Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Επίσκεψη Δράκου σε πληγείσες από την Χαλαζόπτωση περιοχές.

Κοντά στους παραγωγούς, που οι ελαιώνες τους επλήγησαν από τη χθεσινοβραδινή σφοδρή χαλαζόπτωση, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, συνοδευμένος από τον Αντινομάρχη Νομαρχιακής Επιτροπής Παραγωγής και Ανάπτυξης κ. Παναγιωτόπουλο Σωτήρη.

Ήδη, από το πρωί, δύο κλιμάκια της Δ/νσης Γεωργίας της Μεσσηνίας και ένα κλιμάκιο της Δ/νσης Τριφυλίας, όργωσαν τις περιοχές που υπέστησαν ζημίες από το αυτό το έντονο καιρικό φαινόμενο. Οι πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες που λαμβάνονται, από εκτιμήσεις των υπευθύνων γεωπόνων των Δ/σεων Γεωργίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας, δείχνουν ότι η χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες καταστροφές απ’όπου πέρασε, της τάξεως του 50%, 60% έως και 80%, σε κάποιες περιοχές.

Ο κ. Νομάρχης τους ενημέρωσε ότι έχει έρθει σε ..........

προφορική συνεννόηση με τις αρμόδια υπηρεσία του ΕΛΓΑ, ώστε αύριο να μεταβούν κλιμάκιά του στις πληγείσες περιοχές. Ακόμα, ο κ. Νομάρχης δήλωσε ότι παράλληλα θα συνταχθεί φυλλάδιο εμπεριστατωμένο με το εύρος της ζημιάς χωριό <ΧΩΡΙΟ> - τοποθεσία <ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ> ώστε να προσδιοριστεί, εν πρώτης, η γεωγραφική περιοχή, όπου πέρασε η χαλαζόπτωση.

Αφού κατατεθούν οι αιτήσεις, από πλευράς παραγωγών, πρέπει να γίνει η εξατομίκευση της ζημιάς, από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να πραγματοποιηθεί μια δίκαιη και όχι ελλειμματική διαδικασία προσδιορισμού του μεγέθους της ζημιάς. Τόνισε πως γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παράλληλα οι παραγωγοί, τους εγγυήθηκε για το αμέριστο και συστηματικό ενδιαφέρον του και τους ενημέρωσε για τις ενέργειές του που αφορούν στη συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και που αποσκοπούν στην εκτίμηση του πραγματικού μεγέθους της καταστροφής και της ανάλογης αποζημίωσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.