Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Από σήμερα η καταβολή του στον ΟΓΑ.

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ξεκινά σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 804.451 δικαιούχους. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με σχετικά με την πορεία καταβολής του επιδόματος αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου έχει στείλει ειδοποιητήρια σε 314.772 δικαιούχους.
Το συνολικό ποσό της καταβολής ανέρχεται σε ..........

124.504.300 ευρώ. Παράλληλα, δημιουργήθηκε αρχείο για 33.249 δικαιούχους, προκειμένου να γίνει επεξεργασία των στοιχείων τους από την Εφορία, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη πιστώσει τους λογαριασμούς 379.345 δικαιούχων. Παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή σε 33.492 δικαιούχους, οι οποίοι δεν έχουν γνωστοποιήσει στον οργανισμό τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους στην Εθνική Τράπεζα.

Η οικονομική ενίσχυση έχει καταβληθεί επίσης σε 276.920 συνταξιούχους του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, 32.628 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ–ΤΣΑ, 14 συνταξιούχους του Ταμείου Εφημερίδων, 42 συνταξιούχους του Ταμείου Τεχνιτών Τύπου, 211 συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ και 15.143 συνταξιούχους του ΝΑΤ.

Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε, τελος, ότι δεν είναι δυνατή η άμεση ενημέρωση για τον αριθμό των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ανά Νομαρχία, λόγω του μεγάλου αριθμού των αρμοδίων φορέων. Από τις 54 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλουν μέσω του ταχυσρομείου οι 20 εξ αυτών και έχουν ήδη αποστείλει στα ΕΛΤΑ τις σχετικές καταστάσεις. Οι υπόλοιπες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταβάλλουν τα επιδόματα σε μετρητά.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.