Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη για τους εποχικούς πυροσβέστες

Με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια όσον αφορά την εργασιακή αποκατάσταση τους και ότι θα ξεκινήσει διαβούλευση για την εξεύρεση μόνιμης λύσης.

Ο υπουργός τόνισε ότι και το 2010 θα ..............

εξακολουθήσουν να εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για την εύρεση μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς τους ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα χορηγηθεί ταυτότητα συμβασιούχου πυροσβέστη.

Ακόμα, δεσμεύτηκε πως το 2011 η πλειονότητα τους θα απορροφηθεί είτε, σε ένα Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα συσταθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, είτε στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του υπουργείου, μέσα στο 2010 θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου αξιοποίησης των εποχικών πυροσβεστών.

«Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, όχι το δικό σας απλά, αλλά το πρόβλημα συνολικά της διαχείρισης των κρίσεων και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης και της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η συνολική διαχείριση κρίσεων της χώρας και μια νέα πολιτική και νέα δομή για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στη χώρα. Εκεί θέλω να εντάξουμε και εσάς».

«Αυτό το νέο Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τα υπάρχοντα επιχειρησιακά Σώματα θα αναλάβει σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στη χώρα. Θα σας καλύψω σε όλα. Μαζί είμαστε στο κατεπείγον. Και εσείς σε αυτό που θέλετε και σε αυτό που θέλει ο λαός κι η πατρίδα. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε ολοκληρώσει ένα προσχέδιο νομικού πλαισίου για τη σύσταση του νέου Ειδικού Σώματος Πολιτικής Προστασίας και θα το θέσουμε σε διαβούλευση, ώστε από το Φθινόπωρο η χώρα να έχει μια νέα υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και έναν νέο τρόπο διαχείρισης των κρίσεων. Σύγχρονο, αποτελεσματικό και στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό», ανέφερε

«Τι θα γίνει με το δικό σας καθεστώς; Είστε περίπου 5.500, διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα. Θα καθορίσουμε σε αυτή τη νέα υπηρεσία όλες τις ειδικότητες, από τους δασεργάτες που είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, μέχρι τους τεχνικούς, τους δασολόγους, τους δασοπόνους, τους πυροσβέστες και ότι άλλο χρειάζεται αυτή η νέα υπηρεσία. Όταν λοιπόν το 2011 θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, θα ξεκινήσει η διαδικασία οριστικής ένταξης σας», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.