγραμμένες αυτή τη στιγμή. Ακόμα, λήφθηκε .........

απόφαση, όσον αφορά στη μοριοδότηση των συμβασιούχων, εν όψει της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, κατά τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίζεται και η προώθησή τους σε θέσεις, στις οποίες έχουν εργαστεί και έχουν αναπτύξει σχετική εμπειρία.

Η εν λόγω θέση εντάχθηκε και ως παράγραφος στο ψήφισμα της ΕΝΑΕ, το οποίο κατετέθη στην επιτροπή της Βουλής, και που αφορά στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος των προσλήψεων. Η επιτροπή της Βουλής συνεδρίασε προχθές και, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΕΝΑΕ, κ Νομάρχης Πειραιά κ. Ιωάννης Μίχας, κατέθεσε τον εν λόγω κείμενο, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επίσης, θεωρούμε ότι ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να επιδειχθεί σε όσα φυσικά πρόσωπα έχει ήδη ανατεθεί σύμβαση έργου ή παρέχουν υπηρεσίες με συμβάσεις Stage, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες που ανακύπτουν από τις, σε μεγάλο βαθμό, κενές οργανικές θέσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Τόσο η διατήρηση σε υπηρεσία των συγκεκριμένων συμβασιούχων (μέχρι την πλήρωση μέσω του ΑΣΕΠ των κενών οργανικών θέσεων) όσο και η μοριοδότηση τους, λόγω προηγούμενης εμπειρίας, για την πρόσληψη τους σε οργανικές θέσεις, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα στοιχεία για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Στόχος της ΕΝΑΕ είναι, πέρα της υποστήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων, η υποστήριξη και των θεσμών που υπηρετεί, μέσω της παραπάνω θέσεως, γνωρίζοντας ότι οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και δημιουργούν προβλήματα. Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είναι να βρίσκονται καλυμμένες οργανικά, ως προς τις θέσεις των στελεχών. Αποδίδεται, δηλαδή, διάσταση πέραν της κατατεθείσας από πλευράς των συμβασιούχων, και το διεκδικεί και από την δική της πλευρά. Ο κ. Νομάρχης σημείωσε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο, η ΕΝΑΕ δε διαφωνεί. Ωστόσο, κατέθεσε ορισμένες υποδείξεις, εισηγήσεις και προτάσεις για διόρθωσή του, στον τομέα των συμβασιούχων Stage, αλλά και σε άλλους τομείς ορισμένων ειδικοτήτων, όπως, για παράδειγμα, οι υπάλληλοι στο ΓΟΕΒ, στα Δασαρχεία, στη Δασοπυρόσβεση, στις Αναπτυξιακές Εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.