Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

«Ναι» από Σαμαρά, στη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. «Όχι» από Παπαρήγα, Τσίπρα

Θετικός στη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς και προς όφελος της οικονομίας, εμφανίστηκε από τη Βόννη, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Αρνητικές απαντήσεις στην πρόσκληση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που .........

εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Η εθνική συστράτευση και συνεννόηση που προτείνουν ο πρωθυπουργός, πλουτοκρατία και η ΝΔ είναι κάλεσμα υποταγής του λαού και αποδοχής νέων, ακόμη πιο οδυνηρών θυσιών, για να μείνει τώρα άθικτη η υψηλή κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

» Η ταξική-λαϊκή αλληλεγγύη και αντεπίθεση πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχόλούμενων και των φτωχών αγροτών, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαίκής πολιτικής».

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μας βρουν απέναντι»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τερτίπι» την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο πάνω στα θέματα της οικονομίας.

O ίδιος διευκρίνισε ότι ο διάλογος δεν είναι φάρμακο για κάθε νόσο, ιδιαίτερα όταν είναι δεδομένο ότι η πολιτική έχει προαποφασιστεί.

«Ζητάει η κυβέρνηση πολιτική συναίνεση σε άδικες πολιτικές, για την εφαρμογή δεξιάς στρατηγικής. Αποδέκτης μιας τέτοιας πρόσκλησης μπορεί να είναι ο κ.Σαμαράς και ενδεχομένως και ο κ.Καρατζαφέρης. Εμάς θα μας βρουν απέναντι με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.