Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Ομιλία για τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα του νομού Μεσσηνίας στη Βουλή πραγματοποίησε την προχθές η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Απευθυνόμενη προς την Υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε, μεταξύ άλλων: ............

- Την ανάγκη άμεσης επίλυσης του τεράστιου προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων και το οικολογικό έγκλημα που συντελείται αυτήν τη στιγμή στον Ταΰγετο και την ΧΑΔΑ στη Μαραθόλακκα.
- Το έλλειμμα σύγχρονων μονάδων βιολογικού καθαρισμού των στερεών και υγρών αστικών λημμάτων και την ανύπαρκτη επεξεργασία των τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων.
- Την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Μεσσηνίας και την αναγκαία ενδυνάμωσή τους, με τη δημιουργία πολλών μικρών φραγμάτων σε κατάλληλα μέρη που θα είναι αποδοτικά ιδίως στην άρδευση.
- Την ανάγκη αναβάθμισης των τριφασικών ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων σε διφασικά, με την παροχή των ανάλογων κινήτρων για την περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων διφασικών.
- Την οικολογική καταστροφή που συντελείται, λόγω της απόρριψης των κατάλοιπων της επεξεργασίας της ελιάς, ‘λιόζουμο’ ή ‘κατσίγαρος’ στη φύση, το οποίο όταν πέσει στο νερό συντελεί σε μια σειρά από χημικές αντιδράσεις που αφαιρούν το οξυγόνο από το υδάτινο περιβάλλον.

Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της απευθυνόμενη στην Υπουργό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του Ταϋγέτου, λέγοντας ότι : «Ο Ταΰγετος, αυτός ο πανέμορφος ορεινός όγκος, με τόσα δάση, φαράγγια και χείμαρρους, αλλά και τόσο πλούσιο οικοσύστημα εκπέμπει SOS! Ήρθε ο καιρός, πλέον, να βοηθήσουμε για να μην καταστραφεί περισσότερο – ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές του 2007- αυτό το βουνό που συγκεντρώνει πλήθος σπάνιων και υπό εξαφάνιση φυτών και ζώων. Είναι πλέον ώρα να κηρύξουμε τον περήφανο Ταΰγετο εθνικό δρυμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.