Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη διαφθορά

Tις προτάσεις που κατέθεσε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γνωστοποίησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Η κ. Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε να ισχύει ό,τι και για τους απλούς πολίτες, στην ανάγκη κατάργησης του φορολογικού απορρήτου, στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου κατά 45%.

Έκανε επίσης λόγο και για άλλα σκάνδαλα, όπως είναι η .........

διασπάθιση των αποθεματικών των ταμείων, τα χρέη των τραπεζών και της κυβέρνησης προς τα ταμεία, το καθεστώς των αμοιβών των εργατοπατέρων, τα κοινοτικά πακέτα που δίνονται σε φυσικά πρόσωπα και είναι ανεξέλεγκτα.

Χαρακτήρισε μάλιστα «σκανδαλώδη» τα προνόμια που, όπως σημείωσε, έχουν οι βουλευτές και εξέφρασε ως θέση του κόμματος της την ανάγκη να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη και απλώς η βουλευτική θητεία να θεωρείται συντάξιμος χρόνος.

Αναφερόμενη στο θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε «αχνά» το θέμα, σημειώνοντας πως ακούστηκαν «λίγο περίεργα πράγματα». «Για παράδειγμα τέθηκε το ζήτημα για την περίπτωση που ένα κόμμα δεν δίνει στη δημοσιότητα όλα τα έσοδα και τις πηγές του» και επανέλαβε την αντίθεσή της: «Για μας οι πηγές μας είναι καθαρές, δεν δίνουμε ονόματα, ούτε τί δίνουν τα μέλη του κόμματος, οι φίλοι και οι οπαδοί ή οι μη οπαδοί του κόμματος που συνεισφέρουν οικονομικά. Τέτοια και άλλα ζητήθηκε να θεωρούνται κακούργημα. Φαντάζομαι ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης θα παρέλαβε αυτή την πρόταση».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.