Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Επίδομα κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αποφασίστηκε η χορήγηση του.

Η χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης, ύψους 300€ - 1.300€, σε περίπου 500.000 δικαιούχους αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα επιβάλλεται εισφορά κοινωνικής ευθύνης για κέρδη - πρό φόρων- περίπου 300 επιχειρήσεων.

Το επίδομα θα δοθεί σε δύο δόσεις με την πρώτη πριν τα Χριστούγεννα. ΤΟ συνολικό κόστος της παρέμβασης θα είναι λίγο πάνω από το 1 δισ.€, ενώ αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 2,5 εκατ. άτομα.

Το σχετικό νομοσχέδιο (για τη χορήγηση .......

του επιδόματος αλληλεγγύης και της παράλληλης έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης όπως την αποκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου) θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ μέχρι την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή

Για τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος στη χώρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας το έκτακτο επίδομα δημοσιονομικά ουδέτερο, καθώς εκτιμηση της κυβέρνησης είναι ότι τα χρήματα της δαπάνης θα προέλθουν από την έκτακτη εισφορά και το τέλος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

«Σήμερα είναι σημαντική μέρα, καθώς το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την «πρώτη πράξη τήρησης των δεσμεύσεών μας και μάλιστα με το πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών».

Αναφερόμενος στις αρχές του νομοσχέδιου, ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε νομοσχέδιο «αναδιανομής και αλληλεγγύης», λέγοντας πως οι αρχές αυτές είναι η στήριξη των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, αφού όπως εξήγησε, «περίπου ένα δισ. ευρώ πηγαίνουν σε 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους, γίνεται αντίστροφη αναδιανομή απ' ό,τι συνέβαινε επί ΝΔ, στηρίζεται η οικονομία και αναθερμαίνεται η αγορά».

Το νομοσχέδιο είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο» (δηλ. δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό), σημείωσε ο πρωθυπουργός και αυτό, υπογράμμισε, έχει σημασία με δεδομένη τη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση.

Όπως είπε, το ν/σ ενισχύει την οικογένεια και εντάσσεται σε σειρά μέτρων, που θα ληφθούν για την ενίσχυση της οικογένειας των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι το ν/σ αφορά οικογένειες με παιδιά, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που χρειάζονται να βοηθηθούν οικονομικά.

Η παρέμβαση αυτή, πρόσθεσε, συνοδεύεται από εισφορά κοινωνικής ευθύνης αντίστοιχου ποσού που κάνει την παρέμβαση δημοσιονομικά ουδέτερη, αφορά τις 300 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. Η έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης που υποβάλλεται στις επιχειρήσεις θα αφορά τα κέρδη του 2008.

«Ζητάμε», είπε ο υπουργός, «από αυτές τις επιχειρήσεις να συνεισφέρουν μέσα από έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης. Ζητάμε από την μεγάλη ακίνητη περιουσία να συνεισφέρει κι αυτή, τους κατόχους ακινήτων αξίας πάνω από 600.000 ευρώ να συμμετάσχουν με άλλη εισφορά».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και ότι τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου ανταποκρίνονται στο κοινό αίσθημα και σημείωσε ότι για την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις υπήρξε αποδοχή και από τον ΣΕΒ

Οι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανέρχονται σε 444.500 άτομα και η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στα 348,2 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ανώτατο όριο συνολικού οικογενειακού επιδόματος από 14.000 ευρώ - 21.500 ευρώ.

Ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση θα χορηγείται και το ύψος της ενίσχυσης.
Ειδικότερα:


-Με ένα παιδί το ύψος ενίσχυσης θα είναι 700 ευρώ. Εφόσον το ανώτατο όριο συνολικού οικογενειακού επιδόματος φθάνει τις 14.000 ευρώ.

-Με δύο παιδιά το ύψος της ενίσχυσης θα είναι 800 ευρώ εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.500 ευρώ.

-Με τρία παιδιά το ύψος της ενίσχυσης θα είναι 1000 ευρώ εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 27.000 ευρώ.

-Με τέσσερα παιδιά το ύψος της ενίσχυσης θα είναι 1100 ευρώ εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 18.500 ευρώ.

-Με πέντε παιδιά το ύψος της ενίσχυσης θα ανέλθει στα 1200 ευρώ εφόσον το συνολικό οικογενειακό επίδομα δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, και

-Με έξι παιδιά και άνω το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 1300 ευρώ εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 21.500 ευρώ.

Εκτός των 444.500 δικαιούχων επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης άλλα 2.547.500 άτομα θα επωφεληθούν από ενισχύσεις εφόσον εντάσσονται στην κατηγορία ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οπως επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, συνολικά επωφελούνται περίπου 2.500.000 άτομα, αριθμός που είναι πολύ κοντά στο όριο της φτώχειας (ποσοστό 22-23%).

Αναλυτικά:

-Συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ (με εισοδηματικά κριτήρια της κλίμακας του ΕΚΑΣ) θα ενισχυθούν με 300 ευρώ. Ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 850.000 άτομα.

-Συνταξιούχοι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ με 300 ευρώ. Ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 360.000.

-Χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας, γήρατος, αναπηρίας κλπ. και δεν λαμβάνουν ΕΚΑΣ θα ενισχυθούν με 400 ευρώ. Ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 170.000.

-Ατομα με ειδικές ανάγκες που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα θα ενισχυθούν με 400 ευρώ. Ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 185.000.

-Νεφροπαθείς που λαμβάνουν διατροφικό επίδομα θα ενισχυθούν με 400 ευρώ. Ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 13.000.

-Απροστάτευτα παιδιά (του Ν. 4051/1960 και ΠΔ 108/83) θα ενισχυθούν με 400 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 25.000 άτομα.

-Αποροι δικαιούχοι βιβλιαρίου ανασφάλιστου του Ν.Δ 57/1973 θα ενισχυθούν επίσης με 400 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 100.000.

-Ανεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα ενισχυθούν με 400 ευρώ. Πρόκειται για 400.000 άτομα.

UPDATE

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πως θα καταβληθεί στους δικαιούχους.

75 σχόλια:

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΙ ΥΨΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΧΑΜΗΛΩΜΙΣΘΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ; ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχω καρτα ανεργειας 3μηνες περιπου εχω να εργαστο εδω και 3 χρονια ο αντρας μου με βαζει στην φορολογικη του δηλωση σαν ανεργη θα παρουμε και η δυο το επιδομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον θα το πάρετε και οι δύο. Δεν παίρνω όρκο. Καλό θα ήταν να το ρωτήσετε στον ΟΑΕΔ αυτό.

    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ερωτηση. Ειπαν απο ποτε και που πρεπει να προσκομιζονται τα απαραιτητα δικαιολογητικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβή ημερομηνία όχι.

    Αλλα αν πρόσεξες, λεει:

    "Το επίδομα θα δοθεί σε δύο δόσεις με την πρώτη πριν τα Χριστούγεννα. ΤΟ συνολικό κόστος της παρέμβασης θα είναι λίγο πάνω από το 1 δισ.€, ενώ αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 2,5 εκατ. άτομα.

    Το σχετικό νομοσχέδιο (για τη χορήγηση του επιδόματος αλληλεγγύης και της παράλληλης έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης όπως την αποκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου) θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ μέχρι την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή."

    Αρα σε λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ από τον 4ο του 2008 και είμαι αγαμη,δικαιούμε το επίδομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άκουσα απο το Υπουργό τον Λοβέρδο πριν λίγη ώρα ότι όλοι οι άνεργοι θα το πάρουν αρκεί να είναι γραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pairnw suntaksh xhreias me 2 paidia pou prpei ti dikaiologhtika xreiasete? kai pou prepei na ta katathesw?

      Διαγραφή
  11. ειμαι 26 χρονων ανεργη κ στη δηλωση του 9 ειμαι στην δηλωση του πατερα μου κ εχουμε οικογενειακο εισοδημα 17 χιλιαδεσ ευρω...δικαιουμαι το επιδομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ειμαι 26 ετων κ ανεργη ομωσ ειμαι στη δηλωση του πατερα μου κ εχουμε οικογενειακο εισοδημα γυρω στισ 16 χιλιαδεσ..αυτο σημαινει οτι το χανω το επιδομα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ολοι οι ανεργοι που γραφτηκαν στα μητρωα του οαεδ μεχρι και τις 3 νοεμβρη 2009 θα παρουν το επιδομα. Ακομα δεν ανακοινωθηκε ποτε θα πρεπει να προσκομισουν τα δικαολογητικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειμαι ανεργη εδωκ 6 μηνες αλλα ειμαι στο ταμειο ανεργιας κ παιρνω καποια χρηματα!!εγω το δικαιουμε το επιδομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. που απευθυνομαστε, και ποια τα δικαιολογητικα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙ, Ο ΑΝΤΡΑΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ-Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΣΘΩΤΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡ. ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ? ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΑΛΟΓΗ?ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΟΥΜΕ?....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ,ΔΙΑΖΕΥΜΕΝΗ,ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ,53 ΕΤΩΝ...
    ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΟΥΛΕΥΟ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΠΕΡΝΟ 14.500 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΑΝΕΡΓΗ ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΗ.ΟΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 400,00 ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΟ 2008 5,600.00 ΕΥΡΩ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
    ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ.ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΩΣ ΑΝΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009. Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2008 ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2009 ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 52 ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕΤΡΑΩ(ΕΝΣΗΜΑ) ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΠΡΙΝ. ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδια η ερωτηση ειναι απλη ειμαι ανεργος αν γραφτο στον οαεδ τη δευτερα 9 του μηνα μπορω να παρω το επιδομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εχω εισοδημα 14500 ε κ η γυναικα ανεργη με 1 παιδι κ μηδεν εισοδημα ποιος το δικαιουται απο τους 2 και αν το δικαιουται το επιδομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΙΜΑΙ 37 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 8.000ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΓΩ Η ΤΟ ΠΑΙΔΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραία όλα αυτα αλλά απο πού θα το πάρουμε το επίδομα? Έχει γεμήσει ο τόπος με το ποιοι το δικαιούνται, πόσα θα πάρουν αλλά δεν λέει κανείς απο πού θα το πάρουμε? Πού θα καταθέσουμε τα όποια δικαιολογητικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κάτσε πρώτα να δούμε ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να δωθούν και μετά βλεπουμε από που θα το πάρουμε. Πάντως εάν για κάποιο λόγο δεν βγει εγκύκλιος που να αναφέρει ποια δικαιολογητικά χρειάζονται δεν ξέρω και εγώ τι θα γίνει.

    Υ.Γ.Παρακαλώ μην χρησιμοποιείται μόνο κεφαλαια όταν γράφετε. Με το να το κάνετε αυτό όχι μόνο κουράζετε αυτόν που τα διαβάζει αλλά και τον αποθαρύνετε από τον να σας πάρει σοβαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είμαι παντρεμένος με 1 παιδί και δεν κάνουμε φορολογική δήλωση με τη σύζυγο.
    Δικαιούμαι επίδομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΧΩ ΜΙΣΟ ΤΑΞΙ ΚΑΙ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΠΕΡΝΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ...Η...ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα, ειμαι ανεργη εγγεγραμμενη στον ΟΑΕΔ εχω ενα παιδι, δεν υποβαλω φορολογική λογο ανεργιας ουτε ο αντρας μου... Ποσο δικαιουμε τελικα τα 400 Ευρώ η τα 700Ε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. μπορεί καποιος να μου πει εαν χρειαζεται να καταθεσουμε δικαιολογητικα και που για το επιδομα?αρκει μονο να έχουμε καρτα ανεργειας?και αν καποιος εχει βγαλει καρτα πριν απο δυο χρονια χωρις να την ανανεωσει τι γινετε?το δικαιουται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επειδή είχα την ατυχία λόγω έλλειψης δικαιολογητικών. Η απόλυση μου είναι Σεπτέμβριο όμως η κάρτα εκδόθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2009. Αυτό σημαίνει πως αποκλείομαι...? ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΟΥΛΕΥΑ 21 ΜΗΝΕΣ ΜΕ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ? ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΣΥΜΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΠΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ειμαι ιδιωτικη υπαληλος αγαμη χωρις παιδια με ετησιο εισοδημα κατω απο 10000 ευρω θα παρω το επιδομα αλληλεγγυης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είμαι άνεργος, αλλά όχι γραμμένος στον ΟΑΕΔ (έτσι κι αλλιώς δε δικαιούμαι επίδομα ανεργίας, οπότε δε γράφτηκα). Μπορώ να πάρω το επίδομα αν γραφτώ τώρα στον ΟΑΕΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ειμαι ανεργος με καρτα οαεδ απο μαρτιο 2009.το 2008 εκανα φορολογικη δηλωση 11.100.δικαιουμε το επιδομα?ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
    ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αυτοι που εχουν καρτα ανεργιας μεχρι 3/11 δικαιουνται το επιδομα?αν βλαλω τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ειμαι παντρεμενη με 1 παιδι ο αντρας με εχει στην φορολογικη εκεινος δικαιουται εγω παρολου που με δειχνει η φορολογικη του κ ειμαι γραμμενη στον οαεδ εγω θα δικαιουμαι κ τα 400ευρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ειμαι συνταξιουχος εγω και ο αντρας μου εχω τρεια παιδια ενηλικα παντρεμενα ο αντρας μου εκανε μπαιμπας το εισοδημα που εχουμε ειναι 20,000 το περνουμε το επιδομα αλληλεγγυης΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα,
    Έχω φίλη κωφή και λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας. Που μπορώ να καταθέσω δικαιολογικά για την επιδότηση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. kalispera sas . eimai anergi en diastasi kai pairno to epidoma tis pronias gia atoma me idikes anages exo 2 paidia alla stin eforia fenonte ston sizigo . an paro to epidoma apo tin pronia einai mikrotero sta 400 euro . tha exo to dikaioma na to paro apo allou ? kai an ginete ayto tha fenonte ta paidia mou gia na paro to analogo epidoma ? an gnorizei kaneis tha to ektimousa poly den ksero pou na apefthintho . eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1.Όσοι δεν έχουν παιδιά, δεν δικαιούνται επίδομα.
    2.Άνεργοι θεωρούνται όσοι μετά την λήξη της δωδεκάμηνης πληρωμής από τον ΟΑΕΔ, συνέχιζαν να ανανεώνουν κάθε μήνα την κάρτα μακροχρόνιου άνεργου. Είναι κρίμα για όσους από εσάς, ενώ παραμείνατε άνεργοι δεν διατηρήσατε αυτήν την κάρτα γιατί πάντα κάτι δίνουν...
    3.Είπαν οτι δικαιούχοι είναι μόνο όσοι γράφτηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως τις 03/11.
    4.Όσοι είστε γραμμένοι και στον ΟΑΕΔ αλλά και έχετε παιδιά με χαμηλό εισόδημα, θα πάρετε επίδομα 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ και το ανάλογο επίδομα από την εφορία.
    5.Όποιοι δεν κάνουν φορολογική δήλωση δεν νομίζω οτι μπορούν να πάρουν το επίδομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΕΙΜΑΙ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/10/09. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ? ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ? ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ? ΑΓΑΜΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ? Η ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΥΛΕΓΥΗΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2009,ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΗΓΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ;ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΑΝΕΡΓΗ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ!!!!ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ Ο.Α.Ε.Δ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ?ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. κανω φορολογικη δηλωση μηδενικη.δεν εχω καρτα ανεργειας το δικαιουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καληπερα σας..διαβασα το νομοσχεδιο κ αναρωτιεμαι σε σχεση με τους ανεργους οταν λεει οτι το δικαιουνται αυτοι που ειναι εγγεγραμενοι στον οαεδ μεχρι 3/11 ως μακροχρονια ανεργοι..τι θελει να πει ο ποιητης?για παραδειγμα εγω ειμαι ανεργος απο 6/2008 αλλα επειδη δε δικαιομουνα επιδομα ανεργιας δεν εβγαλα καρτα μεχρι τον 9/2009.Αποοσο γνωριζω για να θεωρησαι μακροχρονια ανεργος χρειαζεται να σαι γραμμενος αρκετους μηνες.ξερει καποιος κατι?ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ειμαι απο το 2008 ανεργη, για καποιο διαστημα σταματησα να ανανεωνω την καρτα ξαναγρφτηκα με ημερομηνια 3/11/09 δικαιουμε το επιδομα, εχω και 1 παιδι αν ναι τι ποσο?ας μου απαντησει καποιος παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΗ..ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΗ.. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ..ΕΙΧΑ ΚΑΡΤΑ ΟΑΕΔ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004... ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?? ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ειμαι γραμμενη στον οαεδ απο 4 οκτωβριου και δεν εχω δουλεψει ποτε. θα παρω το επιδομα; αν φυγω για το εξωτερικο μπορει η μαμα μου με εξουσιοδοτηση να παρει το επιδομα;παρακαλω απαντηστε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. για σου πες μου σε παρακαλω.εχω βιβλιαριο ανασφάλιστου του Ν.Δ 57/1973-ως απορη.το οποιο εληξε στις 31/10.δικαιουμαι το επιδομα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. το δικαιουσαι πιστευω γιατι γραφτηκες στις 3/11,αν γραφοσουν μια μερα μετα δεν το δικαιουσουν.σιγουρα θα το παρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είμαι συνταξιούχος χήρα μητέρα δύο ανήλικων τέκνων και ο γιος μου λαμβάνει μέσω σύνταξης και το ΕΚΑΣ. και οι τρεις μας, κάνουμε χωριστές φορολογικές δηλώσεις. το δικό μου φορ/κό εισόδημα είναι 17.249,00 ευρώ. Θα πάρουμε το επίδομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ.ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2009 ΜΕΧΡΙ 20 ΔΕΚΕΒΡΙΟΥ 2009 (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ) ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3ΜΗΜΗ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. είμαι οικοδόμος παντρεμένος με ένα ανήλικο παιδί και περιμένουμε δεύτερο. θα πάρω το επιδομα? αν, ναι, που πρέπει να καταθέσω τα δικαιολογητικά και ποια είναι αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γραφτηκα στις 9 νοεμβριου στον οαεδ κ εβγαλα καρτα ανεργιας..ξερετε αν δικαιουμε το επιδομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=98133

    Διαβάστε το παρακάτω άρθρο... Είναι η οριστική απόφαση και είναι αρκετά αναλυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 3/09 ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 15.500 ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ειμαι ανεργος με καρτα ανεργιας περιπου 4 χρονια ποτε και ποσο περιπου θα παρω.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΔΙΕΖΕΥΓΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4,500 ΕΥΡΩ, ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ Κ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ...ΔΙΚΑΙΩΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ ΑΝΑ ΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΜΑΡΙΑ Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πήγα σήμερα στον ΟΑΕΔ για το επίδομα.Έχω 10 μήνες Θεωρημένη κάρτα ανεργίας και μου είπαν ότι δεν θα το πάρω γιατί μόνο όσοι έχουν 12 μήνες το παίρνουν(αυτοί είναι οι μακροχρόνια άνεργοι...εγώ τίποτα)Είναι δίκαιο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΤΡΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 10 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 1 ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΗ(12 ΜΗΝΕΣ)ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ;ΑΥΤΟΣ ΜΕ 10,11 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ 12 ΜΗΝΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΕΙΜΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΜΙΣΘΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ /

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Είμαι άνεργη απο 23 Νοεμβριου 2009.Δικαουμαι το επιδομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Χρόνια πολλά σε όλους.
    Ανήκω στα ΑΜΕΑ. Μήπως ξέρει κανείς από που θα πάρω το επίδομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ TO 2008-12500 ΕΥΡΩ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Εχει ερθει φακελος για να παρω 700 Ευρω, πηγα στην τραπεζα και μου ειπαν οτι πρεπει να ερθει ο ιδιος ο συζηγος αλλα οταν τους ειπα οτι εχει πεθανει, μου ειπαν πως δεν το δικαιουμαι. Αν γνωριζει καποιος κατι ας με βοηθησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ειμε ανεργοσ 1 χρονο λογου ειγιασ εχο αδεια αναροτικι κε δε πλιρονθμε.που πρεπι να παυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ 2 ΧΡΟΝΙΑΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.