Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Σύσκεψη για την εξάπλωση του ιού Η1Ν1 στις σχολικές μονάδες του Νομού Μεσσηνίας.

Σύσκεψη για την αξιολόγηση του φαινομένου εξάπλωσης του ιού Η1Ν1 στις σχολικές μονάδες του Νομού έγινε σήμερα το πρωΐ με εντολή του Νομάρχη Μεσσηνίας Κου Δημήτρη Δράκου.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπο την προεδρία του συμμετείχαν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας κα Κατερίνα Σπέντζουρα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταματόπουλος Γεώργιος, ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Οικονομίδης Λεωνίδας και ο Προϊστάμενος Β’ Γραφείου δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κυριαζής Δημήτρης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αποτύπωση της ..........

παρούσας κατάστασης, που αφορά στο πλήθος των σχολικών μονάδων, το οποίο είναι κλειστό λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων, σε μαθητές, της ιογενής λοίμωξης Η1Ν1. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την οδηγία από το Υπουργείο Υγείας, για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να εμφανιστούν, το λιγότερο, τέσσερα κρούσματα από τους μαθητές του ενώ για να κλείσει ένα σχολείο, θα πρέπει να είναι κλειστά το λιγότερο 30% των τμημάτων του.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Δ/ντη της Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, είναι κλειστά 11 δημοτικά σχολεία, από το δυναμικό των 85 δημοτικών σχολείων που διαθέτει ο Νομός, καθώς επίσης και 4 Νηπιαγωγεία, από το σύνολο των 80.
Όμοια, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, είναι κλειστές 14 σχολικές μονάδες, Γυμνασίων και Λυκείων, από το σύνολο των 74 μονάδων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω δεδομένα, που περιγράφουν μια κατάσταση κάτω από τον Πανελλήνιο μέσο όρο, παρατηρείται ότι η πορεία εξέλιξης του φαινομένου εξάπλωσης του ιού Η1Ν1, δεν παρουσιάζει ακρότητες και δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Για το λόγο αυτό δεν τίθεται θέμα, στη δεδομένη χρονική στιγμή, καθολικού κλεισίματος όλων των σχολικών μονάδων του Νομού Μεσσηνίας. Βέβαια, το θέμα παρακολουθείτε συνεχώς, από τους αρμόδιους φορείς, και ενδεχομένως σε περίπτωση μεταβολής των παραπάνω δεδομένων, θα υπάρξει και ανάλογη αντίδρασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.