Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ταυτοποίηση καρτοκινητών και για την Wind

Την έναρξη της διαδικασίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών της ανακοίνωσε η Wind Hellas.

Ειδικότερα, η διαδικασία ταυτοποίησης των κατόχων της καρτοκινητής τηλεφωνίας (F2G, Q-card, MO’MAD, AB, WIND International) έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται στο δίκτυο καταστημάτων της Wind.

Μετά τις 07/11/2009 όλα τα καρτοκινητά που θα διατίθενται στην αγορά, θα είναι φραγμένα, δηλαδή ο συνδρομητής που αγοράζει ένα καινούριο pre-paid αριθμό δεν θα μπορεί ούτε να κάνει ούτε να δέχεται κλήσεις.
Όμως θα ακούει ένα προηχογραφημένο ενημερωτικό μήνυμα που θα τον προτρέπει να .........

επισκεφτεί ένα κατάστημα WIND HELLAS ή εξουσιοδοτημένο σημείο μαζί με την ταυτότητά του για να δηλώσει τα στοιχεία του. Μόλις δηλώσει τα στοιχεία του, θα ενεργοποιείται άμεσα η σύνδεσή του. Με βάση το σχετικό νόμο, κάθε συνδρομητής κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένος να δηλώνει τα στοιχεία ταυτότητάς του έτσι ώστε να γίνεται αντιστοίχιση με τον αριθμό του κινητού (MSISDN) και την sim κάρτας (ICC ID) που έχει. Επιπλέον θα πρέπει να δηλώνονται και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη σε περίπτωση που ο συνδρομητής δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον χρήστη. Οι ήδη υπάρχοντες ανώνυμοι συνδρομητές προπληρωμένου χρόνου ομιλίας οφείλουν μέχρι 30/7/2010 να προχωρήσουν στη διαδικασία ταυτοποίησης.

Η διαδικασία ταυτοποίησης γίνεται μόνο από τον ίδιο τον κάτοχο του καρτοκινητού ή οπουδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου μέσω των καταστημάτων WIND σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τη διαδικασία, ενώ οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας λαμβάνουν αντίγραφο της αίτησης ταυτοποίησης, αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας συμπλήρωσης της στα καταστήματα WIND.

Στην περίπτωση που το τηλέφωνο χρησιμοποιείται από άλλον χρήστη από εκείνον στο όνομα του οποίου έχει αντιστοιχιστεί η συγκεκριμένη κάρτα SIM, θα πρέπει να δηλωθεί και το όνομα του χρήστη που τελικά θα χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο. Στην περίπτωση αυτή, ο κάτοχος της κάρτας SIM θα χρειαστεί να έχει μαζί του και την ταυτότητα του χρήστη, πέρα από τη δικής του. Εάν ο κάτοχος της κάρτας είναι ανήλικος, τότε για την ταυτοποίησή του θα πρέπει να συνοδεύεται από τους γονείς του.

Για την ταυτοποίηση απαιτείται η συμπλήρωση της «Αίτησης ταυτοποίησης ή αλλαγής στοιχείων συνδρομητή και χρήστη προπληρωμένου χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσιών» οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να προσκομίσουν στους εκπροσώπους των καταστημάτων WIND, καθώς και ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του κατόχου. Σε περίπτωση αλλοδαπών αντίστοιχο έγγραφο/όπως φωτοτυπία ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ/ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ

Επίσης, οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να δηλώσουν «ναι ή όχι», στις υπηρεσίες

- Καταγραφής στοιχείων στην υπηρεσία Πληροφοριών Καταλόγου WIND

- Καταγραφής στοιχείων ενοποιημένου τηλεφωνικού καταλόγου καθολικού παρόχου ή τρίτου.

Η επιλογή αυτή μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε χρονική στιγμή και είναι ανεξάρτητη της ταυτοποίησης.

Οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένοι να ταυτοποιήσουν όσους αριθμούς χρησιμοποιούν, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των SIM καρτών που ταυτοποιούν στο όνομά τους.

Η ταυτοποίηση του χρήστη μπορεί να γίνει και από τρίτο πρόσωπο, εφόσον υπάρχει εξουσιοδότηση και είναι επικυρωμένη με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (π.χ. από προξενείο, Αστυνομικό Τμήμα ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών). Το ίδιο ισχύει και για έναν κάτοχο που διαμένει στο εξωτερικό.

Η διάθεση καρτοκινητών προϊόντων από σημεία πώλησης εκτός του δικτύου καταστημάτων WIND θα συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο για την ενεργοποίηση των συγκεκριμένων καρτοκινητών θα είναι απαραίτητη η επίσκεψη του χρήστη σε ένα κατάστημα WIND και η ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης σε αυτό.

Στην περίπτωση που το καρτοκινητό δεν ταυτοποιηθεί μέχρι τις 30-7-2010 φράσσεται προσωρινά είτε πρόκειται για νέο είτε παλιό συνδρομητή, και ο κάτοχος θα πρέπει να το ταυτοποιήσει σε ένα κατάστημα WIND προκειμένου να ενεργοποιηθεί και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.