Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Νεκροί οι τρεις Έλληνες ναυτικοί του Aegean Wind

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις Ελληνες και δυο Φιλιππινέζοι ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού ελληνικού πλοίου "Aegean Wind" το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ έπλεε ανοικτά της Βενεζουέλας.

Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο 23 χρόνων, τον γ' μηχανικό 52 χρόνων και τον ηλεκτρολόγο 55 χρόνων, ενώ αγνοούνται ακόμη άλλοι τέσσερις Φιλιππινέζοι ναυτικοί.

Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που ήταν ........

φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον της Αμερικής, αποτελείτο από 15 Φιλιππινέζους και εννέα Ελληνες ναυτικούς.

Νωρίτερα χθες, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ABN της Βενεζουέλας, το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο είχαν μεταδώσει ότι εννέα ναυτικοί βρήκαν το θάνατο και πέντε τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε την ημέρα των Χριστουγέννων στο Aegean Wind.

Επικαλούμενο το ναύαρχο Κάρλος Μάξιμο Ανιάσι, το ABN μετέδωσε ότι οι εννέα ναυτικοί βρέθηκαν νεκροί κατά τις έρευνες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σκάφος στα ανοικτά της νήσου Λα Μπλανκίγια.

Η φωτιά στο ελληνικό πλοίο έχει πλέον σβήσει και αναμένετο ρυμουλκό, προκειμένου να το οδηγήσει στο πλησιέστερο λιμάνι. Στη Βενεζουέλα αναμένεται να μεταβεί αξιωματικός του Λιμενικού, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των υπολοίπων Ελλήνων ναυτικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.