Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για τις ελλείψεις προσωπικού στο Κ.Υ. Φιλιατρών

Επιστολή στην υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά και στην υφυπουργό Φώφη Γεννηματά απέστειλε χθες ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών στην οποία κάνει λόγο για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στο Πολύπαθο Κέντρο υγείας Φιλιατρών για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.
Με την επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός και ο Γραμματέας του Συλλόγου Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος, αναφέρονται στον απαρχαιωμένο εξοπλισμό που διαθέτει το Οδοντιατρείο στο Κέντρο Υγείας και .........

επισημαίνουν την ταλαιπωρία που έχουν οι πολίτες των Φιλιατρών για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών αναφέρει τα εξής:
Προς: Υπουργείο Υγείας και Κοιωνικής Αλληλεγγύης

Κυρίες Υπουργέ και Υφυπουργέ, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Με το έγγραφο υπ' Αριθ. Πρωτ 50/20-4-2009 του Συλλόγου μας απαιτούσαμε από το υπουργείο Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης την κάλυψη κενών θέσεων (Μικροβιολόγου, Παιδιάτρου, Ακτινολόγου, καθώς και τον Εκσυγχρονισμό του Οδοντιατρείου και την παροχή οδοντιατρικών Υπηρεσιών σε όλους τους Αγρότες) στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.

Για λόγους κοινωνικοιστορικούς σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών στεγάζεται στο πρώην Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατρών, δημιούργημα των Φιλιατρινών Μεταναστών στην Αμερική το οποίο κατάργησε η μη κεκαλυμένη πολιτικά χούντα.

Για το ζήτημα αυτό ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Κουσελάς είχε κάνει αναφορά στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 4-5-2009.

Στην αναφορά του κ. Κουσελά Απάντησε το Υπουργείο ως εξής:

α.) Βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για πρόσληψη Μικροβιολόγου
β.) Αναμένονται προσλήψεις Παθολόγου και Παιδιάτρου
γ.) Αναμένεται ολοκλήρωση της μελέτης ανακαίνισης και επισκευής του Κέντρου Υγείας.
δ.) Υπαρχόντων δύο οδοντιάτρων υποσχέθηκαν ότι θα αντικατασταθεί το παλίο με νέο σύγχρονο οδοντιατρείο.

Σχετικά με τα παραπάνω και την πάγια τακτική της προηγούμενης Κυβέρνησης τα πάντα ήταν σε διαρκή παρακολούθηση και εξέλιξη, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία παραγωγή έργου ώστε ο Αγρότης και δη ο συνταξιούχος του ΟΓΑ των 250 ευρώ να πηγαίνει στους ιδιώτες γιατρούς.

Απαιτούμε λύση του προβλήματος γιατί αυτό είναι το καθήκον της κυβέρνησης και μάλιστα μιας κυβέρνησης που λέει - θέλει ότι απέχει παρασάγγας από τον νεοφιλελευθερισμό και την Υγεία την θεωρεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Όποιες αρνητικές θέσεις προκύπτουν με σημείο αναφοράς την κοντινή απόσταση των 15 Χιλιομέτρων από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας σας απαντάμε ότι με την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών θα αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και θα πάψουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του Δήμου Φιλιατρών.

Άλλωστε τα Φιλιατρά είναι Καποδιστριακός Δήμος με 15.000 κατοίκους πλήν των οικονομικών μεταναστών που είναι γύρω στις 2.500.

Ταυτόχρονα σας θυμίζουμε ότι σε ενδεχόμενο εφαρμογής Καποδίστρια Νο2 τα Φιλιατρά κατα την άποψη της μειοψηφίας του ΙΤΑ καθώς και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αποτελέσουν αυτόνομο Δήμο.

Υ.Γ. Παρακολουθώντας την εξέλιξη των γεγονότων χαρήκαμε για την Δημόσια τοποθέτηση της Υφυπουργού Κυρίας Φώφης Γεννηματά για το κέντρο Υγείας Πύλου και την κάλυψη των κενών θέσεων που έχει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αρ. Κανναβός

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος


Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.....ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΜΟΣΙΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Φιλιατρινός που δεν συνυπογράφει μια τέτοια επιστολή.

    Ασφαλώς και συμφωνούμε και την προσυπογράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.