Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ελληνίδα επίτροπος η Μαρία Δαμανάκη

Τη Μαρία Δαμανάκη πρότεινε για επίτροπο της χώρας μας στην Ε.Ε., ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κα Δαμανάκη είπε ότι πρόκειται για μια γυναίκα με σημαντικούς πολιτικούς αγώνες για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Κομισιόν για την κα Δαμανάκη ένα από τα χαρτοφυλάκια της ναυτιλίας, της υγείας, της παιδείας ή του κοινωνικού τομέα.

Αναφορικά με την εισήγηση των Σοσιαλιστών ηγετών για τη Βρεταννίδα Κάθριν Αστον, ο ......

κ. Παπανδρέου την απέδωσε σε τρεις παράγοντες: 1) ότι έχει εμπειρία από τη θέση της στην Κομισιόν όπου ήταν αρμόδια για το εξωτερικό εμπόριο της Κοινότητας, 2) διότι είναι, όπως είπε, φιλοευρωπαία και το απέδειξε ως πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων όταν πέρασε την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας και 3) διότι είναι γυναίκα.

Σχετικά με την επιλογή του Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ για τη θέση του προέδρου, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι μπορεί να μην είναι ένα πρόσωπο παγκοσμίως γνωστό, αλλά έχει πολύ καλές συστάσεις και επιπλέον προέρχεται από μια χώρα που απαιτούνται ιδιαίτερες πολιτικές ικανότητες για έναν πολιτικό προκειμένου να πετύχει τις απαραίτητες συναινέσεις.

Πηγή: Ναυτεμπορική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.