Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ακύρωση παραγγελίας 8 εκατ. εμβολίων για τη νέα γρίπη επιχειρεί το υπουργείο Υγείας

Την ακύρωση της παραγγελίας 8 εκατομμυρίων εμβολίων για τη νέα γρίπη, κόστους περίπου 60 εκατ. ευρώ, διαπραγματεύεται το υπουργείο Υγείας, μετά τη διαπιστωμένη απροθυμία του γενικού πληθυσμού να εμβολιαστεί.

Όπως δήλωσε στο Mega το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ακύρωση της παραγγελίας των εμβολίων, που έγινε στο παρά πέντε των εκλογών -όπως είπε-, καθώς η χώρα και ειδικά ο τομέας της Υγείας έχει ανάγκη τα 60 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, σε ένα μήνα εμβολιασμού περίπου 320.000 .........

πολίτες έκαναν το εμβόλιο. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός για να αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά της γρίπης για το γενικό πληθυσμό και ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί για ακόμη τρεις μήνες.

Επιπλέον, η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι από σήμερα και έως τις αρχές Ιανουαρίου ανοίγουν σταδιακά 60 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 20 νοσοκομεία της χώρας.

Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι προκειμένου να ανοίξουν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 200 νοσηλευτών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, αρχές Ιανουαρίου αναμένεται και η πρώτη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας περίπου 3.100 νοσηλευτών στα νοσοκομεία της χώρας.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Και αν δεν καταφέρετε να ακυρώσετε την παραγγελία βάλτε τον Αβραμόπουλο να τα πληρώσει που τα παράγγειλε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.