Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Νηπιαγωγείο υποχρεωτικά

Υποχρεωτική θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά (2010-2011) η φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο, προκειμένου στη συνέχεια να εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο.

Χθες η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την ανάκληση της παράτυπης απόφασης που ..........

δημοσιεύτηκε δυο μέρες πριν από τις εκλογές, η οποία ανέστειλε την υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού (σ.σ.: φοίτησης στο νηπιαγωγείο) για την εγγραφή στο δημοτικό, για το σχολικό έτος 2010-2011.

Η υφυπουργός ξεκαθάρισε προς τις οικογένειες ότι στο τρέχον σχολικό έτος δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αλλαγή και ότι το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες ώστε η υποχρεωτικότητα να εφαρμοστεί στην πράξη από το επόμενο σχολικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια επικρατεί κομφούζιο με τις εγγραφές των παιδιών στα νηπιαγωγεία, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, ώστε όλα τα νήπια να απορροφηθούν σε αυτά, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδάκια να μένουν εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων.

Αναφερόμενη σε αυτό το θέμα και απαντώντας στις σχετικές ανησυχίες δασκάλων και νηπιαγωγών, η υφυπουργός τούς διαβεβαίωσε ότι «από το επόμενο σχολικό έτος γίνεται καθετί ώστε, εφόσον ο γονιός επιλέξει να πάει το παιδί του σε δημόσιο νηπιαγωγείο, να μπορεί να το κάνει».

Η υφυπουργός τόνισε, επίσης, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου και η διετής προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος οι απαραίτητες υποδομές.

2 σχόλια:

  1. Διαβαστε σημερα 3/11 σελ.Α2 στο βημα το αρθρο της Λωρης Κεζας πανω στο θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε Καλα. Απο το βήμα είναι.

    Και ως γνωστόν το βήμα δεν είναι και το πιο αξιόπιστο.....

    Θυμάστε τι έγινε το καλοκαίρι με τα εγκαίνια του μουσείου της Ακροπόλεως???

    Η σοβαρή (ας γελάσω) εφημερίδα του Ψυχάρη είχε γράψει ολόκληρο θέμα για την συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Τούρκο ομόλογο του.
    Με λεπτομέρειες που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος συγγραφέας.
    Μόνο που............

    η συνάντηση που περιγραφόταν στο εν λόγω δημοσίευμα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ καθότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα για τα εγκαίνια του Μουσείου της ακρόπολης.
    Η εφημερίδα του Ψυχάρη όμως όχι μόνο την είδε την συνάντηση αλλά κατέγραψα και απίστευτες λεπτομέρειες.

    Φυσικά το κράξιμο που έφαγε τόσο ο Ψυχάρης όσο και η εφημερίδα του δεν είχε προηγούμενο.
    Την επόμενη ο ίδιος ο Ψυχάρης εξέδωσε ανακοίνωση που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...

    Η δήλωση του εδώ http://filiatranews.blogspot.com/2009/06/blog-post_9692.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.