Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Επικύρωσε τη στήριξη Ν.Δ. σε Παπούλια

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, επιβεβαίωσε χθες την υποστήριξη της παράταξης για την επανεκλογή του κ.Καρ.Παπούλια στην Προεδρία.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι: .........

Διάλογος Κ. Παπούλια - Α. Σαμαρά. «Στην αφετηρία της άσκησης των νέων μου καθηκόντων, αισθάνθηκα την ανάγκη και την υποχρέωση να επισκεφτώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμμεριστώ μαζί του σκέψεις και προβληματισμούς για την πορεία του τόπου.

Α. Σαμαράς: Ισχύει η δέσμευση για 2η θητεία Παπούλια. Αυτονόητο είναι, ότι ισχύει η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και για δεύτερη θητεία Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, αναχωρεί σήμερα για τη Βόννη της Γερμανίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του διήμερου εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που φιλοξενείται από το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ CDU και την CSU. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύεται από πολυμελή αντιπροσωπεία στελεχών του κόμματος στην οποία μετέχουν οι κ.κ. Δ. Αβραμόπουλος, Ιωάν. Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Τασούλας, Χρ. Σταϊκούρας, Κ.Αρβανιτόπουλος, Στ. Παπασταύρου και Μιχ. Πεγκλής και οι κυρίες: Όλ. Κεφαλογιάννη, και Κ. Παπακώστα Σιδηροπούλου. Στις εργασίες του Συνεδρίου του ΕΛΚ λαμβάνουν μέρος 13 πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 6 πρωθυπουργοί χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόεδροι κομμάτων, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και 1.500 περίπου Σύνεδροι.

Θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, ο υποψήφιος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek, ο πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Joseph Daul και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Wilfried Martens. Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι η "Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς", θέμα για το οποίο θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ενώ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προεδρείου του ΕΛΚ.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, έχει προγραμματίσει συναντήσεις με επικεφαλής κυβερνήσεων, αρχηγούς κομμάτων και εκπροσώπους του αποδήμου Ελληνισμού.

Νέοι γραμματείς

Στο μεταξύ, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος χθες συναντήθηκε με το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Π.Ψωμιάδη και στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των γραμματειών του κόμματος, ανατίθενται καθήκοντα νέων γραμματέων στα ακόλουθα στελέχη: Στον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, βουλευτή Α' Πειραιώς, τ. υφυπουργό, η γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτή Λάρισας, η γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, στον κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, τ. υφυπουργό, η γραμματεία Προγράμματος, στον κ. Γιάννη Μανώλη, πρώην βουλευτή, η γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων και στον κ. Μανώλη Αγγελάκα, πρώην ευρωβουλευτή, η γραμματεία Οργανωτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.