Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Στη Δικαιοσύνη τα κρούσματα κακοδιαχείρισης σε εταιρείες του Δημοσίου

«Όσοι ενεπλάκησαν σε ατασθαλίες και σε υποθέσεις διαφθοράς θα έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, διότι ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει τι απέγινε το δημόσιο χρήμα, το οποίο προέρχεται από το υστέρημά του», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Μπόλαρης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για υποθέσεις κακοδιαχείρισης εταιρειών του δημοσίου στη Θεσσαλονίκη.

«Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι η ..........

αναποτελεσματικότητα του κράτους και η διαφθορά. Το ζητούμενο που θέτει η ελληνική κοινωνία είναι η διαφάνεια και η σωστή χρήση του δημοσίου χρήματος. Τα προβλήματα που παραλάβαμε, θα τα αναδείξουμε, δεν θα τα συγκαλύψουμε. Όσοι ενεπλάκησαν σε ατασθαλίες και σε υποθέσεις διαφθοράς θα έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, διότι ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει τι απέγινε το δημόσιο χρήμα, το οποίο προέρχεται από το υστέρημά του. Όσα ζητήματα προκύπτουν, θα αντιμετωπιστούν στη βάση, την οποία έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στη βάση για την οποία έδωσαν ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου οι Ελληνες πολίτες», τόνισε ο κ. Μπόλαρης και πρόσθεσε:

«Η απόφασή μας είναι και οριστική και αμετάκλητη. Όπου και από όποιον ασκείται εξουσία, αυτή θα ασκείται με διαφάνεια, ορατά στους πολίτες. Όλα στο φως, όλα στη δημόσια κριτική και στον έλεγχο... Έχουμε συστημική διαφθορά, δεν μπορεί να προχωρήσει η οικονομία μας αν δεν χτυπήσουμε αλύπητα τη διαφθορά… Αυτή δημιούργησε την ανομία και την αυθαιρεσία».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.