Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Γραμμή καταγγελιών του Ε.ΣΥ.Φ για παράνομα φυτοφάρμακα

Από το 2008 ο Ε.ΣΥ.Φ. έχει ξεκινήσει τη λειτουργία μίας γραμμής καταγγελιών για παράνομα φυτοφάρμακα. Τηλεφωνώντας από σταθερό τηλέφωνο χωρίς χρέωση στο 800 11 39 100 από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, όποιος έχει υποψίες ή πληροφορίες για εισαγωγή, διακίνηση ή χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων μπορεί να καταγγείλει το γεγονός.

Απαραίτητο για την καταγγελία είναι να δηλωθεί η περιοχή. Επιπλέον στοιχεία, όπως για ποιο προϊόν γίνεται η καταγγελία ή πιο συγκεκριμένα στοιχεία (διευθύνσεις, ονόματα, μέρη που πραγματοποιούνται οι παράνομες συναλλαγές, αποδεικτικά στοιχεία κτλ) για τον άνθρωπο/ εταιρία που εισάγει, χρησιμοποιεί ή διακινεί το υπό αμφισβήτηση προϊόν ενθαρρύνουν πολύ το αποτέλεσμα της διερεύνησης μετά την προώθηση από πλευράς Ε.ΣΥ.Φ. της καταγγελίας στις αρμόδιες Αρχές. Η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα.

Μη ξεχνάτε: ..........

Τα νόμιμα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, είναι αυτά που έχουν την αντίστοιχη έγκριση από το Ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με τη λογική αυτή, παράνομα είναι όσα προϊόντα δεν έχουν έγκριση και πιο συγκεκριμένα:

* Απαγορευμένη δραστική ουσία που συνεχίζει να κυκλοφορεί εκτός phase out περιόδου

* Κυκλοφορία σκευασμάτων που έχουν ανακληθεί (εκτός περιόδου εξάντλησης αποθεμάν)

* Πλαστό προϊόν (που ουσιαστικά και η ετικέτα αποτελεί παραχάραξη δημοσίου εγγράφου - κακούργημα)

* Παράνομες εισαγωγές και παράνομη διακίνηση (προϊόντα που εισάγονται από χώρες της ΕΕ χωρίς να ακολουθούνται οι διαδικασίες του παράλληλου εμπορίου ή εισαγωγές από τρίτες χώρες)

Ο Ε.ΣΥ.Φ. θα δώσει το παρόν στην 23η AGROTICA στο περίπτερο 2 stand 42 και 44, από τις 3 έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2010.

Ποιός είναι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.)

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ), πρώην Πανελλήνιος Σύλλογος Εισαγωγέων Βιομηχάνων Γεωργοχημικών (ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙ.ΓΕ.), ιδρύθηκε το 1970, με έδρα την Αθήνα και εκπροσωπεί τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των φυτοφαρμάκων ή αλλιώς φυτοπροστατευτικών προϊόντων, όπως είναι ο διεθνώς καθιερωμένος δόκιμος όρος.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) υποστηρίζει και προάγει την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων στο γεωργικό τομέα. Παράλληλα, προασπίζει τη σταδιακή εφαρμογή των κωδίκων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής καθώς και της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών. Σκοπός του επίσης είναι η συνεχής ενημέρωση του κοινού για την επιστημονική πρόοδο που συντελείται στο χώρο των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ECPA) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CropLife International), ο Σύνδεσμος καταβάλλει για περισσότερο από 40 χρόνια μία ολοκληρωμένη και διαρκή προσπάθεια για την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και για τη διασφάλιση της παραγωγής τροφίμων υψηλής ποιότητας.

Ο Ε.ΣΥ.Φ. συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους στην εμπορία και διακίνηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων καθώς και με τους υπεύθυνους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την πιστοποίηση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων.
Επικοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, Πατησίων 53 (2ος όροφος),ΤΚ. 104 33, Αθήνα
Τηλ. 210 52 29 786, Fax. 210 52 21 542, email: info@esyf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.