Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΝΔ: Ερώτηση για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής της Μυκόνου

Τον κίνδυνο να «”κουκουλωθούν” οι υποθέσεις φοροδιαφυγής στη Μύκονο που αποκάλυψε το καλοκαίρι η ΥΠΕΕ, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φορολογικά μέτρα και εξαγγέλλει εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής”, επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Παπαθανασίου επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις της Μυκόνου έχουν διακοπεί και ζητά την παρέμβαση ........

του υπουργού. Υπενθυμίζεται, ότι από τους ελέγχους αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων γνωστό κέντρο διασκέδασης που οργάνωσε συναυλία με χιλιάδες θεατές χωρίς να κόψει ούτε ένα εισιτήριο, καθώς και εστιατόριο που λειτουργούσε δύο ταμειακές μηχανές, μία νόμιμη και μια παράνομη.

Ο κ. Παπαθανασίου σημειώνει, ότι μετά τους ελέγχους που έγιναν σε ιατρεία του Κολωνακίου ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε για επέκταση των ελέγχων και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες για τις οποίες υπάρχει κοινό αίσθημα στους πολίτες ότι φοροδιαφεύγουν. Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, «οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων περιλαμβάνονται στις επαγγελματικές ομάδες που δηλώνουν αφύσικα χαμηλά εισοδήματα».

Ο κ. Παπαθανασίου ρωτά αν έχει διακοπεί (και με τίνος εντολή) ο έλεγχος στις επιχειρήσεις της Μυκόνου και, αν συνεχίζεται, ποια νέα ευρήματα έχουν προκύψει και ποιες ποινές έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

Ρωτά επίσης αν συνεχίστηκαν οι φορολογικοί έλεγχοι σε όλο το κύκλωμα κέντρων διασκέδασης / εταιριών οργάνωσης συναυλιών / καλλιτεχνών και εκπροσώπων τους που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, με αφορμή τα ευρήματα της Μυκόνου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Μάλιστα. Βγήκε ο Πρώην Υπουργός Οικονομικών να ρωτήσει για την φοροδοαφυγή στην Μύκονο.
Ο υπουργός της ΔΕΞΙΑΣ που τόσο αυτός όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομίας έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού κόπηκε να μάθει για την φοροδιαφυγή.
Όταν Υπουργός της προηγούμενης Κυβέρνησης μας έκανε μαθήματα απο τηλεοράσεως για το πως θα εχουμε δική μας offshore εταιρία και περί του νομίμου που δεν πρέπει να είναι ηθικό... ΤΙ ΕΚΑΝΕ???????? ΤΙΠΟΤΑ. Αφησε τον υπουργό να φοροδιαφεύγει. Και πόσοι ακόμα άραγε φοροδιαφεύγουν.....
και κατα τα άλλα ο Παπαθανασίου κόβεται για την φοροδιαφυγή στην Μύκονο...
Κε Παπαθανασίου θα ρωτήσετε και για την φοροδιαφυγή του πρώην Υπουργού με το νόμιμο και ηθικό και τις λοιπές αηδίες που μας ξεφούρνιζε από τηλεοράσεως????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.