Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου για τις επιδοτήσεις στο Ελαιόλαδο

Προς το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.
Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΚΚΕ – ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ
Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας
ΕΑΣ Μεσσηνίας

Εβδομήντα μέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση και τη νίκη των Σοσιαλιστών, ο Σοσιαλισμός στην πατρίδα μας προχωράει ακάθεκτος ανατρέποντας κάθε συντηρητικό εμπόδιο στο πέρασμα του.
Ο πολίτης αναβαθμίζεται, με συνέπεια να γίνεται πραγματικότητα το προεκλογικό του ...........

σλόγκαν «Πρώτα ο πολίτης».
Τα ποδοπατημένα δικαιώματα των εργαζομένων και των αγροτών δικαιώνονται απόλυτα τώρα.
Επιδόματα φτώχιας καταβάλλονται σε κάθε συνάνθρωπο μας, νεόπτωχο, του οποίου η φτώχια, προέκυψε τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές τους.
Ξεπεράστηκαν ακόμα και οι ισχυρές αντιστάσεις της Κας Υπουργού Γεωργίας ώστε να δοθούν οι επιδοτήσεις παραμονές Χριστουγέννων ως μποναμάς.
Δεν ξεχνάμε βεβαία ότι οι επιδοτήσεις είχαν ως σκοπό να στηρίζεται το αγροτικό προϊόν ώστε να μην γίνεται εύκολή λεία στα χέρια των καρτέλ.
Δεν ξεχνάμε Επίσης ότι οι επιδοτήσεις δίνονταν μέχρι και πριν μερικά χρόνια στις 10 Οκτώβρη
Κατανοούμε την οικονομική δυσκολία της πατρίδας μας και δεχόμαστε τον μποναμά των Χριστουγέννων.

Λακωνικά αναφέρουμε ότι στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 7/12/2009 με θέμα την επιδότηση του Ελαιολάδου, ο ζωντανός και παραγωγικός Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών δεν έλαβε μέρος γιατί είμαστε αηδιασμένοι και κουρασμένοι από μεγάλα και παχιά λόγια και ομόφωνες αποφάσεις προηγούμενων Νομαρχιακών Συμβουλίων με αγροτικά θέματα, με την μόνη διαφορά ότι στο τελευταίο νομαρχιακό Συμβούλιο της 7/12/2009 ο συνδυασμός «Ανατροπή» του κου Μαλαπάνη υπηρέτησε έναν κομματικό πατριωτισμό κάνοντας στροφή 180ο από πέρσι τέτοια εποχή.

Επίσης με χαμόγελο περίσσιο στέλνουμε ένα μήνυμα στην ΕΑΣ Μεσσηνίας η οποία συνεδρίασε μέσα στον Δεκέμβρη με θέμα την πολιτική που θα ακολουθήσει την φετινή ελαιοκομική περίοδο.
Συνάδελφοί βιαστήκατε τάχιστα. Η Ελαιοκομική περίοδος έχει φτάσει στο 70% οπότε έπρεπε αν περιμένετε τον καινούριο χρόνο να συνεδριάσετε και τότε θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια σας με προτάσεις.

Δεν μπορούμε να μην δώσουμε συγχαρητήρια για κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ ο οποίος κινείται με μια πρωτοφανή προβλεπτικότητα βάσει της οποίας μας δίνει αποζημιώσεις για την καταστροφή στα κηπευτικά μας από το εισαγόμενο λόγω παγκοσμιοποίησης δίπτερο tuta absoluta Επίσης ευχαριστούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι σε κάθε προεκλογική τους ομιλία εγγυώνται την αποζημίωση μας.

Όλα τα παραπάνω είναι ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, ενός συλλόγου που γνωρίζει ότι η εργασία του αγρότη είναι στρατηγικής σημασίας για την πατρίδα μας, που γνωρίζει ότι εάν χαθεί αυτός ο τομέας, η χώρα αλλα και ο λαός της δεν θα έχουν κανένα μέλλον.

Αυτό εμείς με τις μικρές – μεγάλες μας δυνάμεις δεν θα το επιτρέψουμε.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Αρ. Καναβός


Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος


Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

2 σχόλια:

  1. ΣΛΟΥΡΠΣ ( ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ΣΤΑ CARTOON )?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανωνυμο
    Φιλαράκι, ειρωνική ειναι η ανακοινωση του Αγροτικού Συλλογου και μάλιστα εφυέστατη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.