Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων από τη Δευτέρα

Από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο εκδόθηκε σήμερα και στο οποίο περιλαμβάνονται 262 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, 287 διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων, 23 μεταβολές και μία μείωση τιμής πρωτοτύπου φαρμάκου.

Για τα 262 νέα φαρμακευτικά προϊόντα είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων φαρμακευτικών επιχειρήσεων, μέχρι και την 23/11/2009, βάσει της Ερμηνευτικής Εγκυκλίου Α3-759/4/2/2008.

Από το σύνολο των παραπάνω τιμών, οι 197 αφορούν σε αντίγραφα, οι 63 σε πρωτότυπα .........

φαρμακευτικά προϊόντα, εκ των οποίων οι 5 αναφέρονται σε τελείως νέα φάρμακα - με 4 νέες δραστικές ουσίες - που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά (IREZA, BERIPLEX, MOZOBIL,ONGLYZA σε δύο μορφές) καθώς και σε 2 biosimilars (βιοϊσοδύναμα),σκευάσματα.

To υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα σκευάσματα, πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) καθώς και στα βιοϊσοδύναμα σκευάσματα, σε εφαρμογή των Διατάξεων της Κωδικοποιημένης Α.Δ.07/2009 (ΦΕΚ1388/Β/09) που ισχύει με τις τροποποιήσεις της και με διαδικασίες που προβλέπονται από την Κοινοτική Νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του Ε.Ο.Φ. και εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Οι τιμές όλων των παραπάνω νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε., ενώ οι τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

- 287 διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ. σε εφαρμογή της διαδικασίας του «SUNSETCLAUSE» για το 2009, ύστερα από αίτηση των κατόχων της άδειας κυκλοφορίας.

- 23 μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας, και όχι τιμές. και,

- 1 μείωση τιμής πρωτοτύπου φαρμάκου λόγω συσχέτισής της με αντίστοιχο «co marketing» της ιδίας εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων περιλαμβάνονται φάρμακα, ανοσοδιεργετικά, διαγνωστικά για συγκεκριμένες αλλεργίες, αντιαιμορραγικά, για τη θεραπεία του Parkinson, αντιδιαβητικά, καθώς και αντικαρκινικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.