Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου ο διάλογος για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας

Με οκτώ βασικές ενότητες ξεκινά τον Ιανουάριο ο κοινωνικός διάλογος για τη Γεωργία. Στις 25 και 26 Ιανουαρίου αναμένεται να συναντηθούν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο με στόχο να διαμορφώσουν κοινές θέσεις για την αγροτική οικονομία.

Ανάμεσα στις κύριες ενότητες που θα απασχολήσουν τους κοινωνικούς εταίρους είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η πολιτική ασφάλισης της παραγωγής, ζητήματα που αφορούν την αγροτική ........

οικονομία, όπως οι παρεμβάσεις στην αγορά και η οργάνωση του τομέα εισροών. Θα συζητηθούν ακόμη πολιτικές διαχείρισης της αγροτικής γής, αλλά και η ποιότητα των τροφίμων ενώ θα τεθεί και ζήτημα ανασυγκρότησης του αγροτο-συνδικαλιστικού κινήματος.

Όπως δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, «απαιτείται να αναδείξουμε την άλλη πλευρά της αγροτικής οικονομίας, όχι της κατ' ανάγκη επιδοτούμενης γεωργίας, αλλά εκείνης της ανταγωνιστικής, της πολυλειτουργικής και της διατροφικής. Μέσα από τον Κοινωνικό Διάλογο προσδοκούμε ένα νέο μοντέλο-πρότυπο για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε: «Η αγροτική οικονομία βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση. Το εισόδημα και η απασχόληση μειώνονται και η αγορά αδυνατεί να ανταμείψει τον παραγωγό για ό,τι προσφέρει, παρά τις υψηλές τιμές που πληρώνει για τα τρόφιμα ο καταναλωτής. Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.