Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Βαρύ το κατηγορητήριο κατά του «πιστολέρο με το μαύρο τζιπ»

Δίωξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του «πιστολέρο» που είχε τρομοκρατήσει τις προηγούμενες ημέρες τους Αθηναίους, πυροβολώντας μέσα από ένα τζιπ. Πρόκειται για 31χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή, και -σύμφωνα με την αστυνομία- έχει στο ενεργητικό του έξι επιθέσεις, μια εκ των οποίων το 2008.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ...........

ανακριτή, στον οποίο αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων.

Ο ίδιος δεν δίνει εξηγήσεις για τις πέντε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 20 και 22 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά. Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο 31χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Η αστυνομία, πάντως, υποστηρίζει ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι αδιάσειστα, ενώ υπάρχει και βίντεο από τα σημεία των επιθέσεων που δεν αφήνει αμφιβολίες για τον δράστη.

Από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε στο όπλο που βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι του 31χρονου, καθώς και στους δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, προκύπτει πως ο 31χρονος είναι ο δράστης των επιθέσεων:

- Στις 20 Δεκεμβρίου στη Λεωφ. Αθηνών κατά 16χρονου Αφγανού
- Στις 21 Δεκεμβρίου στο Βοτανικό κατά 45χρονου Βούλγαρου
- Στις 21 Δεκεμβρίου στην οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο κατά 57χρονου, που νοσηλεύεται με σοβαρό τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη
-Στις 21 Δεκεμβρίου στη συμβολή Πειραιώς και Μετσόβου στο Μοσάτο, κατά 42χρονου, που δεν τραυματίστηκε
- Στις 22 Δεκεμβρίου στον Κολωνό κατά 47χρονης, που τραυματίστηκε σοβάρα

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία ο 31χρονος είχε πραγματοποιήσει ακόμη μία επίθεση στις 26 Οκτωβρίου 2008, στον Κορυδαλό, πυροβολώντας με το ίδιο όπλο στον αέρα, χωρίς να τραυματίσει κάποιον. Τότε, η σφαίρα είχε καρφωθεί στο ελενίτ μιας κατοικίας.

Η αστυνομία, που είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, έφθασε στα ίχνη του 31χρονου μετά από τηλεφώνημα ενός πολίτη. Ο δράστης συνελήφθη σε μπλόκο στην Ομόνοια, ενώ οδηγούσε το τζιπ, που τελικά ήταν χρώματος κυπαρισσί, με βρώμικα -και όχι φιμέ- τζάμια. Μέσα στο τζιπ ανιχνεύτηκαν, επίσης, ίχνη πυρίτιδας από πυροβολισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.