Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΝΔ: Χωρίς exit poll η εκλογική διαδικασία

Χωρίς exit poll θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, μέλη του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) σημειώνουν ότι κατά τη διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΝΔ ισχύουν ανάλογες συνθήκες με αυτές της αντίστοιχης διαδικασίας για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007. «Όπως τότε, έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι .........

το εγχείρημα της καταγραφής της ψήφου με την μέθοδο exit poll ή/και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο είναι μεθοδολογικά / επιστημονικά παρακινδυνευμένο», επισημαίνεται και αυτό γιατί:

- Δεν έχει γίνει γνωστό εγκαίρως το ακριβές πλαίσιο των εκλογικών κέντρων ώστε να είναι δυνατή η χαρτογράφηση τους και η επιλογή δείγματος εκλογικών κέντρων διεξαγωγής της έρευνας ώστε να διασφαλίζεται η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος που θα προκύψει εκείνη την ημέρα της εκλογής.

- Δεν είναι καθορισμένο το μέγεθος και η γεωγραφική κατανομή του εκλογικού σώματος και δεν υπάρχει στη διάθεση των εταιρειών αρχείο ψηφοφόρων.

«Κατόπιν όλων αυτών για την αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μέλη του ΣΕΔΕΑ, δεσμεύονται να μην αναλάβουν οποιασδήποτε μορφής ερευνητικό εγχείρημα που αφορά στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 29 Νοεμβρίου 2009», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θεωρούν καλό να μη δημοσιοποιηθούν δημοσκοπικά ευρήματα κατά την ημέρα της εκλογής και την προηγούμενη αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.