Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Αναφορά στην Βουλή για τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στο ΙΚΑ Γαργαλιάνων κατέθεσε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λομβέρδο, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου αλλά και αναφορές των κατοίκων, σχετικά με το πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Γαργαλιάνων.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει το πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Γαργαλιάνων. Το εν λόγω παράρτημα, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 15.000 κατοίκων των Δήμων Γαργαλιάνων και Νέστορος απασχολεί δύο (2) μόνιμους υπαλλήλους από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, η μία υπάλληλος επιστρέφει στα τέλη του 2010 λόγω άδειας εγκυμοσύνης, ενώ μια υπάλληλος που απασχολείται με σύμβαση έργου και οι εργαζόμενοι με STAGE δεν έχουν ...........

δικαίωμα υπογραφής. Συνεπώς, είναι εύκολα κατανοητό ότι, ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος και οι πολίτες ταλαιπωρούνται λόγω των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξυπηρέτησή τους, παρόλο που η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ ενημερώθηκε, προ μηνός, και εγγράφως για το πρόβλημα.

Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, τη λήψη μέτρων από το Υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση του ΙΚΑ Γαργαλιάνων, αλλά και άλλων παραρτημάτων ΙΚΑ γειτονικών δήμων, των οποίων τα προβλήματα έχει αναδείξει η βουλευτής και στο παρελθόν, όπως το ΙΚΑ Φιλιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.