Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αντ. Σαμαράς: Σε άλλα θα είμαστε μαζί και σε άλλα απέναντι

«Σε άλλα θα είμαστε μαζί και σε άλλα απέναντι», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως εξήγησε, «μαζί θα είμαστε, γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία και έχουμε τους ίδιους στόχους, δηλαδή την ευημερία του ελληνικού λαού», ενώ «απέναντι θα είμαστε γιατί υπηρετούμε μια διαφορετική ιδεολογία, και γιατί αυτό ...........

επιβάλλεται και αρμόζει -άλλωστε- στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Όπως επιβάλλουν οι θεσμοί του πολιτεύματος, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε, γενικά σε πρώτη φάση, για τα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα του χώρου της οικονομίας», ανέφερε επίσης ο κ. Σαμαράς. Χαρακτήρισε δε τη συνάντηση «γόνιμη» και «επιβαλλόμενη».

Κληθείς δε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι δύο τους υπήρξαν συμφοιτητές και συγκάτοικοι, επεσήμανε ότι «το να είσαι φίλος με κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είσαι πολιτικά αντίπαλος. Και -πιστέψτε με- όταν χρειάζεται να είμαστε πολιτικά αντίπαλοι, ως Ν.Δ. θα είμαστε πολύ σκληρά απέναντι».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «τα καλύτερα και για την πατρίδα, γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και τόνισε ότι «χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διαδικασία που ακολουθήσατε».

«Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι «ο δικός μας συνταγματικός ρόλος μας υποχρεώνει να έχουμε αυτές τις συζητήσεις με τον πρόεδρο της κυβέρνησης».

«Ανάλογα τα θέματα, είμαστε πότε μαζί και πότε απέναντι. Μαζί γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, απέναντι γιατί υπηρετούμε διαφορετικές ιδεολογίες. Και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.