Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ

Η οικονομική κρίση απόρροια των διεθνών συνθηκών αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής της απελθούσας κυβέρνησης ,
κύριες και κύριοι συνάδελφοι
απειλεί και μας , που είμαστε από τους χαμηλότερα αμειβόμενους ,ανάλογα με τα προσόντα μας δημόσιοι υπάλληλοι, και που απεναντίας η αναβάθμιση του μισθολογίου μας είναι μονόδρομος.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι σε μεγάλες κρίσεις γίνονται και μεγάλες αλλαγές
Πρέπει λοιπόν να είμαστε σε θέση μάχης για να .........

μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας.
Δεν ταυτιζόμαστε με καμιά διοίκηση ,συντάσσουμε τα αιτήματα μας ως απαίτηση του συνόλου των εκπαιδευτικών και τα προωθούμε .
Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί έμενα ως συνδικαλιστή αλλά και την παράταξη της ΠΑΣΚ είναι το θέμα της των καθηγητών της «διάθεσης» του ΠΥΣΔΕ ,ένα θέμα που πήρε τεράστιες διαστάσεις την τελευταία πενταετία .

Στο νομό μας σε περίπου 300 συναδέλφους, που έχουν μετατεθεί η διοριστεί εδώ ,δεν έχει δοθεί οργανική θέση ,με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι αυτοί να βρίσκονται σε πολιτική ομηρία για την κάθε φετινή εργασία τους αλλά και σε αβεβαιότητα για το αύριο
Όχι κύριοι συνάδελφοι εμείς δεν ανεχόμαστε αυτό το φαινόμενο ,θα δώσουμε μάχη με την αυριανή διοίκηση να αλλάξει αυτή η κατάσταση ,να δοθούν οργανικές θέσεις σε όμορα σχολεία ,δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν κεκτημένα με αγώνα .

Η οργανική θέση δίνει το δικαίωμα της ασφάλειας της εργασίας στον εκπαιδευτικό ,και για την δημιουργία οικογένειας ,για τον νέο εκπαιδευτικό.
Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο δημοκρατικό ανοιχτό στην κοινωνία με συμμετοχή εκπαιδευτικών γονέων και κηδεμόνων.
Η ΠΑΣΚ προτείνει οι αποσπάσεις σε γραφεία ,ύστερα από αίτηση των εκπαιδευτικών να μη συνοδεύεται με τα μόρια της οργανικής θέσης
Οι διορισμοί των καθηγητών να γίνονται μέσα από αξιοκρατικό τρόπο, χωρίς αδιαφάνεια, να διοριστούν όλοι οι αναπληρωτές του ενιαίου πινάκα και να πριμοδοτούνται για το διορισμό τους οι ωρομίσθιοι.

Αυτές είναι οι αξίες για τις οποίες είμαι στην πρώτη γραμμή με πνεύμα αγωνιστικής διεκδίκησης και με ουσιαστική παρέμβαση όποτε χρειάστηκε και θα χρειαστεί.

Γιάννης Σάκκουλας
Υποψήφιος με την ΠΑΣΚ για το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.