Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το θέμα των εργαζομένων με συμβάσεις Stage

Την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των Stage επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ τόνισε ότι οι συμβασιούχοι μπορούν να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών στο Δημόσιο. Δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, ενώ συμβασιούχοι των Stage πραγματοποιούσαν νέα κινητοποίηση.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο .....

κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι των Stage θα μπορούν να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εργαζομένων ορισμένου χρόνου που θα καλύψουν τα κενά που θα υπάρξουν στο δημόσιο μετά την αποχώρηση των συμβασιούχων αυτών.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στους διαγωνισμούς που θα γίνουν για τακτικό προσωπικό θα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα στα οποία θα συνυπολογίζεται η εμπειρία. Ακόμη, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή της ΝΔ Γ.Κοντογιάννη.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ για την εφαρμογή της ελαστικής εργασίας και τόνισε: «Θα καταργήσουμε τους νόμους τους εργασιακής ζούγκλας ή θα τους κρατήσουμε ίδιους;» Ζήτησε κατάργηση των Stage και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης άμεση κατάργηση των νόμων της ελαστικής εργασίας.

Υπογράμμισε, δε: «Δεν μπορεί να θέλετε να καταργήσετε τον εργασιακό μεσαίωνα με τη βαρβαρότητα της ανεργίας. Προκηρύξτε λοιπόν νέες θέσεις εργασίας εκεί όπου υπάρχουν χιλιάδες εργασιακά κενά, στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ιδίως στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε την εργασιακή σκλαβιά, εξοντώνοντας τους σκλάβους. Διότι αυτό συμβαίνει σήμερα, προσπαθείτε να εξοντώσετε τους σκλάβους για να αντιμετωπίσετε την εργασιακή σκλαβιά. Η εργασιακή σκλαβιά καταργείται δεν διορθώνεται».

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Stage. Την Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.